Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Szkoda dla Realu, że im wypadł Alonso na finał, kluczowa postać drugiej linii... Illaramendi też jest dobry, ale jednak to zupełnie inny typ piłkarza, o zdecydowanie mniejszym repertuarze zagrań... A jednak w finale Real zagra z kimś kto im raczej nie pozwoli grać tak jak oni uwielbiają, bo ani Atletico, ani tymbardziej Chelsea do radosnej gry się nie palą, hehe:) Także z kim Realowi nie przyjdzie zagrać to prawdopodobnie oni będą musieli zaprezntowac swoją wersje tiki-taki, bo zwłaszcza jak im się trafi Chelsea to nawet jednej kontry mieć nie będa, hehe:)

Jeszcze dwa sezony temu bym płakał, ale teraz, gdy jest Modrić, to brak Alonso w drugiej linii nie będzie tak odczuwalny. A co do tego jakim stylem będzie musiał grać Real w finale. Co jeśli Real także się cofnie i będzie czekać na kontry? Co prawda atak pozycyjny za Ancelottiego funkcjonuje lepiej, niż za Mou, ale śmiesznie byłoby, gdyby tak się stało, że obie drużyny do 90. minuty czekałyby z kontrami. Pewnie taki mecz zostałby okrzyknięty najnudniejszym finałem LM. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350621

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Modric to dla mnie fenomen i spore zaskoczenie. Widząc faceta na środku pomocy - tej bardziej defensywnej łapałem się za głowę, bo przecież facet był bardzo dobrym pomocnikiem ofensywnym. A tu takie zaskoczenie. Cichy bohater tego dwumeczu. Zresztą właśnie takiego kogoś brakowało w Bayernie. W drugiej połowie mieliśmy trochę namiastkę takiego zawodnika w postaci Martineza, ale facet też nie jest w takim rytmie jak rok temu, bo u Pepa gra raz na pomocy, raz na obronie...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350626

• Urządzenie:  Android

Nalep co do memów, to najbardziej podobały mi się komentarze o meczu. Jeden ten który dałem w SB o lepszej obronie Pistoriusa. Pozostałe dwa, które utkwiły mi w pamięci to coś w stylu: "kiedyś na podwórku była zasada 3 rogi i karny, teraz trzeba zamienić na 100 podań i karny - wtedy Bayern będzie miał szansę", "Bayern też przeszedł do Play i wybrał formułę 4.0"
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350637

Modric to dla mnie fenomen i spore zaskoczenie. Widząc faceta na środku pomocy - tej bardziej defensywnej łapałem się za głowę, bo przecież facet był bardzo dobrym pomocnikiem ofensywnym. A tu takie zaskoczenie. Cichy bohater tego dwumeczu. Zresztą właśnie takiego kogoś brakowało w Bayernie. W drugiej połowie mieliśmy trochę namiastkę takiego zawodnika w postaci Martineza, ale facet też nie jest w takim rytmie jak rok temu, bo u Pepa gra raz na pomocy, raz na obronie...

Modrić w obu meczach pokazał to, czego Bayernowi zabrakło - waleczność. To co on wyprawiał w środku pola, tzn. przechwyty, podania, liczne przetrzymania piłki - coś przekapitalnego. Za to Bayern wiary i ambicji mógłby się uczyć od większości angielskich klubów, np. L'Pool, Chelsea, czy nawet Watford :P. Następnym razem jak zrezygnują z gry po pierwszej bramce, to niech zejdą do szatni. Wtedy kibice wrócą do domów i jeszcze jakiś film zdążą obejrzeć...Zapadł mi w pamięć pewien obrazek z około 60 minuty, kiedy Real miał świetną szansę na gola, ale zamieszało się w polu karnym Bayernu i wyszły nici z tego. I Bayern, zamiast szybko zaatakować (większość zawodników i tak była już z przodu), to po prostu szedł z piłką. Jeszcze Dante pokazał wymowny gest w stylu "Dobra, idźcie już na atak, ja zostaję".

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350641

Co ty pitolisz Maly....a faul Dantego na CR7 gdzie powinien wyleciec a nie wylecial...a chamstwo Ribery jakos tego nie widzial :roll: ..serio tutaj przesadzasz nie szukaj dziury w calym doznali kleski..Tyle

Nie mówię, że sędzie coś namieszał
a widzisz te moje słowa? Nie mam pretensji do sędziego. Uważam jednak że z wielu sytuacjach faworyzował Real.

[ Dodano: 2014-04-29, 23:31 ]

Dantego na CR7 gdzie powinien wyleciec a nie wylecial

bez przesady. To że CR7 płakał nie znaczy, że to był faul na czerwoną kartkę...

chamstwo Ribery jakos tego nie widzial

Nie widział też ciągłych prowokacji zawodników Realu.

Mecz był pod tym względem brzydki. Dużo było ostrych zagrań i sędzia mógł dać parę kartek.

Nie wcale tylko gdyby Ronaldo miał całą stopę ustawioną na murawie to pewnie na mundialu i z 3 miesiące po by nie zagrał ze złamaną nogą. Takie zagrania trzeba tępić. Poza jeśli za tamto była tylko żółta kartka to Alonso na pewno nie powinien jej dostać :roll:

Ja tych prowokacji nie widziałem za bardzo ze strny Realu, poza piłkarze na tym poziomie powinni wiedzieć o co grają i nawet jeśli to tak chamsko jak Ribery nie przystoi się zachowywać mam nadzieje że z co najmniej 5 meczów zawieszenia dostanie, bo od piłkarza tej klasy wymaga się żeby potrafił przyjąć porażkę na klatę.

Prowokacje to bardziej widziałem ze strony Mandżukicia i jego frustrację bo zagrał fatalny mecz i co chwile szukał zaczepki to z Pepe to z Cavajalem...

Największym wygranym jak to mówili z Canal Plus tego meczu może być Lewy, bo to pokazało że Bayern ma jeszcze braki i nie jest drużyną kompletną i ma co tam szukać. Nie mniej jednak dla mnie wielka porażka Guardioli bo mimo, że jego drużyna była w większości czasu przy piłce kompletnie nic z tego nie wyszło...zero setek jeszcze u siebie i to drużyna nazywana najlepszą na świecie??

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350645

Ja tych prowokacji nie widziałem za bardzo ze strny Realu, poza piłkarze na tym poziomie powinni wiedzieć o co grają i nawet jeśli to tak chamsko jak Ribery nie przystoi się zachowywać mam nadzieje że z co najmniej 5 meczów zawieszenia dostanie, bo od piłkarza tej klasy wymaga się żeby potrafił przyjąć porażkę na klatę.

Obie drużyny się prowokowały i to było widać. Ribery przesadzał o to bardzo. Sam dałbym mu karę, bo facet nie uczy się na błędach i zdarzają mu się takie odchyły. Zresztą oglądając go chciałem jego zmiany już po 30 minutach, bo nie dość, że bez formy, to jeszcze było ryzyko, że wybuchnie i osłabi zespół.

i to drużyna nazywana najlepszą na świecie??

To, że rok temu była najlepsza nie znaczy, że zawsze taka będzie i że trzeba ją tak nazywać. To chyba normalne w futbolu i to nie jest przypadek, że jeszcze nikt nie obronił tytułu LM.

W tym sezonie ludzie będą nazywać Real najlepszą drużyną świata, za rok Real odpadnie i co, też będzie taka wielka tragedia?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350648

W tym sezonie ludzie będą nazywać Real najlepszą drużyną świata, za rok Real odpadnie i co, też będzie taka wielka tragedia?

Nie, bo nie będzie takiego parcia na to trofeum, jeśli uda się wygrać Decimę w tym sezonie, w co bardzo wierzę. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350650

W pełni się zgodzę że co sezon tak nie będzie, ale ogólnie wkurzało mnie że długo przed sezonem dawano już Bayernowi wszystkie trofea, bo wbił wielki pan Guardiola...cała magia Josepa to było wpasowanie idealnie stylu w drużynę (czyli Barcelone). Ale jak było widać tam to sie powoli wypalało (teraz osiągnęło to maksimum), a spryciarz Guardiola spierdolił z tonącego okrętu. W Bawarii dali się trochę nabrać no i nie wiem jak to będzie owocowało w przyszłości.

Tylko nie mówmy tutaj o wygraniu Bundesligii, bo rywali tam mieli śmiesznych. Zdziesiątkowaną kontuzjami osłabianą co sezon BvB i Bayer który wtapia wszystko na szczycie.

Może wyciągam pochopne wnioski to prawda w końcu daleko doszli, ale Bayern z maszyny wojennej zmienił się mimo wszystko strasznie mozolnie grającą ekipę która niestety mnie w tym sezonie męczy. Oczywiście nigdy nie unikałem że nie lubię Bayernu :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350662

Jeśli się nie mylę to Guardiola jak obejmował Bayern to powiedział, że nie ma co zmieniać dobrze grającej drużyny i wprowadzi jedynie niewielkie korekty. A prawda jest taka, że zrobił z nich drugą Barcelonę. Całkowicie zmienił ich styl grania. Kwestią czasu było kiedy zacznie się coś psuć. Bayern po tym co pokazał w zeszłym sezonie mógłby dominować przez kilka lat w LM. Kolejnym problemem Bayernu jest widoczny brak woli walki. Nie wiem czy to kwestia tego, że szybko wygrali ligę czy po prostu Pep nie potrafi już ich zmotywować.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350664

Uwielbiam TVP i Szpaqa - on nawet w studiu nie ustrzega się "miernoty"

Zewłakow coś mówi... i Szpaq mu przerywa. Zewłakow znów coś mówi... i znów mu Szpaq przerywa - twarzy byłego reprezentanta bezcenna.

Dobry też był motyw, jak Szpaq omawia mecz wczorajszy i zaraz chce powiedzieć kto krył Ronaldo przy drugim golu... ale zapomniał nazwisk (w sumie Dante i Boateng to dla większości mało znani piłkarze :grin: ) i skończyło się na yyy... obrońcy Bayernu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350665

• Urządzenie:  Android

Gratulacje dla Atletico, które zasłużenie awansowało do finału. Chelsea nie zaprezentowała w tym meczu kompletnie nic, zagrali zupełnie bez żadnego stylu. Nie wiem czy kiedykolwiek Mourinho uda się wprowadzić Chelsea do finału Ligi Mistrzów. Finał będę oglądał bez większych emocji, aczkolwiek chciałbym, żeby to Atletico wygrało.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350677

• Reputacja:   1

Chelsea FC - Atlético Madryt 1:3

Stało się i wrednie mówiąc Mourinho i jego "autobus" żegna się z LM. Cieszę się, bo Hiszpanie zasłużyli. Będzie lepszy finał między drużynami z Madrytu. Czemu? Pierwszy raz w historii finał między ekipami z jednego miasta. Obie ekipy grają ładną piłkę. To będzie prawdziwy pojedynek doświadczenia z finałowym debiutantem, głodnym sukcesu. Mimo iż postawiłem w typerze na Chelsea to nie dziwi mnie, że to była zła decyzja. Anglicy przeważali w pierwszej połowie nieznacznie i to Atlético podeszło nerwowo. Po bramce wyrównującej czyli właściwie druga połowa to lepsza gra gości. Eto'o pozbawił szans swój zespół na awans tym faulem. Zła zmiana The Special One, który mam wrażenie jakby zupełnie nie miał strategii na grę z przewagą rywala. Pod trzecim golu gospodarze odpuścili i wydawało się, że Madryt wejdzie im do bramki. Dosłownie, bo nawet była jedna, taka akcja gdzie obrona niebieskich w ogóle przestała nawet walczyć o piłkę. Spodziewałem się troszeczkę lepszego meczu, zwłaszcza po wyrównującej bramce, ale Londyńczycy nie zrobili praktycznie nic. Z szacunkiem do Chelsea i Mourinho, ale patrząc na ten mecz dziwi mnie, że wyeliminowali PSG. W ekipie Rojiblancos z kolei często irytował mnie Costa. Na pewno nie można mu odmówić walki, ale momentami przesadzał. Nie potrzebne przepychanki, czy zabawa z piłką przy karnym. Rozumiem, że gra psychologiczna i chciał wkurzyć rywali (co się udało), ale nie zdziwiłbym się gdyby sam spudłował, bo nerwy w nim było widać gołym okiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350679

Jeśli się nie mylę to Guardiola jak obejmował Bayern to powiedział, że nie ma co zmieniać dobrze grającej drużyny i wprowadzi jedynie niewielkie korekty. A prawda jest taka, że zrobił z nich drugą Barcelonę.

I tutaj pytanko. Ile spotkań Bayernu widziałeś w tym i poprzednim sezonie? Bo mam wrażenie, że ludzie mówią o stylu Bayernu oglądając tylko 4 mecze w ich wykonaniu, a więc rok temu Bayern vs Barca, a w tym Bayern vs Real. A te spotkania były kompletnie inne od całego obrazu tych drużyn na przestrzeni całych sezonów.

Bayern Heyncessa i Bayern Guardioli gra bardzo podobnie i obie drużyny mają w swoich meczach wysokie posiadanie piłki. Jedyna różnica była taka, że Jupp pozwalał na więcej kreatywności i swobody.

I jeszcze te 4 mecze o których napisałem. Wspominam o nich dlatego, że były one bardzo różne od tego co widzieliśmy w całym sezonie. Bayern z Barcą zagrał tak jak wczoraj Real. Pep wiedział, że nie można grać z Barcą otwartej piłki, więc postawił na szybkie ataki, no i efektem było 7-0.

A wczoraj? Wczoraj Bayern grał mało tiki taką i chciał grać inaczej, ale mu to nie wychodziło (bo Monachijczycy są aktualnie w bardzo słabej formie i nie potrafią znaleźć motywacji).

Więc sry, ale jak widzę tych wszystkich "specjalistów" którzy po dwóch spotkaniach chcą oceniać styl gry zespołu na przestrzeni całego sezonu, to chce mi się śmiać.

----------------

Co do dzisiejszego meczu, to brawa dla Atletico. W finale będę za nimi całym sercem i mam nadzieję, że zdobędą ten tytuł, jak i mistrzostwo Hiszpanii.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350680

Chelsea Londyn - Atletico Madryt 1-3

Fernando Torres 36' - Adrian Lopez 44' ; Diego Costa 60' (rzut karny) ; Arda Turan 72'

W pierwszym meczu londyński autobus był sprawny. Na Stamford Bridge dwie opony były przebite, szyba wybita, a kierownica się zacinała. Tak jak gra defensywna była kluczem do korzystnego wyniku na Vicente Calderon, tak dziś pogrzebała szanse Chelsea Londyn na awans do finału. Można byłoby zbilansować braki defensywy w ofensywie, ale brakowało mi w ,,The Blues" zawodnika, który potrafiłby wziąć ciężar gry na siebie. Atletico Madryt zapewne zostanie uznane rewelacją sezonu, choć analizując ostatnie pięć lat, ,,Rojiblancos" to jedna z najbardziej utytułowanych drużyn w Europie. Czy do dwóch pucharów za wygranie Ligi Europy i dwóch Superpucharów Europy dojdzie Liga Mistrzów?

Chelsea Londyn: Mark Schwarzer 2 - Branislav Ivanovic 2, Gary Cahill 1, John Terry 2, Ashley Cole 2.5 (54. Samuel Eto' o 1) - David Luiz 3, Ramires 3, Willian 2.5 (77. Andre Schuerrle bez oceny), Eden Hazard 2.5, Cesar Azpilicueta 2 - Fernando Torres 3 (67. Demba Ba 2)

Trener: Jose Mourinho 2

Atletico Madryt: Thibaut Courtois 4 - Juanfran 3.5, Joao Miranda 4, Diego Godin 3.5, Filipe Luis 4 - Mario Suarez 4, Koke 4, Tiago 4, Arda Turan 4.5 (84. Cristian Rodriguez bez oceny), Adrian Lopez 4 (66. Raul Garcia 3.5) - Diego Costa 4 (76. Jose Sosa bez oceny)

Trener: Diego Simeone 5.5

Sędzia: Nicola Rizzoli (Włochy) 4

Gracz meczu: Arda Turan (Atletico Madryt)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350683

Więc sry, ale jak widzę tych wszystkich "specjalistów" którzy po dwóch spotkaniach chcą oceniać styl gry zespołu na przestrzeni całego sezonu, to chce mi się śmiać.

Nie spinaj się tak xD

Bayern nigdy nie należał do moich ulubionych zespołów, ale jak w zeszłym sezonie zaczęli grać efektownie to się ich dobrze oglądało. Zobacz co się stało z Riberym i Robbenem w końcówce tego sezonu. Grają jak cienie samych siebie. Nie mówię tu o lidze, bo ją wygrali już dawno temu. Zapewne Bayern to jest twoja ulubiona drużyna, więc zamiast rozpaczać po przegranym półfinale powinieneś myśleć o tym, że mogą jeszcze wygrać puchar Niemiec, a takie liczenie na to żeby przegrał zespół który pokonał moich ulubieńców jest bez urazy trochę dziecinne.

Nie spodziewałem się, że Atletico będzie w stanie awansować do finału i należy im się uznanie za dzisiejszą grę. Ciekawi mnie jak sobie poradzą w następnym sezonie bez Courtoisa(który dzisiejszymi paradami był dla mnie zawodnikiem meczu) i ewentualnego odejścia Costy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/275/#findComment-350684

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...