Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bastian, według mnie z Matą przesadziłeś trochę. W zeszłym sezonie pokazał, że nadaje się do gry w Anglii, w tym zabrakło mu zaufania trenera. Ma je w United, ale tam cała drużyna nic nie pokazuje to i Mata zgasł, ale po przepracowaniu lata, znowu może być gwiazdą. Spokojnie. To genialny gracz, z ogromnym potencjałem...nawet w Anglii. Ile ja bym dał żeby wrócił do Realu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349754

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Bastian, według mnie z Matą przesadziłeś trochę. W zeszłym sezonie pokazał, że nadaje się do gry w Anglii, w tym zabrakło mu zaufania trenera. Ma je w United, ale tam cała drużyna nic nie pokazuje to i Mata zgasł, ale po przepracowaniu lata, znowu może być gwiazdą. Spokojnie. To genialny gracz, z ogromnym potencjałem...nawet w Anglii. Ile ja bym dał żeby wrócił do Realu.

Nie twierdzę, że Juan Mata i jego gra w Anglii to totalne nieporozumienie. Hiszpan grał w PL dobrze, ale uważam, że Hiszpania to idealne miejsce dla niego. Każdy ambitny piłkarz powinien dążyć do tego, by grać jak najlepiej. Jeśli Barcelona rzeczywiście chce dokonać zmiany warty to powinna poszukiwać takich graczy jak Mata, choć on akurat na Camp Nou z wiadomych przyczyn nie trafi. Nie każdy nazywa się Bernd Schuster czy Luis Figo... :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349757

Myślę, że jednak Mata nie miałby problemu przejść do Barcy. Chociaż kto to wie. Są piłkarze jak np. Arbeloa, którzy w Barcie nigdy by nie zagrali to fakt :P Rzeczywiście Juan pewnie w Hiszpanii radziłby sobie lepiej. Zgadzam się z tym, jednak i w Man Utd może zrobić karierę. Oby tylko pojawił się tam ktoś kto będzie umiał ustawić ten zespół jak należy i wprowadzić kilka zmian.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349759

Spokojnie. To genialny gracz, z ogromnym potencjałem...nawet w Anglii. Ile ja bym dał żeby wrócił do Realu.

Wszystko super pięknie, ale na jakiej pozycji on miałby grać? Real nie po to sprzedawał Özila, żeby potem ściągać zawodnika o podobnej charakterystyce - świetnym prostopadłym podaniu. Niech zostanie tak, jak jest teraz. Ancelotti zmienił ustawienie, w którym przede wszystkim Di Maria czuje się jak ryba w wodzie, a Mata to naprawdę świetny piłkarz, ale nie pasowałby do Realu. Nie do Realu Ancelottiego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349760

Ancelotti zmienił ustawienie, w którym przede wszystkim Di Maria czuje się jak ryba w wodzie, a Mata to naprawdę świetny piłkarz, ale nie pasowałby do Realu. Nie do Realu Ancelottiego.

Juan Mata nie pasuje do żadnej koncepcji ostatnich trenerów Realu Madryt :P . Jose Mourinho nie chciał Maty w Chelsea Londyn, ponieważ to trochę staromodny rozgrywający, niechętnie wracający do defensywy. W strategii ,,Mou", gdzie najważniejsze jest wybieganie i praca dla dobra zespołu, Hiszpan nie miał czego szukać. Dlatego optymalnym miejscem dla Maty wydaje się Barcelona. W innych klubach La Liga, Juan byłby tylko dużą rybą w małym stawie...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349762

Widziałem Mate bardziej za Isco ;) Mimo, że z Isco mogą być wciąż ludzie, to jednak i tak wolałbym Matę za niego. Aczkolwiek nie obrażę się jeśli młodziak z Malagi szybko zmieni mój pogląd na to. Jak gra Isco to Real gra ciut innym systemem, Carlo jest świadomy kim gra i czasami pod tych graczy zmienia trochę swoją taktykę ;) W zależności kim na daną chwile dysponuje, to ma inną taktykę, ale rzeczywiście najbardziej lubi 4-3-3 gdzie Mata mógłby mieć problemy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349768

Widziałem Mate bardziej za Isco ;) Mimo, że z Isco mogą być wciąż ludzie, to jednak i tak wolałbym Matę za niego. Aczkolwiek nie obrażę się jeśli młodziak z Malagi szybko zmieni mój pogląd na to. Jak gra Isco to Real gra ciut innym systemem, Carlo jest świadomy kim gra i czasami pod tych graczy zmienia trochę swoją taktykę ;) W zależności kim na daną chwile dysponuje, to ma inną taktykę, ale rzeczywiście najbardziej lubi 4-3-3 gdzie Mata mógłby mieć problemy.

Isco jest bardziej wszechstronnym zawodnikiem niż Mata i przy obecnym stylu gry Realu dobrze się odnajduje. Jak dla mnie Isco lepiej odnajduje się także w grze kombinacyjnej. W Chelsea gra była pod niego. To on rządził i dzielił piłką. W Manchesterze jest podobnie, ale w Realu jest za dużo piłkarzy, którzy mogą to robić - Alonso, Modrić, Isco. Co do tego ostatniego - początek sezonu miał świetny, potem przygasł i usiadł na ławce, ale ostatnie mecze, w których grał były w jego wykonaniu naprawdę dobre. Szczególnie ten z Barceloną. Często niepotrzebnie wdaje się w zbędne dryblingi. Ma świetnie opanowaną przekładankę, ale musi to ograniczyć i robić tylko w odpowiednich sytuacjach. Jeśli to opanuje będą z niego ludzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349770

I według brytyjskich brukowców i tych poważniejszych gazet ("BBC", "Guardian") sezon 2013/2014 będzie pierwszym i ostatnim Davida Moyesa, jako sternika Manchesteru United. Jeśli to się potwierdzi, a prawdopodobnie tak, to jest to odważna decyzja, albowiem mam wątpliwości co do tego, czy Diego Simeone czy Jurgen Klopp zdecydują się ratować "tonący okręt", bo oni są wymieniani wśród potencjalnych następców Szkota. Jeśli już, to amerykańscy właściciele Czerwonych Diabłów powinni skierować się w stronę Louisa van Gaala, który po MŚ będzie do wyjęcia - na powrót z urlopu Juppa Heynckesa chyba nie ma co liczyć :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349773

NalepRKO, nie mówię, że nie ;) Wierzę, że będą z niego ludzie i mam nadzieję, że on, Jese, Varane, Carvajal czy Casemiro to będą przyszłe, topowe gwiazdy czy przynajmniej pewniacy na każdy mecz :) Ma na kim budować przyszłość ten Real i to jest najbardziej optymistyczna sprawa :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349776

I według brytyjskich brukowców i tych poważniejszych gazet ("BBC", "Guardian") sezon 2013/2014 będzie pierwszym i ostatnim Davida Moyesa, jako sternika Manchesteru United. Jeśli to się potwierdzi, a prawdopodobnie tak, to jest to odważna decyzja, albowiem mam wątpliwości co do tego, czy Diego Simeone czy Jurgen Klopp zdecydują się ratować "tonący okręt", bo oni są wymieniani wśród potencjalnych następców Szkota. Jeśli już, to amerykańscy właściciele Czerwonych Diabłów powinni skierować się w stronę Louisa van Gaala, który po MŚ będzie do wyjęcia - na powrót z urlopu Juppa Heynckesa chyba nie ma co liczyć :wink:

Szczerze to nie wiem czy to nie będzie zbyt pochopna decyzja. Rozumiem brak wyników wyjazd, ale jeśli chodzi o ten sezon to raczej kibice MAN UTD powinni zrozumieć, że to pierwszy od 25 lat sezon bez Alexa i nie łatwo jest wejść po takim czasie do drużyny (która poza kilkoma graczami jest od wielu lat identyczna). Ja nie mówie że Moyes to jest jakaś światowa czołówka, ale myślę że można dać Szkotowi jeszcze szansę, bo też nie mamy pewności że nowy trener już od początku z nie oszukujmy się już nie wielkimi gwiazdami od tak zacznie wygrywać.

Co do następców Simeone jest ryzykownym wyjściem, bo w Athletico można powiedzieć jest tam wielkim wzorem dla piłkarzy mało znanych do tej pory czy jak przejdzie do Diabłów to zostanie takim wzorem dla Rooneya Maty RvP?

A Klopp tutaj plotki mówią że jeśli Loew nie zdobędzie Pucharu Świata w Brazylii pożegna się z reprezentacją (pozdro, że od 08 roku Niemcy byli 2. na Euro 2008, 3. na mundialu w RPA i doszli do półfinału w 2012 takie wyniki i zwolnienie? :twisted: ) i to trener BvB będzie kolejnym selekcjonerem Niemców.

Jupp?? Jeśli kasa Florentino Pereza, Szejków z MAN City go nie przekonały to tym bardziej do Czerwonych Diabłów nie trafi :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349778

W kwestii ewentualnego zwolnienia Davida Moyesa to uważam, że jeśli do niego dojdzie to Manchester United zatrudni kogoś, kto zjadł zęby na tym fachu. Z Moyesem, który dobrze radził sobie w tylko solidnym Evertonie obecnie nie wychodzi. Myślę, że faworytem do przejęcia schedy po szkockim trenerze może być Louis van Gaal: doświadczony, utytułowany i dostępny. Część trenerów może nie chcieć rezygnować ze swoich dotychczasowych, dobrze prosperujących tworów lub...nie chce psuć sobie reputacji ewentualnym niepowodzeniem przy stajni Augiasza, jakim bez wątpienia jest w tej chwili Manchester...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349779

czy Casemiro to będą przyszłe, topowe gwiazdy czy przynajmniej pewniacy na każdy mecz

Tu pojawia się problem, bo jak już ktoś gra to ten, który kosztował więcej, czyli Illarra. Dla mnie Casemiro ma większy potencjał niż Asier, ale to nie my kibice ustalamy skład. Jeśli w następnym sezonie będzie tak dalej, to na miejscu Casemiro poszedłbym na wypożyczenie, a jak potem się nic nie zmieni to odszedłbym z klubu, bo taki talent nie może się zmarnować.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349781

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Tu pojawia się problem, bo jak już ktoś gra to ten, który kosztował więcej, czyli Illarra. Dla mnie Casemiro ma większy potencjał niż Asier, ale to nie my kibice ustalamy skład. Jeśli w następnym sezonie będzie tak dalej, to na miejscu Casemiro poszedłbym na wypożyczenie, a jak potem się nic nie zmieni to odszedłbym z klubu, bo taki talent nie może się zmarnować.

le to juz chłopa z realu przeszło do Benficii tam stawało się piłkarzami z uzupełnionymi papierami na grę. Liczyłbym, że były zawodnik Sau Paulo też tam trafi a za kilka lat może sobie powrócić tym razem jako produkt gotowy. Jeśli się nie myle, przed transferem do królewskich miał on już kilka poważnych występów w reprezentacji. Więc chyba nie był to zbyt dobry krok w jego karierze, trafiać do realu tak szybciutko.

Ps -Moys już teraz Manchesterm nie kieruje. Za mało czasu na wykazanie się, ale tak to juz jest w wielkich markach.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349853

• Urządzenie:  Android

No i Moyes poleciał z United, zanim na dobre rozpoczął tam pracę. Ciekaw jestem kto będzie teraz jego pracodawcą, ale nie przychodzi mi do głowy żaden klub, który mógłby takowym być. United było dla niego o wiele za wysoką poprzeczką, w porównaniu do Evertonu gdzie był tym kimś, kto miał posłuch u piłkarzy.

Co do tego kto go zastąpi, to hmm... Michał Probierz dawno nie zmieniał klubu, ale pamiętajmy, że Manchesteru nie ma już w PP :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349856

No i Moyes poleciał z United, zanim na dobre rozpoczął tam pracę. Ciekaw jestem kto będzie teraz jego pracodawcą, ale nie przychodzi mi do głowy żaden klub, który mógłby takowym być. United było dla niego o wiele za wysoką poprzeczką, w porównaniu do Evertonu gdzie był tym kimś, kto miał posłuch u piłkarzy.

David Moyes może i nie popisał się pracując w Manchesterze United, jednak ma ten klub w swoim CV (wygrał z nim nawet Tarczę Dobroczynności, czyli ugrał z MU więcej niż z Evertonem, choć za pracę z tymi drugimi był chwalony, a z tymi pierwszymi krytykowany przez cały sezon :P ). Do tego dochodzi długi staż w Evertonie. Myślę, że Szkot prędzej czy później wróci do Premier League. To raczej nie będzie ani klub poziomu United, ani chyba nawet Evertonu. Zobaczymy, czy Moyes będzie na tyle chętny do pracy / zdesperowany, by np. w następnym sezonie ratować kogoś przed spadkiem czy też poczeka aż jakiś zespół będzie chciał go zatrudnić od początku sezonu.

Zwolnienie Davida Moyesa na trzy kolejki przed końcem sezonu pokazuje, że szefostwo Manchesteru United o zwolnieniu Szkota myślało pewnie już przy okazji oglądania pokazy sztucznych ogni w sylwestrową noc. Gerardo Martino też pewnie odejdzie z Barcelony, jego porażka wygląda jeszcze bardziej spektakularnie niż u Moyesa, którego ekipa zawodziła przez cały sezon. Argentyńczyk przegrał sezon w kilka dni. Mimo to z klubem pożegna się meczem ostatniej kolejki z Atletico Madryt.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/269/#findComment-349858

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...