Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ale jedno się nie zmieniło - Rafinha potwierdził, że jest kretynem, lubi łapać ludzi za twarz i dobrze, że tym razem poleciał z boiska.

Trudno się nie zgodzić. Facet kolejny raz dostaje głupią czerwoną, chociaż według mnie Mhkitarian powinien dostać żółtą, ale to nieważne.

Co do Hajty, to jak zawsze w przypadku spotkania BVB musiał powiedzieć o tym, że Grosskreuz kiedyś w wywiadzie stwierdził, że jeśli jego dziecko będzie kibicować Schalke to wydziedziczy je. Facet powtarza to co mecz BVB :D

Jeszcze bardziej podobało mi isę jak Hajto powiedział, że ostatnio Bayern ciągle przegrywa z Dortmundem, a Borek wyskoczył ze statystykami i zgasił go. No niestety panie Tomku, ale zostaliśmy w tyłu o co najmniej dwa lata. Czas nadrobić zaległości z Bundesligi :D

[ Dodano: 2014-04-12, 20:53 ]

A tak jeszcze BTW meczy Bayernu, to dobrze, że przegraliśmy z takim rywalem jak Dortmund. W poprzednim sezonie też dostawaliśmy takie zimne prysznice. Teraz też się przydadzą i dobrze że przychodzą przed Pucharem Niemiec i półfinałami LM.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349015

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli kogoś interesuje komentarz, to klasyczny: Borek co chwila przypomina o tym, że "już za kilka tygodni Robert Lewandowski będzie tu trenował"

Nie można zapomnieć o jego powiedzonku: "Robert to bardzo inteligentny zawodnik".

-----

Ostatnia kolejka rundy zasadniczej T-Mobile Ekstraklasy za nami. Dla mnie najważniejszy jest fakt, że Lechia zajęła ostatecznie 8. miejsce - to ostatnie premiowane grą w grupie mistrzowskie. Po podziale punktów wygląda to tak, że Lechia z 20 punktami na koncie traci do trzeciego miejsca, na którym znajduje się chorzowski Ruch tylko 5 punktów. Przed nami jeszcze 7. kolejek i w tej najbliższej Lechia wybiera się właśnie do Chorzowa. Będzie to ważny mecz. Fajnie też, że zajęliśmy ósme, a nie siódme, czy szóste miejsce, bo mamy u siebie Legię, Lecha i Wisłę. Frekwencja powinna wzrosnąć, potencjał jest. Jak piłkarze przywiozą z Chorzowa 3 punkty to na meczu z Legią, dla której PGE Arena nie jest szczęśliwym stadionem może zasiąść kilkanaście tysięcy widzów.

Wracając jeszcze do dzisiejszej Mulltiligi: Momentami wyglądało to tak, jakby żadna z drużyn nie chciała awansować do tej ósemki. Lechia przegrała we Wrocławiu ze Śląskiem po bramce Marco Paixao. Nie wykorzystały tego Jaga i Cracovia. Drużyna, której nowym trenerem został Probierz obudziła się za późno, choć Piast (a tym bardziej Lechia) miał farta, gdyż w doliczonym czasie gry Balaj uderzył piłkę głową, a ta zatrzymała się na słupku bramki strzeżonej przez Treli (wielce prawdopodobne, że ten bramkarz przeniesie się do Gdańska w następnym sezonie). Co do Cracovii to ta poległa w Kielcach, choć to ona prowadziła grę. Ten mecz pokazał, że posiadanie piłki to nie wszystko, a Wojciech Stawowy punktów za ładny (osobiście dla mnie nudny) styl gry swojej drużyny nie zobaczył.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349017

Dajcie mi tego Kloppa do Manchesteru, aż boję się pomyśleć, co ten koleś potrafiłby zbudować przy sporo większym budżecie transferowym. Z tak wąską kadrą i sporym szpitalem w drużynie ogrywa w jeden tydzień dwóch półfinalistów Champions League, ten trener zyskał u mnie szacunek na zawsze.

Ostatnio oglądając Bayern zasmuciłem się niezwykle, gdyż drużyna z poprzedniego sezonu wygrywała w fenomenalnym stylu, teraz irytuje mnie tak samo jak Barcelona, już czekać, aż zacznę ich darzyć nienawiścią... Guardiola dalej jest dla mnie farciarzem życia, a nie geniuszem. W Barcelonie trafił na generację piłkarzy idealnych do swoich planów, a Bayern dostał jako najlepiej poukładany klub z najlepszą kadrą na świecie. Do czasu, aż nie weźmie się za klub, którego prowadzenie i przebudowa będzie prawdziwym wyzwaniem nie zaimponuje mi niczym.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349018

No to się uśmiałem :D

I nie odpisuj mi, skończyłem tą rozmowę, bo mnie męczy. Już na tyle wyrobiłem sobie o tobie zdanie (i ty pewnie o mnie też - tyle, że ja mam to w dupie) że nie mam zamiaru z tobą rozmawiać. Po co tracić nerwy, a przede wszystkim czas.

Śmiać to mi się chce jak czytam większość twoich postów, nie potrafisz wyjaśnić jednej prostej rzeczy, a o innych nawijasz bezsensownie co post.

Skoro skończyłeś to bardzo dobrze tak kończą ludzie bez argumentów, cóż prawda boli.

A co do meczu Barcy to przynajmniej w przeciwieństwie do poprzednich ligowych wpadek widziałem zaangażowanie.

Teraz finał Copa del Rey w sumie jedyne trofeum jakie zależy tylko od Barcy, bo w lidze już muszą liczyć na potknięcia Realu i Atletico, a przyszłym sezonie bez transferów o jakikolwiek sukces będzie trudno.

Drużyna, której nowym trenerem został Probierz

Dopiero niedawno o tym się dowiedziałem i zauważyłem, że , ma bardzo duże szanse odpaść w jednym sezonie zarówno w ćwierćfinale jak i półfinale Pucharu Polski :shock: Ciekawe czy w jakimkolwiek kraju był taki przypadek?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349020

Dajcie mi tego Kloppa do Manchesteru,

A Kroosa i Reusa w zestawie nie chcesz? :D Fakt, trenerem jest fantastycznym (wystarczy powiedzieć jak bardzo okrojona jest to Borussia a jak wiele z niej wyciąga), ale jak już kiedyś stamtąd odejdzie, to pewnie zawita w Madrycie.

Barcelona przegrała z Granadą. Oczywiście ciągle bym ich nie skreślał, ale wyraźnie widać, że coś im tam nie trybi. Messi nie gra, Neymar ma inne zajęcia (dzisiaj znów prawie umarł) i nie zdziwię się, jak stracą majstra na rzecz Atletico/Realu. Dodać do tego ten zakaz transferowy i (o ile go nie zniosą) mogą być niezłe jaja w przyszłym sezonie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349024

Skoro skończyłeś to bardzo dobrze tak kończą ludzie bez argumentów, cóż prawda boli.

To już ocenią ludzie którzy są bezstronni w tej dyskusji ;)

Dajcie mi tego Kloppa do Manchesteru, aż boję się pomyśleć, co ten koleś potrafiłby zbudować przy sporo większym budżecie transferowym. Z tak wąską kadrą i sporym szpitalem w drużynie ogrywa w jeden tydzień dwóch półfinalistów Champions League, ten trener zyskał u mnie szacunek na zawsze.

Ja wiem, że Klopp w mniemaniu wielu to genialny trener, ale nie zapominajmy ile lat zajęła mu budowa BVB. To nie było tak od razu, a początki miał on bardzo ciężkie i był nawet moment gdzie BVB walczyło wręcz o utrzymanie.

Dopiero potem przyszły te złote lata - tak naprawdę ciężko powiedzieć z czego wynikające. BVB wyskoczyła niespodziewanie, momentalnie wskoczyli na bardzo wysoki poziom i od tamtego czasu wielu robi z Kloppa prawie Boga.

Ja go cenię, bo jest bardzo charyzmatyczny i widać, że potrafi ustawić zespół. Nie robię jednak z niego nie wiadomo jakiego speca, a już na pewno nie piłkarskiego Midasa.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349025

Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko Biała 0-1

Damian Chmiel 1'

Czerwona kartka: Dariusz Dudka (Wisła Kraków, 90 + 2' - za dwie żółte kartki)

Łukasz Garguła (Wisła Kraków) przestrzelił rzut karny w 70 minucie meczu

Franciszek Smuda może nawet nie zdążył usiąść na ławce, spóźnialscy kibice Wisły Kraków pewnie stali jeszcze w korkach, a Podbeskidzie Bielsko Biała prowadziło już 1-0. W - nomen omen - trzynastej sekundzie, świetny strzał z dystansu oddał Damian Chmiel, piłka trafiła w poprzeczkę, następnie w plecy Michała Miśkiewicza i wpadła do bramki. Od tej pory Podbeskidzie ograniczało się do twardej gry w defensywie, choć miało okazje do podwyższenia wyniku, szczególnie po strzałach Krzysztofa Chrapka. Wiśle pomagał sędzia Krzysztof Przybył (nie podyktował rzutu karnego dla Podbeskidzia i dał się nabrać Łukaszowi Burlidze przy podyktowaniu rzutu karnego dla ,,Białej Gwiazdy"), z tymże gospodarzom dzisiaj nie pomógłby nawet Superman w pakiecie z Bobem Budowniczym i Janem Niezbędnym. Wisła Kraków w grupie mistrzowskiej przy obecnej formie będzie raczej dostarczycielem punktów wraz z Górnikiem Zabrze...

Wisła Kraków: Michał Miśkiewicz 3.5 - Łukasz Burliga 2.5, Arkadiusz Głowacki 3 (60. Michał Szewczyk 2.5), Alan Uryga 2, Piotr Brożek bez oceny (24. Jakub Bartosz 2) - Dariusz Dudka 3, Michał Chrapek 2.5, Emmanuel Sarki 2.5, Semir Stilic 2, Łukasz Garguła 2 (85. Danijel Klaric bez oceny) - Paweł Brożek 1

Trener: Franciszek Smuda 3

Podbeskidzie Bielsko Biała: Richard Zajac 3 - Tomasz Górkiewicz 3, Bartłomiej Konieczny 3.5, Dariusz Pietrasiak bez oceny (33. Błażej Telichowski 3), Przemysław Pietruszka 3.5 - Dariusz Łatka 2.5, Anton Sloboda 2.5, Marek Sokołowski 3.5, Maciej Iwański 2.5, Damian Chmiel 3.5 (73. Piotr Malinowski bez oceny) - Jan Blazek bez oceny (29. Krzysztof Chrapek 2)

Trener: Leszek Ojrzyński 4

Sędzia: Krzysztof Przybył 1

Gracz meczu: Damian Chmiel (Podbeskidzie Bielsko Biała)

Edytowane przez Bastian
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349028

Ja wiem, że Klopp w mniemaniu wielu to genialny trener, ale nie zapominajmy ile lat zajęła mu budowa BVB. To nie było tak od razu, a początki miał on bardzo ciężkie i był nawet moment gdzie BVB walczyło wręcz o utrzymanie.

Ale przecież po jego przyjściu Borussia zajęła szóste miejsce, później piąte a potem to juz tylko dwa mistrzostwa :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349029

Ale przecież po jego przyjściu Borussia zajęła szóste miejsce, później piąte a potem to juz tylko dwa mistrzostwa :roll:

Szczerze nie wiem czemu pomyślałem, że to sezon wcześniej Kloop już trenował BVB. Byłem pewien, że dłużej już ich trenuje. No, ale mało ważne. Przyznaję się do błędu. Nie zmienia to jednak faktu w tym co chciałem przekazać. Cudotwórcą on nie jest. Nie wierzę, żeby z miejsca zrobił z każdego (nawet takiego MU) zespołu drużynę wygrywającą trofea.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349035

Dopiero niedawno o tym się dowiedziałem i zauważyłem, że , ma bardzo duże szanse odpaść w jednym sezonie zarówno w ćwierćfinale jak i półfinale Pucharu Polski :shock: Ciekawe czy w jakimkolwiek kraju był taki przypadek?

Wiesz, jeszcze może przejść do Zagłębia i przegrać finał, bo prawdopodobnie lubinianie się w nim znajdą. :D

Edit: Porażka Barcy, zwycięstwo Realu i Los Blancos wiceliderem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349045

To już ocenią ludzie którzy są bezstronni w tej dyskusji ;)

To nie ludzie ocenią a fakty a fakty są takie, że nie potrafisz wytłumaczyć jednej prostej rzeczy, czepiasz się o nie do końca sprawdzone informacje a sam takie podajesz ( pisząc ewidentną nieprawdę) i obrażasz. To są fakty.

Wiesz, jeszcze może przejść do Zagłębia i przegrać finał, bo prawdopodobnie lubinianie się w nim znajdą. :D

To już chyba byłby rekord światowy nie do pobicia :D

Chociaż można go uznawać też jako tego, który wprowadził Jagiellonie do półfinału nawet jej nie trenując jeszcze :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349055

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Ale teraz mamy to samo. sędzia da w półfinale żółtą kartkę za nic osobie która była zagrożona i przez to nie zagra ona w finale. I też masz pełno kontrowersji. Tego nie da się uniknąć. Ja jednak uważam, że o wiele lepiej byłoby, gdyby niektórym osobom upiekło się, niż żeby były niesprawiedliwie wykluczane z finału.

No w takim przypadku, przecież odwoływać się można. Często uefa ostatecznie działa na korzyść pokrzywdzonej drużyny. Natomiast nie działa to w odwortnym przypadku.

Dlaczego? Właśnie o to chodzi, żeby dotyczyło to tylko finału, bo w tym jednym spotkaniu chcę spotkań dwóch najlepszych jedenastek.

Równie dobrze o takie prawo mogłaby się uiegać drużyna grająca we wcześniejszej fazie rozgrywek. Też chciałaby mieć możliwość zagrania w ,,najsilniejszym'' składzie. Jak już coś takiego wprowadzić(co według mnie jest niepotrzebne) to w całej fazie pucharowej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349064

maly619 napisał/a:

Dlaczego? Właśnie o to chodzi, żeby dotyczyło to tylko finału, bo w tym jednym spotkaniu chcę spotkań dwóch najlepszych jedenastek.

Równie dobrze o takie prawo mogłaby się uiegać drużyna grająca we wcześniejszej fazie rozgrywek. Też chciałaby mieć możliwość zagrania w ,,najsilniejszym'' składzie. Jak już coś takiego wprowadzić(co według mnie jest niepotrzebne) to w całej fazie pucharowej.

Finał rozgrywek ma wyłonić najlepszą drużynę w sezonie, więc powinny tam występować drużyny w najsilniejszych składach. Zwykle po meczach w których ktoś nie mógł wystąpić pisze się "Drużyna x wygrała, ale gdyby zawodnik y zagrał to coś tam". Też jestem tego zdania że wykartkowani zawodnicy powinni mieć możliwość wystąpić w finale.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349065

To nie ludzie ocenią a fakty a fakty są takie, że nie potrafisz wytłumaczyć jednej prostej rzeczy, czepiasz się o nie do końca sprawdzone informacje a sam takie podajesz ( pisząc ewidentną nieprawdę) i obrażasz. To są fakty.

Fakt jest też taki, że ty ani razu nie odniosłeś się do moich argumentów.

No w takim przypadku, przecież odwoływać się można. Często uefa ostatecznie działa na korzyść pokrzywdzonej drużyny. Natomiast nie działa to w odwortnym przypadku.

Często, ale nie zawsze ;) A ja chcę w każdym przypadku oglądać finał z drużynami najmocniej obsadzonymi.

Faza pucharowa to inna sprawa. Tutaj masz dwumecze. Finał to już inna sprawa. Jest jeden mecz i często małe sprawy mogą zadecydować o wygranej drużyny.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349066

Fakt jest też taki, że ty ani razu nie odniosłeś się do moich argumentów.

Fakt jest taki, że ty do drobnej nieścisłości przyczepiłeś się jakbym napisał, że to słońce się kręci a nie ziemia, a sam ewidentnie pisałeś nieprawdę i kompletnie bezpodstawnie ( bo zabrakło ci klasy aby zapytać o szczegóły) oskarżałeś o hipokryzje, nie wspominając już o tym o braku odpowiedzi na jedno konkretne pytanie zadawane przeze mnie kilka razy, chyba że od tygodnia myślisz jak tam wyjaśnić różnicę :D

"Drużyna x wygrała, ale gdyby zawodnik y zagrał to coś tam".

Gdyby to zmienili to równie dobrze można by było mówić, że drużyna x wygrała, ale gdyby zawodnik y nie grał to coś tam.

Przecież w przypadku bodajże Suareza z przed 4 lat była dyskusja, w jaki to on nieprawidłowy sposób pomógł drużynie awansować do następnej rundy. Wiedział co mu grozi, ale i wiedział że tak może pomóc drużynie.

A np teraz zawodnik celowo grając na czas też pomaga drużynie awansować, czy gdy przerywa groźną kontrę w końcówce meczu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/265/#findComment-349069

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...