Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ja napisałem to wcześniej dla twojej wiedzy bo nawet tego chyba nie rozumiesz

Nie rozumiem tej wypowiedzi. Co pisałeś? Wcześniej odniosłem się do twojego postu:

Tylko, że dla mnie to źródło podawało informacje zgodne z moją wiedzą o Barcelonie i Realu, to dlaczego miałem zakładać że myli się co do Bayernu?

Więc napisałem, że skoro ja stwierdzam, że informacja jest błędna (albo głupia) to chyba można się domyślić że coś jest z nią nie tak.

a ty zamiast grzecznie wyjaśnić czy coś wyskakujesz z głupotą

Dla mnie tamto stwierdzenie było błędne, ale i głupie, dlatego też tak je skomentowałem. Zresztą co miałem wyjaśniać? Sam stwierdziłeś, że nie będziesz tego komentować (ta jasne...), więc tylko napisałem, że dla mnie ta informacja to głupota i olałem temat.

Może mieli powody, a może się pomylili bo to dziennikarze piszący o wszystkich drużynach

Najpierw stwierdzasz, że korzystasz z jednego źródła, bo mu ufasz, a teraz piszesz o tym, że mogą się mylić. I żebyś mi nie wyskoczył z argumentem o nieistnieniu perfekcyjnego źródła, to ja się z tym zgadzam, dlatego ciągle powtarzam o podpieraniu się innymi źródłami, jeśli jedno jest niepewne.

przecież jak ja zobaczyłem twoje 2 daty przybycia Lahma to zapytałem skąd się wzięła

A ja to wytłumaczyłem

Nie powiesz mi chyba, ze "jakiś talent z Bundesligi" to pozytywne stwierdzenie?

A co jest złego w tym stwierdzeniu? Napisałem "jakiś" bo jest ich wielu i naprawdę sporo pasowałoby do BVB. Zresztą wymieniłem Ci cała listę i zaznaczyłem, że mogę ją jeszcze uzupełnić.

No a dlaczego załamywałeś się przy potencjalnych wzmocnieniach Borussi, bo dla mnie to były plotki

Ale to nie były plotki, tylko wywiad z kimś wysoko postawionym w BVB. Zresztą pytałeś się o to, ja wytłumaczyłem, a i tak nie przyjąłeś tego do wiadomości, tylko wyskakujesz z plotką.

Zresztą sam stwierdziłeś , że był to stary wywiad.

Był, ale jeśli były to słowa kogoś wysoko postawionego, a nie widziałem kolejnego wywiadu w którym zmieniliby podejście, to uważam, że mogę brać ten stary wywiad za aktualny.

Jeśli czepiamy się szczegółów to proszę bardzo, ilu piłkarzy ma mieć kadra skoro obecna liczy 20 kilku zawodników nawet specjalnie dla ciebie sprawdziłem na Wikipedii

to jest ich 28.

Czy parę postów wcześniej nie robiłem analizy ich składu i nie powiedziałem, że widzę tam tylko 16 zawodników nadających się do gry na jakimś tam poziomie? Nie wspominam już o tym, że w tej 16 jest Kehl, który za rok skończy karierę lub niesprawdzony jeszcze na poważnie rezerwowy bramkarz Langerak.

Ja jestem fanem polityki dużej rotacji składem, dwóch praktycznie równie silnych jedenastek i tego typu spraw, a już zwłaszcza w zespołach mających aspirację do sukcesów na trzech frontach.

Pytasz ilu? Dla mnie co najmniej 20 zawodników na poziomie.

Żeby nie było, sprawdziłem skład Bayernu i tam mamy 21 zawodników grających na poziomie. Oczywiście też są tam osoby starsze, takie jak Kehl którego się czepiłem w przypadku BVB. Tyle, że rozmawiamy o przyszłości, a jestem pewien, że w przyszłości Bayernu uzupełni skład zastępując tych starych graczy (już jednego zastępują kupując Lewego ;) ).

W przypadku BVB, czytając ich plany nie jestem co do tego przekonany.

Panowie, jeszcze się wam nie znudziło?

Nie :P

[ Dodano: 2014-04-10, 09:37 ]

A co do wczorajszej Ligi Mistrzów:

Bardzo cieszę się z awansu Atletico. Simone złożył niesamowity skład i fajnie, że w końcu w Hiszpanii pojawiła się prawdziwa trzecia siła. Mam nadzieję, że Atletico zgodnie z zasadą "gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta" wygra ligę hiszpańską. A LM? Wszystko zależy od tego czy trafią na Bayern już teraz :twisted:

Co do drugiego spotkania, to trzeba przyznać, że MU postawił ciężkie warunki. Zagrali bardzo podobnie jak w pierwszym meczu, a do strzelenia gola w obronie grali perfekcyjnie i nie pozwalali na wiele. Gol otworzył grę i jak często ostatnio, trochę rozwścieczył Bawarczyków i wtedy zaczęła się gra na normalnym poziomie.

Trochę martwi mnie to jak wyglądała pierwsza połowa. Taktyka Guardlioli jest fajna, dopóki rywal chce z nami grać. Jednak kiedy broni się całym zespołem zaczynają się spore problemy. Całe szczęście, że nasza obrona grała teraz bardziej uważnie, bo pierwsze spotkanie pokazało, że długie piłki na szybkiego napastnika mogą być zabójczą i chyba jedyną bronią przeciwko Bawarskiej maszynie.

Cieszę się z awansu i czekam na kolejnego rywala. Sprawa nie jest łatwa, bo i żaden rywal nie będzie łatwy.

Chelsea - tutaj przede wszystkim Mourinho. Wiele razy udowadniał, że potrafi grać z drużynami Guardioli. Poza tym kolejny zespół z Anglii ;)?

Real - niewątpliwie najmocniejsza drużyna piłkarsko. Tyle, że - co pokazał mecz z BVB - grająca nierówno.

Atletico - paradoksalnie może to być najcięższy rywal. Ludzie Simone są na fali. Oni już teraz grają samą pasją, motywacją i co najgorsze - nie będą kalkulować. Już osiągnęli co chcieli. Teraz mogą rzucić się na rywala i cieszyć się grą. Na pewno nie będą czuć strachu przed żadnym rywalem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348783

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Więc napisałem, że skoro ja stwierdzam, że informacja jest błędna (albo głupia) to chyba można się domyślić że coś jest z nią nie tak.

Sam w swoich wypowiedziach nie raz walisz błędy, więc zbyt dobrym źródłem nie jesteś :D

Sam stwierdziłeś, że nie będziesz tego komentować (ta jasne...)

Nie miałem zamiaru dyskutować gdyby ktoś sensownie wytłumaczył, ale musiał się trafić użytkownik który zamiast cokolwiek wyjaśnić to wyskakuje z głupotą, a ja chciałem jedynie wyjaśnienia.

dlatego ciągle powtarzam o podpieraniu się innymi źródłami, jeśli jedno jest niepewne.

A czy ty cokolwiek piszesz zawsze sprawdzasz w wielu miejscach? Bo po niektórych twoich postach mam wątpliwości.

A ja to wytłumaczyłem

Nic nie wytłumaczyłeś. A przypisujesz mi hipokryzję nie mając, ku temu podstaw (raczej brak wiedzy na ten temat ) a sam w dwóch identycznych sytuacjach zachowujesz się inaczej.

Po co ciągle powtarzasz tyle rzeczy, a tej jednej nie chcesz?

A co jest złego w tym stwierdzeniu? Napisałem "jakiś"

Dla mnie to słowo zdecydowanie nie pasuje do dobrych czy bardzo dobrych zawodników.

to uważam, że mogę brać ten stary wywiad za aktualny.

Skoro tu uważasz stary wywiad za aktualny( choć już kilka dni temu przestał być ) nie sprawdzając czy się coś zmieniło to ja chyba mam prawo korzystać, z 1 źródła informacji czy tylko ty możesz pisać posty nie sprawdzając w kilku miejscach faktów?

Czy parę postów wcześniej nie robiłem analizy ich składu i nie powiedziałem, że widzę tam tylko 16 zawodników nadających się do gry na jakimś tam poziomie?

No robiłeś tylko w poprzednim poście wyraźnie zaznaczyłeś że wg ciebie Borussia ma za małą kadrę, nic o klasie nie wspominając. Skoro ty czepiasz się szczegółów to ja też.

A LM? Wszystko zależy od tego czy trafią na Bayern już teraz :twisted:

Paradoksalnie to z Bayernem i Realem mogą mieć większe szanse na awans niż z Chelsea :shock: ( sytuacja Courtoisa )

A co do wczorajszego meczu to pierwszy kwadrans był chyba najgorszym kwadransem jaki oglądałem w wykonaniu Barcy. Atletico mogło strzelić ze 3-4 bramki i zamknąć sprawę awansu już na samym początku.

Diego Simeone pokazuje, że jest jednym z najlepszych trenerów na świecie i nawet nie stosując wielkich rotacji potrafi tak prowadzić zespół, że ten po drobnym kryzysie w lutym bodajże, znów gra na najwyższych obrotach i ma spore szanse na mistrzostwo i zwycięstwo w CL.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348801

Bayern Monachium - Manchester United 3-1

Mario Mandzukic 59' ; Thomas Mueller 68' ; Arjen Robben 76' - Patrice Evra 57'

Chciałbym napisać, że Manchester United zaczyna łapać niezłą formę i że nie wolno skreślać tego klubu w walce o udział w Lidze Europy w sezonie 2014/2015. Mam jednak w pamięci kilka dobrych meczów MU, po których nastąpiła kolejna wpadka. Sam mecz nie zaskoczył. Bayern Monachium miał tym razem wykorzystać przewagę optyczną i uczynił to w swoim nowym stylu, wymieniając podania częściej niż maly619 i Fox Mulder posty w dyskusji o wychowankach. ,,Czerwone Diabły" nastawiły się na defensywę i nawet nieźle im to wychodziło dopóki, nie opadli z sił. Bayern awansował zgodnie z planem, choć Manchester pokazał, że niemieckiego walca można zatrzymać...

Bayern Monachium: Manuel Neuer 3 - Phillip Lahm 4, Jerome Boateng 3, Daniel van Buyten 3.5, David Alaba 3.5 - Toni Kroos 4, Arjen Robben 5, Mario Goetze 3.5 (65. Rafinha 3.5), Franck Ribery 4.5, Thomas Mueller 4 (84. Claudio Pizarro bez oceny) - Mario Mandzukic 3.5

Trener: Josep Guardiola 4

Manchester United: David de Gea 3 - Phil Jones 3.5, Chris Smalling 3.5, Nemanja Vidic 3.5, Patrice Evra 4 - Darren Fletcher 2.5 (74. Javier Hernandez bez oceny), Michael Carrick 3.5, Shinji Kagawa 4, Antonio Valencia 4, Danny Welbeck 3.5 (81. Adnan Januzazj bez oceny) - Wayne Rooney 3.5

Sędzia: Jonas Erikson (Szwecja) 3

Gracz meczu: Arjen Robben (Bayern Monachium)

Jutro losowanie par półfinałowych Ligi Mistrzów. Według mnie nie ma zarówno wyraźnego faworyta, jak i outsidera. Bayern Monachium może i jest lekko przed resztą stawki, ale ostatnie mecze pokazują, że da się ich ograć. Real Madryt gra ostatnio nierówno, ale zawsze jest groźny. Ich lokalni rywale to bez wątpienia rewelacja sezonu. Poziom dyscypliny taktycznej w drużynie Atletico jest niesłychany i każdemu przeciwnikowi napsują sporo krwi, a może nawet ich wyeliminują. Chelsea Londyn z kolei nakręca się szczególnie na wielkie mecze i to właśnie na tle gigantów pokazuje najlepszy futbol. Niezależnie jakie pary półfinałowe wylosuje Gianni Infantino, mecze zapowiadają się znakomicie. Derby Madrytu mogą odbyć się w tym sezonie po raz szósty. Obie ekipy walczą zarówno o LM, jak i o triumf w La Liga. Chelsea - Bayern to szansa na kolejną konfrontację Mourinho i Guardioli oraz kolejną potyczkę zabójczej defensywy z zabójczą ofensywą. Chelsea - Real to pojedynek, który chciałbym obejrzeć, bowiem w ostatnich latach obydwie te drużyny nie miały okazji rywalizować ze sobą w LM. Poza tym ,,Mou" wróciłby na stare śmieci i miał szansę się odegrać. Real - Bayern to klasyk Ligi Mistrzów. Chelsea - Atletico mogłoby być ucztą dla koneserów taktyki i wszelakich niuansów sztuki piłkarskiej. Bayern - Atletico? Faworyt kontra rewelacja. Również brzmi świetnie. Na koniec moje typy:

Real Madryt - Atletico Madryt

Chelsea Londyn - Bayern Monachium

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348802

Sam w swoich wypowiedziach nie raz walisz błędy, więc zbyt dobrym źródłem nie jesteś :D

Sprawa numer jeden: zawsze w odpowiedzi na czyjeś wyjaśnienie odpowiadasz atakiem, albo zmianą tematu?

Sprawa numer dwa: Nigdy nie mówiłem, że jestem dobrym źródłem informacji. Nigdy nie mam też zamiaru aspirować do zostania takim.

A czy ty cokolwiek piszesz zawsze sprawdzasz w wielu miejscach?

Jeśli ktoś podaje mi że się mylę, albo podaje informację inną od tej jaką ja posiadam to tak. Sprawdzam dokładnie, czy to jednak ja się mylę, czy osoba z którą rozmawiam. Zresztą przykład tego masz w tym temacie (a nawet w tej dyskusji), gdy któryś z użytkowników wspomniał o Alabie i o tym, że nie nazwałby go wychowankiem Bayernu. Wtedy sprawdziłem jak to wygląda.

Dla mnie to słowo zdecydowanie nie pasuje do dobrych czy bardzo dobrych zawodników

Zawsze wydawało mi się logiczne, że jeśli klub robi ważne transfery, to kupuje zawodników dobrych lub bardzo dobrych.

Skoro tu uważasz stary wywiad za aktualny

Już nie jest aktualny, bo przy okazji potwierdzenia transferu Ramosa powiedzieli o planach kupna drugiego napastnika. Także, chyba przemyśleli sprawę i zainwestują trochę więcej w skład.

nie sprawdzając czy się coś zmieniło to ja chyba mam prawo korzystać, z 1 źródła informacji czy tylko ty możesz pisać posty nie sprawdzając w kilku miejscach faktów?

Nie wiem co mają newsy, do pewnych stałych faktów - informacji, ale ok.

Wywiady i ogólne informacje o Bundeslidze staram się czytać w miarę regularnie i jeśli ostatnio coś się pokazywało, to tylko i wyłącznie plotki. Dopiero wczoraj czytałem o tym o czym pisałem parę linijek wyżej.

No robiłeś tylko w poprzednim poście wyraźnie zaznaczyłeś że wg ciebie Borussia ma za małą kadrę

A, czyli to co napisałem 5 postów wyżej jest już mniej ważne niż coś co pisałem post temu? Ciekawa teoria (żeby nie pisać, że głupia, bo znów się obrazisz).

Skoro ty czepiasz się szczegółów to ja też.

Szkoda tylko, że nie jesteś tak szczegółowy w odpowiadaniu na ewidente argumenty przeciwko twoim tezom, a zamiast tego wolisz wrzucać jakiś atak, albo nic nieznaczące zdanie.

Tak BTW. to dochodzę do jednego wniosku. Bo wbrew pozorom życzę Ci dobrze stary, a z takimi umiejętnościami kręcenia, wybierania kwestii pasujących twoim teoriom, omijania odpowiedzi nadajesz się do polityki. Serio, idź w tym kierunku a zrobisz karierę

A tak przy okazji, to dziś przeczytałem informację, że Messi w meczu z Atletico przebiegł 6,8 km. Serio? I to jest najlepszy piłkarz świata?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348810

A tak przy okazji, to dziś przeczytałem informację, że Messi w meczu z Atletico przebiegł 6,8 km. Serio? I to jest najlepszy piłkarz świata?

Lepiej mądrze stać niż głupio biegać, po co ma się męczyć i podbiegać do piłek itd jak ma taki zmysł taktyczny, że piłka i tak wpada mu pod nogę. Deyna też nie biegał tyle co reszta drużyny a jakoś to on jest największą gwiazdą naszej piłki kiedyś a nie inni...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348811

Lepiej mądrze stać niż głupio biegać, po co ma się męczyć i podbiegać do piłek itd jak ma taki zmysł taktyczny, że piłka i tak wpada mu pod nogę. Deyna też nie biegał tyle co reszta drużyny a jakoś to on jest największą gwiazdą naszej piłki kiedyś a nie inni...

Z tym, że wczorajsza gra Messiego to bodajże jedna sytuacja (uderzenie głową po wrzutce Alvesa) i tyle go widzieli na Vicente Calderon. Sam się zdziwiłem. Dla porównania Pinto (bramkarz) zrobił ponad 5 km. Co prawda biegał po piłkę, gdy ta wylatywała na aut, a Barcelonie się śpieszyło, ale sam fakt powinien być wstydliwy dla Lionela.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348812

Lepiej mądrze stać niż głupio biegać

Tylko czy Messi mądrze stał? Bo jakoś czytam opinie, że zagrał słabo, a wiele osób za porażkę obwinia właśnie go. Ja meczu nie widziałem, ale ta statystyka mnie zaskoczyła, bo z tego co kojarzę 10km w ciągi 90 minut dla piłkarza ofensywnego standard, praktycznie niezależnie od taktyki (a przynajmniej takie coś zaobserwowałem w Bundeslidze). Zresztą, 6.8 to niewiele więcej niż bramkarz. Nie wiem, czy wybiegając tak mało w meczu można zagrać dobry mecz. Ja wątpię.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348813

Faktycznie to 6,8 jest lekko kompromitacyjne (Koke 2x), ale Messi nigdy z tego co pamiętam nie był w czołówce biegających Barcy a i tak wygrywał dla niej mecze. Można kwestionować to czy jest najlepszy na świecie przez fakt zagrania bardzo słabego meczu wczoraj ale nie przez dystans - bo jego gra opiera się na innych cechac niż "zapieprzanie" od lini do lini.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348814

Faktycznie to 6,8 jest lekko kompromitacyjne (Koke 2x), ale Messi nigdy z tego co pamiętam nie był w czołówce biegających Barcy a i tak wygrywał dla niej mecze. Można kwestionować to czy jest najlepszy na świecie przez fakt zagrania bardzo słabego meczu wczoraj ale nie przez dystans - bo jego gra opiera się na innych cechac niż "zapieprzanie" od lini do lini.

Trudno się nie zgodzić. Szczególnie, że to Barca ma piłkę przy nodze i przeważnie to zawodnicy drużyny przeciwnej muszą biegać, ale skoro to piłkarze Barcelony musieli wczoraj gonić wynik, to jest tu coś nie tak.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348817

Metrów byłoby więcej, gdyby Messi brał udział w grze obronnej. Wczoraj strona jego i Alvesa była bardzo słabym punktem Barcelony, gdzie gracze Atleti co raz robili jakieś akcje.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348820

Real Madryt - Bayern Monachium

No to mamy przedwczesny finał w półfinale ;) Niewątpliwie wielki hit, niewątpliwie ciężkie spotkanie, ale tutaj już nie ma łatwych rywali, więc trzeba wygrywać z najlepszymi.

Atletico Madryt - Chelsea Londyn

Mam nadzieję, że Atletico zrobi niespodziankę i pokona Chelsea. Niech mają ten finał. Zasłużyli. A jeśli przegrają, to chociaż w finale dostaniemy kolejny akt Guardiola vs Mourinho (bo innego scenariusza jak awans Bayernu sobie nie wyobrażam :D)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348852

Real Madryt vs. Bayern Monachium - liczę na magiczny powrót Ronaldo, bo o tym, co bez niego stanowi Real, pokazał rewanż z BVB w Dortmundzie. Będę kibicował Realowi, który z tej pary w jakimś tam stopniu lubię. Bayern jest jak najbardziej do ogrania, ale bez dobrego wyniku w pierwszym meczu będzie trudno.

Atletico Madryt vs. Chelsea FC - pojawiły się już głosy, że dwie drużyny z Madrytu nie mogą grać u siebie dzień po dniu, więc drużyny zostaną zamienione, jeśli chodzi o rolę gospodarz - gość. Dla mnie to głupota i straszny wałek, jeśli do tego dojdzie, bo nic takiego nie mówili w trakcie omawiania zasad przed losowaniem.

Druga sprawa - Thiboult Courtois. Jeśli zagra, na co się zanosi - oświadczenie UEFA - Chelsea powinna pójść do sądu. Nie może być tak, że UEFA ma w dupie umowę między klubami, która została legalnie spisana i powinna być respektowana. Inna sprawa, że samemu Atletico nie opłaca się wojować z Chelsea, ze względu na współpracę między zespołami.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348854

• Reputacja:   1

Real Madryt - Bayern Monachium

W zasadzie można to nazwać przedwczesnym finałem, bo mamy mecz najlepszych zespołów tegorocznej LM. Szczerze nie wiem na kogo stawiać, ale marzy mi się Madrycki bój w finale. :P

Atlético Madryt - Chelsea FC

Podobno sytuacja jak z PSG. Zespół, który w tym sezonie gra świetnie trafia na doświadczoną i solidną Chelsea. Mam nadzieję, że Hiszpanie zachowają zimną głowę w przeciwieństwie do drużyny z Francji i zagrają w finale. Ich wygrana to byłaby miła niespodzianka. :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348857

Ajajajajaj, trzeci niemiecki rywal Real w fazie pucharowej, ale tego akurat się bardzo obawiam. Najgorsze z możliwych losowanie, tymbardziej, że rewanż odbędzie się w Monachium, a w pierwszym spotkaniu prawdopodobnie zabraknie Ronaldo. Nie tracę jednak nadziei na dobry wynik, skoro pogrążeni w kryzysie United portafili napsuć krwi Baynernowi. Nastawiam się na wojnę do ostatniej minuty, a bardzo ważny będzie pozytywny wynik w 1. meczu.

Co do drugiego pojedynku oczywiście przykładam mniejszą wagę, a moje zdanie, co do historii z udziałem Courtoisa dokładnie wyraził Hammer - nie po to chelsea wynegocjowała w kontrakcie takie, a nie inne warunki (a Atleti na to przystało), by teraz tracić profity przez to, że trafili pechowo w losowaniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348862

Sprawą Courtoisa powinien się zająć program polsatu "państwo w państwie" - to są jakieś jaja - Uefa pozwala! i chuj... :roll:

PS: Czasem się zastanawiam po co pompuje pieniądze (oglądam LM, kupuje Heinekena, gram w Fantasy CL itd) w takie bagno, gdzie rządzą "łysi" i inny Platini.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/262/#findComment-348866

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      NJPW Battle In The Valley 2025 NJPW STRONG Openweight Title Match - Gabe Kidd (c) vs. Tomohiro Ishii: Powiem tak: od tego starcia zaczęliśmy od razu z wysokiego "C". Dwóch kolesi, którzy w ringu traktują siebie jak worek treningowy – tak to się robi w New Japan! Gabe Kidd to mistrz prowokacji, ale Ishii… ten gość to wrestlingowy czołg. Ta wymiana chopów była dzika. Cztery minuty siekania? To już nie była walka, to był survival. A potem Kidd jeszcze gryzie Ishii – ten koleś nie ma granic i dobrze. Remis w ostatniej sekundzie? Gdyby dali im 5 minut więcej, skończyłoby się to masakrą. Co do wyzwania na 30-minutowy Iron Man Match – w Chicago podczas Windy City Riot będzie się działo. NJPW STRONG Openweight Tag Team Title Match: World Class Wrecking Crew (c) vs. Roppongi ReVice: Kolejna walka, która trzymała solidny poziom. WCWC to świetnie zgrany duet, a Yoh i Rocky? Klasyczna, japońska precyzja. Było kilka fajnych momentów – przypadkowy superkick od Yoh na Rockym to taki moment WTF, który uwielbiam w tag-teamach. Isaacs i Nelson są jak maszyny – te kombinacje, stunner na partnerze… no, dobry stuff. Rocky dostaje bombę i koniec – brutalny, ale satysfakcjonujący finisz. Eight Woman Tag Team Elimination Match: Uwielbiam takie dynamiczne eliminacje, chociaż szkoda, że nie dano dziewczynom więcej czasu. Hanako to bestia – serio, wygląda jak gigantka przy reszcie stawki, a jej eliminacja Robbie zrobiła wrażenie. Ale AZM szybko pokazuje, że spryt wygrywa z siłą. Końcówka między Maiką i Anną? Klasa. Te dwie mogłyby spokojnie wykręcić singles match, który bym obejrzał z chęcią. Maika kończy jako jedyna ocalała – zasłużenie. NJPW World Television Title Match - El Phantasmo (c) vs. Jeff Cobb: Wow, to była totalna rozwałka. Cobb rzucający ELP po ringu jak szmacianą lalką, a potem ten moment, gdy ELP leci przez cały cholerny guardrail – no, to są te rzeczy, dla których warto oglądać NJPW. Double count-out? Frustracja, ale w tego słowa znaczeniu. Tylko pytanie: kiedy rewanż? Bo to musi być załatwione. Six Mixed Tag Team Match - Hiromu Takahashi, Mayu Iwatani & Yuka Sakazaki vs. House of Torture & Sumie Sakai: Absolutne złoto! Nie wiem, jak można nie mieć łez w oczach po czymś takim. To była walka bardziej emocjonalna niż techniczna, ale to nic. Sumie nie chciała oszustw, nawet będąc w zespole z House of Torture – respekt. A jak Yuka zerwała ogon… haha, scena fest! Końcówka? Przepiękna – te gesty, mowa Hiromu, cała otoczka. Jeśli to ma być ostatni rozdział kariery, to Sumie zakończyła go perfekcyjnie. Trochę kojarzę jej przeszłości i w sumie szkoda że już kończy. NEVER Openweight Title Match - Konosuke Takeshita (c) vs. KUSHIDA: Solidne, techniczne starcie, ale brakowało mi takiego "wow". Takeshita to bestia, a KUSHIDA jak zawsze pracował nad konkretną partią ciała – to już jego znak rozpoznawczy. Finisz był mocny, ale prawdziwy smaczek to wyzwanie dla Tanahashiego. Takeshita vs. Tanahashi? To będzie epickie. Idą z Konosuke na całość. Non-Title Match: IWGP World Champion Zack Sabre Jr vs. Hechicero: Zack Sabre Jr. znowu pokazuje, dlaczego jest królem technicznego wrestlingu. Hechicero starał się dotrzymać kroku, ale Sabre ma w sobie coś, co sprawia, że każda jego walka jest jak szachy na macie, które wygrywa bez dyskusji. Zaskakujący finisz, bo non-title daje tę niepewność, czy mistrz wygra. Świetna techniczna robota – "This is wrestling" chant? Absolutnie zasłużony, ZSJ przysypia ale jedno trzeba mu oddać, nikt nie potrafi tego co on, w sensie że tak uśpić i widza i przeciwnika.  IWGP Junior Heavyweight Title Match - El Desperado (c) vs. Taiji Ishimori: Klasa sama w sobie. Desperado broni pasa w stylu, który przypomina, dlaczego jest jednym z najlepszych w dywizji juniorów. Ishimori oszukuje, a potem dostaje to, na co zasłużył – porządne lanie. Stretch Muffler kontra Bone Lock – techniczny majstersztyk. Despe na koniec mówi do fanów i to po angielsku – to było eleganckie zakończenie świetnej gali. To była długa gala, ale warta każdej minuty, dlatego sobie rozbiłem oglądanie na wczoraj, a pisanie na dzisiaj. Ishii vs. Kidd to absolutna perełka, ale cała karta miała swoje momenty. Sumie Sakai i jej pożegnanie? Bezcenne. Komentarz? Veda i Walker są duetem idealnym. Jeśli NJPW tak zaczyna rok, to co nas czeka dalej? Jestem podekscytowany i jak na razie to oni najlepiej zaczęli 2025, choć ciężko nie zacząć robiąc 4 galę specjalne na wstępie.
    • Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
  • Dodaj nową pozycję...