Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Błąd jest błędem, ale dla niektórych przyznanie się do niego bardzo boli.

Napisałeś nieprawdziwe stwierdzenie i nadal nie potrafisz się przyznać.

Ale ja wiem, że zrobiłem tam błąd. Chociaż musiałem wrócić do poprzednich postów i to sprawdzić, bo jest tak mało znacząca rzecz, że czepianie się o nią uważam wręcz za absurdalnie głupią (tak użyłem znów tego słowa, bo widzę jak bardzo Cię boli)

Jaka różnica? Gdzie ty ją widzisz?

Ty znalazłeś inne źródło zaprzeczające twojej wiedzy i zaciekawiło cię to, ale zamiast podobnie postąpić z moim źródłem wytykasz mi głupotę i hipokryzję.

No sorry, ale dla mnie to jasne jak można to określić.

Wytłumaczyłem, nie rozumiesz, nie moja sprawa...

Ale powtórzę, bo widze, że z tobą trzeba jak z dzieckiem. Twoje źródło było dobre (do czego się przyznałem, że niepotrzebnie nazwałem je głupim), bo okazało się, że to twoja niewiedza i złe odczytanie informacji z tej twojej "biblii".

Kolejny raz tłumaczę znam historię Messiego, więc skoro u niego pisze wychowanek to go za takiego uznaję.

Rozumiesz mam nadzieję?

Dalej u Lahma, Alaby ( nie znam ich historii ) reszty nie pisze wychowanek tylko są poprzednie kluby. Rozumiesz czy nie?

To dlaczego, jeśli zaczynasz dyskusję na ich temat i widzisz, że ktoś podważa coś co napisałeś nie sprawdzisz tego?

Wcześniej ktoś napisał, że nazywanie Alaby wychowankiem Bayernu jest błędem. Przyznam, że nie wiedziałem, że wcześniej grał w Austrii Wiedeń, bo zawsze, gdy oglądam jakieś programy, czytam artykuły mówi się o Davidzie jako o wychowanku Bayernu.

Inna sprawa, że dla mnie Alaba to i tak wychowanek Bawarczyków, bo to u nich wszedł w dorosły futbol, a dla mnie to jest głównym czynnikiem określającym czyim wychowankiem jesteś (albo żeby się nikt nie czepiał, powiem, że Alaba jest wychowankiem Austrii Wiedeń i Bayernu)

Bo dla mnie głupotą i hipokryzją byłoby korzystanie z jednego źródła u Lahma, a z innego u Messiego, chyba że masz inne definicje tych słów, więc chętnie je poznam.

To nie jest tak, że każde info masz sprawdzać w wielu miejscach. Ale, jeśli ktoś nie zgadza się z czymś co napisałeś, to wypadało by przyjrzeć się tej informacji. Bynajmniej ja tak robię...

Bo dla mnie różnica między 3 a 6 transferami nie jest powodem do załamywania tym bardziej, że tylko jeden zawodnik na pewno odchodzi

Jeśli 3 a 6 transferów to dla Ciebie żadna róznica to nie mam pytań...

Ławka BVB wygląda fatalnie. Parę kontuzji i tam nie ma kto grać, a tak klasowy zespół, który chce regularnie grać w LM i walczyć z Bayernem w lidze musi mieć szerszy skład.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-347989

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Ale ja wiem, że zrobiłem tam błąd.

A jak na zwrócenie uwagi na to zareagowałeś, i kiedy to przyznałeś?

A co to głupiego czepialstwa to jak nazwać twoje czepianie się czy Lahm jest wychowankiem czy nie?

Wytłumaczyłem, nie rozumiesz, nie moja sprawa...

Kolejny raz zapytam dlaczego na 2 identyczne sytuacje reagujesz inaczej?

Prosta sprawa masz swoją wiedzę na jakiś temat, i 2 osoby ci mówią, że w 2 miejscach się mylisz.

To jak nazwać twoją jakże różną reakcje na stwierdzenia tych 2 osób?

Swoją drogą ja nie zrozumiałem innej twojej wypowiedzi ale nadal jej nie wyjaśniłeś.

To nie jest tak, że każde info masz sprawdzać w wielu miejscach. Ale, jeśli ktoś nie zgadza się z czymś co napisałeś, to wypadało by przyjrzeć się tej informacji. Bynajmniej ja tak robię...

Napisałem , że wg Przeglądu tylko Contento jest wychowankiem, a ty co zamiast zaprzeczyć temu od razu wyskakujesz z głupotą.

To teraz kolejne fakty przytaczana przez ciebie Wikipedia o Lahmie pisze ze do 12 roku życia był w tym klubie małym, to czy to nie jest podstawa do nie nazywania go wychowankiem?

Wikipedia nic nie pisze, że Lahm jest wychowankiem.

Jeśli 3 a 6 transferów to dla Ciebie żadna róznica to nie mam pytań...

Dla klubu grającego w kilku rozgrywkach i z którego odchodzi 1 piłkarz to na ilość

różnica 3 piłkarzy nie robi wielkiej różnicy.

Naprawdę uważasz, dojście 2 piłkarzy do 20 kilku osobowej kadry to powód do załamywania? :shock: Bo wychodzi, że 3 chcą pozyskać a odchodzi 1.

To ilu ma dojść?

A i teraz najważniejsze skoro dla ciebie jest tak ważna dokładność sformułowań pokaż mi gdzie ja napisałem, że Lahm nie jest wychowankiem Bayernu. Bo ja sobie tego nie przypominam, ale mogłem gdzieś to napisać w toku dyskusji.

Tylko bez takich kwiatków typu "równie dobrze mogę stwierdzić" bo skoro sam tego w swoich wypowiedziach nie uznajesz to w moich też nie powinieneś.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-347994

Mały weź już z nim nie dyskutuj proszę Cię, jak to się mówi "ustąp głupszemu", sam próbowałem dyskutować z tym użytkownikiem i widziałem nie jedną próbę nieudanej dyskusji. On pomija nieodpowiadające mu wypowiedzi i odpowiada tylko na wybraną część. Tego już się nie da czytać, a wiem, że on nie da sobie spokoju, więc proszę w imieniu wszystkich fanów tego działu - odpuść.

Żeby nie było off. Manchester prowadzi już 2:0 z Newcastle, pierwsza połowa to dramat dla widza, druga wygląda dużo lepiej. Dwie bramki Maty, co cieszy. O już 3:0 :D Strzela Chicharito, Kagawa robi różnicę, mam nadzieję, że końcówka sezonu będzie przełomowa, bo dostaje coraz więcej szans - zasłużenie.

Edit. W 70 minucie za Afro wchodzi Nani, a drużyna zaczyna grać ustawieniem Bayernu (4-1-4-1), jestem w szoku, nie wiedziałem, że Moyes znał takie ustawienie, coś czuję, że szykuje warianty na gonienie wyniku w meczu rewanżowym.

Edit 2. Bayernie, możesz zacząć drżeć! :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348079

A jak na zwrócenie uwagi na to zareagowałeś, i kiedy to przyznałeś?

Nie widziałem sensu kontynuowania dyskusji na ten temat, bo to NIC nie wnosiło do tematu i było zwykłym czepialstwem, dlatego zbyłem to zwykłym who cares? I dalej mogę to powtórzyć. Kogo to obchodzi, że ktoś inny wymienił tych zawodników, a ja napisałem że to ja. Wszyscy wiemy o kogo chodzi i jest to bez znaczenia.

Ty najwyraźniej lubisz doszukiwać się takich niuansów i czepiać byle czego. Nie wiem jaki masz w tym cel, ale wiedz, że nie działa.

A co to głupiego czepialstwa to jak nazwać twoje czepianie się czy Lahm jest wychowankiem czy nie?

To nie jest czepianie, tylko uświadomienie Ci, że się mylisz.

Kolejny raz zapytam dlaczego na 2 identyczne sytuacje reagujesz inaczej?

Ale one nie są identyczne i już to tłumaczyłem... :roll:

Napisałem , że wg Przeglądu tylko Contento jest wychowankiem, a ty co zamiast zaprzeczyć temu od razu wyskakujesz z głupotą.

Prostsze byłoby, gdybym widział to o czym mówisz. Nawet przed napisaniem czegokolwiek na ten temat zacząłem szukać, ale jak się później okazało jest to wersja papierowa, więc nie mam jak tego zobaczyć.

Przechodząc ale do tematu. Ty napisałeś (tak jak też we fragmencie wyżej), że Przegląd stwierdza iż tylko Contento jest wychowankiem. A jest to błędna i głupia informacja.

To teraz kolejne fakty przytaczana przez ciebie Wikipedia o Lahmie pisze ze do 12 roku życia był w tym klubie małym, to czy to nie jest podstawa do nie nazywania go wychowankiem?

Nie powiedziałem, że Lahm nie jest wychowankiem tego małego klubu. Ale jest też wychowankiem Bayernu i cały czas chcę ci to uświadomić.

Dla klubu grającego w kilku rozgrywkach i z którego odchodzi 1 piłkarz to na ilość

różnica 3 piłkarzy nie robi wielkiej różnicy.

Mecz z Realem pokazał ile ten tylko jeden zawodnik znaczy dla tego zespołu. I moim zdaniem nawet ci trzej zawodnicy których planują kupić nie będą w stanie zastąpić Roberta.

Naprawdę uważasz, dojście 2 piłkarzy do 20 kilku osobowej kadry to powód do załamywania? :shock: Bo wychodzi, że 3 chcą pozyskać a odchodzi 1.

To ilu ma dojść?

A znasz sytuację kadrową BVB, czy znów wypowiadasz się bez wiedzy? Bo o jakich 20 zawodnikach my mówimy? Ja doliczyłem się 16 zawodników dobrych lub poprawnych i ten sezon pokazuje, że to za mało. Zespół który chce aspirować do walki o najwyższe cele musi mieć CONAJMNIEJ 18 klasowych graczy (a wśród tej 16 są też osoby które bym wymienił, albo zaczął powoli wymieniać).

Tak przy okazji, to nie 3 transfery, bo wśród nich jest Sahin, a więc grający już w BVB - teraz mają go wykupić, bo jest na wypożyczeniu. A więc potwierdza się, że piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia.

Pytasz ilu ma dojść? Nie wiem, ale 2 osoby to na pewno za mało.

A i teraz najważniejsze skoro dla ciebie jest tak ważna dokładność sformułowań pokaż mi gdzie ja napisałem, że Lahm nie jest wychowankiem Bayernu. Bo ja sobie tego nie przypominam

A prosze bardzo:

Bo tam pierwszym klubem Lahma jest Gern Monachium, albo Alaba, który ma jako były klub taką Austrię Wiedeń, to jak należy to odczytać. Dla mnie wychowanek ma zapisane wychowanek, albo zaczynał tu karierę. A jak ma inny klub jako pierwszy to chyba można stwierdzić, że nie jest wychowankiem.

Mały weź już z nim nie dyskutuj proszę Cię, jak to się mówi "ustąp głupszemu", sam próbowałem dyskutować z tym użytkownikiem i widziałem nie jedną próbę nieudanej dyskusji. On pomija nieodpowiadające mu wypowiedzi i odpowiada tylko na wybraną część. Tego już się nie da czytać, a wiem, że on nie da sobie spokoju, więc proszę w imieniu wszystkich fanów tego działu - odpuść.

Nawet w pewnym momencie chciałem odpuścić, ale też jestem uparty jak wół :P

Edit 2. Bayernie, możesz zacząć drżeć! :D

A Bayern pokazał "klasę" w meczu z Augsburgiem. Wprawdzie meczu nie widziałem, ale czytałem jaki wystąpił tam skład i znalazł się tam zawodnik którego nawet ja nie kojarzę :P

Nie jestem ale jakoś tym załamany. Zauważyłem, że wielu fanów Bawarczyków zaczyna krytykować Guardiolę i ogólnie po ostatnich dwóch spotkaniach zaczyna się krytyka, ale kurde bez przesady. Jeśli ten mecz z Augsburgiem, a więc odpoczynek wielu podstawowych graczy, ma koniec końców dać nam awans w LM, to ja jestem gotów przyjąć tą porażkę. Celem numer 1 Bayernu jest LM, potem jest Puchar Niemiec, a na końcu jeszcze lepsze wyniki w lidze (i przy okazji brak przegranych - co już się nie udało). Guardiola pokazał, że takie ma priorytety i bardzo dobrze. Oczywiście wolałbym, żeby wygrali w lidze, a młodzi i rezerwowi pokazali, że są gotowi do gry na maksa, no ale nie można mieć wszystkiego ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348103

Nie odpuścicie co ? :D I tak Real jest najlepszy Panowie, więc po co ta cała dyskusja. To Real ma najlepszych wychowanków :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348114

Real i Barca razem wzięte to mogą czyścić buty obecnemu pokoleniu młodych z Lyonu :)

PS - nie poddawaj się Mały, mi się niestety nie udało ale widzę, że Ty go i tak masakrujesz jak Bayern Barce rok temu.

Żeby nie było offtopu: fajny ustawiony mecz w Bastii. Nie grający już o nic piłkarze Frederika Hantza pięknie się podkładają walczącym o byt piłkarzom Sochaux. 2 gole w minute, w tym przy obu było ewidentnie widać, że bramkarz gospodarzy ma wyjebane na to czy piłka wpadnie do bramki czy nie i po zrobieniu ruchu do lecącej piłki, zatrzymał się. Ehhh ten Landreau:)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348120

To nie jest czepianie, tylko uświadomienie Ci, że się mylisz.

Ja też uświadamiam ci że się myliłeś, ale to już czepialstwo prawda?

bo to NIC nie wnosiło do tematu

Jeśli przyznanie się do ewidentnego błędu własnego nic nie wnosi do tematu to znaczy, że co ty napiszesz jest zawsze idealne i bezbłędne.

Ja potrafię się przyznać ty nie i taka jest między nami różnica,

Kogo to obchodzi, że ktoś inny wymienił tych zawodników, a ja napisałem że to ja.

Kogo to obchodzi ,że ktoś w swoich postach pisze nieprawdę.

Ale one nie są identyczne i już to tłumaczyłem... :roll:

Jak nie są jak są? Czym się różnią?

Wytłumacz jeszcze raz jeśli potrafisz :D

A prosze bardzo:

Nie widzę stwierdzenia 'uważam że" tylko 'chyba można stwierdzić".

Jeśli "chyba można stwierdzić" porównujesz do "uważam że" to co sądzisz o słowach "równie dobrze można stwierdzić".

Z tego co pamiętam to sam napisałeś, że Wikipedia podaje, że Barcelona ma 4 wychowanków, a Bayern 1 ( przynajmniej tak to zrozumiałem) to mam nadzieję, że już napisałeś jak wielką głupotę rozpowszechniają :D

A znasz sytuację kadrową BVB

Nie znam dokładnie, ale wiem że mają 20 kilku piłkarzy w kadrze.

Skoro piszesz o "ilości" to proszę bardzo te transfery powiększą jej kadrę.

I moim zdaniem nawet ci trzej zawodnicy których planują kupić nie będą w stanie zastąpić Roberta.

Jakościowo zapewne tak, ale przecież sam piszesz ciągle o ilości a to zostanie spełnione z nadmiarem :D, Chyba że zgubiłem się i teraz piszemy o jakości :shock:

mi się niestety nie udało

No fakt :D ale jak ktoś mógł mieć rację narzekając na awans zespołu częściej strzelającego :shock: , a i do dzisiaj nie wyjaśniłeś jak oceniać najlepszy atak drużyny :twisted: i nie wyjaśniłeś dlaczego nazwałeś mnie "chorągiewką".

To Real ma najlepszych wychowanków :twisted:

maly619 na pewno ci powie, że nie można tego udowodnić :lol:

sam próbowałem dyskutować z tym użytkownikiem i widziałem nie jedną próbę nieudanej dyskusji.

Ciebie niestety nie pamiętam, ale jeśli ktoś nie ma argumentów to na pewno czeka go nieudana dyskusja.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348139

Real i Barca razem wzięte to mogą czyścić buty obecnemu pokoleniu młodych z Lyonu :)

O tym przekonamy się w ciągu kilku najbliższych sezonów. :D

Dla mnie była to bardzo udana sobota pod względem wyników. Lechia pokonała Zagłębie 2-1. Grzelczak nie umie strzelić inaczej niż z woleja :twisted: Bramka Makuszewskiego też niczego sobie. Ba, nawet ładniejsza! Tym samym Moniz póki co robi swoje - zapowiedział, że każdy z pozostałych meczów rundy zasadniczej będzie finałem (objął Lechię przed 28. kolejką). Lechia za niego już gra inaczej, a jest przecież w klubie lekko ponad tydzień. Ósme miejsce w tabeli po blamażu Jagi w Poznaniu (6-1 dla Lecha) spowodowało, że lechiści są już uzależnieni tylko od siebie. Za tydzień ostatni z trzech "finałów". Śląsk podejmie Lechię. Będzie to ciekawy mecz. Jeszcze nic nie jest pewne w tabeli, szczególnie chodzi mi o grupę mistrzowską, bo walka o nią wciąż trwa i za tydzień będzie mega ciekawie.

Tymczasem w San Sebastian na Anoeta Real pokonał RSSS 4-0 i wciąż pozostaje w grze o mistrzostwo. Jednak niekorzystny bilans bezpośrednich meczów z Atleti i Barcą sprowadza mnie na ziemię. Liczę chociaż na wicemistrzostwo, na mistrza już mniej. Tyle w skrócie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348141

Z tego co pamiętam to sam napisałeś, że Wikipedia podaje, że Barcelona ma 4 wychowanków, a Bayern 1 ( przynajmniej tak to zrozumiałem) to mam nadzieję, że już napisałeś jak wielką głupotę rozpowszechniają :D

Przecież pisałem, że według tej teorii którą rozpowszechniasz Barca ma tylko 4 wychowanków, a Bayern jednego. To jak to jest z tymi wychowankami Barcy? Ilu ich jest według Ciebie w Barcy? Bo jeśli więcej niż 4, to dlaczego nie kierujesz się takimi samymi kryteriami w liczeniu wychowanków innych klubów? To co mówiłem, hipokryzja pełną parą.

Wytłumacz jeszcze raz jeśli potrafisz :D

No niestety ale nie potrafię, bo skoro ktoś nie potrafi zrozumieć za pierwszym razem, to nie widzę sensu kontynuowania tego dalej. A powtarzać też nie mam się zamiaru.

Nie znam dokładnie, ale wiem że mają 20 kilku piłkarzy w kadrze.

Skoro piszesz o "ilości" to proszę bardzo te transfery powiększą jej kadrę.

Chyba dobrze wiesz, że ilość nie jest równa jakości. No chyba, że masz kolejną złotą teorię na temat piłko nożnej, albo zaraz zaczniesz mi udowadniać, że przecież od początku mówiłem tylko o ilości, a nie jakości...

Jakościowo zapewne tak, ale przecież sam piszesz ciągle o ilości a to zostanie spełnione z nadmiarem :D

O! A nie mówiłem. Z tobą serio jest coś nie tak. Czy naprawdę myślałem, że pisząc, że BVB roby tych transfeór za mało myslałem o większej ilości byle jakich trasnfeów, byle tylko było ich więcej? Zresztą, w poprzednim poście napisałem, że taki zespół jak BVB potrzebuje 18 KLASOWYCH zawodników, także już w poprzednim poście obaliłem twoją teorię, ale oczywiście ty wybrałeś sobie to co chcesz i pasuje do twojej teorii.

ArriS napisał/a:

To Real ma najlepszych wychowanków :twisted:

maly619 na pewno ci powie, że nie można tego udowodnić :lol:

Już dawno nie dyskutujemy o jakości wychowanków poszczególnych drużyn, więc odpuść sobie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348143

Przecież pisałem, że według tej teorii którą rozpowszechniasz Barca ma tylko 4 wychowanków, a Bayern jednego. To jak to jest z tymi wychowankami Barcy? Ilu ich jest według Ciebie w Barcy? Bo jeśli więcej niż 4, to dlaczego nie kierujesz się takimi samymi kryteriami w liczeniu wychowanków innych klubów? To co mówiłem, hipokryzja pełną parą.

Sam napisałeś o 4 wychowankach Barcelony i 1 Bayernu, ale widać musisz temu zaprzeczyć i składać na mnie.

Barcelona wg Przeglądu ma 10 wychowanków i 4 piłkarzy zaczynających kariery w Barcelonie a potem odeszli i wrócili. Zrozumiałeś?

Bayern takiego piłkarza ma 1. Dotarło?

Teraz definitywnie piszę jesteś kłamcą oskarżając mnie o hipokryzję bo którys raz to piszesz i nic nie udowodniłeś.

No niestety ale nie potrafię, bo skoro ktoś nie potrafi zrozumieć za pierwszym razem, to nie widzę sensu kontynuowania tego dalej. A powtarzać też nie mam się zamiaru.

O Lahmie i jego statusie wychowanka nawijasz kilka stron, a wyjaśnić prostej kwestii już nie potrafisz? Kolejnej zresztą.

Kto jest wychowankiem Bayernu wg Wikipedii?

Chyba dobrze wiesz, że ilość nie jest równa jakości.

No oczywiście, że wiem tylko dlaczego załamywałeś się potencjalnymi transferami Borussi?

Z powodu ilości!

Bo najpierw wyskakujesz z "utalentowanym piłkarzem z Bundesligi" i załamujesz się potem sam im takich proponujesz aż przechodzisz w ilość.

Rzeczywiście ciężko mi odpowiadać za każdym razem na twoje inne ocenianie potencjalnych transferów.

O! A nie mówiłem. Z tobą serio jest coś nie tak. Czy naprawdę myślałem, że pisząc, że BVB roby tych transfeór za mało myslałem o większej ilości byle jakich trasnfeów, byle tylko było ich więcej? Zresztą, w poprzednim poście napisałem, że taki zespół jak BVB potrzebuje 18 KLASOWYCH zawodników, także już w poprzednim poście obaliłem twoją teorię, ale oczywiście ty wybrałeś sobie to co chcesz i pasuje do twojej teorii.
Nigdzie tak nie napisałem. Skrytykowałem transfer Ramosa, "jakiegoś młodego piłkarza z Bundesligi" i wykupienie Sahina bo zarząd BVB jakiś czas temu zapowiedział, że tylko tyle transferów zrobi (tyle, że wtedy nie mówili o Ramosie, a o nowym napastniku). Ja skrytykowałem to, że robią tych transferów za mało + nie podoba mi się transfer Ramosa, bo uważam, że są lepsi i bardziej utalentowani w innych klubach.

Proszę bardzo.

Jak ja mam coś takiego komentować raz piszesz, że za mało teraz piszesz o klasowych piłkarzach. Nic mnie nie obchodzi co myślałeś pisząc ja się odnoszę do tego ci widzę na ekranie monitora a tam jak wół stoi "za mało".

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348148

Sam napisałeś o 4 wychowankach Barcelony i 1 Bayernu, ale widać musisz temu zaprzeczyć i składać na mnie.

Gdzie napisałem o jednym wychowanku Bayernu a 4 Barcy? Może przypomnę tą wypowiedź w której to pisałem:

Czy po pierwszym klubie zawodnika określamy jakiego klubu jest się wychowankiem? Przegląd nie myli się pisząc, że tylko dla Contento pierwszy klub to Bayern, bo taka jest prawda. Ale czy to robi z innych nie-wychowanków? (...)

W takim razie sprawdź sobie pierwsze kluby twoich idoli z Barcy. Idąc za wikipedią takich jak Contento w Bayernie widzę 4: Valdes, Pique, Xavi i Dos Santos. Koniec.

Nie ma ani jednego słowa o tym, że tylko Contento jest wychowankiem Bayernu, a jedyni wychowankowie Barcy to ta wymieniona czwórka.

Bayern takiego piłkarza ma 1. Dotarło?

Ale to nie oznacza, że tylko on jest wychowankiem. Dotarło?

Teraz definitywnie piszę jesteś kłamcą oskarżając mnie o hipokryzję bo którys raz to piszesz i nic nie udowodniłeś.

Teraz oficjalnie pisze, ale jesteś debilem, bo co chwilę udowadniam, a ty mimo to widzisz tylko to co chcesz.

Kto jest wychowankiem Bayernu wg Wikipedii?

A jak to określić? Wikipedia nie pisze wprost: "Tak, on jest wychowankiem tej drużyny". Bo dla mnie wychowankiem są osoby które grały w klubie od samiutkiego początku, jak i ludzie którzy w młodym wieku przeszli do Bayernu, a potem przez grę w młodzieżówce wskoczyli na poziom seniorski.

Mam ich wymienić? A proszę bardzo: Lahm, Schweinsteiger, Badstuber, Alaba, Contento, Müller i Kroos. Choć przyznaję, Alaba i Kroos mogą niektórym wadzić i mogą nie uznawać ich za wychowanków, bo jednak w Monachium w drużynach młodzieżowych spędzili tylko 2 lata i potem debiutowali w pierwszym składzie, ale to już zależy jak kto na to patrzy.

A teraz może ja zadam pytanie: Kto wg. Wikipedii jest wychowankiem Barcy?

No oczywiście, że wiem tylko dlaczego załamywałeś się potencjalnymi transferami Borussi?

Z powodu ilości!

Bo najpierw wyskakujesz z "utalentowanym piłkarzem z Bundesligi" i załamujesz się potem sam im takich proponujesz aż przechodzisz w ilość.

Rzeczywiście ciężko mi odpowiadać za każdym razem na twoje inne ocenianie potencjalnych transferów.

Gdyby chodziło mi tylko o ilość to powiedziałbym, że BVB powinna kupić jak najwięcej graczy i to nie ważne czy będą dobrzy, czy nie. A nie o to tu chodzi i chyba jest to logiczne.

Jak ja mam coś takiego komentować raz piszesz, że za mało teraz piszesz o klasowych piłkarzach.

Tak ciężko zrozumieć, że za mało = więcej zawodników, ale takich którzy podniosą jakość klubu? Po co kupować kogoś słabego? Logiczne, chociaż jak widać nie dla każdego.

Szczerze, mam nadzieję, że nigdy nie będziesz za brać za zarządzanie czymś, bo z takim tokiem rozumowania to firma/klub/cokolwiek co będziesz prowadzić szybko upadnie.

Nic mnie nie obchodzi co myślałeś pisząc ja się odnoszę do tego ci widzę na ekranie monitora a tam jak wół stoi "za mało".

Tak samo jak w tej twojej biblii futbolu. Nie ma czegoś perfidnie napisanego, to oznacza że jest inaczej. I nie ważne, czy ma to sens, czy jest logiczne. Zawsze jak coś czytasz wyłączasz myślenie?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348161

Everton 3-0 (2-0) Arsenal

14' Steven Naismith, 34' Romelu Lukaku, 61' Mikel Arteta sam.

Arsenal stanowi najbardziej sugestywną definicję pecha - drużyna liczy się w walce o tytuł przez naprawdę długi czas, potem pojawiają się kontuzje (Walcott, Ramsey, Wilshere, Oezil...), do tego naprawdę niefajny terminarz i z ekipy aspirującej do złota, dostajemy team, który musi mocno patrzeć się za siebie i celować w Ligę Mistrzów, bo po dzisiejszym meczu nie jest to już takie pewne. Mecz był festiwalem błędów obrony Arsenalu - przy trafieniu na 1-0 crossowe podanie od Bainesa nie miało prawa dojść do Lukaku, przy 2-0 nikomu się nie śpieszyło, by agresywniej zaatakować szarżującego Lukaku, a po godzinie gry kropkę nad i postawił Arteta, któremu w strzeleniu samobója pomógł Mirallas. Everton odnosi zasłużone zwycięstwo, nie przekreśla tego nawet nieprawidłowo nieuznany gol Sanogo w samej końcówce - sytuacja Londyńczyków staje się coraz trudniejsza.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348206

Teraz oficjalnie pisze, ale jesteś debilem, bo co chwilę udowadniam, a ty mimo to widzisz tylko to co chcesz.

Jeśli za takie obrażanie nie zostaniesz ukarany to tylko będzie świadczyć o poziomie tego portalu.

Ja ewidentnie udowodniłem, że kłamiesz w swoich postach sugerując, że stosuję inne zasady na określanie wychowanka.

Poza tym przypisywanie sobie słów innego użytkownika też można nazwać kłamstwem.

Nie ma ani jednego słowa o tym, że tylko Contento jest wychowankiem Bayernu, a jedyni wychowankowie Barcy to ta wymieniona czwórka.

Skoro teraz sam komentujesz swój post nazywając czterech piłkarzy Barcelony jedynymi wychowankami, to chyba jedynymi wychowankami Bayernu wg ciebie powinni być piłkarze o takiej samej sytuacji. Czyli kto ma taką?

Ale to nie oznacza, że tylko on jest wychowankiem. Dotarło?

To też nie oznacza, że piłkarz mający np jeden klub w historii jest automatycznie wychowankiem. Bo zarówno Lahm jak np Thiago mają tylko po jednym klubie w swojej historii. Dotarło?

A teraz może ja zadam pytanie: Kto wg. Wikipedii jest wychowankiem Barcy?

Kilka razy powoływałeś się na Wikipedię ,ale na proste pytanie nie potrafisz odpowiedzieć to raz, a dwa ja powołuję się na dane z gazety ( które w przypadku Barcelony pokrywają się z moją ) , więc nie mam zamiaru stosować innego źródłach w swoich postach.

A i nadal nie wyjaśniłeś tych różnic w twojej interpretacji stwierdzeń nie zgadzających się z twoją wiedzą.

Tylko jak wyjaśnić różnice, tam gdzie ich nie ma? :D

Tak samo jak w tej twojej biblii futbolu. Nie ma czegoś perfidnie napisanego, to oznacza że jest inaczej. I nie ważne, czy ma to sens, czy jest logiczne. Zawsze jak coś czytasz wyłączasz myślenie?

Tylko nad czym mam wyraźnie myśleć jak piszę "za mało". Wiem że większość twoich wypowiedzi na ten temat nie ma sensu i muszę się nad nim zastanawiać, ale akurat to o za małej ilości piłkarzy zrozumiałem.

Zresztą ja twoją wypowiedź o transferach zrozumiałem tak, że uważasz się za lepszego specjalistę w kwestii kto jest dobrym transferem dla Borussi niż dyrektorzy tego klubu, bo krytykujesz pomysł pozyskania Ramosa i kogoś jeszcze a sam proponujesz innych piłkarzy Bundesligi. Bo gdybyś zaproponował Moratę czy piłkarzy z innych lig to nie byłoby tematu, bo by wszystko było logiczne.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348244

14' Steven Naismith, 34' Romelu Lukaku, 61' Mikel Arteta sam.

Arsenal stanowi najbardziej sugestywną definicję pecha.

Tu się akurat nie mogę z Tobą zgodzić, bo akurat zwalanie winy na terminarz i szczególnie na kontuzje, to bezsens. Wszelkie urazy są na własne, Wengera, życzenie, bo po prostu zajechał on większość podstawowej jedenastki (Koscielny, Ramsey, Walcott, Ozil) a Wilshere miał pecha. Do tego sztab medyczny odprawia chyba voodoo nad tym zawodnikami, bo magiczne stały się już słowa "will be ready to play in two weeks", które w każdym fanie Arsenalu powodują ogromną irytację.

Terminarz rzeczywiście o tyle niefortunny, że cały marzec to natłok cholernie ciężkich meczy, ale to dla klubu aspirującego o najwyższe cele nie powinno być wymówką, bo porażki z Chelsea czy Liverpoolem to blamaże.

Arsenal przeżywa cholerny kryzys, wszystkie się sypie, co bardziej narwani fani żądają głów wszystkich, nawet pań sprzątaczek na Emirates. Prawdą jest, że w obliczu tego sezonu wyszło wreszcie szydło z worka - okazało się, jak archaicznym trenerem jest Wenger. Nie reaguje na grę, taktycznie leży i kwiczy jak gra chłopaków na podwórku, bo ładu i składu w Arsenalu nie ma żadnego. Cazorla czy Wilshere grający na skrzydłach, gdzie wyglądają jak Stasiek z mazowieckiej okręgówki, bo to pozycje nie dla nich. Arteta, dla którego już w tej formie Arsenal to za wysokie progi. Dodatkowo każdy robi co chce, a każdy lepiej ułożony rywal, który dodatkowo ma skład na poziomie z odpowiednimi umiejętnościami, niszczy nas jak walec. Brak lidera to kolejny mankament. Ci piłkarze, w większości, chyba po prostu napychają sobie konta hajsem nie przykładając się w ogóle do swojej pracy. Ostateczną ocenę podejmę po sezonie, ale lato 2014, niezależnie od tego, czy Wenger zostanie, czy nie, powinno być rewolucją w Północnym Londynie, bo inaczej taka posucha, w każdym aspekcie, będzie się ciągnąć jeszcze przez długi, długi czas.

Brawo dla Evertonu, jednak nie wróżę im Top 4 z uwagi na ich terminarz. Grają z City (które już teraz gra o każdym punkt, więc na Everton wejdą mega zmobilizowani), do tego mecze z United i dobrym Southampton - myślę, że gdzie punkty zgubią. Niemniej jednak szacunek dla Martineza, bo obok Rodgersa to człowiek, który odradza feniksa z popiołów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348256

Ławka rezerwowych, a właściwie jej brak jest głównym powodem tego że Arsenal tak słabo gra ostatnio. Arsene Wenger zapewne odejdzie po tym sezonie, bo innej opcji nie widzę(od kilku sezonów popełnia te same błędy). Problemem może być znalezienie trenera który poprowadzi ich do mistrzostwa. Przykład United pokazał, że nie jest to takie proste. Ciekawi mnie jaki klub podkupi Ozil'a jeśli nie uda im się dostać do top 4.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/260/#findComment-348257

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      No podejrzewam, że gość walił koniucha podczas podglądania ich, ale czy coś jeszcze?
    • HeymanGuy
      NJPW Battle In The Valley 2025 NJPW STRONG Openweight Title Match - Gabe Kidd (c) vs. Tomohiro Ishii: Powiem tak: od tego starcia zaczęliśmy od razu z wysokiego "C". Dwóch kolesi, którzy w ringu traktują siebie jak worek treningowy – tak to się robi w New Japan! Gabe Kidd to mistrz prowokacji, ale Ishii… ten gość to wrestlingowy czołg. Ta wymiana chopów była dzika. Cztery minuty siekania? To już nie była walka, to był survival. A potem Kidd jeszcze gryzie Ishii – ten koleś nie ma granic i dobrze. Remis w ostatniej sekundzie? Gdyby dali im 5 minut więcej, skończyłoby się to masakrą. Co do wyzwania na 30-minutowy Iron Man Match – w Chicago podczas Windy City Riot będzie się działo. NJPW STRONG Openweight Tag Team Title Match: World Class Wrecking Crew (c) vs. Roppongi ReVice: Kolejna walka, która trzymała solidny poziom. WCWC to świetnie zgrany duet, a Yoh i Rocky? Klasyczna, japońska precyzja. Było kilka fajnych momentów – przypadkowy superkick od Yoh na Rockym to taki moment WTF, który uwielbiam w tag-teamach. Isaacs i Nelson są jak maszyny – te kombinacje, stunner na partnerze… no, dobry stuff. Rocky dostaje bombę i koniec – brutalny, ale satysfakcjonujący finisz. Eight Woman Tag Team Elimination Match: Uwielbiam takie dynamiczne eliminacje, chociaż szkoda, że nie dano dziewczynom więcej czasu. Hanako to bestia – serio, wygląda jak gigantka przy reszcie stawki, a jej eliminacja Robbie zrobiła wrażenie. Ale AZM szybko pokazuje, że spryt wygrywa z siłą. Końcówka między Maiką i Anną? Klasa. Te dwie mogłyby spokojnie wykręcić singles match, który bym obejrzał z chęcią. Maika kończy jako jedyna ocalała – zasłużenie. NJPW World Television Title Match - El Phantasmo (c) vs. Jeff Cobb: Wow, to była totalna rozwałka. Cobb rzucający ELP po ringu jak szmacianą lalką, a potem ten moment, gdy ELP leci przez cały cholerny guardrail – no, to są te rzeczy, dla których warto oglądać NJPW. Double count-out? Frustracja, ale w tego słowa znaczeniu. Tylko pytanie: kiedy rewanż? Bo to musi być załatwione. Six Mixed Tag Team Match - Hiromu Takahashi, Mayu Iwatani & Yuka Sakazaki vs. House of Torture & Sumie Sakai: Absolutne złoto! Nie wiem, jak można nie mieć łez w oczach po czymś takim. To była walka bardziej emocjonalna niż techniczna, ale to nic. Sumie nie chciała oszustw, nawet będąc w zespole z House of Torture – respekt. A jak Yuka zerwała ogon… haha, scena fest! Końcówka? Przepiękna – te gesty, mowa Hiromu, cała otoczka. Jeśli to ma być ostatni rozdział kariery, to Sumie zakończyła go perfekcyjnie. Trochę kojarzę jej przeszłości i w sumie szkoda że już kończy. NEVER Openweight Title Match - Konosuke Takeshita (c) vs. KUSHIDA: Solidne, techniczne starcie, ale brakowało mi takiego "wow". Takeshita to bestia, a KUSHIDA jak zawsze pracował nad konkretną partią ciała – to już jego znak rozpoznawczy. Finisz był mocny, ale prawdziwy smaczek to wyzwanie dla Tanahashiego. Takeshita vs. Tanahashi? To będzie epickie. Idą z Konosuke na całość. Non-Title Match: IWGP World Champion Zack Sabre Jr vs. Hechicero: Zack Sabre Jr. znowu pokazuje, dlaczego jest królem technicznego wrestlingu. Hechicero starał się dotrzymać kroku, ale Sabre ma w sobie coś, co sprawia, że każda jego walka jest jak szachy na macie, które wygrywa bez dyskusji. Zaskakujący finisz, bo non-title daje tę niepewność, czy mistrz wygra. Świetna techniczna robota – "This is wrestling" chant? Absolutnie zasłużony, ZSJ przysypia ale jedno trzeba mu oddać, nikt nie potrafi tego co on, w sensie że tak uśpić i widza i przeciwnika.  IWGP Junior Heavyweight Title Match - El Desperado (c) vs. Taiji Ishimori: Klasa sama w sobie. Desperado broni pasa w stylu, który przypomina, dlaczego jest jednym z najlepszych w dywizji juniorów. Ishimori oszukuje, a potem dostaje to, na co zasłużył – porządne lanie. Stretch Muffler kontra Bone Lock – techniczny majstersztyk. Despe na koniec mówi do fanów i to po angielsku – to było eleganckie zakończenie świetnej gali. To była długa gala, ale warta każdej minuty, dlatego sobie rozbiłem oglądanie na wczoraj, a pisanie na dzisiaj. Ishii vs. Kidd to absolutna perełka, ale cała karta miała swoje momenty. Sumie Sakai i jej pożegnanie? Bezcenne. Komentarz? Veda i Walker są duetem idealnym. Jeśli NJPW tak zaczyna rok, to co nas czeka dalej? Jestem podekscytowany i jak na razie to oni najlepiej zaczęli 2025, choć ciężko nie zacząć robiąc 4 galę specjalne na wstępie.
    • Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
  • Dodaj nową pozycję...