Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Obwinianie Valdeza jest tak samo trafne, jak uznawanie Szczęsnego za bohatera.

Hehe mam nadzieję że nie ja to napisałem, pod wpływem emocji ;x.

Arsha nie uderzył aż tak precyzyjnie, ale fakt krok był zrobiony wcześniej niż myślałem. Teraz po analizie mogę przyznać rację.

Lech bez fajerwerków, jednak z wynikiem. To cieszy. Dobra gra Krivetsa, wytrzymał kondycyjnie co u niego bywa rzadkością. Ślusarski trochę zawiódł, ten drugi nowy napadzior miał za mało czasu by go ocenić. Ładna asysta, ładne wykończenie. Jest szansa na sukces w Portugalii :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Wynik lepszy od gry, ale gratulacje dla Lecha. Zgadzam się z N!KO, co do Wilka i Ślusarskiego, mam nadzieję, że w rewanżu już nie zagrają. Do tej dwójki dodałbym jednak jeszcze Gancarczyka. Nie grał tak dobrze, jak np. rok temu, a na tej samej pozycji w fazie grupowej bardzo imponował mi Luis Henríquez i dziwię się, że nie grał.

• Styl:  Jasny

Lech wykonał mały kroczek ku awansowi do kolejnej rundy. Mecz był marny, warunki nie najlepsze, przez co momentami nie widziałem, gdzie znajduje się piłka. Widać, jak ważnym piłkarzem dla Lecha był Peszko. Nie miał kto szarpać na skrzydle, Ślusarski to parodia piłkarza. Nie wiem, jak ten facet mógł grać w Portugalii i angielskiej Championship. Nie rozumiem zachowania bramkarza gości przy straconej bramce. Ustawił się dobrze, ale zrobił taką autostradę między nogami, że sam zasygnalizował Rudnevsowi, gdzie ma posłać piłkę. Rewanż wcale nie będzie formalnością. Braga u siebie potrafiła ograć już Arsenal w tej edycji Ligi Mistrzów, ale widać, jak ta drużyna została osłabiona. Najlepszy przykład to Hugo Viana. Facet ma już wyrobioną markę, a dopiero w tej rundzie stał się podstawowym zawodnikiem.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Do tej dwójki dodałbym jednak jeszcze Gancarczyka. Nie grał tak dobrze, jak np. rok temu, a na tej samej pozycji w fazie grupowej bardzo imponował mi Luis Henríquez i dziwię się, że nie grał.

Jesli chodzi o lewa obrone, to ja bym smialo postawil na Wołąkiewicza. Gancarczyk jest sklonny do bledow, a gral tutaj, bo wlacza sie w akcje ofensywne czesciej od Hernandeza... tj. Seweryn wyjdzie raz, a Panamczyk ani razu... Taka jego przewaga. Osobiscie, jakos nie jestem wielkim zwolennikiem Luisa H. i wiecznie sie o niego boje (ze popelni blad) jak o Kotorowskiego

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ogladalem tylko druga polowe meczu Lecha i szczerze mowiac troche sie zawiodlem gra naszych, ale u nas zawsze jest problem w wejsciem w dobry rytm meczowy po przerwie zimowej. Stilic, Rudnevs, Bosacki i Krivets imo zagrali dobre spotkanie (przynajmniej ta druga polowe). Bosacki kilka razy uratowal sytuacje swoimi pewnymi interwencjami, Stilic tak jak napisal N!KO swietnie panowal nad pilka, a Rudnevs, jak to on, postawil kropke nad i', Krivets sporo pilek przechwycil, ale nie zawsze jego podania docieraly tam gdzie potrzeba, ale do Rudnevsa zagral genialnie :) Ślusarski... ten koles to jest nieporozumienie :roll:

10064128234e286220b890c.jpg

Kazdemu na tym boisku pilka odskakiwala, tylko Bosniak robił z nią, co chcial. Kikut bardzo dobry występ i utwierdzenie mnie w przekonaniu, ze to nasz reprezentacyjny prawy obronca nr.2.

Piłka odskakiwała, bo dziwne byłoby, gdyby na tym polu zachowywała się normalnie. W takich warunkach ciężko o normalną grę.

http://img819.imageshack.us/img819/6289/trawa2.jpg

Kikut powinien trzymać się z dala od reprezentacji, dla mnie to żaden obrońca. Numerem dwa po Piszczku powinien i myślę, że będzie Wasilewski (szkoda, że dziś nie strzelił karnego), po spokojnym dojściu do formy.

Generalnie Amica bardzo słabo, podobnie jak i przeciwnicy, w rewanżu na równym boisku Braga powinna sobie z nimi poradzić.

Oglądając wczorajsze spotkanie Lecha z Braga miałem wrażenie (szczególnie, że dzien wcześniej został rozegrany szlagier na miano finału LM) że oglądam czwartą lige w porównaniu do meczu Arsenalu z Barcą. Mecz wolny, i dosyć wyrównany, bramka Rudnevsa dosyć przypadkowo szczelona (porównywalna do gola Villy, bo jeżeli bramkarz ułożyłby lepiej nogę lub reke doszło by co najwyżej do rzutu rożnego).

W rewanżu oczywiście stawiam na Lecha, i myślę że spokojnie zdołają wygrać 1 lub 2 - 0.

Mecz przynudzał, choć w porównaniu z LM dnia poprzedniego wszystko by przynudzało. :D Wyrównana gra obu zespołów przy fatalnych warunkach, lecz na koniec - na szczęście zwycięstwo Lecha.

Daje to małą zaliczkę na mecz rewanżowy i nadzieję, że mamy szanse na awans. Jeśli jednak tak się stanie, na drodze Kolejorza będzie Live lub Praga - przeciwnicy bądź co bądź trudniejsi niż Portugalczycy.

No cóż, zobaczymy, jak wyjdzie w rewanżu, choć i tak nie daję Lechowi dużych szans na wyjście do 1/4.

A już jutro liga hiszpańska i angielska, będzie się działo! :twisted:

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

A już jutro liga hiszpańska i angielska, będzie się działo! :twisted:

A tam, jutro zaczyna się najważniejszy tydzień Bayernu :P 8 kluczowych spotkań w zaledwie 4 tygodnie. A tam najważniejsze mecze w lidze z drużynami wysoko w tabeli (w tym BVB), mecze w LM z Interem i półfinał Pucharu Niemiec z Schalke. Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że żadnego meczu nie przegapię.

----------------------------------

Jakiś czas temu pojawił się ranking najpopularniejszych klubów w Polsce. Przedstawia się on następująco:

1. FC Barcelona

2. Manchester United

3. Real Madryt

4. Arsenal Londyn

5. Liverpool

6. Borussia Dortmund

7. Chelsea Londyn

8. Bayern Monachium

8. Juventus Turyn

8. Inter Mediolan

Co by tu dużo mówić, dla mnie pokazuje to jak wielu jest u nas fanów "jedno sezonowców". BVB nagle najpopularniejszym klubem w Polsce z Bundesligi, a wszystko przez 3 grających tam Polaków.

Zresztą z popularnością BVB w Polsce wiąże się jedna zabawna rzecz. Wbiłem kiedyś z ciekawości na polską stronę fanów Borussii i tam dochodzi do sytuacji, gdzie starzy, wieloletni fani mówią, że powinien grać Barrioss, Gotze i Grosskreuz, a nowi, tegoroczni fani uważają, że powinni grać nasi reprezentanci :P Idealnie pokazuje to, kto kibicuje BVB, a kto naszym.

Z rankingu dziwi mnie też tak wysoka pozycja mojej ulubionej drużyny Bayernu. Nie spodziewałem się, że ma ona tyle samo fanów co np. Juve czy Inter.

Oprócz tego dostaliśmy też ranking ulubionych zawodników:

1. Lionel Messi

2. Cristiano Ronaldo

3. Xavi

3. Andres Iniesta

5. Wayne Rooney

6. Fernando Torres

7. Ronaldinho

8. Iker Casillas

9. Kaka

10. Davida Villa

Nie chcę tego jednak komentować :P

Ten ranking to jakaś kpina z dupy wzięta, co do messiego to jako tako można się jeszcze zgodzić, ale jaką sympatię może wzbudzać u polskich fanów Ronaldinho czy Torres.

Co do drużyn wygląda to znacznie lepiej, jedynym nieporozumieniem jest dla mnie Juventus Turyn, ludzie drużyna od 6 lat nic nie pokazała, ani w lidze ani tym bardziej w prestiżowych rozgrywkach europejskich, do Borussi też mam zastrzeżenia ale są one odpowiednio uzasadnione 3 polskimi grajkami.

Możesz podać stronke na której znajduje się ten ranking.

Akurat ja ten ranking skopiowałem ze stroy fanów Bayernu, ale można było o nim przeczytać jakiś czas temu we wszystkich serwisach sportowych.

Co do Juve, to jakoś nie dziwi mnie ich pozycja, bo jest to właśnie klub, któremu kibicują fani od lat, a nie jedno sezonowcy, którzy kibicują tym co wygrywają, tak jak np. Barcelonie.

Nie przypominam sobie aby Barcelona była klubem jedno sezonowym, pare lat utrzymują poziom światowej piłki, to już prędzej ''jedno sezonowym'' zespołem można nazwać Bayer :twisted: zespół ''jedno sezonowy'' mam na myśli gre Bayernu bo również na przełomie ostatnich lat (nie licząc ubiegłego roku) nic zachwycającego nie pokazał.

Gdzie jest AC Milan?:D gdzie jest Gennaro Gattuso ?:D fakt faktem nie popisał się ostatnio w meczu przeciwko Tottenham :P ale lubie takich boiskowych zabijków :D

5025843847e2ab5fc4c4a.jpg

exel, no właśnie wygrywa. prawdziwy fan to taki co jest ze swoim klubem co by sie nie działo i widać, że fani Juve są prawdziwi. Gdyby Barcelona nagle spadła na 3 miejsce w lidze i odpadła już teraz w LM i to utrzymało by sie prze kolejne sezony liczba fanów spadła by o połowe ;) Jak widze troche źle zrozumiałeś kolege.

Teraz tak odemnie, bardzo cieszy mnie wysoka pozycja Manchesteru, ale jeszcze bardziej Rooneya, nie zachwyca w tym sezonie a i tak jest wysoko :)

Nie przypominam sobie aby Barcelona była klubem jedno sezonowym, pare lat utrzymują poziom światowej piłki, to już prędzej ''jedno sezonowym'' zespołem można nazwać Bayer :twisted: zespół ''jedno sezonowy'' mam na myśli gre Bayernu bo również na przełomie ostatnich lat (nie licząc ubiegłego roku) nic zachwycającego nie pokazał.

BAYERN, nie Bayer, Bayer to jest Leverkusen. A co z tego, że Bayern nic nie pokazywał ostatnio w Europie? Właśnie o to chodzi, że kibicuję mu już od dawna i nie ważne, jak będzie szła gra, to będę im kibicować.