Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co ma historia do aktualnego sezonu? Idąc twoim tokiem rozumowania przegrana z takim Milanem nie jest wstydem, bo przecież kiedyś byli kozakami.

Ah, czyli trwający sezon, który wygląda na wypadek przy pracy od razu predysponuje do bycia nazywania słabiakami i każda porażka z nimi to kompromitacja - ciekawe :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347882

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Ah, czyli trwający sezon, który wygląda na wypadek przy pracy od razu predysponuje do bycia nazywania słabiakami i każda porażka z nimi to kompromitacja - ciekawe

Nie wiem, kibicuję United od 2002 roku, a mimo to skłaniałbym się delikatnie ku tezie malego. Jeżeli przeszkadza Ci takie określanie, to ok, przyjmijmy, Manchester to są obecnie słabiaki. Błagam, jeżeli co mecz w Premier League się zastanawiam czy oni wyciągną to zwycięstwo czy nie, co niestety w przypadku wielu kolejek takie oczywiste się nie okazało, to mogę dojść do takiego wniosku, zwłaszcza, gdy zestawi się go obok Bayernu, tak zwanego przeGoeya (polecam sprawdzić jak się rzekomo czyta nazwiska Eda de Goeya) w swojej lidze. Oczywiście, unikałbym takich mocnych słów jak kompromitacja, chociaż rozumiem, że z poczuciem wartości Bayernu (w którym jak się okazuje jak nie podpalają sobie domy, to oszukują mateczkę ojczyznę na grube eurosy) jakim dysponuje maly, takie słowa mogą cisnąć się na usta.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347884

• Urządzenie:  Windows

Dyskusja z tobą naprawdę nie ma sensu. Messi przed grą w Barcy w karierze juniorskiej grał w jakieś innej drużynie. Powiedz mi więc, dlaczego dla ciebie Messi jest wychowankiem Barcy, a inni zawodnicy Bayernu nie są mimo, że mają DOKŁADNIE TAKĄ SAMĄ SYTUACJĘ?

To nie ja się gubię z zeznaniach, to ty nie czaisz o co chodzi.

Mam ci napisać dużymi literami czy jak, to wszystko o wychowankach i ich ewentualnych poprzednich klubach biorę z Przeglądu i tam jest czarno na białym - Messi wychowanek, a taki Lahm ma jakiś klub.

Zrozum to ( bo widocznie jeszcze nie potrafisz ) nie znam historii piłkarzy Bayernu i nic mnie ona nie obchodzi ja tylko przytaczam fakty z Przeglądu a tam to jest inna sytuacja. Więc pretensje nie do mnie tylko pisz do redaktorów.

Who cares kto ich wymienił? To nie ma żadnego znaczenia w tej dyskusji.

Pokazuje twoje nieprawdziwe stwierdzenie a ty to zbywasz "who cares' gratuluje inteligencji.

Po dyskusji z tobą dochodzę do wniosku, że to ty nie potrafisz odczytać kto jest wychowankiem jakiego klubu. Do tego jesteś hipokrytą, bo w tej samej sytuacji Messi jest dla ciebie wychowankiem Barcy, a Lahm jakiegoś innego lokalnego klubu.

Przegląd po prostu wpisał pierwszy kluby zawodników w których grali w wieku np. 9 lat (patrz Lahm).

Zanim zaczniesz obrażać to zastanów się co piszesz bo tłumaczę ci jak małemu dziecku w Skarbie Kibica Messi jest wychowankiem i nie ma żadnego poprzedniego klubu, a Lahm ma.

Zresztą, wyślij mi link do tych super danych przeglądu, bo chcę to zobaczyć.

To nie żaden link a papierowe wydanie jak będę miał czas to poszukam jakiegoś odpowiednika w necie.

Fox Mulder, większość piłkarzy uważana za wychowanków Realu, nie od samego początku w tym Realu była. A i tak nikt nie podważa tego, czyimi wychowankami są ;) Każdy zaczynał w jakimś lokalnym teamie, ale wyłapywał ich Real, w różnym wieku, za dzieciaka, za nastolatka...mimo, że nie zaczynali w Realu to i tak są jego wychowankami. Co z tego, że ktoś pykał 2 lata za małolata w FC coś tam ?

Ja to doskonale rozumiem i akurat w sytuacji Realu jako tako się orientuje i mi to w sumie wszystko jedno czyim wychowankiem jest Messi, Raul, czy Lahm, ale kurde jak jakiś typ wyzywa mnie od hipokrytów i głupców bo podaję fakty o wychowankach wzięte z gazety to muszę odpowiedzieć.

Znam historię Messiego i nie przeszkadza mi, że jedni go uważają za wychowanka jakiegoś argentyńskiego klubu, ale Lahma historia mnie nie interesuje i podaję tylko fakty zamieszczone w gazecie, która co do wychowanków Barcelony się nie myli, a ten zamiast normalnie wyjaśnić wyskakuje z głupotą i hipokryzją.

I dlatego np. zaliczam mimo wszystko Messiego jako wychowanka Barcy, a idąc Twoim tokiem myślenia, Messi wychowankiem Barcy nie jest,

Ja uważam Messiego za wychowanka co napisałem wcześniej, tylko jeśli w Przeglądzie wyraźnie pisze, że Messi to wychowanek, a Lahm miał jakiś klub, to dlaczego mam zakładać, że się mylą i ich sytuacja jest podobna i szukać kiedy Lahm przybył ile miał lat i ile lat trenował w tym klubie?

Tam jest sytuacja jasna bo przy niektórych piłkarzach pisze wychowanek, a przy innych podane są poprzednie kluby.

No, ale według mnie nie to świadczy wychowaniu piłkarza, nie zawsze jest to pierwszy klub, a ten, który go ukształtował w latach juniorskich ;)

Ukształtować w latach juniorskich mógł jeden, a inny zapoczątkować jego karierę i nawet sam piłkarz nie zawsze zapewne potrafi stwierdzić czyjego klubu jest wychowankiem w 100%.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347886

Ah, czyli trwający sezon, który wygląda na wypadek przy pracy od razu predysponuje do bycia nazywania słabiakami i każda porażka z nimi to kompromitacja - ciekawe :)

No, a czemu miałoby być inaczej? Jeśli ktoś gra słabo, to chyba oczekujemy od drużyny grającej dobrze (lepiej), że wygra. Jakie były reakcje po losowaniu? Każdy typował, że United nie ma szans i jest to realne spojrzenie na tą sytuację. Dla mnie jako dla fana Bayernu odpadnięcie z kimś grającym tak jak w tym sezonie United będzie kompromitacją. Jeśli mamy odpaść, to z jakimś faworytem.

[ Dodano: 2014-04-03, 22:45 ]

Mam ci napisać dużymi literami czy jak, to wszystko o wychowankach i ich ewentualnych poprzednich klubach biorę z Przeglądu i tam jest czarno na białym - Messi wychowanek, a taki Lahm ma jakiś klub.

Zrozum to ( bo widocznie jeszcze nie potrafisz ) nie znam historii piłkarzy Bayernu i nic mnie ona nie obchodzi ja tylko przytaczam fakty z Przeglądu a tam to jest inna sytuacja. Więc pretensje nie do mnie tylko pisz do redaktorów.

No to uświadomiłem Cię, że jesteś w błędzie, a ty dalej swoje.

Zanim zaczniesz obrażać to zastanów się co piszesz bo tłumaczę ci jak małemu dziecku w Skarbie Kibica Messi jest wychowankiem i nie ma żadnego poprzedniego klubu, a Lahm ma.

A Skarb Kibica to jedyne źródło informacji i jest w 100% dobre? Zresztą powtórzę ponownie, skoro nie wiesz jak wygląda sytuacja zawodników Bayernu, to nie wypowiadaj się na ich temat.

Ja przed rozpoczęciem tej dyskusji przejrzałem paru zawodników Barcy i zorientowałem się jak to wygląda. Zrobiłem to w paru źródłach i sprawę mam jasną. A ty, na podstawie jednej książki (czasopisma?) mówisz jak jest i wykłócasz się nie wiadomo o co.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347888

No to uświadomiłem Cię, że jesteś w błędzie, a ty dalej swoje.

Ile razy mam mówić ja przytaczam fakty z gazety i jeśli oni się mylą to pretensje miej do nich, bo sam raz piszesz że tam są głupoty a raz, że się nie pomylili. Zdecyduj się wreszcie i przyznaj wprost co o tych stwierdzeniach sądzisz a nie tylko pretensje do mnie, bo jeśli Przegląd kłamie to ja też jestem w błędzie podając go za źródło, ale raz piszesz to raz to tak samo jak przy transferach Borusii szukają wyróżniających się piłkarzy z Bundesligi - źle, a kogo wg ciebie powinni kupić - innych z Bundesligi.

Mogę ci podać adres do redaktorów Przeglądu gdzie możesz zgłaszać skargi. :D

I poza tym nic mi nie uświadomiłeś tylko napisałeś, że historia Lahma i Messiego jest podobna, przy okazji oskarżając o głupotę i hipokryzję, zamiast napisać tak na początku to nie byłoby tematu, ale widać brak kultury się ukazał.

A Skarb Kibica to jedyne źródło informacji i jest w 100% dobre? Zresztą powtórzę ponownie, skoro nie wiesz jak wygląda sytuacja zawodników Bayernu, to nie wypowiadaj się na ich temat.

Ja przed rozpoczęciem tej dyskusji przejrzałem paru zawodników Barcy i zorientowałem się jak to wygląda. Zrobiłem to w paru źródłach i sprawę mam jasną. A ty, na podstawie jednej książki (czasopisma?) mówisz jak jest i wykłócasz się nie wiadomo o co.

To zapytam wprost i oczekuję prostej odpowiedzi Lahm trenował ( grał ) w tej drużynie czy nie?

Ja nie zakładam, że gazeta kłamie nie muszę sprawdzać informacji w 20 źródłach, podałem informacje na podstawie gazety, a ty zamiast napisać jaka jest twoja wersja wykłócasz się jakby cie obrażono.

Jakoś ArriS potrafił coś o wychowankach Realu sensownie napisać i uzasadnić

a ty tylko głupota ( tylko do kogo w tej sytuacji bardziej pasuje to słowo), hipokryzja, ten jest wychowankiem, ten nie jest zamiast wyjaśnić sytuację Lahma czy Alaby.

Widocznie jedni potrafią sensownie wyjaśniać inni nie? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347892

FC Basel - CF Valencia 3-0

Matias Delgado 34', 38' ; Valentin Stocker 90 + 1'

Znamy chyba pierwszego półfinalistę tegorocznej edycji Ligi Europy. Prawdopodobnie po raz drugi z rzędu zostało nim FC Basel. Szwajcarski zespół nie ma w swoich szeregach gwiazd. Drużyna oparta jest o kilku doświadczonych graczy (nieobecny dzisiaj Marco Streller, strzelec dwóch goli Matias Delgado i bracia Degen) i trenera Murata Yakina, który jest największą gwiazdą Basel. Gra jego zespołu nie kładzie na kolana, jednak jest do bólu efektowna. W poprzedniej rundzie Bazylea uporała się z rewelacją z Salzburga, by teraz dość pewnie pokonać etatowego uczestnika europejskich rozgrywek - Valencię. ,,Nietoperze" zmierzają w złym kierunku. Ciągłe zmiany trenerów i jakikolwiek brak ambicji sprawia, że za kilka lat sukcesem dla tej drużyny może być nawet awans do Ligi Europy. Hiszpanie nie wykazali się dzisiaj zbyt dużą determinacją, a jakości było mniej niż widzów na trybunach zamkniętego dla kibiców stadionu świętego Jakuba. To był ostatni ważny mecz dla Valencii w tym sezonie patrząc na dzisiejszy rezultat oraz ich pozycję w La Liga...

FC Basel: Yann Sommer 4 - Philipp Degen 3.5 (46. Fabian Frei 3), Fabian Schar 3.5 (72. Breel Embolo bez oceny), Gaston Sauro 4, Naser Aliji 3.5 - Marcelo Diaz 3.5, Taulant Xhaka 3.5, Serey Die 3.5, David Degen 3.5, Valentin Stocker 4.5 - Matias Delgado 4.5 (58. Mohamed Elneny 3)

Trener: Murat Yakin 4

CF Valencia: Vicente Guaita 3 - Joao Pereira 2.5, Philippe Senderos bez oceny (25. Antonio Barragan 1), Jeremy Mathieu 3, Juan Bernat 3 - Seydou Keita 2.5, Dani Parejo 2.5, Sofiane Feghouli 3, Fede Cartabia 3 (70. Pablo Piatti 3) - Eduardo Vargas 2.5, Paco Alcacer 2

Trener: Juan Antonio Pizzi 2

Sędzia: Martin Atkinson (Anglia) 4

Gracz meczu: Matias Delgado (FC Basel)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347893

Ile razy mam mówić ja przytaczam fakty z gazety i jeśli oni się mylą to pretensje miej do nich, bo sam raz piszesz że tam są głupoty a raz, że się nie pomylili.

Ile razy mam to pisać. Gazeta nie pomyliła się mówiąc, że wymienieni zawodnicy mieli jakiś klub przed Bayernem. Ty z miejsca uznałeś, że to oznacza, że nie sa wychowankami Bayernu, dlatego wyprowadziłem cię z błędu.

tak samo jak przy transferach Borusii szukają wyróżniających się piłkarzy z Bundesligi - źle, a kogo wg ciebie powinni kupić - innych z Bundesligi.

Czy ty czytasz moje posty? Bo mam wrażenie, że przyjmujesz do głowy tylko co co ci pasuje, a reszta po prostu przelatuje i nie zostaje w głowie.

To zapytam wprost i oczekuję prostej odpowiedzi Lahm trenował ( grał ) w tej drużynie czy nie?

Grał w młodzikach i w wieku 11-12 lat przeszedł do Bayernu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347895

Gazeta nie pomyliła się mówiąc, że wymienieni zawodnicy mieli jakiś klub przed Bayernem.

Jeśli mieli jakieś kluby, to chyba można ich nazywać wychowankami tych klubów?

Czy trzeba koniecznie mówić o nich jako wychowankach Bayernu?

Tak jak można nazywać Messiego wychowankiem Barcelony, ale i można wychowankiem argentyńskiego klubu.

Tylko w takim razie gdzie tu głupota i hipokryzja o której trąbisz 2 strony?

Czy ty czytasz moje posty? Bo mam wrażenie, że przyjmujesz do głowy tylko co co ci pasuje, a reszta po prostu przelatuje i nie zostaje w głowie.

A ty czytasz co piszesz bo mam wrażenie, że nie za bardzo, a jak ci się udowodniłem błąd to zbywasz to " who cares" albo ignorujesz.

Nawet do ewidentnego błędu nie potrafisz się przyznać.

Ja czytam i raz napisałeś że szukanie utalentowanych piłkarzy z Bundesligi to błąd a za drugim razem jako dobre wzmocnienia podajesz kogo...... utalentowanych piłkarzy z Bundesligi. Gdzie tu logika?

Grał w młodzikach i w wieku 11-12 lat przeszedł do Bayernu.

To skoro grał to nie nazywanie go wychowankiem nazywasz głupotą?

Teraz przeczytałem dokładnie twoje posty i nagle okazało się że na poprzedniej stronie Lahm miał 6 lat przechodząc do Bayernu, na tej ma 11-12, ( ciekawe ile będzie miał na następnej :D ) kolejny raz udowadniasz brak sensu swoich postów. Zapewne znowu użyjesz "who cares" :lol:

Jak można sensownie dyskutować z kimś kto tak często zmienia zdanie? :shock: I zamiast sensownie podawać argumenty obraża? :???:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347899

Jeśli mieli jakieś kluby, to chyba można ich nazywać wychowankami tych klubów?

Czy trzeba koniecznie mówić o nich jako wychowankach Bayernu?

Tak jak można nazywać Messiego wychowankiem Barcelony, ale i można wychowankiem argentyńskiego klubu.

Tyle, że ty cały czas starałeś się udowodnić, że zawodnicy Bayernu nie są wychowankami Bayernu, a tych innych klubów. Tak naprawdę dopiero teraz (w końcu) szanowny Pan Fox Mulder, zrozumiał o co chodzi. Trochę to trwało...

Skoro u Messiego nie przeszkadzał ci klub przed Barcą, a u innych tak, to jak to inaczej nazwać?

Nawet do ewidentnego błędu nie potrafisz się przyznać.

Gdzie jest błąd?

Ja czytam i raz napisałeś że szukanie utalentowanych piłkarzy z Bundesligi to błąd

Nigdzie tak nie napisałem. Skrytykowałem transfer Ramosa, "jakiegoś młodego piłkarza z Bundesligi" i wykupienie Sahina bo zarząd BVB jakiś czas temu zapowiedział, że tylko tyle transferów zrobi (tyle, że wtedy nie mówili o Ramosie, a o nowym napastniku). Ja skrytykowałem to, że robią tych transferów za mało + nie podoba mi się transfer Ramosa, bo uważam, że są lepsi i bardziej utalentowani w innych klubach.

To skoro grał to nie nazywanie go wychowankiem nazywasz głupotą?

Głupotą nazywam niezrozumienie, że facet jest wychowankiem Bayernu. Teraz na szczęście to już zrozumiałeś.

Teraz przeczytałem dokładnie twoje posty i nagle okazało się że na poprzedniej stronie Lahm miał 6 lat przechodząc do Bayernu, na tej ma 11-12,

Jestem gdzieś ok. tydzień po przeczytaniu biografii Philipa Lahma (dlatego też cały czas używam go jako przykładu) i tam rzeczywiście było podane, że w wieku 6 lat przeszedł do Bayernu. Spytałeś się mnie wprost czy grał w tym poprzednim klubie, to sprawdziłem w źródłach internetowych (czyli takich do których masz dostęp) i tam wpisane jest 11-12 lat. Dla mnie też jest to dziwne, że jest aż taka zbieżność, ale wolałem wpisać dane do których masz dostęp.

Zapewne znowu użyjesz "who cares"

Szczerze, tak też pomyślałem, bo znów czepiasz się rzeczy która niewiele wnosi do dyskusji. Fajnie, że przeglądasz moje posty, tylko dobrze by było, gdybyś wyłapywał te ważne rzeczy, a nie pierdoły nic nie wnoszące do dyskusji.

I zamiast sensownie podawać argumenty obraża? :???:

Jak można nie obrażać kogoś, komu powtarza się coś ileś razy, a on i tak nie czai?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347902

Jak można nie obrażać kogoś, komu powtarza się coś ileś razy, a on i tak nie czai?

Normalnie - to się nazywa dyskusja :wink:

Jestem w lekkim szoku, jeśli chodzi o drugą połowę PSG - Chelsea. Mourinho w tym sezonie wydaje się - co do niego jest niepodobne - nie wyciągać wniosków ze swoich błędów. Kilka razy już londyńczycy się przejechali, próbując "dowieść" korzystny wynik i nie inaczej było i tym razem - pierwsza połowa w ich wykonaniu była naprawdę spoko, w końcówce nawet zamknęli PSG i to Chelsea dyktowała tempo gry i byli bardzo blisko drugiego gola (m.in. słupek Hazarda), z kolei po zmianie stron przeszli w tryb "obrony Częstochowy" i skończyło się to na 1-3.

Rewanż mimo wszystko - patrząc na konfrontację z Napoli dwa lata wstecz - nie jest zamknięty, ale nie ma co ukrywać, że będzie piekielnie ciężko. Plusem może okazać się nieobecność Ibrahimovicia, który nawet w przypadku słabszego meczu potrafi samą swoją obecnością pociągnąć grę drużyny - a brak takiego "lidera", może okazać się ważny w kontekście rewanżu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347923

Tyle, że ty cały czas starałeś się udowodnić, że zawodnicy Bayernu nie są wychowankami Bayernu, a tych innych klubów. Tak naprawdę dopiero teraz (w końcu) szanowny Pan Fox Mulder, zrozumiał o co chodzi. Trochę to trwało...

Ja nic nie udowadniałem, przytoczyłem tylko suchy fakt z gazety, w którym ci piłkarze mają inne kluby, a inni są wychowankami, bo jeśli Contento ma zapisane wychowanek , a, taki Lahm nie to dla mnie jest różnica.

Skoro u Messiego nie przeszkadzał ci klub przed Barcą, a u innych tak, to jak to inaczej nazwać?

Widzę że ty nadal nic a nic nie rozumiesz - status Messiego - wychowanek, podobnie Valdes, Puyol czy Iniesta, i Contento. Status Lahma, czy Alaby są zapisane poprzednie kluby.

Czarno na białym widać różnicę, ale widocznie 20 razy mam to tłumaczyć a ty i tak nie zrozumiesz.

Gdzie jest błąd?

Nie ty podałeś nazwiska wychowanków i zamiast przyznać się zbywasz " who cares" a wcześniej sam piszesz , że miedzy stwierdzeniami "uważam że" a " równie dobrze mogę stwierdzić" jest wielka różnica.

To albo jesteś konsekwentny i dokładny, albo nie przywiązujesz wagi do szczegółów.

Głupotą nazywam niezrozumienie, że facet jest wychowankiem Bayernu. Teraz na szczęście to już zrozumiałe

No faktycznie po drobiazgowych i dokładnych wyjaśnieniach niezrozumienie mogłoby być głupotą. Tylko raz nie było tych wyjaśnień( tylko mówienie jest i tyle), a dwa o głupocie zacząłeś pisać zanim cokolwiek pobieżnie stwierdziłeś o Lahmie. A i tak pomyliłeś się parę lat :D w wyjaśnieniach.

to sprawdziłem w źródłach internetowych (czyli takich do których masz dostęp) i tam wpisane jest 11-12 lat. Dla mnie też jest to dziwne, że jest aż taka zbieżność, ale wolałem wpisać dane do których masz dostęp.

To dlaczego podajesz dwa przykłady, skoro gdy ja stwierdziłem coś innego niż wynika z twojej wiedzy nazywasz to głupotą, a teraz sam przytaczasz fakty niezgodne z twoją wiedzą? Teraz nagle to inne źródło jest dobre do cytowania , a moje to głupota?

jakiegoś młodego piłkarza z Bundesligi
bo uważam, że są lepsi i bardziej utalentowani w innych klubach

Dla mnie to wszystkie przez ciebie wymienione nazwiska pasują do obu kategorii. :D

Normalnie - to się nazywa dyskusja :wink:

Nie z każdym można niestety normalnie dyskutować :D jedni starają się przytaczać argumenty, a inni zamiast je sensownie obalić wyzywają od hipokrytów, głupców, chorągiewek ( tak był taki :D ). Cóż takie życie 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347964

bo jeśli Contento ma zapisane wychowanek , a, taki Lahm nie to dla mnie jest różnica.

No ale jednak po tych parenastu postach potrafiłeś dojść do wniosku dlaczego Lahm ma zapisany jakiś klub wcześniej, a Contento nie. Wiesz też dlaczego czepiłem się tego, że nazywasz Lahma nie wychowankiem Bayernu.

Nie ty podałeś nazwiska wychowanków i zamiast przyznać się zbywasz " who cares"

Jakie znaczenie ma kto podawał tych zawodników? Serio.

a teraz sam przytaczasz fakty niezgodne z twoją wiedzą

Podałbym fakt z mojej wiedzy, to sprawdziłbyś to i powiedziałbyś że się nie znam, bo twoje źródła mówią inaczej.

Teraz nagle to inne źródło jest dobre do cytowania , a moje to głupota?

Przecież już dawno temu powiedziałem, że twoje źródło się nie myli tylko ty źle to odczytujesz i dobrze wiesz na czym polega ten błąd.

A moje źródło? Sam jestem ciekaw skąd ta rozbieżność... :roll:

maly619 napisał/a:

jakiegoś młodego piłkarza z Bundesligi

maly619 napisał/a:

bo uważam, że są lepsi i bardziej utalentowani w innych klubach

Dla mnie to wszystkie przez ciebie wymienione nazwiska pasują do obu kategorii. :D

I znów to samo. Nie przeczytałeś do końca, tylko wybrałeś sobie fragmenty pasujące do twojej teorii. Co ja napisałem? Że nie pasuje mi to, że BVB chce zrobić tak mało transferów (bo jak powiedziałem zapowiedzieli, że tyle transferów planują).

inni zamiast je sensownie obalić wyzywają od hipokrytów, głupców, chorągiewek ( tak był taki :D ).

No popatrz, dziwne, że to zawsze ty trafiasz na takich niedobrych ludzi...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347968

Jakie znaczenie ma kto podawał tych zawodników? Serio.

Wytknąłem ci błąd, może i nie mający znaczenia, ale BŁĄD. A ty co przyznałeś się do niego, poprawiłeś? NIE!

No ale jednak po tych parenastu postach potrafiłeś dojść do wniosku dlaczego Lahm ma zapisany jakiś klub wcześniej, a Contento nie. Wiesz też dlaczego czepiłem się tego, że nazywasz Lahma nie wychowankiem Bayernu.

A ile razy w tych parenastu postach opisałeś status Lahma ,a ile razu pisałeś o hipokryzji i głupocie?

Ja na początku tej dyskusji stwierdziłem, że Przegląd nie nazywa go wychowankiem i nie zamierzam się o to kłócić wystarczyło obalić ten argument opisać historie Lahma i byłby spokój, ale nie ty musiałeś nawijać kilka stron o głupocie i o jakiejś hipokryzji.

I znów to samo. Nie przeczytałeś do końca, tylko wybrałeś sobie fragmenty pasujące do twojej teorii. Co ja napisałem? Że nie pasuje mi to, że BVB chce zrobić tak mało transferów (bo jak powiedziałem zapowiedzieli, że tyle transferów planują).

Przeczytałem jeszcze raz i napisałeś, że załamujesz się na to ze Borussia chce kupić Sahina, Ramosa i wyróżniającego się zawodnika Bundesligi, a w jednym z następnych dajesz propozycje innych transferów i kto tam jest? Wyróżniający się zawodnicy z Bundesligi.

Podsumowując Borussia chce sprowadzić 2 zawodników z Bundesligi i Sahina, a ty proponujesz innych zawodników z Bundesligi.

A moje źródło? Sam jestem ciekaw skąd ta rozbieżność...

Tu jesteś ciekaw, a jak ja napisałem coś innego to nazywasz głupotą, czyli sam stosujesz inne miary dla niezgodnych z twoją wiedzą faktów ( z ciekawości zapytam dlaczego mi zarzucałeś hipokryzję? )

No popatrz, dziwne, że to zawsze ty trafiasz na takich niedobrych ludzi...

Bo to ja mam "przyjemność" dyskutować z kimś kto twierdzi, że Ekstraklasa jest lepsza od La Ligi, czy z kimś kto uznaje za wielką niesprawiedliwość i śmieszność, że drużyna, która oddała więcej strzałów awansowała dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347974

Wytknąłem ci błąd, może i nie mający znaczenia, ale BŁĄD.

Czyli zwykłe, bezsensowne czepialstwo.

Podsumowując Borussia chce sprowadzić 2 zawodników z Bundesligi i Sahina, a ty proponujesz innych zawodników z Bundesligi.

nie tyle innych zawodników z Bundesligi, co więcej zawodników. Dwóch to za mało i to jest mój główny zarzut do BVB (obok tego zarzutu jest też to, że Ramos jest za stary). A tak przy okazji, to ja wymieniłem tylko małą cześć utalentowanych zawodników i skupiłem się na ofensywnych zawodnikach. Liste mógłbym spokojnie rozszerzyć.

Tu jesteś ciekaw, a jak ja napisałem coś innego to nazywasz głupotą, czyli sam stosujesz inne miary dla niezgodnych z twoją wiedzą faktów

Nie widzisz prostej różnicy? Ja mam przed sobą dwa źródła, które podają różne informacje. Stąd moja ciekawość z czego to wynika. A twoje źródło? Już mówiłem, że nie jest ono głupie, bo okazało się, że pisze prawdę. Problemem było co innego.

z ciekawości zapytam dlaczego mi zarzucałeś hipokryzję?

Bo w przypadku Messiego nie przeszkadza ci, że miał on inny klub przed Barcą (czyli wiesz, że zdarzają się takie przypadki), a w przypadku Lahma stwierdzasz, że nie jest on wychowankiem Bayernu bo ma wpisany jakiś inny klub.

A i nie mów mi o tym, że to tylko twoja gazetka tak mówi, bo skoro z niej skorzystałeś, to jest to twoje źródło informacji ( i jak widać słabe źródło, bo wiedze z niej uzyskaną trzeba uzupełniać)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347975

Czyli zwykłe, bezsensowne czepialstwo.

Tu się zgadzam, ale jak mi ktoś wytknie błąd ( nawet 1 literkę w nazwisku, z braku innych) to staram się go naprawić lub wyjaśnić ( jak było z Matrim, czy 2-letnia karą dla Barcelony.

Błąd jest błędem, ale dla niektórych przyznanie się do niego bardzo boli.

Napisałeś nieprawdziwe stwierdzenie i nadal nie potrafisz się przyznać.

Nie widzisz prostej różnicy? Ja mam przed sobą dwa źródła, które podają różne informacje. Stąd moja ciekawość z czego to wynika. A twoje źródło? Już mówiłem, że nie jest ono głupie, bo okazało się, że pisze prawdę. Problemem było co innego.

Jaka różnica? Gdzie ty ją widzisz?

Ty znalazłeś inne źródło zaprzeczające twojej wiedzy i zaciekawiło cię to, ale zamiast podobnie postąpić z moim źródłem wytykasz mi głupotę i hipokryzję.

No sorry, ale dla mnie to jasne jak można to określić.

Bo w przypadku Messiego nie przeszkadza ci, że miał on inny klub przed Barcą (czyli wiesz, że zdarzają się takie przypadki), a w przypadku Lahma stwierdzasz, że nie jest on wychowankiem Bayernu bo ma wpisany jakiś inny klub.

Kolejny raz tłumaczę znam historię Messiego, więc skoro u niego pisze wychowanek to go za takiego uznaję.

Rozumiesz mam nadzieję?

Dalej u Lahma, Alaby ( nie znam ich historii ) reszty nie pisze wychowanek tylko są poprzednie kluby. Rozumiesz czy nie?

To na jakiej podstawie mając przed sobą te fakty mam twierdzić, że te przypadki ( czyli Messi i Lahm )są podobne i że Lahm to wychowanek?

Bo dla mnie głupotą i hipokryzją byłoby korzystanie z jednego źródła u Lahma, a z innego u Messiego, chyba że masz inne definicje tych słów, więc chętnie je poznam.

A i nie mów mi o tym, że to tylko twoja gazetka tak mówi, bo skoro z niej skorzystałeś, to jest to twoje źródło informacji ( i jak widać słabe źródło, bo wiedze z niej uzyskaną trzeba uzupełniać)

Sorry ,ale kompletnie nie rozumiem o co ci chodzi.

nie tyle innych zawodników z Bundesligi, co więcej zawodników.

Ale jak wielu ma być tych zawodników, skoro przy 2-3 się załamujesz? Bo dla mnie różnica między 3 a 6 transferami nie jest powodem do załamywania tym bardziej, że tylko jeden zawodnik na pewno odchodzi ( chyba ,że o czymś nie wiem )

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/259/#findComment-347986

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      No podejrzewam, że gość walił koniucha podczas podglądania ich, ale czy coś jeszcze?
    • HeymanGuy
      NJPW Battle In The Valley 2025 NJPW STRONG Openweight Title Match - Gabe Kidd (c) vs. Tomohiro Ishii: Powiem tak: od tego starcia zaczęliśmy od razu z wysokiego "C". Dwóch kolesi, którzy w ringu traktują siebie jak worek treningowy – tak to się robi w New Japan! Gabe Kidd to mistrz prowokacji, ale Ishii… ten gość to wrestlingowy czołg. Ta wymiana chopów była dzika. Cztery minuty siekania? To już nie była walka, to był survival. A potem Kidd jeszcze gryzie Ishii – ten koleś nie ma granic i dobrze. Remis w ostatniej sekundzie? Gdyby dali im 5 minut więcej, skończyłoby się to masakrą. Co do wyzwania na 30-minutowy Iron Man Match – w Chicago podczas Windy City Riot będzie się działo. NJPW STRONG Openweight Tag Team Title Match: World Class Wrecking Crew (c) vs. Roppongi ReVice: Kolejna walka, która trzymała solidny poziom. WCWC to świetnie zgrany duet, a Yoh i Rocky? Klasyczna, japońska precyzja. Było kilka fajnych momentów – przypadkowy superkick od Yoh na Rockym to taki moment WTF, który uwielbiam w tag-teamach. Isaacs i Nelson są jak maszyny – te kombinacje, stunner na partnerze… no, dobry stuff. Rocky dostaje bombę i koniec – brutalny, ale satysfakcjonujący finisz. Eight Woman Tag Team Elimination Match: Uwielbiam takie dynamiczne eliminacje, chociaż szkoda, że nie dano dziewczynom więcej czasu. Hanako to bestia – serio, wygląda jak gigantka przy reszcie stawki, a jej eliminacja Robbie zrobiła wrażenie. Ale AZM szybko pokazuje, że spryt wygrywa z siłą. Końcówka między Maiką i Anną? Klasa. Te dwie mogłyby spokojnie wykręcić singles match, który bym obejrzał z chęcią. Maika kończy jako jedyna ocalała – zasłużenie. NJPW World Television Title Match - El Phantasmo (c) vs. Jeff Cobb: Wow, to była totalna rozwałka. Cobb rzucający ELP po ringu jak szmacianą lalką, a potem ten moment, gdy ELP leci przez cały cholerny guardrail – no, to są te rzeczy, dla których warto oglądać NJPW. Double count-out? Frustracja, ale w tego słowa znaczeniu. Tylko pytanie: kiedy rewanż? Bo to musi być załatwione. Six Mixed Tag Team Match - Hiromu Takahashi, Mayu Iwatani & Yuka Sakazaki vs. House of Torture & Sumie Sakai: Absolutne złoto! Nie wiem, jak można nie mieć łez w oczach po czymś takim. To była walka bardziej emocjonalna niż techniczna, ale to nic. Sumie nie chciała oszustw, nawet będąc w zespole z House of Torture – respekt. A jak Yuka zerwała ogon… haha, scena fest! Końcówka? Przepiękna – te gesty, mowa Hiromu, cała otoczka. Jeśli to ma być ostatni rozdział kariery, to Sumie zakończyła go perfekcyjnie. Trochę kojarzę jej przeszłości i w sumie szkoda że już kończy. NEVER Openweight Title Match - Konosuke Takeshita (c) vs. KUSHIDA: Solidne, techniczne starcie, ale brakowało mi takiego "wow". Takeshita to bestia, a KUSHIDA jak zawsze pracował nad konkretną partią ciała – to już jego znak rozpoznawczy. Finisz był mocny, ale prawdziwy smaczek to wyzwanie dla Tanahashiego. Takeshita vs. Tanahashi? To będzie epickie. Idą z Konosuke na całość. Non-Title Match: IWGP World Champion Zack Sabre Jr vs. Hechicero: Zack Sabre Jr. znowu pokazuje, dlaczego jest królem technicznego wrestlingu. Hechicero starał się dotrzymać kroku, ale Sabre ma w sobie coś, co sprawia, że każda jego walka jest jak szachy na macie, które wygrywa bez dyskusji. Zaskakujący finisz, bo non-title daje tę niepewność, czy mistrz wygra. Świetna techniczna robota – "This is wrestling" chant? Absolutnie zasłużony, ZSJ przysypia ale jedno trzeba mu oddać, nikt nie potrafi tego co on, w sensie że tak uśpić i widza i przeciwnika.  IWGP Junior Heavyweight Title Match - El Desperado (c) vs. Taiji Ishimori: Klasa sama w sobie. Desperado broni pasa w stylu, który przypomina, dlaczego jest jednym z najlepszych w dywizji juniorów. Ishimori oszukuje, a potem dostaje to, na co zasłużył – porządne lanie. Stretch Muffler kontra Bone Lock – techniczny majstersztyk. Despe na koniec mówi do fanów i to po angielsku – to było eleganckie zakończenie świetnej gali. To była długa gala, ale warta każdej minuty, dlatego sobie rozbiłem oglądanie na wczoraj, a pisanie na dzisiaj. Ishii vs. Kidd to absolutna perełka, ale cała karta miała swoje momenty. Sumie Sakai i jej pożegnanie? Bezcenne. Komentarz? Veda i Walker są duetem idealnym. Jeśli NJPW tak zaczyna rok, to co nas czeka dalej? Jestem podekscytowany i jak na razie to oni najlepiej zaczęli 2025, choć ciężko nie zacząć robiąc 4 galę specjalne na wstępie.
    • Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
  • Dodaj nową pozycję...