Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Skoro nie miałeś się kłócić, to nie poruszaj tego tematu. A jak chcesz wiedzieć, to za głupotę uważam i dziennikarzy którzy takie coś napisali i osoby które takie durnoty rozpowszechniają

To napisz do redakcji Przeglądu, że głupotę rozpowszechniają, albo żeby dali sprostowanie( tylko mam jakieś dziwne przekonanie, że tego nie zrobisz) bo tam jako wychowanek widniej tylko Contento, a każdy z tej 5-6 graczy ma zapisane w swojej karierze inne kluby przed Bayernem.

A jeśli uważasz ludzi, którzy posługują się największym polskim sportowym pismem jako źródłem za głupców to jesteś nie napiszę kim bo ja nie mam w zwyczaju obrażać ludzi w przeciwieństwie do ciebie, ale trudno jak ktoś zamiast sensownie odpowiedzieć próbuje obrażać to jakim jest człowiekiem? Czy do takiego dotrą inne argumenty?

"równie dobrze mogę powiedzieć" nie oznacza "uważam że".

Nie jestem polonistą więc może i nie oznacza, ale na pewno są to wyrażenia bardzo zbliżone znaczeniowo.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347817

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

To napisz do redakcji Przeglądu, że głupotę rozpowszechniają, albo żeby dali sprostowanie( tylko mam jakieś dziwne przekonanie, że tego nie zrobisz) bo tam jako wychowanek widniej tylko Contento, a każdy z tej 5-6 graczy ma zapisane w swojej karierze inne kluby przed Bayernem.

No i tutaj jest zasadnicze pytanie. Czy po pierwszym klubie zawodnika określamy jakiego klubu jest się wychowankiem? Przegląd nie myli się pisząc, że tylko dla Contento pierwszy klub to Bayern, bo taka jest prawda. Ale czy to robi z innych nie-wychowanków? Lahm przechodzący do Bayernu w wieku 6 lat to nie jest wychowanek?

W takim razie sprawdź sobie pierwsze kluby twoich idoli z Barcy. Idąc za wikipedią takich jak Contento w Bayernie widzę 4: Valdes, Pique, Xavi i Dos Santos. Koniec.

A jeśli uważasz ludzi, którzy posługują się największym polskim sportowym pismem jako źródłem za głupców

Za głupców uważam ludzie którzy rozpowszechniają takie głupoty jak to, że Lahm nie jest wychowankiem Bayernu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347818

• Urządzenie:  Android

Szanse na półfinał ,,The Blues" są mniej więcej tak duże jak szanse Burundi na dołączenie do G8, choć dwa lata temu w 1/8 finału LM z Napoli pierwszy mecz wyjazdowy także przegraliśmy 1-3, tracąc ostatnią bramkę w doliczonym czasie gry.

Nie ma szans na półfinał i jeśli awansujemy do niego to będę mega zdziwiony. PSG to nie Napoli z tamtego sezonu. Wystarczy, że strzelą jedną bramkę i chyba będzie już po zawodach.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347820

Za głupców uważam ludzie którzy rozpowszechniają takie głupoty jak to, że Lahm nie jest wychowankiem Bayernu.

To napisz skargę na Przegląd Sportowy nikt ci tego nie zabrania, a nie tylko tu krytykujesz, ja mam to gdzieś czy Lahm jest wychowankiem czy nie jest, w tym źródle co przytoczyłem przybył do Bayernu z jakiegoś innego klubu i tyle.

Skoro tak mnie krytykujesz to zapewne już napisałeś prośbę o sprostowanie czy tylko tutaj umiesz krytykować i wyśmiewać.

W takim razie sprawdź sobie pierwsze kluby twoich idoli z Barcy. Idąc za wikipedią takich jak Contento w Bayernie widzę 4: Valdes, Pique, Xavi i Dos Santos. Koniec.

Czterokrotnie więcej wychowanków to jest przepaść. :D

Status wychowanka jest trudny do zdefiniowania, ale chyba sprzeczności nie powinny być powodem to obrażania, ale widocznie ty inaczej nie potrafisz dyskutować.

Trudno z niektórymi ludźmi po prostu nie można normalnie rozmawiać i tyle bo jak tylko coś nie pasuje to zaraz próbują obrażać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347821

Skoro tak mnie krytykujesz to zapewne już napisałeś prośbę o sprostowanie czy tylko tutaj umiesz krytykować i wyśmiewać.

Umiem tylko tutaj krytykować i wyśmiewać.

Zresztą, czemu mam pisać do nich skargę, skoro nie napisali nic błędnego. Powtórzę, status wychowanka nie określa klub w którym dany zawodnik grał pierwszy raz w piłkę. Więc tak naprawdę to nie Przegląd zrobił błąd, tylko ty nie potrafisz tego poprawnie odczytać, albo jakoś dziwnie określasz kto jest wychowankiem, a kto nie. Tą drugą opcję jednak wykluczam, bo jakoś w Barcy określasz wychowanków dobrze (no chyba, że jesteś hipokrytą...).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347824

Szanse na półfinał ,,The Blues" są mniej więcej tak duże jak szanse Burundi na dołączenie do G8, choć dwa lata temu w 1/8 finału LM z Napoli pierwszy mecz wyjazdowy także przegraliśmy 1-3, tracąc ostatnią bramkę w doliczonym czasie gry.

Nie ma szans na półfinał i jeśli awansujemy do niego to będę mega zdziwiony. PSG to nie Napoli z tamtego sezonu. Wystarczy, że strzelą jedną bramkę i chyba będzie już po zawodach.

Holyshit, pisząc o szansach Chelsea Londyn na awans do półfinału Ligi Mistrzów najpierw użyłem metafory o Burundi, a dopiero potem przytoczyłem przykład z niezbyt odległej historii :D . Ostatnie zdanie mojego poprzedniego postu pokazało, że szans na awans upatruję tylko w nadziei. Gdybym dziś miał typować rewanż na Stamford Bridge, nie wiedziałbym czy stawiać wygraną ,,The Blues". Napoli było i nadal jest nieco rozwichrzoną drużyną, która w niedzielę pewnie ograła włoskiego hegemona z Turynu, a nie zdziwi mnie, jeśli w najbliższej kolejce zgubią punkty z ostatnią w tabeli Catanią. PSG to o klasę lepsza drużyna od Napoli, poza tym rozwijająca się dość harmonijnie jak na klub, do którego pewnego dnia zawitali panowie w prześcieradłach i kilkunastoma walizkami gotówki. Najpierw był zimny prysznic w postaci mistrzostwa straconego na rzecz rewelacji z Montpellier. Potem zdominowanie rynku francuskiego. Teraz widać, że Paryżanie coraz swobodniej czują się pośród zagranicznych konkurentów. Paradoksalnie ten sensacyjny mistrz z 2012 roku pomógł im i zasygnalizował, że nie są jeszcze najmocniejsi nawet we Francji...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347833

albo jakoś dziwnie określasz kto jest wychowankiem, a kto nie.

Podaj jeden przykład dziwnego określenia przeze mnie wychowanka, bo jeśli nie znajdziesz to dla mnie będziesz po prostu kłamcą.

Jeden konkretny przykład, bo w tym samym Przeglądzie do którego ja się odnoszę, każdy piłkarz przeze mnie wymieniony ma status wychowanka lub jego pierwszym klubem były ekipy młodzieżowe Barcelony.

Ja podałem źródło Przeglądu i przy Barcy nie mam zastrzeżeń do składu, kto wg nich jest wychowankiem wg mojej wiedzy też nim jest, a co do innych klubów no to sorry ale nie będę sprawdzał w kilku miejscach czy jakiś tam piłkarz jest wychowankiem czy nie.

Umiem tylko tutaj krytykować i wyśmiewać.

No niestety raz piszesz że to są głupoty a raz, że nie ma nieprawdy w tym co napisali to jak mam to odczytywać? Bo tam pierwszym klubem Lahma jest Gern Monachium, albo Alaba, który ma jako były klub taką Austrię Wiedeń, to jak należy to odczytać.

Dla mnie wychowanek ma zapisane wychowanek, albo zaczynał tu karierę. A jak ma inny klub jako pierwszy to chyba można stwierdzić, że nie jest wychowankiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347835

Już serio nie macie się o co kłócić. Nie wiedziałem, że Przegląd Sportowy potrafi tworzyć takie feudy. :twisted:

Real Madryt - Borussia Dortmund 3:0 (Bale, Isco, Ronaldo)

To, że Borussia przyjedzie osłabiona do stolicy Hiszpanii było wiadomo już kilka dni przed meczem. Wczoraj w godzinach popołudniowych pojawiła się natomiast informacja o zatruciu pokarmowym Di Marii, który rozgrywa świetny sezon. Modliłem się o to, aby Carlo nie wystawił Illarry, tylko dał szansę Isco. Dobrze, że tak się stało, bo młody Hiszpan pokazał, że jednak nie oduczył się strzelać bramek. Czasami przesadnie drybluje, zatacza te kółka z piłką i przez to Real stracił (bądź był bliski straty) piłkę. Isco zagrał dokładnie tak, jak Di Maria - z finezją, polotem. Real przeważał i gdyby nie Romek Weidenfeller, wynik tego meczu mógł być wyższy. Oczywiście Królewscy też mieli trochę szczęścia, bo można gdybać, co byłoby gdyby na placu gry był Lewy i znalazł się w sytuacji Mkhitaryana, czy Aubameyanga. Dobrze, że obrona gospodarzy zagrała na zero z tyłu. Głównie mam tutaj na myśli Pepe i Coentrao. Pozytywnie też Carvajal, który zaliczył asystę przy bramce Bale'a. Szybko strzelona bramka ułatwiła zadanie jakim było wygrać kilkoma bramkami - do zera. Co do Ramosa - chłop gra dobrze, ale praktycznie nie ma meczu, żeby nie podał pod nogi przeciwnika, przez co na chwilę robi się gorąco pod bramką lub Real traci głupie bramki. Z BVB można wyróżnić Weidenfellera, Reusa (za to, że jako jeden z nielicznych próbował) oraz Sahina - wciąż piłkarza, który należy do Realu. Nuri nieźle rozgrywał piłkę. Zanotował kilka strat, ale przypomniał mi się Sahin, który swoja grą zasłużył sobie na transfer do klubu z Madrytu. W rewanżu zagra już Lewandowski. Nie będzie to łatwy mecz, ale zaliczka w postaci trzech bramek powoduje, że gdy Real strzeli na Signal Iduna Park bramkę, to Borussia by awansować będzie musiała strzelić ich aż pięć.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347837

Podaj jeden przykład dziwnego określenia przeze mnie wychowanka, bo jeśli nie znajdziesz to dla mnie będziesz po prostu kłamcą.

Wrzucasz info z przeglądu sportowego twierdząc, że wymienieni przeze mnie zawodnicy Bayernu nie są wychowankami, a nimi są. Mało?

a co do innych klubów no to sorry ale nie będę sprawdzał w kilku miejscach czy jakiś tam piłkarz jest wychowankiem czy nie.

To może nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia.

Dla mnie wychowanek ma zapisane wychowanek, albo zaczynał tu karierę. A jak ma inny klub jako pierwszy to chyba można stwierdzić, że nie jest wychowankiem.

W takim razie ja korzystając ze źródła wikipedia (i też tak jak ty nie mam zamiaru sprawdzać w innych miejscach, bo po co?) stwierdzam, że Puyol, Iniesta, Messi i jeszcze paru innych to nie są wychowankowie Barcy.

[ Dodano: 2014-04-03, 18:53 ]

No niestety raz piszesz że to są głupoty a raz, że nie ma nieprawdy w tym co napisali to jak mam to odczytywać?

Po dyskusji z toba wyszło mi po prostu, że to nie Przegląd mówiąc wprost zjebał sprawę, tylko ty to źle odczytałeś. Proste

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347844

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Kamaz

Trochę poszukiwałem informacjii o potencjalnej druźynie, która wychowała Albę i chociaź w większości podane są informację(pewnie zgodne) , źe to duma Kataloni jest ojczystym klubem JOrdiego. Lecz gdzieniegdzie podaje się jakiś mało mi znany klubik o nazwie na literkę h. Jedank (jakkolwiek to dziwnie nie zabrzmi) mnie uczono, że wychowankiem danego klubu stajesz się wtedy, gdy zawodnik występuje w druźynach juniorowych a następnie DEBIUTUJE w pierwszej drużynie, bądź w jej rezerwach( na jakimś tam profesionalnym szczeblu)

Co do Messiego, to juź chyba inna sprawa. Argentyńczyk wsytępował w juniorach swojego lokalnego klubu(w pierwszym zespole) Więc no Messiego to nie powinno nazywać się wychowankiem Barcy. Z drugiej strony nie moźe on teź być ,,znaleziskiem'' River plate, które to go wyrzuciło z zespołu z związku z jego chorobą- brakiem hormonu. Z tymi określeniami, gdzie kto zaczynał grać, jest naprawdę niezły problem. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347848

Wrzucasz info z przeglądu sportowego twierdząc, że wymienieni przeze mnie zawodnicy Bayernu nie są wychowankami, a nimi są. Mało?

Dla jasności to nie ty ich wymieniłeś, ale do naginania przez ciebie faktów już się przyzwyczaiłem.

W Przeglądzie wszyscy przeze mnie wymienieni piłkarze Barcelony są wychowankami a tylko Contento jest wychowankiem Bayernu.

Nic nie udowodniłeś więc jesteś zwykłym kłamcą twierdząc, że ja dziwnie określam wychowanków.

To może nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia.

Ja tylko przytoczyłem fakt z gazety, który (wg ciebie ) raz jest głupotą, a raz informacją nie zawierającą błędów.

Ustal jedną wersję i do niej się odniosę. :D

W takim razie ja korzystając ze źródła wikipedia (i też tak jak ty nie mam zamiaru sprawdzać w innych miejscach, bo po co?) stwierdzam, że Puyol, Iniesta, Messi i jeszcze paru innych to nie są wychowankowie Barcy.

Możesz to twierdzić mi to zwisa i powiewa, abyś tylko stosował te same kryteria dla innych klubów, a nie dla Messiego to wikipedia a dla Alaby fifa.com czy oficjalna strona Bayernu.

Ja tutaj stosowałem podział na wychowanków wg Przeglądu.

Po dyskusji z toba wyszło mi po prostu, że to nie Przegląd mówiąc wprost zjebał sprawę, tylko ty to źle odczytałeś. Proste

Nie wiem jak mogłem, źle odczytać ale Alaba, Lahm, Kroos,czy Muller mają jakieś kluby w karierze przed Bayernem podobnie jak Thiago czy Ribery, a Contento, Messi, czy Valdes mają status wychowanka.

To jest proste jak konstrukcja cepa.

W swoich oskarżeniach gubisz się coraz bardziej i bardziej. :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347851

maly619, chodzi mi o to, że przegrana z United nie spowoduje, że Bayern stanie się pośmiewiskiem, bo jeden dużo słabszy sezon spowodowany nieudolnością pewnego Rudego Pana (prawie jak w naszym Rządzie) nie sprowadza United do klubu poziomu City - tworu bez historii.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347867

do klubu poziomu City - tworu bez historii.

No bez jaj, City można hejtować za to, że mają kasę od szejków itd, ale nie jest to klub, którzy w przeszłości nie odniósł jakichkolwiek sukcesów. Zresztą w obecnej piłce w większości rządzą pieniądze i radzę się z tym pogodzić. Są oczywiście wyjątki, ale ogólnie tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Takie czasy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347875

Messi

Dyskusja z tobą naprawdę nie ma sensu. Messi przed grą w Barcy w karierze juniorskiej grał w jakieś innej drużynie. Powiedz mi więc, dlaczego dla ciebie Messi jest wychowankiem Barcy, a inni zawodnicy Bayernu nie są mimo, że mają DOKŁADNIE TAKĄ SAMĄ SYTUACJĘ?

To nie ja się gubię z zeznaniach, to ty nie czaisz o co chodzi.

Dla jasności to nie ty ich wymieniłeś, ale do naginania przez ciebie faktów już się przyzwyczaiłem.

Who cares kto ich wymienił? To nie ma żadnego znaczenia w tej dyskusji.

Ja tylko przytoczyłem fakt z gazety, który (wg ciebie ) raz jest głupotą, a raz informacją nie zawierającą błędów.

Ustal jedną wersję i do niej się odniosę. :D

Nie czytasz uważnie, co?

Więc powtórzę:

Po dyskusji z tobą dochodzę do wniosku, że to ty nie potrafisz odczytać kto jest wychowankiem jakiego klubu. Do tego jesteś hipokrytą, bo w tej samej sytuacji Messi jest dla ciebie wychowankiem Barcy, a Lahm jakiegoś innego lokalnego klubu.

Przegląd po prostu wpisał pierwszy kluby zawodników w których grali w wieku np. 9 lat (patrz Lahm).

Zresztą, wyślij mi link do tych super danych przeglądu, bo chcę to zobaczyć.

maly619, chodzi mi o to, że przegrana z United nie spowoduje, że Bayern stanie się pośmiewiskiem, bo jeden dużo słabszy sezon spowodowany nieudolnością pewnego Rudego Pana (prawie jak w naszym Rządzie) nie sprowadza United do klubu poziomu City - tworu bez historii.

Co ma historia do aktualnego sezonu? Idąc twoim tokiem rozumowania przegrana z takim Milanem nie jest wstydem, bo przecież kiedyś byli kozakami. United ma fatalny sezon. I to jest fakt. Odpadnięcie z nimi będzie kompromitacją.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347877

Fox Mulder, większość piłkarzy uważana za wychowanków Realu, nie od samego początku w tym Realu była. A i tak nikt nie podważa tego, czyimi wychowankami są ;) Każdy zaczynał w jakimś lokalnym teamie, ale wyłapywał ich Real, w różnym wieku, za dzieciaka, za nastolatka...mimo, że nie zaczynali w Realu to i tak są jego wychowankami. Co z tego, że ktoś pykał 2 lata za małolata w FC coś tam ? Ważniejsze, że potem 4 lata spędził w Realu i ten klub go ukształtował, tak się liczy "wychowanie" według mnie ;) I dlatego np. zaliczam mimo wszystko Messiego jako wychowanka Barcy, a idąc Twoim tokiem myślenia, Messi wychowankiem Barcy nie jest, bo przecież drużyna z Katalonii nie była jego pierwszą. No, ale według mnie nie to świadczy wychowaniu piłkarza, nie zawsze jest to pierwszy klub, a ten, który go ukształtował w latach juniorskich ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/258/#findComment-347879

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      No podejrzewam, że gość walił koniucha podczas podglądania ich, ale czy coś jeszcze?
    • HeymanGuy
      NJPW Battle In The Valley 2025 NJPW STRONG Openweight Title Match - Gabe Kidd (c) vs. Tomohiro Ishii: Powiem tak: od tego starcia zaczęliśmy od razu z wysokiego "C". Dwóch kolesi, którzy w ringu traktują siebie jak worek treningowy – tak to się robi w New Japan! Gabe Kidd to mistrz prowokacji, ale Ishii… ten gość to wrestlingowy czołg. Ta wymiana chopów była dzika. Cztery minuty siekania? To już nie była walka, to był survival. A potem Kidd jeszcze gryzie Ishii – ten koleś nie ma granic i dobrze. Remis w ostatniej sekundzie? Gdyby dali im 5 minut więcej, skończyłoby się to masakrą. Co do wyzwania na 30-minutowy Iron Man Match – w Chicago podczas Windy City Riot będzie się działo. NJPW STRONG Openweight Tag Team Title Match: World Class Wrecking Crew (c) vs. Roppongi ReVice: Kolejna walka, która trzymała solidny poziom. WCWC to świetnie zgrany duet, a Yoh i Rocky? Klasyczna, japońska precyzja. Było kilka fajnych momentów – przypadkowy superkick od Yoh na Rockym to taki moment WTF, który uwielbiam w tag-teamach. Isaacs i Nelson są jak maszyny – te kombinacje, stunner na partnerze… no, dobry stuff. Rocky dostaje bombę i koniec – brutalny, ale satysfakcjonujący finisz. Eight Woman Tag Team Elimination Match: Uwielbiam takie dynamiczne eliminacje, chociaż szkoda, że nie dano dziewczynom więcej czasu. Hanako to bestia – serio, wygląda jak gigantka przy reszcie stawki, a jej eliminacja Robbie zrobiła wrażenie. Ale AZM szybko pokazuje, że spryt wygrywa z siłą. Końcówka między Maiką i Anną? Klasa. Te dwie mogłyby spokojnie wykręcić singles match, który bym obejrzał z chęcią. Maika kończy jako jedyna ocalała – zasłużenie. NJPW World Television Title Match - El Phantasmo (c) vs. Jeff Cobb: Wow, to była totalna rozwałka. Cobb rzucający ELP po ringu jak szmacianą lalką, a potem ten moment, gdy ELP leci przez cały cholerny guardrail – no, to są te rzeczy, dla których warto oglądać NJPW. Double count-out? Frustracja, ale w tego słowa znaczeniu. Tylko pytanie: kiedy rewanż? Bo to musi być załatwione. Six Mixed Tag Team Match - Hiromu Takahashi, Mayu Iwatani & Yuka Sakazaki vs. House of Torture & Sumie Sakai: Absolutne złoto! Nie wiem, jak można nie mieć łez w oczach po czymś takim. To była walka bardziej emocjonalna niż techniczna, ale to nic. Sumie nie chciała oszustw, nawet będąc w zespole z House of Torture – respekt. A jak Yuka zerwała ogon… haha, scena fest! Końcówka? Przepiękna – te gesty, mowa Hiromu, cała otoczka. Jeśli to ma być ostatni rozdział kariery, to Sumie zakończyła go perfekcyjnie. Trochę kojarzę jej przeszłości i w sumie szkoda że już kończy. NEVER Openweight Title Match - Konosuke Takeshita (c) vs. KUSHIDA: Solidne, techniczne starcie, ale brakowało mi takiego "wow". Takeshita to bestia, a KUSHIDA jak zawsze pracował nad konkretną partią ciała – to już jego znak rozpoznawczy. Finisz był mocny, ale prawdziwy smaczek to wyzwanie dla Tanahashiego. Takeshita vs. Tanahashi? To będzie epickie. Idą z Konosuke na całość. Non-Title Match: IWGP World Champion Zack Sabre Jr vs. Hechicero: Zack Sabre Jr. znowu pokazuje, dlaczego jest królem technicznego wrestlingu. Hechicero starał się dotrzymać kroku, ale Sabre ma w sobie coś, co sprawia, że każda jego walka jest jak szachy na macie, które wygrywa bez dyskusji. Zaskakujący finisz, bo non-title daje tę niepewność, czy mistrz wygra. Świetna techniczna robota – "This is wrestling" chant? Absolutnie zasłużony, ZSJ przysypia ale jedno trzeba mu oddać, nikt nie potrafi tego co on, w sensie że tak uśpić i widza i przeciwnika.  IWGP Junior Heavyweight Title Match - El Desperado (c) vs. Taiji Ishimori: Klasa sama w sobie. Desperado broni pasa w stylu, który przypomina, dlaczego jest jednym z najlepszych w dywizji juniorów. Ishimori oszukuje, a potem dostaje to, na co zasłużył – porządne lanie. Stretch Muffler kontra Bone Lock – techniczny majstersztyk. Despe na koniec mówi do fanów i to po angielsku – to było eleganckie zakończenie świetnej gali. To była długa gala, ale warta każdej minuty, dlatego sobie rozbiłem oglądanie na wczoraj, a pisanie na dzisiaj. Ishii vs. Kidd to absolutna perełka, ale cała karta miała swoje momenty. Sumie Sakai i jej pożegnanie? Bezcenne. Komentarz? Veda i Walker są duetem idealnym. Jeśli NJPW tak zaczyna rok, to co nas czeka dalej? Jestem podekscytowany i jak na razie to oni najlepiej zaczęli 2025, choć ciężko nie zacząć robiąc 4 galę specjalne na wstępie.
    • Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
  • Dodaj nową pozycję...