Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Co do pana przereklamowanego - to nazywa się on Neymar. :wink:

No cóż jeśli strzelanie goli, zaliczanie asyst, zarabianie kartek przeciwników w najważniejszych meczach sezonu ( Atletico, City, Real :D ) zasługuje na miano najbardziej przereklamowanego to niech tak będzie, wolę piłkarza, który nawet nie grając za dobrze daje coś drużynie w najważniejszych meczach niż nabijanie goli i asyst w meczach mniej istotnych a zawodzenie w meczach na szczycie :D

A co do wczorajszego meczu to płacz piłkarzy Realu jest chyba jeszcze gorszy i bardziej żałosny od głupiego narzekania na murawę.

Meczami z City i Realem Barcelona pokazała, że jej problemem jest chyba brak motywacji w meczach z rywalami z niższej półki natomiast w najważniejszych meczach potrafią się lepiej zmotywować co napawa optymizmem przed LM.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347163

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Nie mówię , źe jest tragiczny, czy zły, ale za te pieniądze co trzeba było niesprawdzonego na największych turniejach piłkarza, to zdecydowana przesada. Narazie jest on solidnym zawodnikiem, ale w porównaniu do ostatnich snajperów barcy wypada dosyć słabo. Mnie bardziej rozchodzi się o jego promowanie, na Bóg wie kogo. Reklamy , które pojawiały się , gdy ten dopiero zaczynał kopać piłkę, dryblować przeciętnych brazylisjkich obrońców. Kaźdy uwaźał go za nowego Pelego, Ronaldo co jest potęźnym psttryczkiem w nos, dla wcze'śniej wymienionych. Dzieciarnai(przynajmniej u mnie na osiedlach) wciągnęła go nosem i wyświęcała jak... Mi się wydaję, źe duma katalonii próbowała odtworzyć wspomnienia po Ronaldinho. Natoimast o B alotellim nie mówi się w takich samych superlatywach, zaś bardziej wspomina wysadzenie własnego kibelka.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347165

Co do pana przereklamowanego - to nazywa się on Neymar. :wink:

Przed wyjazdem z Neymara z Brazylii, też uważałem go za mega przereklamowanego, na którego w Brazylii wszyscy chuchają i dmuchają, bo Brazylijczycy cierpią na brak gwiazdy na skalę globalną od czasu jak Ronaldinho przygasł (inna sprawa, że w całkiem mocnej lidze brazylijskiej trochę odżył i liczę, że załapie się na MŚ :D), ale po rozegraniu kilku meczy w Barcelonie zmieniłem zdanie, ba w poprzednich Gran Derbi był moim zdaniem motorem napędowym Bracy i przyćmił Messiego. Jeśli Neymar nabierze trochę masy jednocześnie zachowując swoją zwinność, to możliwe, że dołączy wkrótce do poziomu "überFußballer" :lol: gdzie teraz widzę tylko Messiego, CR7 i Ibrę + pukających do tego poziomu Suareza i Hazarda.

Natomiast Balotelli, pomimo wysokich piłkarskich umiejętności, jest... po prostu Debilem :P i to prawdopodobnie uniemożliwi mu przeskoczenie jakiegoś poziomu . Bodaj Japończycy przeprowadzili kiedyś analizę jaka jest najważniejsza cecha u piłkarza (obiektami obserwacji byli juniorzy,a całe badanie trwało kilka lat) i nie była to dynamika, prędkość, wytrzymałość, drybling, technika, tylko decyzje- szybkość podejmowania i ich słuszność. Nie mówię, że Balotelli jest złym piłkarzem bo gra od kilku lat w czołowych europejskich klubach, ale na pewno jest bardziej nierówny niż Neymar i osobiście cenie go sobie niżej.

Wczorajszy mecz był w mojej opinii najlepszymi Gran Derbi od wielu lat, przynajmniej ja nie przypominam sobie tak dobrych w ostatnich latach - wynik godny Premier League.

Co do karnych:

- Ten dla Realu, to w mojej opinii absolutny błąd sędziego. Ronaldo został przewrócony (a właściwie znalazł nogę Alvesa) przed polem karnym, więc nie ma o czym mówić.

- Pierwszy dla Barcelony i czerwień... Przepisy bronią sędziego, bo kontakt był, a przed Neymarem był tylko bramkarz, ale w mojej opinii sędzia mógł puścić grę, bo Ramos nawet nie próbował zabrać piłki Brazylijczykowi i robił wszystko, żeby nie było kontaktu fizycznego. Tylko Neymar się zachował się jak rasowy cwany napastnik i zmienił tempo biegu gdy zauważył, że Ramos nie zdoła uniknąć kontaktu, a dodatkowo zostawił nogę. Mógł się chociaż z tą czerwienią sędzia zlitować. Zgodnie z przepisami decyzja słuszna, z mitycznym "duchem gry" nie za bardzo (sam ogólnie nie lubię określenia "zgodnie z duchem gry" bo często jest nadużywane przez komentatorów Ekstraklasy)

- Drugi karny dla FCB jak najbardziej zasłużony, bo Iniesta ruszył za piłką, a Xabi Alonso wszedł mu w drogę samemu nie będąc zainteresowanym piłką.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347166

ale za te pieniądze co trzeba było niesprawdzonego na największych turniejach piłkarza, to zdecydowana przesada

Może i nieco za wysoka kwota, ale takie są prawa rynku a co do doświadczenia to był najlepszym piłkarzem pucharu konfederacji, gdzie jego Brazylia nie dała żadnych szans najlepszej reprezentacji ostatnich lat, a być może w całej historii futbolu.

Przecież wydawanie 30-40 milionów na piłkarzy to niestety ostatnio normalne, o najlepsze kąski kosztują więcej. Oscar, Lucas Moura, czy Marquinhos przechodząc do Chelsea czy PSG kosztowali po około 30 milionów, a byli zdecydowanie mniej wyceniani, doświadczeni w reprezentacji niż Neymar.

Jak na 22 latka bilans około 50 meczów i 30 goli w reprezentacji jest imponujący. A to nie byle jaka reprezentacja tylko jeden z głównych faworytów do wygrania mundialu i to Neymar jest jej największą gwiazdą.

I jakby nie było z Santosem wygrał także południowoamerykański puchar mistrzów.

Kaźdy uwaźał go za nowego Pelego,

Nie wiem czy wiesz ale to sam Pele wielokrotnie w ostatnich kilku latach twierdził, że Neymar jest lepszy od Messiego czyli mimo wszystko sam nasuwał porównania do siebie.

Narazie jest on solidnym zawodnikiem, ale w porównaniu do ostatnich snajperów barcy wypada dosyć słabo.

Do momentu kontuzji był jeśli nie najlepszym to na pewno jednym z najlepszych piłkarzy Barcelony dopiero po powrocie gra słabiej, a co do dokonań snajperskich Neymar gra głownie jako skrzydłowy i jego gole nie są głównym obowiązkiem a co najważniejsze potrafił strzelić je gdy drużyna bardzo potrzebowało Atletico, czy pierwszym mecz z Realem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347167

• Reputacja:   41

Nie wiedziałem o tym fakcie. Jednak jest to dosyć naturalne, źe Pele będzie pompował swojego rodaka. Tak samo, jak (my) z pewnością dalibyśmy Lewemu nominację do złotej piłki. Tak juź jest, źe jak się ma kogoś bijącego na głowę resztę kompanów , to robi się z niegowybitnego piłkarza, gwiazdę . Chcia'łem wspomnieć o Lucasie, który równieź był przeogromym talentem mediów, a tak naprawdę w psg gra piach. Myślę, źe jedak przechodząc do Barcelony spodziewano się po Neymarze więcej. Narazie mnie (jako kibica bezstronnego) nie przekouje. Puchar konfederacjii to według mnie nie ten sam kaliber i dopiero na mundailu będzie moźna dostrzec jego przydatność kadrze. Co do jego skuteczności, to podobnym przypadkiem był Luis Fabiano.Jego nigdy nie uwaźano za snajpera na miarę reprezentacji Brazylii. Czyźby dlatego, zę grał tylko w Sevilli. O uwaźaniu Brazylii za faworta mś juź wypowiadać się nie będę. Robiłem to wcześniej i próby przekonania mnie do tego zdania teraz tak jak i wcześniej zlatują po mnie jak wiosenny deszczyk. Neymarowi braku talentu zarzucić ne moźna, ale jego oceny są moim zdaniem nieco pochopne.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347168

i najbardziej przereklamowany piłkarz świata (Mario Balotelli).

Chyba nie jesteś zbyt obiektywny. ;) Ballo to jeden z najbardziej utalentowanych piłkarzy swego pokolenia. W przyszłości na pewno przejdzie za ogromne pieniadze do większej piłkarskiej potęgi. Gdyby nie jego ,,głowa'' już dzis móglby śmiało walczyć o najwyższe indywidualne trofea. Dla mnie po Lukaku 2 najlepszy snajper przyszłości. Co do pana przereklamowanego - to nazywa się on Neymar. :wink:

Dlaczego mam być nieobiektywny? :P Mario Balotelli gra w jednej z moich ulubionych europejskich reprezentacji, a ja sam zawsze ceniłem sobie boiskowych świrów. Z Balotellim jest ten problem, że on musi nauczyć się większej odpowiedzialności za losy meczu. Paradoks polega jednak na tym, że ugrzecznienie Mario sprawi, że prędzej czy później wybuchnie i to z o wiele większą siłą niż sedes w jego domu. Moim zdaniem Balotelli przez całą swoją karierę będzie taki jak teraz - w jednym meczu obrazi się jak małe dziecko po zabraniu zabawki i odpuści, a w drugim strzeli bramkę, o której będzie mówiło się latami.

Nie wiem czy wiesz ale to sam Pele wielokrotnie w ostatnich kilku latach twierdził, że Neymar jest lepszy od Messiego czyli mimo wszystko sam nasuwał porównania do siebie.

Z tymi proroctwami Pelego odnośnie swojego następcy jest trochę tak jak z desperackimi próbami znalezienia nowych gwiazd przez Anglików. M. in. dlatego w Manchesterze United grają tacy piłkarze jak Chris Smalling, Phil Jones czy Tom Cleverley. Brazylia też szuka ,,nowego Pelego". Ten stary i jedyny dał się wciągnąć w medialną grę i raz na jakiś czas ogłaszał swoich następców. Do Neymara pseudonim przylgnął na dłużej, ponieważ w Europie wciąż jest nowicjuszem. Jeśli spali się tak jak chociażby Robinho, także zwany swego czasu następcą Pelego, poszukiwania ruszą na nowo. Pele był tylko jeden, tak jak tylko jeden jest Neymar. Gracz Barcelony to wciąż tak naprawdę zagadka, do niedawna opisywana trochę jak postać z bajki - ,,za górami, za lasami, za Copacabaną, żył i czarował swoją grą człowiek nazywany Neymar". Niech pogra 2-3 lata w Europie, niech sam wygra Barcelonie jakiś ważny mecz w Lidze Mistrzów, niech udźwignie presję lidera kadry Brazylii na mundialu we własnym kraju, a dopiero będzie można go porównywać do trzykrotnego zdobywcy mundialu...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347170

Nigdy nie uważałem Balotellego za jakiegoś wyjątkowego gracza, takiego na jakiego go lansują media. Zajebisty napastnik wyróżnia się przede wszystkim tym, że nie ma wahań formy i ciągle jest groźny, Mario potrafi pół roku grać na Ślusarski-Mode. Ani z niego strzelec wyborowy, ani dostawiacz nogi, nie wiem.

A co do Neymara, to sorka, ale jakoś nie widzę w nim drugiego Ronaldinho, prędzej byłbym skłonny powiedzieć, że rozwinie się maksymalnie tak jak Robinho. Jeśli za kogoś płaci się takie pieniądze (dopuszczając się jeszcze przy tym malwersacji finansowych[ps to prawda]) to wypada oczekiwać od kogoś takiego trochę więcej niż od zwykłego talenta. Taki James Rodriguez już z formy jaką prezentował rok temu zjadał dzisiejszego Neymara na śniadanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347172

Gra Balotellego nie daje zespołowi właściwie nic. Potrafi strzelić z trzydziestu metrów w okno i dać drużynie trzy punkty, żeby przez następne piec kolejek grać tragicznie i nie przysłużyć się w żadnym stopniu (nie dość, że nie strzela jak na zawołanie to jeszcze zalicza strasznie mało asyst). Pasowałby może do Chelsea, w której pierwsze skrzypce gra druga linia, ale nie do Milanu, gdzie wszyscy liczą właściwie tylko na niego a on przeważnie zawodzi. Taki rok starszy Sturridge wciąga go nosem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347174

Gra Balotellego nie daje zespołowi właściwie nic. Potrafi strzelić z trzydziestu metrów w okno i dać drużynie trzy punkty, żeby przez następne piec kolejek grać tragicznie i nie przysłużyć się w żadnym stopniu (nie dość, że nie strzela jak na zawołanie to jeszcze zalicza strasznie mało asyst). Pasowałby może do Chelsea, w której pierwsze skrzypce gra druga linia, ale nie do Milanu, gdzie wszyscy liczą właściwie tylko na niego a on przeważnie zawodzi. Taki rok starszy Sturridge wciąga go nosem.

Widzę dwa kluby, w których tendencje Mario Balotellego do szalonych zagrań (nawet wczoraj wolał bezsensownie zagrać ,,krzyżakiem" niż podać na lewą stronę do wolnego kolegi) i strzelania fochów na boisku nie wpływałyby znacząco na grę całej ekipy. Pierwszy to Bayern Monachium. Wiadomo po przykładach Zlatana Ibrahimovicia, Samuela Eto' o i Mario Mandzukicia, że Pep Guardiola nie przepada za egomaniakami, ale gra Mario w tak dobrze zorganizowanej drużynie, tak dominującej w swojej lidze nie byłaby zbyt szkodliwa. Może prędzej czy później podzieliłby szatnię, ale znając Guardiolę - poszukałby pierwszej okazji, aby odstrzelić Włocha. Drugi klub, jaki mam na myśli i to z tych samych względów, co Bayern to Juventus Turyn.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347186

A co do wczorajszego meczu to płacz piłkarzy Realu jest chyba jeszcze gorszy i bardziej żałosny od głupiego narzekania na murawę.

I w końcu w czymś się z Tobą zgadzam. Nie rozumiem narzekania, szczególnie Ramosa i Ronaldo. Ten pierwszy zahaczył nogą Neymara, a ten drugi poza karnym nie pokazał nic. Ogólnie był to jeden z najciekawszych Klasyków w ostatnich latach. Barca obejmuje prowadzenie -> Real w cztery minuty strzela dwie bramki -> Wyrównuje Messi, ale Real wychodzi na prowadzenie i na koniec remontada, tym razem w wykonaniu Barcy.

Czerwo Ramosa (nawet mnie specjalnie nie dziwi, bo jak nie on to Pepe i na odwrót) w stu procentach zasłużone, niesłuszny karny na Ronaldo, z tym na Inieście też bym dyskutował, ale tam kontakt był i sędzia miał prawo wskazać na wapno. Fajny mecz. Dla Realu i jego kibiców wynik fatalny, dla Barcy, Atleti i ogólnie fanów hiszpańskiej piłki wynik wyśmienity, bo wszystkie trzy drużyny teraz mają równe szanse na wygranie ligi. Z perspektywy fana Królewskich: Wygrywać wszystko do końca i liczyć na to, że Atletico straci punkty w meczu z Barcą. Wtedy mistrzostwo pojedzie na Cibeles.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347195

Sorry za całkowity off-top, ale mam pytanie całkowicie odbiegające od Gran Derbi. Czy ktoś z forumowiczów wie może czy jest możliwość oglądania w naszym wspaniałym kraju - angielskiej Championship? Wiem, że kilka lat temu Polsat Sport, a ostatnio i Sportklub miały prawa do pokazywania ich meczów. Teraz meczów tej ligi nie pokazują w żadnym z tych kanałów, ale może ktoś wie czy na platformie nc+ istnieje jakiś kanał na którym można oglądać Championship?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347198

Sorry za całkowity off-top, ale mam pytanie całkowicie odbiegające od Gran Derbi. Czy ktoś z forumowiczów wie może czy jest możliwość oglądania w naszym wspaniałym kraju - angielskiej Championship? Wiem, że kilka lat temu Polsat Sport, a ostatnio i Sportklub miały prawa do pokazywania ich meczów. Teraz meczów tej ligi nie pokazują w żadnym z tych kanałów, ale może ktoś wie czy na platformie nc+ istnieje jakiś kanał na którym można oglądać Championship?

Polska telewizja nie pokazuje rozgrywek Championship. Polsat pokazywał swego czasu tę ligę, ale gdy klubu zaplecza Premier League zaczęli opuszczać Polacy, sportowe anteny Polsatu przestały transmitować tę ligę tak jak w przypadku ligi portugalskiej, niemieckiej czy szkockiej...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347199

Niestety, jesteśmy jedynym krajem gdzie pokazywane są ligi ukraińskie, belgijskie, holenderskie, ruskie oraz południowe amerykańskie a brak zaplecza Premier League (sic!)... Pozostaje "rojadirecta" i mecze nagrywane na sky sports w HD ;-) .

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347200

Niestety, jesteśmy jedynym krajem gdzie pokazywane są ligi (...) ruskie

Nastawiłem się ostatnio na "hicior" CSKA - Zenit. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że Polsat Sport nie pokaże tego meczu...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347201

Że to już? Że tak szybko? A no tak, Bayern został dziś mistrzem Niemiec :D Warto dodać, że został nim rekordowo szybko i jeśli dalej będzie wygrywać tak jak wygrywał, to ma szanse na rekord wszech czasów i to chyba pod każdym względem ;P

Niesamowita radość, bo przed sezonem wcale nie byłem taki pewny sukcesów za Guardioli. Wprawdzie ciągle jestem zdania, że za Heyncesa graliśmy lepiej (a aktualna dyspozycja i rekordy to słaba dyspozycja reszty drużyn w Bundeslidze), ale i tak jestem zachwycony, no i oczywiście czekam na dalsze sukcesy i obronę potrójnej korony ;]

Jakieś większe podsumowanie zrobię raczej po sezonie. Jestem tylko ciekaw jak teraz będzie wyglądać skład w lidze i czy Guardiola przed meczami LM lub Pucharu będzie mocno oszczędzać zawodników, czy dalej będzie prowadzić swoją umiarkowaną rotację.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/254/#findComment-347297

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Krótko o debiucie Penty, bo tylko to z rana widziałem: Ogólnie podobało mi się, choć wolałbym np. żeby zadebiutował w RR matchu z numerem 0 To jednak tylko wymysły, bo dostaliśmy całkiem przyjemny debiut do którego będzie się wracać. Wiadomo nie od dziś, że Penta to pieniądze i trzeba go tylko odpowiednio wykorzystać. Tutaj im się to udało, bo dał radę, ale też trzeba docenić robotę Chada, który pomógł nowemu koledze jak tylko mógł. Jedyne do czego na ten moment nie mogę się przyzwyczaić to ten theme song, który wygenerowała chyba sztuczna inteligencja Nic specjalnego i wyróżniającego się...Oprócz tego po raz kolejny okazało się, że istnieje życie poza WWE - nie świadczy o tym tylko reakcja na Pentę, ale też Cole wspominający o mistrzostwach w LU Zresztą tak jak przez lata obserwuję karierę Pentagona to i tak najlepiej oglądało mi się jego postać właśnie w tamtej nieistniejącej już fedce - może w WWE będzie jeszcze lepiej
    • -Raven-
      Tak. Coś jeszcze...
    • PpW
    • MattDevitto
      Też to widziałem, ale co się dziwić jak i tak wszyscy wiedzą, że to będzie jego debiut
    • Jeffrey Nero
      Jeszcze nie zadebiutował a już jego merch oficjalnie sprzedają   
  • Dodaj nową pozycję...