Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1/16 Ligi Mistrzów: Arsenal Londyn 2 vs. 1 FC Barcelona

Mega ciekawy mecz, od początku zacięty - akcja za akcją. Arsenal atakował odważnie, nawet przez moment dominował. Bardzo kozaczył sobie Song - pomimo 'żółtka' na koncie, faulował ile wlezie. :D Wynik otworzyć mógł Messi, ale strzelił tuż obok słupka. Zrekompensował się parę akcji później, kiedy w '26 minucie wystawił piłkę Villi, a ten założył 'sito' Szczęsnemu. Do końca pierwszej połowy w przewadze grała Barca, która narzuciła swój styl gry.

W drugiej połowie ruszył Arsenal, lecz zapał ten szybko zgasiła Blaugrana. Po wielu minutach ataków Barcy (i sporadycznych kontr Londyńczyków), wreszcie padła bramka dla Arsenalu. W '79 minucie trafił z ostrego kąta Van Persie, który w tym meczu nie błyszczał. Zaspał Pique, Valdes źle się ustawił - i mamy 1:1. Barcelona zaspała i już po trzech minutach Arszawin podwyższył wynik na 2:1. Valdes nie miał nic do gadania - był zasłonięty przez dwóch obrońców.

Mecz skończył się wynikiem korzystnym dla gospodarzy, ale:

a) rewanż jest na Camp Nou;

b) wróci Puyol (ale nie będzie Pique);

c) Barcelonie awans daje nawet wynik 1:0.

Nieciekawie dla Barcy będzie, gdy Arsenal strzeli bramkę jako pierwszy (co jest prawdopodobne, bo będą podbudowani tym zwycięstwem). Brawa dla Arsenalu za grę do końca - ładnie radził sobie też Szczęsny. Ogólnie pozytywnie - bardzo ciekawy mecz, godny Ligi Mistrzów.

Bramki:

0:1 Villa 26'

1:1 Van Persie 79'

2:1 Arszawin 82'

Czekam na rewanż z niecierpliwością, Visca el Barca! :twisted:

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Arsenal 2-1 Barcelona czyli " Coś więcej niż klub "

Mega radość ! Jako kibic Chelsea bardzo się cieszę ! Brawo Szczęsny ! Jak zwykle Valdes przy golu na 1-1 się popisał ! TO JEST MEGA bramkarza ! takie gole to tylko u niego ! :lol: :lol: :lol:

Szkoda że mecz zakończył się tak jak zakończył.Nie musze ukrywać że stawiałem na Barcelone. Z niecierpliwością czekam na rewanż

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Arsenal - Barcelona

Szkoda by bylo przegapic ten mecz. Od poczatku spotkania, ciezko bylo narzekac na nude. Oba zespoly prowadzily ofensywny styl gry i szybko doszlo do pierwszych "straszakow" ze strony Barcy. Messi na szczescie dla Londynczykow, nie byl w stanie pokonac Szczesnego. Szczesnego, ktory zagral bardzo dobre spotkanie! Nie miał może jakichś efektownych interwencji, ale na uwage zasluguje przeglad gry, bo nasz mlody bramkarz doskonale rozczytywal ataki Dumy Katalonii. Dobra postawa miedzy slupkami nie mogl pochwalic sie Valdes. Pierwsza bramka Van Persiego, choc strzal byl ladny, idzie na jego konto bezapelacyjnie. Bramkarz nie moze sobie dac, cos takiego "wlozyc" do siatki. Wstyd! Arsenal wyczul swoja szanse i przeprowadzili idealna kontre, po ktorej wydawalo mi sie, ze juz nic nie bedzie. Arshavin jednak "wyrosl spod ziemi" i pewnie wykonczyl akcje. Brawo Arsenal. Premiership gora.

Roma - Shakhtar

Tutaj juz mozna patrzec, z kim zagraja Ukraincy w rewanzu. W 12 minut strzelili 3 (!) bramki na wyjezdzie i nie sadze, zeby Roma miala sie odrodzic. Na papierze sklad Wlochow wyglada bardzo dobrze, ale tam cos nie gra od poczatku sezonu LM. Wypada rzucic okiem, na bramke Meneza, ktory swoja droga dlugo sie nie utrzyma w takim klubie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Arsenal 2:1 Barcelona - Jezeli ten mecz sie nie podobal, to nie wiem czego oczekuje od futbolu ;) Nie mialem swojego faworyta, bo lubie obie druzyny ;) Szczesny pokazal sie z dobrej strony, a nawet dwa razy wybronil akcje sam na sam z Messi, ale tez trzeba przyznac ze nie zagral meczu zycia ;) Ale cos mi ze w Barcelonie mecz juz taki wyrownany nie bedzie ;)

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

Świetny mecz w Londynie.Ani przez chwilę się nie nudziłem.

Valdes popełnił duży błąd przy bramce.Powinien przykryć tego słupka.

W Arsenalu najbardziej podobał mi się Jack Wilshere.Pięknie kierował grą Kanonierów.

Mecz genialny.Wierzę,że Barca u siebie odrobi straty.

21413621404d57aa3f81990.jpg

Nie wiem, czy któryś z Was widział zapisy UEFA z raportu dotyczącego jednego z naszych stadionów na Euro2012. Podrzucę w razie czego link. Jeżeli tak będą wyglądały wszystkie stadiony polskie na Euro, to albo to będzie jedna wielka klapa, albo odbiorą nam organizacje i pewnie dadzą naszym ukochanym zachodnim sąsiadom.

Arsenal - Barca - świetny, szybki mecz, pełen ciekawych akcji, ogólnie dostałem to czego oczekiwałem od tego spotkania. Cieszy bardzo dobra gra Szczęsnego. Bardzo zaskoczyła mnie fantastyczna postawa takich osób jak Koscielny, czy Wilshere. No, a po stornie Barcy in minus zaskoczył mnie Iniesta i Xavi, którzy parę razy ładnie podali, ale ogólnie niewidoczni, co też udowodniła zmiana Iniesty w końcówce.

Trzeba jednak pamiętać, że rewanż jest w Barcelonie, tak więc Arsenal będzie mieć bardzo ciężko. Ogólnie typuję, że w drużyna która strzeli pierwszego gola w rewanżu przejdzie dalej.

Roma-Szachtar - 8 Brazylijczyków i Roma pokonana :P Zaskoczył mnie ten wynik, choć Roma jest w lekkim kryzysie ostatnio, no a Szachtar urósł w moich oczach. Naprawdę, ktoś kto prowadzi tam politykę transferową musi być geniuszem. Gdy oglądałem powtórkę tego meczu na Niemieckim kanale (na Polskim był mecz, który już widziałem), komentator wspomniał, że niektórzy z tych Brazylijczyków mieli oferty z czołowych klubów Anglii i Hiszpanii, a mimo to wybrali Ukrainę. Nie wiem, jak oni to robią, ale jest to imponujące.

Roma już raczej nie ma szans przejść dalej, bo Szachtar nie przegrał jeszcze u siebie w tej edycji LM i myślę, że i tym razem zmiotą Włochów (a nie ukrywam, że każda porażka Włoskiej drużyny mnie cieszy, bo daje to szansę, że Bundesliga wskoczy w rankingu lig wyżej i dostanie 4 miejsce w LM).

----------------------------------

Nie wiem, czy któryś z Was widział zapisy UEFA z raportu dotyczącego jednego z naszych stadionów na Euro2012. Podrzucę w razie czego link. Jeżeli tak będą wyglądały wszystkie stadiony polskie na Euro, to albo to będzie jedna wielka klapa, albo odbiorą nam organizacje i pewnie dadzą naszym ukochanym zachodnim sąsiadom.

Właśnie czekałem na ten raport, bo słyszałem że ma się pojawić. To co pisałem wcześniej, stadion, którym tak wszyscy w Poznaniu się zachwycają okazuje się zwykłym bublem, zrobionym na szybko, bez pomyślunku.

Czy grozi nam przez to zabranie Euro? Wątpię. Poznań będzie musiał władować jednak w stadion dużo kasy, której i tak wydał, jak na taki stadion o wiele za dużo. A jeśli się nie poprawi, to myślę, że UEFA po prostu ograniczy ilość ludzi mogących wejść na stadion, tak, aby normy UEFA pokryły się z "polskimi normami".

No po prostu pięknie. Bardzo ciekawy mecz, dużo sytuacji po obu stronach. Szkoda, że van Persie miał zwichrowany celownik, bo wcześniej też mógł wsadzić przynajmniej jedną bramkę. Szkoda tego gola wpuszczonego przez Szczęsnego, lekki ruch nogą i skończyłoby się na 2-0, a tego Barca by nie odrobiła.

Messi, który wg legendy potrafi sam wygrać mecz zepsuł wczoraj ze 2 setki, w tym jedną taką, że nawet Benzema by to strzelił.

Ogólnie Arsenal pozostawił lepsze wrażenie po tym meczu, naciskali kiedy trzeba i tylko fragmentami oddawali pole rywalom. Co z tego, że goście nabili z pińcet podań, skoro z tego jak zawsze trzysta do tyłu.

Muszę przyznać, że zaimponowali mi Kanonierzy. Wenger mówił, że jego zespół dojrzał, ale wiadomo, każdy tak mówi przed ważnymi spotkaniami, więc nie traktowałem tego poważnie. A tymczasem widać postęp. Patrząc np. na Wilshere'a, widzę piłkarza, który za 5 lat będzie najlepszym środkowym pomocnikiem na świecie. Ma 19 lat, a ogrywał i Xaviego, i Iniestę, i Busquetsa w środku pola. Szkoda, że Fabregas wczoraj nie wyrównał poziomem w górę, bo z jego pomocą to już kompletnie nie widać by było pomocników Barcy.

Wynik niby jest dobry, ale w kontekście rewanżu bardzo niebezpieczny. Jeśli Arsenal na Camp Nou strzeli pierwszy, to myślę, że mają duże szanse. W przeciwnym razie może się skończyć podobnie jak rok temu, czego chyba byśmy nie chcieli

(choć przy obu pomógł Valdes)

Przy pierwszej zgoda,ale co miał zrobić przy drugim golu?Był zasłonięty.Wg mnie VV przy 2 bramce był bez jakichkolwiek szans.

21413621404d57aa3f81990.jpg

No po prostu pięknie. Bardzo ciekawy mecz, dużo sytuacji po obu stronach. Szkoda, że van Persie miał zwichrowany celownik, bo wcześniej też mógł wsadzić przynajmniej jedną bramkę. Szkoda tego gola wpuszczonego przez Szczęsnego, lekki ruch nogą i skończyłoby się na 2-0, a tego Barca by nie odrobiła.

Messi, który wg legendy potrafi sam wygrać mecz zepsuł wczoraj ze 2 setki, w tym jedną taką, że nawet Benzema by to strzelił.

Ogólnie Arsenal pozostawił lepsze wrażenie po tym meczu, naciskali kiedy trzeba i tylko fragmentami oddawali pole rywalom. Co z tego, że goście nabili z pińcet podań, skoro z tego jak zawsze trzysta do tyłu.

Muszę przyznać, że zaimponowali mi Kanonierzy. Wenger mówił, że jego zespół dojrzał, ale wiadomo, każdy tak mówi przed ważnymi spotkaniami, więc nie traktowałem tego poważnie. A tymczasem widać postęp. Patrząc np. na Wilshere'a, widzę piłkarza, który za 5 lat będzie najlepszym środkowym pomocnikiem na świecie. Ma 19 lat, a ogrywał i Xaviego, i Iniestę, i Busquetsa w środku pola. Szkoda, że Fabregas wczoraj nie wyrównał poziomem w górę, bo z jego pomocą to już kompletnie nie widać by było pomocników Barcy.

Wynik niby jest dobry, ale w kontekście rewanżu bardzo niebezpieczny. Jeśli Arsenal na Camp Nou strzeli pierwszy, to myślę, że mają duże szanse. W przeciwnym razie może się skończyć podobnie jak rok temu, czego chyba byśmy nie chcieli

A właśnie, jeszcze sobie przypomniałem moment, który strasznie mnie rozbawił. Chodzi o moment, gdy przy prowadzeniu Arsenalu kibice zaczęli śpiewać "We've got Cesc Fabregas" :twisted:

Świetne, normalnie jak niektóre chanty podczas gal wrestlingowych :D

Przy pierwszej zgoda,ale co miał zrobić przy drugim golu?Był zasłonięty.Wg mnie VV przy 2 bramce był bez jakichkolwiek szans.

Czy bramkarz klasy światowej robi krok w prawo i zatrzymuje się ? No chyba nie, albo w jedną albo w drugą stronę, rzut trzeba wykonać. Owszem nie schrzanił tego jak przy pierwszej, ale stawiam że np. Casillas wyjął by to (mówi to anty fan Realu :> )

@mały, dokładnie ten chant, był niezwykle trafiony.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Jestem świeżo po obejrzeniu meczu polskiej drużyny w LE a mianowicie LECH- Sporting Braga. Mecz zakończył się zwycięstwem Kolejorza 1-0 jednak niestety gra naszych jedynych reprezentantów w pucharach mocna rozczarowała. Gra nie kleiła się Lechowi mnóstwo było nerwowego wybijania "na pałe" i w związku z tym mogła irytować kibiców. Braga prezentowała moim zdaniem sporo lepszy futbol jednak warunki głównie przeszkadzały w jej rozwinięciu skrzydeł. Gol padł w 72 minucie kiedy Krivets przejął piłkę w środku pola i dał płaską piłkę na dobieg do Rudnevsa ten świetnie wybiegł na sam na sam i płaskim strzałem pokonał bramkarza gości Arthura. Reasumując Lech zagrał źle lecz wygrał a to najważniejsze. Jednak niestety jeśli za tydzień nie będzie lepiej Lech raczej odpadnie. Jednak oby było dobrze i Lech w 1/8 finału spotkał się z Spartą lub Liverpool'em.

Lech Poznań 1-0 Braga

'72 Rudvevs

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Czy bramkarz klasy światowej robi krok w prawo i zatrzymuje się ? No chyba nie, albo w jedną albo w drugą stronę, rzut trzeba wykonać. Owszem nie schrzanił tego jak przy pierwszej, ale stawiam że np. Casillas wyjął by to (mówi to anty fan Realu :> )

Watpliwe, zeby ktokolwiek to wyjął. Bramkarz z automatu daje krok w tą strone, w którą leci piła. Arshavin idealnie nabiegl z drugiej strony boiska i walnal po dlugim. Obwinianie Valdeza jest tak samo trafne, jak uznawanie Szczęsnego za bohatera.

KOLEJORZ po pilkarskim rzemiosle, dal rade wygrac 1-0 z Braga. Ciezko sie ten mecz ogladalo, bo i Braga prezentuje marny poziom. Dziwil mnie wyjsciowy sklad Poznaniakow. Slusarski to drewno, a Wilk to paraolimpiada. Nie wiem, czy jest jakis zawodnik w Polskiej lidze, ktorego nienawidze bardziej od "zaczarowanego ołówka" (Jakub W. szybko wylapal ode mnie taki przydomek, za swoja fryzure). Po wejsciu Kiełba wszystko sie rozruszało. Chłopak jest odwazny i nie boi sie wchodzic w drybling. Za to zasluguje na pochwale. Poza tym, to dalej jak widze Semira, to powtarzam pod nosem, ze on jest za dobry na ten klub. Kazdemu na tym boisku pilka odskakiwala, tylko Bosniak robił z nią, co chcial. Kikut bardzo dobry występ i utwierdzenie mnie w przekonaniu, ze to nasz reprezentacyjny prawy obronca nr.2. Bramke naturalnie strzela Artjoms, po zajebistym przechwycie i idealnym podeniu Krivetsa. Mysle, ze w rewanzu Lech strzeli bramke, bo i boisko bedzie korzystniejsze.

50608915156a3743c1fa34.jpg