Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Skoro tak już sobie wymieniamy opinie na temat komentatorów sportowych, poniżej prezentuję ocenę Weszło.com.

http://www.weszlo.com/news/18165-Oceniamy_komentatorow_Ekstraklasy_i_1_ligi

Portal Krzysztofa Stanowskiego wziął pod uwagę również ,,ekspertów"...

http://www.weszlo.com/news/18265-Ranking_ekspertow_telewizyjnych_Weszlo_2013

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-342957

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Co do osławionego duetu Twarowski-Nahorny. Wszystko spoko, fajnie ich się słucha, ale czasem aż na siłę starają się wprowadzać ten luz, przez co staje się to niekiedy irytujące. Od lat nie schodzą poniżej określonego poziomu, ale zbyt częsty luz, na jaki sobie pozwalają, to bywa denerwujące.

Z ekspertów (wypowiem się tylko o NC+, bo Eurosport i Orange Sport oglądam rzadko) to na pierwszym miejscu oczywiście Kazek Węgrzyn, człowiek orkiestra, człowiek o aparycji, zachowaniu, sposobie mówienia, który idealnie pasuje i oddaje charakter polskiej ligi. Kazek jak ulał pasuje mi do komentowania i analizowania naszej krajowej batalii. Lubię też Przytułę, bo ciekawie, jak dla mnie analizuje, ma przeogromną wiedzę, co także wpływa pozytywnie na jego odbiór. Murawski Maciej coraz bardziej się poprawia, wygląda jak boski żigolo, dzięki czemu fajnie się go ogląda programy z jego udziałem ;] Nie lubię słuchać Rudzkiego, za to jego teksty pisane są bardzo dobre. Wydaje mi się, że analizując coś na szybko nie znajduje on tak trafnych spostrzeżeń, jak po jakimś zastanowieniu. Nie lubię go także jako komentatora.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-342972

Real Madryt 3-0 Atletico Madryt

Bramki : 17' - Pepe , 57' - Jese , 73' - Angel Di Maria.

Wieczór na Santiago Bernabeu należał do jednej drużyny. Real bezapelacyjnie wygrał i wypracował sobie bardzo wysoką zaliczkę przed rewanżem , który odbędzie się za tydzień na Vicente Calderon. Pierwsze skrzypce grał Angel Di Maria , który jest w fantastycznej formie. Odbierał , rozgrywał piłkę , a swój fantastyczny występ skwitował bramką. Carlo Ancelotti długo szukał miejsca na boisku dla Argentyńczyka tak , aby również w podstawowym składzie grał Gareth Bale. Również kolejny wielki mecz zagrał Luka Modrić , który jest prawdziwym generałem środka pola "Królewskich". Real panował od pierwszej do ostatniej minuty , a zwycięstwo mogło być jeszcze wyższe. U gości w ogóle nie funkcjonował środek pola - Alonso i Modrić skutecznie przerywali akcje Atletico już na połowie Los Colchoneros. Świetnie kryty przez Pepe i Ramosa był Diego Costa. Brazylijczyk w tym meczu po prostu nie istniał. Atletico starał się rozruszać Arda Turan , ale i on był bezsilny wobec obrońców Realu. Real zagrał kapitalny mecz i ciężko sobie wyobrazić , aby mieł roztrwonić zaliczkę , jaką sobie wypracował w pierwszym meczu. Jedną nogą w finale są "Królewscy".

Składy :

Real Madryt : Iker Casillas - Alvaro Arbeloa - Pepe - Sergio Ramos - Fabio Coentrao - Xabi Alonso - Luka Modrić - Angel Di Maria (81' Asier Illaramendi) - Jese Rodriguez (84' Isco) - Cristiano Ronaldo - Karim Benzema (73' Alvaro Morata).

Atletico Madryt - Thibaut Courtois - Juanfran - Miranda - Diego Godin - Emiliano Insua - Koke - Gabi - Raul Garcia (70' Jose Sosa) - Diego (46' Christian Rodriguez) - Arda Turan (61' Adrian) - Diego Costa.

Zawodnik Meczu - Angel Di Maria (Real Madryt)

Edytowane przez pablosssssss
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343008

Co do osławionego duetu Twarowski-Nahorny. Wszystko spoko, fajnie ich się słucha, ale czasem aż na siłę starają się wprowadzać ten luz, przez co staje się to niekiedy irytujące. Od lat nie schodzą poniżej określonego poziomu, ale zbyt częsty luz, na jaki sobie pozwalają, to bywa denerwujące.

Mnie w tym duecie przeszkadza to, że to duet :D Nahorny to zawsze dobrze przygotowany, ale mimo wszystko co najwyżej niezły komentator, strzelający babolami na lewo i prawo i powtarzającego swoje regułki co kolejkę (słynne "Liverpool gra dobrze tylko w pierwszych połowach tydzień po 5:3 ze Stoke, w którym The Reds trzy gole strzelili w drugiej części spotkania, zresztą to samo miało miejsce po spotkaniu z Tottenhamem :roll: ). Twaro to IMO najlepszy komentator w Polsce, potrafiący połączyć nieziemski głos i kapitalne reakcje przy bramkach (

) z niesamowitym, nieznanym dla innych luzem i świetnymi, pełnymi humoru tekstami zapadającymi w pamięć. Chętnie zobaczyłbym go u boku np. Przemysława Pełki, chociażby dla równowagi.

Zauważyłem, że ktoś tam narzekał na komentatora NBA, ja jako osoba absolutnie zielona w tym temacie i dopiero zaczynająca swoją przygodę z ligą zawodową uważam, że jest naprawdę dobry i świetnie się go słucha. Ale może kiedyś zacznie mnie denerwować :D

Real miażdży, ale pablosssssss wszystko ładnie podsumował więc sobie odpuszczę, natomiast polecam przeczytaniu tekstu na weszło o nowej akcji kibiców Manchesteru United (i pewnie nie tylko), która po prostu zniszczyła mi mózg. Niektóre pytania niszczą:

http://www.weszlo.com/news/18424-Carrick_udziela_wywiadu_via_Twitter_czyli_do_jakiego_poziomu_kreatywnosci_powinnismy_dazyc

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343010

Akurat duet Nahorny-Twarowski jest bardzo dobry i nie można by było połączyć Twaro z Pełką, bo obaj są color commentatorami. Obaj są tymi od opisywania emocji. Zawsze jest druga osoba, która jest analitykiem, ekspertem, bo taki color commentator nie musi wiedzieć wszystkiego, bo za to odpowiedzialny jest jego partner.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343013

bo obaj są color commentatorami

Oni są głównymi komentatorami. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343018

Tak, ja o tym wiem, ale po prostu chciałbym kiedyś zobaczyć zestawienie dwóch (moim zdaniem) najlepszych komentatorów w naszym kraju.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343020

bo obaj są color commentatorami

Oni są głównymi komentatorami. :)

Ale w parze masz 2 funkcje: jeden robi za emocje, drugi nadrabia wiedzą teoretyczną i statystykami. Zarówno Pełka jak i Twarowski i Rosłoń to color. Nahorny i Rudzki to eksperci. Jasne, że color jest głównym komentatorem, bo gada najwięcej i on prowadzi całe widowisko za mikrofonem. Ekspert to jego tło, które uzupełnia całość.

Połączenie 2 głównych komentatorów groziłoby konfliktami na linii :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343023

Pierwsze skrzypce grał Angel Di Maria , który jest w fantastycznej formie.

Gdyby mecz skończył się po pierwszej połowie, to byłby to najgorszy gracz w drużynie Realu i jeden z najsłabszych na boisku :P Na szczęście dla niego i drużyny z Bernabeu druga połowa w jego wykonaniu była znacznie lepsza co zaowocowało asystą i bramką :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343025

Pierwsze skrzypce grał Angel Di Maria , który jest w fantastycznej formie.

Gdyby mecz skończył się po pierwszej połowie, to byłby to najgorszy gracz w drużynie Realu i jeden z najsłabszych na boisku :P Na szczęście dla niego i drużyny z Bernabeu druga połowa w jego wykonaniu była znacznie lepsza co zaowocowało asystą i bramką :D

Angel Di Maria zaliczył też asystę przy bramce na 1-0 :D i stwarzał zagrożenie bramce Atletico. Cały mecz w jego wykonaniu był świetny.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343027

Na tej pozycji Fideo prezentuje się jeszcze lepiej niż w reprezentacji. Świetny mecz Argentyńczyka. Na uwagę zasługuje też kolejne trafienie Jese. No i mieliśmy też kolejne starcia na linii Costa vs Real Madrid i inne często nie mające nic wspólnego z piłką nożną na boisku. Aż przypomniały mi się mecze Realu z Barcą, gdy ich trenerami byli Mou i Pep.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343028

Liverpool 5-1 (4-0) Arsenal

1' Martin Skrtel, 10' Martin Skrtel, 17' Raheem Sterling, 20' Daniel Sturridge, 52' Raheem Sterling - 69' Mikel Arteta rz. k.

Rzadko zdarza się coś takiego obserwować w profesjonalnej piłce - zauważyłem analogię w tym spotkaniu do swojej gry w Fifę, tzn. ja - Liverpool - aby się za specjalnie nie męczyć i nie denerwować swoją indolencją w kooperacji z padem, wybieram najniższy możliwy poziom i klepię ogórów - Arsenal - odczuwając satysfakcję i tłumacząc sobie, że jestem dobry.

Tak można najdelikatniej ocenić przepaść w tym meczu obu drużyn. Sama gra Arsenalu w obronie to kabaret. Gol na 5-0 zwłaszcza, kiedy Sterling dostał podanie za plecy obrońców, wszedł w pole karne i zdołał jeszcze dobić własny strzał to ewidentny dowód na to, jak beznadziejna była ta formacja w tym meczu. To zabawne zwłaszcza w kontekście hype'u przed meczem, że Arsenal grając z duetem Kościelny - Mertesacker w lidze nie przegrywa. Kanonierzy udowodnili tylko, jak beznadziejni są w walce z potentatami i po raz kolejny dostali wysokie lanie.

Chelsea 3-0 (2-0) Newcastle

27' Eden Hazard, 34' Eden Hazard, 63' Eden Hazard

Londyńczycy stanęli przed wielką szansą, by prześcignąć swoich rywali zza miedzy i wskoczyć na drugie, albo i pierwsze - w przypadku dobrego wyniku Norwich z City - miejsce w tabeli. Pierwsze minuty były udokumentowaniem stwierdzenia, że The Blues nie jest łatwo walczyć z Newcastle, które jest jednym z bardziej wymagających przeciwników dla podopiecznych Mourinho.

Chelsea miała optyczną dla oka przewagę, ale Newcastle nie było bierne. Z biegiem czasu jednak dominacja gospodarzy się rysowała coraz widoczniej, aż w 27. minucie Hazard napoczął strzelanie, wykorzystując krótkie podanie i strzałem z pierwszej piłki pokonał Krula. To był dopiero początek, bo najlepsze przyszło siedem minut później, kiedy Chelsea zrobiła akcję kolejki - co najmniej. Willian ładnie poprowadził piłkę, zagrał do Hazarda, ten zagrał z Eto'o, który odegrał mu piętą, a genialny Belg strzelił drugą bramkę swoją w meczu, a jedenastą w sezonie. Fenomenalna akcja, którą trzeba koniecznie obejrzeć!

Druga część meczu przyniosła tylko jedno trafienie, kiedy to rzut karny na swojego pierwszego hattricka dla Chelsea zaliczył Eden Hazard. Bardzo ładnie zachował się w tej sytuacji etatowy wykonawca jednastek - Lampard - który oddał strzał Belgowi.

Szansę debiutu dostał Salah, ale nic wybitnego nie pokazał. Zaimponował może swoją szybkością, ale dał się poznać jako samolub i ktoś, kto zmarnował setkę, przegrywając 1 na 1 z Krulem - nie chcę szukać jakichś porównań, ale w bardzo podobnej sytuacji swoją pierwszą bramkę dla CFC w debiucie strzelił... Juan Mata. Egipcjanin natomiast się spalił.

Ostatecznie Chelsea wygrywa 3-0 i po remisie City z Norwich to drużyna Jose Mourinho zostaje nowym liderem Premier League.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343189

o mój boże, co za wstyd, to było chyba jedno z najgorszych spotkań Arsenalu od wielu miesięcy. Jeśli następny mecz też tak zagramy, to chyba po marzeniach o czymkolwiek. Jedyny pozytyw, jaki wyniosłem z tego meczu, to nareszcie wiem, komu zależy na tym klubie. Wilshere, Szczęsny, Chamberlain - szacunek za ten mecz, reszta niech przemyśli swoją postawę, bo po bramce na 2-0 to całkowicie oddali grę ;/ Gratsy dla Liverpoolu, oby byli w top4, bo zasługują. Liczę na zemstę w niedzielę, ale od batalii z United zależeć będzie dużo więcej, niż myślałem przed tym meczem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343207

No i w Hiszpanii ciekawie :) Atletico, tak chwalone ostatnio, druga porażka w tym tygodniu. Tym razem bardzo nieoczekiwana z Almerią. Real swój mecz wygrywa raczej spokojnie, z trudnym rywalem, jakim na pewno jest Villarreal. Błysnął Bale, błysnął znowu Jese, Benzema dalej solidnie, duet Alonso-Modrić dalej świetnie pracuje, Di Maria dalej na poziomie...to wszystko bez CR7, który jednak ostatnio jest pod formą. Nieźle to wygląda u Blancos. Dwie drużyny z Madrytu na szczycie. Jutro może dogonić ich Barca, nawet jak się nie uda, to i tak spory ścisk. Ciekawie zapowiada się wiosna w Primera Division :) Oby to jednak Panowie w białych koszulkach wyszli zwycięsko na koniec :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343234

Atletico powoli zaczyna prezentować zadyszkę. To było oczywiste, że prędzej czy później jak zacznie się gra na poważnie o wyższe cele, to będzie się ta dobra dyspozycja odbijała czkawką i zaczną tracić głupio punkty. Podobna sytuacja do Liverpoolu z sezonu 08/09. Super sezon, wielkie spotkania z faworytami, ale potknięcia z zespołami o niższej randze jednak decydują o braku mistrzostwa. Real aktualnie ma chyba łatwiejszą drogę po Mistrzostwo Hiszpanii, bo Barcelona ma przed sobą trudne boje z City, a i zdrowie w Katalonii ostatnio nie jest takie pewne i co chwila ktoś tam zahacza o lekarza.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/243/#findComment-343236

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...