Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Osobiście lubię go słuchać bo w każdym meczu opowiada fajne ciekawostki i jest szczegółowy.

Gość zamiast skupić się na meczu, to co chwila rzuca jakimiś ploteczkami, a co gorsze często sprzedaje je jako fakt. Jak dla mnie nie nadaje się na komentatora przez to o czym wspomniałem wcześniej, częsty brak obiektywizmu i koszmarną dykcję. A już na pewno nie do takiej telewizji.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342904

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Osobiście lubię go słuchać bo w każdym meczu opowiada fajne ciekawostki i jest szczegółowy.

Gość zamiast skupić się na meczu, to co chwila rzuca jakimiś ploteczkami, a co gorsze często sprzedaje je jako fakt. Jak dla mnie nie nadaje się na komentatora przez to o czym wspomniałem wcześniej, częsty brak obiektywizmu i koszmarną dykcję. A już na pewno nie do takiej telewizji.

Dzięki jego dykcji nigdy nie usłyszysz jego komentującego mecze w Fifie :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342910

a moimi ulubionymi komentatorami z NC+ są : Tomasz Lipiński od Serie A - nie dość, że ma idealny głos, to jeszcze wiedza na temat calcio ogromna. Wyczuwam w nim temperament i charakter typowego Włocha, więc dodatkowo jego komentarz mile się słucha. Lubię też jego przygotowanie do meczu, potrafi także opowiadać o całej historii, otoczce meczu a także o ciekawostkach dotyczących poza boiskowych zdarzeń. Chyba mój ulubiony komentator.

Dwóch ludzi, o najlepszych głosach to : Adam Marchliński oraz Marcin Rosłoń. Oni swoimi wypowiedziami potrafią wzbudzić takie emocje i przeżycia, że każdy mecz o wiele lepiej się przeżywa i ogląda. Oby dali ich kiedyś do pary, najlepiej na jakiś mecz o poważniejszą stawkę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342929

To i ja dołączę się do dyskusji o komentatorach piłkarskich. Jak dla mnie najlepszym głosem (merytorycznie takie 4/6) dysponuje zdecydowanie Jacek Laskowski.

Co do komentatorów z nc+ to tam praktycznie każdy specjalizuje się w jakiejś lidze i ma ogromną wiedzę, jak choćby Leszek Orłowski i Piotr Lagoba (hiszpańska), Tomasz Smokowski i Rafał Dębiński (francuska), Tomasz Lipiński (włoska), nie wspominając już o "angielskich komentatorach".

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342931

Nie znoszę Laskowskiego za często gadanie bzdur nie związanych w ogóle z meczem, czy żartowanie z jakichś absurdalnych rzeczy tak jakby chciał pokazać, że jest fajny, do tego jego głos mnie bardzo irytuje. Moim topowym komentatorem jest Mateusz Borekm zawsze pełen profesjonalizm, doskonałe budowanie emocji głosem nawet podczas nic nie znaczących meczów Ekstraklapy. Numer dwa to Rafał Dębiński (oczywiście w duecie z Trenerem Stefanem "Ależ" Białasem). Niesamowita wiedza, dobry głos, po prostu miło się go słucha. Potem długo, długo nic i może dopiero Tomasz Smokowski, jednak ten zbyt często podczas komentowanie Ligue 1 odpływa i przez pierwszych 15-20 minut meczu jest w stanie nie powiedzieć praktycznie nic o tym co dzieje się na boisku, a może opowiadać jakieś historyczne czy pozaboiskowe anegdotki co czasem jest lekko denerwujące.

edit

Bym zapomniał. Na 3 miejscu jest u mnie Tomasz Lach z Eurosportu, ten człowiek ma chyba największa wiedzę ze wszystkich komentatorów. Oglądanie Ligi Japońskiej, Pucharu Narodów Afryki, Pucharu Azji, Bundesligi, 2 Bundesligi, wszelkich młodzieżowych mistrzostw to sama przyjemność gdy komentuje je Tomasz Lach. Uwielbiam.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342933

• Urządzenie:  Android

Bym zapomniał. Na 3 miejscu jest u mnie Tomasz Lach z Eurosportu, ten człowiek ma chyba największa wiedzę ze wszystkich komentatorów. Oglądanie Ligi Japońskiej, Pucharu Narodów Afryki, Pucharu Azji, Bundesligi, 2 Bundesligi, wszelkich młodzieżowych mistrzostw to sama przyjemność gdy komentuje je Tomasz Lach. Uwielbiam.

O właśnie. Ten gość z Eurosportowych komentatorów jest chyba najlepszy. Mimo iż za dużo piłki nie oglądam na Euro (jedynie Puchar Narodów, czasami coś ligowego) to stwierdzam, że w Euro chyba nie ma lepszego. Zawsze na meczach Tunezji i bodajże Mali, ma swoich dwóch "pomagierów" z danego kraju, którzy czasem podrzucą jakąś ciekawostkę.

Dla mnie ranking komentatorów wygląda tak:

1. Duet Twarowski & Nahorny

2. Tomasz Lach

3. Rafał Dębiński & Stefan Białas

4. Jacek Laskowski

5. Przemek Pełka, ale bez Rudzkiego ;)

Jestem ciekawy kogo TVP poślę do Brazylii. Według mnie skład będzie wyglądał tak: Szpakowski, Iwański, Laskowski, Jońca, Jasina. Z tego co pamiętam to w RPA był jeszcze jeden, niejaki Michał Zawadzki, ale czy on nadal jest związany z TVP to nie wiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342936

Jestem ciekawy kogo TVP poślę do Brazylii. Według mnie skład będzie wyglądał tak: Szpakowski, Iwański, Laskowski, Jońca, Jasina. Z tego co pamiętam to w RPA był jeszcze jeden, niejaki Michał Zawadzki, ale czy on nadal jest związany z TVP to nie wiem.

Eurosport.

O komentatorach nie chce się wypowiadać, bo to mój "konik" (sam aspiruje;D) i już na niejednym forum napisałem kto, jak i dlaczego. Powiem tylko, że nie rozumiem zachwytów nad Nahornym - koleś jest takim "Rasiakiem" mikrofonu, kompletnie zanudza swoim statystykami (które każdy może w necie zobaczyć) widza, dochodzi nawet do takich sytuacji, że od 2 minut nawija kiedy to drużyna x wygrała z drużyna y i przykładowo Twarowski nie może skomentować akcji. Kompletnie też nie czyta gry i uwielbiam te jego spostrzeżenia "gdyby drużyna X nie miała 3 pkt po tym meczu to by miała o 3 pkt mniej itd"

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342938

]]edit

Też lubię, gdy on komentuje mecze. Do tego ma świetną barwę głosu. Co do Laskowskiego to jestem na nie. Jeszcze do niedawna moim fav. komentatorem był Borek, ale czar prysł. Owszem, miło jest jego posłuchać, bo to jednak wspomnienia z dzieciństwa, ten jego głos itd. Jednak odkąd mam kanały C+ lub wcześniej oglądałem mecze na polskim streamie to do gustu przypadła mi większość komentatorów z (n)C+: Dębiński, Smokowski, Lipiński, nawet miło słucha się też Edwarda Durdy. Nie wspominając o Białasie, Wolskim, "Twaro" i Nahornym. Ulubiona chyba jest "para" z BPL, ale coraz większe uznanie ma u mnie Wolski, którego zwolennikiem kiedyś nie byłem. Jest jeszcze Rosłoń, ale gdzieś pomiędzy tymi lubianymi i nielubianymi. Bym zapomniał o Kaziu "wiaderku witamin" Węgrzynie. On jest bardziej zabawnym niż dobrym komentatorem, ale przez to lubię go słuchać. Mielcarski jest gdzieś też pomiędzy tymi lubianymi, a tymi, za którymi nie przepadam. Glenia też miło posłuchać.

In minus:

Laboga - mimo, że kibic Realu, to z meczu na mecz (szczególnie w parze z Orłowskim) coraz bardziej jestem wkurzony tym w jaki sposób komentuje mecze. Czasem wraz z panem, który ma wadę wymowy gadają tak nieistotne rzeczy, że nie chce się tego słuchać. Zamiast skupić się na meczu to gadają o czymś co niekoniecznie mnie interesuje (nie robią tego tak jak Twarowski z Nahornym). Zdarza się im to coraz częściej, nawet gdy na boisku dzieją się ciekawe rzeczy.

Rudzki (analityk, a nie komentator. Taki Szaranowicz piłki nożnej w wersji dla posiadaczy kanałów C+), Murawski, Przytuła (chociaż z nim to tak jak z Węgrzynem - po prostu mnie bardziej śmieszy :D), Ryczel (nie chodzi o to jego "jaranie się" BVB, po prostu go nie lubię), Jagoda i jeszcze jeden gość z ekipy "N", którego nazwiska nawet nie pamiętam.

Btw. jak zdarzy mi się oglądać mecze NBA (a zdarza mi się coraz częściej) i akurat jakiś leci na C+ to robi mi się nie dobrze, gdy słucham siostry śp. Małgorzaty Dydek - bodajże Marty. To samo tyczy się tego Michałowicza, który dużo razy gubi się w swoich "zeznaniach". Ta Dydek nie byłaby taka zła, gdyby nie fakt, że nie znoszę jej barwy głosu i tego "yyyy".

Chyba tyle. Jak widać komentatorzy to też temat rzeka. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342939

Btw. jak zdarzy mi się oglądać mecze NBA (a zdarza mi się coraz częściej) i akurat jakiś leci na C+ to robi mi się nie dobrze, gdy słucham siostry śp. Małgorzaty Dydek - bodajże Marty. To samo tyczy się tego Michałowicza, który dużo razy gubi się w swoich "zeznaniach". Ta Dydek nie byłaby taka zła, gdyby nie fakt, że nie znoszę jej barwy głosu i tego "yyyy".

Traf na transmisje z Kijanowskim czy Radke to zobaczysz jak tego się fajnie słucha. Teraz sam mało NBA na C+ oglądam (pozdrawiam torrenty i League Pass), ale ja już to tylko dlatego że chce sobie Wojtka z kimś z tej dwójki posłuchać. Dydek faktycznie jest tam chyba dlatego, że... sam nie wiem! :shock:

M- Ale ładna akcja Love'a

D- Tak,yyy ładna akcja tutaj mamy punkt/y i tak przez 2h. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342940

Traf na transmisje z Kijanowskim czy Radke to zobaczysz jak tego się fajnie słucha. Teraz sam mało NBA na C+ oglądam (pozdrawiam torrenty i League Pass), ale ja już to tylko dlatego że chce sobie Wojtka z kimś z tej dwójki posłuchać. Dydek faktycznie jest tam chyba dlatego, że... sam nie wiem! :shock:

Ja na razie jadę w większości na streamach z Firstrow, a do League Pass się przymierzam. Trzeba coś wygrać u buka, to będzie jak za darmo. :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342942

• Urządzenie:  Android

U Michałowicza oprócz tego jego wszędobylskiego: "opaa", wkurza mnie używanie strasznej ilości skrótów, pseudonimów. Ile można podczas meczu NYK, mówić Knickerbockers? Irytujące jest też nie używanie nazwisk/imion zawodników. I tak o to przeciętny zjadacz chleba może usłyszeć: CP, KD, TD.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342945

U Michałowicza oprócz tego jego wszędobylskiego: "opaa", wkurza mnie używanie strasznej ilości skrótów, pseudonimów. Ile można podczas meczu NYK, mówić Knickerbockers? Irytujące jest też nie używanie nazwisk/imion zawodników. I tak o to przeciętny zjadacz chleba może usłyszeć: CP, KD, TD.

Który przeciętny "zjadacz chleba" zarywa nockę dla NBA? Czepianie się tych skrótów uważam za najmniej istotne tym bardziej, że jest to norma wśród komentatorów ESPN czy TNT (a chyba trzeba się uczyć od najlepszych). Z resztą w NBA przyjeło się określanie zawodników tak jak CP, LBJ itd bo to ułatwia komentarz i też sami zawodnicy tak na siebie mówią. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342947

Który przeciętny "zjadacz chleba" zarywa nockę dla NBA? Czepianie się tych skrótów uważam za najmniej istotne tym bardziej, że jest to norma wśród komentatorów ESPN czy TNT (a chyba trzeba się uczyć od najlepszych). Z resztą w NBA przyjeło się określanie zawodników tak jak CP, LBJ itd bo to ułatwia komentarz i też sami zawodnicy tak na siebie mówią. :)

Dokładnie. Ci którzy mają to oglądać lub mają taki zamiar, a nie wiedzą kto to jest LeBron, czy Durant prędzej, czy później się dowiedzą. Wiem po sobie. :D Zresztą, gdy wiesz kto to jest Chris Paul i że gra w LAC to wiadomo, że potem inicjały będą się automatycznie z nim kojarzyć, a nawet to samo zacznie Ci się udzielać i będziesz tak na niego mówić. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342949

Cóż, ja to obrałem swój sposób, aby nie słuchać Michałowicza podczas NBA - oglądając mecz na C+ Sport, obieram komentarz angielski i po prostu włączam stream w necie. Denerwuje mnie jego komentarz - wszędobylskie zacinanie się (to już chyba zostanie mu do końca życia) i czasem zdarzające się niedociąganie końcówek zdań porażka.. - fakt faktem, wiedzę ma sporą (sam trenując kilka lat kosza nie zaznałem takiej wiedzy) i w pełni ją przekazuje - ale komentując więcej ich przekazuje niż śledzi mecz.

Kiedy komentuje Euroligę na FOX HD to da się przeboleć jakoś go 8-)

Może przenieśmy dyskusję do tematu o koszykówce - o ile jest na forum :3

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342954

Może przenieśmy dyskusję do tematu o koszykówce - o ile jest na forum :3

Jest o NBA, a nawet ostatni post w tym temacie należy do Ciebie. :P

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=3894&start=675

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/242/#findComment-342955

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...