Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Manchester United - Schalke 04 Gelsenkirchen

Real Madryt - Olympiacos Pireus

PSG - Bayer Leverkusen

Bayern Monachium - Arsenal Londyn

Chelsea Londyn - Galatasaray Stambuł

Borussia Dortmund - Manchester City

Atletico Madryt - AC Milan

FC Barcelona - Zenit Sankt Petersburg

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337487

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Pewnie nikt tu sie nie interesuje liga Argentynska ale koncowka sezonu swietna. San Lorenzo juz raczej mistrzem wszystko na to wskazuje, koncowka wlasnie rozgrywa sie teraz, w ostatniej kolejce az 4kluby mialy szanse na mistrza.

No to po zawodach, San Lorenzo mistrzem, w Watykanie pewnie bedzie gruba impreza :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337726

• Urządzenie:  Android

Manchester City vs Barcelona

Olympiacos vs Manchester United

Milan vs Atlético Madrid

Bayer Leverkusen vs Paris Saint-Germain

Galatasaray vs Chelsea

Schalke 04 vs Real Madrid

Zenit Saint Petersburg vs Borussia Dortmund

Arsenal vs Bayern Munich

Pierwsza para jest najbardziej elektryzująca i myślę, że na chwilę obecną City przejechałoby po Katalończykach niczym walec. Ale do lutego jeszcze długa droga, niemniej będę kibicował Anglikom. Co do innych par, które dla mnie są ciekawe (drużyny którym kibicuje):

- powrót na Stamford Bridge, Didiera Drogby. Sam mecz z Galatą może być ciężki, ale powinniśmy przejść do ćwierćfinału.

- w ćwierćfinale zagościć też powinni gracze PSG, którzy będą faworytami starcia z Bayerem.

PS. Czy TVP jest w stanie pokazać dwa mecze w ciągu jednego dnia? Pytam w związku z meczem Zenit - BVB, gdzie w Rosji, Liga Mistrzów gra o 18. Jeżeli mecz w Rosji odbędzie się w środę, to niemal pewnym jest, że ujrzymy "popisy" naszego "snajpera" w TVP. Wtedy o 20:45 można pooglądać kolejny mecz chyba, że ich nastawienie jest tylko na jeden mecz w kolejce.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337757

Manchester vs Barcelona oraz Arsenal vs Bayern to dwa najciekawiej zapowiadające się spotkania. Prawdą jest, że Barcelona w obecnej chwili nie zachwyca, co prawda wygrali z Celticem 6-1 ale w lidze bardzo często wygrywają minimalnie. City za to prezentuje się znakomicie. Do lutego jeszcze sporo czasu dlatego liczę, że jednak Barcelona znajdzie sposób na Citizens.

Arsenal nie jest w takim złym położeniu jak sie wydaje. Chłopaki nie grają wcale tak źle, powiedziałbym, że w porównaniu do wcześniejszych sezonów nadspodziewanie dobrze i przy każdym innym rywalu mogliby spokojnie przejść. Bayern to całkiem inna bajka dlatego jeżeli Arsenal przejdzie to będe zaskoczonu.

Szkoda mi Milanu. Z włoskich drużyn właśnie ich lubie najbardziej ale przy obecnej formie nie mają większych szans z Athletico.

Wydaje się, że łatwa przeprawa czeka Chelsea ale ewentualny awans Turków nie będzie dla mnie zaskoczeniem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337759

• Urządzenie:  Windows

Liczba trafionych przeze mnie par 1/8 finału Ligi Mistrzów równa się liczbie polskich klubów występujących w tej fazie rozgrywek :P . Tyle o baśniach. Czas skomentować prawdziwe wydarzenia...

FC Barcelona - Manchester City

Gdyby dwumecz obu klubów rozegrano jeszcze w 2013 roku, byłbym skłonny postawić na awans Manchesteru City, a tak wstrzymam się z wyrokowaniem, choć luźnego typu - niczym student piwa - sobie nie odmówię :-). W lutym do formy powróci zapewne Lionel Messi, Neymar okrzepnie jeszcze bardziej, a i reszta drużyny może złapać formę. ,,The Citiznes" z kolei świetną formę mogą do lutego stracić. Atutem ,,Blaugrany" będzie fakt, iż pierwszy mecz rozgrywany będzie na Ettihad Stadium. Sądzę, że nawet porażka jednym golem nie przekreśli szans Barcy. Pierwszy mecz wyjaśni bardzo wiele...

Typ: FC Barcelona

Manchester United - Olympiacos Pireus

Może ja nie doceniam siły Olympiacosu Pireus, ale według mnie Manchester United dostał najłatwiejszego rywala. ,,Czerwone Diabły" tym bardziej powinny pocałować los w rękę, ponieważ sami nie prezentują dobrej formy. Uważam jednak, że do lutego opanują wahania formy, wejdą na nieco wyższe obroty i po bezbarwnym dwumeczu przejdą mistrza Grecji...

Typ: Manchester United

Atletico Madryt - AC Milan

W zeszłym sezonie AC Milan przeżywał podobne problemy do tych obecnych, z tymże rok temu o tej porze podopieczni Maxa Allegrego zaczynali odbijać się od dna. Obecnie nadal tkwią w marazmie, a rozpędzone i w końcu mądrze budowane Atletico Madryt dotrzymuje kroku nawet sąsiadom z Realu oraz Barcelonie. ,,Rossoneri" tanio skóry nie sprzedadzą, ale chyba drugi rok z rzędu hiszpański zespół wyeliminuje ich w 1/8 finału...

Typ: Atletico Madryt

PSG - Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen to obok Olympiacosu Pireus chyba jedyna drużyna, na którą wszyscy rozstawieni chcieliby trafić. Padło na PSG. Paryscy artyści powinni raczej bez większych problemów poradzić sobie z niemieckimi rzemieślnikami...

Typ: PSG

Chelsea Londyn - Galatasaray Stambuł

Didier Drogba wraca na Stamford Bridge. Roberto Mancini uczyni to jeszcze szybciej...Wielu mówi i pisze o szczęściu Chelsea w losowaniu, choć mając na uwadze sprawy regulaminowe - ,,The Blues" trafili najgorzej jak mogli. Ambitni Turcy wsparci nieco wytartymi gwiazdami światowego formatu w osobach Wesleya Sneijdera i wyżej wymienionego Drogby mogą napsuć sporo krwi, szczególnie w meczu u siebie, choć z drugiej strony ostatnia ważna wygrana tureckiego klubu u siebie - o ile mnie pamięć nie myli - miała miejsce...z Juventusem Turyn. Może Galatasaray pójdzie za ciosem? Jose Mourinho staje przed szansą wyeliminowania mistrzów Turcji po raz drugi z rzędu...

Typ: Chelsea Londyn

Real Madryt - Schalke 04 Gelsenkirchen

Co tu dużo mówić - Real chyba kupił Garetha Bale' a za ,,czysty szmal". Święty Mikołaj to docenił i dał Realowi Schalke w 1/8 finału...

Typ: Real Madryt

Borussia Dortmund - Zenit Sankt Petersburg

Zenit Sankt Petersburg to wielkie pieniądze, indywidualności (Hulk, Axel Witsel), solidni wyrobnicy (Aleksander Kerzhakov), ale według mnie niespodzianką będzie wygrana Zenita w jednym z meczów. Czyżby korzystne losowanie (Szachtar i Malaga rok temu) znowu miało zaprowadzić BVB bardzo wysoko?

Typ: Borussia Dortmund

Bayern Monachium - Arsenal Londyn

Powtórka z rozrywki...W ogóle ostatnimi czasy chyba tylko potyczki FC Barcelony z Chelsea Londyn i Milanem rozgrywane były równie często. Coś mi się wydaje, że do lutego obydwa zespołu spuszczą z tonu. Być może rozstrzygnie potencjał, a ten większy według mnie ma Bayern Monachium, który powinien poradzić sobie z Arsenalem, choć to nie będzie rywalizacja z cyklu lekkich, łatwych i przyjemnych...

Typ: Bayern Monachium

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337764

Kilka słów ode mnie nt dzisiejszego losowania.

Manchester City - FC Barcelona

Jedyna spośród wszystkich par, którą przed losowaniem wytypowałem poprawnie. Jak napisał ktoś wyżej - gdyby mecze rozgrywane były obecnie, to Barca miałaby piekielnie trudno, bowiem The Citizens idą jak burza. Jednak mecze będą dopiero w lutym, więc Barca ma czas na to, aby złapać swoją optymalną dyspozycję. Jestem ciekawy jak poradzi sobie Messi, który będzie gotowy na City. Jego pojedynki z Kompanym mogą być ozdobą tego dwumeczu. W ogóle jest to hit, IMO jeszcze większy niż dwumecz Kanonierów z Bawarczykami. Angielski zespół na Etihad Stadium radzi sobie doskonale. Jeśli uda im się nie stracić bramki w pierwszym meczu, to ich szanse na awans wzrosną... Co przecież jest dość oczywiste. Trudno w tej parze wskazać faworyta. Jedna z wielkich ekip pożegna się z rozgrywkami.

Olympiakos Pireus - Manchester United

Na papierze Grecy nie mają żadnych szans z drużyną prowadzoną przez Davida Moyesa. Jednak nazwiska nie grają i Olympiakos ma szanse na wygranie tego dwumeczu. Jeśli Czerwone Diabły będą dalej grać w kartkę, to wszystko może się zdarzyć. Wcale nie zdziwię się jak będą się z Grekami w dwumeczu męczyć. Może być też tak, że przejadą się po nich i wbiją im kilka bramek pewnie awansując do ćwierćfinału.

AC Milan - Atletico Madryt

Milan wciąż szuka formy i jeśli jej nie znajdzie, to nie awansuje dalej. Wicelider La Liga gra pod wodzą Diego Simeone wręcz znakomicie. Diego Costa, Raul Garcia, David Villa, Koke, Filipe Luis Kasmirski, Juanfran, Courtois oraz reszta drużyny tworzą zgrany, dobrze działający kolektyw. Wiele będzie zależało od Balotellego. Jeśli będzie w formie i będzie mu się chciało, to Milan awansuje. Zresztą jest jeszcze trochę czasu, więc Milan może poszukać formy, zacząć regularnie wygrywać w lidze, a następnie przełożyć to na Ligę Mistrzów. W moich oczach póki co faworytem są Rojiblancos.

Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain

Ibra z kolegami najpierw wybiorą się do Niemiec z myślą uzyskania dobrego rezultatu, tak by rewanż na Parc des Princes był tylko formalnością. PSG jest faworytem i nie będę ukrywać, że to dość wyraźnym. Mimo tego, że Bayer gra naprawdę nieźle, w lidze jest za plecami Bayernu zostawiając z tyłu sam Dortmund. Drużyna z Francji ma w składzie indywidualności, które w pojedynkę mogą wygrać im mecz, a w dodatku tworzą dobry zespół. Współpraca Cavaniego z Ibrą wygląda naprawdę dobrze i stawiam na to, że ta dwójka zapewni paryżanom awans do 1/4.

Galatasaray Stambuł - Chelsea Londyn

Mourinho znowu wybierze się do Turcji, a Drogba powróci na stare śmieci. Gdy zobaczyłem, że Galata trafiła na Chelsea właśnie takie myśli pierwsze przyszły mi do głowy. W Turcji Chelsea będzie miała trudno (jak większość drużyn), więc uzyskanie tam bramkowego remisu już będzie wielkim sukcesem dla The Blues. Zobaczymy co wymyśli Mourinho, który specjalizuje się w dwumeczach. Wątpię, żeby Chelsea pojechała tam wygrać. Pewnie Portugalczyk by się nie obraził, gdyby tak się stało, ale stawiam na bramkowy remis po ciężkim meczu dla londyńczyków. W rewanżu na Stamford Bridge Chelsea prawdopodobnie wygra i w taki sposób awansuje do 1/4. Choć Galaty nie skreślam.

Schalke 04 - Real Madryt

Mimo tego, że Królewscy kiepsko radzą sobie w meczach z niemieckimi drużynami, to i tak są tutaj wyraźnymi faworytami. Myślałem, że Real wylosuje Arsenal. Tak się jednak nie stało. Sądzę, że wynik to formalność, choć obrona zespołu ze stolicy Hiszpanii będzie musiała uważać na Draxlera. To wielki talent. Jestem przekonany, że wkrótce zmieni klub. Jest niezadowolony z tego, że trener częściej wystawia go na skrzydle, niż jako klasyczną "10", a chętnych na młodego reprezentanta Niemiec z pewnością nie zabraknie. Trochę odbiegłem do tematu dwumeczu, ale to tylko świadczy o tym, że nie będzie to spektakularny dwumecz.

Zenit St. Petersburg - Borussia Dortmund

Zenit u siebie może coś ugrać, ale już na wyjeździe jakoś nie widzę ich jako równorzędnego przeciwnika dla drużyny Jurgena Kloppa. Wicemistrzowie Niemiec to solidniejsza drużyna, z większą jakością, lepszymi piłkarzami. Zenit może pochwalić się Hulkiem, łamaczem nóg - Witselem i kilkoma innymi zawodnikami o wyrobionej marce na europejskich boiskach. Szkoda, że ta drużyna mająca tak ogromny potencjał nie prezentuje tego na boisku. Spodziewałem się po nich więcej i myślę, że skończy się dla Rosjan "tylko" na wyjściu z grupy. "Tylko", ponieważ mając taki budżet to trochę mało. To pokazuje, że pieniądze to nie wszystko. Na sam koniec, byłbym zapomniał. Warto przypomnieć, że w barwach Borussii na co dzień występuje trójka Polaków - Łukasz Piszczek, Kuba Błaszczykowski oraz Robert Lewandowski. :twisted:

Arsenal Londyn - Bayern Monachium

Wielu mówi, że wylosowanie Bayernu przez Kanonierów to pech. Owszem, Guardiola bardzo dobrze prowadzi zespół z Bawarii, ale przypomnijmy sobie poprzednią edycję. Tam mimo tego, że Arsenal przegrał u siebie aż 1-3, to potrafił wygrać w Niemczech 2-0. Tamten dwumecz był emocjonujący. Nie inaczej będzie w tej edycji Champions League. Bayern jest dla mnie faworytem, ale przecież Arsenal to jakby nie patrzeć, wciąż lider Premier League mający w swoim składzie Ramseya, Walcotta, Giroud, Wilshere'a, czy też Özila, który może być niewidoczny przez większość meczu, a następnie zagrać krótki koncert jednego, czy dwóch podań, po których padną bramki. Co do Bayernu, to obrońców tytułu specjalnie przedstawiać nie trzeba. Arsenalu w sumie też.

Jak na moje, w 1/4 finału ujrzymy takie zespoły jak:

- Manchester City/Barca - tu naprawdę póki co wstrzymam się z typowaniem. Poczekam do tego jak obie drużyny będą prezentować się w Nowym Roku.

- Manchester United

- Atletico Madryt

- PSG

- Chelsea Londyn

- Real Madryt

- Borussia Dortmund

- Arsenal/Bayern - tu się wstrzymam, choć faworytem są Bawarczycy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337768

Wisła Kraków - Pogoń Szczecin 2-1

Paweł Brożek 19' ; Łukasz Burliga 54' - Marcin Robak 70' (rzut karny)

Jak oglądam Wisłę Kraków w tym sezonie to przypomina się reprezentacja Polski prowadzona przez Franciszkę Smudę: ogólnie średnio przyjemna w oglądaniu, ale z przebłyskami szybkiej i kombinacyjnej gry, z reguły ogrywająca zespoły teoretycznie od siebie słabsze. Pogoń Szczecin natomiast nieźle wygląda pod względem fizycznym, ale zwyczajnie brakuje jej jakości jak mawia Mateusz Borek. W szeregach ,,Portowców" brakuje takich graczy jak Paweł Brożek czy Arkadiusz Głowacki swoim doświadczeniem i sprytem potrafią rozwiązywać poszczególne akcje z korzyścią dla zespołu. Brożek znowu specjalnie się nie przemęczał, ale mecz skończył z dwoma punktami klasyfikacji kanadyjskiej. Głowacki może i porusza się na boisku z gracją świni uciekającej przed rzeźnikiem, ale pewności w poczynaniach odmówić mu nie można. Szczecinianie po dobrym początku sezonu notują serię słabszych wyników, choć i tak nikt nie spodziewał się ich w grupie mistrzowskiej po 21 kolejkach sezonu...

Wisła Kraków: Michał Miśkiewicz 3.5 - Łukasz Burliga 3.5, Marko Jovanovic 3, Arkadiusz Głowacki 4, Piotr Brożek 2 - Ostoja Stjepanovic 3, Michał Chrapek 3.5 (83. Rafał Boguski bez oceny), Emmanuel Sarki 2 (64. Patryk Małecki 2.5), Łukasz Gurgała 3.5, Donald Guerrier 4 - Paweł Brożek 4

Trener: Franciszek Smuda 4.5

Pogoń Szczecin: Radosław Janukiewicz 3.5 - Wojciech Lisowski 2, Wojciech Golla 2, Maciej Dąbrowski 3.5, Mateusz Lewandowski 3 - Maksymilian Rogalski 2.5 (61. Moustapha Ouedraogo 3), Bartosz Ława 2 (61. Dawid Kort 2), Adam Frączczak 2.5, Takafumi Akahoshi 1.5, Takuya Murayama 2.5 - Marcin Robak 3.5

Trener: Dariusz Wdowczyk 3

Sędzia: Sebastian Jarzębak 3

Gracz meczu: Paweł Brożek (Wisła Kraków)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337794

Wielu mówi, że wylosowanie Bayernu przez Kanonierów to pech. Owszem, Guardiola bardzo dobrze prowadzi zespół z Bawarii, ale przypomnijmy sobie poprzednią edycję. Tam mimo tego, że Arsenal przegrał u siebie aż 1-3, to potrafił wygrać w Niemczech 2-0. Tamten dwumecz był emocjonujący.

Tamten mecz był emocjonujący tylko dlatego, że Bayern totalnie zlekceważył Kanonierów. W tym roku już tak nie będzie ;) Oczywiście nie znaczy to, że Bayern będzie miał łatwą przeprawę. Arsenal jest teraz o wiele mocniejszy niż wtedy. Na pewno nie będzie to łatwy mecz i jak dla mnie obok Barca-City jest to drugie najbardziej emocjonujące spotkanie.

Z innych drużyn z Bundesligi to tylko Dortmund dobrze trafił, bo Zenit nie powinien sprawić im kłopotu. O wiele gorzej z Schalke i Leverkusen. Chciałbym by sprawili niespodziankę, ale jednak Real i PSG to o wiele za mocne drużyny.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337817

Tamten mecz był emocjonujący tylko dlatego, że Bayern totalnie zlekceważył Kanonierów. W tym roku już tak nie będzie ;) Oczywiście nie znaczy to, że Bayern będzie miał łatwą przeprawę. Arsenal jest teraz o wiele mocniejszy niż wtedy. Na pewno nie będzie to łatwy mecz i jak dla mnie obok Barca-City jest to drugie najbardziej emocjonujące spotkanie.

Owszem. Bayern po wygranej na wyjeździe, gdzie udało im się strzelić aż 3 bramki podszedł do rewanżu za bardzo rozluźniony. Niemniej jednak wygrać na Allianz Arenie z Bayernem i to do zera budzi respekt, nawet w przypadku zlekceważenia rywala. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337833

Niemniej jednak wygrać na Allianz Arenie z Bayernem i to do zera budzi respekt, nawet w przypadku zlekceważenia rywala. :P

A tam, mojego nie wzbudzili :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-337847

Pytanie do Euza - jak radzi sobie w tym sezonie Saint-Etienne ? Zawsze czułem słabość do tego zespołu i ciekawie patrzyłem na jego grę.

+ pytanie do fanów Calcio, jeśli jacyś są. Jak gra Sassuolo ? Widziałem tylko ich porażkę z Interem 7-0, a interesuje się nią trochę bardziej od około 4 lat. Bardzo lubię taką postawę, że z niczego wykrystalizowało się coś, co teraz za wszelką cenę walczy o każdy punkt i naprawdę jest miłej dla serca i oka. Mógłby ktoś proszę streścić i opisać co nieco sytuację w Serie A ? :P Odwdzięczę się informacjami na temat Premier League :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-338034

Pytanie do Euza - jak radzi sobie w tym sezonie Saint-Etienne ? Zawsze czułem słabość do tego zespołu i ciekawie patrzyłem na jego grę.

Jeśli w zaległym meczu z Evian zdobędą 3 punkty do będą na 4 miejscu z 9 punktami straty do podium. Generalnie to gdyby najlepszy piłkarz Zielonych Brandao nie miał kontuzji to jestem przekonany, że tej straty 9 punktów by nie było. Przed sezonem świetne ruchy transferowe - sprzedanie Aubameyanga, za którego sprowadzono bardzo dobrych graczy, a sam brak Pierra-Emericka nie jest odczuwalny. Do tego świetny trener i bardzo ofensywna gra dzięki klasowym piłkarzom na każdej pozycji. Obok PSG, St-Etienne to według mnie drużyna grająca najładniejszą piłkę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-338043

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Jeśli się nie myle ekipa Sassulo gryzie gdzieś koniec tabeli, ma chyba z 3 punkty straty do zespołów środka tabeli. Jest tam na prawdę gęsto. Juve jak zwykle, w ostatnim czasie deklasuje rywali. Wszystko przez to , że Roma zrmisowała 4 z ostatnich 5 meczy. Między innymi wlaśnie z Sassulo, które przeplata dobrą grę na wyjazdach(duża skuteczność w napadzie, gorzej z obroną) z mizerną postawą u siebie. Oglądałem 3 spotkania tego zespołu i muszę przyznać , iż piłkarze tego klubu grają strasznie nie równo, czasami wydaję się jakby grała inna drużyna. Kompletnie nie trafione moim zdaniem transfery np: Floro Flores, zagrał tylko chyba w pucharze. Jednak sugerując się problemami kadrowymi pozostałych drużyn, uważam że Sassulo powinno utrzymać się w lidze, ba nawet może powalczyć o początek drugiej 10. Wszystko to może sie udać, ale drużyna musi utrzymać przynajmnie taki poziom gry:bo mimo słabej pozycji , coś pokazują a i trener częściej musi dokonywać zmian... Na dzień dzisiejszy o europejkie puchary walczą: ekipa z Mediolanu, Verony oraz Florencji. :roll: Tak w skrócie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-338050

A to dobre wiadomości :) Oby Saint-Etienne trafiło chociaż do Ligi Europy, tego bym sobie jedynie życzył jesli chodzi o Ligue 1. A z Calcio szykują się dwa spotkania w najbliższym czasie o charakterze wojny - derby Mediolanu (obok Liverpoolu i North London moje ulubione), które mimo słabego poziomu zwłaszcza Milanu na pewno nie zawiodą i za tydzień bodajże Juve - Roma, czyli najlepsze drużyny sezonu. Can`t wait!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-338064

FC Liverpool 3-1 Cardiff City

Bramki - 25' , 45' - Luis Suarez , 42' - Raheem Sterling / 58' - Jordon Mutch

Luis Suarez Show!!! Fantastyczna gra Urugwajczyka sprawiła że "The Reds" łatwo rozprawili się z beniaminkiem Premier League. Suarez to zawodnik kompletny - strzela , asystuje , rozgrywa akcję. Liverpool zrobił kapitalny ruch przedłużając kilka dni temu kontrakt z tym piłkarzem. Jednak należy pochwalić też pozostałych zawodników łącznie z Brendanem Rodgersem. Irlandzki trener wykonuje na Anfield kapitalną robotę , sprawia że na Liverpool patrzy się z ogromną przyjemnością. Piłka chodzi bardzo płynnie , każde zagranie jest dobrze przemyślane , także kombinacyjna piłka nie jest im obca. Jednak największym atutem "The Reds" jest gra na jeden kontakt. Szczególnie świetnie w tej grze wygląda duet Coutinho - Suarez. Można tu jeszcze długo mówić o grze Liverpoolu w samych superlatywach. Brendan Rodgers zbudował naprawdę świetny zespół , który może powalczyć o mistrzostwo Anglii na serio - tym bardziej że Liverpool nie gra w europejskich pucharach , z krajowych pucharów też odpadł więc teoretycznie powinni mieć najwięcej sił. Kluczowy dla "The Reds" będzie jednak maraton świąteczny - mecz na Etihad Stadium z Manchesterem City , wyjazd na Stamford Bridge do Chelsea pokażą czy Liverpool rzeczywiście jest tak mocny na jakiego wygląda...

Składy -

FC Liverpool - Simon Mignolet - Glen Johnson - Mamadou Sakho - Martin Skrtel - Jon Flanagan (55' Martin Kelly) - Lucas Leiva - Joe Allen - Philippe Coutinho (83' Daniel Agger) - Jordan Henderson - Raheem Sterling - Luis Suarez.

Cardiff City - David Marshall - Kévin Théophile-Catherine - Steven Caulker - Ben Turner - Andrew Taylor - Jordon Mutch - Gary Medel (55' Fraizer Campbell) - Peter Whittingham - Aron Gunnarsson (80' Andreas Cornelius) - Peter Odemwingie (55' Kim Bo-Kyung)

Sędzia - Lee Probert

Zawodnik meczu - Luis Suarez ( FC Liverpool)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/235/#findComment-338224

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Wiesz ostatnio nic nie sprawdzałem z GCW, ale pewnie luknę na najbliższą galę w Hammerstein Ballroom, która jest 19/01 - The People vs. GCW 2025. PS - akcje z paralizatorem widziałem, latała wszędzie po necie
    • Grins
      Widzę że nie jest tak źle Atticus Cogar wrócił do GCW  Możliwe że to on będzie rozdawał główne karty w GCW w najbliższym czasie, ta akcja z paralizatorem do jebana, widzę duży potencjał w tym chorym pojebie. 
    • Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
  • Dodaj nową pozycję...