Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jean Fernandez podał się do dymisji. Uff. Na 34 ostatnie mecze gość wygrał zaledwie 2 . Najbardziej poważnymi kandydatami są Courbis, Jean Tigana, Joel Bats, Raymond Domenech i Frederic Antonetti, przynajmniej według lequipe.

Mój faworyt to Domenech. Courbis miał szansę, której nie wykorzystał, Tigana prawie spuścił GdB do Ligue2, Bats obecnie pracuje w Lyonie a Antonetti, który zachowaniem bardzo przypomina Rene Girarda to jednak wyniki jakie notował w Rennes były poniżej krytyki.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-336966

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

GRUPA A:

Brazylia

Chorwacja

Meksyk

Kamerun

GRUPA B:

Hiszpania

Holandia

Chile

Australia

GRUPA C:

Kolumbia

Grecja

Wybrzeże Kości Słoniowej

Japonia

GRUPA D:

Urugwaj

Kostaryka

Anglia

Włochy

GRUPA E:

Szwajcaria

Ekwador

Francja

Honduras

GRUPA F:

Argentyna

Bośnia i Hercegowina

Iran

Nigeria

GRUPA G:

Niemcy

Portugalia

Ghana

Stany Zjednoczone

GRUPA H:

Belgia

Algieria

Rosja

Korea Południowa

Z mojego punktu widzenia, grupą śmierci jest bez wątpienia grupa G. Wszystkie drużyny będą walczyć o wyjście, a pierwsze miejsce jest dla Niemców. Nie mniej ciekawiej będzie w grupie D, ale Kostaryka ma miano outsidera, którego znowu nie ma w grupie G. Dla Brazylijczyków losowanie było łatwe, i z Meksykiem powinni wyjść z grupy. Szkoda mi Iranu, który zapewne kolejny mundial zakończy w fazie grupowej. Cieszy losowanie dla WKS, Algierii i Rosji, mimo tego iż obie spotkają się w grupie, to uważam, że obie mają szansę na wyjście. Belgowie jeśli się nie spalą to zajmą pierwsze miejsce, ale drugie jest spokojnie w zasięgu i Rosjan i Algierczyków.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337003

• Reputacja:   41

Jestem troszeczkę rozczarowany losowanie... ale zawsze chce się jakieś cudowne kombinacje , ulubionych drużyn a jak się kończy , wiadomo...

Grupa śmierci -grupa D, bez wątpienia... Kostaryka ma być tylko chłopcem do bicia, co daje jej szansę zrobienia jakiegoś większego psikusa. Urugwaj to dla mnie głowny kandydat do mistrzostw. To samo mógłbym powiedzieć o Włochachm Turniej Mario? Chciałbym :twisted: Wiadomo, że Anglia powalczy, ale z takim składem, nie jest to drużyna na awans z grupy. Grupa G też ciekawa, ale tam wyrażnie widać 2 drużyny na awans, choć mam nadzieję, że Ghana znów zagra dobry mundial i poradzi sobie silniejszymi rywalami. Łatwe grupy amerykańskich, potencjalnych finalistów- Argentyna, Kolumbia, Brazylia...Chociaż do póki nie rozpocznie się pierwszy mecz tych mistrzostw, a Brazylia ,,nie rozbije '' Chorwatów z problemami, to dalej będę uważał, że prędzej Brazylia się ośmieszy, niż cokolwiek wyga... :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337006

Grupa A

Brazylia

Chorwacja

Meksyk

Kamerun

Brazylia powinna bez problemu awansować do fazy pucharowej. Co do drugiego miejsca - największe szanse daje Chorwatom. Chociaż oni jakoś strasznie formą nie zachwycali. To samo tyczy się Meksyku. Z kolei jestem bardzo ciekawy jak poradzi sobie w tej grupie Kamerun. Może powalczą o drugą pozycję. Jednak może być też tak, że Nieposkromione Lwy będą dostarczycielem punktów dla pozostałych drużyn.

Grupa B

Hiszpania

Holandia

Chile

Australia

Jedna z ciekawszych grup. Hiszpanie i Holendrzy to faworyci do wyjścia z grupy. Tak też powinno się stać. Australia będzie outsiderem, a Chile... No właśnie. Drużyna z Ameryki Południowej może mówić o sporym pechu, bo w eliminacjach do Mundialu prezentowali się naprawdę dobrze. Z pewnością powalczą o wyjście z grupy, ale czy same chęci wystarczą wobec dwóch potęg, jakimi są ekipy Oranje i La Furia Rocha?

Grupa C

Kolumbia

Grecja

Wybrzeże Kości Słoniowej

Japonia

Naprawdę ciekawa grupa. Wszystkie drużyny mają szanse na awans do kolejnej fazy. Moim zdaniem grupę wygrają Kolumbijczycy. Drugie miejsce zajmie ktoś z pozostałej trójki. Pytanie tylko kto? Grecy, którzy w swoich szeregach mają Mitroglou mogą namieszać w tej grupie. To im przyznaję drugą lokatę, ale też pamiętam o tym, że WKS i piłkarze z Kraju Kwitnącej Wiśni również mogą z tej grupy awansować.

Grupa D

Urugwaj

Kostaryka

Anglia

Włochy

Dla mnie jest to grupa śmierci. Kostaryka jest tutaj najsłabszym teamem i piłkarze tej reprezentacji mogą mówić o sporym pechu, jeśli myśleli o awansie z grupy. Pozostała trójka, czyli Urugwaj, Anglia i Włochy będą walczyć o wyjście z grupy do ostatniego meczu. Szkoda, że jedna z tych wielkich ekip przedwcześnie pożegna się z turniejem, ale takie są uroki piłki. Nie śmiem wskazać tutaj faworyta. Niech awansują najlepsi.

Grupa E

Szwajcaria

Ekwador

Francja

Honduras

Przed losowaniem śmiałem się, że szanowny Sz.P. Sepp Blatter podziałał trochę na korzyść Szwajcarów, którzy znaleźli się w pierwszym koszyku. Mimo to, właśnie Szwajcarzy wraz z Francuzami powinni z tej grupy awansować. Hondurasowi większych szans nie daje. Co innego, jeśli chodzi o Ekwador. Drużyna ze strefy CONMEBOL powalczy o drugie miejsce, prawdopodobnie ze Szwajcarami. Jak będzie? Okaże się w trakcie rozgrywek.

Grupa F

Argentyna

Bośnia i Hercegowina

Iran

Nigeria

Liczyłem na to, że Argentyna znajdzie się w jednej grupie z Portugalczykami. Pojedynek Messiego z Cristiano Ronaldo byłby dodatkowym smaczkiem podczas tych mistrzostw. Ostatecznie tak się nie stało. Argentyńczycy wyjdą z grupy i to na pierwszym meczu. Drugie miejsce zajmą debiutanci z Bośni i Hercegowiny. Jeśli chodzi o Nigerię to fajnie by było, gdyby awansowali, ale większe szanse daje Europejczykom. Nie sądzę, żeby czarnoskórzy piłkarze byli w stanie wyjść z grupy. Być może się mylę. O Iranie nawet nie wspominam. Z drugiej strony, serce się kraje, jeśli widzi się na Mundialu taką ekipę jak Iran, a brakuje naszych "Orłów".

Grupa G

Niemcy

Portugalia

Ghana

Stany Zjednoczone

Niemcy i Portugalia - te dwie reprezentacje wyjdą z grupy. Obstawiam, że Niemcom uda się to na pierwszym miejscu, chociaż nie skreślam Portugalii. Żałuję, że Ghana prawdopodobnie pożegna się z Mistrzostwami Świata już po fazie grupowej. Nie sądzę, aby w tym momencie byli lepszą ekipą od Portugalczyków, a tym bardziej od naszych zachodnich sąsiadów.

Grupa H

Belgia

Algieria

Rosja

Korea Południowa

Belgowie wygrają tą grupę, a jeśli nie to wyjdą z niej na drugim miejscu. Jeśli nie uda im się jej wygrać, to stracą pierwsze miejsce na rzecz Rosjan. Korea Południowa to solidna reprezentacja, ale jak na moje są poziom niżej od dwóch wspomnianych reprezentacji.

-----

To byłoby na tyle, tak w dużym skrócie. Na temat MŚ 2014 wypowiem się jeszcze raz, tuż przed ich startem. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337007

A: Raczej nikt nie będzie w stanie zagrozić Brazylii, ciężko będzie im nawet urwać gospodarzowi punkty, pozostałe 3 zespoły mają w miarę wyrównane szanse na awans, kibicuję Kameruńskim Lwom, jednak obiektywnie największe szanse ma chyba Chrowacja, której o mało co nie zabrakło na turnieju kosztem rewelacyjnej Islandii, Meksyku skreślać nie można nigdy. Mój typ: Brazylia/Chrowacja/Meksyk/Kamerun.

B: Teoertycznie sprawa jest prosta - wszystko rozegra się drugiego dnia turnieju w rewanżu za finał z przed 4 lat, jednak w praktyce zarówno Chile, które gra prawie u siebie oraz nieprzewidywalna Australia, która nie raz już zaskoczyła, może urwać punkty zarówno Hiszpanii jak i Oranje, po nieudanym Euro 2012 nieco przemeblowana Holandia może sprawić niespodziankę i uniknąć Kanarkowych w 1/8 finału, skazując na przedwczesne odpadnięcie jednego z dwoch głownych faworytów. Nie byłoby to dobre dla biznesu, ale na pewno emocjonujące. Holandia/Hiszpania/Chile/Australia.

C: Reprezentacja Słoni wreszcie może cieszyć się z losowania. 8 (Holandia i Agrentyna) oraz 4 lata temu (Brazylia, Portugalia) Iworanie ostali pogrzebani już przy podziałach na grupy, tym razem moim zdaniem są faworytami do wygrania grupy, chociaż teoretycznie wszystkie drużyny są do tego zdolne - Grecja z napastnikiem we wspanialej formie, Kolumbijska mieszanka brutalnej obrony i finezyjnego ataku, na których notabene postawiłbym więcej pieniędzy niż bardziej propsowaną Belgię czy typowo turniejowa Japonia mogą powalczyć nawet o wygranie grupy, bez róznicy - z 1 czy 2 miejsca w tej grupie, dalej będzie bardzo trudno. WKS/Kolumbia/Grecja/Japonia

D: Grupa śmierci. Przyłączę się chyba do grona "ekspertów", które pogrzebalo na starcie Synów Albionu, Anglia na pewno powalczy, a osobiście będe kibicował Urugwajowi, pozytywnie nastawiam się na rewanż z Pucharu Konfederacji, czyli potyczki z Włochami, Kostaryka niestety będzie dostarczycielem punktow i nie wierzę, by urwali punkty rywalowi nawet w przypadku, gdyby ten wystawił przeciwko nim rezerwy po dwóch przegranych starciach. Urugwaj/Włochy/Anglia/Kostaryka.

E: Teoretycznie łatwa dla Tricolores grupa, Francuzi grają dobrze co drugi Mundial (98 - złoto, 02 - grupa, 06 - srebro, 10 - grupa), nawet przy jednej wpadce mogą liczyć na wygranie grupy, o które powalczy również...Szwajcaria - solidna, trudna do pokonania i typowo turniejowa drużyna, 8 lat temu odpadli z MŚ nie tracąc nawet bramki, w RPA potrafili utrzeć nosa Hiszpanom, nie skreślajmy ziomków Blattera, mimo, iż Francja wie, kto w razie zajęcia 2 miejsca czeka na nich w 1/8. To samo, lecz w mniejszym stopniu dotyczy Ekwadoru, grają na bliskim sobie terenie, a sprawiać niespodzianki potrafią (Hi Paweł Janas, how u doing? :D ) Francja/Szwajcaria/Ekwador/Honduras.

F: Najbardziej jednostronna grupa, Lessi i spółka nie powinni mieć problemów z ograniem trójki średniaków, z pośród których w roli faworyta do 2 miejsca obstawiam chyba...chyba Nigerię, która stosunkiem bramek wyprzedzi debiutanta z Bałkanów, sercem jestem za Iranem, jednak ci nawet 8 lat temu mając kadrę stulecia, nie potrafili wyprzedzić w grupie Angoli. Argentyna/Nigeria/Bośnia i H./Iran.

G: Kolejna świetna grupa. Czuję w moczu, że niespodziankę może sprawić Portugalia, wiele zależy od dyspozycji dnia Ronaldo, jeśli będzie w formie, jaką prezentuje obecnie, Niemcy są w icg zasięgu, jeśli będzie niewidoczny na boisku, mogą ulec nawet Stanom, kolejny z moich ulubieńców - Ghana, poprowadzona przez czubka Muntariego powinna urwać chociaz punkcik, na awans bym nie liczył. Boateng (GER) vs Prince Boateng (GHA) twice in a lifetime! Germanie najbardziej pewnie obawiają się USA, a raczej wujka Klinsmanna :twisted: Niemcy/Portugalia/USA/Ghana.

H: Nieco mniej wymagająca, ale równie wyrównana grupa co G. Zarówno typowana na czarnego konia Belgia, jak i twarda niczym syberyjska zima Rasija mają potencjał na wygrane grupy, Algieria po problematycznym wyeliminowaniu w barażach Burkina Faso nieco straciła w moich oczach, Korea także nie prezentuje już formy z przed kilku lat, gdzie w grupach tego typu radzila sobie bez problemów, podobny skład mieliśmy przed 11 laty, gdzie gospodarz Japonia i Belgia poradzili sobie z Rosją i Tunezją, kto wie czy historia z trochę zmienioną obsadą nie zatoczy koła. Liczę, że młode wilki z Belgii nie spalą się w przedbiegach. Belgia/Rosja/Algieria/Korea Płd.

Raczej oczywistym jest, że nie obędzie się bez niespodzianek, czeka nas conajmniej jeden niesamowity mecz w 1/8, dalej można spodziewać się wszystkiego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337014

• Urządzenie:  Windows

Grupa A: Brazylia, Chorwacja, Meksyk, Kamerun

Myślę, że jest to bardzo dobra grupa dla Brazylii. Za rywali nie mają żadnych piłkarskich potęg, ale Chorwacja czy Meksyk to nie Honduras. Pozostałe ekipy są na mniej więcej podobnym poziomie, ale obstawiam awans Chorwatów.

Grupa B: Hiszpania, Holandia, Chile, Australia

Wielu ostrzy sobie zęby na rewanż sprzed czterech lat, choć w mojej opinii odmłodzona kadra Holandii nie jest ani przesadnie doświadczona ani tak utalentowana jak np. obecnie starzy wyjadacze dziesięć lat temu. Śmiem twierdzić, że Chile może namieszać w tej grupie. Australia raczej zbyt wiele nie ugra...

Grupa C: Kolumbia, Grecja, Wybrzeże Kości Słoniowej

W 2006 i 2010 roku Wybrzeże Kości Słoniowej miało ogromnego pecha w losowaniu. Teraz trafiła im się grupa do przejścia, choć z drugiej strony ,,Słonie" moim zdaniem nie są tak silne jak w Niemczech czy RPA. Mimo to powinni raczej awansować do 1/8 finału wraz z Kolumbią. Grecy zapewne znowu w kiepskim stylu odpadną w fazie grupowej, choć w sumie mają już kogoś poważnego do strzelania goli...

Grupa D: Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy

,,Grupa śmierci", w której jak dla mnie może paść sporo remisów. Takie losowanie najbardziej sprzyja...Włochom, którzy od razu będą musieli się sprężyć. W moim mniemaniu z grupy nie wyjdzie Anglia. Oni nie tworzą kolektywu, na który patrzy się z przyjemnością. Co innego waleczny Urugwaj z niesamowitym przodem i wytrawny gracz mundialowej sceny, czyli Włosi. Kostaryka powinna raczej dostarczać punkty innym...

Grupa E: Szwajcaria, Ekwador, Francja, Honduras

Kraje szefa UEFA i FIFA w jednej z najsłabszych grup w turnieju? Przypadek? Nie sądzę. Rodacy Blattera i Platiniego powinni wyjść z grupy, choć czuję, że Ekwador i Honduras tanio skóry nie sprzedadzą...

Grupa F: Argentyna, Bośnia i Hercegowina, Iran, Nigeria

Ciekaw jestem występu Bośni i Hercegowiny? Czy zje ich debiutancka trema? Czy bałkańskie, niepokorne charaktery będą w stanie ciągnąć wózek w jedną stronę? Materiał ludzki jest, a i szczęście w losowaniu dopisało. Argentyna chyba będzie jednak poza zasięgiem. Mają gwiazdy wielkiego formatu (Sergio Aguero, Lionel Messi) i doświadczenie turniejowe...

Grupa G: Niemcy, Portugalia, Ghana, USA

Joachim Loew ma chyba ostatnią szansę zdobyć złoty medal dużej imprezy. Podobne ambicje ma Cristiano Ronaldo, choć on jeszcze w jakimś dużym turnieju zagra. Między Niemcami, a Portugalią rozegra się walka o zwycięstwo grupowe. Czuję, że powtórzy się sytuacja z Euro 2012, kiedy to niemiecka siła ognia przeważyła na korzyść naszych zachodnich sąsiadów. Amerykanie raczej nie sprawią sensacji, ale często potrafią napsuć sporo krwi faworytom...

Grupa H: Belgia, Algieria, Rosja, Korea Południowa

Wielu widzi Belgów nawet na podium, choć ja sam uważam, że ćwierćfinał będzie sporym sukcesem brygady Marca Wilmotsa. Już w grupie nie będą mieli łatwo, ponieważ swoje ambicje mają Rosjanie, a i ambitni Koreańczycy będą chcieli dojść do głosu. Algieria raczej wiele nie zwojuje, choć oni też potrafią być nieobliczalni...

To mogą być niezwykle ciekawe mistrzostwa. Już w fazie grupowej dojdzie do kilku bardzo ciekawych gier, a i 1/8 finału zapowiada się bardzo dobrze. W dalszych fazach MŚ nie będzie już miejsca dla słabych. Piękne bramki, olśniewająca gra faworytów, wielkie sensacje i zawody...To wszysto czeka na nas za kilka miesięcy w Brazylii...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337020

sport.pl/mundial2014/0,135534,15067067.html?id=2fc6911b-a8f9-480e-9a1a-bca85b7f3c8b

o tak to u mnie wygląda. Widzę, że niektórzy już piszą, że ta i tamta będą tylko dostarczać punkty, przypomnę tylko, że na poprzednim Mundialu najgorsza według przedturniejowych znawców Nowa Zelandia miała być takim dostarczycielem punktów, a zabrakło jej jednego gola do wyjścia z grupy :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337029

Widzę, że niektórzy już piszą, że ta i tamta będą tylko dostarczać punkty, przypomnę tylko, że na poprzednim Mundialu najgorsza według przedturniejowych znawców Nowa Zelandia miała być takim dostarczycielem punktów, a zabrakło jej jednego gola do wyjścia z grupy :)

Papier zniesie wszystko. Weszło.com uważa np. grupę z Kolumbią za równie atrakcyjną, co bezzębna kobieta (metafora mojego autorstwa :) ). Przewidywania mają to do siebie, że nie sprawdzają się w 100%. Sam napisałem nawet, że na mundialu czekają na nas sensacje. Np. wyżej wymieniona Kolumbia wydaje się być czarnym koniem turnieju, a gdy np. kontuzji dozna Radamel Falcao i James Rodriguez to z faworyta swojej grupy stają się jedną z wielu ekip z kilkoma niezłymi graczami.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337031

• Reputacja:   41

No nie przesadzajmy... W samym ataku KOlumbia ma jeszcze kilu ciekawych grajków Gutierez, Martinez, Muriel, IBarbo cz Pabon to nie byle pachołwki. Wiadomo, źe FAlcao jest nad resztą, ale to samo moźna by mówić o wielu reprezentacjach: Portugalia bez Ronaldo juź tak dobrze nie wygląda, a co by osiągnęła , to moźna tylko gdybać. Chyba tylko NIemcy i Belgowie mają tak silne kadry, źe nawet kontuzje największych gwiazd, nie będą jakimiś ,,większymi'' problemami.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337032

Papier zniesie wszystko. Weszło.com uważa np. grupę z Kolumbią za równie atrakcyjną, co bezzębna kobieta

Dokładnie, też to zauważyłem i nawet im skomentowałem ale chyba nikt mnie nie popiera bo nawet lajka nie dostałem :P

Dla mnie jest wiele drużyn, które wszyscy zbyt wcześnie skreślają, po pierwsze USA - drużyna, która na pewno będzie najlepiej przygotowaną fizycznie i taktycznie ekipą dzięki dziesiątkom amerykańskich (i nie tylko!) fachowców. Do tego trener z ambicjami Klinsmann dla którego mecz z Niemcami może być świetnym sprawdzianem, bo ile wygra ze swoim dawnym partnerem może w jednej chwili być na ustach wszystkich. Warto nadmienić także, że USA w meczach towarzyskich pokonywało i Brazylię i Hiszpanię i Niemców i Włochów, więc grać z tymi lepszymi potrafią.

Drugą taką drużyną może być Japonia, która obecnie skład ma ZDECYDOWANIE lepszy niż w 2010 i jeśli tylko Honda zrobi wszystko by być przygotowanym na 100% to mogą okazać się Czarnym Koniem turnieju. Na Pucharze Konfederacji źle nie grali, ale popełniali zbyt dużo błędów w defensywnie. Na szczęście wszyscy wiemy jaki jest Zaccheroni i jestem w 100% pewien, że nie pozwoli drużynie powielać takich baboli na Mundialu.

Generalnie - to może być turniej Ameryki Południowej - Brazylia, Argentyna, Kolumbia, Urugwaj - dla mnie każda z tych drużyn jest w stanie sięgnąć po trofeum. A Chile i Ekwador mogą wyjść z grup. Co do Kolumbii jeszcze - w 94 roku mieli ekipę marzeń - Rincon, Asprilla, Escobar, Mondragon (prawdopodobnie pojedzie na Mundial w wieku 42 lat!), Valencia, Valderrama i byli Czarnym Koniem turnieju przechodząc Eliminacje jak burza. Skończyło się na kompromitacji bo zabrakło przede wszystkim szczęścia. Szczęścia, które na tym turnieju może odgrywać kluczową rolę w niejednym meczu przez co w 1/8 będzie mogli może zobaczyć jakiś Iran czy coś.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337033

Drugą taką drużyną może być Japonia, która obecnie skład ma ZDECYDOWANIE lepszy niż w 2010 i jeśli tylko Honda zrobi wszystko by być przygotowanym na 100% to mogą okazać się Czarnym Koniem turnieju. Na Pucharze Konfederacji źle nie grali, ale popełniali zbyt dużo błędów w defensywnie. Na szczęście wszyscy wiemy jaki jest Zaccheroni i jestem w 100% pewien, że nie pozwoli drużynie powielać takich baboli na Mundialu.

Racja, zupełnie zapomniałem o tym, jak brawurowo na Pucharze Konfederacji zagrali Japończycy, brakowało im bardzo dużo do perfekcji, jeśli chodzi o grę defensywną, jednak z przodu radzili sobie kapitalnie, spotkanie z Włochami było chyba najlepsze na turnieju :)

http://www.sport.pl/mundial2014/0,135534,15067067.html?id=967619a5-677d-47a2-a3ce-ad37c63662b2

Moje typy :) Wyszlo mi jednak trochę inaczej niż w poście wyżej, ale jako mark Pomarańczowych zwycięzcę moglem wytypowac tylko jednego :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337050

• Reputacja:   1

Losowanie grup MŚ za nami, więc czas rozeznać się w sytuacji:

Grupa A

Brazylia

Chorwacja

Meksyk

Kamerun

Cóż. Przewidziałem Meksyk i Chorwatów w grupie A. Chociaż jedno. :roll: Brazylia z grupy wyjdzie na pewno. Jeśli nie wygra wszystkich spotkań to te 7 punktów będzie i pierwsza lokata na pewno. Grupa jest za łatwa żeby im się nie udało. Walka o drugą lokatę to Meksyk i Chorwacja, bo te zespoły słabiej radzili sobie w eliminacjach i obie weszły po barażach. Meksyk już raz grał z nimi w grupie, którą zdominował. Trudna decyzja, ale obstawia Meksyk. Szkoda Kamerunu, bo ciekawa drużyna znowu trafia na trudnych rywali. Jeśli to oni awansują z drugiej lokaty to będę mile zaskoczony. :grin:

Typ:

1. Brazylia

2. Meksyk

3. Chorwacja

4. Kamerun

Grupa B

Hiszpania

Holandia

Chile

Australia

Tutaj nie mam wątpliwości tak jak jest teraz, tak się zakończy. Szkoda tylko troszkę Chile, bo to ekipa z potencjałem. Nie miałbym nic przeciwko gdyby to Holandia wygrała grupę i pokonała Hiszpanię, która nie gra już tak magicznie jak wcześniej, ale wciąż jest groźna. ;)

Typ:

1. Hiszpania

2. Holandia

3. Chile

4. Australia

Grupa C

Kolumbia

Grecja

WKS

Japonia

Jedna z teoretycznie słabszych grup, ale wyrównana. Faworytem dla mnie Kolumbia, która eliminacje przeszła bez problemu i jest na MŚ po długiej przerwie. Powinni zająć pierwsze miejsce. Druga lokata to sprawa sporna. Grecy mają wciąż farta, WKS może namieszać jak i samuraje, którzy pokazali się z niezłej strony na pucharze konfederacji. Na poprzednim mundialu wyeliminowali Danię i tutaj mogą również namieszać. Mam nadzieję, że "wieczne farty" znowu dostaną po tyłku. :twisted:

Typ:

1. Kolumbia

2. Japonia

3. WKS

4. Grecja

Grupa D

Urugwaj

Kostaryka

Anglia

Włochy

Wiedziałem, że ten pomysł z koszykiem "X" źle wróży. Moje włochy trafiają do grupy śmierci. Przyznam, że ich mecz Urugwajem chciałem zobaczyć. Bardzo ciekawa grupa. Niestety jeden z lepszych meczów będzie o 3. :/ Urugwaj to mocarna ekipa, Włosi nieprzewidywalni i Anglicy to zawsze groźny rywal. Zdaję mi się, że jeśli ktoś z tej grupy wyjdzie to będzie bardzo trudny do zatrzymania dalej.

Typ:

1. Urugwaj

2. Włochy

3. Anglia

4. Kostaryka

Grupa E

Szwajcaria

Ekwador

Francja

Honduras

Szwajcaria i Francja mają teoretycznie łatwo, ale Ekwador i Honduras mogą skraść punkty. Bardzo mnie ciekawi grających w kratkę Francuzów, jak i podopiecznych Ottmar'a Hitzfeld'a. Francuzi mogą to wygrać, ale tutaj ciężko wskazać kogoś na drugą lokatę. Chyba Szwajcarzy, ale Ekwadoru NIE WOLNO lekceważyć.

Typ:

1. Francja

2. Szwajcaria

3. Ekwador

4. Honduras

Grupa F

Argentyna

BiH

Iran

Nigeria

To chyba tradycja, że Argentyna gra w grupie F i z Nigerią. :roll: Zdominują tutaj grę. W końcu Nigeria może powalczyć o awans, ale znowu pewnie skończy się jak zwykle. BiH to może być mocny debiutant, ale Argentyna już rozbiła kiedyś debiutantów 6:0 i również to była drużyna z Bałkan.

Typ:

1. Argentyna

2. Nigeria

3. BiH

4. Iran

Grupa G

1. Niemcy

2. Portugalia

3. Ghana

4. USA

Druga i ostatnia rzecz jaką udało mi się odgadnąć przed losowaniem to Niemcy i Portugalia w jednej grupie. Mamy dwie powtórki: MŚ 2010 - Niemcy - Ghana i MŚ 2002 - USA - Portugalia. Szkoda, że ciężko będzie Ghanie, ale liczę, że dadzą radę. USA nie jest słabe, ale już raz Ghana ich wycyckała. ;) Niestety obawiam się, że Ronaldo i spółka wejdą dalej razem z Niemcami. Ciekawa grupa, bo mamy i pojedynek Ronaldo z niemiecką młodzieżą, Klinsmann'a ze swoim byłym pomagierem no i braci Boateng'ów.

Typ:

1. Niemcy

2. Portugalia

3. Ghana

4. USA

Grupa H

1. Belgia

2. Algieria

3. Rosja

4. Korea płd.

Belgowie i Rosjanie znowu razem w grupie. Obie ekipy ostatni raz były na mundialu w 2002 r. w Japonii i... Korei. :roll: Wtedy w ostatnim meczu Belgowie ich pokonali i to oni awansowali. Wtedy mieli w grupie Japonię, a teraz Korea. Gdyby to była Korea z tamtego okresu to może, ale raczej Europejczycy wygrają.

Typ:

1. Belgia

2. Rosja

3. Korea Płd.

4. Algieria

Ogólnie są mocarne grupy i słabsze, ale większość bardzo wyrównana. Dodając Latynoski klimat i Brazylię możemy dostać o wiele lepszy mundial niż 4 lata temu, który swoją drogą był do bani. :P

Jak coś to również się podzielę typowaniami. Fajna ta stronka, ale nie wiedziałem akurat o tym typowaniu. Można się trochę pobawić. Dzięki za wskazanie Euz. :D

Co do wyniku to może i jestem fanem Włoch, ale wynik akurat czysty przypadek, który wyniknął z moich obliczeń w trakcie wypełniania.

http://www.sport.pl/mundial2014/0,135534,15067067.html?id=ae61514a-f7d8-4e71-a08e-bbd7114ad856

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337077

Manchester United 0-1 Newcastle United

Bramka : 61' - Yohan Cabaye.

Druga porażka "Czerwonych Diabłów" na własnym stadionie w przeciągu kilku dni. Manchester zagrał kolejny bardzo słaby mecz , tak jakby nagle piłkarze Davida Moyesa stracili wolę zwycięzców. W tej chwili Manchester prezentuje futbol zbliżony do futbolu typowej drużyny angielskiej ekstraklasy ze środka tabeli. Tak więc miejsce w tabeli gospodarzy nie jest przypadkiem. Gospodarze bili głową w mur. Robin Van Persie na boisku po prostu nie istniał. Bez Rooneya ten zespół nie istnieje. Jedynym zawodnikiem jakiego można wyróżnić w ekipie Moyesa jest młody Adnan Januzaj , który ze wszystkich sił próbował pobudzić zespół do walki. Starał się prowadzić grę , ale po prostu zabrakło mu umiejętności. Do niego absolutnie nie można mieć pretensji. Z kolei Newcastle kapitalnie zareagowało po porażce w tygodniu ze Swansea 3-0. Goście w środku pola absolutnie dominowali od pierwszej do ostatniej minuty. Wielki mecz zagrał Cheik Tioté. Newcastle zapracowało sobie na te zwycięstwo. Ukłuli Manchester akurat w tym momencie , kiedy gospodarze łapali wiatr w żagle. Dla gości to była pierwsza wygrana na Old Trafford od 41 lat. Tą porażką Manchester musi zmienić cele na ten sezon - Mistrzostwo Anglii moga sobie wybić z głowy , a celem jaki powinni sobie postawić to skończyć sezon na pozycji , która zagwarantuje im udział w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów.

Składy -

Manchester United - David De Gea - Rafael (76' Antonio Valencia) - Nemanja Vidić - Johny Evans - Patrice Evra - Phil Jones - Tom Cleverley (69' Anderson) - Adnan Jajuzaj - Nani (68' Wilfried Zaha) - Javier Hernandez - Robin Van Persie.

Newcastle United - Tim Krul - Mathieu Debuchy (83' Mapou Yanga-Mbiwa) - Mike Williamson - Fabricio Coloccini - Davide Santon - Yohan Cabaye (78' Shola Ameobi) - Cheik Tioté - Vurnon Anita - Yoan Gouffran (57' Hatem Ben Arfa) - Moussa Sissoko - Loic Remy.

Sędzia - Andre Marriner.

Gracz Meczu - Cheik Tioté (Newcastle United)

[ Dodano: 2013-12-07, 20:48 ]

Sunderland 1-2 Tottenham Hotspur

Bramki : 37' - Adam Johnson / 43' - Paulinho , 50' - John O'Shea (samobój).

Bardzo dobre widowisko na Stadium of Light. Ostatecznie zwycięsko wyszli goście , którzy powinni wygrać zdecydowanie wyżej , gdyby piłkarze Tottenhamu mieli lepiej nastawione celowniki. Tottenham od początku meczu zaatakował , szczególnie aktywny był Holtby jednak nic z tego nie wynikało. Niewykorzystane sytuacje się zemściły na gościach , błąd Llorisa wykorzystał Johnson. Tottenham jednak zareagował świetnie , ponieważ "Kogutom" udało się wyrównać jeszcze przed przerwą za sprawą Paulinho. Druga połowa dla "Kogutów" lepiej się rozpocząć nie mogła. Akcję skrzydłem zainicjował Dembele a swojaka zanotował O'Shea. Po strzelonej bramce Tottenham osiągnął nieprawdopodobną przewagę - 2 fantastyczne sytuacje zmarnował Defoe. "Koguty" atakowały bez przerwy jednak trzeciej bramki już nie zdobyły ostatecznie wygrywając 1-2. Tottenham pokazał , że nie ma zamiaru odpuszczać jeżeli chodzi o walkę o miejsce gwarantujące udział w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów , natomiast sytuacja gospodarzy wygląda coraz gorzej - do pierwszego bezpiecznego miejsca Sunderland traci już 5 punktów.

Składy -

Sunderland - Vito Mannone - Ondřej Čelůstka (77' Emanuele Giaccherini) - John O'Shea - Wes Brown - Phil Bardsley - Adam Johnson (67' Fabio Borini) - Jack Colback (67' Lee Cattermole) - Ki Sung-Yueng - Sebastian Larsson - Jozy Altidore - Steven Fletcher.

Tottenham Hotspur - Hugo Lloris - Kyle Walker - Michael Dawson - Étienne Capoue - Kyle Naughton - Paulinho - Moussa Dembélé (73' Sandro) - Aaron Lennon - Lewis Holtby (79' Andros Townsend) - Nacer Chadli (84' Gylfi Sigurdsson) - Jermaine Defoe.

Gracz meczu - Lewis Holtby (Tottenham Hotspur)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337082

Co do losowania par MŚ, to rzeczywiście, niektóre grupy wyglądają przedziwnie, ale pominę już tą kwestię i skupię się na aspektach sportowych, bo pod tym względem grupy bardzo mi się podobają.

Grupa A: Brazylia, Chorwacja, Meksyk, Kamerun

Brazylia powinna bez problemów przejść dalej. Chciałbym, żeby z drugiego miejsca wyszła Chorwacja, ale jeśli miałbym typować, to postawiłbym jednak na Meksyk.

Grupa B: Hiszpania, Holandia, Chile, Australia

Bardzo ciekawa grupa w której namieszać może Chile. Wiem, że są na to małe szanse, ale chciałbym wyjścia Holandii i Chile. A Hiszpanie? Niech spadają :P Jednak co do realnych typów, a nie swoich życzeń, to mimo wszystko typując kogoś kto mógłby paść ofiarą awansu Chile, to bardziej typowałbym Holandię.

Grupa C: Kolumbia, Grecja, Wybrzeże Kości Słoniowej, Japonia

Cieszę się, że Kolumbia jest w takiej grupie, bo widzę w nich czarnego konia tej imprezy. Taka grupa powinna dodać im rozpędu ;) Co do drugiego miejsca, to stawiałbym na Japonię i będę im też kibicować.

Grupa D: Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy

Kolejna ciekawa i myślę, że najmocniejsza grupa. Awansu Urugwaju jestem praktycznie pewien. Z drugiego miejsca myślę, że wyjdą Włosi. Anglicy będą ofiarą przedziwnego wrzucania drużyn do koszyków i już widzę dym po ich odpadnięciu ;)

Grupa E: Szwajcaria, Ekwador, Francja, Honduras

Tak naprawdę nic ciekawego. Francja i Szwajcaria powinny bez problemu przejść dalej.

Grupa F: Argentyna, Bośnia i Hercegowina, Iran, Nigeria

Kolejna grupa z wyraźną dwójką faworytów, czyli Argentyną i Bośnią. Jeśli ktoś namiesza, to może Nigeria, ale jakoś w nich nie wierzę.

Grupa G: Niemcy, Portugalia, Ghana, USA

Ciekawą grupę wylosowali moi faworyci i drużyna której kibicuję , czyli Niemcy ;) Sporo tu podtekstów, bo USA trenuje były trener Niemiec, czyli Klinsmann, a spotkanie z Ghaną, to kolejny pojedynek braci Boatengów ;)

Faworytami są Niemcy i Portugalczycy, ale ja liczę na zaskoczenie i odpadnięcie Portugalii kosztem USA ;) (cóż to byłby za wymarzony scenariusz, gdyby Hiszpanie i Portugalczycy odpadli w fazach grupowych :D Gimbaza by się chyba pocięła z tego powodu :twisted: )

Grupa H: Belgia, Algieria, Rosja, Korea Południowa

Tak jak w przypadku Kolumbii, tak też w przypadku Belgii cieszę się, że trafili na słabszą grupę, która pozwoli im nabrać rozpędu. Na Belgię liczę nawet jeszcze bardziej niż na Kolumbię, bo drużyna ta ma mega potencjał i chyba w końcu czas to pokazać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337132

Faza grupowa Ligi Mistrzów zakończona, najbliższa kolejka typera dopiero w lutym, więc dla zabawy postanowiłem wytypować pary 1/8 finału. :)

Manchester United - AC Milan

Real Madryt - Arsenal Londyn

PSG - Manchester City

Bayern Monachium - Zenit Sankt Petersburg

Chelsea Londyn - Olympiacos Pireus

Borussia Dortmund - Galatasaray Stambuł

Atletico Madryt - Schalke 04 Gelsenkirchen

FC Barcelona - Bayer Leverkusen

A jakie są wasze typy? :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/234/#findComment-337474

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Wiesz ostatnio nic nie sprawdzałem z GCW, ale pewnie luknę na najbliższą galę w Hammerstein Ballroom, która jest 19/01 - The People vs. GCW 2025. PS - akcje z paralizatorem widziałem, latała wszędzie po necie
    • Grins
      Widzę że nie jest tak źle Atticus Cogar wrócił do GCW  Możliwe że to on będzie rozdawał główne karty w GCW w najbliższym czasie, ta akcja z paralizatorem do jebana, widzę duży potencjał w tym chorym pojebie. 
    • Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
  • Dodaj nową pozycję...