Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   615
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Pewnie chętni się znajdą, bo sporo osób aktywnie uczestniczy w tm temacie, ale trzeba by pominąć dzisiejsze mecze by każdy miał równy start. Osobny temat byłby chyba najlepszym wyjściem, bo tu mógłby powstać lekki chaos. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-330964

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Pewnie chętni się znajdą, bo sporo osób aktywnie uczestniczy w tm temacie, ale trzeba by pominąć dzisiejsze mecze by każdy miał równy start.

Nie wiem nawet czy nie lepiej byłoby zrezygnować z całej pierwszej kolejki, ale to właściwie subtelność... :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-330965

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=380781#380781 Tutaj link do tematu. Wypowiadajcie się jakie typowanie wolicie.

Nie wiem nawet czy nie lepiej byłoby zrezygnować z całej pierwszej kolejki, ale to właściwie subtelność... :-)

Jeśli będzie wystarczająco dużo chętnych, to możemy poświęcić jutrzejsze mecze i poczekać do 2. kolejki. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-330968

Marcin Piątkowski 19’
Marcin Piątkowski będzie szukał szans na gole
Marcin Piątkowski 3

Bartku, zanim po raz miliardowy to przekręcisz, to jest MATEUSZ Piątkowski, okej? :)

niech świadczy fakt, że królem środka pola był chimeryczny Dani Quintana

No właśnie, głównym założeniem tej chimeryczności Quintany jest to, że miewa wahania formy. W niedzielę akurat udało mu się złapać tę swoją najlepszą.

a bramkę zdobył nawet tak słaby piłkarz jak Maciej Gajos

Bez przesady. Gajos najbardziej rozczarowywał tuż po przejściu do Jagi. Grywał ustawiony bardziej ofensywnie i drużyny wówczas nie zbawiał, ale od jakiegoś czasu gra na przyzwoitym poziomie. Jasne, nadaje się czasem do zmiany, ale nie wpadłbym na to, by nazywać go tak słabym piłkarzem, albo dziwić się strzelił bramkę - w tamtym sezonie strzelał Wiśle i Lechii.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-330998

Bez przesady. Gajos najbardziej rozczarowywał tuż po przejściu do Jagi. Grywał ustawiony bardziej ofensywnie i drużyny wówczas nie zbawiał, ale od jakiegoś czasu gra na przyzwoitym poziomie. Jasne, nadaje się czasem do zmiany, ale nie wpadłbym na to, by nazywać go tak słabym piłkarzem, albo dziwić się strzelił bramkę - w tamtym sezonie strzelał Wiśle i Lechii.

Ty uważasz inaczej, co oczywiście szanuję. W moich oczach Maciej Gajos to kolejny przedstawiciel pokolenia ,,utalentowanych", młodych, polskich piłkarzy, których głównym atutem jest przede wszystkim, a właściwie wyłącznie młodość. W niedzielę obok Gajosa po boisku biegał sztandarowy gracz tej generacji ,,utalentowanych" młokosów - Filip Starzyński.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331009

• Urządzenie:  Android

Chelsea vs. FC Basel 1:2

Skwituję to jednym słowem - WSTYD! Mou miał być cudotwórcą, a po pierwszych meczach sezonu o wiele bardziej podchodziła mi gra za kadencji Beniteza... Pierwszy i najważniejszy problem to brak napastnika. Lukaku jest wypożyczony i w kadrze zostali tylko Eto'o, Ba i Torres. Ten pierwszy będzie według mnie ostrym niewypałem. Drugi jak gra, to chyba każdy kibic "The Blues" wie. Torres siedział dzisiaj na trybunach, a według mnie to on powinien być naszym pierwszym napastnikiem (mniejsza jak gra, ale jest lepszy od dwóch Afrykańczyków). Hazard jest w tragicznej formie, Mata wchodzi na ochłapy, a Lampard trzaska kolejne 70+ minut w meczu. Środek pola powinien wyglądać z goła inaczej i w dzisiejszym meczu nie powinien schodzić Willian, który obok Oscara był dla mnie najlepszym graczem Chelsea w tym meczu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331118

SSC Napoli – Borussia Dortmund 2-1

Gonzalo Higuain 29’ ; Lorenzo Insigne 67’ – Juan Zuniga 87’ (gol samobójczy)

Czerwone kartki: Juergen Klopp (Borussia Dortmund, 31 – za dyskusje), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund, 45 + 1 – zagranie ręką poza polem karnym)

Kto stawiał na Napoli w typerze Ligi Mistrzów? :twisted: Mecz dwóch wicemistrzów swoich krajów, którzy w obecnym sezonie są liderami swoich lig z kompletem punktów. Ostrzyłem sobie zęby na to spotkanie z myślą, że obejrzę kapitalny spektakl. Swoje zrobili niestety tylko wszyscy ci związani z Neapolem: fantastyczni kibice na stadionie imienia świętego Pawła, ich pupile oraz taktyczny mag w osobie Rafaela Beniteza. Szkoda, że naprzeciw dobrze zorganizowanej błękitnej maszyny nie stanęli ofensywnie nastawieni piłkarze BVB, którzy byli ewidentnie spięci. Żadnego pożytku nie przynosiły im stałe fragmenty gry fatalnie egzekwowane przez Marco Reusa. Piłkarze Napoli inteligentnymi faulami skutecznie obrzydzali grę dwóm reprezentantom Polski. W drugiej linii prym wiedli Marek Hamsik i Gokhan Inler. Fatalnie wyglądała defensywa wicemistrzów Niemiec, a szczególnie boczni obrońcy. Zawiedli ci, którzy byli uważani za filary żółto – czerwonych, czyli kreujący grę Reus, ratujący zespół w ciężkich chwilach Roman Weidenfeller i charyzmatyczny trener Juergen Klopp. Komentatorzy TVP zachwycali się transferami BVB, ale nie byli łaskawi zauważyć, że Mkhitaryan zapełnił lukę po Goetze (na chwilę obecną czyni to nieudolnie), a tak naprawdę jedynym wartościowym zmiennikiem w ofensywie jest Aubameyang. Borussia przez cały sezon znowu będzie bazować na grupie 14-15 piłkarzy.

Brawa dla gospodarzy za to, że do włoskiej kultury taktycznej dorzucili fantazję w grze i nie trzymali się kurczowo rezultatu 1-0 po czerwonej kartce dla Weidenfellera. Rywalizacja w tej grupie zapowiada się naprawdę ciekawe. W końcowym rozrachunku może się okazać, że ten mecz zaważy o tym, kto awansuje do fazy pucharowej.

Napoli: Jose Reina 4 – Christian Maggio 3.5, Raul Albiol 4, Miguel Britos 3.5, Juan Zuniga 4 – Valon Behrami 3.5, Gokhan Inler 4.5, Jose Callejon 4, Marek Hamsik 4 (90 +2. Giandomenico Mesto bez oceny), Lorenzo Insigne 4.5 (73. Dries Mertens bez oceny) – Gonzalo Higuain 4.5 (78. Goran Pandev bez oceny)

Trener: Rafael Benitez 5.5

Borussia Dortmund: Roman Weidenfeller 1 – Kevin Grosskreutz 1, Mats Hummels 2 (45 + 1. Pierre Erick Aubameyang 3.5), Neven Subotic 1.5, Marcel Schmelzer 1 – Sven Bender 4, Nuri Sahin 2, Jakub Błaszczykowski 2.5 (45 + 2. Michel Langerak 4), Henrik Mkhitaryan 1 (76. Jonas Hofmann bez oceny), Marco Reus 1 – Robert Lewandowski 3.5

Trener: Juergen Klopp 1 / Zeljko Buvac 3.5

Sędzia: Pedro Proenca (Portugalia) 4

Gracz meczu: Lorenzo Insigne (Napoli)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331119

Ty uważasz inaczej, co oczywiście szanuję. W moich oczach Maciej Gajos to kolejny przedstawiciel pokolenia ,,utalentowanych", młodych, polskich piłkarzy, których głównym atutem jest przede wszystkim, a właściwie wyłącznie młodość. W niedzielę obok Gajosa po boisku biegał sztandarowy gracz tej generacji ,,utalentowanych" młokosów - Filip Starzyński.

Gajos to najbardziej pomylone nazwisko całej Jagi. Z tego wyszedł przydomek "gajowy". Tylko szkoda, że ten gajowy czasem się zachowuje jakby się go wyprowadziło z zasłoniętymi oczami do środka lasu i pozostawiło na pastwę losu. On sam nie wie czasem gdzie ma grać, jego zagrania są nerwowe i co idzie za tym nieskuteczne. On sam nie wie gdzie może grać - na skrzydle w ofensywie czy w defensywie. Po wielu meczach zawodu ten zawodnik powinien dostać trochę odpoczynku, bo taki Plizga czy Quintana są na tyle uniwersalni, że można ich postawić równie na skrzydle i za napastnikiem, a warto przypomnieć, że za moment do składu wskoczy Nika i pan gajowy się pożegna na dobre z podstawowym składem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331120

Jako,że od 10 lat jestem fanem Serie A,a w szczególności AC Milanu co w moim przypadku jest to rodzinna tradycja wypowiem się odnośnie gry włoskich zespołów podczas dzisiejszego występu w LM na boiskach calcio.

Zacznę od Napoli,której gratuluje zwycięstwa nad BvB.

Niemcy zagrali dzisiaj słabo, bez jakości i bez tego co Borussie doprowadziło w zeszłym roku do Finału

czyli "Młodzieńczej Fantazji". Niestety ich szanse na awans do 1/8 drastycznie zmalały i myślę że Niemców na Wiosnę zobaczymy jednak w LE, a ten nasz "super-hiper" wychowanek,którym się tak wszyscy zachwycali pokazał dzisiaj,dlaczego we Włoszech nie miał co szukać. Był blady niczym popularny rudzielec z WWE kiedy z drugiego końca boiska zobaczył obrońcę Napoli :D

Co do mojego,ukochanego Milanu , trudno spodziewać się od wpół rezerwowego składu nie wiadomo czego, ale zwycięstwo pewne i zasłużone.Celtic to nie jest już drużyna,która jeszcze nie tak dawno walczyła cios za cios przeciwko wielkiej Barcelonie.Tak jak obstawiałem po wejściu Robinho, Emanuelson i Poliego gra w środku pola ożywiła się dzięki czemu przejęliśmy kontrolę nad meczem i zaczęliśmy punktować rywala dwoma szybki ciosami po których Celtic już się nie podniósł i chwała nam za to, chwała za 3 punkty i chwała że tym razem obyło się bez urazów.Boki obrony Milanu są całkowicie do wymiany.Zaccardo jest zupełnie nieprzygotowany do tego sezonu pod względem kondycyjnym,chodzenie po boisku w jego wypadku woła o pomstę do nieba.Constant jest strasznie zagubiony taktycznie,często nie wchodzi w tempo,gubi krycie,ta forma,którą miał w poprzednim sezonie gdzieś uciekła.Niestety przy obecnej ilości pauzujących graczy nie ma szans na dużą rotację w linii obrony i trzeba ograniczyć się do minimum.Gdyby nie Mexes i De Jong Celtic mógłby wpakować nam tą honorową bramkę.

Musimy zacząć wygrywać regularnie, oraz starać się o jak najszybszy powrót naszych zawodników do kadry.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331122

Kto stawiał na Napoli w typerze Ligi Mistrzów?

Ja. Nawet wynik trafiłem.

Na BVB spadły w pierwszej połowie same nieszczęścia, ale nawet bez tych wszystkich zdarzeń raczej nie daliby rady świetnie dysponowanej drużynie z Neapolu. Zdziwiłem się widząc genialnego Mertensa na ławce, ale jak zobaczyłem grę Insigne, zrozumiałem decyzję Beniteza. Napoli z takim potencjałem w ofensywie może sporo namieszać. A BVB ma problem. Stracili na kilka spotkań Weidenfellera, być może także Hummelsa, a godnych następców na ich pozycje brakuje. W tak silnej grupie będzie się liczył każdy punkt. Co do zachowania Kloppa: wydaje mi się, że trener gości wkurzył się na to, że Subotić długo czekał na powrót na boisko. Kiedy wbiegał w pole karne zająć pozycję, Napoli wznowiło już grę. To wybuchowy człowiek, ale jednak powinien się pilnować.

Sporo memów będzie z tego :D

http://www.youtube.com/watch?v=OsxrC8K64Ng

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331134

Teraz z Gajosem i tak jest dobrze. To co wyczyniał za kadencji Hajty to była porażka. Chłopak strzału na bramkę nie potrafił oddać, dziwnie się ustawiał, w ogóle przechodził obok meczu. Zresztą nie ma co się dziwić. Jeżeli chłopak przechodzi z II czy tam III Ligi to tak to musi wyglądać. Przeskok niesamowity a i w kilka spotkan nie da się różnicy zniwelować.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331136

Bastian napisał/a:

Kto stawiał na Napoli w typerze Ligi Mistrzów?

Ja. Nawet wynik trafiłem.

Ja tak samo ;)

To wybuchowy człowiek, ale jednak powinien się pilnować.

Sporo memów będzie z tego :D

W Bundeslidze takie akcje są na porządku dziennym ;) Zresztą w zeszłym sezonie oglądałem taki krótki reportaż, gdzie pokazywali dwa oblicza Kloppa, te z Bundesligi, czyli wybuchowe i kontrowersyjne, oraz te z LM, czyli w miarę spokojne i charyzmatyczne. Porównywali tam nawet stroje Kloppa, bo w Bundes jest ubrany w dres, a w LM zawsze marynarka ;)

No, ale wczoraj Klopp pokazał swoje prawdziwe oblicze ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331137

A BVB ma problem. Stracili na kilka spotkań Weidenfellera, być może także Hummelsa, a godnych następców na ich pozycje brakuje.

Według mnie głównym problemem BVB w najbliższej kolejce Ligi Mistrzów wcale nie będą absencje Matsa Hummelsa i Romana Weidenfellera. Ten pierwszy w tym sezonie jest w kiepskiej formie, tak jak cała linia defensywna wicemistrza Niemiec. Sokratis Papasthatopoulos na pewno jest w stanie zagrać lepiej. Z kolei Michel Langerak potrafi bronić, co potwierdził chociażby we wczorajszym meczu, mimo że komicznie wyglądało to jak kleił się na siatkę niczym otyły gimnazjalista do miss szkolnego korytarza na szkolnej dyskotece. Największym problemem chłopców Juergena Kloppa może być ich przeciętna forma. Borussia większość meczów w tym sezonie wygrała dzięki indywidualnym błyskom lub doświadczeniu. Tylko w spotkaniach z Bayernem Monachium i HSV widać było grę typową dla tego klubu w ostatnich latach - dynamiczną, szybką i bez kalkulacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331138

Co do mojego,ukochanego Milanu , trudno spodziewać się od wpół rezerwowego składu nie wiadomo czego, ale zwycięstwo pewne i zasłużone.Celtic to nie jest już drużyna,która jeszcze nie tak dawno walczyła cios za cios przeciwko wielkiej Barcelonie.

Z ciekawości zapytam, jaki mecz oglądałeś? Bo jeśli ten sam co ja, to nie było to zasłużone zwycięstwo Milanu. The Bhoys zagrali naprawdę dobrze, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy mając większe posiadanie piłki w Champions League, a to, że Celtic miał większe posiadanie piłki pokazuje dobitnie jak ten mecz wyglądał. Milan zagrał taki shit, że nie mogę wybaczyć sobie tego, że nie wywieźliśmy z Mediolanu chociaż punktu. Trener podszedł zbyt bojaźliwie wystawiając obrońcę na skrzydle, Matthews miał tyle okazji, których nie potrafił wykorzystać... Milan nie zagrał nic, oddał kilka strzałów i mieli naprawdę OGROMNE szczęście, bo nie zasłużyli nawet na punkt. The Bhoys pokazali za to, że w tej grupie wcale nie stoją na straconej pozycji, na Celtic Park muszą wygrać i wtedy droga do awansu będzie otwarta, bo Milan z taką grą naprawdę nie jest jakimś wielkim rywalem do wyjścia z grupy, na pewno nie większym niż Benfica rok temu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331141

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

València CF 0-3 Swansea City AFC

Wilfried Bony 14, Michu 58, Jonathan de Guzmán 62

València: Vicente Guaita(1.4) - Antonio Barragán(1.4), Adil Rami(0.3), Jérémy Mathieu(1.3), Andrés Guardado(1.5) , Sofiane Feghouli(2.1) ( Dorlan Pabón(0.7)), Javi Fuego(1.2), Sergio Canales(1.1) ( Juan Bernat(1.2)), 10. Éver Banega(1.3), 28. Federico Cartabia(1.3) znacie tego gościa :P ( Ricardo Costa(1.2)), 9. Hélder Postiga(1.2).

Swansea: Michel Vorm(2.7) - Àngel Rangel(2.5) ( Ben Davies(2.7)), Chico(3.2), Jordi Amat(2.9), 19. Dwight Tiendalli(3.2) myślałem ze go wywalili z zespołu :shock: - Nathan Dyer(2.7) ( Roland Lamah(2.9)), 20. Jonathan de Guzmán(3.6), José Cañas(3.3), Alejandro Pozuelo(3.3) - Michu(3.9) ( Jonjo Shelvey(0.8)), Wilfried Bony(3.7).

W dwóch zdaniach ,gospodarze dostali solidnie w dupsko. Nie chce sie chwalić ,przewidziałem zwycięztwo gości ,ale nie spodziewałem się, że aż w takim stopniu.Zdeklasowali rywala, valencja nie istniała, wrózę im, jeden z najsłabszych sezonów od kilku dobrych lat.(Psv chyba też przegrało więc niespodzianki są , no i dobrze)

Edytowane przez Caribbean Cool
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/223/#findComment-331174

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Wobec wydarzeń z otwarcia NXT, wyznaczono dwa pojedynki mistrzowskie na kolejny tydzień. Oba Femi stanie do pierwszej obrony głównego tytułu, a jego rywalem będzie Eddy Thorpe. Natomiast Tony D'Angelo mistrzostwo North American będzie bronić w pojedynku z Ridgem Hollandem. Za tydzień: * NXT Championship Match: Oba Femi vs. Eddy Thorpe * NXT North American Championship Match: Tony D'Angelo vs. Ridge Holland Natomiast Shotzi pokonała Stephanie Vaquer po ingerencji Fatal Influence. Tym samym za dwa tygodnie to Shotzi będzie rywalką Fallon Henley. Skrót NXT: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas na poważnie odświeżyć temat Dziś na śniadanie wjechały 
    • MattDevitto
      @ CzaQ  jest news Sama śmietanka
    • MattDevitto
      Mają tu duże pole do popisu. Pamiętam, że mi się ogólnie podobał zamysł Hype MMA czy jak to tam się nazywało, gdzie walczyły te nołnejmy i wardęga popylał jeszcze w jakieś pelerynie. To tam Hejter w 7 sekund uwalił Rafona.
    • CzaQ
      Widziałżem Aż mnie ciekawi jak to będzie wyglądało.  Najlepiej jakby zrobili arenę niczym w "Record of Ragnarok" gdzie Kuba Rozpruwacz walczył z... Herkulesem (nie pytajcie) Już to widzę - Anal idzie, ale nagle zza latarni Bartek Sztacheta napierdala go prawilnie metalowym krzesełkiem po czym po chwili z ciemnej szemranej zamglonej alejki wychodzi Penis Załęcki i pomaga koledze  
  • Dodaj nową pozycję...