Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

PiTeRoNGW, dokładnie. Byłem kiedyś wielkim fanem WWE. Dziś kiedy filozofia federacji jest zupełnie inna, nie ma tam dobrego wrestlingu, gimmicki są chujowsze, wrestlerzy gorsi a target jest nie ten co kiedyś to co, mam dalej oglądać WWE? mam oszukiwać samego siebie i zmuszać się do ściągania RAW tylko po to żeby je przewinąć i napisać post na forum? mam pisać same zajebiste rzeczy na temat tej federacji bo ma ona największy fanbase ? gimme a grip.

Mateo - może i jest jedną, która gra 1 DMem, ciężko w Barcelonie powiedzieć kto jest kim po tym jak Fabregas grał na środku ataku... mimo wszystko staram się nie dzielić MC na DM i AM. Tak samo, pod takimi samymi kryteriami będę oceniał Thiago Motte (obecnie fenomenalny!), De Rossiego czy Yaya Toure jak Busquetsa. Nie będę ich natomiast porównywał do piłkarzy typu Honda czy Obraniak którzy nie są zaangażowani w zadania ofensywne a ci wymienieni wyżej owszem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330136

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Możemy też w ten sposób spojrzeć na wrestling. Ktoś kto był fanem Benoita za jego zaangażowanie i umiejętności nie może powiedzieć, że przestał być jego fanem po całym incydencie? Jasne można kochać twórczość ringową, ale poza nią przytrafiła się tragedia. Tak samo jest z klubem. Można kochać ich styl, czy piłkarzy, ale jak prezes będzie robił ludzi w chuja, to sympatia do klubu maleje. Tak samo miałem z Jagą kiedy Kulesza zaczął robić cyrk, a Hajto robił coś czego nawet największy debil by nie robił ze składem.

Nie możemy spojrzeć na wrestling, bo Benoit zabił 2 ludzi co z góry przekreśla jakiekolwiek porównania - sport to tylko zabawa i nawet jak ktoś zle prowadzi klub to dalej jest tylko zabawa - tutaj zginęło 2...3 ludzi więc zrozumiałe jest zaprzestanie w jakikolwiek sposób sympatyzowanie z kimś kto jest za to odpowiedzialny. A po za tym Barcelona to klub a nie Rosell i inni więc wypada skupić odpowiedzialność a nie ją rozpraszać.

J styl gry się zmienił na gorszy,

Muszę się do tego odnieść.

O co chodzi z tym stylem gry, bo nie jestem na czasie. Barcelona strzela po kilka/naście bramek na mecz, wygrywa większość spotkań, wygrywa trofea (gdzie kiedyś o te wszystkie rzeczy było trudno), ludzie się zachwycają grą Barcy, jeśli jakaś drużyna gra ładnie to zaraz są porównania do FCB - a tu ciągle hejt na styl gry...nie rozumiem, tego tym bardziej ze ciągle gra Bluegrany mnie zachwyca.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330154

Dziwne te porownania z wrestlingiem. Kibicowanie np Barcelonie, MU czy innej chelsea a 'kibicowanie' WWE to calkiem co innego. Moze patrze tak na to dlatego, ze pilka, a w glownej mierze Barcelona to 'rzecz' bez ktorej nie wyobrazam sobie zycia, a wrestling to tylko zabawka.

Styl Barcelony zawsze bedzie mnie cieszyl, choc za Tito mialem momenty zwatpienia. Ale wiedzialem, ze coby sie nie stalo to i tak zostane z tym klubem juz na zawsze. Chociazby z sentymentu za radosc, ktora dal mi wczesniej. Za Taty znowu moze wrocic magia.

http://www.youtube.com/watch?v=bfpGp1i5BAk FABREGAS \o/

[ Dodano: 2013-09-06, 22:25 ]

Komunikat Klubu w sprawie Abidala:

"W związku z wypowiedzią Erika Abidala zamieszczoną na stronie dziennika 'L'Équipe', FC Barcelona skontaktowała się z piłkarzem i jego agentem, żeby wyjaśnić nieporozumienie, jakie wywołało sformułowanie "W miesiącach gdy byłem chory, klub mi nie płacił". W związku z powyższym FC Barcelona wyjaśnia:

- Obie strony potwierdzają, że Klub właściwie wywiązał się ze zobowiązań kontraktowych wobec zawodnika.

- Nawet wiedząc o nawrocie choroby, z powodu którego Eric Abidal musiał poddać się przeszczepowi wątroby, FC Barcelona podtrzymała ofertę przedłużenia kontraktu, który został ostatecznie podpisany i piłkarz otrzymał z tego tytułu bonus za przedłużenie.

- Kiedy u Erika Abidala nastąpił nawrót choroby, Klub nie sięgnął po opcję jednostronnego rozwiązania umowy, jak to zostało zapisane. Za obustronną zgodą FC Barcelona i piłkarz zawiesili kontrakt do czasu jego powrotu do zdrowia. Przez cały ten okres Eric Abidal pobierał uzgodnione miesięczne wypłaty, a po powrocie do pierwszej drużyny, otrzymał proporcjonalną część swojego wynagrodzenia.

- W związku z zakończeniem kontraktu, Klub i piłkarz podpisali odpowiednie porozumienie."

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330158

• Urządzenie:  Android

Nie będę nic pisał o meczu, bo to pewnie napiszą inni. Ja krótko o "kibicach". Zaczyna się już pieprzenie o tym jak Rudy pozbawił Polskę wygranej w ostatnich sekundach. "Jaki spalony", "Sędzia k***a". Gdy widzę wpisy takich osób, które wychwalają pod niebiosa Roberta L. (o dziwo dzisiaj w końcu strzelił bramkę i nie była to drużyna San Marino), to zastanawiam się po co piszą, że Polska powinna wygrać 2:1, bo spalonego przy bramce nie było. Spalonego nie było przy faulu na Sobocie i tutaj się zgadzam, że karny powinien być. Ale rzut karny to nie gol o czym najlepiej się przekonali kibice Barcelony (sorry musiałem, ale jakoś ich tutaj się zwiększyło ;)) w półfinale LM z Chelsea (autobus wtedy nie stał w bramce, był tylko kierowca ;))
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330172

U was też na facebooku widnieją teksty

"SĘDZIA DO WROCŁAWIA!"

...ach ci niedzielni kibice :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330174

"Sędzia był z Holandii, więc musiał byc spalony" : P

"Ale rzut karny to nie gol o czym najlepiej się przekonali kibice Barcelony (sorry musiałem, ale jakoś ich tutaj się zwiększyło ) w półfinale LM z Chelsea (autobus wtedy nie stał w bramce, był tylko kierowca"

prymitywne i zenujace. Tak samo przekonali sie kibice Chelsea jak strzelal Lukaku czy Terry, tak samo przekonali sie realu jak strzelal Ronaldo czy Ramos, tak samo Bayernu jak strzelal Robben i moge tak w nieskonczonosc.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330175

• Urządzenie:  Windows

Polska – Czarnogóra 1-1

Robert Lewandowski 16’ – Dejan Demjanovic 12’

Drugi piątek z rzędu czuję lekki niedosyt. Tydzień temu na kilkanaście sekund przed końcem meczu Bayern Monachium dogonił Chelsea Londyn, a dzisiaj na kilkanaście sekund przed końcem spotkania w Warszawie, sędzia nie uznaje bramki po kontrowersyjnej decyzji. Kończąc wątek mojego ulubionego klubu dodam tylko, że Bjoern Kuipers sędziował tegoroczny finał Ligi Europy, w którym Chelsea zapewniła sobie wygraną…kilkadziesiąt sekund przed końcowym gwizdkiem.

Holender i jego asystenci wydrukowali mecz niczym studenci ściągę na egzamin, ale druga strona medalu jest też taka, że sami sobie zgotowaliśmy ten los. Widząc pierwszy kwadrans i ogólnie pierwszą połowę w wykonaniu ,,Biedronek” nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że pod koniec meczu chłopcy Fornalika będą umierać na boisku. Niestety miałem rację…

Mieliśmy w tym meczu sporo pecha, ale także sporo szczęścia, kiedy to Czarnogóry marnowali wyborne okazje do zdobycia gola. Rywale blokowali nasze starania wysoką kulturą gry i umiejętnym przesuwaniem się dwóch linii. Ponadto groźnie kontrowali, ale o to nie trudno, kiedy w środku obrony gra się naprzeciw wrzuconym na boisko prosto z dębowego lasu Szukale i Glikowi. Sebastian Boenisch był z kolei niesłychanie wolny, a Artur Jędrzejczyk zagubiony, ponieważ w klubie gra jako stoper. Zawiedli również środkowi pomocnicy, którzy grali bardzo niechlujnie, choć Grzegorz Krychowiak nadrabiał to ambicją. Podobał mi się Robert Lewandowski. To jest piłkarz bardzo pewny swojej klasy. W tym meczu ewidentnie się nie obijał. To on wyszarpał rywalowi piłkę po czym wrzucił ją pole karne w ostatniej akcji meczu. Jakub Błaszczykowski z kolei coraz bardziej przekonuje mnie, że sprawdza się w roli kapitana. Jeśli ktoś dawał impuls to właśnie gracz z numerem 16 na białej koszulce.

Po tym remisie w wakacje przyszłego roku polscy piłkarze zamiast na Copacabanę udadzą się raczej na plażę do Łeby, ale mają jeden atut, którego nie można im odmówić – są przeciętnymi graczami, którzy pod względem dramaturgii tworzą naprawdę dobre spektakle…

Polska: Artur Boruc 4 – Artur Jędrzejczyk 2, Łukasz Szukała 2, Kamil Glik 1, Jakub Wawrzyniak bez oceny (27. Sebastian Boenisch 1) – Grzegorz Krychowiak 2.5, Mateusz Klich 2, Piotr Zieliński 2.5 (75. Adrian Mierzejewski bez oceny), Jakub Błaszczykowski 4, Waldemar Sobota 3 (62. Paweł Wszołek 1) – Robert Lewandowski 4

Trener: Waldemar Fornalik 3

Czarnogóra: Mladen Bozovic 4.5 – Stefan Savic 3, Marco Basa 4, Miodrag Dzudovic 4, Vladimir Bozovic 2.5 – Milos Krkotic 1.5 (46. Simon Vukcevic 3.5), Elsad Zverotic 3.5, Nikola Drinic 3.5, Branko Boskovic 3.5 – Mirko Vucinic bez oceny (37. Filip Kasalica 3.5), Dejan Damjanovic 4.5 (86. Fatos Beqiraj bez oceny)

Trener: Branko Brnovic 4

Sędzia: Bjoern Kuipers (Holandia) 2

Gracz meczu: Dejan Damjanovic (Czarnogóra)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330176

Tak samo przekonali sie kibice Chelsea jak strzelal Lukaku czy Terry, tak samo przekonali sie realu jak strzelal Ronaldo czy Ramos, tak samo Bayernu jak strzelal Robben i moge tak w nieskonczonosc.

Nie zapominajmy, że ten karny wykorzystywał jeden jedyny Bóg Wszechmogący Futbolu. Jak on mógł się pomylić. Jak można go porównywać do jakiegoś Lukaku czy innego Ramosa. No jak?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330177

Widze, ze z Toba nie ma sensu prowadzic chociazby najmniejszej dyskusji. Marnowanie klawiatury i nerwow. Zawisc przemawia przez Ciebie, papa. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330179

Swoją drogą: Kto wpuścił do studia eurosportu gościa, który w tym momencie komentuje skróty? Przecież jego nie da rady słuchać. Jęczy, stęka, grupę I nazwał grupą 1 :D
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330180

Edit; Dostałem info ze to Tomasz Burnos - najebany :twisted:

Nie zapominajmy, że ten karny wykorzystywał jeden jedyny Bóg Wszechmogący Futbolu. Jak on mógł się pomylić. Jak można go porównywać do jakiegoś Lukaku czy innego Ramosa. No jak?

Holyshit nie mam nic do ciebie, ale weż się ogarnij wiesz, że w taki sposób pokazujesz iż nie warto z tobą pisać? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330181

• Urządzenie:  Windows

Swoją drogą: Kto wpuścił do studia eurosportu gościa, który w tym momencie komentuje skróty? Przecież jego nie da rady słuchać. Jęczy, stęka, grupę I nazwał grupą 1 :D

Jak go słucham to mam wrażenie, że chyba się najebał :D No, ale co się dziwić, naszych na trzeźwo ostatnio coraz ciężej się ogląda :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330182

Napiszcie co on tam gada, bo nie mam pod ręką ES2 :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330183

PH93, kolega kręci filmik, więc jak mi się uda to jakoś podrzucę, ale z takich ciekawszych:

No i mamy pierwszą bramkę .. ummm.. tego spotkania

czy to jest koniec meczu czy nie koniec (75 minuta)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330184

O co chodzi z tym stylem gry, bo nie jestem na czasie.

Jeden woli kontrataki, drugi długa pilka na wolne pole, 3ci oddawanie inicjatywy, a czwarty tiki-take. Mi się tiki-taka nigdy nie podobała i nie tylko mi. Mimo całej mojej niechęci do Dortmundu spowodowanej nadmiernym pompowaniem balonika przez Januszy, to styl jaki BvB prezentowało w poprzednim sezonie podobał mi się najbardziej.

Bastian, przesadziłeś z oceną dla Kuby, ale to tylko moje zdanie. Zamiast grać z pierwszej piłki nieustanne wchodził w niepotrzebne dryblingu i marnował okazje. Spartaczył chyba wszystko co mógł.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/220/#findComment-330186

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Chce ktoś dobry przepis na kurczaka z sezamem?
    • Attitude
      Wobec wydarzeń z otwarcia NXT, wyznaczono dwa pojedynki mistrzowskie na kolejny tydzień. Oba Femi stanie do pierwszej obrony głównego tytułu, a jego rywalem będzie Eddy Thorpe. Natomiast Tony D'Angelo mistrzostwo North American będzie bronić w pojedynku z Ridgem Hollandem. Za tydzień: * NXT Championship Match: Oba Femi vs. Eddy Thorpe * NXT North American Championship Match: Tony D'Angelo vs. Ridge Holland Natomiast Shotzi pokonała Stephanie Vaquer po ingerencji Fatal Influence. Tym samym za dwa tygodnie to Shotzi będzie rywalką Fallon Henley. Skrót NXT: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas na poważnie odświeżyć temat Dziś na śniadanie wjechały 
    • MattDevitto
      @ CzaQ  jest news Sama śmietanka
    • MattDevitto
      Mają tu duże pole do popisu. Pamiętam, że mi się ogólnie podobał zamysł Hype MMA czy jak to tam się nazywało, gdzie walczyły te nołnejmy i wardęga popylał jeszcze w jakieś pelerynie. To tam Hejter w 7 sekund uwalił Rafona.
  • Dodaj nową pozycję...