Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Mecz o superpuchar został odbębniony, Bayern wziął rewanż na Chelsea, ale nie czułem się tak jak kibice Bayernu rok temu. Nie oszukujmy się, ale czy to trofeum znaczy coś w Europie? Do samego meczu: Jak na moje to ten słynny "autobus" nie stał cały czas na tym samym przystanku i czasami starał się wyjeżdżać, co przyniosło bramkę Torresa na początku, a później jeszcze kilka akcji. Geniusz Hazarda dał nam bramkę w dogrywcę, a show Petra Cecha, dawał nadzieję, na wygranie meczu. No właśnie. Gary Cahill powiedział, że taka porażka boli najbardziej, gdyby to był strzał w okienko, to można by powiedzieć "nie mogliśmy nic zrobić przeciwko takiemu golowi". Rzuty karne i szkoda mi Lukaku. Nie byłem na niego wkurzony, bo gość jest młody i to był chyba jego pierwszy rzut karny w karierze i to od razu w decydującym momencie. Gość nie powinien się załamywać, wyrzucić to z siebie, ma 20 lat i świetlaną przyszłość. Co do wyborów Mou: Legend się nie rusza, ale Lampard swoje lata już ma, a od meczu z Hull w każdym meczu gra pełne spotkanie. To po pierwsze, a po drugie, nie ma już tego "czegoś". Gdybym był na miejscu Mou, w środku pomocy ustawił bym Oscara oraz kogoś z dwójki Mikel/Ess. Oscar w pomocy i mamy zwolnione miejsce dla jednego z najlepszych o ile nie najlepszego gracza w "The Blues" - Juan Mata.

Teraz coś z dzisiaj: Widziałem końcowe 20 minut meczu PSG i nie wierzyłem, że na swoim stadionie nie są w stanie sprostać beniaminkowi z Guingamp. Ba, w pewnym momencie mogło być 0:1 dla gości, ale zabójcza końcówka w wykonaniu Paryżan i wynik końcowy to 2:0. Jutro jest hit pomiędzy Marsylią i Monaco. W Anglii takim spotkaniem będzie mecz Liverpoolu z Manchesterem United. Piłkarska niedziela zapowiada się ciekawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329596

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

PSG gra fatalnie, nie da się na to patrzeć. Gdyby tylko Yatabare zachował zimną krew i zdobył gola to nie ma szans, że Paryż by się podniósł. Coraz więcej meczów przeciwko Paryżowi będzie tak wyglądało tj. walenie PSG głową w mur, 90 min bez pomysłu, bez przyspieszenia, licząc na przebłysk Cavaniego, Ibry bądź Lavezziego, albo tak jak dziś - stały fragment. Pastore w formie fatalnej, a mimo to znów od pierwszej minuty i znów pożegnany głośnymi gwizdami, bez formy Jaillet, Van Der Wiel, słaby Thiago Silva, obniżający loty Maxwell i kompletnie zagubiony Lucas Moura. Jedyni piłkarze jakich można wyróżnić po początku sezonu to bramkarz Sirigu oraz Lavezzi.

+ dziś Lyon dostał baty od Evian. Szkoda, że nie udało mi się obejrzeć tego meczu. Co raz mniej mnie dziwią te ich wtopy - granie no name'ami nie przystoi po prostu takiej drużynie jak OL, szczególnie, że poza kadrą meczowa są takie drawy jak Gomis (którego chcą na siłę wypchnąć z klubu, a on sam nie ma zamiaru się nigdzie ruszać) czy Briand (mimo, że ostatni sezon bardzo słaby to jednak jest to piłkarz ze sporym bagażem doświadczeń)

+Jutro moje Montpellier gra z Nice'ą, która straci na dniach najlepszego piłkarza Dario Cvitanicha (AS Roma). Dziwi mnie to bardzo. Liczyłem, że klub z Lazurowego Wybrzeża, nawet jeśli nie awansuje do Ligi Europy (bądźmy szczerzy, mało kto wierzył w awans) to nie pozbędzie się ani Civellego (już w Bursasporze) ani Cvitanicha. Na dodatek mają tak wąską kadrę, że zaczynam wątpić nawet w ten środek tabeli. MHSC natomiast ciągle bez Saihiego i Bocaly'ego, za to z Victorem Montano (!), Siaką Tiene (!) i Jebbourem (?).

+St-Etienne - Bordeaux - wyczuwam mecz bez historii, na 0-0. Mimo, że odejście Aubameyanga nie jest aż tak bardzo odczuwalne jak się tego spodziewano, to brakuje po prostu dobrego, środkowego napastnika. W ostatnich meczach nie grał Brandao (mający za sobą najlepszy sezon w karierze) i ASSE grało totalny piach zarówno w LE jak i L1. Siła ofensywna Bordeaux może być natomiast określona jednym słowem - żadna. Najbardziej idiotycznie zarządzany klub pod względem transferów wypożyczył w poprzednim sezonie Modesta do Bastii - ten oczywiście strzelał tam bramki jak szalony, ale zamiast cofnąć wypożyczenie GdB sprzedało go do Hoffenheim! No Kurwa! Gdyby nie jako-taki Diabate żyjący z podań Obraniaka to nie wiem czy granatowi strzelali by jakiekolwiek bramki.

+Monaco-OM - Marsylia wygrywa w tym sezonie moje serce i będzie to drużyna, której będe kibicował. Świetne transfery - Payet, Khelifa,Imbula, Mendy, fajna gra, Gignac w formie, Valbuena w formie, sprowadzeni piłkarze także sobie świetnie radzą. Jutro liczę na zacięty mecz, ale OM powinno sobie poradzić

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329599

• Urządzenie:  Windows

Ajaxowi natomiast brakowało ZALEDWIE 7 punktów do będącego na 2 miejscu Realu, ale według Ciebie nie był dostarczycielem punktów dla BvB i Realu.

Czy zabrakło 7 czy 1 to liczy się fakt, że większym dostarczycielem punktów był mistrz Anglii, którego Ajax pokonał. Też powiesz, że City to dostarczyciel punktów?

Po prostu walnąłeś taką głupotę z nazwaniem Ajaxu dostarczycielami punktów i jedną z najsłabszych drużyn LM i teraz próbujesz nieporadnie tego bronić.

Fakt zawsze było 16 lepszych drużyn, ale też ZAWSZE było 8 drużyn słabszych, które zajmowały 4 miejsca w grupach ( te można nazwać dostarczycielami punktów ).

To ile jest tych najsłabszych drużyn 16?

dokładnie jest tak jak mówisz, ale do Foxa Muldera nie docierają niektóre argumenty, które wypunktował mu ładnie marcel.

Ja przedstawiłem swoje argumenty on swoje i wyszło na to że spieramy się teraz o Ajax, a zupełnie pominął w dyskusji ocenę Milanu i Celticu jako łatwych rywali co ja uznaję, za poddanie się.

Do ciebie niestety tez nic nie dociera a jak brakuje ci argumentów to kasujesz posty, albo po prostu na nie nie odpowiadasz tylko piszesz zupełnie o czymś innym.

Ja nigdzie nie stwierdziłem, że Barcelona trafiła do grupy śmierci, ale twierdzenie o kolejnym farcie jest głupie i tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329600

Czy zabrakło 7 czy 1 to liczy się fakt, że większym dostarczycielem punktów był mistrz Anglii, którego Ajax pokonał. Też powiesz, że City to dostarczyciel punktów?

Po prostu walnąłeś taką głupotę z nazwaniem Ajaxu dostarczycielami punktów i jedną z najsłabszych drużyn LM i teraz próbujesz nieporadnie tego bronić.

Zrozum, że nawet gdyby zamiast City byłoby tu Monaco to nikt nie nazwałby ich dostarczycielem punktów przed startem bo mają miliard razy lepszych piłkarzy niż Ajax, którego obecna kadra jak i wyniki z poprzedniego sezonu nie wróżą tego, że nawiążą jakąkolwiek walkę z FCB. Mówię jak jest. DEAL WITH IT. Zrozum w końcu co próbujemy ci przekazać, odstaw swój honor na bok i przyznaj nam w końcu rację.

Ja kasuje posty? Ok, jeśli mi tego nie udowodnisz to dostajesz ostrzeżenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329601

Po ekskluzywnym bankiecie w Bristolu pora z powrotem wrócić do picia miejscowego wina owocowego pod sklepem spożywczym, czyli zdań kilka o meczu Widzew Łódź – Jagiellonia Białystok…

Widzew Łódź – Jagiellonia Białystok 1-1

Aleksiejs Visnakovs 47’ – Marcin Piątkowski 90’ + 2

Czerwona kartka: Martin Baran (Jagiellonia Białystok, 69 – za faul)

W pierwszej połowie obydwa zespoły grały bardzo słabo. Po przerwie Widzew Łódź bardziej chciał i już na początku drugiej połowy do bramki trafił sprowadzony niedawno Łotysz Aleksiejs Visnakovs. Po czerwonej kartce dla Martina Barana wydawało się, że gospodarze przynajmniej dowiozą 1-0 do końcowego gwizdka. Tymczasem w doliczonym czasie gry Dani Quinatana dośrodkował do Marcina Piątkowskiego, a ten uratował punkt gościom, którzy kompletnie nie zasługiwali na ten dorobek…

Widzew Łódź: Maciej Mielcarz 3 – Jakub Bartkowski 2.5, Patryk Stępiński 2.5, Kevin Lafrance 3.5, Juan Perez 3 – Povilas Leimonas 2.5 (73. Krystian Nowak bez oceny), Princewill Okachi 2.5, Aleksiejs Visnakovs 3, Zeljko Batrovic 2.5 (55. Alex Bruno 3.5), Marcin Karczmarek 1.5 (85. Mariusz Rybicki bez oceny) – Eduards Visnakovs 3

Trener: Radosław Mroczkowski 3.5

Jagiellonia Białystok: Jakub Słowik 3 – Giorgi Popkhadze 2.5 (60. Alexis Norambuena 1), Martin Baran 1, Michał Pazdan 2.5, Jonatan Straus 2 – Tomasz Bandrowski 1.5 (46. Bekim Balaj 2), Jakub Tosik 2.5, Tomasz Kupisz 2.5 (78. Paweł Drażba), Maciej Gajos 2, Dani Quintana 3 – Marcin Piątkowski 3

Trener: Piotr Stokowiec 3.5

Sędzia: Tomasz Wajda 4.5

Gracz meczu: Kevin Lafrance (Widzew Łódź)

Pogoń Szczecin – Wisła Kraków 0-0

W pierwszej połowie lepsi byli gospodarze, w drugiej goście, ale żaden z zespołów nie zdołał strzelić bramki. Bliżej dokonania tej sztuki byłaby Pogoń Szczecin gdyby sędzia Daniel Stefański odgwizdał rzut karny za zagranie ręką Arkadiusz Głowackiego w polu karnym. Pogoń w tym sezonie może się podobać, ponieważ w ich grze zaobserwować można dwa elementy niezbędne w dzisiejszej profesjonalnej piłce nożnej – przygotowanie fizyczne i pressing. Wisła Kraków z kolei – tak jak Lechia Gdańsk i Górnik Zabrze – nadal nie przegrała w tym sezonie meczu ligowego…

Pogoń Szczecin: Radosław Janukiewicz 4 – Adrian Frączczak 2.5, Hernani 4, Wojciech Golla 4, Mateusz Lewandowski 3.5 – Bartosz Ława 3.5, Maksymilian Rogalski 3 (79. Donald Djousse bez oceny), Jakub Bąk 3 (63. Herve Tchami 3), Takafumi Akahoshi 3, Takuya Murayama 3 – Marcin Robak 3.5

Trener: Dariusz Wdowczyk 3.5

Wisła Kraków: Michał Miśkiewicz 4 – Łukasz Burliga 3, Arkadiusz Głowacki 4, Marko Jovanovic 3.5, Gordan Bunoza 4 – Michał Nalepa 3.5, Michał Chrapek 2.5 (72. Ostoja Stjepanovic bez oceny), Rafał Boguski 3.5 (82. Emmanuel Sarki bez oceny), Łukasz Garguła 2.5, Patryk Małecki 1.5 – Paweł Brożek 3

Trener: Franciszek Smuda 3.5

Sędzia: Daniel Stefański 2.5

Gracz meczu: Gordan Bunoza (Wisła Kraków)

PSV Eindhoven – SC Cambuur 0-0

Po bardzo udanym początku w Eredivisie (komplet punktów w trzech meczach) PSV Eindhoven dopadł kryzys. Po odpadnięciu w eliminacjach Ligi Mistrzów przyszedł czas na dwa remisy w lidze: 1-1 z Heraclesem Almelo na wyjeździe i 0-0 z beniaminkiem Cambuur w rocznicę stulecia klubu. Ten mecz pokazał, że młoda drużyna prowadzona przez byłą legendę PSV Phillipa Cocu, wspierana starszymi zawodnikami, jak np. Ola Toivonen czy Park Ji Sung musi jeszcze nabrać doświadczenia, aby ogrywać dobrze zorganizowane w destrukcji, wybiegane zespoły, a takim było dzisiaj Cambuur. Piłkę meczową miał na nodze rezerwowy Toivonen, ale z trzech metrów…przestrzelił…

PSV Eindhoven: Jeroen Zoet 3.5 – Joshua Brenet 3.5, Jeffrey Bruma 3.5, Jorrit Hendrix 4, Jetro Willems 3 – Stijn Schaars 3.5, Memphis Depay 3 (58. Zakaria Bakkali 2.5), Georgino Wijnaldum 3, Park Ji Sung 4 (70. Florian Jozefzoon 2), Adam Maher 3.5 (83. Ola Toivonen bez oceny) – Jurgen Locadia 2

Trener: Phillip Cocu 3

SC Cambuur: Leonard Nienhuis 3.5 – Wout Droste 4, Ramon Leeuwin 3.5, Martijn van der Laan 4, Lucas Bijker 3.5 – Mohamed el Makrini 4, Erik Bakker 3.5 (80. Paco van Moorsel bez oceny), Jody Lukoki 3.5 (90. + 1 Martijn Barto bez oceny), Oliver Feldballe 1.5 (58. Kevin Brands 3.5), Marcel Ritzmaier 3 – Michiel Hemmen 2.5

Trener: Dwight Lodeweges 4.5

Gracz meczu: Mohamed el Makrini (SC Cambuur)

Edytowane przez Bastian
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329603

Ja kasuje posty? Ok, jeśli mi tego nie udowodnisz to dostajesz ostrzeżenie.

Przypomnij sobie zeszłoroczna dyskusję o Hiszpanii. A co do ostrzeżenia to chyba za pisanie drukowanymi się należy?

Zrozum, że nawet gdyby zamiast City byłoby tu Monaco to nikt nie nazwałby ich dostarczycielem punktów przed startem bo mają miliard razy lepszych piłkarzy niż Ajax, którego obecna kadra jak i wyniki z poprzedniego sezonu nie wróżą tego, że nawiążą jakąkolwiek walkę z FCB. Mówię jak jest. DEAL WITH IT. Zrozum w końcu co próbujemy ci przekazać, odstaw swój honor na bok i przyznaj nam w końcu rację

O czym ty w ogóle gadasz? Skoro w zeszłym roku ograli City to znaczy, że coś potrafią i mogą powalczyć np z Milanem ( co zrobiło słabsze PSV ) i w ostatnich latach potrafili zawsze być od kogoś lepsi. To nie była nigdy jedna z najsłabszych drużyn.

Ja nigdzie nie stwierdziłem, że Ajax sprawi trudności Barcelonie. Napisałem tylko, że w 3 koszyku były tylko 2 lepsze zespoły od Holendrów i wylosowanie ich nie jest fartem.

Ja nie muszę nigdzie odstawiać honoru bo to TY nie miałeś racji nazywając Ajax jedną z najsłabszych drużyn LM.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329604

• Urządzenie:  Android

Fox pogódź się z tym, że Twoja wielka Barca przyfarciła z losowaniem. Przykład: 3 koszyk BVB, a 4 Napoli i byłyby problemy z wyjściem z grupy. Nie wiem jak tam sprawa się ma ze środkowym obrońcą, bo każdy odmówił przejścia tam. Swoją drogą komentarze kibiców Barcelony pod newsami dotyczącymi transferu D Luiza do "ligi dwóch drużyn" były genialne. Pozwolę sobie streścić jeden z nich, który utkwił w mej pamięci: "Luiz zgodził się na obniżenie zarobków i będzie grał u nas. Chce u nas grać, bo to przecież BARCA!" A ludzie się potem dziwią skąd ludzie się śmieją z ich kibiców.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329607

Napisałem tylko, że w 3 koszyku były tylko 2 lepsze zespoły od Holendrów i wylosowanie ich nie jest fartem.

Basel, City, Galata, Borussia. Ja tu widzę cztery. :) Ewentualnie Zenit byłby 5.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329608

+Pamiętam ją dobrze i jeśli jakieś posty były kasowane to takie, który były nie na temat albo nic nie wnosiły do dyskusji.

+2 lepsze od Holendrów? przecież to herezja. Basel półfinał LE, wcześniej wywalenie United, Olympiakos 2 lata z rzędu po 9 pktów, Zenit wyjście z grupy, Leverkusen i City mimo, ze na arenie Europejskiej znaczą tyle co nic, to tak jak pisałem wyżej, kadrowo są o wiele lepsze niż Ajax, który się osłabił (jak co roku co już pisał ktoś wczesniej), BvB i Galaty chyba nie musze nikomu przedstawiać..

Skład jakim dysponuje Ajax jak i to co pokazał w poprzednim sezonie sprawia, że jest uznawany dziś za najsłabszą drużynę koszyka 3, i jedną z najgorszych całej LM - bo mimo wszystko ludzie wiążą większe nadzieje z Pilznem (który się wzmacnia, a nie rozsprzedaje), Napoli czy Sociedad, którą bylo losowane z koszyka niżej...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329610

Fox pogódź się z tym, że Twoja wielka Barca przyfarciła z losowaniem. Przykład: 3 koszyk BVB, a 4 Napoli i byłyby problemy z wyjściem z grupy.

Wylosowanie grupy łatwiejszej niż potencjalna grupa śmierci nazywasz fartem? To czym byłoby wylosowanie CSKA , Olimpiakosu i np Steauy? Grupa Barcy ani nie jest najtrudniejsza, ani najłatwiejsza więc twierdzenie o farcie jest przesadzone.

Nie wiem jak tam sprawa się ma ze środkowym obrońcą, bo każdy odmówił przejścia tam.

Martino powiedział, że mu wystarczy taki skład jaki ma i na tym się skończyło. Sprawa wróci, jeśli Puyol znowu dozna kontuzji.

A ludzie się potem dziwią skąd ludzie się śmieją z ich kibiców.

No rzeczywiście czytać komentarze kibiców. To co powiesz o kibicu, który narzekał, że piłkarze Barcelony zawsze narzekają " Byliśmy lepsi ale oni nie chcieli grać w piłkę " a trener jego drużyny po przegranych meczach zwykł mawiać " Byliśmy lepsi, ale sędziowie dali czerwoną kartkę i przegraliśmy"

Czy z takiego kibica można się śmiać?

Basel, City, Galata, Borussia. Ja tu widzę cztery.

Co do Basel i Galaty po prostu się nie zgadzam.

Wracając do Ajaxu to co roku się osłabia i co roku zajmuje 3 miejsca, więc to coś znaczy.

Ale widzę EUZ, że nadal nie potrafisz przyznać się do błędu i teraz zamiast pisać o jednej z najsłabszych drużyn ostatnich lat oceniasz potencjał tego sezonu i właśnie o to mi chodzi, że nie odnosisz się bezpośrednio do argumentów tylko wymigujesz się i piszesz o czymś innym.

Po prostu nie zgadzamy się w ocenie Ajaxu, a jako że nigdzie nie zaprzeczyłeś mojej ocenie Celticu czy Milanu to chyba musisz nieco zmienić pogląd na temat losowania Barcy.

A co do komentarzy i logiki fanów Barcy to macie nade mną przewagę, bo ja mam gdzieś zdania kibiców innych drużyn i nie wchodzę na ich strony więc nie wiem czy tylko fani Barcy tak piszą. Ale stawiam, że nie tylko.

Edytowane przez Fox Mulder
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329611

. Pozwolę sobie streścić jeden z nich, który utkwił w mej pamięci: "Luiz zgodził się na obniżenie zarobków i będzie grał u nas. Chce u nas grać, bo to przecież BARCA!" A ludzie się potem dziwią skąd ludzie się śmieją z ich kibiców.

Ja to z zaciekawieniem czytałem fcbarca.com w trakcie tych śmiesznych podchodów pod Thiago Silve. Codziennie praktycznie pojawiał się jakiś o news o tym, że Thiago chciały grać dla FCB. Także miał się ponoć zgadzać na obniżkę wynagrodzenia + jakieś jeszcze inne niestworzone rzeczy. Ale, najlepsze były jednak komentarze fanów, którzy gdy tylko dowiedzieli się, że Thiago podpisał nowy kontrakt z PSG nazywali go piłkarskim śmieciem, który gra tylko dla kasy, i teraz uwaga...... który nie ma ambicji :twisted: Według tamtejszych fanów PSG nie ma szans na jakiekolwiek tytuły chyba tylko dlatego, że nazywa się PSG. To, że kadrowo jest lepsze od Barcelony pewnie nie ma znaczenia, bo Barca to Barca i każdy marzy tu grać, każdy ma jej dna i każdy by zrobił wszystko co w jego mocy by do niej przejść. HAHA!! :lol: Logika fanów Barcelony, weź to człowieku zrozum :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329612

Dla mnie tylko Borussia i City są lepsze. Reszta jest porównywalna a zresztą skoro twierdzisz, że bierzesz pod uwagę wyniki z poprzedniego sezonu to także City można nazwać słabsze.

Ok, City w zeszłym sezonie zajęło miejsce w grupie za Ajaxem, ale co liczy się bardziej - mistrzostwo Holandii, czy wicemistrzostwo Anglii?

Teraz twierdzisz że było 6 drużyn a wcześniej wspominałeś tylko o momencie losowania.

Czyżbyś się gubił w swoich teoriach?

Nie gubię się. Z uporem maniaka trzymasz się tego, że fragmenty cię nie interesują, więc ci przestawiłem sytuację po wylosowaniu rywala dla Barcelony. Dla mnie w koszyku było 6 drużyn lepszych od Ajaxu, dla ciebie tylko 2. Nie dojdziemy tu do porozumienia.

City też przegrało i też jest cieniem?

Wiesz co? Twoje czepialstwo pojedynczych słówek staje się już męczące. Przestudiuj sobie to, co dzieje się w obydwu klubach i sam odpowiedz na pytanie.

Którego od dłuższego czasu chcieli się pozbyć

Skąd wiesz, że chcieli się go pozbyć? Czy gdyby tak było, trener wystawiłby go w decydującym meczu o awansie do LM, jeśli i tak na dniach miał trafić do innego klubu? I druga sprawa, czy tym występem zablokował mu możliwość gry w LM w barwach Schalke? (nie wiem czy przepis ten dotyczy także eliminacji, a szukać teraz mi się nie chce).

i kupili Mauriego.

Znam tylko jednego zawodnika z takim nazwiskiem grającego na poziomie Serie A, który zresztą został zawieszony za korupcję. Jak on ma pomóc Milanowi? Będzie im wysyłał listy motywacyjne?

Ja przedstawiłem swoje argumenty on swoje i wyszło na to że spieramy się teraz o Ajax, a zupełnie pominął w dyskusji ocenę Milanu i Celticu jako łatwych rywali co ja uznaję, za poddanie się.

Równie dobrze mogę napisać, że to ty się poddałeś, bo cały czas czepiasz się o Ajax, a o Milanie i Celticu zapomniałeś.

Chodziło mu o Matriego...nie wiem jak ich można pomylić.

Wiem, o kogo mu chodziło. Specjalnie tak napisałem, bo też nie rozumiem, jak można pomylić jednego z drugim.

Edytowane przez marcel
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329622

Chodziło mu o Matriego...nie wiem jak ich można pomylić.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329625

Na zakończenie weekendu zdań kilka o jednym meczu ligi polskiej, niemieckiej i holenderskiej…

FC Groningen – Ajax Amsterdam 1-1

- Lasse Schoene 17’ - Genero Zeefuik 76’

Tym razem na tapecie kość niezgodny ostatniej większej dyskusji o futbolu na Attitude, czyli Ajax Amsterdam. Dla mistrzów Holandii był to bardzo ważny test, ponieważ po raz pierwszy zagrali bez swojego kapitana (Toby Alderweileld sprzedany do Atletico Madryt) i lidera środka pola, czyli Christiana Eriksena (Tottenham Londyn), a w dodatku zagrali wyjazdowy mecz z FC Groningen. Test nie został zaliczony, ponieważ Ajax drugi raz z rzędu zremisował na wyjeździe (wcześniej 3-3 z Heerenven mimo prowadzenia 2-0 po osiemnastu minutach). W drugiej linii ewidentnie brakowało kreatywnego pomocnika, czyli Eriksena. W pewnym momencie w zespole Franka de Boera na boisku przebywało pięciu Duńczyków, z tymże żaden nie jest tak dobry jak Eriksen. Piłkarze z Amsterdam Arena zostali skarceni za minimalizm w drugiej połowie i na początku sezonu stracili sporo punktów, bowiem Ajax na pięć spotkań w Eredivisie wygrał tylko dwa…

FC Groningen: Marco Bizot 3 – Stefano Magnasco 4, Eric Botteghin 3.5, Johan Kappelhof 2.5, Giliano Wijnaldum 3 – Maikel Kiftenbeld 2, Rasmus Lindgren 3 (69. Richairo Zivkovic 3), Andraż Kirm 2 (46. Genero Zeefuik 3), Tjaronn Chery 3.5 (85. Tom Hiariej bez oceny), Filip Kostnic 3.5 – Nick van der Velden 2.5

Trener: Erwin van der Looi 4

Ajax Amsterdam: Kenneth Vermeer 3.5 – Ricardo van Rhijn 3, Niklas Moisander 3, Stefano Denswil 2.5, Nicolai Boilesen 3 – Christian Poulsen 3, Thulani Serero 2.5, Lasse Schoene 3.5, Bojan Krkic 3.5 (82. Lucas Andersen bez oceny), Tobias Sana 3 (81. Viktor Fischer bez oceny) – Kolbeinn Sigthorsson 2.5 (69. Danny Hoesen 3)

Trener: Frank de Boer 3.5

Gracz meczu: Stefano Magnasco (FC Groningen)

Piast Gliwice – Śląsk Wrocław 1-1

Kamil Wilczek 35’ ; Marco Paixao 75’

Czerwona kartka: Stanislav Levy (39 – za dyskusje)

Piłkarze Śląska Wrocław nadal chyba mają w pamięci baty, jakie zebrali w czwartek na własnym boisku od FC Sevilla. Śląsk miał sporo sytuacji do zdobycia więcej niż jednej bramki, ale momentami Wrocławianie nie grali dobrze. W grze Wrocławian brakowało przebojowości Waldemara Soboty. Z kolei w drużynie Piasta Gliwice brylował strzelec bramki Kamil Wilczek oraz bramkarz Dariusz Trela. W spotkaniu nie zabrakło kontrowersyjnych sytuacji. W 39 minucie meczu sędzia Bartosz Frankowski tylko z sobie znanych powodów odesłał na trybuny trenera WKS’ u Stanislava Levy’ ego. Można było też odnieść wrażenie, że Marco Paixao znajdował się na pozycji spalonej w momencie podania Dalibora Stevanovicia, jednak moim zdaniem gol został zdobyty prawidłowo. W tym sezonie WKS wygrał tylko jeden mecz w lidze…

Piast Gliwice: Dariusz Trela 4.5 – Adrian Klepczyński 3, Csaba Horvath 3, Jan Polak 2.5, Krzysztof Król 3 – Mateusz Matras 3, Carles Martinez 3.5, Bartosz Szeląga 3.5 (68. Pavol Cicman 3.5), Tomasz Podgórski (90. + 2 Patrick Dytko bez oceny) – Ruben Jurado 3, Kamil Wilczek 4 (83. Collins John bez oceny)

Trener: Marcin Brosz 3

Śląsk Wrocław: Rafał Gikiewicz 3.5 – Tadeusz Socha 2.5 (58. Krzysztof Ostrowski 2.5), Rafał Grodziski 2.5, Mariusz Pawelec 3.5, Amir Spahic 2.5 (87. Jakub Więzik bez oceny) – Przemysław Kaźmierczak 2.5 (69. Tomasz Hołota 3), Dalibor Stevanovic 3.5, Sabino Plaku 2.5, Sebastian Mila 3.5, Dudu Karaiba 2.5 – Marco Paixao 3.5

Trener: Stanislav Levy 3

Sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń) 4

Gracz meczu: Dariusz Trela (Piast Gliwice)

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 1-2

Vaclav Kadlec 36’ – Henrik Mkhitaryan 10’, 56’

Borussia Dortmund grała naprawdę świetnie do momentu utraty bramki. Po zdobyciu wyrównującego gola autorstwa Vaclava Kadleca, Borussia zaczęła grać jak ambitny beniaminek, który grał bez respektu dla wielkiego faworyta pierwszego meczu, ale jakości w grze i ambicji wystarczyło tylko do momentu utraty bramki. Bardzo słabo grała defensywa wicemistrzów Niemiec, ale na ich szczęście w 56 minucie meczu Henrik Mkhitaryan zdecydował się na solową akcję, którą zakończył golem. Więcej goli już nie padło, bowiem druga połowa zdecydowania odstawała poziomem od pierwszej, w której bardzo dobre okazje na strzelenie goli miały obydwie ekipy. BVB mimo wielu mankamentów w grze prowadzi w Bundeslidze po czterech kolejkach z kompletem punktów. Tak właśnie grają wielkie drużyny…

Eintracht Frankfurt: Kevin Trapp 3.5 – Stephan Schroeck 4, Carlos Zambrano 3.5, Anderson Bamba 3, Constant Djakpa 4 (67. Bastian Oczipka 2.5) – Johannes Flum 2 (71. Pirmin Schwegler bez oceny), Marco Russ 3, Jan Rosenthal 3.5, Stefan Aigner 4, Takashi Inui 2.5 (83. Joselu bez oceny) – Vaclav Kadlec 4

Trener: Armin Veh 3.5

Borussia Dortmund: Roman Weidenfeller 4 – Kevin Grosskreutz 4, Neven Subotic 1.5, Mats Hummels 2.5 (46. Sokratis Papasthatopoulos 2.5), Marcel Schmelzer 1.5 – Sven Bender 3, Nuri Sahin 2.5, Jakub Błaszczykowski 4.5 (71. Pierre Emerick Aubameyang bez oceny), Henrik Mkhitaryan 5, Marco Reus 3 (86. Sebastian Kehl bez oceny) – Robert Lewandowski 3.5

Trener: Juergen Klopp 4

Sędzia: Manuel Grafe (Berlin) 3

Gracz meczu: Henrik Mkhitaryan (Borussia Dortmund)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329673

Wiem, o kogo mu chodziło. Specjalnie tak napisałem, bo też nie rozumiem, jak można pomylić jednego z drugim.
Wiesz co? Twoje czepialstwo pojedynczych słówek staje się już męczące. Przestudiuj sobie to, co dzieje się w obydwu klubach i sam odpowiedz na pytanie.

No fakt pomyliłem 1 literkę. A sam narzekasz, że ja czepiam się słówek. Robisz aferę z 1 literki. Po prostu brawo.

Poza tym teraz chyba doszedł Kaka to Milan zapewne jest nawet silniejszy niż zaraz po losowaniu.

Ok, City w zeszłym sezonie zajęło miejsce w grupie za Ajaxem, ale co liczy się bardziej - mistrzostwo Holandii, czy wicemistrzostwo Anglii?

Przecież cały czas pisałem że City było lepsze. A mi chodziło że skoro bierzesz formę z zeszłego sezonu to w bezpośrednim starciu to Ajax okazał się zwycięzcą.

Z uporem maniaka trzymasz się tego, że fragmenty cię nie interesują,

Bo nie interesują, a poza tym podałeś końcową sytuację w kontekście Ajaxu, a w innych pisałeś ogólnie. Ja nie oglądałem losowania i nie wiem kto pozostał do losowania dla Barcy z 2 i 4 koszyka.

Równie dobrze mogę napisać, że to ty się poddałeś, bo cały czas czepiasz się o Ajax, a o Milanie i Celticu zapomniałeś.

Nie zapomniałem tylko stwierdziłem, że przeciwnicy Barcelony byli w górnych połówkach swoich koszyków. A tylko o Ajaxie jest dyskusja, więc nie widziałem sensu przypominania tego za każdym razem.

Dla mnie w koszyku było 6 drużyn lepszych od Ajaxu, dla ciebie tylko 2. Nie dojdziemy tu do porozumienia.

Widać nie dojdziemy. W zasadzie na tym można było zakończyć dyskusję bo dla mnie tylko grupa z Borussia byłaby dla Barcy trudniejsza.

+Pamiętam ją dobrze i jeśli jakieś posty były kasowane to takie, który były nie na temat albo nic nie wnosiły do dyskusji.

Czyli udowodniłem to. Tylko ciekawe dlaczego usunięto moje posty, w których nie zgadzałem się z z twoim zdaniem a ty nie potrafiłeś go bronić.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/217/#findComment-329695

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Chce ktoś dobry przepis na kurczaka z sezamem?
    • Attitude
      Wobec wydarzeń z otwarcia NXT, wyznaczono dwa pojedynki mistrzowskie na kolejny tydzień. Oba Femi stanie do pierwszej obrony głównego tytułu, a jego rywalem będzie Eddy Thorpe. Natomiast Tony D'Angelo mistrzostwo North American będzie bronić w pojedynku z Ridgem Hollandem. Za tydzień: * NXT Championship Match: Oba Femi vs. Eddy Thorpe * NXT North American Championship Match: Tony D'Angelo vs. Ridge Holland Natomiast Shotzi pokonała Stephanie Vaquer po ingerencji Fatal Influence. Tym samym za dwa tygodnie to Shotzi będzie rywalką Fallon Henley. Skrót NXT: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas na poważnie odświeżyć temat Dziś na śniadanie wjechały 
    • MattDevitto
      @ CzaQ  jest news Sama śmietanka
    • MattDevitto
      Mają tu duże pole do popisu. Pamiętam, że mi się ogólnie podobał zamysł Hype MMA czy jak to tam się nazywało, gdzie walczyły te nołnejmy i wardęga popylał jeszcze w jakieś pelerynie. To tam Hejter w 7 sekund uwalił Rafona.
  • Dodaj nową pozycję...