Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Barca przyfarciła z losowaniem.

Jedno z najgłupszych zdań jakie przeczytałem na tym forum. :shock:

Super. Może od razu złóż moją kandydaturę do "shit miesiąca Attitude". Może wreszcie coś w życiu wygram.

Z koszyka 3 zostali: Manchester City, Borussia i Ajax. Owen losuje im Holendrów. Jeżeli fartem tego nazwać nie można, to już nie wiem jak.

To chyba jedna z najtrudniejszych grup jakie miała Barcelona od wielu lat a ty wyskakujesz z jakimś fartem.

Gdyby patrzeć na same nazwy, faktycznie byłaby to ciężka grupa dla Barcelony, ale obecnie tym zespołom daleko do lat świetności. Kogo oni mają się tu obawiać?

Milan to nie jest ten kaliber. Drużyna, która na starcie Serie A przegrywa z beniaminkiem ma zagrozić Katalończykom? We Włoszech rządzi teraz Juve z Napoli i taki stan rzeczy szybko się nie zmieni.

Celtic straszy już tylko nazwą. Można czuć do nich sympatię za waleczność, ale piłkarsko odstają od elity. Trzecie miejsce będzie szczytem ich możliwości. Nie ma co przywoływać ich zwycięstwa 2:1 z zeszłego sezonu po miażdżącej przewadze Barcelony. Takie mecze zdarzają się raz na kilka lat.

Ajax od firmowych ekip zbiera ciągłe lanie. Jak każda holenderska drużyna sprzedaje największe gwiazdy w trakcie letniego okienka. Eriksen jest już na walizkach. Bez swojego lidera stracą połowę wartości. Mogą nawiązać walkę jedynie o drugie miejsce z Milanem.

Nie wmówisz mi, że mając takich rywali, Barca będzie miała problem z wygraniem grupy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329486

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Z koszyka 3 zostali: Manchester City, Borussia i Ajax. Owen losuje im Holendrów. Jeżeli fartem tego nazwać nie można, to już nie wiem jak.

W koszyku 3 było też 5 innych drużyn więc wybór Ajaxu zamiast np Basel, Pireusu czy Galaty nie jest wielkim szczęściem. Bo przy ocenianiu farta to trzeba brać pod uwagę wszystkie możliwości a nie tylko wybrane.

Ajax od firmowych ekip zbiera ciągłe lanie.

To zeszłoroczne pokonanie City to co? Bo jeśli Anglicy to słaba drużyna to po co piszesz o jakimś farcie? Gdzie tu logika?

A póki co o transferze Eriksena nic nie wiem, więc oceniać trzeba to co jest a nie to co będzie jeśli.

Milan to nie jest ten kaliber. Drużyna, która na starcie Serie A przegrywa z beniaminkiem

City w lidze ostatnio przegrało też mam pisać, że to nie ten kaliber?

Poza tym w zeszłym sezonie 3 drużyny z tej grupy grały w LM na wiosnę.

Gdyby patrzeć na same nazwy,

A na co się niby patrzy oceniając losowanie po 1 czy 2 kolejkach ligowych? Na obecną formę?

Co do Milanu to z 2 koszyka to tylko Juve i PSG uważam za drużyny lepsze, a od Celticu to też było w 4 kilka słabszych ekip ( Steaua , Kopenhaga, Anderlecht ).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329492

Celtic straszy już tylko nazwą. Można czuć do nich sympatię za waleczność, ale piłkarsko odstają od elity. Trzecie miejsce będzie szczytem ich możliwości. Nie ma co przywoływać ich zwycięstwa 2:1 z zeszłego sezonu po miażdżącej przewadze Barcelony. Takie mecze zdarzają się raz na kilka lat.

Deja vu? A nie, rok temu czytałem identyczne wypowiedzi, Celtic straszy już tylko nazwą, odstaje od czołówki i będzie dostarczycielem punktów, słowo w słowo to co rok temu ;) Co do meczu jednego na kilka lat, przypomnę Ci, że pierwsze ich spotkanie na Camp Nou zakończyło się zwycięstwem Barcelony 2:1 po szczęśliwym trafieniu w doliczonym czasie gry, mecz wyglądał praktycznie tak samo jak rewanż, tylko z innym rezultatem. Szczytem marzeń Celtów nie jest 3 miejsce, chociaż i tak wszyscy dają im większe szanse, niż w poprzedniej edycji. Barcelona jest oczywiście poza zasięgiem i zajmie pewne pierwsze miejsce, natomiast osłabiony i coraz to słabszy Milan i wiecznie przeciętny w LM Ajax są jak najbardziej realnymi do ogrania drużynami, podobnie jak Benfica i Spartak rok temu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329493

• Urządzenie:  Android

Kolejny piątek zbliża się ku końcowi, a to oznacza kolejne 2 lub w moim przypadku 22 słowa na temat kilku meczów. Tym razem padło na ligę polską i Superpuchar Europy.

Ruch Chorzów – Zagłębie Lubin 0-2

Michal Papadopulos 27’ ; Arkadiusz Piech 72’

Arkadiusz Piech powrócił po krótkiej przerwie (runda wiosenna w tureckim Sivasporze) do polskiej ligi w barwach Zagłębia Lubin i przypieczętował zwycięstwo nad…swoim byłem klubem. Swoją drogą, Ruch zachował się naprawdę z klasą dając przed meczem Piechowi klubowy szalik i dziękując za wiele ważnych bramek. Sam mecz był kiepską przystawką przed deserem, jaki zaserwowali piłkarze Chelsea Londyn i Bayernu Monachium. Chorzowianie niby atakował, ale Zagłębie było konkretniejsze, co nie znaczy, że grało dojrzale. Wspomniany Piech swoim wejściem na boisko pokazał, że będzie liczył się w walce o koronę króla strzelców, o ile koledzy z linii pomocy na czele z Aleksandrem Kwiekiem podniosą swoją formę. AP marnował czas za granicą tylko pół roku, więc szybko nadrobi zaległości pod względem fizycznym. Piech grał blisko pół godziny, a popisał się kilkoma bardzo inteligentnymi zagraniami. Zagłębie Lubin odbiło się od dna ligowej tabeli. Ich dzisiejsza wygrana mogła mocno zmartwić…Leszka Ojrzyńskiego, który prawdopodobnie w razie braku zwycięstwa zająłby miejsce Adama Buczka i otrzymał bojowe zadanie odbudowania formy drużyny w dwa tygodnie.

Ruch Chorzów: Krzysztof Kamiński 3 – Marcin Konczkowski 2.5, Adrian Mrowiec 3, Marek Szyndrowski 2.5, Daniel Dziwniel 2 (61. Grzegorz Kuświk 1) – Łukasz Surma 2.5, Marcin Malinowski 2 (82. Filip Starzyński bez oceny), Kamil Włodyka 3, Pavel Sultes 3 (74. Jakub Smektała bez oceny), Łukasz Janoszka 2 – Maciej Jankowski 3.5

Trener: Jacek Zieliński 2.5

Zagłębie Lubin: Michał Gliwa 3.5 – Paweł Widanow 1.5, Lubomir Guldan 2.5, Adam Banaś 2.5, Paweł Oleksy 2.5 – Łukasz Piątek 2, Adrian Rakowski 1 (46. Jiri Bilek 1.5), Arkadiusz Wodniak 2.5 (84. Bartosz Rymaniak bez oceny), Aleksander Kwiek 2.5, Dorde Cotra 4 – Michal Papadopulos 3 (61. Arkadiusz Piech 4)

Trener: Adam Buczek 4.5

Sędzia: Tomasz Radkiewicz (Łódź) 3

Gracz meczu: Dorde Cotra (Zagłębie Lubin)

Bayern Monachium – Chelsea Londyn 2-2 rzuty karne 5-4

Franck Ribery 47’ ; Javier Martinez 120’ + 1 – Fernando Torres 8’ ; Eden Hazard 93’

Rzuty karne (Bayern): David Alaba (+), Toni Kroos (+), Phillip Lahm (+), Franck Ribery (+), Xherdan Shaqiri (+)

Rzuty karne (Chelsea): David Luiz (+), Oscar (+), Frank Lampard (+), Ashley Cole (+), Romelu Lukaku (-)

Czerwona kartka: Ramires (Chelsea Londyn, 85 – za dwie żółte kartki)

Cóż ja mogę napisać jako sympatyk Chelsea Londyn? Wygrał zespół lepszy… Bayern Monachium dominował przez cały mecz i należy docenić ich determinację w pogoni za niekorzystnym wynikiem. Trochę szkoda Chelsea, ponieważ w ich grze widać było pasję i heroizm. To byli ,,The Blues” jakich uwielbiam – wybiegani niczym etiopscy maratończycy, heroiczni i zaangażowani, jednak to nie wystarczyło. Mecz w Pradze bardzo przypominał ubiegłoroczny finał Ligi Mistrzów. Tym razem Bayern wyrównał rachunki…

Bayern Monachium: Manuel Neuer 4 – Rafinha 3 (56. Javier Martinez 4.5), Jerome Boateng 3.5, Dante 3.5, David Alaba 4 – Phillip Lahm 3.5, Toni Kroos 4, Arjen Robben 4 (95. Xherdan Shaqiri 4), Thomas Mueller 4 (71. Mario Goetze 3.5), Franck Ribery 5.5 – Mario Mandzukic 4

Trener: Josep Guardiola 5

Chelsea Londyn: Petr Cech 5.5 – Branislav Ivanovic 3, David Luiz 5, Gary Cahill 4.5, Ashley Cole 4 – Frank Lampard 4, Ramires 2, Andre Schuerrle 4 (87. John Obi Mikel 2.5), Oscar 4, Eden Hazard 4.5 (113. John Terry bez oceny) – Fernando Torres 4 (98. Romelu Lukaku 2)

Trener: Jose Mourinho 4

Sędzia: Jonas Eriksson (Szwecja) 3.5

Gracz meczu: Franck Ribery (Bayern Monachium)

Trochę dziwnie się czuję zestawiając te dwa mecze w jednym poście. To trochę tak jakbym w rankingu najbardziej seksownych kobiet na tej planecie umieścił obok siebie Sofię Vergarę i Danutę Hojarską…

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329517

W koszyku 3 było też 5 innych drużyn więc wybór Ajaxu zamiast np Basel, Pireusu czy Galaty nie jest wielkim szczęściem. Bo przy ocenianiu farta to trzeba brać pod uwagę wszystkie możliwości a nie tylko wybrane.

Nie chodzi mi o całe zestawienie drużyn z trzeciego koszyka, tylko o sytuację przed wylosowaniem rywala dla Barcelony. Zostały trzy możliwości: City, Ajax, Dortmund. Owen losuje im najsłabszy zespół z całej trójki. To jest fart.

To zeszłoroczne pokonanie City to co? Bo jeśli Anglicy to słaba drużyna to po co piszesz o jakimś farcie? Gdzie tu logika?

Firmowe drużyny to, np. Real, Juve, M. United, Bayern. City w europejskich pucharach nie osiągnęło nic. Słabi nie są, ale daleko im do miana drużyny firmowej.

A póki co o transferze Eriksena nic nie wiem, więc oceniać trzeba to co jest a nie to co będzie jeśli.

Eriksen jest już w Londynie, podpisał kontrakt. Jak teraz prezentuje się Ajax?

City w lidze ostatnio przegrało też mam pisać, że to nie ten kaliber?

Nie porównuj ligi włoskiej, w której liczy się tylko kilka drużyn, z angielską, gdzie każdy może wygrać z każdym. Strata punktów na terenie najsilniejszego beniaminka w lidze nie dziwi tak, jak porażka Milanu.

Poza tym w zeszłym sezonie 3 drużyny z tej grupy grały w LM na wiosnę.

Z których jedynie Barcelona miała spokojną drogę do fazy pucharowej.

A na co się niby patrzy oceniając losowanie po 1 czy 2 kolejkach ligowych? Na obecną formę?

Na aktualną klasę i możliwości tych zespołów.

Deja vu? A nie, rok temu czytałem identyczne wypowiedzi, Celtic straszy już tylko nazwą, odstaje od czołówki i będzie dostarczycielem punktów, słowo w słowo to co rok temu

Nie wykluczam, że na Celtic Park urwą kilka punktów. Ba, jako fan brytyjskiego futbolu życzę im tego z całego serca. Jednak patrząc na ich możliwości, będą walczyć o LE z Ajaxem. Chciałbym się mylić.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329530

Zostały trzy możliwości:

I jak takiemu tłumaczyć :? Było 8 możliwości i wylosowanie Ajaxu to nie był fart, bo co napiszesz o losowaniu drużyn z 3 koszyka do innych grup? Barcelona nie miała farta jak wcześniej wypadały Pireus czy Galata. Bo jak oceniami losowanie to całe a nie tylko fragmenty.

City w europejskich pucharach nie osiągnęło nic. Słabi nie są, ale daleko im do miana drużyny firmowej.

Sam obalasz swoją wcześniejszą teorie. Raz piszesz jaki wielki fart miała Barca nie trafiając na City a teraz twierdzisz, że to nie taka mocna drużyna. Gdzie tu logika?

Bo np Ajax osiągnął więcej w pucharach.

Eriksen jest już w Londynie, podpisał kontrakt. Jak teraz prezentuje się Ajax?

Akurat tego nie wiedziałem. Ale nawet bez niego Ajax jest silniejszy od kilku innych drużyn z 3 koszyka.

Nie porównuj ligi włoskiej, w której liczy się tylko kilka drużyn,

Kilka czy 2 bo Milan jest 3 drużyną więc chyba się liczy :D. A poza tym ocenianie Milanu po 1 ligowym meczu jest bezsensowne ( a porażka z beniaminkiem jest równa porażce z beniaminkiem) bo nawet Barca, Real, Bayern grają na razie nie najlepiej. Zresztą w zeszłym sezonie Milan też przegrał (u siebie) z beniaminkiem a sezon skończył całkiem dobrze.

Z których jedynie Barcelona miała spokojną drogę do fazy pucharowej

No i co z tego? 3 drużyny były w 16 LM ( a 4 grały na wiosnę w pucharach) a teraz przynajmniej jedna osiągnie mniej, więc prezentują jakąś klasę i nie były w zeszłym sezonie dostarczycielami punktów.

Na aktualną klasę i możliwości tych zespołów.

To jaka jest różnica w klasie City ( ostatni mecz przegrany z ogórami) Bayernu ( remis w tygodniu z jakąś przeciętną drużyną ) Milanu ( tez porażka z beniaminkiem )?

Bo każdy z nich zapewne będzie walczył o tytuł. Czyli mniej więcej oceniłem aktualną klasę i możliwości.

Pisałem raz i napiszę drugi przeciwnicy Barcelony to nie są słabe drużyna i każda wg mnie plasowała się w górnej połówce swojego koszyka. Więc o żadnym farcie nie może być mowy. Poza tym to ja mogę napisać że Barcelona 4 raz z rzędu nie ma farta w losowaniu, bo ostatnie dobre losowanie to zeszłoroczna grupa LM.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329535

Sam obalasz swoją wcześniejszą teorie. Raz piszesz jaki wielki fart miała Barca nie trafiając na City a teraz twierdzisz, że to nie taka mocna drużyna. Gdzie tu logika?

Przecież jemu chodzi o to, że takie City mimo, że nie jest jakąś mocną drużyną to i tak jest lepsze niż Ajax, który od dawien dawna jest tylko dostarczycielem punktów, jedną z najsłabszych drużyn całej LM. Po Steaua'le można się więcej spodziewać, patrząc na poczynania np. Cluj. Jedynie Austrie Wiedeń postawił bym niżej od Ajaxu w tej LM. Grupa jaką dostała Barcelona jest taka jak zwykle, czyli łatwa.

Nie porównuj ligi włoskiej, w której liczy się tylko kilka drużyn, z angielską, gdzie każdy może wygrać z każdym. Strata punktów na terenie najsilniejszego beniaminka w lidze nie dziwi tak, jak porażka Milanu.

Nie róbmy z tej Ligi Angielskiej już jakieś nadligi, w której wszystko jest najlepsze i najzajebistsze. Liga jak liga, ale niektórzy wolą powtarzać bzdury o jej nieprzewidywalności, wyrównanym poziomie czy sile drużyn z dołu tabeli, będąc zaślepionym angielskim stylem grania do przodu, w wyniku którego rzadko zdarzają sie tam nieciekawe spotkania.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329541

Nie róbmy z tej Ligi Angielskiej już jakieś nadligi, w której wszystko jest najlepsze i najzajebistsze. Liga jak liga, ale niektórzy wolą powtarzać bzdury o jej nieprzewidywalności, wyrównanym poziomie czy sile drużyn z dołu tabeli, będąc zaślepionym angielskim stylem grania do przodu, w wyniku którego rzadko zdarzają sie tam nieciekawe spotkania.

Ja twierdzę, że najlepsze mecze są tylko i wyłącznie w Lidze Angielskiej. Bzdury o nieprzewidywalności? Popatrz sobie na końcówkę sezonu 11/12. Ostatni mecz, i losy mistrzostwa rozstrzygnęły się w ostatnich 10 sekundach meczu City. W czasie tego spotkania najpierw oni byli mistrzami kraju, potem United a następnie oni. Drugi przykład: Kto by się spodziewał, że Aston Villa ogra Arsenal? Teraz prawie wszyscy dobrzy piłkarze, którzy grają w innych ligach jak Hiszpańska czy Francuska uciekają do Premiership. Brytyjski futbol jest najlepszy na świecie, i mimo, że reprezentacja tego kraju nie jest potęgą, to rozgrywki są bardzo emocjonujące.

Pozostając w temacie tejże ligi to jutro czekają nad dwa wielkie hity: Liverpool vs Manu i Totenham vs Arsenal. Przy obecnej formie Liverpoolu mogą się nawet pokusić o zwycięstwo. Ten sezon będzie przełomowy dla tej ekipy. Dwa mecze i komplet punktów mówi samo za siebie, mimo, że dwa mecze były po 1-0. Za to Totenham musi sobie radzić bez Garetha Bale'a, który już jest praktycznie dwoma nogami w Realu. Pozyskali za to Eriksena, Paulinho, Soldado, a oni dadzą bardzo dużo zespołowi. Arsenal może polec w tym spotkaniu, i to według mnie nawet wyżej niż 1-0. Obrońcy często popełniają błędy, a bramkarz także nie jest pewnym punktem kanonierów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329545

Matex, ja nie mówie, że najlepszych meczów nie ma w Premiership, wręcz przeciwnie. Ale jak już piszesz o Aston Villi, to mogę Ci takich przykładów naliczyć dziesiątki w innych ligach, nawet z samych ostatnich kolejek - porażka Lyonu z Reims, remis Bayernu, porażka Legii (LOL), czy remis Elche. Chodzi o to, że fani angielskiej piłki niekiedy przesadzają. a niespodzianki zdarzają się takie same co kolejkę w innych ligach, czego fani angielskiej piłki nie widzą, albo widzieć nie chcą. Z tym uciekaniem do angielskiej ligi to wiesz, nic dziwnego, najbardziej medialna liga świata, w której płaci się najlepsze pieniądze. Ale czy to najlepsi piłkarze ostatnio tam odchodzą? nie sądzę - najlepsi z Serie A i Zon Sagres uciekają jednak do Ligue 1, a ci ponadprzeciętni z Ligue 1 do Bundesligi. Przynajmniej ostatnio;.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329549

Ajax, który od dawien dawna jest tylko dostarczycielem punktów,

Aż sobie sprawdziłem 3 poprzednie sezony Ajaxu w LM i co się okazało był takim dostarczycielem punktów, że zawsze zajmował 3 miejsca i przechodził do PU. A warto dodać, że zawsze miał silnych przeciwników ( 3x Real, Milan, Lyon, Borussia, City ) a tylko 2 przeciwnicy byli słabi ( Auxerre i Dynamo Zagrzeb). Poza tym odpadniecie w sezonie 2011-12 odbyło się w nieco kontrowersyjnym stylu ( Lyon miał lepszy bilans bramkowy po zwycięstwie w ostatniej kolejce 7-1 z Dynamem ).

To są fakty a nie jakieś oceny potencjału danej ekipy, więc twierdzenie, że Ajax to tylko dostarczyciel punktów jest po prostu kłamstwem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329563

No sorry, ale jak to inaczej nazwać. Rok temu 4 pkt na 18, dwa lata temu 8, a 3 lata wstecz 7.. Dziś IMO Ajax jest słabszy niż w przynajmniej tych 3 poprzednich latach. Nikt normalny nie typowałby takich jobberów do nawiązania walki jak równy z równym z Barcelona.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329570

• Reputacja:   615

Euz tu nawet nie trzeba patrzeć na dorobek punktowy Ajaxu w poprzednich sezonach tylko spojrzeć jak w poprzedniej edycji grał w meczach z Realem. Dwie porażki po 4-1 i to jest drużyna, która ma zagrozić Barcie? Wątpliwe by Ajax urwał jakikolwiek punkt Hiszpanom, a jeśli już tak by się stało to raczej w stylu Celticu, czyli mecz na ogromnym farcie. Ajax to kuźnia talentów, ale zwyczajny średniak europejski, który w starciach z Barcą nie ma wielu argumentów. Taka jest prawda.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329574

I jak takiemu tłumaczyć :? Było 8 możliwości i wylosowanie Ajaxu to nie był fart, bo co napiszesz o losowaniu drużyn z 3 koszyka do innych grup? Barcelona nie miała farta jak wcześniej wypadały Pireus czy Galata. Bo jak oceniami losowanie to całe a nie tylko fragmenty.

Uparłeś się i trwasz dalej w swoim postanowieniu. Ja się będę trzymał faktu, że w koszyku było 6 zespołów lepszych od Ajaxu (Zenit, Borussia, Basel, City, Galata, Bayer) i Barcelonie udało się ich wszystkich uniknąć.

I jak takiemu tłumaczyć :? Jedną rzeczą jest porównanie City z Ajaxem, a drugą porównanie Anglików do drużyn z europejskiego topu. Próbujesz mi dowalić na wszelką cenę i mieszasz jedną kwestię z drugą.

Ale nawet bez niego Ajax jest silniejszy od kilku innych drużyn z 3 koszyka.

Od kilku, tzn. od ilu? Bo ja tam widzę tylko jeden słabszy klub od nich - Olympiakos Pireus.

Kilka czy 2 bo Milan jest 3 drużyną więc chyba się liczy

Nigdzie nie napisałem, że pod uwagę biorę tylko drużyny z podium. Jest tam kilka zespołów - łącznie z Milanem - których ambicje wykraczają dalej niż środek tabeli i są w gronie drużyn walczących o najwyższe cele, ale to Juve z Napoli zdominowały rozgrywki i są mocniejsze od reszty.

To jaka jest różnica w klasie City ( ostatni mecz przegrany z ogórami) Bayernu ( remis w tygodniu z jakąś przeciętną drużyną ) Milanu ( tez porażka z beniaminkiem )?

Bo każdy z nich zapewne będzie walczył o tytuł. Czyli mniej więcej oceniłem aktualną klasę i możliwości.

Pisząc "aktualna klasa" nie miałem na myśli wyników sprzed kilku dni, tylko z zeszłego sezonu (bo to jest dla mnie materiał do oceny poszczególnych ekip świeżo po losowaniu, a nie rozgrywki, które ledwo wystartowały). Porażka Milanu z beniaminkiem posłużyła jedynie za przykład ich miejsca w szeregu i bycia cieniem drużyny sprzed lat, co objawiło się już sezon, dwa temu. A teraz jeszcze czytam, że sprzedali Boatenga, a więc swojego podstawowego zawodnika, do Schalke. Realia są takie, że Milan stać tylko na zajęcie 2 miejsca za Barceloną, a dalszy ich byt w LM zależy od losowania.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329576

No sorry, ale jak to inaczej nazwać.

Ty myślisz trochę co piszesz czy nie? Ajax 3 razy zajmował 3 miejsca w grupie i to ma być dostarczyciel punktów. Najpierw dowiedz się czy to co piszesz jest prawdą. Bo dla mnie dostarczyciel punktów to może urwać 1 czy 2 punkty a nie zawsze więcej od innej ekipy.

Zenit, Borussia, Basel, City, Galata, Bayer

Dla mnie tylko Borussia i City są lepsze. Reszta jest porównywalna a zresztą skoro twierdzisz, że bierzesz pod uwagę wyniki z poprzedniego sezonu to także City można nazwać słabsze.

Uparłeś się i trwasz dalej w swoim postanowieniu. Ja się będę trzymał faktu, że w koszyku było 6 zespołów lepszych od Ajaxu

Teraz twierdzisz że było 6 drużyn a wcześniej wspominałeś tylko o momencie losowania.

Czyżbyś się gubił w swoich teoriach?

ale to Juve z Napoli zdominowały rozgrywki i są mocniejsze od reszty

City i United tez ostatnio zdominowały ligę angielską a sukces w LM odniosła Chelsea (słabo grająca w lidze, ale bardziej doświadczona w pucharach niż City) nie widzisz analogii?

Porażka Milanu z beniaminkiem

City też przegrało i też jest cieniem?

A teraz jeszcze czytam, że sprzedali Boatenga, a więc swojego podstawowego zawodnika, do Schalke.

Którego od dłuższego czasu chcieli się pozbyć i kupili Mauriego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329588

Euz tu nawet nie trzeba patrzeć na dorobek punktowy Ajaxu w poprzednich sezonach tylko spojrzeć jak w poprzedniej edycji grał w meczach z Realem. Dwie porażki po 4-1 i to jest drużyna, która ma zagrozić Barcie? Wątpliwe by Ajax urwał jakikolwiek punkt Hiszpanom, a jeśli już tak by się stało to raczej w stylu Celticu, czyli mecz na ogromnym farcie. Ajax to kuźnia talentów, ale zwyczajny średniak europejski, który w starciach z Barcą nie ma wielu argumentów. Taka jest prawda.

dokładnie jest tak jak mówisz, ale do Foxa Muldera nie docierają niektóre argumenty, które wypunktował mu ładnie marcel.

Ty myślisz trochę co piszesz czy nie? Ajax 3 razy zajmował 3 miejsca w grupie i to ma być dostarczyciel punktów. Najpierw dowiedz się czy to co piszesz jest prawdą. Bo dla mnie dostarczyciel punktów to może urwać 1 czy 2 punkty a nie zawsze więcej od innej ekipy.

Nie no, brak słów. Rok temu w lidze europy była taka grupa:

Rubin - 14, Inter - 11, Partizan - 3, Nefci - 3. Mam rozumieć, że Partizan, który zajął 3 miejsce nie był dostarczycielem punktów dla Interu i Rubina ? Zajął przecież 3 miejsce. Ajaxowi natomiast brakowało ZALEDWIE 7 punktów do będącego na 2 miejscu Realu, ale według Ciebie nie był dostarczycielem punktów dla BvB i Realu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/216/#findComment-329595

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Chce ktoś dobry przepis na kurczaka z sezamem?
    • Attitude
      Wobec wydarzeń z otwarcia NXT, wyznaczono dwa pojedynki mistrzowskie na kolejny tydzień. Oba Femi stanie do pierwszej obrony głównego tytułu, a jego rywalem będzie Eddy Thorpe. Natomiast Tony D'Angelo mistrzostwo North American będzie bronić w pojedynku z Ridgem Hollandem. Za tydzień: * NXT Championship Match: Oba Femi vs. Eddy Thorpe * NXT North American Championship Match: Tony D'Angelo vs. Ridge Holland Natomiast Shotzi pokonała Stephanie Vaquer po ingerencji Fatal Influence. Tym samym za dwa tygodnie to Shotzi będzie rywalką Fallon Henley. Skrót NXT: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas na poważnie odświeżyć temat Dziś na śniadanie wjechały 
    • MattDevitto
      @ CzaQ  jest news Sama śmietanka
    • MattDevitto
      Mają tu duże pole do popisu. Pamiętam, że mi się ogólnie podobał zamysł Hype MMA czy jak to tam się nazywało, gdzie walczyły te nołnejmy i wardęga popylał jeszcze w jakieś pelerynie. To tam Hejter w 7 sekund uwalił Rafona.
  • Dodaj nową pozycję...