Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Śląsk Wrocław – FC Sevilla 0-5

Ivan Rakitic 22’ ; Carlos Bacca 38’, 87’ ; Jairo Samperio 71’ ; Diego Perotti 78’

Śledząc polskie media odniosłem wrażenie, że dla wielu Śląsk Wrocław miał całkiem realne szanse na wyeliminowanie FC Sevilli. Jak duże były to szanse pokazał dzisiejszy mecz. Tydzień temu sądziłem, że Stanislav Levy prawdopodobnie wystawi we Wrocławiu rezerwowy skład, aby w pełni skoncentrować się na pogoni za ligową czołówką. Czech wystawił jednak podstawowy skład, ponieważ pracuje w Śląsku na tyle długo, iż wie, na co stać zmienników. Gdyby tacy parodyści jak Oded Gavish czy Jakub Więzik zagrali od pierwszej minuty dziewięć goli Sevilla strzeliłaby w jednym, a nie dwóch meczach. Drugi rok z rzędu WKS kończy z bagażem blisko dziesięciu bramek. W zeszłym sezonie dwukrotnie pięć bramek strzelił im inny średniak mocnej ligi, a mianowicie Hannover. Teraz padło na zdobywców Pucharu UEFA w latach 2006-2007. Szkoda, że dzisiejszy pogrom zamazuje niezły występ Wrocławian na arenie międzynarodowej, bowiem wielu, m. in. ja wieszczyłem im odpadnięcie już po rywalizacji z Club Brugge. Cóż, Śląsk skoncentruje się teraz na powrocie do ligowej czołówki. Pierwszy punkt planu – niedzielny wyjazd do Gliwic…

Śląsk Wocław: Rafał Gikiewicz 1 – Krzysztof Ostrowski 1, Mariusz Pawelec 4 (70. Oded Gavish 1), Adam Kokoszka 1.5, Amir Spahic 2.5 (46. Jakub Więzik 1) – Przemysław Kaźmierczak 1.5, Tomasz Hołota 2, Waldemar Sobota 2, Sebastian Mila 2, Sylwester Patejuk 1.5 (72. Tadeusz Socha bez oceny) - Sebino Plaku 1.5

Trener: Stanislav Levy 3

FC Sevilla: Beto 3 – Diogo Figeuiras 4, Juan Cala 3.5, Fernando Navarro 3.5 (48. Israel Puerto 3), Alberto Moreno 3.5 – Vitolo 3.5, Vicente Iborra 4, Jairo Samperio 5, Ivan Rakitic 4 (57. Cotan 3), Bryan Rabello 4.5 (64. Diego Perotti 4.5) – Carlos Bacca 5

Trener: Unai Emery 4.5

Sędzia: Firat Aydinus (Turcja) 4

Gracz meczu: Carlos Bacca (FC Sevilla)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329407

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Śląsk Wrocław - FC Sevilla 0:5

No i co ja mam powiedzieć? To, że strzelimy 3 gole było niemożliwe praktycznie, ale nadzieje było chociaż na jednego gola. Największe rozmyślenia miałem jak będzie grać Sevilla. Czy nie będzie się bawić, a może spokojnie będzie bronić się i skarci nas w środku spotkania. Niestety początek meczu tylko zasługiwał na pochwały. Może gdyby Plaku. Sevilla na starcie niezbyt pewna siebie, ale potem Hiszpanie się rozkręcili. Całkowita kompromitacja, błędy na poziomie juniorów. Nigdy bym nie podejrzewał, że zagramy gorzej u siebie niż na wyjeździe. Kiedyś Hannower również dokopał tak Śląskowi. Pecha ma ten zespół. Szkoda, bo dobre wrażenie po rywalizacji z Brugge zostało całkowicie zmazane. Jakby te 3% w losowaniu okazało się trafne... Patrząc na inne pary to zdecydowanie trafiliśmy najgorzej jak można było. Albania ma swój team w LE. :cry: pozostaje tylko liczyć na klub ze stolicy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329413

Albania ma swój team w LE.

Przecież zarówno Skenderbeu jak i Kukesi odpadły ;)

Mnie wciąż cieszy, że i w fazie play-off bez niespodzianek się nie obyło. Odpadniecie Stuttgartu, Udinese, Bragi czy Saint-Etienne do takowych z pewnością należą.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329418

Sevilla była do przejścia tylko pod jednym warunkiem: Śląsk musiał zagrać ten dwumecz tak samo, a może nawet i lepiej niż z drużyną z Brugii. To co się stało wszyscy widzieli. 9-1 w dwumeczu mówi samo za siebie. Już nawet nie chodzi o to 4:1 w Hiszpanii, ale bardziej o to, co wczoraj robili piłkarze WKS-u. To woła o pomstę do nieba. Nie da się tak grać. Nawet w sumie nie wiem czy chcę tego, aby wylosowali Śląsk za to Fenerbahce... Legia się tak w razie czego nie skompromituje. Chociaż trzeba wziąć pod uwagę skład jakim dzisiaj grał Śląsk. Ten Gavish to jakiś pionek, a reszta zespołu się do niego dopasowała.

Odchodząc od tematu Europejskich Pucharów. Dziś w Gdańsku zagrają Lechia i Górnik, czyli dwie drużyny z czuba tabeli. Wielce prawdopodobnie, że na tym meczu padnie rekord frekwencji, gdyż wyprzedano już ponad 18.000 biletów. 24k fanów na PGE Arenie nie jest rzeczą niemożliwą. Oczekuję dobrego meczu, zwycięstwa i lidera, którego Lechia nie odda już do końca sezonu. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329419

Albania ma swój team w LE.

Przecież zarówno Skenderbeu jak i Kukesi odpadły ;)

Rzeczywiście Skënderbeu odpadło po karnych. Musiałem coś źle spojrzeć na wyniki. To Fiorentina awansowała dzięki bramkom strzelonym na wyjeździe.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329421

Dziś losowanie grup Ligi Europy. Macie jakieś typy odnośnie grupowych rywali mistrzów Polski? ;)

Ja pokuszę się o luźny typ i według mnie Legia Warszawa zagra ze Standardem Liege (I koszyk), Dnipro Dnipropietrowsk (II koszyk) i Maccabi Tel Awiw (IV koszyk).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329425

Moim zdaniem najłatwiejsza grupa dla Legii z:

Koszyk A

APOEL Nikozja

Standard Liège

Koszyk B

Racing Genk

Dnipro Dnipropietrowsk

Koszyk D

Tutaj są najsłabsze zespoły, więc mógłby każdy, ale te teoretycznie najsłabsze pokonywały faworytów jak VFB...

Tromsø IL

SV Zulte Waregem

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329436

Pavlos - APOEL Nikozja jest w koszyku B
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329448

BVB drugi rok z rzędu trafia na silnych przeciwników, ale to nie jest najsilniejsza grupa. Zestawienie z Manchesterem United, Shakhtarem Donieck, Bayerem Leverkusen oraz Realem Sociedad prezentuje się okazale. Ciężko będzie przewidzieć kolejność miejsc zajmowanych przez te zespoły. Fajnie wygląda jeszcze grupa H, w której Barcelona znowu przyjedzie na Celtic Park. Powtórka z zeszłego roku mile widziana. Pozostałe grupy mają zdecydowanych faworytów.

Gr. A: Co za grupa! Ferguson często lubił rotować składem, przez co zdarzało się United gubić punkty. Moyes z uwagi na wymagających rywali może o tym pomyśle zapomnieć. Shakhar na krajowym podwórku nie ma konkurencji, ale w pucharach są już ograni. Bayer wystartował w lidze z kompletem punktów i będzie starał się ugrać coś także w LM. Baskijska rewelacja z zeszłego sezonu w tych rozgrywkach udowadnia, że ich forma nie była dziełem przypadku. Po wyrównanej walce do ostatniej kolejki typuję awans United oraz Sociedad.

Gr. B: Galatasaray będzie się starał bronić honoru tureckiej piłki, ale Real i Juventus są poza konkurencją.

Gr. C: Tutaj ciekawa będzie jedynie rywalizacja o 1 miejsce między PSG a Benficą.

Gr. D: Mocno będę kibicował Czechom, ale Bayern i Manchester City bez problemów przejdą dalej.

Gr. E: Chelsea ma zaklepane 1 miejsce, o drugie będzie się biło Schalke z Basel. Patrząc na potencjał Szwajcarów, stawiam na nich.

Gr. F: Świetnie zapowiadają się mecze tej grupy. Te drużyny lubią grać ofensywnie. Arsenal z obecną kadrą i ze śmiesznymi bezgotówkowymi transferami typu Flamini nie będzie w stanie podjąć walki z silnymi kadrowo Borussią oraz Napoli.

Gr. G: Atletico, a dalej Porto lub Zenit. Dla Austrii samo dostanie się do grupy po bodaj 19 latach jest sukcesem.

Gr. H: Barca przyfarciła z losowaniem. Ajax przy odrobinie szczęścia może pokrzyżować szyki Milanowi. Celtic poza konkurencją, ale u siebie urwą kilka punktów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329451

Standard Liege, FC Salzburg, St Gallen - to byłaby grupa marzeń...

Tottenham Londyn, SC Freiburg, Maccabi Tel - Awiw - to byłaby grupa śmierci...

Legia nie wylosowała żadnego z tych zespołów, ale zdecydowanie bliżej grupie J do wariantu numer dwa. Ambicje Lazio Rzym sięgają zapewne turyńskiego finału. Trabzonspor także może zajść w tych rozgrywkach dość daleko. Apollon Limassol to rywal w zasięgu mistrzów Polski, choć los także w tym przypadku mógłby być łaskawszy. Niestety chyba nie zobaczymy polskiego zespołu wiosną w europejskich pucharach, choć Lech Poznań w sezonie 2010/2011 i Wisła Kraków w sezonie 2011/2012 także miały trudnych przeciwników i się z nimi uporały. Poza tym Warszawianie także poznali smak wyjścia z grupy LE. Zapowiadają się ciekawe czwartkowe wieczory...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329453

Grupa A

Valencia CF

Swansea City A.F.C.

Kubań Krasnodar

FC St. Gallen

Valencia zdecydowanie faworyt. Drugą pozycje prawdopodobnie zajmie Swansea. Walijczykom daleko to Hiszpanów, ale myślę, że są mocniejsi od pozostałej dwójki.

Typ:

1. Valencia FC

2. Swansea City A.F.C

3. Kubań Krasnodar

4. FC St. Gallen

Grupa B

PSV Eindhoven

Dinamo Zagrzeb

Czornomoreć odessa

Ludogorec Razgrad

Tutaj także nie będzie niespodzianek.

Typ:

1. PSV Eindhoven

2. Dinamo Zagrzeb

3. Czornomoreć odessa

4. Ludogorec Razgrad

Grupa C

Standard Liège

Red Bull Salzburg

IF Elfsborg

Esbjerg fB

Standard faworytem. Salzburg wstawił bym na drugie miejsce, ale raz już zaliczyli fatalny występ w LE dlatego szanse moim zdaniem ma również Elfsborg. Esbjerg to najsłabszy zespół ze stawki. Nie wiem czy coś namiesza, ale interesujące mogą być ich mecze. Może jakaś solidarność skandynawów? :twisted:

Typ:

1. Standard Liège

2. IF Elsborg

3. Red Bull Salzburg

4. Esbjerg fB

Grupa D

Rubin Kazań

Wigan Athletic

NK Maribor

SV Zulte Waregem

Ciekawa grupa. Rosjanie niby faworyci, ale Anglicy powalczą. To samo tyczy się również pozostałej dwójki. Raczej nie awansują, ale też bym nie faworyzował do końca Maribor'a.

Typ:

1. Wigan Athletic

2. Rubin Kazań

3. NK Maribor

4. SV Zulte Waregem

Grupa E

AC Fiorentina

Dnipro Dnipropietrowsk

FC Paços de Ferreira

Pandurii Târgu Jiu

Pierwsze miejsce dla Włochów. O drugie powalczy Dnipro z Ferreira'ą.

Typ:

1. AC Fiorentina

2. Dnipro Dnipropietrowsk

3. FC Paços de Ferreira

4. Pandurii Târgu Jiu

Grupa F

Girondins Bordeaux

APOEL Nikozja

Eintracht Frankfurt

Maccabi Tel Awiw

Chyba najbardziej wyrównana grupa. Bordeaux zajmie pewnie pierwsze miejsce, ale faworyzował bym Eintracht. Tutaj każdy może być na każdym miejscu.

Typ:

1. Girondins Bordeaux

2. Eintracht Frankfurt

3. APOEL Nikozja

4. Maccabi Tel Awiw

Grupa G

Dynamo Kijów

KRC Genk

Rapid Wiedeń

FC Thun

Ukraińcy powinni dominować. o drugie miejsce będzie walka między Genk'iem i Wiedniem.

Typ:

1. Dynamo Kijów

2. KRC Genk

3. Rapid Wiedeń

4. FC Thun

Grupa H

Sevilla FC

SC Freiburg

GD Estoril-Praia

Slovan Liberec

Trochę się bałem żeby Legia nie trafiła na Sevilla'ę. :P Hiszpanie pokonają każdego tutaj. Drugie miejsce raczej też wątpliwości nie mam. Kolejna grupa, gdzie pewnie skończy się jak jest teraz.

Typ:

1. Sevilla FC

2. SC Freiburg

3. GD Estoril-Praia

4. Slovan Liberec

Grupa I

Olimpique lyon

Real Betis

Viktoria Guimaraes

HNK Rijeka

Powiem tyle, że współczuję Chorwatom. Wygra Lyon. konfrontacja między Betis'em i Viktoria'ą będzie bardzo ciekawa. Każdy może zając miejsce drugie.

Typ:

1. Olimpique Lyon

2. Viktoria Guimaraes

3. Real Betis

4. HNK Rijeka

Grupa J

Lazio Rzym

Trabzonspor Kulübü

Legia Warszawa

Apollon Limassol

Lazio kiedyś zakończyło piękny turniej w wykonaniu Wisły. Lubię ten klub, ale czekam aż ktoś z Polski im dokopie w turnieju. Tym bardziej, że teraz jest to drużyna z mojego miasta. Serce za Legią. Rozum jednak mówi, że będzie łatwo. Z Turkami trafiłem. Jeden z klubów, które brałem pod uwagę, że możemy na nich trafić. Mogliśmy trafić gorzej. Na pewno punkty trzeba zdobyć z limassol'em. Jeśli z nimi nic nie ugramy to nie ma o czym marzyć.

Typ:

1. Lazio Rzym

2. Legia Warszawa

3. Trabzonspor Kulübü

4. Apollon limassol

Grupa K

Tottenham Hotspur

Anży Machaczkała

Sheriff Tyraspol

Tromsø IL

Jak jest, tak zostanie.

Typ:

1. Tottenham Hotspur

2. Anży Machaczkała

3. Sheriff Tyraspol

4. Tromsø IL

Grupa L

AZ Alkmaar

PAOK Saloniki

Maccabi Hajfa

Szachtior Karaganda

Dół tabeli bez niespodzianek, ale Grecy mogą powalczyć z AZ.

Typ:

1. PAOK Saloniki

2. AZ Alkmaar

3. Maccabi Hajfa

4. Szachtior Karaganda

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329465

• Urządzenie:  Windows

Barca przyfarciła z losowaniem.

Jedno z najgłupszych zdań jakie przeczytałem na tym forum. :shock:

To chyba jedna z najtrudniejszych grup jakie miała Barcelona od wielu lat a ty wyskakujesz z jakimś fartem.

Co do szans Legii to najważniejsza jest duża poprawa gry ( pierwsze połowy), bo bez niej to nawet z Cypryjczykami będzie ciężko. Duże znaczenie będzie miało też podejście do tych rozgrywek Lazio, jeśli wystawi słabszy skład to można z nimi powalczyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329467

Valencia zdecydowanie faworyt. Drugą pozycje prawdopodobnie zajmie Swansea. Walijczykom daleko to Hiszpanów, ale myślę, że są mocniejsi od pozostałej dwójki.

Proszę Cię. Swansea akurat ma mocarną ekipę i nie powinni mieć problemów z awansem, Valencia wcale nie jest lepszą drużyną na tę chwilę. To będą dwa wyrównane spotkania, a podopieczni Miroslava Dukica są faworytami tylko dzięki nazwie.

Ciekawa grupa. Rosjanie niby faworyci, ale Anglicy powalczą. To samo tyczy się również pozostałej dwójki. Raczej nie awansują, ale też bym nie faworyzował do końca Maribor'a.

Wigan nie wyjdzie z grupy, oni w tej chwili się biją o środek tabeli w championship, nie mają Martineza, za którego jako tako jeszcze pograli w piłkę. Nie zdziwie się, jak się to skończy ostatnim miejscem w grupie, ale wiadomo - w takim przypadku motywacja jest inna.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329468

Proszę Cię. Swansea akurat ma mocarną ekipę i nie powinni mieć problemów z awansem, Valencia wcale nie jest lepszą drużyną na tę chwilę. To będą dwa wyrównane spotkania, a podopieczni Miroslava Dukica są faworytami tylko dzięki nazwie.

Nie wykluczam akurat Swansea i nie faworyzuje Valencia'i tylko ze względu na nazwę. Rywalizacja będzie wyrównana i sami Hiszpanie obawiają się rywali, ale wg. mnie powinni dać radę.

Wigan nie wyjdzie z grupy, oni w tej chwili się biją o środek tabeli w championship, nie mają Martineza, za którego jako tako jeszcze pograli w piłkę. Nie zdziwię się, jak się to skończy ostatnim miejscem w grupie, ale wiadomo - w takim przypadku motywacja jest inna.

W swojej lidze Rubin również traci sporo do lidera. Mimo braku Martineza nie powinni aż tak osłabnąć, żeby nie nawiązać walki z innymi.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329475

Kilka zdań o losowaniu grup Ligi Europy...

Grupa A (Valencia CF, Swansea, Kubań Krasnodar, FC St. Gallen)

Faworytami do awansu są zespoły rozstawione z pierwszych dwóch koszyków, choć Kubań Krasnodar będzie groźny w meczach u siebie. Klub ze Szwajcarii na 99% nie powtórzy wyczynu FC Basel sprzed roku.

Typ: 1. Valencia CF, 2. Swansea, 3. Kubań Krasnodar, 4. FC St. Gallen

Grupa B (PSV Eindhoven, Dynamo Zagrzeb, Czornomorec Odessa, Ludogorec Razgrad)

Tutaj zdecydowanym faworytem grupy jest PSV Eindhoven. O drugie miejsce powininno rywalizować Dynamo Zagrzeb z Czornomorcem Odessa i to w kopciuszki ostatnich dwóch edycji Ligi Mistrzów upatruję faworyta w tym starciu.

Typ: 1. PSV Eindhoven, 2. Dynamo Zagrzeb, 3. Czornomorec Odessa, 4. Ludogorec Razgrad

Grupa C (Standard Liege, Red Bull Salzburg, IF Elfsborg, Esbjerg)

Tutaj faworytami do awansu - tak jak w przypadku grupy A - są ekipy rozstawione najwyżej i to one powinny rozstrzygnąć między sobą kwestię zwycięstwa w grupie. U siebie Elfsborg i Esbjerg mogą coś ugrać...

Typ: 1. Standard Liege, 2. Red Bull Salzburg, 3. IF Elfsborg, 4. Esbjerg

Grupa D (Rubin Kazań, Wigan Athletic, NK Maribor, Zulte Waregem)

Tegoroczne grupy Ligi Europy są bardzo schematyczne - dwóch faworytów i dwie słabsze drużyny. W grupie D jest podobnie, z tymże Rubin Kazań to według mnie zdecydowany faworyt do awansu z pierwszego miejsca...

Typ: 1. Rubin Kazań, 2. Wigan Athletic, 3. Zulte Waregem, 4. NK Maribor

Grupa E (AC Fiorentina, Dnipro Dnipropietrowsk, Pacos de Ferreira, Pandurii)

W mojej opinii Fiorentina może być czarnym koniem rozgrywek. Z awansem do nastepnej rundy nie powinna mieć problemu, choć wyjazd na Ukrainę może okazać się bardzo trudny.

Typ: 1. Fiorentina, 2. Dnipro Dnipropietrowsk, 3. Pacos de Ferreira, 4. Pandurii

Grupa F (Girondins Bordeaux, APOEL Nikozja, Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel Awiw)

Według mnie to najciekawsza grupa w rozgrywkach i nawet faworyzowane Girondins Bordeaux nie może być pewne awansu, choć stawiam mimo wszystko na to, że zespoły z dobrych lig, tj. Ligue 1 i Bundesliga, awansują dalej...

Typ: 1. Girondins Bordeaux, 2. Eintracht Frankfurt, 3. APOEL Nikozja, 4. Maccabi Tel Awiw

Grupa G (Dynamo Kijów, KRC Genk, Rapid Wiedeń, FC Thun)

Dynamo Kijów powinno w miarę spokojnie uporać się z rywalami. O drugie miejsce w grupie rywalizować będą zespoły z Belgii i Austrii...

Typ: 1. Dynamo Kijów, 2. Rapid Wiedeń, 3. KRC Genk, 4. FC Thun

Grupa H (FC Sevilla, SC Freiberg, Estoril, Slovan Liberec)

Grupa z dwiema solidnymi drużynami. Szkoda mi Slovana Liberec, który np. w grupie G mógłby powalczyć nawet o awans...

Typ: 1. FC Sevilla, 2. SC Freiburg, 3. Slovan Liberec, 4.Estoril

Grupa I (Olympique Lyon, Real Betis, Vitoria Guimaraes, Rijeka)

Olympique Lyon powinien dość pewnie wygrać grupę. Nie ma chyba, co liczyć na powtórkę z San Sebastian w wykonaniu piłkarzy Betisu, choć awans także powinni wywalczyć...

Typ: 1. Olympique Lyon, 2. Real Betis, 3. Vitoria Guimaraes, 4. Rijeka

Grupa J (Lazio Rzym, Trabzonspor, Legia Warszawa, Apollon Limassol)

W końcu jakiś turecki klub nie został zawieszony :P. O tej grupie pisałem już wyżej. Trabzonspor będzie bardzo groźny na własnym boisku i prędzej Legia urwie jakieś punkty na Stadio Olimpico. Apollon Limassol u siebie także tanio skóry nie sprzeda. Mimo to faworytem pozostaje Lazio Rzym, które dysponuje kilkoma świetnymi piłkarzami jak Hernanses, Klose czy Candreva...

Typ: 1. Lazio Rzym, 2. Trabzonspor, 3. Legia Warszawa, 4. Apollon Limassol

Grupa K (Tottenham Londyn, Anży Mahaczkała, Sherrif Tiraspol, Tromsoe)

W tej grupie gra moim zdaniem główny faworyt do końcowego triumfu. Tottenham nie powinien mieć trudności z awansem, zwłaszcza po odejściach kilku ważnych ogniw Anży. Nie skreślałbym ,,Szeryfów", którzy u siebie mogą być trudni do ogrania...

Typ: 1. Tottenham Londyn, 2. Anży Mahaczkała, 3. Sherrif Tiraspol, 4. Tromsoe

Liga Europy ma to do siebie, że tutaj w połowie rozgrywek do peletonu doskakują maruderzy z Ligi Mistrzów, więc naprawdę bardzo ciężko orzec, kto wygra rozgrywki. Na dzień dzisiejszy faworyci to Tottenham Londyn, FC Sevilla i Fiorentina (kolejność nieprzypadkowa). Namieszać mogą takie kluby jak Lazio Rzym, Valencia, Swansea, PSV Eindhoven, Dynamo Kijów czy Olympique Lyon. Odpowiedź na główne pytanie poznamy w maju w Turynie...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/215/#findComment-329478

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Chce ktoś dobry przepis na kurczaka z sezamem?
    • Attitude
      Wobec wydarzeń z otwarcia NXT, wyznaczono dwa pojedynki mistrzowskie na kolejny tydzień. Oba Femi stanie do pierwszej obrony głównego tytułu, a jego rywalem będzie Eddy Thorpe. Natomiast Tony D'Angelo mistrzostwo North American będzie bronić w pojedynku z Ridgem Hollandem. Za tydzień: * NXT Championship Match: Oba Femi vs. Eddy Thorpe * NXT North American Championship Match: Tony D'Angelo vs. Ridge Holland Natomiast Shotzi pokonała Stephanie Vaquer po ingerencji Fatal Influence. Tym samym za dwa tygodnie to Shotzi będzie rywalką Fallon Henley. Skrót NXT: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas na poważnie odświeżyć temat Dziś na śniadanie wjechały 
    • MattDevitto
      @ CzaQ  jest news Sama śmietanka
    • MattDevitto
      Mają tu duże pole do popisu. Pamiętam, że mi się ogólnie podobał zamysł Hype MMA czy jak to tam się nazywało, gdzie walczyły te nołnejmy i wardęga popylał jeszcze w jakieś pelerynie. To tam Hejter w 7 sekund uwalił Rafona.
  • Dodaj nową pozycję...