Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A kiedy pisałem, że wyklucza?

To dyskusja o REALNYCH szansach. Oddziel chłopie dyskusję na forum od dopingowania. Ja tutaj liczę na normalną dyskusję, a nie jakieś tam farmazony "Bo ja jestem kibicem, a kibic musi wierzyć". Jak stare baby w kościele...

Są tu osoby, które są optymistami, a to łączy się z jak to nazwałeś "farmazonami". :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329289

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

A kiedy pisałem, że wyklucza?

To dyskusja o REALNYCH szansach. Oddziel chłopie dyskusję na forum od dopingowania. Ja tutaj liczę na normalną dyskusję, a nie jakieś tam farmazony "Bo ja jestem kibicem, a kibic musi wierzyć". Jak stare baby w kościele...

Są tu osoby, które są optymistami, a to łączy się z jak to nazwałeś "farmazonami". :)

Jakoś nie widzę, żebym pisał, że NORMALNA (realną sam sobie dodałeś) dyskusja "wykluczała własne opinie na dany temat/drużynę/rozgrywki, whatever". To sobie sam dopowiedziałeś. W sumie zbytnio mnie to nie dziwi.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329296

• Reputacja:   1

Nie wiem, co widzisz złego w dopingowaniu drużyny. Każdy normalny kibic zawsze liczy na team nawet jak są małe szanse na wygraną.

W dopingowaniu nie widzę nic złego. Cody'ego Rhodesa w Gdańsku też dopingowałem chociaż wiedziałem, że jobbnie Ortonowi. Po prostu jak gadamy o szansach na awans i ja mówię "no way", to nie jest to samo, co stać na stadionie i drzeć japę "Legia gola!" nakręcając się wspólnie z innymi kibicami. To dyskusja o REALNYCH szansach. Oddziel chłopie dyskusję na forum od dopingowania.

Nie rozumiem Twojego punktu widzenia. Tak samo ja mogę powiedzieć oddziel dyskusję na forum od stania na widowni PG Areny i darcia japy" Let's go Cody". Czy ja mówiłem coś o "darciu japy"? Mówiąc dopingować nie miałem namyśli stania na trybunach i rzekomego strzępienia gardła. Staram się być optymistą i liczę na drużynę nawet jak gra z np. Barceloną. Wiem, że szans nie ma, ale liczę nadal. Kibicuję, ale z rozsądkiem.

"Bo ja jestem kibicem, a kibic musi wierzyć". Jak stare baby w kościele...

Wiara nie jest obowiązkiem, ale wiążę się akurat z kibicowaniem. Skoro kibicujesz to, jednak wierzysz w mniejszym bądź większym stopniu w uzyskanie przez ulubiony zespół, jak najlepszego wyniku. To, że drużyna jest serio skazana na porażkę i to widać, to nie oznacza, że trzeba przestać wierzyć. Zawsze trzeba mieć jakieś malutkie nadzieje. To, że ktoś w głębi serca wierzy w pokonanie przez Legia'ę jakieś wielkiej drużyny ala Barca to nie oznacza, że jest jakimś fanatykiem bez krzty zdrowego rozsądku.

Szanse na wyeliminowanie rumuńskiej drużyny były duże. Nie wiem dlaczego traktujesz wiernych kibiców jako fanatycznych kiboli, którzy nie przyjmują do siebie żadnych słów o porażce. Jakoś nie zauważyłem żeby ktoś tu wypisywał jak sam mówiłeś farmazony. NalepRKO wyraził tylko swoje zdanie o tym, że Legia mogła powalczyć, a przeciwnicy byli w zasięgu. Absolutnie nie widzę tu nic wziętego z kosmosu, bo odebrałeś to jakby gadał o awansie do finału LM. Chcesz dyskutować o realnych szansach, ale skoro dla kogoś te szanse na awans do turnieju były realne to od razu nie wiąże się z dyskusją tylko są to bajeczki zaślepionego fanatyka.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329300

Sam pisałeś o realnych szansach, ale nieważne. Nie będziemy się sprzeczać o takie detale. // Jutro wygaśnie.

NalepRKO - jak krowie na rowie ci to wytłuszczę, bo inaczej nie skumasz niestety. Zatem jedziemy. Skup się! Wiem, że to trudne (dla ciebie). Ale przez chwilę dasz radę:

Realna dyskusja nie wyklucza własnych opinii na dany temat/drużynę/rozgrywki, whatever.

a teraz to, co ja pisałem:

To dyskusja o REALNYCH szansach

Czyli o realnych pisałem w kontekście szans, a nie dyskusji. W ostatnim poście piszesz już o realnych szansach, a nie dyskusji - zapewne z głupoty lub chęci obrócenia kota ogonem.

A tutaj już piszę o dyskusji. Normalnej:

Ja tutaj liczę na normalną dyskusję, a nie jakieś tam farmazony "Bo ja jestem kibicem, a kibic musi wierzyć".

Dalej ty piszesz:

Realna dyskusja nie wyklucza własnych opinii na dany temat/drużynę/rozgrywki, whatever.

i ja cię później poprawiam, że takiego stwierdzenia nie użyłem, a ty dalej wypisujesz swoje bzdury.

I teraz ci kolego wyjaśniam dalej. Uwaga! Znowu chwila skupienia jest potrzebna! Nie użyłbym stwierdzenia "realna dyskusja", bo to zwyczajnie głupio brzmi. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329302

Sam pisałeś o realnych szansach, ale nieważne. Nie będziemy się sprzeczać o takie detale. // Jutro wygaśnie.

NalepRKO - jak krowie na rowie ci to wytłuszczę, bo inaczej nie skumasz niestety. Zatem jedziemy. Skup się! Wiem, że to trudne (dla ciebie). Ale przez chwilę dasz radę:

a teraz to, co ja pisałem:

To dyskusja o REALNYCH szansach

Czyli o realnych pisałem w kontekście szans, a nie dyskusji. W ostatnim poście piszesz już o realnych szansach, a nie dyskusji - zapewne z głupoty lub chęci obrócenia kota ogonem.

A tutaj już piszę o dyskusji. Normalnej:

Ja tutaj liczę na normalną dyskusję, a nie jakieś tam farmazony "Bo ja jestem kibicem, a kibic musi wierzyć".

Dalej ty piszesz:

i ja cię później poprawiam, że takiego stwierdzenia nie użyłem, a ty dalej wypisujesz swoje bzdury.

I teraz ci kolego wyjaśniam dalej. Uwaga! Znowu chwila skupienia jest potrzebna! Nie użyłbym stwierdzenia "realna dyskusja", bo to zwyczajnie głupio brzmi. ;)

Tam chodziło mi o realne szanse, o których pisałeś Ty. Można się pogubić w tej "gorącej" dyskusji, a więc biję się w pierś, co wcale nie zmienia mojego nastawienia do tego:

W dopingowaniu nie widzę nic złego. Cody'ego Rhodesa w Gdańsku też dopingowałem chociaż wiedziałem, że jobbnie Ortonowi. Po prostu jak gadamy o szansach na awans i ja mówię "no way", to nie jest to samo, co stać na stadionie i drzeć japę "Legia gola!" nakręcając się wspólnie z innymi kibicami. To dyskusja o REALNYCH szansach. Oddziel chłopie dyskusję na forum od dopingowania. Ja tutaj liczę na normalną dyskusję, a nie jakieś tam farmazony "Bo ja jestem kibicem, a kibic musi wierzyć". Jak stare baby w kościele...

Pavlos, wszystko ładnie wyjaśnił. Ja jakoś dziś nie jestem w stanie. :oops:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329306

To co wczoraj zrobił Celtic, po prostu za takie chwile kocham ten klub. Skompromitować się w Kazachstanie i przegrać 2:0, słuchać przez cały tydzień wypowiedzi trenera i zawodników drużyny przeciwnej, którzy już przypisali sobie awans, a Celtom dawali "aż" 30% szans na awans, by potem w fenomenalnym stylu rozbić ich 3:0 na Celtic Park, dodatkowo zwycięską bramkę zdobywając w doliczonym czasie gry, gdy każdy czekał już na dogrywkę. Mecz był niezwykle emocjonujący; nie oglądałem pierwszego spotkania, bo byłem na wakacjach, więc nie mogę powiedzieć jak tam zaprezentowały się obie drużyny, w rewanżu jednak to The Bhoys byli stroną zdecydowanie dominującą, pokazali fenomenalną grę i to, że ich awans z grupy w poprzedniej edycji nie był wcale przypadkiem. Serce do walki, za które kocham Szkotów pozwoli na kolejny rok wielkich emocji, których brakuje w lidze, i co najważniejsze na spory zastrzyk gotówki, co przełożyło się na ciekawe transfery już w tym roku. Teraz czekać tylko na losowanie grup, nawet jeśli miałaby być to grupa śmierci i tak będę śmiało wierzył w awans, przecież rok temu też mieliśmy być chłopcami od nabijania punktów ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329344

Celtic Glasgow - Szachtior Karaganda 3:0

Również chciałem się odnieść do meczu i pochwalić Szkotów za wolę walki. Gospodarze zdominowali całkowicie grę. Nie wiem czy uśpili swoich rywali, czy ta porażka na wyjeździe to po prostu był pechowy wypadek przy pracy. W każdym razie nie zwalniali tempa i oddawali odważne strzały nawet z daleka. To poskutkowało i dostaliśmy pięknego gola Commons'a. Warto strzelać z daleka polscy zawodnicy, warto. :roll: Celtic miał dużo szczęścia. Kazachowie mogli to wygrać, bo okazje również mieli. Strzały Džidić'a, czy Khizniczenko'i były bliskie. Przy pierwszej akcji brawa dla Matthews'a za wybicie z linii. Życzyć pozostaje powodzenia Celtom. Obejrzę losowanie grup, bo jestem ciekaw, co w tym roku nas czeka i jak będzie wyglądała "grupa śmierci". :D

Póki, co zostaje wspierać Śląsk. Fenerbahce wypadło, więc nawet jak nie damy rady Hiszpanom może się uda dostać poprzez losowanie. To byłby dopiero fart, nawet po części zasłużony. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329364

• Urządzenie:  Android

Grupa A:

Manchester Utd

Szachtar

Bayer

Real Sociedad

Grupa B:

Real Madryt

Juventus

Galatasaray

Kopenhaga

Grupa C:

Benfica

PSG

Olympiakos

Anderlecht

Grupa D:

Bayern

CSKA

Manchester City

Viktoria Pilzno

Grupa E:

Chelsea

Schalke

Basel

Steaua

Grupa F:

Arsenal

Marsylia

Borussia

Napoli

Grupa G:

Porto

Atletico

Zenit

Austria Wiedeń

Grupa H:

Barcelona

Milan

Ajax

Celtic

Takie grupy trafiły się podczas dzisiejszego losowania. Jak je oceniacie. Ja z "mojej" grupy bardzo się ciesze, bo Schalke, Bazylea czy Steaua to nie są tak mocni rywale, aby powtórzyć "sukces" z ubiegłego roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329381

Kilka słów nt dzisiejszego losowania fazy grupowej Ligi Mistrzów.

Grupa A: Manchester United, Szachtar Donieck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad

Faworytem tej grupy są Czerwone Diabły i to one powinny wyjść z tej grupy na pierwszym miejscu. Walka o drugą pozycję będzie zacięta. Jestem ciekawy postawy Realu Sociedad, który w dwumeczu z Lyonem pokazał, że potrafi grać w piłkę. Będę tutaj za hiszpańskim klubem. Jednak nie zapominajmy o Szachtarze, który praktycznie co roku potrafi wywinąć jakiegoś psikusa. Na Leverkusen nie liczę. Nie przepadam za nimi. Krótka piłka: United, Sociedad. Mimo tego, że jestem świadomy siły Szachtara.

Grupa B: Real Madryt, Juventus, Galatasaray, Kopenhaga

Po raz kolejny w Lidze Mistrzów spotkają się Real z Juve. Dwumecze pomiędzy tymi drużynami będą pasjonujące szczególnie, że Stara Dama nigdy nie "leżała" Królewskim. Do walki o awans może włączyć się także Galata. Drużyna z Turcji pokazała, że w piłkę grać potrafi. Chociażby w dwumeczu z Realem. Cholernie ciężko będzie wywieźć punkty ze Stambułu nawet Juve i Realowi. Na Kopenhagę nie liczę. Drużyna z Danii będzie dostarczycielem punktów dla pozostałych ekip. Tak czy siak z grupy wyjdą Real i Juve. Galatasaray zagra w fazie pucharowej LE.

Grupa C: Benfica, PSG, Olympiacos, Anderlecht

Tutaj z awansem nie powinno mieć żadnego problemu PSG. O drugą pozycję powalczą pozostałe drużyny, ale największe szanse ma Benfica. Drużyna, na której stadionie zostanie rozegrany finał na pewno będzie chciała pokazać się z jak najlepszej strony. Z grupy wyjdą PSG oraz Benfica.

Grupa D: Bayern, CSKA, Manchester City, Viktoria Pilzno

Bayern i City powalczą o pierwszą lokatę. Obie drużyny razem wyjdą z grupy. Jednak liczę na to, że czeska drużyna napsuje im trochę krwi, tak samo jak CSKA. Krótko na temat tej grupy, ale nie ma się o czym rozpisywać. Można jeszcze wspomnieć o tym, że liczę na to, iż Bayern i City stworzą ciekawe widowisko w meczach pomiędzy sobą.

Grupa E: Chelsea, Schalke, Basel, Steaua

Chelsea zajmie pierwsze miejsce. Nie sądzę żeby pozostałe drużyny mogły jej zagrozić. No chyba, że Bazylea. :) Strasznie trzymam kciuki za drużynę ze Szwajcarii. Piłkarsko na pewno nie jest gorsza od Schalke, co pokazał poprzedni sezon. Natomiast Steaua... dostarczyciel punktów. Może uda im się urwać komuś punkty, ale długiej przygody z LM im nie wróżę.

Grupa F: Arsenal, Olympique Marsylia, Borussia Dortmund, Napoli

Jedna z najciekawszych grup. Każda z drużyn (no może poza OM) ma szanse na pierwsze miejsce. Arsenal to solidna drużyna, której nie wróżę zwycięstwa w całych rozgrywkach, ale z grupy powinna wyjść. Mimo tego, że na tą chwilę BVB wydaje mi się lepszą ekipą. Przekonamy się również jak będzie funkcjonowało Napoli Rafy Beniteza. Ciekawe transfery, w tym Higuain... Może być w tej grupie bardzo ciekawie.

Grupa G: Porto, Atletico, Zenit, Austria Wiedeń

Na papierze jest to najsłabsza grupa ze wszystkich ośmiu. W teorii chyba także. Austrii Wiedeń nie daję szans nawet na LE. Pozostałe trzy drużyny powalczą o wyjście z grupy. Typuję Zenit i Atletico mimo tego, że rosyjska drużyna nie jest jakaś super mocna. Porto na ten moment jest dla mnie jedną wielką niewiadomą. Mogą wygrać tą grupę z zamkniętymi oczami, ale i zająć trzecie miejsce.

Grupa H: Barca, Milan, Ajax, Celtic

Barca i Milan to dwie drużyny, którą tą grupę opuszczą. Kolejno z pierwszego i drugiego miejsca. Celtic i Ajax powalczą o trzecie miejsce. Chociaż nie ukrywam, że te dwie ekipy mogą zabrać punkty lepszym drużynom. Mam tu na myśli Celtic, z którym sezon temu męczył się Mistrz Hiszpanii. Jednak to tylko pojedyncze mecze, w których te dwie drużyny mogą coś ugrać.

Faworytów jest kilku. Standardowo Barcelona z Realem. Do tego dochodzą obrońcy trofeum i ich najwięksi rywale, czyli dwie ekipy z Niemiec. Oprócz tej czwórki są dwie ekipy z Anglii - podopieczni Moyesa i Mourinho. No i oczywiście Stara Dama i prawie, że zerowe szanse daję Milanowi. Czarnym koniem rozgrywek mogą okazać się drużyny takie jak FC Basel, Real Sociedad San Sebastian i Szachtar Donieck. To właściwie tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329382

Faworytów jest kilku. Standardowo Barcelona z Realem. Do tego dochodzą obrońcy trofeum i ich najwięksi rywale, czyli dwie ekipy z Niemiec. Oprócz tej czwórki są dwie ekipy z Anglii - podopieczni Moyesa i Mourinho. No i oczywiście Stara Dama i prawie, że zerowe szanse daję Milanowi. Czarnym koniem rozgrywek mogą okazać się drużyny takie jak FC Basel, Real Sociedad San Sebastian i Szachtar Donieck. To właściwie tyle.

Nie lekceważ Paryżan. Potrafią wiele ugrać. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329383

Nie lekceważ Paryżan. Potrafią wiele ugrać. :)

W końcowym rozrachunku po prostu o nich zapomniałem. :D Oczywiście PSG jest także jednym z faworytów. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329384

Rozlosowano grupy Ligi Mistrzów, więc warto napisać kilka zdań komentarza na ten temat...

Grupa A (Manchester United, Szachtar Donieck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad San Sebastian)

Faworytem tej grupy jest bez wątpienia Manchester United, choć w meczach wyjazdowych ,,Czerwone Diabły" będą mieć niezwykle ciężko. O drugie miejsce powinien walczyć Szachtar Donieck z Bayerem Leverkusen. Mistrzowie Ukrainy stracili dwa ważne ogniwa - Fernandinho i Henrika Mchitarjana, co zwiększa szanse drużyny z Niemiec. Nie wolno skreślać też Basków, którzy w eliminacjach wyeliminowali przecież faworyzowany Olympique Lyon.

Mój typ: 1. Manchester United, 2. Szachtar Donieck, 3. Bayer Leverkusen, 4. Real Sociedad San Sebastian

Grupa B (Real Madryt, Juventus Turyn, Galatasaray Stambuł, FC Kopenhaga)

Szkoda mi Galatasaray Stambuł i nie tylko dlatego, że jego dwie najbardziej rozpoznawalne postaci to jedni z moich ulubionych piłkarzy. To naprawdę dobra drużyna, która przy lepszym losowaniu mogłaby powalczyć o awans, a tak raczej polegnie w starciu z dwiema legendami europejskiego futbolu, choć u siebie mogą być niezwykle groźni. FC Kopenhaga będzie w tej grupie raczej dostarczycielem punktów.

Mój typ: 1. Real Madryt, 2. Juventus Turyn, 3 Galatasaray Stambuł, 4. FC Kopenhaga

Grupa C (Benfica Lizbona, Paris Saint Germain, Olympiacos Pireus, Anderlecht Bruksela)

PSG naprawdę miało szczęście w losowaniu, bo gdyby znalazło się np. w grupie F to według mnie ciężko byłoby o awans do fazy pucharowej. Przy takich rywalach mistrzowie Francji prawdopodobnie wygrają grupę. Benfica Lizbona także powinna dość spokojnie zająć drugie miejsce. O udział w Lidze Europy na wiosnę - moim zdaniem - powalczą Anderlecht Bruksela i Olympiacos Pireus.

Mój typ: 1. Paris Saint Germain, 2. Benifca Lizbona, 3. Anderlecht Bruksela, 4. Olympiacos Pireus

Grupa D (Bayern Monachium, CSKA Moskwa, Manchester City, Viktoria Pilzno)

Tak jak w grupie B szkoda mi Galatasaray Stambuł tak tutaj szkoda Viktorii Pilzno, która pokazała polskim klubom, jak tworzy się drużynę mając mniejszy budżet niż polscy ,,potentaci". Viktoria będzie tutaj niestety outsiderem. Ciekawi mnie rywalizacja o zwycięstwo w grupie między obrońcą tytułu z Monachium, a Manchesterem City, który tym razem chyba wyjdzie z grupy. :P

Mój typ: 1. Bayern Monachium, 2. Manchester City, 3. CSKA Moskwa, 4. Viktoria Pilzno

Grupa E (Chelsea Londyn, Schalke 04 Gelsenkirchen, FC Basel, Steaua Bukareszt)

Chelsea Londyn to gigant, któremu znowu trafiła się dość łatwa grupa. W moim mniemaniu rywalizacja o drugie miejsce będzie naprawdę pasjonująca i stawiam na zeszłoroczną rewelację Ligi Europy, czyli FC Basel, który dwa sezony temu wyeliminował w grupie Manchester United.

Mój typ: 1. Chelsea Londyn, 2 FC. Basel, 3. Steaua Bukareszt, 4. Schalke 04 Gelsenkirchen

Grupa F (Arsenal Londyn, Olympique Marsylia, Borussia Dortmund, Napoli)

Małe deja vu? W sezonie 2011/2012 zespoły z trzech pierwszych koszyków także tworzyły grupę Ligi Mistrzów, a wraz z nimi zamiast Napoli rywalizował Olympiacos Pireus. W tamtym sezonie Borussia Dortmund zajęła ostatnie miejsce w grupie, a w moich oczach teraz są jej faworytem. Arsenal Londyn zwykle dość pewnie przechodzi fazę grupową mimo solidnych rywali na swojej drodze i wiecznych posądzeń o koniec tej ekipy, ale stawiam, że w tym sezonie Napoli - mimo braku Edisona Cavaniego, ale z Gonzalo Higuainem i Driesem Meertensem - sprawi niespodziankę i wyeliminuje ,,Kanonierów", którzy tak jak Manchester United przed dwoma sezonami i Chelsea Londyn w ubiegłym będzie angielskim tuzem zesłanym do ,,klubowej drugiej ligi". Uważam, że zwycięzca tej grupy nie zdobędzie więcej niż piętnastu punktów, a różnice w tabeli końcowej będą minimalne.

Mój typ: 1. Borussia Dortmund, 2. Napoli, 3. Arsenal Londyn, 4. Olympique Marsylia

Grupa G (FC Porto, Atletico Madryt, Zenit Sankt Petersburg, Austria Wiedeń)

Grupa składająca się z trzech równorzędnych ekip i debiutanta z Wiednia, który w teorii ma dostarczać punktów. Dwa sezony temu taką samą rolę w grupie z Porto, Zenitem i Szachtarem miał pełnić APOEL Nikozja, a w praktyce grupę...wygrał. W tym przypadku sensacji jednak nie przewiduję...

Mój typ: 1. Zenit Sankt Petersburg, 2. Atletico Madryt, 3. FC Porto, 4. Austria Wiedeń

Grupa H (FC Barcelona, AC Milan, Ajax Amsterdam, Celtic Glasgow)

Pod względem historycznym to ,,grupa śmierci". Każda drużyna z tego kwartetu przynajmniej raz w swojej historii zdobywała Puchar Mistrzów. Rzeczywistości drugiego dziesięciolecia XXI wieku jest jednak taka, że to FC Barcelona jest zdecydowanym faworytem grupy, a o drugie miejsce będą walczyć AC Milan i Ajax Amsterdam, który na swoje szczęście nie sprzedał Christiana Ericksena i Toby' ego Alderwielelda. Mistrzowie Holandii znowu mają pecha. Drugi rok z rzędu grają w ,,grupie śmierci", a dwa lata temu Olympique Lyon wyprzedził ich w tabeli (drugie miejsce) lepszą różnicą bramek.

Mój typ: 1. FC Barcelona, 2. AC Milan, 3. Ajax Amsterdam, 4. Celtic Glasgow

Faworyci do końcowego triumfu? W pierwszej kolejności postawiłbym na Bayern Monachium, Real Madryt, FC Barcelonę i Chelsea Londyn. Zawsze groźny jest Manchester United, a i ich lokalny rywal z Ettihad Stadium pod wodzą Manuela Pellegriniego i wzmocniony kolejnymi graczami może namieszać, tak jak Borussia Dortmund czy Juventus Turyn. Napsuć krwi faworytom w kolejnych fazach rozgrywek mogą takie zespoły jak Napoli czy Paris Saint Germain.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329386

• Reputacja:   41

Grupa F: Arsenal, Olympique Marsylia, Borussia Dortmund, Napoli

Jedna z najciekawszych grup. Każda z drużyn (no może poza OM) ma szanse na pierwsze miejsce. Arsenal to solidna drużyna, której nie wróżę zwycięstwa w całych rozgrywkach, ale z grupy powinna wyjść. Mimo tego, że na tą chwilę BVB wydaje mi się lepszą ekipą. Przekonamy się również jak będzie funkcjonowało Napoli Rafy Beniteza. Ciekawe transfery, w tym Higuain... Może być w tej grupie bardzo ciekawie.

Zgodze się z tym, iż grupa ciekawa, dla mnie najciekawsza, gdyż najbardziej wyrównana. Napoli powinno sobie poradzić z wyjściem z grupy, raczej tych, elitarnych rozgrywek nie oleją, tak jak było to rok temu z le.Co do Borusii, sam nie wiem czego oczekiwać, mimo że w tamtym sezonie dotarli do finału,wychodząc z grupy śmierci, to wręcz odwrotnie radzili sobie, po ich powrocie do elity(gdzie grali właśnie z arsenalem, olimpiakosem, marsylia) i zajęli ostatnie miejsce w grupie. Arsenal moim zdaniem, bez szans, juz pierwsze mecze w premier league pokazują, iż tak naprawdę dzieciarnia wengera, nie ma pomysłu jak wygrać cokolwiek.( Mało zawodnikó+ brak transferów sprawią, iż w tym sezonie kanonierzy w czołówce już nie będą) Nie lekceważyłbym z kolei om. Gignac wreszcie odzysakł forme, a wspomagany przez ayew i payeta, mogą sporo namieszać.

Odgrzewane kotlety typu juve- real czy milan-barca, z pewnością dadzą dużą dawke emocjii.

W kandydatów ,, na finał'' widze w drużynach: barca, psg, mu, bm,juve. Czarne konie widzę w napoli i benfice. Ciekawy jestem, czy city znów okażą się za słabi na europejskie puchary... :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329387

Grupa A:

Manchester Utd

Szachtar Donieck

Bayer Leverkusen

Real Sociedad

Grupę mimo średniego startu w lidze powinien zdominować Manchester. o drugą pozycję walka będzie zacięta. Real wyeliminował Lyon, który nie jest tą samą drużyną, co kiedyś. Obecnie najlepsi we Francji są Paryżanie. Szachtar to mogę śmiało mówić, że jedna z najmocniejszych jeśli nie najmocniejsza ekipa wschodniej Europy. Bayer również nie gra źle. Trudny wybór. Dopingował bym po cichu Bayer, bo to mój ulubiony klub z Niemiec, ale nie będzie im łatwo.

Typ:

1. Manchester United

2. Real Sociedad

3. Szachtar Donieck

4. Bayern Leverkusen

Jednak tutaj dylemat jest i każdy z tych trzech zespołów może mieć drugie, trzecie lub czwarte miejsce.

Grupa B:

Real Madryt

Juventus Turyn

Galatasaray SK

FC København

Nie ma za dużo do gdybania. Wg. mnie zakończy się to tak jak dokładnie wygląda teraz, czyli:

1. Real Madryt

2. Juventus Turyn

3. Galatasaray SK

4. FC København

Grupa C:

SL Benfica

PSG

Olympiakos SVP

RSC Anderlecht

Tutaj wątpliwości dużych również nie mam.

Typ:

1. PSG

2. SL Benfica

3. Olympiakos SVP

4. RSC Anderlecht

Grupa D:

Bayern Monachium

CSKA Moskwa

Manchester City

Viktoria Pilzno

Również faworyci wiadomi, aczkolwiek nie miałbym nic przeciwko temu żeby Manchester utarł nosa Niemcom. :twisted:

Typ:

1. Bayern Monachium

2. Manchester city

3. CSKA Moskwa

4. Viktoria Pilzno

Grupa E:

Chelsea F.C.

Schalke 04 Gelsernkirchen

FC Basel

Steaua Bukareszt

Z wiadomych chyba przyczyn interesowało mnie gdzie trafi drużyna rumuńska. Legia miałaby...wcale nie trudno. Grupa mogła być o wiele trudniejsza. Oprócz Anglików wyjdzie Schalke, ale wspieram Basel. Ulubiony team ze Szwajcarii, bo właściwie tylko oni z tego malutkiego i pięknego kraju zaistnieli w Europie. Wyeliminowali 2 lata temu sam Manchester i a pamiętam jak lata temu kiedy ta drużyna tworzyła swoją historię poskromiła Liverpool. :twisted:

Typ:

1. Chelsea F.C.

2. Schalke 04 Gelsernkirchen

3. FC Basel

4. Steaua bukareszt

Grupa F:

Arsenal F.C.

Olympique Marsylia

Borussia Dortmund

SSC Napoli

Najbardziej wyrównana grupa. Gdyby to było parę lat temu to Napoli od razu na pożarcie. Ale Benitez coś zdziałał i drużyna gra ładnie. Faworytem BVB, ale nie skreślam Arsenal'u. Francuzi chyba mają najmniejsze szanse.

Typ:

1. Borussia Dortmund

2. Arsenal F.C.

3. SSC Napoli

4. Olimpique Marsylia

Grupa G:

FC Porto

Atlético Madryt

Zenit Saint Petersburg

Austria Wiedeń

Najsłabsze grupa. Faworytów mam. Porto może powalczyć z Hiszpanami o pierwsze miejsce, ale raczej Madryt wygra grupę.

Typ:

1. Atlético Madryt

2. FC Porto

3. Zenit Saint Petersburg

4. Austria Wiedeń

Grupa H:

FC Barcelona

AC Milan

AFC Ajax

Celtic Glasgow

Też raczej namysłu nie mam. Celtic to dobra drużyna i nie przewidywalna, ale chyba, co najwyżej skradnie parę punktów Milan'owi. Szkoci w zeszłym roku pokonali w grupie Barce i nie mówię, że szans żadnych nie mają, ale wtedy była to łatwa grupa i zupełnie inna sytuacja.

Typ:

1. FC Barcelona

2. AC Milan

3. Celtic Glasgow

4. AFC Ajax

Kto wygra puchar? Barca, Bayern. Drużyny które mają troszkę mniejsze szanse to Chelsea, Manchester, Borussia, Real a nawet Juve. Czarne konie - Napoli, PSG. Być może Atlético.

Co do wyboru najlepszego piłkarza absolutnie raduje się, że wybrali Ribery'iego. Zasłużył. Niedoceniany, bardzo dobry piłkarz. Z resztą mam już dość Messi'ego i Ronaldo wszędzie, gdzie się spojrzy. :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329392

Napisałem tylko o grupie Chelsea, teraz pora aby naskrobać coś o pozostałych

Grupa A

Faworyt jest jeden i jest to drużyna z Manchesteru. O drugie miejsce powinien walczyć Szachtar, a jego głównym rywalem o to miejsce będzie najpewniej Real Sociedad. Większe szanse w tej walce daje Ukraińcom, którzy są obyci na arenie Ligi Mistrzów.

Grupa B

Mecze Realu z Juventusem będą hitami i najpewniej to one zostaną pokazane w TVP. Europejski klasyk, ale czy obie drużyny wyjdą z tej grupy, tego pewien nie jestem. Mam nadzieję, że Galata powalczy i ostatecznie to oni wejdą do 1/8 finału.

Grupa C

Jedna z bardziej wyrównanych grup. Paryżanie na początku sezonu nie zachwycają, ale z optymalną formą powinni już powoli trafiać. O drugie miejsce walka pomiędzy Benficą a Grekami, ze wskazaniem na tych pierwszych. Anderlechtowi daję góra 5 punktów.

Grupa D

Najbardziej szkoda mi w tej grupie CSKA. Nie wiem dlaczego, ale Rosyjskim i Francuskim klubom na arenie europejskiej zawsze kibicuję. Po cichu liczę na kolejny popis ekipy z Manchesteru i awans klubu z Moskwy. Viktoria dostarczycielem punktów nie będzie, ale o 3 miejsce będzie im cieżko.

Grupa E

O tej grupie już trochę napisałem. Dopiszę tylko to, że grupa ta wygląda jak z Ligi Europejskiej, a nie Mistrzów ;) Awans: Chelsea i Basel.

Grupa F

Polska drużyna trafiła do bardzo wyrównanej grupy, z której awansować może każdy. Tak jak już napisałem przy grupie D, tutaj liczę na awans Marsylii i kogoś z dwójki Arsenal/Napoli. Polaków nie zdzierżę, bo już teraz boję się otworzyć lodówkę, z której w każdej chwili może wyskoczyć, któryś ze "wspaniałych" piłkarzy.

Grupa G

Przez wielu uważana za grupę śmiechu, ale jest to kolejna wyrównana grupa. Austriacy nie powinni zagrozić nikomu, a o awans batalia będzie się toczyć między Porto, Zenitem i Atletico. Według mnie zwycięsko wyjdą z niej Portugalczycy i gracze z St. Petersburga.

Grupa H

Narzekań kibiców będzie ciąg dalszy. Klasyk Barcelona vs. Milan, zapewne ustąpi miejsca w TVP Polskiej drużynie z Bundesligi. Przerabiane było to w tamtym sezonie, w tym zapewne będzie to samo. Te dwie drużyny zapewne powalczą o pierwsze miejsce, ze wskazaniem na tych, którzy po każdym meczu mówią: "Byliśmy lepsi", "(tu wstaw nazwę drużyny) nie chcieli z nami grać w piłkę". Chciałbym, żeby awans wywalczył Ajax, ale to chyba jest nierealne.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/214/#findComment-329394

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Chce ktoś dobry przepis na kurczaka z sezamem?
    • Attitude
      Wobec wydarzeń z otwarcia NXT, wyznaczono dwa pojedynki mistrzowskie na kolejny tydzień. Oba Femi stanie do pierwszej obrony głównego tytułu, a jego rywalem będzie Eddy Thorpe. Natomiast Tony D'Angelo mistrzostwo North American będzie bronić w pojedynku z Ridgem Hollandem. Za tydzień: * NXT Championship Match: Oba Femi vs. Eddy Thorpe * NXT North American Championship Match: Tony D'Angelo vs. Ridge Holland Natomiast Shotzi pokonała Stephanie Vaquer po ingerencji Fatal Influence. Tym samym za dwa tygodnie to Shotzi będzie rywalką Fallon Henley. Skrót NXT: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas na poważnie odświeżyć temat Dziś na śniadanie wjechały 
    • MattDevitto
      @ CzaQ  jest news Sama śmietanka
    • MattDevitto
      Mają tu duże pole do popisu. Pamiętam, że mi się ogólnie podobał zamysł Hype MMA czy jak to tam się nazywało, gdzie walczyły te nołnejmy i wardęga popylał jeszcze w jakieś pelerynie. To tam Hejter w 7 sekund uwalił Rafona.
  • Dodaj nową pozycję...