Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Sprawa Murawskiego się przeciąga, jestem zdenerwowany. To co robi Rubin i menedżer zawodnika jest idiotyczne, Muras chce do Polski, Rubin wycenia, Zawodnik dopina kontrakt z Lechem na ostatni guzik a tu... Nic.

To jest wlasnie caly Radosław Osuch. Robi wiele szumu, ciągle gra pod publiczkę i wtopuje. Już raz był pewien tego, że Garguła jest piłkarzem Wisły (co miał rzekomo orzec PZPN w słynnej wojnie między Bełchatowem, a Wisłą), co dumnie oświadczył w momencie, gdy trwalo posiedzenie PZPNu w tej sprawie, na swojej stronie goool.pl. Po chwili (czyli w momencie, gdy PZPN wydał oficjalną decyzję o tym, że Garguła jest ciągle piłkarzem GKS i z Wisłą nie może wiązać go kontrakt) news znikł, a strony przez kilkanaście godzin nie można było wyświetlić. Szanowny manager Osuch tłumaczył później na stronie, że portal stał się ofiarą ataku hakerskiego (co by wyjść z twarzą, a jakże!).

niż za tą samą cenę 2 młodych zawodników z ligi ukraińskiej lub rosyjskiej ?!

Bez przesady. :) Polskim klubom już w tej chwili ciężko byłoby wyciągnąc młodych, dobrych zawodników z ligi ukraińskiej, czy rosyjskiej. Możliwy zasięg finansowy na tą chwilę to ligi takie, jak słowacka, czeska, czy izraelska.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-217797

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Dziś kolejne mecze Bundesligi obejrzane.

Na początek BVB vs Stuttgart, zakończony remisem 1-1.

Trzeba przyznać, że wynik sprawiedliwy, bo obie drużyny miały swoje okazje i grały dość dobrze.

Warte zaznaczenie jest to, że od początku grali nasi wszyscy zawodnicy.

Piszczek, jak zawsze dobrze, aktualnie jedyny pewny swego miejsca w pierwszym składzie zawodnik.

Lewandowski mimo iż nic nie strzelił, oraz zmarnował świetną sytuację także zagrał dobrze, a już na pewno lepiej, niż wchodzący z ławki Barrios, choć myślę, że jeśli Barrios wróci do formy, to raczej Lewy siądzie na ławce (zwłaszcza jak nie będzie strzelać).

No i Błaszczykowski, niestety słaby mecz, przez co opuścił boisko. Ogólnie najsłabszy zawodnik BVB w tym meczu. Dużo strat, słabe podania. A co najgorsze jest to, że tydzień temu miał podobny mecz i też zagrał słabo, przez co może stracić miejsce w składzie.

Drugi mecz to oczywiście mój Bayern z Kaiserslautern. Bayern wygrał 5-1, choć porządna gra zaczęła się dopiero w drugiej połowie. Świetny mecz rozegrał Robben, który wrócił już do formy i znów daje dużo radości fanom FCB. Oprócz tego 3 gole Gomeza, choć trudno się nie zgodzić z tym co czytałem na pewnej stronie, że Gomez to zabójca słabeuszy i to jak już nie ma presji, bo pod presją, gdy wynik jest remisowy lub niekorzystny praktycznie nie strzela i potrafi zmarnować bardzo łatwe sytuacje (tak też było w tym meczu). Ogólnie jednak wynik cieszy, do formy wracają najważniejsi zawodnicy + drużyny będące przed Bayernem potraciły punkty.

Poza tym mam właśnie odpalony mecz Koloni z Werderem. Kolejna dobra wiadomość, to Matuszczyk i Peszko w podstawowym składzie, no i jak na razie dobra gra obu (piszę gdy jest 50 minuta meczu). Koln dość niespodziewanie wygrywa 2-0, po golach Podolskiego i Matuszczyka (BTW świetny gol). Peszko gra bardzo aktywnie, często włącza się do akcji i ogólnie jak na razie można powiedzieć, że bardzo udane spotkanie Sławka.

Gol Matuszczyka: http://video.eurosport.pl/pilka-nozna/gol-matuszczyka_vid163327/

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218199

Prawdziwy Polski mecz w Kolonii. Dwa gole Podolskiego, jeden Matuszczyka (jak trafia to bramki to zawsze w wyjątkowy sposób, wkręcić w ziemię Fringsa to nie jest prosta sprawa) i asysta Peszki. Ten ostatni rozegrał bardzo dobre zawody. Pokazał swoje atuty, którymi zachwycał w Lechu i europejskich pucharach, był bardzo aktywny. Powinien sam zdobyć gola, minął już bramkarza, ale za daleko wypuścił sobie piłkę i wycofał do Podolskiego. Cieszy gra Sławka na tle takiego rywala, jak Werder, ale za wcześnie na pochwały, bo to dopiero drugi mecz. Aż pięciu Polaków grało w tej kolejce w wyjściowym składzie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218260

Manchester United - Birmingham 5:0

Spotkanie wygrane zgodnie z planem, bez zbędnego stresowania kibiców. Obrona, mimo że zagrała w mocno eksperymentalnym składzie - Evra (Fabio 46'), Smalling, Vidic, O'Shea - zachowała czyste konto. Ładnie spisał się atak, a szczególnie Giggs i Berbatov. Prawdopodobnie Bułgar zatnie się, jak to ma w zwyczaju, na kolejne kilka meczów, lecz korona strzelców jest jak najbardziej w jego zasięgu. Zapewne zdobędzie bramki hurtowo jeszcze w trzech lub czterech spotkaniach, załatwiając sprawę. Dziadziuś Giggs ośmieszył defensywę Birmingham nie tylko bramką i dwoma asystami, ale również świetnym rajdem między obrońcami w pierwszej połowie. Czarną owcą wśród świetnej dziś ofensywy Czerwonych Diabłów był Nani. Dawno nie widziałem, nawet w jego wykonaniu, tylu zmarnowanych sytuacji. Gdy w końcu udało mu się strzelić (po tylu próbach pewnie i Brożek by strzelił) i wykonał gest wskazujący na swoje nazwisko na koszulce byłem zażenowany...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218319

Manchester United 3:2 Blackpool

Coś pięknego! Naprawdę, niesamowity comeback w wykonaniu Diabłów. Do przerwy grali ekstremalnie do dupy, poza paroma próbami z dystansu (które ogółem odnosiły bardzo marny sukces) nie udało mi się zaliczyć niczego, co odpowiednio zagroziłoby bramce Mandarynek. A te, bez żadnych kompleksów, z zajebiście ofensywnym nastawieniem przeprowadzały atak za atakiem. Swoją drogą, najbliższy strzelenia bramki w United był Vidic... gdyby nie Van der Sar w pewnym momencie byłoby 3:0 w dupe.

Schodzi młody Gibson, wchodzi Giggs i zmiana ustawienia z 4-3-3 na znane 4-4-2 i od razu United zaczęło stwarzać sobie sytuacje. Szerokość boiska na której operują skrzydłowi w tej drużynie musi być rozciągnięta do maksimum, co przy ustawieniu 4-3-3 było często trudne do osiągnięcia. Do 70 minuty United prezentowało o wiele wyższy poziom niż w pierwszej połowie, ale dalej - to jeszcze nie było to. W międzyczasie Hernandez marnuje setke (Chicharito to poważnie drugi Solskjaer, wchodzi z ławy i zawsze coś ustrzeli). 72 minuta i Berbatov po zamieszaniu w polu karnym strzela w końcu bramke kontaktową. 2 minuty później Giggs znakomitym podaniem obsługuje Hernandeza, druga sytuacja sam na sam i tym razem Meksykanin się nie myli. Po 70 minucie remis - jako kibic United - brałbym w ciemno, ale po 74 przyszła ochota na zwycięstwo. 87 minuta i wspaniały, 19 już bodaj gol w tym sezonie (a drugi w tym meczu) Berby. Poprowadził piłkę, przełożył i pięknie walnął obok bramkarza.

Żeby było mało dramaturgii czysto-sportowej mieliśmy również... tę mniej przyjemną. Po tym co zobaczyłem śmiem stwierdzić, że Blackpool to najostrzej grająca (chociaż pewnie statystycy mnie zaraz uziemią) drużyna w Premier League. United wywalczyło te zwycięstwo - dosłownie - poprzez krew, pot i łzy. Najpierw cały zakrwawiony po uderzeniu z łokcia (komentatorzy mówią, że nieumyślnego) pada Evra. Tak btw. lekarze go "tamują", a w tym czasie pada pierwsza bramka dla gospodarzy :roll: . Później krwawi Vidic (co nie jest już tak rzadkim widokiem), chociaż w o wiele mniejszym stopniu niż Francuz. No i najgorzej oberwał Rafael. Komentatorzy mówili o kłopotach z kręgosłupem, ale wydaje mi się, że... są ślepi. Dostał w pojedynku powietrznym w tył głowy, padł na murawę, a kamera zarejestrowała jego nieprzytomny, głupawy wzrok. Potem lekarz podaje mu tlen i sprawdza głowę, wywożą go na noszach do szpitala (cała sytuacja trwa z 10 minut). Na moje, coś z głową, może wstrząśnienie mózgu. Anyway, mam nadzieję, że to nic poważnego.

Tak swoją drogą, za żadne z tych trzech sytuacji nie było nawet przerwania gry na korzyść Manchesteru :roll: .

Za postawę w meczu muszę wyróżnić Giggsa, który dał najlepszą zmianę w tym meczu. 37 lat na karku, a biega jak za młodu (a jak biegał za młodu -

), wspaniała asysta przy golu Chicharito. Swoją drogą, Ryan jest chyba (przez swoją lojalność, albo nieodstawianie cyrków w mediach?) jednym z najbardziej niedocenianych piłkarzy w tym sporcie. Ani jednej czerwonej kartki w karierze, gol w każdym z 20 sezonów w którym grał no i rekordowa liczba rozegranych spotkań na światowym poziomie. Mam nadzieję, że zostanie nagrodzony jakąś głośniejszą nagrodą przez FIFĘ bądź UEFĘ za, bo ja wiem, jakiś całokształt kariery gdy już ją zakończy. Należy mu się.

Rooney kompletnie niewidoczny. Sory, jak na drugiego najlepiej zarabiającego piłkarza na globie po Ronaldo, jego postawa w tym meczu to zdecydowanie za mało.

Powiem jeszcze co nieco o formacji. Nie przypominam sobie meczu United w ostatnich... dwóch-trzech latach, który skończyłby się bezproblemowo z taktyką 4-3-3 od początku. Nie wiem po co Ferguson ją stosuje. Być może chce nią poeksperymentować, ba - pewno większość trenerów z beniaminkami tak by zrobiła... mamy jednak dowód na to, że w tej lidze nie wolno nikogo lekceważyć. Trzeba jednak oddać SAF'owi to, że ma niesamowity wpływ na swoich piłkarzy. Po przerwie na drugą połowę wyszła zupełnie inna drużyna (suszarka? :twisted: ). Pewnie będę nieobiektywny, ale jak dla mnie Fergie tym co osiągnął w całej swojej karierze jest najlepszym managerem w historii futbolu. Przesadzam? Być może - do pierwszej trójki się na sto procent jednak załapie. Zresztą, w rankingu IFFHS najlepszych trenerów ostatnich 15 lat deklasuje resztę stawki...

Trochę się rozpisałem, ale było warto. Jeden z lepszych meczów w tym sezonie jakie widziałem - a oglądam ich sporo. Znakomite zwycięstwo Manchesteru. No i mają w tej chwili już 5-punktową przewagę nad Arsenalem. Nie mówimy chop, ta liga już przecież pokazała, że nie należy się tym kierować (Jak Chelsea skończyła? Chociaż znowu - wcale nie wiadomo, czy skończyła :D ). Kolejny raz mamy potwierdzenie tezy, że w Anglii każdy może wygrać z każdym. I choćby dlatego ta liga jest najbardziej emocjonująca w tej chwili na świcie. Osobiście, dla mnie najbardziej emocjonująca = najlepsza. Pozdrawiam :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218637

Dla mnie wiadomością dnia jeśli chodzi o piłkę jest odejście kapitana FC Bayernu Van Bommela do AC Milanu.

Ogólnie cieszę się, że odchodzi, bo jego gra była dość męcząca. Często tracił piłkę, dużo niedokładności, ostre faule, choć kapitanem był bardzo dobrym.

Jedyne czego można żałować, to tego, że odszedł za darmo, no, ale najwyraźniej nikt nie chciał dać za niego kasy, a Milan skusił się dopiero za darmochę :P

Ogólnie dzięki jego odejściu widzę dużo nowych perspektyw na środku pola, bo nie da się ukryć, że Van Gaal faworyzuje Holendrów, a tak będzie musiał wybierać z grupy: Schweinsteiger, Tymoszczuk, Kroos, Luiz Gustavo, Ottl, choć ten ostatni to też raczej nie powinien pojawiać się na boisku :P

Ciągle mam jednak wielką nadzieję, że Bayern kupi jeszcze kogoś ciekawego i wzmocni się przed rozgrywkami LM.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218648

Według hiszpańskich mediów transfer (wypożyczenie na pół roku za 1,2mln Euro z możliwością transferu definitywnego ) Adebayor'a do Realu Madryt jest kwestią kilku godzin i już dziś być może Togijczyk stanie się piłkarzem RM.

Ja mam mieszane odczucia co do tego transferu. Z jednej strony Real na gwałt potrzebuje napastnika, ponieważ Benzema nie spełnia pokładanych w nim nadziei, a z drugiej nie wiem czy Adebayor jest w odpowiedniej formie (ostatni raz na boisku pojawił się 1 grudnia w meczu z Salzburgiem!! ). Inne ciekawe wiadomości z Concha Espina to pogłębiający się konflikt między Mourinho a Valdano ( dyrektor generalny). Mou zabronił Valdano pojawiać się w szatni jak również odwiedzać miasteczko sportowe Realu, Valdebebas.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218669

Adebayor jest już oficjalnie :)

It's better than nothing :P Osobiście czekałem na Official Announcement, że Ruud jest w Realu, ale cieszę się, że Real ma w końcu tą "9". Dziś raczej z Sevillą nie zagra, ale bardzo się przyda w LM.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218671

Ja nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego mówi się, że Benzema nie spełnia nadziei? Nie oglądam jakoś specjalnie meczów ligi hiszpańskiej, ale gdy sprawdzam wyniki, to często to właśnie Benzema ma na koncie gola.

Nie wiem, czego Real oczekuje od swoich napastników, bo jeśli 30 bramek w sezonie, to nie zapewni im tego ani Adebayor, ani Ruud van Nistelrooy, ani inny zawodnik, o którym się mówiło, np. Klose. A wystarczyło nie sprzedawać Raula :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218675

Co do wypożyczenia Adebayora, to jest to dobry wybór. Mam nadzieję, że Adebayor po dłuższej nieobecności na boisku wróci do dobrej formy, i będzie grał lepiej od Benzemy chociaż.

Poza tym, to Smuda powołał kadrę na dwa mecze towarzyskie - z Mołdawią i Norwegią.

Kadra na mecz z Mołdawią:

Bramkarze: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok), Sebastian Małkowski (Lechia Gdańsk)

Obrońcy: Hubert Wołąkiewicz (Lech Poznań), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Marcin Kikut (Lech Poznań), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa)

Pomocnicy: Ariel Borysiuk (Legia Warszawa), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Rafał Murawski (Lech Poznań), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Dawid Plizga (Zagłębie Lubin), Janusz Gol (GKS Bełchatów), Cezary Wilk (Wisła Kraków), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa)

Napastnicy: Michał Kucharczyk (Legia Warszawa), Artur Sobiech (Polonia Warszawa)

Kadra na mecz z Norwegią:

Bramkarze: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade)

Obrońcy: Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Glik (AS Bari), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Grzegorz Krychowiak (Reims), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa)

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Kamil Grosicki (Sivasspor), Roger Guerreiro (AEK Ateny), Adam Matuszczyk (FC Koeln), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań), Ludovic Obraniak (Lille OSC)

Napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)

Podobają mi się powołania na te dwa mecze. W kadrze na mecz z Mołdawią bramkarzami są Sandomierski i Małkowski. Dobrze, że powołał ich, niech się zaaklimatyzują w kadrze, bo niedługo może zagoszczą w niej na dłużej. Obrońcy - też dobrze. Kikut w LE zapieprzający wszędzie, tylko niezbyt skuteczny w ataku. Cieszy mnie obecność Kuby Rzeźniczaka, jemu też należy się powołanie, bo dobrze pokazywał się na boisku w rundzie jesiennej. Reszta to standard, czyli zawodnicy powoływani często na mecze reprezentacji. Pomocnicy też dobrzy. Cieszy mnie obecność Janusza Gola. Naprawdę, ten zawodnik bardzo się wyróżniał, jeżeli chodzi o rundę jesienną. Załapał się Rafał Murawski, który wrócił do Lecha, w sumie dobrze, ale wolałbym kogoś innego, np. Macieja Małkowskiego z GKS Bełchatów, który według mnie bardzo zasługuje na powołanie. W kadrze na mecz z Mołdawią tylko dwóch napastników - Kucharczyk i Sobiech. Sobiech już powoływany wcześniej i dobrze, bo na pewno ma talent. Drugi napastnik, 19 letni Kucharczyk. Też dobrze, że dostał powołanie, on może być dobrym zawodnikiem na EURO, więc niech się zaaklimatyzuje, mam nadzieję, że będzie często dostawał powołania. Kadrę na mecz z Norwegią stanowi 18 zawodników powołanych wcześniej + 4 którzy najlepiej się pokażą w meczu z Mołdawią. Kadra też jest dobra. Mam nadzieję, że Szczęsny będzie bronił w meczu z Norwegią przez cały mecz, w meczach Arsenalu pokazuje się z bardzo dobrej strony. Na pewno może rywalizować z Łukaszem Fabiańskim o bycie pierwszym bramkarzem w kadrze. W obrońcach widnieje Grzegorz Krychowiak. Yea. Na razie ma jeden występ w reprezentacji, i mam nadzieję, że zagra w niej po raz drugi. Głównie kojarzę go z MŚ U20 z 2007 roku, gdzie strzelił z wolnego Brazylii i wygraliśmy ten mecz. Jak siedział w Bordeaux, to miał małe szanse na grę, teraz jest wypożyczony do Reims, gdzie gra często, ale ten klub jest 17 w tabeli. Mam nadzieję, że gdzieś odejdzie, gdzieś, gdzie będzie często grał, bo nie można stracić jego talentu. W pomocy też standard, oprócz jednego nazwiska - Roger Guerreiro. Nie grał w kadrze ponad rok. Niby ostatnio coś tam grywał w AEK Ateny i może wrócił do formy z 2008 roku, kiedy to był jedną z głównych postaci kadry. Oprócz tego, cieszy mnie obecność Adama Matuszczyka, mam nadzieję, że będzie grał w pierwszym składzie. Matuszczyk radzi sobie bardzo dobrze w Bundeslidze, w sumie w reprezentacji też (w meczu z WKS zaliczył dwie asysty) i jak dla mnie jest pewniakiem na euro. Napastnicy, nic ciekawego.

Podsumowując, mecze towarzyskie powinny wyjść dobrze, może nawet dwa wygrane. Kadry są dobre, już powinien się ukształtować jakiś skład na euro.

[ Dodano: 2011-01-26, 10:32 ]

Adebayor jest już oficjalnie :)

It's better than nothing :P Osobiście czekałem na Official Announcement, że Ruud jest w Realu, ale cieszę się, że Real ma w końcu tą "9". Dziś raczej z Sevillą nie zagra, ale bardzo się przyda w LM.

Adebayor grał w Lidze Europejskiej w Manchesterze City, czy to nie zabrania mu automatycznie gry w innym zespole w europejskich pucharach?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218676

Nie oglądam jakoś specjalnie meczów ligi hiszpańskiej

Tym stwierdzeniem sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :)

Benzema może gra dobrze ale wystarczy spojrzeć na tabelę najbardziej bramko-szczelnych zawodników w BBVA, wiec tak Benzema jako napastnik ma 2 bramki a Ronaldo jako skrzydłowy ma ich ponad 20, wiec niema się co czarować.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218677

W duzym skrocie powolana kadra mi sie podoba, ale mam jedno zastrzezenie.

Niehc Smuda w koncu sie zdecyduje na jakichs bramkarzy, najlepiej na Boruca...

Nawet zakladajac, ze Artura skreslil niech daje grac Fabianowi lub Kuszczakowi i jako zmiennik mlodzi Sandomierski/Szczesny. Nie wiem skad ten zachwyt Tytoniem, gdzie on do kadry, powolania Malkowskiego to nawet nie bede komentowal...

Bardzo mnie cieszy powrot Jelenia, Rogera i przede wszystkim Glowackiego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218687

No i dziś jak na zawołanie Benzema pokazął, że jednak jest coś wart strzelając jedynego gola w meczu Real-Sevilla :P Nie mogę jednak powiedzieć nic więcej na temat, meczu, bo go nie widziałem,

Za to widziałem mecz Bayern-Aachen w ramach pucharu Niemiec. Mecz wygrał Bayern wynikiem 4-0, choć tak jak w ostatniej kolejce gra zaczęła się dopiero w drugiej połowie, gdzie padły 3 gole.

Duże problemy może mieć w lidze Borussia. Wystarczyła strata punktów w lidze + pudła Lewandowskiego i już wybuchła tam burza. Barrios narzeka, że jest gotowy do gry na 100% i chce grać, a nie być rezerwowym, media w Niemczech wyśmiewają Lewandowskiego i to jego obwiniają za stratę punktów (nie można powiedzieć, że nie słusznie, zwłaszcza, że to już nie pierwszy raz). Dodatkowo będący na Pucharze Azji Kagawa doznał poważnej kontuzji (bodajże złamanie kości śródstopia) i prawdopodobnie nie zagra do końca sezonu. Daje to szansę, że do podstawy wskoczy Robert, ale musi poprawić skuteczność, bo inaczej może wrócić na ławkę, a trener znajdzie kogoś na jego miejsce.

Oprócz tego widziałem fragmenty meczu Besiktas-Trabzonspor, w którym zadebiutowali bracia Brożkowie, oraz grał Głowacki. Bardzo ładną asystę zaliczył Paweł brożek, zagrywając piętką do napastnika, ale nie dało to wygranej jego drużynie. Ogólnie muszę powiedzieć, że Besiktas ma niesamowitą ekipę :shock: trójka w ataku: Simao, Quaresma i Hugo Almeida, a dodatkowo znani mi z Bundesligi Hilbert i Ernst oraz Guti + na ławce trenerskiej Bernd Schuster. Robi wrażenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218767

Obejrzałem wczoraj drugi meczu półfinałowy pucharu Ligi Angielskiej, pomiędzy Birmingham City, a West Ham United. To spotkanie potwierdziło, jak wyrównana i ciekawa jest Liga Angielska. Drużyny w tabeli zajmują miejsca odpowiednio 17 i 20, ale w Carling Cup udało im się zajść aż do półfinału. Gospodarze musieli odrabiać stratę jednej bramki (w pierwszy meczu Młoty wygrały 2:1), ale to goście wyszli na prowadzenie za sprawą pięknego uderzenia Carltona Cole'a. Zavon Hines mógł znacznie przybliżyć swoją drużynę do finału, ale trafił w słupek. Na drugą połowę drużyna Birmingham wyszła odmieniona. Zdominowali rywala i szybko wyrównali za sprawą Lee Bowyera. Atakowali dalej, ale w bramce Młotów dwoił się i troił Robert Green. Dopiero na kwadrans przed końcem Roger Johnson wyprowadził gospodarzy na prowadzenie i taki wynik oznaczał dogrywkę. Craig Gardner przeżył w tym meczu prawdziwą huśtawkę nastrojów. W drugiej połowie dwa razy trafiał w słupek, a w dogrywce zdobył zwycięską bramkę i został bohaterem kibiców w Birmingram.

Piękny mecz! Sporo dramaturgi i pięknych bramek. Obydwie drużyny stworzyły piękne widowisko i zostawiły na boisku sporo zdrowia. Birmingham City zagra w finale rozgrywek z Arsenalem Londyn.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218800

Wczoraj Milan pewnie awansował do półfinału Coppa Italia po zwycięstwie z Sampdorią (dwa gole Alexandre Pato - taki Brazylijczyk bez formy, którego coraz większa część kibiców ACM chce się pozbyć). Gra była zaskakująco pewna, patrząc na skład - w pomocy stoper, osiemnastolatek i dwóch debiutantów. Patrząc na wczorajszy Milan przecierałem oczy ze zdumienia, szczególnie w pierwszej połowie. Bez Seedorfa gra wygląda 8x lepiej, Merkel przewyższa go w umiejętnościach jak swego czasu Kaka przerósł Rivaldo. Na prawdę porządny rozgrywający nam rośnie, miał parę podań w stylu formy, dwójkowe akcje z Pato zupełnie niczym Kaka, a strzał z dystansu Gattuso - równie mocny co niecelny. Ale nad tym można popracować. Co do Emanuelsona i Van Bommela, ten pierwszy OK, nawet zaasystował, ten drugi zaś... boli mnie widok tego Pana w koszulce Milanu. Nie lubię tego zawodnika, ale w obliczu plagi kontuzji pewnie będę go musiał często na boisku widywać. Grał nieźle, więc jakoś przeżyję, ale po sezonie mam nadzieję go pożegnać. I, na koniec - bardzo ucieszyło mnie wejście na boisko Jankulovskiego. Nadal odczuwam do Czecha ogromną dawkę sympatii, i przez ostatnie 1,5 roku brakowało mi "18" na boisku. Mam nadzieję, że Max da mu jeszcze pograć przed odejściem. Edytowane przez josser
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/21/#findComment-218841

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Czytam fabułę i to jest film dla mnie Niestety nie oglądałem, ale posiłkując się jednym z najlepszych oraz w sumie moim pierwszym 'skeczem' ze "Śmierci na 1000 sposobów" zaryzykuję :  Tam było podobnie - kolega patrzy, a parka w lesie się dyma. Chłop, więc zaczął tyrać kiepana, ale mu było mało. Na szczęście nieopodal przechodził szop pracz, więc chłop go myk i zaczął posuwać. Szop w końcu się wyrwał i utarmosił jegomościowi Wacka   Podejrzewam, że nie będzie to samo, ale postanowiłem się podzielić  
    • -Raven-
      Film Doom Generation. W jednej ze scen, jeden z trójki bohaterów podgląda pozostałą dwójkę jak się dymają. Co było kontrowersyjnego w tej scenie?
    • CzaQ
      Nowy Rok, Nowa Era! Yuhuuu!  Otwarcie sezonu, czyli coś się wydarzy. Pewnie jakiś pas zmieni właściciela, będą epizodyczne występy itd.  Post będzie trochę inny niż zwykle, ale mam nadzieję, że się będzie podobał.  Na początek paczka wideo - jak zwykle dobra w W. Tryplak już kłamie, że sold out arena kiedy pełno siedzeń wolnych i od razu mu nos rośnie Na początek wychodzi The Rock ze skiepszczonym theme songiem. Pierwszy zgrzyt, wolałem riffy. I.... gra face'a znowu? WTF.. to było szybkie. W dodatku póżniej te materiały wideo z backstage'a i cała otoczka jego feudów szlag trafił. Solo Sikoa czeka na Rzymka w walce stołów. Rzymianinowi polepszyli theme song. Ten wstęp dużo daje. Pełno interwencji oraz wygrana Romualda?! Niesłuchane, wręcz niewiarygodne. Mamy teaser nowego zawodnika. Zapauzowałem. Co tu pisze? Penera? Penra? A może Penta ;>  Ciekawie.  Royal Rumble w przyszłym roku w Riyadzie.. czyli będzie niesłychane gówno. Quiz : Co zawsze CzaQ robi jak @ KyRenLo  wrzuca nowe foty dupeczek? :  Cena przemowa. Aż zapomniałem, ze to jego ostatni rok... I musiał przypomnieć jak zmaścili jego pojedynek z Takerem. Boże co za bookingowe gówno to było., Istny samograj tak spierdolić. Ale przyzwyczaili nas. OK, jestem pewny, że tę edycję RR wygra Jasiexor. Wydaję mi się, że nie pójdzie po pas WWE tylko WHC bo tego nowego WHC jeszcze nie miał. Gunther przegra z Ortonem i będzie Cena vs Orton part 67 z tym, że jak Joshua wygra będzie jako jedyny mistrzem 17 razy w karierze, a więc przebije Flaira. Natomiast Kodas zmierzy się z Pancurem o główny pas. I mamy main eventy obu nocy. Może jeszcze tak się przytrafi, że Randall dobije do 16 razy pas i zwakuje po czym oboje z Jasiem będą mogli zostać rekordzistami - to by było stawka. Aczkolwiek nie wiem ile razy Orton miał pas i nie chce mi się sprawdzać. O rany. X pac wygląda jak na święta zjadł X paca i stał się Bully Rayem. Powiedzcie, że nie! :   Livka Brazil vs Ryja Ripley - no i mamy obiecany title match. Jeśli jedyny to będzie zmiana. And there it is. Nowa mistrzyni. Co za zaskoczenie. Za to po walce Domino dostał w jajka, a Andrzej zaliczył cameo. Przyjechał, zebrał czek, popozował z fajną duperą i tyle go widzieli. Jeszcze zbotchował (jak kogoś ominęło ) : https://www.youtube.com/watch?v=VK-4MnsfAIA&ab_channel=VogulePoland24 Jeszcze jedno - czy Alienowej czasem nie było widać sutka w tym przydużawym staniku? O fuck! Bayley na backstage'u. Chyba trochę podjadła na święta.  https://www.youtube.com/watch?v=LKuriXNyZeY&ab_channel=ReptilianinSHOTY kurde ta Lyra Valkyrie'a fajna jest! "Main Event' Jey Uso vs Drew McIntyre. A, czyli wychodzi na to, że chłopaki w końcu spadli z hierarchi. Tak mi się przynajmniej zdaję. I mam nadzieję. Drew aż się zesrał na rzadko :  Nowa zabawa! Tu macie template Drew jak sra - wklejcie go w najzabawniejszym miejscu :   Wchodzi kolejny epizod tym razem Hulk Hogan. A gdzie Colby Covington? ;d Na koniec walka wieczoru CM Punk vs Seth Rollins.  Jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że najlepsi ringowo zawodnicy, teraz to ci na najwyższym szczeblu, którzy jako tako się prezentują choć Punkowiec ostatnio nie zachwyca. To XXX na plecach Filipa to w końcu oznaka, że założył konto na Pornhubie w końcu i nadaje z AJ Lee?  Ogólnie spoko walka - dużo się działo było kradnięcie finisherów, przełamywania, zmiana przewag i 'dramatyczny' finish.  Phil wygrywa? Wow, nowe, nie znałem.  Ogólnie spoko gala. Tutaj mały dodatek.  Polskie akcenty @ MattDevitto :      I na koniec mały bonus, czyli już typowy mem o netflixie tym razem w 'naszym' wydaniu     Nawet dobry odcinek, ciekawe ile taki poziom się utrzyma
    • Jeffrey Nero
      Jak tylko ogłosili tą galę w Australii to wiedziałem, że raczej na 99% wygra Toni. Casey Lee ostatnio trenowała z Mercedes Mone też jest z Australii może dla dobrej reakcji zaliczy tam debiut.
    • PTW
      TO SIĘ DZIEJE! Na sobotniej gali oficjalnie rozpoczynamy turniej o pas mistrzowski kobiet! <3 <3 <3 PTW Women's Championship Tournament Diana Strong vs. Amy Heartbeat Zapowiadaliśmy, zapowiadaliśmy i zapowiadaliśmy, w końcu czas spełnić obietnicę! :) Na gali 11 stycznia odbędzie się walka otwierająca turniej o mistrzowskie złoto pań i zapowiada się niezwykle smakowicie! Nasza rodzynka Dianę Strong, która wydaje się murowaną faworytką do zdobycia tytułu będzie podejmować świetną zawodniczkę z Niemiec - Amy Heartbeat! Siłaczki z Zakopanego przedstawiać nie trzeba, bo czyny mówią więcej niż słowa, a ona zrobiła w i dla PTW tyle, że jest niepodważalnie jedną z twarzy federacji. Pozostaje pytanie czy presja oczekiwań ze wszystkich stron nie okaże się bardziej przeszkodą niż pomocą? Na to na pewno liczy Amy, czyli niezwykle pozytywnie nastawiona do świata wojowniczka, która dzieli się z fanami i przeciwniczkami miłością, ale na czas tej walki będzie musiała włączyć szósty bieg i znaleźć w sobie sportową ambicję i agresję - w końcu na zwyciężczynię tego wyścigu czeka na mecie pas mistrzowski! To co, Diana z pierwszym krokiem ku temu, co jej się po prostu należy, czy szok i niedowierzanie po upsecie stulecia? DOWIEMY SIĘ JUŻ W SOBOTĘ! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...