Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dziwne, że jeszcze nikt nie pisał w kontekście transferów o najciekawszej (poza Suarezem i oczywiście Lewym :twisted: ) sadze tego okienka czyli o Bale'u. Marca stwierdziła, że już jest piłkarzem Realu, a Koguty wciąż twierdzą, że nie sprzedadzą go za żadne pieniądze. Jako kibic Blaugrany mam nadzieję, że transfer się nie odbędzie, mimo, że Real już się bardzo wzmocnił- Isco, Illaramendi to transfer Garetha byłby hitem na miarę sprowadzenia Ronaldo kilka lat temu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325642

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Akurat jak Spursi nie puszczą Garetha nawet za te podawane 80 mln, to sporo sobie nagrabią, bo Bale otwarcie zapowiadał, że w przypadku braku awansu do LM do rozdział pod tytułem "Tottenham" będzie zakończony. Hotspurs do Champions League nie awansowali, więc teoretycznie to najlepszy moment na sprzedaż swojego lidera, bo za rok nie wiadomo co może się stać i jego wartość może spaść.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325645

Jakie 80 mln - cena ma być plus minus 100 mln euro; O

I pomyśleć, że jeszcze 3-4 sezony temu jak oglądałem mecze Spurs, to Bale (jeśli nie siedział na ławce, a częściej grał Assou - Ekoto) bardziej na boisku przypominał rzemieślnika o dobrej kondycji niż piłkarza przez duże "P" jakim jest teraz...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325649

Akurat jak Spursi nie puszczą Garetha nawet za te podawane 80 mln, to sporo sobie nagrabią, bo Bale otwarcie zapowiadał, że w przypadku braku awansu do LM do rozdział pod tytułem "Tottenham" będzie zakończony. Hotspurs do Champions League nie awansowali, więc teoretycznie to najlepszy moment na sprzedaż swojego lidera, bo za rok nie wiadomo co może się stać i jego wartość może spaść.

Właśnie też tak o tym myślałem, gdyby poszedł za 80 (niektóre źródła mówią że nawet 100) milionów to owszem, straciliby swojego lidera, ale za tyle mogliby kupić spokojnie 2 albo 3 piłkarzy ze światowego topu- może Reus, Di Maria, Alexis Sanchez lub ktoś z tej półki. Powinni serio rozważyć sprzedaż go teraz i święty spokój, niż męczenie się z jego humorami przez rok.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325650

Jakie 80 mln - cena ma być plus minus 100 mln euro; O

Marca podaje, że oferta Realu to ma być 80 mln + jeszcze jakiś piłkarz, co ma wynieść około 85-90. Nie wnikam, że Bale jest warty przynajmniej dla mnie maksymalnie 65 mln, ale w dzisiejszym futbolu lubi się proponować ceny z kosmosu vide Neymar, Cavani, Falcao.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325654

• Reputacja:   615
  • Urządzenie:  Windows

Prawda jest taka panowie, że chyba tylko Perez może wyciągnąć Bale'a z Tottenhamu. Osobiście myślę, że Real bardziej potrzebuje napastnika, szczególnie teraz gdy Higuain opuszcza zespół, ale jeśli Gareth by przyszedł to bym się nie obraził. 100 mln to nieporozumienie, bo kilka lat temu Real płacił ponad 90 mln za Ronaldo, który jest lepszy od Walijczyka. Z Kogutami zawsze ciężko się negocjuje, ale Perez jest chyba w stanie wyłożyć te 80-90 mln. Premier League rzadko oglądam, ale Bale ma 24 lata i chyba najwyższy czas zrobić krok do przodu. Z Tottenhamem pewnego pułapu już nie przekroczy, a czekając może złapać jakąś kontuzje, zagrać słabiej sezon i wtedy cena spadnie w dół. Piłka jest po stronie Kogutów i oni powinni zdecydować co dla nich najlepsze. Skrzydła Ronaldo-Bale to byłoby coś, ale jest m.in Isco, Di Maria czy Ozil w pomocy, więc to nie jest jakiś transfer mega potrzebny. Wiadomo jednak, że Florek będzie chciał znowu ściągnąć jakiegoś galactico. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325692

Dożyliśmy czasów, kiedy lekką ręką wydaje się kosmiczne sumy na zawodników, którzy tych pieniędzy nie są warci. Uwielbiam Bale'a i sklasyfikowałbym go w trójce najlepszych piłkarzy Premiership, ale 100 mln za Walijczyka to jest jakieś nieporozumienie. Nie jest to ta sama półka, co przykładowo Ronaldo, który kosztował Królewskich mniej. Historia ciągnie się jak ta z Modriciem i pewnie Levy w końcu się ugnie, bo byłby debilem, gdyby odrzucił taką ofertę. Za tą kasę kupi sobie kogoś w zastępstwo za Bale'a i zostanie jeszcze na dobrego napadziora, bo takiego Koguty potrzebują.

BTW. Taką bramę zasadził Realowi Clement Grenier. Ciekawy zawodnik.

http://www.youtube.com/watch?v=QlflmSa4kC8

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325714

Dziwne, że tu taka cisza po debiucie Guardioli w poważniejszym spotkaniu. Przed meczem byłem praktycznie pewny zwycięstwa Bayernu, jednak z każdą chwilą BVB grało lepiej. Mistrz praktycznie nie istniał, były przebłyski, ale to za mało na świetnie kierowaną ekipe przez Kloppa. Trener Dortmundu jak zwykle potwierdził swoją klasę, bo Borussia była lepsza od wielkiego rywala w każdym aspekcie gry. Samo spotkanie stało na wysokim poziomie, jednak wyraźnie pod dyktando gospodarzy. Pep chyba za bardzo nie oglądał spotkań Bayernu w ostatnim czasie, jeśli na obronie mamy Van Buytena, a nie Dante. Thiago to też nieporozumienie w tym meczu. Należy pochwalić na pewno Robbena, który zagrał całkiem dobrze. Po drugiej stronie barykady w zasadzie cały zespół pracował na sukces. Wszyscy grali swoje i zasłużenie wygrali. Na starcie 1-0 dla Dortmundu. Guardiola musi jak najszybciej zrobić porządek, bo Bayern wczoraj grał bardzo słabo. Momentami była to drużyna nie do poznania. Tak czy inaczej z taką kadrą mistrzostwo Niemiec to powinien być pewniak. Możliwe, że to pierwsze koty za płoty, ale złośliwi raczej powiedzą gdzie był Messi? :D

Saga transferowa pt. Bale w Realu odc. 172727 - podobno najnowsza oferta to 60 mln + Coentrao i Di Maria. Sam Levy (nie ten ze Śląska :D ) życzy sobie za Walijczyka 120 mln, albo 100 mln plus piłkarz Realu. Cena jest zaporowa i chyba tylko Perez, którego morale po stracie Neymara zostały nadszarpnięte jest w stanie wyłożyć taką kasę za tego gracza. Moim zdaniem jest to głupota, bo Bale nie jest wart takich pieniędzy, a Fabio i Angel razem są warci mniej więcej tyle samo. :-) Osobiście chciałbym zobaczyć Bale'a w Realu, skrzydła CR-Bale to byłoby coś, ale są jakieś granice. Już te 60 mln to spora suma, a tu jeszcze Real oddaje dwóch bardzo dobrych graczy. Wiadomo jednak, że jak Florek coś postanowi to i tak zrobi swoje. (patrz: Figo, Zidane, Becks czy później CR7 i Kaka)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325996

Dziwne, że tu taka cisza po debiucie Guardioli w poważniejszym spotkaniu.

Uważam, że to dobrze świadczy o użytkownikach, którzy się tutaj wypowiadaja. Nie ma co robić burzy po jednej porażce - wciaż czekam, jak zaprezentuje się Bayern przez cały sezon i wtedy ocenię pracę Guardioli, do którego nie jestem nastawiony hurraoptymistycznie.

Zreszta... na poczatku pracy Pepe z Barcelona, to nawet Wisła Kraków zdołała pokonać ekipę tego trenera ;) Kto wie, czy wczorajsza porażka to nie jest dopiero start w drodze do jeszcze większych dokońań, niż rok temu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325997

Już te 60 mln to spora suma, a tu jeszcze Real oddaje dwóch bardzo dobrych graczy.

Jeśli Di Maria ma w tym sezonie grać tak jak w poprzednim to niech idzie. Bardziej szkoda Coentrao, który mam nadzieję, ze zostanie. Co do Bale'a, to dla mnie nie jest wart więcej niż CR7, gdy do nas przychodził. Też go chcę i to bardzo, ale nie za wszelką cenę. Nie wiem co ten Levy tam pali w Londynie, ale chyba ma dobrego dealera.

Natomiast jeśli chodzi o wczorajszy mecz o Superpuchar Niemiec, to Borussia była lepsza pod każdym względem. Bayern miał jedynie przebłyski, co najwyżej niezłej gry. Rozwaliło mnie to, jak Guardiola wypłacił Thiago liścia na pobudkę. :lol: Gundogan po raz kolejny udowodnił, że jest bardziej kreatywny, niż Sahin. Świetne rozegranie, a ta bramka od słupka to majstersztyk. Żałuję tylko, że Lewandowski nic nie ukuł, bo grał nieźle, a chciałbym zobaczyć jego gola w tym sezonie przeciwko Bawarczykom.

Kto wie, czy wczorajsza porażka to nie jest dopiero start w drodze do jeszcze większych dokońań, niż rok temu.

To da się wygrać więcej niż w ubiegłym sezonie? 8) Chyba tylko pobić rekordy bramkowe. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-325998

Kto wie, czy wczorajsza porażka to nie jest dopiero start w drodze do jeszcze większych dokońań, niż rok temu.

To da się wygrać więcej niż w ubiegłym sezonie? 8) Chyba tylko pobić rekordy bramkowe. :D

Klubowe Mistrzostwa Świata i Superpuchar Europy :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-326000

Dziwne, że tu taka cisza po debiucie Guardioli w poważniejszym spotkaniu.

Gdybym oglądał mecz, to na pewni napisałbym parę słów na jego temat ;) no, ale nie mogłem go obejrzeć, więc też nic nie pisałem.

Pep chyba za bardzo nie oglądał spotkań Bayernu w ostatnim czasie, jeśli na obronie mamy Van Buytena, a nie Dante.

Guardiola nie traktował tego meczu jakoś bardzo poważnie. Oczywiście, Superpuchar Niemiec to jest jakieś tam trofeum, ale Pep podszedł do niego bardziej jako kolejny mecz przygotowawczy do sezonu.

Czemu grał Van Buyten a nie Dante? Dante, Gustavo i Martinez nadal nie są gotowi do gry w pełni, bo mieli dłuższe urlopy przez Puchar Konfederacji.

Thiago to też nieporozumienie w tym meczu.

W sparingach grał dobrze ;) A też nikt inny nie mógł tu grać, bo znów, Schweinsteiger niedawno wrócił z kontuzji, Gustavo i Martinez już mówiłem ;)

Moim zdaniem największy problem to brak Riberiego. Franck w każdym ostatnim meczu ciągnął grę i gdy tylko usłyszałem, że go zabraknie, to już wiedziałem, że będą problemy.

[ Dodano: 2013-07-28, 16:39 ]

Bullinho napisał/a:

Byłtaki fajny obrazek na FB, chociaż już nieaktualny :P

998207_657782604250779_582098701_n.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-326003

Klubowe Mistrzostwa Świata i Superpuchar Europy :)

Faktycznie. Zapomniałem, że dzięki wygraniu LM doszły im 2 kolejne trofea, o które będą walczyć. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-326005

Nie ma co robić burzy po jednej porażce - wciaż czekam, jak zaprezentuje się Bayern przez cały sezon i wtedy ocenię pracę Guardioli, do którego nie jestem nastawiony hurraoptymistycznie.

Tu raczej nie chodziło o porażkę, ale o sam fakt debiutu takiego trenera jak Guardiola w ważnym, oficjalnym spotkaniu. Superpuchar to Superpuchar, ale Niemcy traktują te rozgrywki poważnie, zresztą jak każde.

Guardiola nie traktował tego meczu jakoś bardzo poważnie. Oczywiście, Superpuchar Niemiec to jest jakieś tam trofeum, ale Pep podszedł do niego bardziej jako kolejny mecz przygotowawczy do sezonu.

Wiesz ja to rozumiem, jednak trofeum to zawsze prestiż. W tej chwili Borussia ma przewage psychiczną nad Bayernem, a Klopp potrafi to wykorzystać by dotrzeć do swoich zawodników. Nie ma co wyciągać daleko idących wniosków, ale taka gra na pewno nie mogła się podobać kibicom z Monachium.

Czemu grał Van Buyten a nie Dante? Dante, Gustavo i Martinez nadal nie są gotowi do gry w pełni, bo mieli dłuższe urlopy przez Puchar Konfederacji.

Wiem o tym, ale jak zobaczysz mecz to zrozumiesz, że Dante sprowadzony prosto z urlopu byłby lepszy niż Daniel "kłoda" Van Buyten. :-)

Moim zdaniem największy problem to brak Riberiego. Franck w każdym ostatnim meczu ciągnął grę i gdy tylko usłyszałem, że go zabraknie, to już wiedziałem, że będą problemy.

Tu się w pełni zgadzam, bo uważam, że Ribery znaczy dla Bayernu tyle co Messi czy Ronaldo dla swoich zespołów. Wczoraj jednak Robben też nie grał źle, ale Mandzukic z Mullerem byli zagubieni w ofensywie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-326006

Thiago nieporozumienie? Przecież to był jeden z najlepszych piłkarzy Bayernu wczoraj. Kilka świetnych przerzutów, genialnie zagrał piłkę do wychodzącego Muellera, który zmaścił świetną okazję, uderzając po poprzeczce. Nieporozumieniem można nazwać Van Buytena czy bicie głową w mur Mandzukicia, no ale Alcantarze do roli "nieporozumienia" daleko.

Byłem wczoraj w szoku, kiedy odpaliłem odbiornik w momencie, gdy Bayern wyrównał, a chwilę potem obejrzałem dwie bramki dla BVB. Wyglądało to, jakby pokazywali skrót i najlepsze akcje meczu. Cieszę się z wygranej BVB, bo bardzo lubię Kloppa. Z bardzo dobrej strony pokazał się Lewandowski, który miał udział w każdej (?) bramce BVB, a i mógł zdobyć jedną bezpośrednią asystę, kiedy sam na sam zmarnował Aubameyang. Klasę jak zwykle pokazał Gundogan, który jest dla mnie geniuszem i jednym z ulubionych piłkarzy obecnie.

Czekam teraz głównie na Guardiola vs. Mourinho z nadzieją na drugą porażkę Pepa w tej kampanii :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/204/#findComment-326008

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Chce ktoś dobry przepis na kurczaka z sezamem?
    • Attitude
      Wobec wydarzeń z otwarcia NXT, wyznaczono dwa pojedynki mistrzowskie na kolejny tydzień. Oba Femi stanie do pierwszej obrony głównego tytułu, a jego rywalem będzie Eddy Thorpe. Natomiast Tony D'Angelo mistrzostwo North American będzie bronić w pojedynku z Ridgem Hollandem. Za tydzień: * NXT Championship Match: Oba Femi vs. Eddy Thorpe * NXT North American Championship Match: Tony D'Angelo vs. Ridge Holland Natomiast Shotzi pokonała Stephanie Vaquer po ingerencji Fatal Influence. Tym samym za dwa tygodnie to Shotzi będzie rywalką Fallon Henley. Skrót NXT: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas na poważnie odświeżyć temat Dziś na śniadanie wjechały 
    • MattDevitto
      @ CzaQ  jest news Sama śmietanka
    • MattDevitto
      Mają tu duże pole do popisu. Pamiętam, że mi się ogólnie podobał zamysł Hype MMA czy jak to tam się nazywało, gdzie walczyły te nołnejmy i wardęga popylał jeszcze w jakieś pelerynie. To tam Hejter w 7 sekund uwalił Rafona.
  • Dodaj nową pozycję...