Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To są jeszcze osoby, które wierzą, że wygrana Śląska nad Rudawem to przebłysk formy i jasny znak, że można coś zdziałać w europejskich pucharach. Ja tam od początku nie miałem żadnych złudzeń.

Są, nie wiem nawet czy nie uaktywniały się w tym temacie. Kwestia złudzeń - Śląsk w zupełności wypełnił swój plan z Rudarem, tak więc ciężko ich totalnie skreślić w kontekście sukcesów pucharów, tak jak trudno popaść w euforię. Po prostu zastanawia czemu Śląsk aż tak bardzo dał Koronie pograć. Kielczanie mają kulturę gry jaką mają, ale czy aby nie za mocno wystraszyli podopiecznych Sympatycznego Szkoleniowca?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325344

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Kwestia złudzeń - Śląsk w zupełności wypełnił swój plan z Rudarem, tak więc ciężko ich totalnie skreślić w kontekście sukcesów pucharów, tak jak trudno popaść w euforię.

Właśnie takie są moje emocje w stosunku do Śląska. Wiadomo jak to do tej pory wyglądało ze Śląskiem w europejskich pucharach i nie nastawiam się na dobre wyniki. Od początku wiadomo było, że Rudar to tylko lekkie przetarcie, widać było, że tak to właśnie wyglądało a sam Śląsk mógł sobie pograć.

Po prostu zastanawia czemu Śląsk aż tak bardzo dał Koronie pograć. Kielczanie mają kulturę gry jaką mają, ale czy aby nie za mocno wystraszyli podopiecznych Sympatycznego Szkoleniowca?

Ja bym powiedział inaczej. To nie Śląsk pozwolił Koronie na granie a raczej Korona nie pozwoliła rozwinąć skrzydeł Śląskowi. Korona od kilku sezonów prezentuje bardzo agresywny styl grania i Levy powinien być na to przygotowany, tymczasem oni wyszli do tego meczu właśnie jak do pojedynku z czarnogórcami. Do tego dochodzi przygotowanie kondycyjne. Jest to dopiero początek sezonu i być może przygotowanie siłowe daje o sobie znać (co ciekawe tak jest niemal co roku) ale od 70 minuty tam nie było gry. Obie drużyny mozna powiedzieć dreptały po boisku.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325346

Śląsk ma bardzo krótką ławkę, ludzi do grania na poziomie jest jedynie kilkunastu.

W sumie to nawet mniej. Brak rezerw, na kilku pozycjach. Brak młodych wychowanych przed siebie piłkarzy. Śląsk w sezonie 2012/2013 miał również najmniejszy udział młodzieżowców w lidze (chyba 0,3 %).

Letnie transfery załatały jedynie dziury po odejściach.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325352

Śląsk ma bardzo krótką ławkę, ludzi do grania na poziomie jest jedynie kilkunastu.

W sumie to nawet mniej. Brak rezerw, na kilku pozycjach. Brak młodych wychowanych przed siebie piłkarzy. Śląsk w sezonie 2012/2013 miał również najmniejszy udział młodzieżowców w lidze (chyba 0,3 %).

Letnie transfery załatały jedynie dziury po odejściach.

Kadra Śląska jest jak na standardy drużyny walczącej o puchary śmieszna. piłkarzy na poziomie europejskim jest może pięciu i to szukając na siłę (Mila, Plaku, Paixao, Sobota, ewentualnie Kelemen). Łatwo zauważyć też, że jest to zespół baardzo stary i chyba jedynym w miarę młodym piłkarzem, który coś wnosi jest Waldek Sobota, a jedynym "talentem" Więzik. Dla porównania Legia i Lech mają zarówno młodych, którzy dają bardzo dużo jak i weteranów, którzy tworzą 2 bardzo mocne kadry. Dlatego właśnie nie powinno się jak dla mnie wymieniać Wrocławian w kontekście walki o tytuł a jedynie do pucharowych kandydatów. Mecz z Koroną tylko to potwierdził i myślę, że powinni się cieszyć, że nie przegrali.

Za to nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem o transferach- Marco i Plaku za beznadziejnych Diaza, Voskampa i Gikiewicza to świetna zmiana, ale i tak to zdecydowanie za mało.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325368

Łatwo zauważyć też, że jest to zespół baardzo stary i chyba jedynym w miarę młodym piłkarzem, który coś wnosi jest Waldek Sobota, a jedynym "talentem" Więzik.

Sobota urodził się w 1987 roku, czyli trudno go nazwać młodym piłkarzem.

Akurat ci piłkarze raczej będą wzmocnieniem, ale z drugiej strony stracili Kowalczyk cz Ćwielonga. Jeśli oni by zostali, Śląsk mógł by liczyć na więcej, a w tej chwili 4 zmiany w składzie i już gra się sypię.

Z drugiej strony Korona jest drużyną własnego stadionu (w sezonie 2012/13 nie wygrała na wyjeździe).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325371

Ja siętrzech rzeczy: Pierwsza to Lech Poznań, który w tym sezonie będzie niesamowicie mocny. Taka jest prawda, że działacze tego klubu przepracowali okres przygotowawczy bardzo dobrze. Jest to najlepsze okienko transferowe Lecha od lat. Spójrzmy na to: Kupiony bardzo dobry lewy obrońca Douglas, następnie świetny pomocnik, który potrafi grac i na ofensywnym pomocniku i na boku, a w dodatku wykupili Lowrencisa. To robi wrażenie, a w dodatku Lech ma bardzo zdolną młodzież, a co najważniejsze, trener Rumak nie boi się na nią stawiać.

Oglądnąłem starcie Realu z Bournemouth i mogę stwierdzić, że Carlo wziął się za bolączkę Realu - Atak pozycyjny. Cóż, świetny mecz Casemiro. Jego zakup może okazać się strzałem w dziesiątkę. Illaramedni nie zachwycił. Poruszał się po boisku i to tyle. Isco i Carvajal na plus. Dało się także zauważyć chęci gry Di Marii. Widać, że jak przybył konkurent to wziął się do roboty.

Co do Rossela - Ja straciłem do niego resztki szacunku juz bardzo dawno. Laporta był o wiele lepszy od tego gościa, przynajmniej mniej kontrowersyjny. Co do Tito, to kibice Barcelony dostali tego czego chcieli - Jego odejścia. Niestety, ale odbył się on w sposób bardzo smutny i chyba nie tego wszyscy chcieli.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325374

Sobota urodził się w 1987 roku, czyli trudno go nazwać młodym piłkarzem.

Akurat ci piłkarze raczej będą wzmocnieniem, ale z drugiej strony stracili Kowalczyk cz Ćwielonga. Jeśli oni by zostali, Śląsk mógł by liczyć na więcej, a w tej chwili 4 zmiany w składzie i już gra się sypię.

Porównaj go do Mili, Kelemena lub Grodzickiego :P

Z drugiej strony Korona jest drużyną własnego stadionu (w sezonie 2012/13 nie wygrała na wyjeździe).

Prawda, ale chyba wszyscy już zauważyli, że to ich mentalność a nie stadion daje im punkty. Ci bad boye z Kielc umieją pokazać swoje fizyczne, brutalne wręcz atuty, a Śląsk dzisiaj nie miał chyba żadnych :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325378

Cytat:

Prawda, ale chyba wszyscy już zauważyli, że to ich mentalność a nie stadion daje im punkty. Ci bad boye z Kielc umieją pokazać swoje fizyczne, brutalne wręcz atuty, a Śląsk dzisiaj nie miał chyba żadnych :wink:

Ale dziwne jest to, że w tamtym sezonie wspomniane atuty, nie dały im żadnego wyjazdowego zwycięstwa, w lidze w której wystarczy chcieć i trochę pobiegać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325379

Cytat:

Ale dziwne jest to, że w tamtym sezonie wspomniane atuty, nie dały im żadnego wyjazdowego zwycięstwa, w lidze w której wystarczy chcieć i trochę pobiegać.

W sumie to rzeczywiście dziwne bo jak dla mnie ta drużyna ma naprawdę kilku dobrych piłkarzy, którzy przy tych killerach w stylu Kuzery powinni ugrać coś więcej. Myślę, że zasługują na coś więcej niż na miejsce w ogonie tabeli, bo naprawdę umieją pokazać fajną piłkę

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325380

W sumie to rzeczywiście dziwne bo jak dla mnie ta drużyna ma naprawdę kilku dobrych piłkarzy, którzy przy tych killerach w stylu Kuzery powinni ugrać coś więcej. Myślę, że zasługują na coś więcej niż na miejsce w ogonie tabeli, bo naprawdę umieją pokazać fajną piłkę

W końcu ten klub się rok temu praktycznie do końca sezonu bił o mistrzostwo. Nieźle, chociaż nieskutecznie, pokazał się wczoraj Kiełb. Do Sobolewskiego też ciężko mieć zastrzeżenia, po Janocie może powinniśmy się spodziewać czegoś więcej.

Kadra Śląska jest jak na standardy drużyny walczącej o puchary śmieszna. piłkarzy na poziomie europejskim jest może pięciu i to szukając na siłę (Mila, Plaku, Paixao, Sobota, ewentualnie Kelemen)

Kelemen nie ewentualnie, a na pewno. Zapomniałeś jeszcze o Stefanoviciu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325400

A jednak mecz Lechia- Barcelona się odbędzie, tyle że 30 lipca, a więc nie w terminie weekendowym, co może wpłynąć na mniejszą frekwencję na stadionie. Przy okazji Barcelona ma też nowego trenera, którym został Gerardo Martino, który pracował ostatnio w Newell's Old Boys Rosario. Były spekulacje że ich trenerem zostanie któryś ze znanych szkoleniowców, a oni znowu zatrudnili mało znanego trenera, który nie miał nic wspólnego z tym klubem w porównaniu do Titto. Ciekawe co z tego wyniknie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325435

W końcu ten klub się rok temu praktycznie do końca sezonu bił o mistrzostwo. Nieźle, chociaż nieskutecznie, pokazał się wczoraj Kiełb. Do Sobolewskiego też ciężko mieć zastrzeżenia, po Janocie może powinniśmy się spodziewać czegoś więcej.

Kadra Śląska jest jak na standardy drużyny walczącej o puchary śmieszna. piłkarzy na poziomie europejskim jest może pięciu i to szukając na siłę (Mila, Plaku, Paixao, Sobota, ewentualnie Kelemen)

Kelemen nie ewentualnie, a na pewno. Zapomniałeś jeszcze o Stefanoviciu.

Co do Kelemena mogę się zgodzić, ale Dalibor to jak dla mnie porażka. Na 10 meczów 2 czy 3 są dobre a pozostałe straszne. A w tej liście zapomniałem jeszcze o Przemku Kaźmierczaku który też daje radę :wink:

Wracając do Korony to rzeczywiście wyróżnili się Kiełb i Sobolewski, jak dla mnie nieźle radzą sobie też Lenartowski i Jovanović. Za to Janota według mnie jest wyróżniającym się ligowcem (co w sumie nie jest trudne) ale są wobec niego wielkie oczekiwania, chyba nieadekwatne do jego umiejętności.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325440

Co do Kelemena mogę się zgodzić, ale Dalibor to jak dla mnie porażka. Na 10 meczów 2 czy 3 są dobre a pozostałe straszne.

OK, sprawdzaj regularnie swoją skrzynkę na listy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325445

K-Pel, szczerze czy uważasz go za dobrego grajka? Facet zarabia krocie jak na naszą ligę a gra na poziomie na przykład Cetnarskiego. Jak na środkowego pomocnika ma sporo strat, mało strzela i asystuje i niestety przeplata 5 złych zagrań jednym dobrym. Możliwe, że to dlatego, że oglądałem tylko te jego złe mecze, ale z tego co pamiętam to nie jest to jedna z wyróżniających się postaci naszej ligi, tylko co najwyżej średniak :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325452

Dalibor Stevanović jest najlepszym pomocnikiem w Polsce, a Kelemen najlepszym bramkarzem.

Kto uważa inaczej, temu grozi sąd. (raczej wezwanie do zapłaty)

http://www.weszlo.com/news/15595-Kelemen_i_Stevanovic_domagaja_sie_kasy_Boskie

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/202/#findComment-325453

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Chce ktoś dobry przepis na kurczaka z sezamem?
    • Attitude
      Wobec wydarzeń z otwarcia NXT, wyznaczono dwa pojedynki mistrzowskie na kolejny tydzień. Oba Femi stanie do pierwszej obrony głównego tytułu, a jego rywalem będzie Eddy Thorpe. Natomiast Tony D'Angelo mistrzostwo North American będzie bronić w pojedynku z Ridgem Hollandem. Za tydzień: * NXT Championship Match: Oba Femi vs. Eddy Thorpe * NXT North American Championship Match: Tony D'Angelo vs. Ridge Holland Natomiast Shotzi pokonała Stephanie Vaquer po ingerencji Fatal Influence. Tym samym za dwa tygodnie to Shotzi będzie rywalką Fallon Henley. Skrót NXT: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas na poważnie odświeżyć temat Dziś na śniadanie wjechały 
    • MattDevitto
      @ CzaQ  jest news Sama śmietanka
    • MattDevitto
      Mają tu duże pole do popisu. Pamiętam, że mi się ogólnie podobał zamysł Hype MMA czy jak to tam się nazywało, gdzie walczyły te nołnejmy i wardęga popylał jeszcze w jakieś pelerynie. To tam Hejter w 7 sekund uwalił Rafona.
  • Dodaj nową pozycję...