Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To są jeszcze osoby, które wierzą, że wygrana Śląska nad Rudawem to przebłysk formy i jasny znak, że można coś zdziałać w europejskich pucharach. Ja tam od początku nie miałem żadnych złudzeń.

Są, nie wiem nawet czy nie uaktywniały się w tym temacie. Kwestia złudzeń - Śląsk w zupełności wypełnił swój plan z Rudarem, tak więc ciężko ich totalnie skreślić w kontekście sukcesów pucharów, tak jak trudno popaść w euforię. Po prostu zastanawia czemu Śląsk aż tak bardzo dał Koronie pograć. Kielczanie mają kulturę gry jaką mają, ale czy aby nie za mocno wystraszyli podopiecznych Sympatycznego Szkoleniowca?

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Kwestia złudzeń - Śląsk w zupełności wypełnił swój plan z Rudarem, tak więc ciężko ich totalnie skreślić w kontekście sukcesów pucharów, tak jak trudno popaść w euforię.

Właśnie takie są moje emocje w stosunku do Śląska. Wiadomo jak to do tej pory wyglądało ze Śląskiem w europejskich pucharach i nie nastawiam się na dobre wyniki. Od początku wiadomo było, że Rudar to tylko lekkie przetarcie, widać było, że tak to właśnie wyglądało a sam Śląsk mógł sobie pograć.

Po prostu zastanawia czemu Śląsk aż tak bardzo dał Koronie pograć. Kielczanie mają kulturę gry jaką mają, ale czy aby nie za mocno wystraszyli podopiecznych Sympatycznego Szkoleniowca?

Ja bym powiedział inaczej. To nie Śląsk pozwolił Koronie na granie a raczej Korona nie pozwoliła rozwinąć skrzydeł Śląskowi. Korona od kilku sezonów prezentuje bardzo agresywny styl grania i Levy powinien być na to przygotowany, tymczasem oni wyszli do tego meczu właśnie jak do pojedynku z czarnogórcami. Do tego dochodzi przygotowanie kondycyjne. Jest to dopiero początek sezonu i być może przygotowanie siłowe daje o sobie znać (co ciekawe tak jest niemal co roku) ale od 70 minuty tam nie było gry. Obie drużyny mozna powiedzieć dreptały po boisku.

Śląsk ma bardzo krótką ławkę, ludzi do grania na poziomie jest jedynie kilkunastu.

W sumie to nawet mniej. Brak rezerw, na kilku pozycjach. Brak młodych wychowanych przed siebie piłkarzy. Śląsk w sezonie 2012/2013 miał również najmniejszy udział młodzieżowców w lidze (chyba 0,3 %).

Letnie transfery załatały jedynie dziury po odejściach.

Śląsk ma bardzo krótką ławkę, ludzi do grania na poziomie jest jedynie kilkunastu.

W sumie to nawet mniej. Brak rezerw, na kilku pozycjach. Brak młodych wychowanych przed siebie piłkarzy. Śląsk w sezonie 2012/2013 miał również najmniejszy udział młodzieżowców w lidze (chyba 0,3 %).

Letnie transfery załatały jedynie dziury po odejściach.

Kadra Śląska jest jak na standardy drużyny walczącej o puchary śmieszna. piłkarzy na poziomie europejskim jest może pięciu i to szukając na siłę (Mila, Plaku, Paixao, Sobota, ewentualnie Kelemen). Łatwo zauważyć też, że jest to zespół baardzo stary i chyba jedynym w miarę młodym piłkarzem, który coś wnosi jest Waldek Sobota, a jedynym "talentem" Więzik. Dla porównania Legia i Lech mają zarówno młodych, którzy dają bardzo dużo jak i weteranów, którzy tworzą 2 bardzo mocne kadry. Dlatego właśnie nie powinno się jak dla mnie wymieniać Wrocławian w kontekście walki o tytuł a jedynie do pucharowych kandydatów. Mecz z Koroną tylko to potwierdził i myślę, że powinni się cieszyć, że nie przegrali.

Za to nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem o transferach- Marco i Plaku za beznadziejnych Diaza, Voskampa i Gikiewicza to świetna zmiana, ale i tak to zdecydowanie za mało.

Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

Łatwo zauważyć też, że jest to zespół baardzo stary i chyba jedynym w miarę młodym piłkarzem, który coś wnosi jest Waldek Sobota, a jedynym "talentem" Więzik.

Sobota urodził się w 1987 roku, czyli trudno go nazwać młodym piłkarzem.

Akurat ci piłkarze raczej będą wzmocnieniem, ale z drugiej strony stracili Kowalczyk cz Ćwielonga. Jeśli oni by zostali, Śląsk mógł by liczyć na więcej, a w tej chwili 4 zmiany w składzie i już gra się sypię.

Z drugiej strony Korona jest drużyną własnego stadionu (w sezonie 2012/13 nie wygrała na wyjeździe).

Ja siętrzech rzeczy: Pierwsza to Lech Poznań, który w tym sezonie będzie niesamowicie mocny. Taka jest prawda, że działacze tego klubu przepracowali okres przygotowawczy bardzo dobrze. Jest to najlepsze okienko transferowe Lecha od lat. Spójrzmy na to: Kupiony bardzo dobry lewy obrońca Douglas, następnie świetny pomocnik, który potrafi grac i na ofensywnym pomocniku i na boku, a w dodatku wykupili Lowrencisa. To robi wrażenie, a w dodatku Lech ma bardzo zdolną młodzież, a co najważniejsze, trener Rumak nie boi się na nią stawiać.

Oglądnąłem starcie Realu z Bournemouth i mogę stwierdzić, że Carlo wziął się za bolączkę Realu - Atak pozycyjny. Cóż, świetny mecz Casemiro. Jego zakup może okazać się strzałem w dziesiątkę. Illaramedni nie zachwycił. Poruszał się po boisku i to tyle. Isco i Carvajal na plus. Dało się także zauważyć chęci gry Di Marii. Widać, że jak przybył konkurent to wziął się do roboty.

Co do Rossela - Ja straciłem do niego resztki szacunku juz bardzo dawno. Laporta był o wiele lepszy od tego gościa, przynajmniej mniej kontrowersyjny. Co do Tito, to kibice Barcelony dostali tego czego chcieli - Jego odejścia. Niestety, ale odbył się on w sposób bardzo smutny i chyba nie tego wszyscy chcieli.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

Sobota urodził się w 1987 roku, czyli trudno go nazwać młodym piłkarzem.

Akurat ci piłkarze raczej będą wzmocnieniem, ale z drugiej strony stracili Kowalczyk cz Ćwielonga. Jeśli oni by zostali, Śląsk mógł by liczyć na więcej, a w tej chwili 4 zmiany w składzie i już gra się sypię.

Porównaj go do Mili, Kelemena lub Grodzickiego :P

Z drugiej strony Korona jest drużyną własnego stadionu (w sezonie 2012/13 nie wygrała na wyjeździe).

Prawda, ale chyba wszyscy już zauważyli, że to ich mentalność a nie stadion daje im punkty. Ci bad boye z Kielc umieją pokazać swoje fizyczne, brutalne wręcz atuty, a Śląsk dzisiaj nie miał chyba żadnych :wink:

Sygna by Filipoo666

Cytat:

Prawda, ale chyba wszyscy już zauważyli, że to ich mentalność a nie stadion daje im punkty. Ci bad boye z Kielc umieją pokazać swoje fizyczne, brutalne wręcz atuty, a Śląsk dzisiaj nie miał chyba żadnych :wink:

Ale dziwne jest to, że w tamtym sezonie wspomniane atuty, nie dały im żadnego wyjazdowego zwycięstwa, w lidze w której wystarczy chcieć i trochę pobiegać.

Cytat:

Ale dziwne jest to, że w tamtym sezonie wspomniane atuty, nie dały im żadnego wyjazdowego zwycięstwa, w lidze w której wystarczy chcieć i trochę pobiegać.

W sumie to rzeczywiście dziwne bo jak dla mnie ta drużyna ma naprawdę kilku dobrych piłkarzy, którzy przy tych killerach w stylu Kuzery powinni ugrać coś więcej. Myślę, że zasługują na coś więcej niż na miejsce w ogonie tabeli, bo naprawdę umieją pokazać fajną piłkę

Sygna by Filipoo666

W sumie to rzeczywiście dziwne bo jak dla mnie ta drużyna ma naprawdę kilku dobrych piłkarzy, którzy przy tych killerach w stylu Kuzery powinni ugrać coś więcej. Myślę, że zasługują na coś więcej niż na miejsce w ogonie tabeli, bo naprawdę umieją pokazać fajną piłkę

W końcu ten klub się rok temu praktycznie do końca sezonu bił o mistrzostwo. Nieźle, chociaż nieskutecznie, pokazał się wczoraj Kiełb. Do Sobolewskiego też ciężko mieć zastrzeżenia, po Janocie może powinniśmy się spodziewać czegoś więcej.

Kadra Śląska jest jak na standardy drużyny walczącej o puchary śmieszna. piłkarzy na poziomie europejskim jest może pięciu i to szukając na siłę (Mila, Plaku, Paixao, Sobota, ewentualnie Kelemen)

Kelemen nie ewentualnie, a na pewno. Zapomniałeś jeszcze o Stefanoviciu.

A jednak mecz Lechia- Barcelona się odbędzie, tyle że 30 lipca, a więc nie w terminie weekendowym, co może wpłynąć na mniejszą frekwencję na stadionie. Przy okazji Barcelona ma też nowego trenera, którym został Gerardo Martino, który pracował ostatnio w Newell's Old Boys Rosario. Były spekulacje że ich trenerem zostanie któryś ze znanych szkoleniowców, a oni znowu zatrudnili mało znanego trenera, który nie miał nic wspólnego z tym klubem w porównaniu do Titto. Ciekawe co z tego wyniknie.

28054889252fa02dfba372.jpg

W końcu ten klub się rok temu praktycznie do końca sezonu bił o mistrzostwo. Nieźle, chociaż nieskutecznie, pokazał się wczoraj Kiełb. Do Sobolewskiego też ciężko mieć zastrzeżenia, po Janocie może powinniśmy się spodziewać czegoś więcej.

Kadra Śląska jest jak na standardy drużyny walczącej o puchary śmieszna. piłkarzy na poziomie europejskim jest może pięciu i to szukając na siłę (Mila, Plaku, Paixao, Sobota, ewentualnie Kelemen)

Kelemen nie ewentualnie, a na pewno. Zapomniałeś jeszcze o Stefanoviciu.

Co do Kelemena mogę się zgodzić, ale Dalibor to jak dla mnie porażka. Na 10 meczów 2 czy 3 są dobre a pozostałe straszne. A w tej liście zapomniałem jeszcze o Przemku Kaźmierczaku który też daje radę :wink:

Wracając do Korony to rzeczywiście wyróżnili się Kiełb i Sobolewski, jak dla mnie nieźle radzą sobie też Lenartowski i Jovanović. Za to Janota według mnie jest wyróżniającym się ligowcem (co w sumie nie jest trudne) ale są wobec niego wielkie oczekiwania, chyba nieadekwatne do jego umiejętności.

Sygna by Filipoo666

Co do Kelemena mogę się zgodzić, ale Dalibor to jak dla mnie porażka. Na 10 meczów 2 czy 3 są dobre a pozostałe straszne.

OK, sprawdzaj regularnie swoją skrzynkę na listy.

K-Pel, szczerze czy uważasz go za dobrego grajka? Facet zarabia krocie jak na naszą ligę a gra na poziomie na przykład Cetnarskiego. Jak na środkowego pomocnika ma sporo strat, mało strzela i asystuje i niestety przeplata 5 złych zagrań jednym dobrym. Możliwe, że to dlatego, że oglądałem tylko te jego złe mecze, ale z tego co pamiętam to nie jest to jedna z wyróżniających się postaci naszej ligi, tylko co najwyżej średniak :twisted:
Sygna by Filipoo666

Dalibor Stevanović jest najlepszym pomocnikiem w Polsce, a Kelemen najlepszym bramkarzem.

Kto uważa inaczej, temu grozi sąd. (raczej wezwanie do zapłaty)

http://www.weszlo.com/news/15595-Kelemen_i_Stevanovic_domagaja_sie_kasy_Boskie

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 898 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Giero
      Za nami kolejny odcinek AEW Dynamite, ostatni w drodze do AEW Double or Nothing 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń. Show otworzyła konfrontacja Adama Page’a i Willa Ospreaya przed ich walką o puchar im. Owena Harta. W trakcie potwierdzono, iż to będzie main event Double or Nothing. MJF oficjalnie dołączył wreszcie do Hurt Syndicate. Przy okazji doszło do wymiany zdań The Sons of Texas z mistrzami przed ich walką. Podobnie, jak w przypadku Page’a i Ospreaya, tak również doszło do potyczki słownej Mercedes Mone z Jamie Hayter. Tutaj jednak Mone zaatakowała rywalkę na koniec. W trakcie Dynamite Tony Khan potwierdził na X’ie, że oficjalnie Mina Shirakawa dołączyła na stałe do rosteru All Elite Wrestling. Mina zresztą tego wieczora jeszcze była w walce wieczoru, pokonując Julię Hart. Doszło przy okazji do bójki ze Skye Blue i Toni Storm. Jednak same show kończyliśmy kolejnym brawlem uczestników Anarchy in the Arena. Skrót gali Zapowiedź AEW Collision, które wyjątkowo już dzisiaj w nocy * TBS Championship Match: Mercedes Mone vs. Reyna Isis * Mike Bailey & Komander vs. Rush & Dralistico * Grizzled Young Veterans vs. The Paragon * Podpisanie kontraktu FTR vs. Nigel McGuinness & Daniel Garcia Aktualna karta Double or Nothing 2025 * Men’s Owen Hart Tournament Finals: Hangman Page vs. Will Ospreay * Women’s Owen Hart Tournament Finals: Jamie Hayter vs. Mercedes Mone * Anarchy in the Arena Match: Kenny Omega, Swerve Strickland, Willow Nightingale, Samoa Joe, Powerhouse Hobbs & Katsuyori Shibata vs. Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, Wheeler Yuta & The Young Bucks * AEW Women’s World Championship: Toni Storm vs. Mina Shirakawa * AEW World Tag Team Championship: The Hurt Syndicate vs. Sons Of Texas * AEW Continental Championship Match: Kazuchika Okada vs. Mike Bailey * Stretcher Match: Mark Briscoe vs. Ricochet * FTR vs. Nigel McGuiness & Daniel Garcia
    • PTW
      TO POSZŁO ZA DALEKO! Na ostatniej gali tych dwóch wojowników przekroczyło wszystkie granice - przez całą galę byliśmy świadkami ich batalii na terenie całej hali! Teraz będą mieli okazję wyjaśnić sobie to i owo w niezwykle brutalnym pojedynku! Falls Count Anywhere Match Miyagi Shida vs. Serg Sullivan Tu już nie można mówić tylko o "złej krwi" - tutaj w grę wchodzi prawdziwa nienawiść! Sullivan przy ich pierwszym spotkaniu w ringu bezczelnie zaatakował Shidę walizką doprowadzając do dyskwalifikacji, ale to nie był koniec. Zamaskowany bijok postanowił doszczętnie rozbić naszego ulubionego karatekę i zostawił go w ringu nieprzytomnego. Na poprzedniej gali panowie szli wet za wet i obaj przegrali swoje walki ze względu na interwencję drugiego. Tak być dalej nie może - jeśli chcą się rozerwać na strzępy, proszę bardzo, będą mieli taką okazję! W walce Falls Count Anywhere można odliczyć rywala wszędzie, nie tylko w ringu, więc zapowiada się niezwykle chaotyczna batalia, w której zwyciężyć może tylko jeden. Dodatkowo nie będzie tutaj dyskwalifikacji, więc rywale mogą wykorzystać wszystko co im się napatoczy żeby pogrążyć przeciwnika! To jest coś, co trzeba zobaczyć na żywo. Bądźcie z nami już 31 maja! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE EVOLVE #12 Data: The exact taping date is unknown. Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Taped Data emisji: 21.05.2025 Platforma: Tubi Komentarz: Peter Rosenberg & Robert Stone Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #660 Data: 19.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Greenville, South Carolina, USA Arena: Bon Secours Wellness Arena Format: Taped Data emisji: 22.05.2025 Platforma: Peacock Komentarz: Blake Howard & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Dynamite #294 Data: 21.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Rio Rancho, New Mexico, USA Arena: Rio Rancho Events Center Format: Live Platforma: TBS Komentarz: Excalibur, Ian Riccaboni, Taz & Toni Storm Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
  • Dodaj nową pozycję...