Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wg mnie tytuł mistrza Polski trafi do Warszawy.Walka będzie się toczyć między Polonią a Legią.

Lecha jakoś nie widzę jako'majstra' a Wisła prezentuje się słabo.Osobiście wolę Czarne Koszule.Legii bardzo nie Lubię.

Jako,że jestem fanem Barcy liczę,że negocjacje się powiodą i argentyński defensywny pomocnik zawita do Katalonii.Mascherano jest świetnym piłkarzem,przydałby się w drużynie Pepa.

Ibra niech zostanie.Może akurat w nadchodzącym sezonie się podbuduje i znów będzie czarował tak jak w Mediolanie.Ostatni sezon nie był najlepszy w jego wykonaniu,jednak wierzę,że Szwed pokaże na co go stać.Jak jest w formie to jest z niego zarąbisty napastnik.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-198719

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Troche o Lechu Poznań to klub któremu daje znikome szanse na mistrzostwo polski. Widac że Jacek Zieliński niezbyt się sprawdza na stołku trenera Lecha. Lech gra bardzo średnio i sytuacja jest całkiem powazna. Co prawda poknali Dnipro na wyjeździe, ale może być to samo co Inter'em Baku wygrali na wyjeździe a usiebie męczyli sie w karnych. A więc ja bym do tego sceptycznie podchodził.

Z tą różnicą, że w meczach z Interem, a także Widzewem i Arką, Lech wyglądał bardzo słabo fizycznie i chyba czegoś takiego potrzebowali na rozkręcenie się, bo o niebo lepiej wyglądało to już na Ukrainie, nie wspominając jak zniszczyli Cracovię, która mogła stracić jeszcze kilka bramek gdyby Rudnevs w pierwszej połowie zachował więcej zimnej krwi.

Wiele osób śmieje się z szejków z Manchesteru i tego, że kupują co popadnie. Natomiast ja widzę bardzo mądrze budowany zespół w którym na każde miejsce jest przynajmniej dwóch bardzo dobrych piłkarzy, a skoro mają kasę to kupują. Mancini mądrze zrobił, bo ściągnął piłkarzy którzy byli do wyciągnięcia za 30 lub mnie niż 30 milionów, a mógł przecież zażyczyć sobie dwóch piłkarzy po 60. Wolał jednak po swojemu budować zespół i jak dla mnie będzie to zespół, który spokojnie może walczyć o mistrzostwo, a już na pewno zająć miejsce na podium.

W Ligue 1 zrobiło się ciekawie, bo OM podpisało kontrakty z dwoma bardzo dobrymi piłkarzami(Gignac, Remy) i tak słaby początek sezonu powinien być szybko zażegnany. Dobrze uzbroił się też Lyon, który oprócz sprowadzenia na początku okienka Brianda wreszcie postarał się o hit i sprowadził Gourcuffa.

Już za parę dni rusza moja ukochana Serie A, więc będzie o czym pisać. No i oczywiście wielkie starcie Barca vs Real w nowym sezonie też jak zwykle w ostatni weekend sierpnia, czyli zmagania Primera Division. ;)

Jako, że Euz napisał kilka słów o Barcelonie to napisze dwa zdania o Juve. Mam nadzieje, że zarząd nie zgłupiał do reszty i nie sprzeda Diego, bo to piłkarz, który potrafi sam wygrać mecz i któremu po prostu trzeba zaufać, tym bardziej, że z wielkich włoskiej piłki to właśnie Juve najbardziej się wzmocniło i głupstwem byłoby zmarnować tak ważny element pierwszej jedenastki, który w sparingach dzielił i rządził. Forza Juve! ;)

PS: Euz chyba jednak miałem racje, że Milan wywalczy Ibrę, bo włoskie media trąbią o tym, że indywidualny kontrakt jest prawie załatwiony i pozostają tylko kwestie zaspokojenia potrzeb Barcelony.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-198813

Nie wierze mediom. To samo było z Matą, o czym nawet komentatorzy na mundialu mówili, nazywając go nowym nabytkiem Barcy. Z resztą sprzedanie (czy wypożyczenie, o którym ostatnio jest głośno) byłoby bardzo niemądrym posunięciem. Ostatnio przeczytałem także, że miały być wypożyczony na rok, przy czym Barca jak i Milan miałyby płacić po 6 mln zmiennych (sic!), na dodatek niby Borielllo zgodził się wzięcie udziału w całej akcji. Ibra powiedział, że nie opuści Barcelony i wierzę w to. Pewnie skończy się to tak, że okienko się skończy, a Barca zostania z takim składem jak jest.

Btw. wczoraj bardzo ciekawie było w rewanżach playoff. Bardzo szkoda mi Sampdorii, że w głupi sposób straciła bramkę w 90+ minucie i przejebała w dogrywce. Ewidentnie przez cały mecz była lepsza. Szczególnie zaimponował mi strzelec 2 bramek - Pazzini.

Cieszę się z wygranej Sportingu Bragi 4-3 na wyjeździe z Sevilla. To co wyprawiał w bramce Palop, było naprawdę żenujące. Braga ma bardzo fajny skład i cieszę się, że do LM trafi wreszcie ktoś z poza wielkiej trójcy portugalskiej.

Śmiesznie też było w Brukselil. 2-2 w regulaminowym czasie gry i rzuty karne. Aż 3 piłkarzy wyjebało piłkę w kosmos w stylu Beckhama i Jaapa Stama, ryjąc w ziemi dziurę. Partizan wygrał, ale można byc pewnym, że pracę straci ogrodnik Anderlechtu :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-198884

Ja się może wypowiem o Polskim podwórku piłkarskim które nie jest zbyt imponujące według mnie w tym sezonie walce o mistrza liczyć się będzie warszawa no i Lech lub wisła 1 z tych drużyn , ale jednak w tym sezonie dobrej strony pokazuje się JAGA i może ona namiesza mam taką nadzieje.

W lidze angielskiej z wielkiej 4 zrobiła się nam wielka 6 . szejkowie z city zrobili duże transfery ale to im wyjdzie żle a największym niewypałem bedzię Silva który nie odnajdzie sie w szybkiej i brutalnej Premiership . Może w tym roku wreszcie nadejdzie czas ARSENALU mój ulubiony klub zrobił mądre transfery a i młodzi wreszcie dorosną do trofeum dla mnie jest to zespol ktory ma szanse na mistrza

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-198885

Btw. wczoraj bardzo ciekawie było w rewanżach playoff. Bardzo szkoda mi Sampdorii, że w głupi sposób straciła bramkę w 90+ minucie i przejebała w dogrywce. Ewidentnie przez cały mecz była lepsza. Szczególnie zaimponował mi strzelec 2 bramek - Pazzini.

Para Pazzini+Cassano to jedna z najlepszych we Włoszech i wielka szkoda, że nie będą mogli się pokazać w LM. Może brak kwalifikacji sprawi, że któryś z nich odejdzie do większego klubu i nie muszę mówić, że nie miałbym nic przeciwko gdyby to był Juventus(chociaż to raczej nierealne, bo podobno Stara Dama dopina kolejny transfer z Udinese, czyli Di Natale).

Cieszę się z wygranej Sportingu Bragi 4-3 na wyjeździe z Sevilla. To co wyprawiał w bramce Palop, było naprawdę żenujące. Braga ma bardzo fajny skład i cieszę się, że do LM trafi wreszcie ktoś z poza wielkiej trójcy portugalskiej.

A ja bym Palopa nie winił. Obrona Sevilli jest fatalna(jakby tego było mało Squillaci odszedł do Arsenalu) i Palop prawie w każdym meczu ratował im skórę, a gdy raz mu nie wyszło to Sevilla pożegnała się z Ligą Mistrzów.

Śmiesznie też było w Brukselil. 2-2 w regulaminowym czasie gry i rzuty karne. Aż 3 piłkarzy wyjebało piłkę w kosmos w stylu Beckhama i Jaapa Stama, ryjąc w ziemi dziurę. Partizan wygrał, ale można byc pewnym, że pracę straci ogrodnik Anderlechtu :-)

Śmiesznie jak dla kogo, nie chciałbym być kibicem Anderlechtu. :twisted: W ogóle to piłkarze nie pokazali zbyt dużej inteligencji ciągle próbując uderzać w prawy górny róg bramkarza mimo, że wcześniej ktoś posłał piłkę w kosmos. Jakoś Partizan potrafił normalnie uderzyć piłkę z tego "gnoju" na 11 metrze. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-198887

Stara Dama dopina kolejny transfer z Udinese, czyli Di Natale).

No f'n way!!! a jak tak sie stanie, to chyba znów będę musiał zacząć kibicować Juventusowi, bo Di Natale, to jeden z moich ulubionych piłkarzy a w Udinese sie tylko marnuje.

Co do Sevilli, to fakt, mają żenującą defensywę... ale bodajże przy 3 bramce gdy Palop wyszedł aż poza pole karne, to tak doświadczony bramkarz nie powinien się zachowywać.

Coś z tymi bramkarzami ostatnio źle się dzieje. Reina w 1 kolejce Premierleague, wczoraj bramkarz Partizana, Palop. :shock:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-198893

Coś z tymi bramkarzami ostatnio źle się dzieje. Reina w 1 kolejce Premierleague, wczoraj bramkarz Partizana, Palop. :shock:

Reina zagrał świetne spotkanie z Arsenalem, miał kilka niesamowitych interwencji, ale popełnił jeden karygodny błąd, ale mimo wszystko jego postawa była na + :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-198911

• Urządzenie:  Windows

A więc znamy grupy LM:

Grupa A

Inter Mediolan

Werder Brema

Tottenham Hotspur

Twente Enschede

Mocna grupa. Inter to raczej faworyt, choć wiemy, że w grupie nie zawsze sobie radzi dobrze, ale myślę, że przejdzie. Mimo mojej sympatii do Bundesligi, to myslę, że Werder nie da tu rady. Z Sampdorią nie zagrali za dobrze, skład też już nie ten (brak Ozila daje się we znaki). Tottenham to jednak dobra drużyna i powinna wyjść, a nawet powalczyć o 1 miejsce w grupie.

Grupa B

Olympique Lyon

Benfica Lizbona

Schalke Gelsenkirchen

Hapoel Tel Awiw

OL to też dobra marka, która powinna dać sobie radę. O drugie miejsce będą walczyć Benfika i Schalke, ale myślę, że zwycięsko z tego boju wyjdzie Schalke, które mocno się wzmacnia, a to chyba nie koniec transferów (i jeśli wierzyć plotką, to może być coś grubszego)

Grupa C

Manchester United

Valencia CF

Glasgow Rangers

Bursaspor

Jak dla mnie to grupa faworyci + chłopcy do bicia. Może jeszcze Rangersi coś pokażą na swoim stadionie, ale i tak szans na wyjście im nie daję.

Grupa D

FC Barcelona

Panathinaikos Ateny

FC Kopenhaga

Rubin Kazań

Dziwi mnie to, że Rubin jest dopiero w 4 koszyku, ale i tak mieli szczęście, bo nie trafili do aż tak trudnej grupy. Barca raczej bez kłopotów wyjdzie, a drugi myślę, że będzie Rubin Kazań.

Grupa E

Bayern Monachium

AS Roma

FC Basel

CFR Cluj

No i mój ulubiony Bayern, który trafia na dość łatwą grupę. On i Roma powinni wyjść bez kłopotów.

Grupa F

Chelsea Londyn

Olympique Marsylia

Spartak Moskwa

MSK Żylina

Tutaj też nie zanosi się na jakąś wielką niespodziankę, choć przyznam, że nie wiem jaki skład ma Spartak, ale OM to raczej dobra drużyna i powinna wyjść z tej grupy.

Grupa G

AC Milan

Real Madryt

Ajax Amsterdam

AJ Auxerre

Grupa śmierci, niewątpliwie. Szkoda, że jest w niej Auxerre z naszym Jeleniem, no i raczej nie mają oni szans wyjść. W tej grupie liczę na niespodziankę i wyjście Ajaxu i Realu, niech dom starców zwany Milanem odpada :P

Grupa H

Arsenal Londyn

Szachtar Donieck

Sporting Braga

Partizan Belgrad

No i grupa z jednym faworytem i resztą walczącą o awans. Myślę, że z drugiego miejsca wyjdzie Braga.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-199129

To ja też się wypowiem na temat losowania

Grupa A

Inter Mediolan

Werder Brema

Tottenham Hotspur

Twente Enschede

Każdy z tych zespołów praktycznie lideruje w swojej lidze (no może Tottenham nie tak bardzo, ale Premiership to silna liga). Największe szanse ma wg mnie Inter Mediolan i Tottenham. Werder bez Ozila to już nie to samo. Jego brak będzie bardzo widoczny. Twente też nie jest złym klubem, ale daje im czwarte miejsce.

Grupa B

Olympique Lyon

Benfica Lizbona

Schalke Gelsenkirchen

Hapoel Tel Awiw

Od czasu przerwania passy Lyonu w lidze ta drużyna zrobiła się mniej ciekawa, ale dalej jest faworytem czy tutaj czy w rodzimych rozgrywkach. Drugie miejsce rozegra się między Benficą a Schalke, lecz myślę, że zwycięsko wyjdzie klub z Niemiec. Na papierze najsłabszym zespołem w tej grupie jest Hapoel, ale byłoby miło, gdyby sprawił jakąś niespodziankę.

Grupa C

Manchester United

Valencia CF

Glasgow Rangers

Bursaspor

Tą grupę zdominują Manchester Utd oraz Valencia i oni wyjdą z grupy. Chciałbym żeby trzecie miejsce zajął Bursaspor, gdyż to mój ulubiony klub z Turcji.

Grupa D

FC Barcelona

Panathinaikos Ateny

FC Kopenhaga

Rubin Kazań

Katalończycy powinni spokojnie przejść tą grupę. O drugie miejsce rywalizować będzie Panathinaikos i Rubin (tak w ogóle to czy rok temu Barca i Rubin nie byli przypadkiem w tej samej grupie?). Kopenhaga nie ma raczej szans.

Grupa E

Bayern Monachium

AS Roma

FC Basel

CFR Cluj

Nie ma wątpliwości, że faworytami są Bawarczycy. Chciałbym, żeby drugie miejsce zgarnęło CFR Cluj, które sprawiało dużo niespodzianek 2 lub 3 lata temu (razem z BATE i Anorthosisem), ale ostatnio z ich formą jest różnie, więc na drugim miejscu stawiam AS Romę. Basel skończy raczej na czwartej pozycji.

Grupa F

Chelsea Londyn

Olympique Marsylia

Spartak Moskwa

MSK Żylina

Chelsea i Olympique przejdą dalej. Nie widzę innej możliwości. Spartak i Żylina nie będą trudnym przeciwnikiem dla faworytów, ale w futbolu nic nie wiadomo :)

Grupa G

AC Milan

Real Madryt

Ajax Amsterdam

AJ Auxerre

Ajax wreszcie w LM. Bardzo fajnie, lecz sądzę, że kluby z Madrytu i Mediolanu przejdą dalej. Milan, mimo że ma "doświadczoną" :twisted: kadrę, powinien wyjść z grupy zaraz po Realu, któremu daje pierwsze miejsce. Najbardziej szkoda mi Auxerre, ponieważ bardzo pragnąłem ,aby weszło do fazy grupowej, a tu od razu grupa śmierci. No ale cóż na to poradzić.

Grupa H

Arsenal Londyn

Szachtar Donieck

Sporting Braga

Partizan Belgrad

Grupa, która mnie najbardziej interesuje, gdyż grają w niej moi ulubieni "Kanonierzy" i obstawiam, że powinni zająć pierwsze miejsce w grupie. Drugie miejsce dla Sportingu Braga, które może być "czarnym koniem" tej edycji Ligi Mistrzów. Szachtar też jest dobrym zespołem, ale raczej na wyżej niż trzecie miejsce nie ma co liczyć.

Chciałbym, żeby do finału wszedł w końcu Arsenal i zdobył puchar LM, bo w lidze jednak dominują Chelsea i MU. No chyba, że w tym roku sprawią miłą niespodziankę i pokuszą się o mistrza Anglii ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-199142

(tak w ogóle to czy rok temu Barca i Rubin nie byli przypadkiem w tej samej grupie?)

Tak i co ciekawe Rubin jeden mecz wygrał a drugi zremisował, więc można powiedzieć, że ma jakiś tam patent na Barcę :)

Grupa A

Inter Mediolan

Werder Brema

Tottenham Hotspur

Twente Enschede

Inter ma pewne pierwsze miejsce, a jako kibic Kanonierów będę kibicował Werderowi by ten zakończył grupę przed Kogutami.

Grupa B

Olympique Lyon

Benfica Lizbona

Schalke Gelsenkirchen

Hapoel Tel Awiw

OL to pewniak, zaś Hapoel to mój taki czarny koń w tej edycji LM. Mają genialnego Eneyame w bramce (patrz m.in MŚ Argentyna - Nigeria). Liczę, że on wygra dla nich kilka meczy :)

Grupa C

Manchester United

Valencia CF

Glasgow Rangers

Bursaspor

Tu akurat sprawa jest prosta.

Grupa D

FC Barcelona

Panathinaikos Ateny

FC Kopenhaga

Rubin Kazań

Tu stawiam na Rubin, lecz jestem ciekawy co pokażą Duńczycy.

Grupa E

Bayern Monachium

AS Roma

FC Basel

CFR Cluj

Znów wszystko jasne, z tym że uważam, iż Roma wyprzedzi Bawarczyków, którzy w grupie LM grają zazwyczaj średnio.

Grupa F

Chelsea Londyn

Olympique Marsylia

Spartak Moskwa

MSK Żylina

Tu też nikt nie może zagrozić OM w zajęciu drugiego miesjca, jestem ciekawy jak Francuzi zagrają na Stamford.

Grupa G

AC Milan

Real Madryt

Ajax Amsterdam

AJ Auxerre

Grupa śmierci. Ale to dobrze dla Irka, który może strzeli gola jakiemuś gigantowi i się wypromuje :) . A ja nietypowo postawie na Ajax i Milan, czemu? Szczerze to sam nie wiem :)

Grupa H

Arsenal Londyn

Szachtar Donieck

Sporting Braga

Partizan Belgrad

Go Go The Gunners!! Zdecydowanie Kanonierzy powinni po 4 kolejkach mieć już pewne pierwsze miejsce. Razem z nimi z grupy wyjdzie Szachtar, Braga to jednak nie ten poziom, a wejścia Partizanu do LM nie skomentuje (karne zabiły... ale śmiechem z graczy Anderlechtu)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-199216

Grupa A

Inter Mediolan

Werder Brema

Tottenham Hotspur

Twente Enschede

1 zdecydowany lider i pozostałe 3, praktycznie na równym poziomie grające drużyny. Tottenham na papierze wydaje się być najsilniejszą drużyną poza Interem, jednak zdecydowanie brakuje im ogrania w Lidze Mistrzów, co pewnie przesądzi, że zobaczymy ich jedynie w Lidze Europy. Werder się strasznie osłabił sprzedając swoją największą gwiazdę Ozila, co było widać w ich dwumeczu z Sampdorią. W Twente również brakuje ogrania, ale pokładam w nich większe nadzieje na wyjście z grupy. Nie jest to tak silna drużyna jak mistrz Holandii z poprzedniego sezonu AZ, ale powinni nas zaskoczyć i awansować dalej.

Grupa B

Olympique Lyon

Benfica Lizbona

Schalke Gelsenkirchen

Hapoel Tel Awiw

Znów 1 zdecydowanie najlepsza drużyna i 3 bijące się o awans. Benfica miała naprawdę zajebisty sezon, nie dając w lidze portugalskiej żadnych szans reszcie drużyn. Doszła nawet do jak pamiętam ćwierćfinału LE i odpadła z Liverpoolem. Schalke jakoś nie powaliło mnie swoimi transferami w tym okienku, szczególnie jeśli mowa o Raulu. Zacięta rywalizacja z Benficą będzie miała miejsce pewnie aż do ostatniej kolejki. Hapoelu też bym nie przekreślał. Izraelskie drużyny nawet nie zdobyły punktu w LM, ale myślę, że teraz będzie inaczej. Team Hapoelu nie jest anonimowy tak jak kiedyś Maccabi, można tu zobaczyć kilka znanych nazwisk jak np. Vincent Enyaema - bramkarz, który ze świetnej strony pokazał się mundialu, czy piłkarz polskiego pochodzenia Ben Sahar.

Grupa C

Manchester United

Valencia CF

Glasgow Rangers

Bursaspor

Manchester niestety, ale raczej ma już pewne 1 miejsce w grupie (no chyba, że będą grać tak jak z Fulham :) ). Valencia według mnie się strasznie osłabiła przed tym sezonem. Sprzedali Ville, Marchene, Silve... a pozyskali z tych wyższych kręgów jedynie Soldado. Rangersi będą chłopcami do bicia, standardowo jak na szkocką ekipe przystało. Bursaspor to dla mnie duża niespodzianka. Nie śledziłem wyników ligi tureckiej w poprzednim sezonie, ale jak na zakończenie zobaczyłem rezultaty to się za głowę złapałem. To, że ktoś z wielkiej 3 nie wygrał było wielkim zaskoczeniem. Ich ekipa jest dla mnie anonimowa, ale może będzie jakieś zaskoczenie i powalczą o LE.

Grupa D

FC Barcelona

Panathinaikos Ateny

FC Kopenhaga

Rubin Kazań

Barca w 1/8, i 3 drużyny ze zbliżonym poziomem. Rubin w poprzedniej edycji miał bardzo trudną grupę i ostatecznie z niej nie wyszedł. Tym razem powinno być łatwiej, chociaż Panathinaikos to Mistrz Grecji, a Mistrz Grecji musi mieć silną ekipę. Olympiakos wiele razy nam pokazywał, że nie straszna im faza grupowa, mam nadzieje, że teraz pokaże to dawny klub Emanuela Olisadebe. Generalnie jak tylko zobaczyłem, Panathinaikos w losowaniu, wiedziałem, że jak zwykle trafią na Barcelonę :) Nie lekceważyłbym też mistrza Danii. Wygrał w playoffach derby Skandynawii przez mi trochę zaimponował. Walka w tej grupie o miejsce premiowane 1/8 finału będzie bardzo ciekawa.

Grupa E

Bayern Monachium

AS Roma

FC Basel

CFR Cluj

Tutaj walka będzie jedynie o to kto wyjdzie z 1 miejsce, czyli kto więcej bramek najebie Clujowi i Bazylei. Roma vs Bayern mamy już na inauguracje i będzie to chyba największy hit pierwszej kolejki. Basel pewnie pożegna się z europejskimi pucharami, a Mistrza Rumunii powinniśmy oglądać jeszcze w LE.

Grupa F

Chelsea Londyn

Olympique Marsylia

Spartak Moskwa

MSK Żylina

Chelsea to mój główny faworyt do wygrania całej Ligi Mistrzów, bah, do wygrania wszystkiego tak jak Inter w poprzednim sezonie. Już nie mogę się doczekać miny Fergusona, który po raz kolejny przegra z The Blues w lidze. Mimo, że nigdy nie przepadałem specjalnie za Chelsea, to ta drużyną w ostatnich 2 sezonach mi bardzo zaimponowała nie szmacąc się na rynku transferowym. Marsylia bardzo słabo rozpoczęła ten sezon, ale jestem przekonany, że zakupy Remy'ego z Nicei i Gignacia z Toulouse się sprawdzą. Spartakowi nie daje żadnych szans w tej grupie i pewnie baty dostanie nawet od pogromców spartan.

Grupa G

AC Milan

Real Madryt

Ajax Amsterdam

AJ Auxerre

Grupa śmierci, ale zaznaczyłem nie tak jak się tego spodziewam, ale tak jakbym chciał żeby było ;-) . Auxerre może sprawić niezła niespodziankę i chciałbym zobaczyć Jelenia strzelającego gole Casilliasowi, Stekelenburgowi czy Abbiattiemu. Milan to nie jest taka typowa włoska drużyna, to ekipa grająca ofensywną i ładną piłkę, która może się podobać. Gdyby jeszcze tylko odmłodzić znacząco ich skład, byłoby bardzo pięknie. Mimo to oglądanie Seedorfa po raz kolejny będzie dla mnie wielką przyjemnością :). Real odpadnie! Dla mnie mimo wszystko byłoby to zaskoczenie, bo przecież trenerem Królewskich jest uznawany za najlepszego trenera Jose Mourinho. Wierze jednak, że to nic nie da i, że ta drużyna po prostu już dawno się wypaliła :D. Nawet jak przejdą grupy to i tak standardowo odpadną w 1/8

Grupa H

Arsenal Londyn

Szachtar Donieck

Sporting Braga

Partizan Belgrad

Arsenal ma raczej pewne pierwsze miejsce. Drugie daje dla SC Bragi. Klub ten pokazał Sevilli jak powinno się grać w piłkę. Wspaniały, młody skład ze świetnie zapowiadającymi się piłkarzami - tak nazywam drużynę wicemistrza Portugalii. Szachtar pewnie podzieli los swoich pozostałych kolegów z Ukrainy a Partizan powalczy do końca z Bragą o drugie miejsce.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-199263

Grupa Lecha:

Juventus Turyn,

Manchester City,

FC Salzburg

Trafiliśmy chyba najgorzej jak mogliśmy, przynajmniej patrząc na zespoły z dwóch pierwszych koszyków. Nie oszukujmy się z każdej grupy byłoby cholernie ciężko awansować. A tak to piłkarze czegoś się nauczą, a kibice zobaczą na własnym stadionie Juventus czy MC.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-199283

E tam od razu najgorzej. Trafiliśmy bardzo dobrze, bo jeżeli mamy coś pokazać w 1/8 to trzeba sobie radzić z takimi klubami jak Juventus Turyn czy Manchester City. Ja liczę na awans Lecha mimo wszystko.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-199286

• Urządzenie:  Windows

Grupa A

Inter Mediolan

Werder Brema

Tottenham Hotspur

Twente Enschede

Inter Mediolan powinien dosc gladko przejsc przez reszte druzyn. Jako druga siłe tej grupy obstawiam Angielski Tottenham. Silna druzyna, ktora nie powinna miec problemu z Twente, a z Niemcami tez sobie poradzic powinni

Grupa B

Olympique Lyon

Benfica Lizbona

Schalke Gelsenkirchen

Hapoel Tel Awiw

Lyon moze sie cieszyc, bo trafil dosc prosta grupe. W innym przypadku ciezko byloby ich nazwac faworytem grupy. Drugie miejsce to walka Benfici z Schalke, ale Portugalczycy zdaja sie lepsi.

Grupa C

Manchester United

Valencia CF

Glasgow Rangers

Bursaspor

MOJ Man U trafil bardzo latwa grupe. Cieszy mnei ten fakt, bo wcale nie sa juz takimi dominatorami jakimi byli pare lat temu i moga stracic punkty z czerstwiakami. O jeszcze wiekszym szczesciu moga mowic... zwolennicy Valencii. Z tym skladem, ktorym dysponuja obecnie to straszy tylko ich nazwa, ale dwie pozostale druzyny powinny grac w lidze europejskiej i tutaj nic nie zwojują

Grupa D

FC Barcelona

Panathinaikos Ateny

FC Kopenhaga

Rubin Kazań

Barcelona z zamknietymi oczami przejdzie grupe. Panathinaikos i Copenhaga beda mieli nogi z waty przed meczem z Hiszpanami. Rubin juz przez to przechodzil i poradzil sobie niezle, ale w tym sezonie juz tak pieknie nie bedzie. Atenczycy maja Cisse, ktorego bardzo lubie, ale ta Kopenhaga moze zaskoczyc...

Grupa E

Bayern Monachium

AS Roma

FC Basel

CFR Cluj

... Cluj i Basel. Fartowne Monachium. Gdybym mial tutaj dwie druzyny, ktore mialyby czym postraszyc Niemcow to pewnie bym sie łudził, ze odpadna. Tutaj nie ma to sensu, bo nie widze tu szans na zaskoczenie.

Grupa F

Chelsea Londyn

Olympique Marsylia

Spartak Moskwa

MSK Żylina

Chelsea i Olympique. Szczegolnie cieszy mnie to, ze Francuzi dobrze trafili. Spartak i Zylina to nie sa zespoly, ktore im zagroza i OM awansuje dalej.

Grupa G

AC Milan

Real Madryt

Ajax Amsterdam

AJ Auxerre

Nie widze opcji, zeby Real odpadl na tym etapie, ale Milan juz tak wesolo nie bedzie mial. Ajax jest w stanie urwac punkty, a Francuzi beda bliscy naszemu sercu ze wzgledu na Jelenia. Nie obrazilbym sie, gdyby to ktoras z gorszej dwojki zrobila niespodzianke

Grupa H

Arsenal Londyn

Szachtar Donieck

Sporting Braga

Partizan Belgrad

Braga moze zawojowac tą grupe i nawet Arsenal moze nie byc im straszny. Bardzo dobrze trafili i razem z Anglikami awansuja dalej. Nie widze na chwile obecna potencjalu w dwoch pozostalych druzynach.

-----------------------

Lech bedzie mial jedne z lepszych chwil w historii klubu. Fakt faktem.. skoncza sie one blamazem z City, ktore podejdzie pewnie powaznie do meczu i zaaplikuje Buricowi z 5bramek, ale zawsze przyjemnie bedzie popatrzec jak Pyry walcza z najlepszymi. Salzburg niby jest druzyna z ktora mogliby powalczyc, ale nie wierze w sukces. Austriacy juz wiedza, ze jakakolwiek strata punktow z Polakami zabierze im marzenia o awansie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-199287

A ja tak dodam że Polacy mają niezłego pecha w tych rozgrywkach, nie dość że umiejetności nam brak, to pech atakuje ...

Na pierwszy ogień poszedł mój faworyt w LM, AJ Auxerre. Liczyłem że Jeleń i spółka mają szanse na wyjście z grupy, dosyć poważne szanse. Niestety los tak chciał i trafili do grupy śmierci, gdzie mają bardo małe szanse na wyjście ...

AC Milan

Real Madryt

Ajax Amsterdam

AJ Auxerre

Nastepnie drużyna z 3 polakami w skłądzie, Błaszczykowski, Lewandowski i Piszczek. Bardzo na nich liczyłem, ale tam gdzie Polacy tam i pech. Trafili do grupy z czołowymi drużynami z Hiszpanii i Francji. Mimo wszystko wciąż wierze w awans.

Sevilla FC

PSG

Borussia Dortmund

Karpaty Lwów

Na koniec jedyna polska drużyna w europejskich rozgrywkach. Przed losowaniem na wyjście z grupy szanse od początku były małe, po losowaniu nie ma żadnych ... Lech trafił do grupy śmierci z wypasionym w tym sezonie Manchesterem City i Juventus'em. Szanse zmalały do 0 ... Pech prześladuje polaków na każdym kroku, może to nie tylko ich wina, te wszystkie reprezentacyjne porażki ...

Juventus Turyn

Manchester City

Salzburg

Lech Poznań

.............................

MOJ Man U trafil bardzo latwa grupe. Cieszy mnei ten fakt, bo wcale nie sa juz takimi dominatorami jakimi byli pare lat temu i moga stracic punkty z czerstwiakami.

Skoro lubisz Manchester i szanujesz, to nie pisz "ManU" bo to obraźliwe dla Czerwonych Diabłów, jeżeli chcesz pisać skrót pisz "ManUtd", bo gdy mówisz/piszesz "ManU" to oznacza brak szacunku ...

Edytowane przez Luzak
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-199289

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• PTW
      Polska część rosteru PTW prezentuje kapkę swoich umiejętności i zaprasza Was na gale w 2025 roku! Bilety na wydarzenie 11 stycznia już dostępne, korzystajcie i do zobaczenia! <3 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Mr_Hardy
      Ehh jak ja go nie trawie... Irytujący, ociężały kloc.
    • Mr_Hardy
      W nowym roku postanowiłem, że spróbuję coś częściej pisać, choć nie wiem, na ile mi to wyjdzie, bo nigdy mi to jakoś nie szło. "The Rated R Superstar" Cope... Ktokolwiek to wymyślił, nie był wtedy trzeźwy. Do rozpadu The Acclaimed coraz bliżej. Lubiłem ich jako tag team, cieszyłem się, kiedy wygrali pasy, ale moim zdaniem więcej już chyba nie dało się z nich wycisnąć jako drużyna. Nieźle Jeff Jarrett postraszył tym, że może ogłosić emeryturę, choć nie do końca w to uwierzyłem. Jeff podpisał ostatni kontrakt jako wrestler i chce iść po główny pas, co jest głupie, bo od razu wiadomo, że nic z tego nie będzie. Na Wrestle Dynasty Mercedes Moné stanie w obronie pasa NJPW przeciwko Minie. Bardzo chciałbym, żeby wygrała Shirakawa, ale, mówiąc szczerze, szanse są bliskie zeru. Jedyny promyk nadziei to fakt, że to pas NJPW. Co tam jeszcze? O, Ricochet przechodzi heel turn. Ok, coś się zacznie z nim dziać. To chyba na tyle, co udało mi się napisać.
    • KyRenLo
      A.J. Francis: TNA Wrestling Re-signs A.J. Francis – TNA Wrestling TNAWRESTLING.COM
    • falas2005
      Tak Drew błyszczał przy Punku, że przegrał z nim rywalizację i to suma sumarum w kiepskim stylu, a teraz praktycznie słuch o nim zaginął. 
  • Dodaj nową pozycję...