Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Tutaj nie chodzi o trenera. Według wielu mamy najlepszą kadrę ostatnich lat. I co z tego? To, że wielu z nich według mnie nie ma chęci aby grać. W kadrze powinno być 23 typa, którzy będą zapieprzać za każdą piłką. Powinni gryźć trawę, aż ją zwrócą. Ale jak widzę naszą "wielką gwiazdę światowego formatu" Roberta L, to mnie szlag trafia i pytam się co on tam robi? W pierwszej połowie, według mnie powinien już zarobić żółtko, ale on jest święty i chyba nie można go ruszyć.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320986

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

reklamowanie maszynek do golenia przez Lewandowskiego (który dziwnym trafem w Borussi strzela aż miło a w reprezentacji nic biedaczek nie może, może nóżka boli?) :twisted:

Denerwują mnie takie zarzuty, bo ja nie widzę u Lewandowskiego braku chęci, czy zaangażowania w meczach kadry. Facet robi furorę w Bundeslidze i wszyscy oczekują od niego cudów zapominając, że reprezentacja i Borussia to dwa różne światy. Tam otoczony jest świetnymi zawodnikami i po dostaniu piłki, ma kilka opcji do wyboru, bo Reus, Gotze i spóła się podłączają. W kadrze tego komfortu nie ma. Gra w niej wielu patałachów i rzadko kiedy Robert ma okazję z kimś rozegrać piłkę, bo jest z przodu sam. Dzisiaj miał asystę, trafił w słupek i starał się grać zespołowo, ale gola nie zdobył i znowu się zacznie nagonka.

O meczu szkoda cokolwiek pisać. Żenada. Gdyby wyznaczyli do meczu lepszego i bardziej ogarniętego sędziego, przegralibyśmy. Fornalik może już zabierać swoje klamoty z szafki.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320987

Dobrych trenerów teraz powinniśmy właśnie szukać za granicą. W Polsce, nie widzę żadnego godnego kandydata do zostania selekcjonerem.

To prawda. Ale dobremu trenerowi z zagranicy trzeba zabulić, a przecież PZPN musi mieć kaskę na prezesów i biby. Zatem Mourinho naszej reprezentacji nigdy nie będzie trenował, a pewnie jakiś wypalony już dziad, który sukcesy miał, ale 15 lat temu, a później mogiła. Patrz: Leo.

Na Mourinho czy innych topowych nigdy nas nie będzie stać, a taki dziadek będzie naszym szczytem możliwości. Nie zmienia to faktu, że na dzień dzisiejszy wolę takiego gościa, niż jakiegokolwiek polskiego kandydata.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320988

• Reputacja:   1

Postawię może absurdalną i bardzo naciąganą tezę ale może sam Fornalik nie budzi respektu u piłkarzy? Zawsze jak go oglądałem podczas wywiadów czy treningów to wyraz twarzy zawsze miał taki zalękniony...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320989

Co innego MŚ, a co innego ME, gdzie nasza kadra awansowała po raz pierwszy w historii. Kadra za Engela, czy Janasa nie miała tak trudnej grupy, jak ta za Leo.

A co za różnica czy nasza reprezentacja awansowała tam pierwszy czy dziesiąty raz? Za Engela i Janasa mieliśmy łatwiejszą grupę niż za Leo? Nie rozśmieszaj mnie. To były mniej więcej porównywalne grupy. W każdym przypadku był jeden zespół - teoretycznie - poza naszym zasięgiem (Portugalia, Niemcy, Niemcy), a pozostałe miały być równorzędne bądź do bicia. Teoretycznie Janas miał najłatwiej, a Engel (a nie Leo!) najtrudniej, a kadra za Leo na pewno nie grała lepiej niż za dwóch wspomnianych (tak po prawdzie to za każdym razem żal było patrzeć, a jedynie mecz z USA za Engela można uznać za dobry występ naszej reprezentacji na dużej imprezie w ostatnich latach). Później natomiast Leo zrobił najgorszy wynik w eliminacjach w historii i próba dowodzenia, że przewyższał w czymś pozostałą dwójkę jest mocno naciągana.

Na Mourinho czy innych topowych nigdy nas nie będzie stać, a taki dziadek będzie naszym szczytem możliwości. Nie zmienia to faktu, że na dzień dzisiejszy wolę takiego gościa, niż jakiegokolwiek polskiego kandydata.

A ja twierdzę, że to jeden chuj.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320990

TakerFanKrk napisał/a:

reklamowanie maszynek do golenia przez Lewandowskiego (który dziwnym trafem w Borussi strzela aż miło a w reprezentacji nic biedaczek nie może, może nóżka boli?) :twisted:

Denerwują mnie takie zarzuty, bo ja nie widzę u Lewandowskiego braku chęci, czy zaangażowania w meczach kadry. Facet robi furorę w Bundeslidze i wszyscy oczekują od niego cudów zapominając, że reprezentacja i Borussia to dwa różne światy. Tam otoczony jest świetnymi zawodnikami i po dostaniu piłki, ma kilka opcji do wyboru, bo Reus, Gotze i spóła się podłączają. W kadrze tego komfortu nie ma. Gra w niej wielu patałachów i rzadko kiedy Robert ma okazję z kimś rozegrać piłkę, bo jest z przodu sam. Dzisiaj miał asystę, trafił w słupek i starał się grać zespołowo, ale gola nie zdobył i znowu się zacznie nagonka.

Ja za to doskonale sobie przypominam sytuację z Euro gdy zamiast trenować, razem z Błaszczykowskim latali po telewizjach żeby mówić w jakim to pięknym stylu wyjdą z grupy... Lewandowski mimo że jest gwiazdą Borussi nie jest świętą krową i żadne próby bronienia go że "tam w Borussi dobrze mu podają a w reprezentacji nie" mnie nie przekonują. Skoro nie umie strzelać (albo jest przemęczony) to niech zwolni miejsce w ataku komuś innemu, po prostu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320991

• Urządzenie:  Android

Ghostwriter - Zgadzam się, że Engel miał najtrudniej. Do Kijowa jechaliśmy po bęcki, a wygraliśmy 3:1 (mogło być 4, gdyby Juskowiak wykorzystał karnego). Do tego w grupie solidna Walia i Norwegia, która była wtedy mocną europejską drużyną. W 98' pokonali Brazylię w fazie grupowej, a w Euro 2000 walczyli do ostatniej kolejki o ćwierćfinał. W pozostałych eliminacjach było łatwiej, ale w pamięci będę miał Łotwę :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320992

Ghostwriter - Zgadzam się, że Engel miał najtrudniej. Do Kijowa jechaliśmy po bęcki, a wygraliśmy 3:1 (mogło być 4, gdyby Juskowiak wykorzystał karnego). Do tego w grupie solidna Walia i Norwegia, która była wtedy mocną europejską drużyną. W 98' pokonali Brazylię w fazie grupowej, a w Euro 2000 walczyli do ostatniej kolejki o ćwierćfinał. W pozostałych eliminacjach było łatwiej, ale w pamięci będę miał Łotwę :)

Mi chodziło o MŚ i ME, a nie eliminacje. Tak czy siak Leo nie przewyższył osiągnięciami Engela ani Janasa. Mało tego - gdyby Janasowi dali prowadzenie reprezentacji wcześniej (a nie Bońkowi) to nasi zapewne zagraliby na ME 2004 (wtopa z Łotwą była za Bońka, a gdy drużynę przejął Janas to chłopaki zaczęli grać).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320993

Ja za to doskonale sobie przypominam sytuację z Euro gdy zamiast trenować, razem z Błaszczykowskim latali po telewizjach żeby mówić w jakim to pięknym stylu wyjdą z grupy

To piłkarze mają spędzać na boisku 24h przez 7 dni w tygodniu? Kiedy mają wolne od treningów, robią sobie co chcą i nic nam do tego. Kadra Engela po wywalczeniu awansu na MŚ jeździła kręcić reklamy zupek knora, reprezentanci innych krajów robią to samo i jakoś nie słyszałem, żeby gdzieś z tego powodu narzekano. Nie próbuję bronić naszych zawodników, staram się obiektywnie patrzeć na sprawę.

Skoro nie umie strzelać (albo jest przemęczony) to niech zwolni miejsce w ataku komuś innemu, po prostu.

Odpowiem pytaniem, kto miałby grać w ataku w miejsce Lewandowskiego? Nie mamy drugiego napastnika na poziomie międzynarodowym.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320994

A co za różnica czy nasza reprezentacja awansowała tam pierwszy czy dziesiąty raz? Za Engela i Janasa mieliśmy łatwiejszą grupę niż za Leo? Nie rozśmieszaj mnie. To były mniej więcej porównywalne grupy. W każdym przypadku był jeden zespół - teoretycznie - poza naszym zasięgiem (Portugalia, Niemcy, Niemcy), a pozostałe miały być równorzędne bądź do bicia. Teoretycznie Janas miał najłatwiej, a Engel (a nie Leo!) najtrudniej, a kadra za Leo na pewno nie grała lepiej niż za dwóch wspomnianych (tak po prawdzie to za każdym razem żal było patrzeć, a jedynie mecz z USA za Engela można uznać za dobry występ naszej reprezentacji na dużej imprezie w ostatnich latach). Później natomiast Leo zrobił najgorszy wynik w eliminacjach w historii i próba dowodzenia, że przewyższał w czymś pozostałą dwójkę jest mocno naciągana.

Bardziej chodziło mi o eliminacje niż o same fazy grupowe danych rozgrywek, bo tam za każdego było słabiutko. No bo czego można wymagać od Beenhakkera, któremu po Euro zarzucało się, że próbował wypromować jakichś Pazdanów, czy kto tam grał. W el. do Mundialu w Korei i Japonii faktycznie ta grupa nie była łatwa, ale bodajże 3, czy 4 pkty przewagi nad drugą Ukrainą na koniec eliminacji. W innej grupie pamiętałem tylko silną Anglię, a awansowaliśmy dzięki najlepszemu bilansowi z drużyn, które zajęły drugie miejsca w swoich grupach. No, a w tej "grupie Orłów Benhakkera" mieliśmy Portugalię i Serbię i momentami niezłą (serio :D) Finlandię.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320995

Lewandowski mimo że jest gwiazdą Borussi nie jest świętą krową i żadne próby bronienia go że "tam w Borussi dobrze mu podają a w reprezentacji nie" mnie nie przekonują. Skoro nie umie strzelać (albo jest przemęczony) to niech zwolni miejsce w ataku komuś innemu, po prostu.

I kto go zmieni? Młody Milik? SOBIECH? :):):):):):):):)

Była w tym meczu taka jedna sytuacja, po której zdałem sobie sprawe jak bardzo Lewandowski musi się wku*wiać na myśl grania z tymi kalekami. Idzie do niego daleka wrzuta, on główkuje, piłka leci nad bramkarzem i wystarczyłby ktokolwiek kto wbije ją do bramki, a tymczasem W POLU KARNYM NIE MA ŻADNEGO REPREZENTANTA. ŻADNEGO. Robert Lewandowski nie jest typem napastnika takim jak Suarez czy Van Persie, on przede wszystkim potrzebuje KOGOKOLWIEK kto mógłby z nim piłe rozegrac, kto mógłby go wypuścić, tego w tej kadrze nie ma. Jemu pozostaje biegać i robić głupie miny i jak go hejtowałem cały czas tak doszło do mnie, że więcej po prostu zrobić nie może. Mam nadzieje, ze się Milik w niedalekiej przyszłości wybije (bo ma potencjał) i będzie mógł grać u boku Lewandowskiego, repra MUSI grać dwójką napastników.

Edytowane przez Sebu
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320996

TakerFanKrk napisał/a:

Skoro nie umie strzelać (albo jest przemęczony) to niech zwolni miejsce w ataku komuś innemu, po prostu.

Odpowiem pytaniem, kto miałby grać w ataku w miejsce Lewandowskiego? Nie mamy drugiego napastnika na poziomie międzynarodowym.

Nie wiem bo nie siedzę na co dzień zbyt głęboko w piłce (musiałbym trochę meczów ligowych pooglądać żeby odnieść się do Twojego pytania), ale mogę odpowiedzieć w prosty sposób: nie ma ludzi niezastąpionych...
To piłkarze mają spędzać na boisku 24h przez 7 dni w tygodniu? Kiedy mają wolne od treningów, robią sobie co chcą i nic nam do tego.
Niech sobie robią co chcą ale nie przy tak ważnej imprezie- gdyby to był mecz towarzyski, lub inny "o pietruszkę" to inna sprawa

[ Dodano: 2013-06-07, 23:17 ]

Cytat:

Lewandowski mimo że jest gwiazdą Borussi nie jest świętą krową i żadne próby bronienia go że "tam w Borussi dobrze mu podają a w reprezentacji nie" mnie nie przekonują. Skoro nie umie strzelać (albo jest przemęczony) to niech zwolni miejsce w ataku komuś innemu, po prostu.

I kto go zmieni? Młody Milik? SOBIECH? :) :):):):):):):)

Powiedziałem marcelowi ale powtórzę: nie ma ludzi niezastąpionych

[ Dodano: 2013-06-07, 23:21 ]

Ale żeby osłodzić gorycz porażki to powiem że dziś wydarzyła się rzecz historyczna- na gali boksu w Oświęcimiu wygrał w końcu Marcin Najman :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320997

Powiedziałem marcelowi ale powtórzę: nie ma ludzi niezastąpionych

No to podaj w takim razie chociaż jedno nazwisko, wymień chociaż jednego polskiego napastnika, który na tę chwilę umiejętnościami przewyższa Lewandowskiego. Chcesz żebyśmy grali Sobiechem w ataku tylko dlatego, że "nie ma ludzi niezastąpionych", kiedy nie ma szans by dał nam więcej w ataku od napastnika Borussii? Nawet mogliby mu tam wrzucić Saganowskiego do pomocy, bo on tam z przodu wygląda jak Hanks w "Cast Away", bo nasz środek pola woli rozgrywać piłke z Borucem.

Pewnie wszyscy widzieli, ale i tak polecam.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320998

Bardziej chodziło mi o eliminacje niż o same fazy grupowe danych rozgrywek, bo tam za każdego było słabiutko. No bo czego można wymagać od Beenhakkera, któremu po Euro zarzucało się, że próbował wypromować jakichś Pazdanów, czy kto tam grał. W el. do Mundialu w Korei i Japonii faktycznie ta grupa nie była łatwa, ale bodajże 3, czy 4 pkty przewagi nad drugą Ukrainą na koniec eliminacji. W innej grupie pamiętałem tylko silną Anglię, a awansowaliśmy dzięki najlepszemu bilansowi z drużyn, które zajęły drugie miejsca w swoich grupach. No, a w tej "grupie Orłów Benhakkera" mieliśmy Portugalię i Serbię i momentami niezłą (serio :D) Finlandię.

Jeżeli chodzi o eliminacje to Leo miał jedno zwycięstwo nad Portugalią i można - od biedy - uznać, że było to większe dokonanie niż zwycięstwo kadry Engela nad Ukrainą czy Norwegią (pewnie niektórzy nie pamiętają, że wówczas Norwegia była faworytem do awansu, ale okazała się tylko papierowym tygrysem), czy ciułanie punktów przez Janasa (najsilniejsza w grupie Anglia nas biła). Ale Leo to jedno zwycięstwo wyrównał w kolejnych eliminacjach, gdzie stanowiliśmy dostarczycieli punktów m.in. dla Słowacji, Słowenii oraz Irlandii Północnej. Leo nie przebił ani Engela ani Janasa. Udało mu się awansować do wielkiej imprezy, ale tam - podobnie jak poprzednicy - zaliczył bęcki, nawet jednego zwycięstwa nie uświadczyliśmy. A później była ta zatrważająca klapa w grupie, którą - teoretycznie powinniśmy przejść z palcem w dupie (zwłaszcza, że Czesi mieli obniżkę formy). Nawet gdyby założyć, że miał raz najtrudniejszą grupę w eliminacjach i ją przeszedł, to należy dodać, że później miał też najłatwiejszą i wszystko jebnęło w pizdu na łeb na szyję. Mit cudotwórcy z zagranicy prysł. Okazał się kolejnym Engelem czy Janasem... Co jak się okazuje i tak było nie lada wyczynem jak patrzy się na osiągnięcia Smudy czy Fornalika.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-320999

Chcesz żebyśmy grali Sobiechem w ataku tylko dlatego, że "nie ma ludzi niezastąpionych", kiedy nie ma szans by dał nam więcej w ataku od napastnika Borussii?
Gdzie ja napisałem że chcę Sobiecha w ataku? Nie wkładaj mi w usta słów których nie powiedziałem. Odpowiem Ci tak (bo inaczej nie potrafię bo nie jestem na bieżąco z oglądaniem mecz- i tutaj masz nade mną przewagę): pamiętasz jak w reprezentacji grał Jeleń? Też w Auxerre strzelał aż miło a w reprezentacji nie mógł (podobnie jak Robert), i co zrobiono? Nie był już powoływany. Ja wiem że jest teraz moda na Lewandowskiego bo gra w Borussi i jest jednym z najsławniejszych piłkarzy na świecie, ale bez przesady... Żeby nie było- nie jestem żądnym hejterem Roberta, po prostu widzę że w reprezentacji nie stara się tak jak w klubie (i podkreślę: to nie tylko wina Lewandowskiego ale CAŁEJ drużyny)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/197/#findComment-321000

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...