Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

a nawet o Diego Lopezie, jeśli chodzi o pozycje bramkarza.

Jego mogliby do siebie ściągnąć. Casillas, po odejściu Mourinho, wróci do łask nowego trenera i trudno się dziwić, bo to świetny bramkarz i żywa legenda tego klubu, ale Diego Lopez to też bardzo dobry fachowiec i szkoda by było, żeby marnował się na ławce.

Crystal Palace zostało trzecim beniaminkiem Premiership. Zasłużenie pokonali Watford, będąc lepszym zespołem przez całe spotkanie (Almunia pokazał, że nie zapomniał, jak się broni. Championship to dla niego za niskie progi). Wilfried Zaha w dużej mierze przyczynił się do tego sukcesu. W pojedynkę rozprawił się z Brighton, a w finale baraży wywalczył karnego na wagę awansu. Można powiedzieć, że swoją robotę wykonał. Wprowadził Palace do Premiership i w nowym sezonie zagra już przeciwko nim, w barwach United.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jego mogliby do siebie ściągnąć. Casillas, po odejściu Mourinho, wróci do łask nowego trenera i trudno się dziwić, bo to świetny bramkarz i żywa legenda tego klubu, ale Diego Lopez to też bardzo dobry fachowiec i szkoda by było, żeby marnował się na ławce.

No niestety. Są równi i równiejsi.

No właśnie został najlepszym szkoleniowcem, a z tego co mi się obiło o uszy - styl, w którym Monaco wywalczyło ten awans do najwyższej klasy rozrywkowej lekko mówiąc nie powalał. No ale zobaczymy.

Typical Italian style :D

a nawet o Diego Lopezie, jeśli chodzi o pozycje bramkarza.

Jego mogliby do siebie ściągnąć. Casillas, po odejściu Mourinho, wróci do łask nowego trenera i trudno się dziwić, bo to świetny bramkarz i żywa legenda tego klubu, ale Diego Lopez to też bardzo dobry fachowiec i szkoda by było, żeby marnował się na ławce

.

Sam gram na pozycji bramkarza i na grę zawodników na tej pozycji patrzę ze szczególną uwagą. Jednym z moich idoli jest właśnie Iker, oczywiście za Arturem Borucem. Uważam, że Casillasowi jak najbardziej należy się powrót do podstawowego składu Realu, bo jest bramkarzem kompletnym i świetnym Ale z drugiej strony Lopez jak dla mnie w ogóle nie ustępuje Ikerowi, więc trzeba znaleźć jakiś kompromis i jednego z nich posłać do innego dobrego klubu, bo wtedy siedzenie jednego z nich będzie ogromną startą dla piłki nożnej. Myślę,żę to to Casillas powinien zostać, jako ikona klubu, a Lopez odejść np. do Arsenalu, który pewnie będzie szukał nowego bramkarza, bo Wojtek i Łukasz sprawdzili się nie do końca.

28054889252fa02dfba372.jpg

• 2 tygodnie później...

Gdyby Bóg oglądał mecz Mołdawia- Polska to na ekranach telewizorów widzielibyśmy jedynie iskry piorunów. Wiem, że Polska reprezentacja to cieniasy i gołodupce ( prócz Borusii i Borubara), ale jednak z tak słabą reprezentacją powinni wygrać. A mi się wydaje, że gdyby nie sędzia, to moglibyśmy ten mecz wtopić. No i w okazjach bramkowych też nie mamy jakichś lepszych statystyk od Mołdawii. Tak więc przegraliśmy eliminacje, zmieniamy trenera i zaczynamy od nowa. jak dla mnie powinien to być zagraniczny trener z doświadczeniem, bo jak zatrudnimy Polaka z doświadczeniem ligowym to się pogubi, bo nie będzie miał zawodników na co dzień pod swoja opieką.

28054889252fa02dfba372.jpg

• Reputacja:   1

Z ciekawości obejrzałem dzisiejszy mecz, i po raz kolejny moje "antypatriotyczne" nastawienie okazało się mieć rację: Polacy nie potrafili pokonać Mołdawii i nie zagrają na MŚ w Brazylii (drugi raz z rzędu zabraknie naszych "orłów" z podciętymi skrzydełkami na najważniejszej imprezie sportowej). Nie wiem co Władek Fornalik zamierza teraz robić (bo to że Boniek wywali go na zbity pysk to pewne) ale mam prośbę do TVP: niech już Szpakowski nie komentuje bo zawsze jak on siada za mikrofonem to Polacy albo przegrywają albo się nie kwalifikują...

Ale co tam pieprzę o jakiś Mistrzostwach Świata, ważniejsze jest przecież zachwalanie sieci sklepów Biedronka przez Błaszczykowskiego czy reklamowanie maszynek do golenia przez Lewandowskiego (który dziwnym trafem w Borussi strzela aż miło a w reprezentacji nic biedaczek nie może, może nóżka boli?) :twisted:

Edytowane przez TakerFanKrk

Polska remisuje w Mołdawią. Początkowo nawet nieźle to wyglądało, ale z naszą reprezentacją już tak jest, że dobrze potrafi grać gdzieś tak przez 20 minut. Później albo wali głową w mur albo desperacko się broni. Nie powinniśmy się dziwić temu remisowi. Nasza piłka równa do poziomu Mołdawii już od dobrych kilku, kilkunastu lat. Myślę, że nawet gdyby Ferguson prowadził chłopaków, to niewiele by zdziałał. Mentalność przegranych polscy piłkarze wyssali z mlekiem matki i nie zanosi się, żeby miało się to zmienić.

niech już Szpakowski nie komentuje bo zawsze jak on siada za mikrofonem to Polacy albo przegrywają albo się nie kwalifikują...

Dokładnie! Już od kilku lat powtarzam, że to wina Szpaka! :twisted:

14453752125651e0a536c69.jpg

Ostatnie lata, kiedy prowadzenie reprezentacji powierzono polskim szkoleniowcom pokazały, jak bardzo są to niekompetentni ludzie na to stanowisku. I nie zwalałbym tu winy na naszych grajków, bo mamy ich całkiem niezłych na kilku pozycjach, a nie umiemy ich wykorzystać.

Spodziewałem się remisu 0:0 i na początku byłem miło zaskoczony tak szybko zdobytą bramką. Szkoda, że Mołdawianie doprowadzili potem do remisu, ale i tak zdobyli bramkę nieco zasłużenie - błędy, które popełnili nasi zawodnicy z tyłu, mogły nas kosztować dużo więcej.

Co dalej? Fornalik wyleci i jestem za tym (jak ktoś wyżej), aby zakontraktować ponownie szkoleniowca zagranicznego z doświadczeniem. Szkoda, że w piłce ligowej nie ma takiego kogoś, bo trener obyty w naszych realiach na pewno poprowadziły reprezentację bardzo dobrze (co sprawdziło się np. w siatkówce). I pozostaje oglądać te mecze już bez żadnych emocji...

Ostatnie lata, kiedy prowadzenie reprezentacji powierzono polskim szkoleniowcom pokazały, jak bardzo są to niekompetentni ludzie na to stanowisku.

Jak zagranicznemu dali też lepiej nie było. Za Leo nasi wyprzedzili tylko San Marino...

Jak zagranicznemu dali też lepiej nie było. Za Leo nasi wyprzedzili tylko San Marino...

Ale na EURO "dwa osiem" awansował i wtedy przynajmniej ta gra jakoś wyglądała, kleiła się, a teraz? Długa na Lewego/Kubę i oby coś strzelili.

Ten mecz to jakieś nieporozumienie. Szkoda, że Zieliński pojawił się dopiero w drugiej połowie. Szkoda, że Kosecki w ogóle pojawił się na boisku. Piłka odbijała się od niego, albo w jakiś głupi sposób ją tracił. Jędrzejczyk zbyt defensywnie grał. Niby miał tam kilka wejść, ale IMO Bereszyński byłby lepszym rozwiązaniem. Tymczasem Ukraina rozprawiła się z Czarnogórą na ich terenie. Strzelili im, aż cztery bramki. Teraz można gdybać, co by było, GDYBY Polacy zgarnęli trzy punkty. Dobrze, że za marzenia nie karają...

Do każdego meczu naszej kadry podchodzę, aby zobaczyć co tym razem zaprezentują. Dzisiaj nie pokazali niczego, co spodowałoby, że zacząłbym im kibicować jak w 2000 roku, gdy kadra pod wodzą Engela siała postrach w swojej grupie. Ot kolejny mecz odbębniony w którym byłem za ekipą z pozoru słabszą, która mogła wygrać gdyby nie decyzja sędziego o rzucie karnym, który należał się Mołdawianom. Fornalik wylatuje, na jego miejsce sprowadzić solidnego trenera, który poskłada to do kupy i walczymy o ME 2016. Przykład Rosji, która według mnie już ma awans na MŚ zapewniony, jest dobry. Grali chaotycznie, przyszedł Capello, poukładał i w pierwszych czterech meczach - 4 wygrane bez straconej bramki. Można? Można.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

• Reputacja:   1

Ghostwriter, ja tam obstawiam że będą zwalać na kiepską murawę/ zimno/tremę spowodowaną grą pod niesamowitą presją/przeziębienie/ wytrącanie z równowagi przez przeważających liczebnie na trybunach Mołdawian/kiepski doping polskich kibiców (niepotrzebne skreślić) :twisted:

Ale na EURO "dwa osiem" awansował i wtedy przynajmniej ta gra jakoś wyglądała, kleiła się, a teraz? Długa na Lewego/Kubę i oby coś strzelili.

Czekałem aż ktoś wyskoczy z takim argumentem. Za Engela i za Janasa chłopaki w dobrym stylu awansowali do MŚ. I na tych mistrzostwach zdobyli więcej punktów niż za Leo na ME. Zatem o tym zagranicznym trenerze to typowe mydlenie oczu i sranie po ścianie. Reprezentacji potrzebny jest DOBRY trener - bez względu na to skąd pochodzi. Ale nawet to może gówno dać jak chłopaki kopnąć piłki nie potrafią bądź spalają się po 20 minutach, ew. po straconej bramce.

Czekałem aż ktoś wyskoczy z takim argumentem. Za Engela i za Janasa chłopaki w dobrym stylu awansowali do MŚ. I na tych mistrzostwach zdobyli więcej punktów niż za Leo na ME. Zatem o tym zagranicznym trenerze to typowe mydlenie oczu i sranie po ścianie. Reprezentacji potrzebny jest DOBRY trener - bez względu na to skąd pochodzi. Ale nawet to może gówno dać jak chłopaki kopnąć piłki nie potrafią bądź spalają się po 20 minutach, ew. po straconej bramce.

Dobrych trenerów teraz powinniśmy właśnie szukać za granicą. W Polsce, nie widzę żadnego godnego kandydata do zostania selekcjonerem.

Co innego MŚ, a co innego ME, gdzie nasza kadra awansowała po raz pierwszy w historii. Kadra za Engela, czy Janasa nie miała tak trudnej grupy, jak ta za Leo.

Dobrych trenerów teraz powinniśmy właśnie szukać za granicą. W Polsce, nie widzę żadnego godnego kandydata do zostania selekcjonerem.

To prawda. Ale dobremu trenerowi z zagranicy trzeba zabulić, a przecież PZPN musi mieć kaskę na prezesów i biby. Zatem Mourinho naszej reprezentacji nigdy nie będzie trenował, a pewnie jakiś wypalony już dziad, który sukcesy miał, ale 15 lat temu, a później mogiła. Patrz: Leo.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 108 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 899 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Jako córka Iron Mana z Marvela ma chody  Chociaż może nie ma chodów jeśli rozjebała nogę
    • Bastian
      Ostatni przystanek przed Battleground. Uroczo wyglądał dużo mniejszy, sepleniacy Myles Borne z wyglądem Sebixa na tle wyglądającego jak zabójca mistrza NXT Wygląda na to, że Oba Femi rozprawi się z Mylesem, a potem do gry o pas wkroczy Darkstate. Mamy Cena vs Rock w domu, czyli muzyczny pojedynek gatunkowy Williamsa i Hendry' ego To jedna z czterech mistrzostwskich walk na Battleground i pytanie, czy jakikolwiek pas zmieni posiadacza, tym bardziej, że wszyscy mistrzowie zdobyli tytuły w 2025 r. Może Vaquer, bo jeśli pokona Grace to, cytując Goldberga, who's next?
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 8 Data: 22.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Osaka, Japan Arena: EDION Arena Osaka #2 Publiczność: 967 Format: Live Platforma: Samurai! TV Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #94 Data: 21.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Rio Rancho, New Mexico, USA Arena: Rio Rancho Events Center Format: Taped Data emisji: 22.05.2025 Platforma: TBS Komentarz: Don Callis Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • MattDevitto
  • Dodaj nową pozycję...