Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

a nawet o Diego Lopezie, jeśli chodzi o pozycje bramkarza.

Jego mogliby do siebie ściągnąć. Casillas, po odejściu Mourinho, wróci do łask nowego trenera i trudno się dziwić, bo to świetny bramkarz i żywa legenda tego klubu, ale Diego Lopez to też bardzo dobry fachowiec i szkoda by było, żeby marnował się na ławce.

Crystal Palace zostało trzecim beniaminkiem Premiership. Zasłużenie pokonali Watford, będąc lepszym zespołem przez całe spotkanie (Almunia pokazał, że nie zapomniał, jak się broni. Championship to dla niego za niskie progi). Wilfried Zaha w dużej mierze przyczynił się do tego sukcesu. W pojedynkę rozprawił się z Brighton, a w finale baraży wywalczył karnego na wagę awansu. Można powiedzieć, że swoją robotę wykonał. Wprowadził Palace do Premiership i w nowym sezonie zagra już przeciwko nim, w barwach United.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320167

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jego mogliby do siebie ściągnąć. Casillas, po odejściu Mourinho, wróci do łask nowego trenera i trudno się dziwić, bo to świetny bramkarz i żywa legenda tego klubu, ale Diego Lopez to też bardzo dobry fachowiec i szkoda by było, żeby marnował się na ławce.

No niestety. Są równi i równiejsi.

No właśnie został najlepszym szkoleniowcem, a z tego co mi się obiło o uszy - styl, w którym Monaco wywalczyło ten awans do najwyższej klasy rozrywkowej lekko mówiąc nie powalał. No ale zobaczymy.

Typical Italian style :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320175

a nawet o Diego Lopezie, jeśli chodzi o pozycje bramkarza.

Jego mogliby do siebie ściągnąć. Casillas, po odejściu Mourinho, wróci do łask nowego trenera i trudno się dziwić, bo to świetny bramkarz i żywa legenda tego klubu, ale Diego Lopez to też bardzo dobry fachowiec i szkoda by było, żeby marnował się na ławce

.

Sam gram na pozycji bramkarza i na grę zawodników na tej pozycji patrzę ze szczególną uwagą. Jednym z moich idoli jest właśnie Iker, oczywiście za Arturem Borucem. Uważam, że Casillasowi jak najbardziej należy się powrót do podstawowego składu Realu, bo jest bramkarzem kompletnym i świetnym Ale z drugiej strony Lopez jak dla mnie w ogóle nie ustępuje Ikerowi, więc trzeba znaleźć jakiś kompromis i jednego z nich posłać do innego dobrego klubu, bo wtedy siedzenie jednego z nich będzie ogromną startą dla piłki nożnej. Myślę,żę to to Casillas powinien zostać, jako ikona klubu, a Lopez odejść np. do Arsenalu, który pewnie będzie szukał nowego bramkarza, bo Wojtek i Łukasz sprawdzili się nie do końca.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320213

• 2 tygodnie później...

Gdyby Bóg oglądał mecz Mołdawia- Polska to na ekranach telewizorów widzielibyśmy jedynie iskry piorunów. Wiem, że Polska reprezentacja to cieniasy i gołodupce ( prócz Borusii i Borubara), ale jednak z tak słabą reprezentacją powinni wygrać. A mi się wydaje, że gdyby nie sędzia, to moglibyśmy ten mecz wtopić. No i w okazjach bramkowych też nie mamy jakichś lepszych statystyk od Mołdawii. Tak więc przegraliśmy eliminacje, zmieniamy trenera i zaczynamy od nowa. jak dla mnie powinien to być zagraniczny trener z doświadczeniem, bo jak zatrudnimy Polaka z doświadczeniem ligowym to się pogubi, bo nie będzie miał zawodników na co dzień pod swoja opieką.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320971

• Reputacja:   1

Z ciekawości obejrzałem dzisiejszy mecz, i po raz kolejny moje "antypatriotyczne" nastawienie okazało się mieć rację: Polacy nie potrafili pokonać Mołdawii i nie zagrają na MŚ w Brazylii (drugi raz z rzędu zabraknie naszych "orłów" z podciętymi skrzydełkami na najważniejszej imprezie sportowej). Nie wiem co Władek Fornalik zamierza teraz robić (bo to że Boniek wywali go na zbity pysk to pewne) ale mam prośbę do TVP: niech już Szpakowski nie komentuje bo zawsze jak on siada za mikrofonem to Polacy albo przegrywają albo się nie kwalifikują...

Ale co tam pieprzę o jakiś Mistrzostwach Świata, ważniejsze jest przecież zachwalanie sieci sklepów Biedronka przez Błaszczykowskiego czy reklamowanie maszynek do golenia przez Lewandowskiego (który dziwnym trafem w Borussi strzela aż miło a w reprezentacji nic biedaczek nie może, może nóżka boli?) :twisted:

Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320973

Polska remisuje w Mołdawią. Początkowo nawet nieźle to wyglądało, ale z naszą reprezentacją już tak jest, że dobrze potrafi grać gdzieś tak przez 20 minut. Później albo wali głową w mur albo desperacko się broni. Nie powinniśmy się dziwić temu remisowi. Nasza piłka równa do poziomu Mołdawii już od dobrych kilku, kilkunastu lat. Myślę, że nawet gdyby Ferguson prowadził chłopaków, to niewiele by zdziałał. Mentalność przegranych polscy piłkarze wyssali z mlekiem matki i nie zanosi się, żeby miało się to zmienić.

niech już Szpakowski nie komentuje bo zawsze jak on siada za mikrofonem to Polacy albo przegrywają albo się nie kwalifikują...

Dokładnie! Już od kilku lat powtarzam, że to wina Szpaka! :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320974

Ostatnie lata, kiedy prowadzenie reprezentacji powierzono polskim szkoleniowcom pokazały, jak bardzo są to niekompetentni ludzie na to stanowisku. I nie zwalałbym tu winy na naszych grajków, bo mamy ich całkiem niezłych na kilku pozycjach, a nie umiemy ich wykorzystać.

Spodziewałem się remisu 0:0 i na początku byłem miło zaskoczony tak szybko zdobytą bramką. Szkoda, że Mołdawianie doprowadzili potem do remisu, ale i tak zdobyli bramkę nieco zasłużenie - błędy, które popełnili nasi zawodnicy z tyłu, mogły nas kosztować dużo więcej.

Co dalej? Fornalik wyleci i jestem za tym (jak ktoś wyżej), aby zakontraktować ponownie szkoleniowca zagranicznego z doświadczeniem. Szkoda, że w piłce ligowej nie ma takiego kogoś, bo trener obyty w naszych realiach na pewno poprowadziły reprezentację bardzo dobrze (co sprawdziło się np. w siatkówce). I pozostaje oglądać te mecze już bez żadnych emocji...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320975

Ostatnie lata, kiedy prowadzenie reprezentacji powierzono polskim szkoleniowcom pokazały, jak bardzo są to niekompetentni ludzie na to stanowisku.

Jak zagranicznemu dali też lepiej nie było. Za Leo nasi wyprzedzili tylko San Marino...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320976

Jak zagranicznemu dali też lepiej nie było. Za Leo nasi wyprzedzili tylko San Marino...

Ale na EURO "dwa osiem" awansował i wtedy przynajmniej ta gra jakoś wyglądała, kleiła się, a teraz? Długa na Lewego/Kubę i oby coś strzelili.

Ten mecz to jakieś nieporozumienie. Szkoda, że Zieliński pojawił się dopiero w drugiej połowie. Szkoda, że Kosecki w ogóle pojawił się na boisku. Piłka odbijała się od niego, albo w jakiś głupi sposób ją tracił. Jędrzejczyk zbyt defensywnie grał. Niby miał tam kilka wejść, ale IMO Bereszyński byłby lepszym rozwiązaniem. Tymczasem Ukraina rozprawiła się z Czarnogórą na ich terenie. Strzelili im, aż cztery bramki. Teraz można gdybać, co by było, GDYBY Polacy zgarnęli trzy punkty. Dobrze, że za marzenia nie karają...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320978

• Urządzenie:  Android

Do każdego meczu naszej kadry podchodzę, aby zobaczyć co tym razem zaprezentują. Dzisiaj nie pokazali niczego, co spodowałoby, że zacząłbym im kibicować jak w 2000 roku, gdy kadra pod wodzą Engela siała postrach w swojej grupie. Ot kolejny mecz odbębniony w którym byłem za ekipą z pozoru słabszą, która mogła wygrać gdyby nie decyzja sędziego o rzucie karnym, który należał się Mołdawianom. Fornalik wylatuje, na jego miejsce sprowadzić solidnego trenera, który poskłada to do kupy i walczymy o ME 2016. Przykład Rosji, która według mnie już ma awans na MŚ zapewniony, jest dobry. Grali chaotycznie, przyszedł Capello, poukładał i w pierwszych czterech meczach - 4 wygrane bez straconej bramki. Można? Można.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320979

• Reputacja:   1

Ghostwriter, ja tam obstawiam że będą zwalać na kiepską murawę/ zimno/tremę spowodowaną grą pod niesamowitą presją/przeziębienie/ wytrącanie z równowagi przez przeważających liczebnie na trybunach Mołdawian/kiepski doping polskich kibiców (niepotrzebne skreślić) :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320980

Ale na EURO "dwa osiem" awansował i wtedy przynajmniej ta gra jakoś wyglądała, kleiła się, a teraz? Długa na Lewego/Kubę i oby coś strzelili.

Czekałem aż ktoś wyskoczy z takim argumentem. Za Engela i za Janasa chłopaki w dobrym stylu awansowali do MŚ. I na tych mistrzostwach zdobyli więcej punktów niż za Leo na ME. Zatem o tym zagranicznym trenerze to typowe mydlenie oczu i sranie po ścianie. Reprezentacji potrzebny jest DOBRY trener - bez względu na to skąd pochodzi. Ale nawet to może gówno dać jak chłopaki kopnąć piłki nie potrafią bądź spalają się po 20 minutach, ew. po straconej bramce.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320981

Czekałem aż ktoś wyskoczy z takim argumentem. Za Engela i za Janasa chłopaki w dobrym stylu awansowali do MŚ. I na tych mistrzostwach zdobyli więcej punktów niż za Leo na ME. Zatem o tym zagranicznym trenerze to typowe mydlenie oczu i sranie po ścianie. Reprezentacji potrzebny jest DOBRY trener - bez względu na to skąd pochodzi. Ale nawet to może gówno dać jak chłopaki kopnąć piłki nie potrafią bądź spalają się po 20 minutach, ew. po straconej bramce.

Dobrych trenerów teraz powinniśmy właśnie szukać za granicą. W Polsce, nie widzę żadnego godnego kandydata do zostania selekcjonerem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320982

Co innego MŚ, a co innego ME, gdzie nasza kadra awansowała po raz pierwszy w historii. Kadra za Engela, czy Janasa nie miała tak trudnej grupy, jak ta za Leo.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320984

Dobrych trenerów teraz powinniśmy właśnie szukać za granicą. W Polsce, nie widzę żadnego godnego kandydata do zostania selekcjonerem.

To prawda. Ale dobremu trenerowi z zagranicy trzeba zabulić, a przecież PZPN musi mieć kaskę na prezesów i biby. Zatem Mourinho naszej reprezentacji nigdy nie będzie trenował, a pewnie jakiś wypalony już dziad, który sukcesy miał, ale 15 lat temu, a później mogiła. Patrz: Leo.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/196/#findComment-320985

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Kiedyś to było
    • MattDevitto
      @ CzaQ  widziałeś? Rośnie następca RAW Underground
    • HeymanGuy
      WWE NXT - 14.01.2025  Oba Femi:  Femi jako mistrz NXT to fajna historia, ale nie wiem, czy jego pierwsza obrona powinna wyglądać tak, jak to ma mieć miejsce. Ok, mamy walkę z Eddym Thorpe'em w zapowiedzi, ale żeby nowy mistrz został tak szybko zaatakowany? Taki początek nie sprawia, że czujesz go jako dominującego mistrza, a raczej jako gościa, który miał farta. Segment sam w sobie nie był tragiczny, ale zawiódł Shotzi vs. Stephanie Vaquer: To było naprawdę dobrze zrealizowane. Shotzi pokazała, że nie tylko potrafi robić fikołki, ale i solidnie walczyć, a Vaquer potrafi trzymać tempo. No i ta akcja z Fatal Influence – zawsze jakieś zamieszanie, ale jakoś znośnie. Końcowy wynik z roll-upem mógł być lepszy, ale nie ma tragedii, Shotzi po coś do tego NXT wróciła.  Ethan Page vs. Dante Chen: Klasyczny squash, ale z większym sensem. I znowu, po walce Page dosłownie wykończył Chena, co wprowadza tę brutalność, której potrzebujemy, ale nic specjalnego.  Meta-Four vs. Unholy Union: Dobra walka tagowa, choć Meta-Four rzeczywiście wyglądały na silniejsze. Jackson i Legend mają tę "moc" w sobie, więc można to oglądać z przyjemnością.  Cora Jade vs. Kelani Jordan: Teoretycznie miała potencjał na coś lepszego, ale jakoś to wszystko było za szybkie, i choć Jade wygrała dzięki nieczystym zagrywkom, czuć było, że obie mogłyby dać więcej.  NXT Tag Team Championship - Fraxiom (c) vs. OTM:  Idealne "David vs. Goliath". Frazer i Axiom trzymali tempo, a OTM świetnie wpasowało się w rolę wielkich, nie do zatrzymania. Walkę oglądało się z napięciem, a finał był świetny, więc tutaj na plus, fajnie że zachowali te pasy. OTM byli na większej fali przy okazji poprzedniej ich walki, więc byłoby to nielogiczne jakby tu wygrali.  Roxanne/Bayley: Zapowiedź nowej ery? Może tak, może nie, ale na pewno to zbliża NXT do większych zmian, a sam segment z Bayley był poprawny, miło widzieć Bayley z powrotem w domu.  Ogólnie, NXT tej nocy to średniak. Było kilka bardzo dobrych momentów, ale też trochę walk, które nie robiły wrażenia. Jak na standardy NXT – może być lepiej, ale nie jest źle, wiem że stać ich na więcej. 
    • MattDevitto
      Wiesz ostatnio nic nie sprawdzałem z GCW, ale pewnie luknę na najbliższą galę w Hammerstein Ballroom, która jest 19/01 - The People vs. GCW 2025. PS - akcje z paralizatorem widziałem, latała wszędzie po necie
    • Grins
      Widzę że nie jest tak źle Atticus Cogar wrócił do GCW  Możliwe że to on będzie rozdawał główne karty w GCW w najbliższym czasie, ta akcja z paralizatorem do jebana, widzę duży potencjał w tym chorym pojebie. 
  • Dodaj nową pozycję...