Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mały, jestem pewien że BVB dzis wygra, czemu ? Bo jest pięć punktów przekonywujących mnie do tego.

1. BVB ma patent na Bayern

2. Goetze nie zagra i nie będzie tak o tym myślał.

3. Boateng to wielka ciota tak jak Van Buyten.

4. Genialny trener Jurgen Klop

5. Genialni Kuba,Roman, Ilkay, Marco, Łukasz, Marcel i Robert

Nie no, argumenty potężne, rzeczywiście, zmieniam typ, BVB wygra... :roll:

Ale jak chcesz, możemy przedyskutowac te twoje punkty:

ad1. BVB miało patent na Bayern rok i dwa lata temu. W tym sezonie jaki jest bilans? Bayern wygrał w Superpucharze i Pucharze Niemiec oraz dwa remisy w lidze. Rzeczywiście patent mają.

ad2. Brak Gotze to właśnie duże osłabienie BVB. Ja wiem, że fani Dortmundu sa na niego źli, ale ta złośc przysłania im wszystko co ten facet zrobił dla tego klubu, a w tym sezonie był jednym z lepszych zawodników.

A co do tego, że przechodzi po sezonie do Bayernu, to pamiętajmy, że to nie jest Polak, tylko Niemiec. A Niemcy to profesjonaliści. Zresztą, gdyby Gotze grał i zrobił coś w stylu sabotażu, to sam znienawidziłbym go, bo nie chciałbym w klubie kogoś tak nieprofesjonalnego.

ad3. Van Buyten rozgrywa najlepszy sezon w karierze, to po pierwsze. A po drugie, to jakiś argument za tym, że Boateng jest ciotą? Czy po prostu tak mówisz, bo go nie lubisz?

ad4. Sam lubię Kloppa i też uważam go za genialnego trenera, ale to samo mogę powiedzieć o Heyncessie w tym sezonie.

ad5. No to ja powiem podobnie. Genialni Robben, Ribery, Mandzukic, Gomez, Schweinsteiger, Alaba, Neuer, Lahm, Martinez, Muller, Dante i tak mogę Ci wymienic cały skład...

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Serce chciałoby zwycięstwa drużyny trzech Polaków, ale obiektywnie oceniając szanse, Bayern jest jednak silniejszy. W tych meczach o nic w Bundeslidze BVB była już myślami w finale, bo gubiła punkty, a Bawarczycy wręcz przeciwnie. Jedynie w spotkaniu z M'Gladbach grali słabo w obronie dając sobie strzelić 3 bramki (a i tak odrobili straty), ale dla nich to dobrze, że taki mecz przydarzył się w lidze, a nie w finale LM. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało na boisku. Na pewno większa presja jest na Bayernie. Po takim sezonie porażka będzie dla nich nie do przyjęcia, a Borussia i tak zrobiła już swoje, dochodząc tak daleko.

Pozostając w klimacie LM, pojawiła się ważna informacja. UEFA zdecydowała, że zwycięzca LE będzie miał zagwarantowany udział w fazie grupowej LM. Decyzja świetna, bo zwiększy to rangę oraz poziom tych rozgrywek i kluby zaczną do nich podchodzić na poważnie. Szczególnie tyczy się to zespołów angielskich.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Bayern nie tyle wygra z Borussią, ale ją zmiecie.

Zmietli że hoho :wink:

WIELKIE BRAWA DLA BORUSSI, bo zagrali odważnie i przez pierwsze 45 minut byli lepszą drużyną, Bayern może wiele zawdzięczać fenomenalnemu Neuerowi, że skończyło się to bezbramkowym remisem. Druga połowa zdecydowanie bardziej wyrównana, Lewandowski był bliski gola życia, ale koncówka należała do Bawarczyków - najlepszej drużyny globu. Piękny obrazek, kiedy Robben po tylu niepowodzeniach w końcu mógł cieszyć się jak dziecko, w końcu ze słowa antybohater może wyrzucić pierwsze cztery litery. Z perspektywy całego sezonu nikt nie zasłużył bardziej na zwycięstwo w Lidze Mistrzów, ale szacunek się drużynie Kloppa należy, bo początkowo przewidywano, że nawet nie uda im się wyjść z grupy, a oni dotarli aż do samego finału. To będzie wielki trener, który jeszcze niejedno osiagnie.

Sam mecz znakomity. Powiedziałbym nawet, że najlepszy od 2005 roku. Szybkie tempo od samego początku, mnóstwo akcji, dramaturgii, kapitalnych interwencji obu bramkarzy (współczuje selekcjonerowi reprezentacji Niemiec, poważnie bym się zastanowił nad tym na którego bramkarza stawiać) no i ten Robben w końcówce, lepiej sobie tego wymarzyć nie mógł. Brawo Bayern, brawo Borussia.

Liga Hiszpańska jest mniej atrakcyjna niż Polska. (Cieszę się, że czytasz moje posty mimo iż jasno dałem ci do zrozumienia że ja ciebie ignoruje a ty mnie...powinieneś.)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Były emocje, ale to Bayern był zespołem lepszym - do BVB należał jedynie początek oraz moment od utraty bramki.

Bawarczycy byli zespołem lepszym. Co do strzelonych przez nich goli - niech da do myślenia fakt, że niemal weszli z piłką do bramki.

Nie zdążyłem dopisać wyżej, ale myślę, że BVB wyżej w Europie prędko nie dojdzie. Losy Bayernu są dla mnie zagadką - jestem tylko pewien, że pewnego, wysokiego poziomu na pewno nie obniżą.

Widzisz, szukałem postu Longera w którym pisał, że wystarczy by Bayern zagrał na 50% i natrafiłem na Ciebie. I tak, liga hiszpańska w której zamiast grać biją się po ryjach jest mniej atrakcyjna niż Polska, w której strzela Rasiak. Juz całkowicie pomijajac fakt, że nie miałem nic złego na myśli, a po prostu rzuciło mi się to w oczy. Ale ty lubisz prowokować. :)

I tak, liga hiszpańska w której zamiast grać biją się po ryjach jest mniej atrakcyjna niż Polska, w której strzela Rasiak.

A poza tym wszystko u ciebie w porządku?

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   2

Rozum > serce

Tak mogę skomentować odczucia wiążące się z tegorocznym finałem. Rozum za Bayern'em, bo podejrzewałem, że wygrają. Drużyna ogólnie lepsza. Serce, no bo nie zawsze mamy trzech Polaków w wielkim meczu. Mecz bardzo dobry. Na boisku była walka przez całe 90 minut, było "ciasno" jak to Żewłakow w studiu powiedział. Borussia dominowała na początku, ale Neuer dobrze bronił. Jak to zazwyczaj bywa w takim meczu to drużyna, która gra gorzej na początku przeważa, ale potem rytm odzyskują ci lepsi. I jak to bywa Robben dopiął swego w końcu. Zawód na mundialu i w zeszłym roku. W końcu poskutkowała ta jego, troszkę samolubna gra. Cieszy mnie, że mieli swoje okazje nasi. Wyobrażam sobie jakiego orgazmu doznałby Szpakowski, gdyby Dortmund wygrał. Ta sytuacja z ręką Lewego i nieuznanym golu mnie powaliła. :lol: Dla mnie zawodnikiem meczu Weidenfeller. Udowodnił, że jego miejsce jest w bramce Borussia'i nie zmiennie od 2002 r. :D Ciekawi mnie teraz jak będzie z Bayer'nem po odejściu Jupp'a... .

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

A poza tym wszystko u ciebie w porządku?

Tak myślę. Nie jesteś w temacie niestety ;)

Nie jesteś w temacie niestety ;)

Jestem. Niestety.

Kiedyś tam napisałem, że polska liga dostarcza mi więcej rozrywki od La Ligi, bo przynajmniej co tydzień można się pośmiać i właśnie dlatego napisałem bodajże "Ekstraklasa > La Liga. Koledze PH się to spodobało i wytyka mi to wszędzie, ale najwyraźniej inaczej nie potrafi. To co napisałem wyżej też było jedynie odpowiedzią na KOLEJNĄ zaczepkę, bo to co Real zaprezentował z Atletico kilka dni temu to ANTYFUTBOL, taki jaki prezentowany jest w co drugim hiszpańskim "klasyku" i tak, wolę od tego Rasiaków z T-Mobile Ekstraklasy. Niestety.

Może nie zrozumiałeś Sebu, ale jestem w temacie. Fakt, że nie wykłócam się z Wami nie oznacza, że nie śledzę tej "porywającej" dyskusji.

I tak, liga hiszpańska w której zamiast grać biją się po ryjach jest mniej atrakcyjna niż Polska, w której strzela Rasiak.

Masz coś do Grzesia? :roll:

Co do finału to na pewno był to emocjonujący mecz, godny finału Champions League. Borussia nie zawiodła. Po prostu Bayern zagrał po raz kolejny fenomenalnie. Choć jakby tak pamięcią wrócić do sytuacji bramkowych BVB, np. tej Kuby, to trzeba podkreślić Borussia także miała swoje szanse. Co do sytuacji z Lewym i Boatengiem to wydaje mi się, że nie nasz rodak nie nadepnął na nogę obrońcy Bayernu specjalnie. Dziwi brak drugiej żółtej kartki dla Dante. To tyle jeśli chodzi o wątpliwości. Mecz naprawdę dobry. Dobrze się do niego piło. Trzymałem kciuki za trójkę naszych i ich zespół, ale się nie udało. Cóż... Lewy do Realu! :D

Bayern mistrzem Europy. Nie udało się rok temu, ale w tym sięgają po "najwyższe złoto". Szczerze przyznam, że oprócz końcówki mecz bardzo przynudzał i bez komentarza moich kumpli, z którymi podzieliliśmy się na dwa, fanboyowskie obozy zasnąłbym na nim. Komentarze były bardzo przesadzone typu " Lewy to mój idol, kocham go" ale zdania typu " Robben jak zwykle się pochamił" albo "Ribery wygląda jakby go samochód potrącił (no tutaj było niecezuralne słowo, ale wole dać coś innego :D ) " mnie rozbawiały.Nie zapomnę też mojego kolegi, udającego Lewego w jednej z akcji. Co do samego meczu, napewno inaczej by wyglądał gdyby Dante dostał zasłużoną drugą żółtą i czerwoną kartkę. Wtedy Dortmundczycy mogliby pokusić się o wygraną, ale w 88 minucie Robben kończy mecz.

Borussia zaprzepaściła szansę na wygranie LM i napewno następnej szansy szybko nie dostanie, gdyż jest, jak dla mnie, zespołem jednego sezonu. W letnim okienku transferowym odejdzie Goetze, Santana, najprawdopodobniej Lewandowski, a i możliwe, że ktoś z trójki PSG/Monaco/Napoli pokusi się o Reusa. Być może też Hummels wyląduje w Barsie. Klub typu Arsenal, który również wysprzedał swoich wszystkich najlepszych zawodników. Ale naprawdę brawa dla BVB za zacięty opór Bawarskiemu Walcowi.

Swoją drogą, szkoda, że trzeba czekać na następny finał cały rok. :roll:

• Reputacja:   2

Swoją drogą, szkoda, że trzeba czekać na następny finał cały rok. :roll:

Zleci. :D Ciesz się, że masz co rok. Ja, jako fan głównie międzynarodowej piłki muszę czekać 4/2 lata na duży turniej. :P

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 108 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 899 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Giero
      SmackDown w tym roku przeszło na format trzygodzinny. Początkowo spodziewano się, iż w czerwcu niebieska tygodniówka wróci do dwóch godzin. Miało to nastąpić 6 czerwca. Wygląda jednak na to, że nastąpiła korekta w tej kwestii. „PWInsider Elite” stwierdziło, iż ten ruch może zostać opóźniony i w czerwcu będziemy mieli jeszcze wydłużone odcinki. Trzeba mieć na uwadze, że ani od samego WWE, ani USA Network nie padł do tej pory komunikat w tej sprawie. Tymczasem „WrestleVotes” skupiło się na statusie Travisa Scotta w WWE. Wygląda na to, iż teraz zobaczymy go w akcji na Money in the Bank, 7 czerwca. Było to w planach organizacji jeszcze przed WrestleManią 41. Nie wiadomo jeszcze, co konkretnie Travis będzie robił, ale coraz więcej wskazuje na jakiś tag team match, gdzie będzie tworzył drużynę z mistrzem WWE Johnem Ceną.
    • Mr_Hardy
      Karta wygląda wyśmienicie. Nie mogę się doczekać aż obejrzę to PPV.
    • Kaczy316
      Oficjalnie WM 42 jednak nie w Nowym Orleanie, za to odbędzie się tam przyszłoroczne Money In The Bank, ponoć to część większego porozumienia, a przynajmniej tak mówi Sean Ross, szkoda, lubię WM w Nowym Orleanie, zawsze jest tam świetny klimat, znaczy mówiąc zawsze to mam na myśli dwie WM'ki, które tam się odbyły i ten klimat miały niesamowity mimo wszystko.
    • CzaQ
      Jako córka Iron Mana z Marvela ma chody  Chociaż może nie ma chodów jeśli rozjebała nogę
    • Bastian
      Ostatni przystanek przed Battleground. Uroczo wyglądał dużo mniejszy, sepleniacy Myles Borne z wyglądem Sebixa na tle wyglądającego jak zabójca mistrza NXT Wygląda na to, że Oba Femi rozprawi się z Mylesem, a potem do gry o pas wkroczy Darkstate. Mamy Cena vs Rock w domu, czyli muzyczny pojedynek gatunkowy Williamsa i Hendry' ego To jedna z czterech mistrzostwskich walk na Battleground i pytanie, czy jakikolwiek pas zmieni posiadacza, tym bardziej, że wszyscy mistrzowie zdobyli tytuły w 2025 r. Może Vaquer, bo jeśli pokona Grace to, cytując Goldberga, who's next?
  • Dodaj nową pozycję...