Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Zdecydowanie wolę to niż napie*dalanie się po pyskach w najlepszej lidze świata :wink:

Absolutnie się z Tobą zgadzam. Co do meczu United, czekałem czy któraś z drużyn strzeli 6 bramkę, ale remis najwyraźniej był w tym meczu pisany. WBA od stanu 2:5 wyszło na 5:5, po hattricku Lukaku, który zagrał tylko 45 minut w tym meczu. Romelu ograł się w tym sezonie w WBA, to w następnym sezonie już może wskoczyć do pierwszej jedenastki Chelsea :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319442

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Ktoś tu osądzał niedawno Beniteza za to, że ma koncepcję na prowadzenie klubu góra trzy sezony. To co powiedzieć o Mourinho, który właśnie w kolejnym klubie spędził tyle samo czasu?

Tak, to oficjalne - Jose odchodzi z klubu z Madrytu. Jako miejsce powrotu spekuluje się londynską Chelsea.

Jedyne, co pamiętam z jego pracy w Realu, to niemal lustrzane odbicie dokonań z Anglii oraz ... konflikt i odsunięcie od składu Casillasa.

Ale żeby nie było tak smutno - finał Ligi Europejskiej w Warszawie 2015 to bomba dnia. Na pewno będę planował się wybrać za każde pieniądze. Wiadomym jest, że swoje koneksje uruchomił Zbigniew Boniek, który w światowej piłce ma pozycję niepodważalną. Pozostaje czekać na oficjalne potwierdzenie tej informacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319537

Na ten dzień czeka się cały rok. Jeszcze tylko kilka godzin do finału Ligi Mistrzów. Jak dla mnie, w tym meczu nie ma zdecydowanego faworyta, chociaż wielu stawia Bayern przed Borussią. Mecz powinien być zacięty, z dużą liczbą sytuacji podbramkowych, które w BVB pewnie kreować będą Polacy, ale z małą liczbą bramek, bo oba kluby mają bramkarzy na najwyższym światowym poziomie, którzy potrafią wyciągnąć każdą piłkę. Przekonamy się też ostatecznie, czy lepszy w napadzie jest Lewy czy Gomez, bo ten który strzeli bramkę może zostać bohaterem swojej drużyny. Przed tak wielkimi meczami zawsze mam ochotę na remis w regulaminowym czasie gry, potem dogrywkę i karne, żeby ten mecz trwał jak najdłużej i był jak najbardziej emocjonujący. Tylko w karnych obawiam się, że Neuer powstrzyma rywali, bo z jego zasięgiem rąk wystarczy że się rzuci w dobrą stronę i już ma ogromne szanse na udaną interwencję.

Mój typ:

Bayern Monachium- Borussia Dortmund 1:2

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319840

W zeszłym roku Borussia zapłaciła frycowe, ale chyba nikt nie przypuszczał, że będą w stanie dojść aż tak daleko. Zestawienie w finale dwóch niemieckich drużyn to zaprzeczenie tego, o czym mówił się jeszcze parę lat temu, że niemieckej piłce (ligowej) daleko do wysokiej pozycji w Europie.

Na temat samego meczu, to spodziewam się podobnych z finałów, w których Bayern już grał - będzie przeważał, strzeli bramkę, ale ekipa z Dortmundu zapewne wyrówna. Jeśli dojdzie do karnych, tym razem spodziewam się triumfu Bayernu.

Zresztą, jak nie teraz, to kiedy? Tak, jak pisałem parę stron wcześniej - wcale nie jestem pewien, jak sobie Guardiola poradzi w Bundeslidze i z tamtejszą rzeczywistością - kto wie, kiedy następnym razem zobaczymy drużynę z Monachium (przypominającą Liverpool ok. 8 lat wcześniej) w finale LM.

Typ: 2:1 dla Bayernu

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319843

• Reputacja:   1

Borussia Dortmund vs Bayern Monachium

To będzie arcyciekawy mecz, chyba najciekawszy finał w ostatnich kilku latach. Widać że Borussia podchodzi do tego na spokojnie, ponieważ oni mogą a Bayern musi. Monachium jest teraz najlepszym klubem na świecie, jednak i tak na ostatnie osiem meczy pokonali oni BVB dwa razy. I to stało się w ćwierćfinale pucharu Niemiec więc wielkiej straty nie było. Asem BVB może być zawodnik który cały sezon był w cieniu Kuby czyli Kevin GrossKreutz, niby wielkim piłkarzem on nigdy nie był jednak serca mu nie brakuje. Więc nie zdziwię się jeśli to on przesądzi o zwycięstwie BVB, możliwe że ten mecz będzie jak wszystkie mecze tych zespołów czyli raz atakują jedni raz drudzy. Z drugiej strony jeśli ktoś szybko strzeli to może się to strzelić jak finał puchary Niemiec rok temu czyli może być to deklasacja. Zdecydowanym faworytem, jest Monachium lecz moim zdaniem będzie sensacja i po dogrywce mecz zakończy się zwycięstwem BVB.

BVB vs BM - 2-1

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319844

• Urządzenie:  Windows

Emocje już są, a z godziny na godzinę wzrastają ;) Czuję, że przed samym meczem będzie masakra :D

O moim typie chyba nie muszę się wypowiadać, bo każdy wie jaki on będzie ;) Oczywiście Bayern wygra i mam nadzieję, że zrobi to po dominacji. Sam wszędzie obstawiałem wynik 3-1 dla Bayernu, choć zaznaczam, że wynik 2-1 będzie przez bardzo długi czas spotkania, ale potem wejdzie Gomez, zrobi 3-1 i będzie po meczu ;)

Przegranej Bayernu nie biorę w ogóle pod uwagę i gdyby tak się stało, to chyba bym się zapłakał (3 finał w ciągu 4 lat i znów nic?!)

[ Dodano: 2013-05-25, 11:55 ]

jednak i tak na ostatnie osiem meczy pokonali oni BVB dwa razy

Ciekawe czemu nikt nie wspomina, że ostatnie ligowe spotkania Bayernu i BVB (dwa remisy) to pełna dominacja Bayernu, mega postawa bramkarza i pełno szczęścia po stronie Dortmundczyków. Czytam tylko w wywiadach zawodników BVB, że w lidze Bayern ich jeszcze nie pokonał w tym sezonie. Ale na to jak wyglądał mecz nikt nie zwróci uwagi. Dziś wystarczy zagrać tak samo, tylko zwiększyc skutecznośc i BVB nie będzie miało czego szukac.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319845

Ciekawe czemu nikt nie wspomina, że ostatnie ligowe spotkania Bayernu i BVB (dwa remisy) to pełna dominacja Bayernu, mega postawa bramkarza i pełno szczęścia po stronie Dortmundczyków. Czytam tylko w wywiadach zawodników BVB, że w lidze Bayern ich jeszcze nie pokonał w tym sezonie. Ale na to jak wyglądał mecz nikt nie zwróci uwagi. Dziś wystarczy zagrać tak samo, tylko zwiększyc skutecznośc i BVB nie będzie miało czego szukac.

Tylko z tego co pamiętam w ostatnim meczu ligowym to Robert nie strzelił karnego i to Bayern miał szczęście. A co do skuteczności Bayernu to jakoś jestem spokojny o BVB bo pamiętam mecz z Chelsea.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319851

W ostatnim meczu ligowym Bayern grał rezerwami, to po pierwsze. Po drugie, Bayern mimo rezerw i tak przeważał w pierwszej połowie, a kłopoty zaczęły się po czerwonej kartce dla Rafinhy.

Dla mnie o wiele bardziej miarodajny jest pierwszy mecz w lidze, gdzie też był remis, a wszystkie media zawodnikiem meczu i bohaterem ogłosiły Weidenfellera. To chyba o czymś świadczy.

Wspominasz o meczu z Chelsea. Bayern z zeszłego roku, a Bayern z tego roku to dwie inne drużyny. Wtedy kompletnie nie było ławki rezerwowej, a więc wystarczyło wyłączyć z gry Gomeza i pozamiatane, bo nikt go nie zastąpi. Teraz tego problemu nie ma. Mandzukic nie będzie dawac sobie rady? Nie ma problemu, wejdzie Gomez, albo Pizarro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319852

Bayern wygra ten finał. Borussia jeszcze bez Gotzego to już w ogóle nie ma szans przecież. Bayern jak zagra na 50 procent to wygra, Borussia musiałaby zagrać na 200, aby móc w ogóle powalczyć z TYM Bayernem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319853

Wszyscy o finale a tymczasem trenerem SSC (jednego z moich ulubionych klubów) - został sam Rafa Benitez - świetny wybór, bo na pewno nie będzie za jego kadencji jakiejś katastrofy, ale przede wszystkim Napoli zyska niesamowicie marketingową - wreszcie zaczną traktować Neapol jako prawowitą drużynę z Seria a razem z Juve i Milanem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319857

Dla mnie o wiele bardziej miarodajny jest pierwszy mecz w lidze, gdzie też był remis, a wszystkie media zawodnikiem meczu i bohaterem ogłosiły Weidenfellera. To chyba o czymś świadczy.

To tak samo jakby powiedzieć, że Liverpool w 2005 roku grał słabo z Milanem, bo Dudek był bohaterem. Tak nie było bo The Reds zagrali świetna drugą połowę i strzelili 3 bramki tak samo jak zrobił to Milan w 1 połowie. Dziś się wspomina jak Jurek ratował Liverpool w dogrywce i w karnych. Czy cały mecz? Nie. Borussia jest o tyle fajnym zespołem, że mają super szybkich skrzydłowych, więc przy ewentualnej dominacji Bayernu (co jest raczej pewne), szybko przejdą do kontry i taki Van Buyten (o ile wystąpi) nawet nie zdąży się odwrócić i piłka może być w siatce.

Co z tego, że Bayern grał rezerwami? Te 2 zespoły mają to do siebie, że nie ważne jakim składem grają, to mecze są zawsze na równi. Czy to przeważa Bayern czy Borussia.

Nie gra Goetze? Super, nie będzie już komu marnować setek. Borussia ma w zamian Gundogana, który jest świetnym i kreatywnym pomocnikiem. Niektórzy porównują go do Mullera. Nie rozumiem dlaczego, bo Thomas łączy swe zadania bardziej z napastnikami, a Ilkay częściej operuje w środku pola.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319863

maly619 napisał/a:

To tak samo jakby powiedzieć, że Liverpool w 2005 roku grał słabo z Milanem, bo Dudek był bohaterem.

Oglądałeś w ogóle ten mecz? Bohaterem został Weidenfeller, bo ratował BVB w całym spotkaniu, a nie tak jak Dudek w karnych i dogrywce. BVB było wtedy słabsze i to jest fakt.

Borussia jest o tyle fajnym zespołem, że mają super szybkich skrzydłowych

Bayern też takich ma ;)

i taki Van Buyten (o ile wystąpi)

Nie wystąpi, zagra Boateng

Wiadomo, że BVB zagra z kontry, dlatego tak jak napisałem, wystarczy, że Bayern będzie skuteczny i dominację w posiadaniu piłki przełoży na bramki. Wtedy BVB może sobie robic kontry, bo my i tak strzelimy więcej (a mecz dodatkowo będzie ciekawy dla neutralnej publiki ;) )

Co z tego, że Bayern grał rezerwami?

To, że nie można oceniac siły drużyny gdy ta gra zawodnikami, którzy meczu w finale LM nawet nie powąchają.

Nie gra Goetze? Super, nie będzie już komu marnować setek. Borussia ma w zamian Gundogana

To tylko pokazują twoją wiedzę na temat BVB, bo Gotze i Gundogan to dwie inne pozycje. Jeśli chcesz pisac o zmienniku Gotze, to lepiej wspomniec o Grosskreutzu, który ma zagrac.

Niektórzy porównują go do Mullera.

Akurat jakiś czas temu w niemieckich mediach przewijała się dyskusja na temat Gundogana i Schweinsteigera i to ich porównywano i oceniano który byłby lepszy w kadrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319864

Mały, jestem pewien że BVB dzis wygra, czemu ? Bo jest pięć punktów przekonywujących mnie do tego.

1. BVB ma patent na Bayern

2. Goetze nie zagra i nie będzie tak o tym myślał.

3. Boateng to wielka ciota tak jak Van Buyten.

4. Genialny trener Jurgen Klop

5. Genialni Kuba,Roman, Ilkay, Marco, Łukasz, Marcel i Robert

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319871

Bayern nie tyle wygra z Borussią, ale ją zmiecie. Borussia to dobra drużyna na poziomie PSG czy obecnej Chelsea... i tyle, ale Bayern to najlepsza drużyna w tym sezonie (teraz to mogę napisać z pełną odpowiedzialnością po dwumeczu z FCB - piszę, żeby jakiś troll mi nie wyskoczył z pretensjami, że przed półfinałami mówiłem, że Katalończycy są lepsi).
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319872

Wcześniej jakoś tego nie zauważyłem, ale dopiero teraz zaobserwowałem jak bardzo się stresuję. Do meczu mniej niż 2 godziny, a ja wyczekuję wspaniałego widowiska. Moim faworytem jest Bayern, ale jeśli Borrusia wygra też nie będę płakał. Gdyby Dortmund miałby wygrać, niech stanie się to za sprawą Lewego. Wiem, że są różne opinie o nim, ja sam za nim nie przepadam, ale mam nadzieję, że mu się powiedzie. Bayern jest silny jak nigdy i chyba nie dadzą sobie wyrwać drugiego pucharu z rzędu, tak jak rok temu z The Blues. Jestem niesamowicie nakręcony na ten mecz.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/192/#findComment-319874

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Grins
      Widzę że nie jest tak źle Atticus Cogar wrócił do GCW  Możliwe że to on będzie rozdawał główne karty w GCW w najbliższym czasie, ta akcja z paralizatorem do jebana, widzę duży potencjał w tym chorym pojebie. 
    • Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
  • Dodaj nową pozycję...