Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

dla mnie tym faworytem jest Mourinho, było głośno o powrocie do Anglii i wszyscy myśleli, że chodzi o Chelsea, teraz dla mnie oczywistym kierunkiem jest Manchester.

Dokładnie tak samo pomyślałem, gdy ogłoszono koniec kariery Sir Alexa

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318627

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Ogromny szacunek i podziękowania Dla Sir Alexa Fergusona za tyle lat wspaniałej gry Manchesteru.Dla mnie kończy się pewna epoka footballu.Pamiętam jeszcze, kiedy to byłem 10letnim szczylem kibicującym Chelsea, tak bardzo ten poczciwy, żujący gumę staruszek mnie denerwował. Wiek się zmienił, klub nie, ale teraz darze tego człowieka wielkim szacunkiem. Dziękuje za tyle lat wspaniałych meczy z "moim" klubem :) .

Po za tym, ciekawe kto teraz obejmie stanowisko trenera. Mourinho ? Na 51 % nie. Dlaczego ? Sam Jose stwierdził, że wraca do angielskiego zespołu, który kocha go tak samo jak on ten klub.Więc raczej to będzie Chelsea. Więc dla mnie będzie to Moyes, Solksjaer albo ktoś z dwójki Giggs/Scholes po skończeniu kariery piłkarskiej.Ale kto wie, w sumie zawsze w obwodzie zostaje Franz :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318629

• Reputacja:   1

.Dla mnie kończy się pewna epoka footballu.

Dokładnie. 26 lat niezmiennie, czyli również przez całe moje życie, a nawet więcej... . Trudno będzie się przyzwyczaić do zmiany. Nie wyobrażam sobie "diabłów" bez niego, jak Arsenal'u bez Wenger'a, czy Werder'u bez Schaaf'a.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318630

Sir Alex odchodzi na zasłużoną emeryturę. Odkładał tą decyzję już kilkakrotnie. Najpierw chciał ponownie wygrać LM, następnie prześcignąć Liverpool w liczbie zdobytych mistrzostw Anglii, aż w końcu zdobyć 20 tytuł dla klubu. Kiedy udało mu się to ostatnie, można było się spodziewać takiej informacji. Jak już kilka osób wyżej zaznaczyło - kończy się pewna epoka w futbolu. 26 lat nieprzerwanej pracy w jednym klubie... Od początku mojej przygody z piłką i kibicowaniu United (1998 r.) widok siwego pana żującego gumę towarzyszył mi przy każdym ich meczu i ciężko będzie mi się od tego odzwyczaić. Pytanie, kto teraz? Mam nadzieję, że Mourinho jeszcze nie dogadał się z Ambramowiczem, bo to dla mnie idealny następca. Ferguson mógłby go przekonać. W końcu panowie prywatnie się lubią. Jeśli nie Jose, drugą opcją jest odchodzący z Evertonu David Moyes. Przez tyle lat pracy w tym klubie wyrobił sobie dobrą markę, ale nigdy niczego nie wygrał. Już się nie mogę doczekać pożegnalnego meczu, a taki na pewno się odbędzie, bo odchodzi nie byle kto. Zjedzie się cała śmietanka zarówno byłych jak i obecnych gwiazd.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318635

Chyba wszyscy powoli się z tą myślą oswajali, bo SAF mówił, że wkrótce odejdzie na emeryturę. Tylko to dziwne uczucie. Przesiedział na ławce trenerskiej United ponad ćwierć wieku... Znakomity, wybitny trener żujący co mecz gumę. Tak go zapamiętam. Kto okaże się jego następcą? Mówi się o Mourinho, ale ja jestem zdania, że to Moyes obejmie posadę po Szkocie. Mówiło się o tym, że gdyMoyes odejdzie z The Toffees to powędruje do Londynu zastąpić Arsene'a Wengera. Teraz jednak myślę, że jest najpoważniejszym kandydatem do zajęcia miejsca po Sir Alexie. Jak ktoś napisał wyżej: Mou na 51% pójdzie do Chelsea, choć nie zdziwię się, jeśli był ugadany z Fergusonem dużo wcześniej. W końcu SAF ma tam do powiedzenia więcej niż Glazerowie. Za niecałe dwie doby prawdopodobnie dowiemy się kto zastąpi SAF'a.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318638

Oczywiście Mourinho mówił, że chciałby powrócić do Chelsea. Ale czy Manchester nie jest kolejnym, wielkim klubem, do którego Mou mógłby trafić w sposób "naturalny"? Nie miałbym mu tego za złe.

Z myślą o odejściu Alexa należało się oswajać już wcześniej. Ze względu na jego wiek, to nie jest żadna niespodzianka - niespodziewany był jedyny moment, w którym Ferguson to ogłosił.

Jak ktoś napisał wyżej, prócz sukcesów sportowych zapamiętam go jako gościa żującego gumę ;)

Mam pytanie dla bardziej obeznanych: czy Alex wydał jakąś swoją autobiografię lub czy powstała już jakaś książka o nim? Chętnie przeczytałbym.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318647

Mam pytanie dla bardziej obeznanych: czy Alex wydał jakąś swoją autobiografię lub czy powstała już jakaś książka o nim? Chętnie przeczytałbym.

Jakieś 3 miesiące temu w Canal Plus mówili o książce "Sir Alex Ferguson - 25 lat na szczycie", którą przetłumaczył Przemysław Rudzki. Autorzy to David Meek i Tom Tyrrell. Nie czytałem, ale mam zamiar sobie kupić. Ponoć książka godna polecenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318648

czy Alex wydał jakąś swoją autobiografię lub czy powstała już jakaś książka o nim? Chętnie przeczytałbym.

Autobiografii nie, ale w ostatnim czasie na naszym rynku ukazały się trzy książki o trenerze United.

- "Sir Alex Ferguson. Futbol cholera jasna!" - czytałem i nie polecam. Napisana chaotycznie, czyta się ciężko, a sam autor nie postarał się o jakieś pikantne historie, tylko bazował na informacjach łatwo dostępnych i znanych każdemu przeciętnemu fanowi.

- "Sir Alex Ferguson. 25 lat na szczycie" - NalepRKO już o niej wspomniał, również słyszałem pochlebne opinie, zamierzam kupić.

- "Sir Alex Ferguson. 25 lat w Manchester United" - nie czytałem, ponoć z całej trójki jest najgorsza.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318652

• Urządzenie:  Android

SAF odchodzi z United, czyli koniec pewnej epoki w piłce nożnej. Według mnie najpewniej zastąpi go dotychczasowy coach Evertonu - David Moyes. Co do komentarzy apropo Jose Mourinho. Sam Mou powiedział, że wróci do klubu w którym go kochają. Ok, został zwolniony przez Romka, ale nie wiem czy gdziekolwiek indziej byłby tak przywitany jak na Stamford Bridge. Odejście do United, byłoby ciosem poniżej pasa dla niebieskich. Mou odchodząc z Realu, zostawia pole do wejścia Benitezowi, który lubi trenować kluby, w których wcześniej pracował Mou :D
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318656

Zobaczyłem informację o odejściu Fergusona i jestem w niemałym szoku, bo lubię United, a poza tym On pracuje w tym klubie dłużej niż ja żyję. Może ta zmiana będzie czymś dobrym dla Manu, bo w końcu przyjdzie nowy trener, który wprowadzi koncepcje nieco odmienne od tych, które sir Alex uważał za słuszne. Ja bym na jego miejscu widział Murinho, który również ma trochę ciężki charakter, ale on już ponoć jest dogadany z The Blues. No cóż, pożyjemy, zobaczymy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318660

Jakieś 3 miesiące temu w Canal Plus mówili o książce "Sir Alex Ferguson - 25 lat na szczycie", którą przetłumaczył Przemysław Rudzki. Autorzy to David Meek i Tom Tyrrell. Nie czytałem, ale mam zamiar sobie kupić. Ponoć książka godna polecenia.

czy Alex wydał jakąś swoją autobiografię lub czy powstała już jakaś książka o nim? Chętnie przeczytałbym.

Autobiografii nie, ale w ostatnim czasie na naszym rynku ukazały się trzy książki o trenerze United.

- "Sir Alex Ferguson. Futbol cholera jasna!" - czytałem i nie polecam. Napisana chaotycznie, czyta się ciężko, a sam autor nie postarał się o jakieś pikantne historie, tylko bazował na informacjach łatwo dostępnych i znanych każdemu przeciętnemu fanowi.

- "Sir Alex Ferguson. 25 lat na szczycie" - NalepRKO już o niej wspomniał, również słyszałem pochlebne opinie, zamierzam kupić.

- "Sir Alex Ferguson. 25 lat w Manchester United" - nie czytałem, ponoć z całej trójki jest najgorsza.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Na pewno zaopatrzę się w tytuł numer 2 :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318664

Moyes to według mnie najlepszy kandydat. Gościu nie mając pieniędzy zbudował jeden z najlepszych klubów w Premier League i mimo braku sukcesów - wydaje się idealnym zastępcą Fergusona. Chętnie widziałbym tam jeszcze Kloppa, ale szanse na jego odejście z Borussi w przypadku zwycięstwa w LM wydają się marne, a przecież trener ma zostać ogłoszony lada moment (szkoleniowiec Evertonu z tego co wiem ma największe szanse).

Mourinho to mi tam kompletnie nie pasuje. To trener, który od poczatku może wygrywać wszystko, ale jak na moje - nie jest w stanie zapewnić temu klubowi jakiejkolwiek przyszłości i równie dobrze może po trzech latach "wykończyć" swoich zawodników i odejść wygrywać dalej. Chyba nie takiego szukają.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318669

Moyes oficjalnie trenerem Czerwonych Diabłów. Oglądałem dużo meczów Evertonu i myślę, że to dobry wybór władz klubu z Manchesteru. Jestem ciekawy, czy Szkot zabierze ze sobą na Old Trafford Fellainiego. Bo jeśli już by miał kogoś ze sobą wziąć to chyba marokańskiego Belga :D United obok The Blues było (nie wiem jak teraz) w przeszłości zainteresowane tym piłkarzem. Teraz tylko czekać na oficjalną wiadomość dotyczącą Mourinho i jego odejścia lub pozostania w Realu (w to już chyba nikt nie wierzy).
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318728

David Moyes następcą Fergusona. Szkot za Szkota. Jestem zadowolony, bo obok Mourinho był najlepszym kandydatem. Pucharów nie zdobywał, ale to trener, który mając niewielkie środki na transfery zbudował bardzo dobry zespół. Potrafił wyszukać piłkarza za grosze, który następnie stawał się gwiazdą całej ligi (np. Tim Cahill). Teraz nie będzie się musiał martwić o kasę i oby jego ruchy transferowe były równie trafne. Ciekaw jestem, jak ten wybór wpłynie na przyszłość Rooneya na Old Trafford, bo panowie mają ze sobą na pieńku. Jestem dobrej myśli, ale mam nadzieję, że jeśli z początku nie będzie miał wyników, dostanie czas na realizację swojej wizji. Ferguson też od razu nie zapełniał gablot trofeami.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318742

Moyes rzeczywiście najlepiej nadawał się na następce Sir Alexa Fergusona. Myślę, że po 2-3 sezonach i trafnych transferach United mogą stać się znowu, wielką, europejską potęgą.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/189/#findComment-318747

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...