Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

O Sebu się uaktywnił po 2 tygodniach - szkoda, że znowu o tym wspominasz bo tylko się pogrążasz i pokazujesz, że nie miałeś jaj się założyć mimo iż byłeś pewnym zwycięstwa Bayernu - bo byś dziś się z wygranej cieszył...no ale cóż.

Jakbyś uważniej czytał to wiedziałbyś, że cały czas czekałem na warunki zakładu, ale to TY w ogóle się nie odzywałeś ;) Wiec lepiej daruj sobie pisanie o pogrążaniu się.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317900

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

W Anglii urosła nam kolejna gwiazdka młodego pokolenia i to znów z pod belgijskiej flagi - Benteke bo o nim mowa pogrążył zespół Di Canio (dzięki czemu udowodnił, że jednak Włoch nie ma pojęcia o trenowaniu a jedynie o motywowaniu - taki włoski "Franek") a jego AV wygrała 6-1 co osobiście mnie smuci, bo Wigan już praktycznie nie ma szans na dogonienie klubu z Birmingham i tak mamy już 3 spadkowiczów : QPR, Reading i Wigan. :(

Benteke w tym sezonie prezentuje się znakomicie. Bardzo młody zawodnik a pokazuje i doświadczenie i to, że potrafi grać w trudnych meczach. Wyrasta powoli na gwiazdę ligi. Już teraz interesują się nim najwięksi gracze na rynku i jeżeli tylko będzie się rozwijał tak jak to robi to może osiągnąć bardzo dużo. Niektórzy moga powiedzieć, że hat trick w ostatnim meczu to przypadek ale nie mozna tak mówić o osobie, która w lidze strzela swoją 19 bramkę.

Jeszcze odnośnie Champions League. Jestem kibicem Barcelony od dosyć dawna ale mówienie, że mają szansę na awans do finału jest niedorzeczne. Jasne, zawsze istnieją jakieś tam szanse, historia pokazała, że nie takie straty się odrabiało ale trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że Bayern to nie Milan. Milan może i wygrał z Barceloną ale w tym momencie nie jest to klasa Bayernu. Bawarczycy od dłuższego czasu prezentują stabilną a co najważniejsze wysoką formę i strzelenie nawet jednej (a co dopiero mówić 4 bramek) będzie bardzo trudnym zadaniem). Nie lubie Bayernu ale dla mnie to obecnie najlepsza drużyna w Europie. Jeżeli miałbym obstawiać wynik to 2:1 dla Barcelony.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317901

• Urządzenie:  Windows

O czym ty teraz pieprzysz?

Co za tępak. Bayern przegrał na Emirates :shock: kiedy " Wielki Kibicu" Zanim coś napiszesz najpierw pomyśl, albo jeśli nie rozumiesz to zapytaj a nie wypisujesz jakieś głupoty.

Ekstraklasa dostarcza mi więcej humoru, rozrywki

No i co z tego skoro była dyskusja o poziomie? Humor czy rozrywka to kabaret a nie poziom.

Polecam najpierw zaznajomić się ze znaczeniem słowa wyrównana, a potem pieprzyć. W sumie chyba lubisz pieprzyć. Idąc Twoim tokiem myślenia polska liga jest najlepsza bo nadal nie znamy mistrza, a sezon temu kwestia mistrzostwa została rozstrzygnięta w ostatniej kolejce. POGRATULOWAĆ.

Ale gdzie ja napisałem, że polska ekstraklasa jest najlepsza. Nigdy nie twierdziłem, że o poziomie decyduje równość drużyn. A poza tak tym polska liga jest wyrównana ( tylko raczej w złym sensie ) a angielska ( w tym sezonie) chyba nie całkiem ,bo dla mnie wyrównana liga to kilka drużyn walczących o tytuł do końca. A jeśli znasz inną definicję wyrównanej ligi to chętnie ją poznam. Tylko nie wypisuj kolejnych bredni tylko definicję.

Jesteś głupszy niż myślałem.

I to jest właśnie podsumowanie dyskusji w Twoim wykonaniu. Zamiast sensownych odpowiedzi walisz taki tekst. Jedyny dobry argument jaki masz? No fakt tyle podałem przykładów Twoich głupich stwierdzeń a Ty nie potrafisz na nie odpowiedzieć. No cóż prawda boli.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317909

Fox, akurat to Ciebie nazwał bym prędzej tępakiem, bo również nie zrozumiałem o co pytasz. W większości spraw popieram Sebu i w waszych wypowiedziach widzę pewne podobieństwo (Fox i PH), wypowiadacie się podobnie jak większość kibiców barcelony, używając niby argumentów, ale strasznie przy tym prowokując.

Nie można patrzeć na dorobki punktowe, jeżeli mówi się o wyrównanej lidze. Popatrzcie na to - Przewaga Manchesteru i Barcelony nad resztą stawki jest praktycznie taka sama, gdy jednak Manchester w lidze zremisuje lub przegra z Tottenhamem, Arsenalem czy Chelsea to nikt nie jest zaskoczony, bądź co bądź pierwsza piątka w Anglii zawsze między sobą uznawana jest za praktycznie równą. W Hiszpanii mimo podobnej sytuacji w tabeli nie ma mowy o takiej sytuacji. Porażka lub remis z kimkolwiek innym niż Realem (i z wzajemnością) no i może w tym sezonie z Atletico jest wielkim szokiem w Hiszpanii. Jeżeli twoim zdaniem nie to definiuje wyrównaną ligę, jesteś dla mnie niepoważny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317913

Wigan już praktycznie nie ma szans na dogonienie klubu z Birmingham i tak mamy już 3 spadkowiczów : QPR, Reading i Wigan. :(

Jeszcze nie wszystko stracone. :wink: Przypominam, że Wigan ma jeszcze jeden mecz zaległy ze Swansea (perspektywa wygranej i zbliżenia się do AV na 2pkt realna, ponieważ walijska ekipa zadowoliła się triumfem w Carling Cup i w końcówce rozgrywek rozstaje punkty). Dalej dwa trudne mecze: wyjazd do WBA (remis w zasięgu, na pewno powalczą o pełną pulę), wyjazd na Emirales (tutaj zanosi się na porażkę, bo Arsenal wciąż walczy o LM) oraz w ostatniej kolejce - co najbardziej istotne - u siebie z Aston Villa. To będzie bitwa! Zdecydowanie wolałbym, żeby to ekipa z Birmingham spadła z ligi (mają jeszcze przed sobą wyjazd do Norwich i mecz u siebie z Chelsea). Wigan, odkąd awansował do Premiership, co roku mierzą się z widmem spadku i ostatecznie udaje im się utrzymać. Fajna z nich ekipa, niezły trener i już nie raz pokazywali, że potrafią wygrywać nawet z zespołami "Big 4". Będę walczyć, póki zachowają szansę na utrzymanie. Nie zapominajmy też, że tyle samo punktów, co AV ma Newcastle i Sunderland.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317914

Fox, akurat to Ciebie nazwał bym prędzej tępakiem, bo również nie zrozumiałem o co pytasz.

No naprawdę jeśli koleś kilka razy wypisuje takie same głupoty na temat to jak mam go nazwać. Niby wszystko wie o Bayernie ,a wyskakuje z Emirates? Bo albo po przeczytaniu swojej wypowiedzi nie widział błędu, albo nie czytał co pisze. Sam nie wiem co jest gorsze.

wypowiadacie się podobnie jak większość kibiców barcelony, używając niby argumentów, ale strasznie przy tym prowokując.

No właśnie używamy argumentów, a nie wypisujemy głupoty

Nie można patrzeć na dorobki punktowe, jeżeli mówi się o wyrównanej lidze.

No fakt, ale czy liga gdzie mistrza i większość spadkowiczów znamy kilka kolejek przed końcem można nazwać "najbardziej wyrównaną ligą". Wyrównana może i była, ale nie w tym sezonie gdzie przewaga duetu z Manchesteru jest duża ,a i strata ostatnich drużyn też jest spora

no i może w tym sezonie z Atletico
.

No sorry, ale jest jeszcze ćwierćfinalista LM - Malaga, jest Valencia, Sevilla i też strata punktów z tymi drużynami nie jest sensacją.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317915

No nie wmówisz mi, że w Hiszpanii przegrana Barcelony i Realu z Sevillą czy Malagą nie jest sporą niespodzianką.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317919

Co za tępak. Bayern przegrał na Emirates kiedy " Wielki Kibicu" Zanim coś napiszesz najpierw pomyśl, albo jeśli nie rozumiesz to zapytaj a nie wypisujesz jakieś głupoty.

OJEZU, POMYLIŁEM SIĘ BO ZAPOMNIAŁEM, ŻE PIERWSZY MECZ ZAGRALI NA EMIRATES. NA KRZYŻ. NO I DZIĘKI, ŻE AŻ TAK MNIE DOCENIASZ. NAWET JA NIE WIEDZIAŁEM, ZE WIEM WSZYSTKO O BAYERNIE. TYM BARDZIEJ, ŻE NIGDY NIE BYŁEM ICH FANEM.

No fakt, ale czy liga gdzie mistrza i większość spadkowiczów znamy kilka kolejek przed końcem można nazwać "najbardziej wyrównaną ligą"

Ligę, w której każdy walczy jak równy z równym co kolejkę, bez uwagi na miejsce w tabeli można nazwać wyrównaną ligą. Ligę, w której nie ma słabych drużyn można nazwać wyrównaną ligą.

Nie napisałeś tu jeszcze NIC sensownego. Zero. Próbujesz jedynie udawać mądrzejszego niż jesteś. Wiem, że teraz znów będziesz się "uśmiechał" i pieprzył o wytykaniu mi głupot, ale najwyraźniej więcej nie potrafisz. Ja ze swojej strony skończyłem, możesz prowokować dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317922

No nie wmówisz mi, że w Hiszpanii przegrana Barcelony i Realu z Sevillą czy Malagą nie jest sporą niespodzianką.

Nie myl sporej niespodzianki z szokiem czy sensacją.

Tylko nie wiem co to ma wspólnego z obecną dyskusją o " najbardziej wyrównanej lidze "

bo ja nigdy tak nie nazwałem La Ligi.

Ligę, w której każdy walczy jak równy z równym co kolejkę, bez uwagi na miejsce w tabeli można nazwać wyrównaną ligą. Ligę, w której nie ma słabych drużyn można nazwać wyrównaną ligą.

No fakt dobra definicja, tylko jak to się ma do obecnej sytuacji w PL( i wielkich różnic punktowych) to ja nie wiem tamten sezon i owszem był wyrównany, ale ten nie jest. No sorry, ale ta definicja pasuje też idealnie do naszej ekstraklasy (ostatnia kolejka i wygrane Pogoni, GKS, i Podbeskidzia ).

Tak w ogóle to odniosłeś się do 1 góra 2 moich odniesień, a innych nie skomentowałeś zabrakło argumentów?

Ja ze swojej strony skończyłem

Mam nadzieję, że na dobre i nie będę musiał czytać Twoich wypowiedzi. Bo tyle razy napisałeś takie głupoty, że aż żal czytać

To jaka liga jest według Ciebie wyrównana bardziej od Premier Legaue?

Na takie pytanie to spokojnie mogę powiedzieć, że nasza ekstraklasa ( mi chodzi o wyrównanie, a nie o poziom ligi :D zastrzegam, żeby nie było niedomówień ) bo mimo wszystko najważniejszym rozstrzygnięciem jest mistrzostwo, ( a w dalszej kolejności puchary i utrzymanie ) i jeśli znamy mistrza ( i kilku spadkowiczów )danej ligi na kilka kolejek wcześniej to nie świadczy dobrze o jej równości.

Edytowane przez Fox Mulder
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317923

To jaka liga jest według Ciebie wyrównana bardziej od Premier Legaue?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317925

Wyrównane ligi? Dla mnie na przykład duńska, która poszła drogą zmniejszenia ilości drużyn do 10 ekip, które poziomem są bardzo wyrównane. Wydaje się, że czołowe kluby (Kopenhaga, Odense) nadal stoją na wyższym poziomie, ale zadłużenie tych klubów rośnie i "zdrowe" ekipy dostają się do tej elity.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317940

Ma ktoś namiar na jakiegoś streama meczu Real - Borussia?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317960

Oczywiście nie reagując na post forumowego filozofa trzeba napisać coś o dzisiejszym spotkaniu, które emocji przyniosło mnóstwo i aż szkoda, że Królewscy byli tak cholernie nieskuteczni, bo przy odrobinie szczęścia mogli rezerwować bilety do Londynu. Szkoda najbardziej Mourinho, bo to być może koniec jego przygody z Madrytem, zasłużył sobie na to trofeum. W każdym razie wielkie brawa za walkę do końca, czyt. za coś, czego jutro nie uświadczymy.

Borussia ma patent na Bayern, wiec mogą nas zaskoczyć w finale. Nie obraziłbym się, bo Klopp wyrasta na wielkiego trenera i potrzebuje takiego zwycięstwa. Dobrze na porażce Bayernu mógłby wyjść też Guardiola, z którego przynajmniej w przyszłym sezonie zeszłoby trochę presji, bo nie wyobrażam sobie żeby po tegorocznej potrójnej koronie fani tego zespołu nie chcieli powtórki z rozrywki pod wodzą byłego szkoleniowca Barcy.

Sam zaczynasz prowokować Sugerujesz, że Barcelona jutro nie powalczy o awans? OK, Bayern to nie Milan no ale bez jaj, walczyć do końca na pewną będą. Co mają do stracenia?

Sugeruję, że ciężko będzie o walkę do końca w meczu, w którym trzeba strzelić 5 goli nie tracąc żadnego.

Edytowane przez Sebu
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317988

W każdym razie wielkie brawa za walkę do końca, czyt. za coś, czego jutro nie uświadczymy.

Sam zaczynasz prowokować :) Sugerujesz, że Barcelona jutro nie powalczy o awans? OK, Bayern to nie Milan no ale bez jaj, walczyć do końca na pewną będą. Co mają do stracenia?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317989

Szkoda najbardziej Mourinho, bo to być może koniec jego przygody z Madrytem

To jest jego koniec w Realu, na konferencji to potwierdził.

- Mou, może w przyszłym sezonie ?

- Raczej nie, chce być tam gdzie mnie chcą.

Mniej więcej coś takiego powiedział. Priorytet to teraz zatrzymanie Ronaldo i być może błaganie Del Bosque żeby wrócił, lub błaganie trenera Bayernu ( nie umiem pisać tego nazwiska, a nie chce przekręcić ) żeby jednak nie odchodził na emeryturę ? Trzeba być dobrej myśli. Za rok po La Decime ! Hala Madrid !

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/186/#findComment-317992

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...