Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To stwierdzenie wydaje się jeszcze głupsze od narzekania pewnego "znaFcy" futbolowego na awans Hiszpanii do finału Euro po oddaniu paru celnych strzałów, zapominającemu o tym ile tych strzałów oddała Portugalia.

No sorka, ale jeśli ktoś w drodze do półfinału LM wygrywa 1 z 4 meczów, a taki Bayern nie zostawia suchej nitki na Juve, obnażając perfidnie ich słabości... Barcelona w żadnym wypadku nie była tutaj faworytem i wskazywały na to wszystkie znaki na niebie.

To już by nawet trio ekspertów złożone z Andrea Bocelliego, Raya Charlesa i Steviego Wondera zauważyło, ale nie niektórzy fani Barcelony, którzy po prostu nie widzą jak słabych mają zawodników na niektórych pozycjach.

Valdes, Bartra, Pedro, Sanchez, trener, który wielką piłkę to widzial chyba tylko grając w Mallorce :lol: fred fliintstone asystent.. mega mocna ława rezerwowych do tego... nie ma co, dobre galacticos :D ja się tylko pytam - z czym do ludzi ?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317332

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

No sorka, ale jeśli ktoś w drodze do półfinału LM wygrywa 1 z 4 meczów, a taki Bayern nie zostawia suchej nitki na Juve, obnażając perfidnie ich słabości... Barcelona w żadnym wypadku nie była tutaj faworytem i wskazywały na to wszystkie znaki na niebie.

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi :shock: bo ja się odniosłem do tego, że statystyki ligowe w większości przypadków nie mają żadnego przełożenia na ligę mistrzów. Sam przecież napisałem że z taką grą Barca nie ma szans w półfinale. ( Zresztą ja sam postawiłem kasę na Bayern, żeby mieć jakąś korzyść. )

Valdes, Bartra, Pedro, Sanchez, trener, który wielką piłkę to widzial chyba tylko grając w Mallorce :lol: fred fliintstone asystent.. mega mocna ława rezerwowych do tego... nie ma co, dobre galacticos :D ja się tylko pytam - z czym do ludzi ?

A w tym stwierdzeniu to już głupota za głupotą.

No bo co ma piłkarskie doświadczenie wspólnego z trenerski ( Muorinho, Benitez ) to też wg Ciebie słabi trenerzy?

Co do piłkarzy to przecież 9 czy 10 z nich ma w dorobku przynajmniej 2 zwycięstwa w LM, ( sporo z nich nawet 3 )wielu mistrzów Świata czy Europy to są słabi piłkarze? A tylko Xavi i Valdes z grających wczoraj mają ponad 30, więc jeszcze po kilka lat gry przed nimi. Fakt zapewne tylko Borussia wydała na swoich piłkarzy mniej z półfinalistów, ale chyba nie o to w tym sporcie chodzi.

Prawda jest taka, że obecnie forma Barcelony jest fatalna co w połączeniu ze świetną grą Bayernu dała taki a nie inny wynik. Ktoś gdzieś zapewne popełnił błąd w przygotowaniach ( wole taką wersje niż wypalenie, które po tylu zwycięstwach mogło się pojawić), ale to nie zmienia faktu, że ta drużyna nawet bez wielkich transferów będzie jednym z głównych faworytów LM w przyszłym sezonie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317335

• Urządzenie:  Android

Sezonowcy nie są najgorsi najgorsi są hejterzy, którzy zamiast interesować się postawą swoich klubów ( bodajże półfinał jakże zaszczytnej Ligi Europy np. ) czekają tylko na przegrane innego.

A więc pogadajmy o czwartkowych meczach w Lidze Europejskiej. Olejmy to, że dzisiaj w studio TVP będzie żałoba. Przecież "Duma Katalonii" przegrywa co miesiąc 4:0 i nic się nie dzieje.

I tutaj jest taka sprawa jak np w zeszłym roku z w meczach Barcy z Milanem czy w 2009 z Chelsea nikt nie pamięta (bądź nie chce ) niekorzystnych decyzji dla Barcy tylko wszyscy piszą o pomaganiu jej przez sędziów.

.

No tak w 2009 roku było wiele niekorzystnych decyzji dla Barcy. W szczególności na Stamford Bridge. Aż się dziwie, że nie zeszli z boiska, bo sędzia gwizdał ewidentnie pod Chelsea. A w 2012 to już wogóle, jak oni mogli wjechać autobusem na boisko. Czy nie mieli gdzie zaparkować?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317338

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi :shock: bo ja się odniosłem do tego, że statystyki ligowe w większości przypadków nie mają żadnego przełożenia na ligę mistrzów

No ale jednak mają, wygrywanie różnica 4+ goli w lidze to nie jest przypadek i spłaca się w Europie bardzo dobrze.

o bo co ma piłkarskie doświadczenie wspólnego z trenerski ( Muorinho, Benitez ) to też wg Ciebie słabi trenerzy?

Jose nie był dobrym piłkarzem ale trener z niego wspaniały i co najważniejsze z doświadczeniem, charyzmą i wiedzą!! Są dziesiątki klasowych trenerów, którymi prezes FCB mógł zastąpić Guardiole, ale nie, wolał dać pracę asystentowi totalnie pozbawionemu wszystkich trzech wyżej wymienionych czynników. Doświadczenie to się zdobywa trenując Uniao Leiria (Jose), albo Valladolid (Rafa) a nie hegemona piłkarskiego jakim przez ostatnie lata była Barcelona.

Na dodatek złego, zamiast zrobić to co robi każdy poważny klub dysponującym budżetem - wzmocnić się, znaleźć chociaż zamienników dla podstarzałych piłkarzy, kupić do cholery jakieś gwiazdy to oni kupują Alexa Songa, bezproduktywnego Fabregasa, piłkarza niby znakomitego z renomą gwiazdy, z którego cały sztab próbuje na siłę zrobić Philippa Cocu nie mając jednocześnie żadnego pomysłu na prowadzeniu go w drużynie. Jak można być tak wielkim klubem, nie posiadając żadnego, dobrego, wysokiego i zdrowego środkowego obrońcy ? Przecież nawet gdyby Mascherano nie pauzował to i tak jest to nominalny defensywny pomocnik o niskim wzroście.

Dobry trener nie wystawiałby na Bayern w pierwszym składzie takich parodystów jak Alexis Sanchez czy Pedro, dobry trener by nie wystawił żadnego Bartry na Bayern, u normalnego trenera także żaden Montoya nie siedziały nawet na ławce bo dobry trener by się go już dawno pozbył i kupił 10x lepszego zawodnika. Dobry trener by co więcej nie pozwolił mając tak wąską kadrę na pauzowanie Fabregasa i Villi... Klub fatalnie zarządzany, więcej niż klub, ta ?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317339

Sezonowcy nie są najgorsi najgorsi są hejterzy, którzy zamiast interesować się postawą swoich klubów ( bodajże półfinał jakże zaszczytnej Ligi Europy np. ) czekają tylko na przegrane innego. A jeśli Guardiola tego nie zepsuje to hejterów będzie przybywało.

A mnie tam hejterzy nie drażnią jakoś przesadnie. Bayern od zawsze był hejtowany w Polsce i paradoksalnie to też jest powód, że im kibicuję od lat. Mówiąc wprost lubię patrzeć jak ludzie się wkurwiają, bo jakiś klub rozbił ich drużyne czy zrobił coś jeszcze innego. Wczoraj cały dzień miałem banana na twarzy, bo najpierw czytałem przekleństwa kibiców BVB z powodu transferu Gotze, a wieczorem czytałem przekleństwa rozgoryczonych kibiców Barcy. I mi to sprawiało radość :D

A tak BTW to jeszcze większą radość sprawiają mi studia pomeczowe, gdy widzę tych Kowalczyków, którzy wcześniej wymądrzali się jak to Bayern nie ma szans, a potem pozostaje im tylko płacz :D

[ Dodano: 2013-04-24, 14:35 ]

A jeszcze jedna rzecz, o której nie wspominałem. Ja nie cieszę się tylko z wygranej Bayernu, ale też stylu w jakim to zrobili. Bo to nie było tak jak Chelsea czy Inter, czyli autobus i liczymy na kontry. Bayern poszedł na nich bez obaw, w otwarte karty i okazało się, że nie taki diabeł straszny.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317344

Podbijam wypowiedź Euza, gra Barcelony od bardzo bardzo dawna opiera się na trójce w środku pola (Xavi, Iniesta i największy aktor, którego nazwiska nie umiem nawet zapisać) oraz Messim. Reszta drużyny jest kompletnie przereklamowana i prawda jest taka, że zawodnik zakładając koszulkę Barcelony automatycznie w fifie dostaje +10 do umiejętności. Nie okłamujmy się:

- Valdes to od zawsze bardzo średni bramkarz, grać to on sobie może w średniaku i nikt mi nie wmówi, że jego obecność w rankingach najlepszych bramkarzy jest zasłużona - przereklamowany.

- W obronie przyznaję, że Puyol i Alves to akurat klasa światowa, bardzo solidny jest również Alba, ale co poza tym? Mamy Pique przereklamowanego tak bardzo, że chyba drugiego takiego się nie znajdzie. Dalej jest defensywny pomocnik, bardzo średni Adriano i dwóch juniorów, z których na siłę próbuje się zrobić dobrych zawodników i przyszłe gwiazdy, a takiemu Jonesowi z Manchesteru mogą jedynie buty czyścić.

- Środek pomocy jest bardzo silny, ale tylko w zestawieniu, który wymieniłem na początku i nie ma żadnego solidnego zmiennika. Młody Thiago i "wielki" Fabregas to nie ta półka.

- Na koniec moja ulubiona, jeżeli chodzi o przereklanowanie formacja, czyli ta najbardziej ofensywna. Jest Messi i to jest koniec. Myślicie, że dlaczego Villa i Pedro w kadrze nie odgrywają czołowych ról - a no dlatego, że są słabi. Jeszcze Sanchez, który miał być gwiazdą, a gra wielkie nic i jacyś juniorzy.

Serio? I tak jestem w szoku, że ta drużyna z tak wąską i słabą kadrą tak długo utrzymywała się na szczycie. Mieli po prostu dobry okres, w którym odpowiedni trener dopadł odpowiednich zawodników. Oczywiście masa szczęścia przy tym, brak kontuzji i pomoc sędziów, ale to pomijamy, najważniejsze, że Barcelona upada i prawdopodobnie już nie powstanie!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317345

No tak w 2009 roku było wiele niekorzystnych decyzji dla Barcy. W szczególności na Stamford Bridge.

Czerwona kartka dla Abidala i pierwszy mecz na Camp Nou obejrzyj jeszcze kilka razy i powiedz, że KAŻDA decyzja sędziego była pod Barcelonę.

A w 2012 to już wogóle, jak oni mogli wjechać autobusem na boisko. Czy nie mieli gdzie zaparkować?

A umiesz ty w ogóle czytać czy nie wyraźnie napisałem :shock: . Nic nie napisałem o Chelsea 2012.

A więc pogadajmy o czwartkowych meczach w Lidze Europejskiej. Olejmy to, że dzisiaj w studio TVP będzie żałoba. Przecież "Duma Katalonii" przegrywa co miesiąc 4:0 i nic się nie dzieje.

Mnie LE nie interesuje, ale jak powiedział kiedyś chyba Pep " lepiej na półfinał LM jechać autobusem niż oglądać go w telewizji", więc możesz darować sobie wklejanie głupich zdjęć.

No ale jednak mają, wygrywanie różnica 4+ goli w lidze to nie jest przypadek i spłaca się w Europie bardzo dobrze.

Fakt nie jest przypadek i teraz to Bayern udowodnił, ale nie powiesz chyba, że każda drużyna wygrywająca kilkoma bramkami w lidze jest najlepsza na świecie. Dla mnie nawet wygranie z Barceloną to będzie za mało jeśli nie wygra na Wembley.

Doświadczenie to się zdobywa trenując Uniao Leiria (Jose), albo Valladolid (Rafa) a nie hegemona piłkarskiego jakim przez ostatnie lata była Barcelona.

Na pewno jest w tym sporo racji, ale dla mnie większe doświadczenie można zdobyć podpatrując przez 4 lata Pepa niż np. trenować 1 rok rezerwy w 2 czy 3 lidze. Skoro raz się udało logiczne, że chcieli podobną rzecz powtórzyć.

A tych trenerów podałem, bo krytykowałeś doświadczenie piłkarskie Tito a nie trenerskie.

Jak można być tak wielkim klubem, nie posiadając żadnego, dobrego, wysokiego i zdrowego środkowego obrońcy ? Przecież nawet gdyby Mascherano nie pauzował to i tak jest to nominalny defensywny pomocnik o niskim wzroście.

Na 2 triumfy w LM wystarczyła para Pique - Puyol ( z przesuwaniem tam Toure, Abidala czy obecnie Mascherano ), więc kupowanie ( wiadomo że za spore pieniądze ) środkowego obrońcy na ławkę wydawało się niepotrzebne .

Dobry trener by co więcej nie pozwolił mając tak wąską kadrę na pauzowanie Fabregasa i Villi... Klub fatalnie zarządzany, więcej niż klub, ta ?

Fabregas odkąd przyszedł do Barcelony zawodził w ważnych meczach ( Milan, Chelsea, Real nawet PSG) więc akurat o jego brak nie mam do Tito pretensji, ale prawda jest taka, że w obecnym sezonie to w atak Barcelony wygląda tak Messi i dwaj inni gracze, którzy częściej grają słabo niż dobrze i dotyczy to każdego Villa, Pedro , Alexis nawet Tello. A co do Montoyi to jako 4 boczny obrońca może być po co kupować jakby miał tak mało grać.

Teraz chyba trzeba stwierdzić, że praca w Barcelonie przerosła Vilanove, ale równie dobrze praca z tą drużyna mogłaby przerosnąć "trenera z nazwiskiem" , który by chciał zmienić taktykę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317347

Nic tak nie cieszy jak rozjechanie farseloniaczków :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317348

Luzak, dokładnie, jest tylko jedną mała rzecz z którą się nie zgadzam, mianowicie Daniel Alves bo według mnie to zawodnik mający najlepsze lata już dawno za sobą. Czasem potrafi zagrać fenomenalne spotkanie, ale czasem gra też piach, nie potrafi utrzymać równej formy przez dłuższy czas.

Na 2 triumfy w LM wystarczyła para Pique - Puyol ( z przesuwaniem tam Toure, Abidala czy obecnie Mascherano ), więc kupowanie ( wiadomo że za spore pieniądze ) środkowego obrońcy na ławkę wydawało się niepotrzebne .

No ale widzisz, był Puyol, wspaniały zawodnik przez lata, był Pique w formie, był Yaya Toure, który bardzo dobrze grał głowa i jego wzrost w razie niebezpieczeństwa płynącego z ze stałych fragmentów gry był bezcenny. Był tez nawet uniwersalny Keita, w razie potrzeby był zawsze ceniony przeze mnie kapitan El Tricolor - Marquez..... Nie widzę szans z taką obroną jaka jest obecnie tj. Pique + Mascherano szans na cokolwiek dobrego, szczególnie mając tak żałosne zaplecze.

A tych trenerów podałem, bo krytykowałeś doświadczenie piłkarskie Tito a nie trenerskie.

Bo gość ani nigdy nie grał w poważną piłkę, ani nigdy wcześniej nie trenował poważnych piłkarzy. Znając życie to pewnie w szatni więcej od niego ma do powiedzenia Xavi.... u Guardioli by coś takiego byłoby nie do pomyślenia.

Fabregas odkąd przyszedł do Barcelony zawodził w ważnych meczach ( Milan, Chelsea, Real nawet PSG) więc akurat o jego brak nie mam do Tito pretensji,

Dlatego piszę, że Barca nie ma na niego pomysłu, jak go sprowadzali zastanawiałem się, po co on tam, czy oni będą wiedzieli jak go poprowadzić ? Na jakiej pozycji miałby niby grać, jak się niedługo później okazało - na każdej :) I to jest najbardziej irytujące. Jak odszedł Eto to trzeba było ściągnąć jakiegoś kozaka typu Cavani, a nie kupować zawodników typu Adriano, których raz się wystawia na obronie, raz w pomocy a innym razem w ataku :shock: Że niby to jest tak zajebisty kolektyw, że każdy tam może grać na każdej pozycji, że każdy tam jest Luisem Enrique i Philippem Cocu :shock:

Od dziecka byłem fanem Barcelony, ale przez ostatnie lata ta drużyna co raz bardziej traciła w moich oczach. Filozofia pro-holenderska nagle została wyparta przez hasła typu więcej niż klub itd. w każdym meczu oglądałem tę samą taktykę, prawie tych samych piłkarzy, z każdym rokiem co raz mniej poważnych piłkarzy zaczęło trafiać do pierwszego zespołu, a jak został już kupiony ktoś z nazwiskiem to w znakomitej większości okazał się transferem nietrafionym. Tej drużynie potrzebna jest rewolucja.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317350

Serio? I tak jestem w szoku, że ta drużyna z tak wąską i słabą kadrą tak długo utrzymywała się na szczycie. Mieli po prostu dobry okres, w którym odpowiedni trener dopadł odpowiednich zawodników. Oczywiście masa szczęścia przy tym, brak kontuzji i pomoc sędziów, ale to pomijamy, najważniejsze, że Barcelona upada i prawdopodobnie już nie powstanie!

Masę szczęścia to można mieć w jednym meczu ( dwumeczu jak z Chelsea ), ale nie 6 półfinałów z rzędu i 2 zwycięstwa w LM. Takie coś to tylko klasowa drużyna.

A kadra to jest bardzo wąska i słaba 10 mistrzów Świata i Europy i najlepszy piłkarz na świece.

To jaka niby kadra jest mocniejsza :shock:

Myślicie, że dlaczego Villa i Pedro w kadrze nie odgrywają czołowych ról

Chyba powinieneś iść do okulisty. Przecież obaj należą do podstawowych piłkarzy reprezentacji to w Barcelonie ich rola jest dużo mniejsza

Tej drużynie potrzebna jest rewolucja.

Absolutnie żadna rewolucja. Wystarczy sprowadzić 2-3 bardzo dobrych piłkarzy i Barcelona powinna wrócić na szczyt.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317356

Absolutnie żadna rewolucja. Wystarczy sprowadzić 2-3 bardzo dobrych piłkarzy i Barcelona powinna wrócić na szczyt.

Zdecydowanie rewolucja Barcelonie jest potrzebna. Ten zespół się już wypalił. Wystarczy spojrzeć na Xaviego. Sorry ale jest obecnie w takiej formie, że gdyby nie nazwisko i zasługi to siedział by na ławce. Poza tym 2 lata i najpewniej zakończy karierę. Trzeba zdecydowanie postawić w przyszłym sezonie na Thiago. Co do transferów. IMO 4 klasowych zawodników w najbliższym okienku trzeba zakupić, bramkarz, obrońca, skrzydłowy(prawie pewny Neymar) i środkowy napastnik. Do tego sprzedać takich zawodników jak Adriano, Afellay, JdS, Cuenca i inne Bojany które wrócą z wypożyczeń. Ale jako, że prezesem Barcelony jest gość który ma gdzieś sportowe sukcesy, liczy się tylko to żeby zmniejszać zadłużenie, to skończy się pewnie na Neymarze i jakieś parówce do ataku, żeby mógł później powiedzieć, że transfery są ;) Poza tym, Vilanova out. To nie jest trener na taką drużynę jak Barcelona.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317359

Chyba powinieneś iść do okulisty. Przecież obaj należą do podstawowych piłkarzy reprezentacji to w Barcelonie ich rola jest dużo mniejsza

Pedro tak, ale od Villi od czasu jego kontuzji to nawet Torres jest lepszy.

Jestem ciekawy co będzie po odejściu Xaviego, który w tym sezonie obniżył loty. Czy Thiago zostanie i udźwignie presję związaną z tą pozycją, czy Barca sprowadzi kogoś innego. No bo Xavi wiecznie na takim poziomie jak w ostatnich latach grać nie będzie, a jest już po trzydziestce. Euz ma rację, że tej drużynie potrzebna jest rewolucja. Ma odejść Valdes (akurat to będzie wzmocnieniem :twisted: ), Xavi coraz starszy, a wspomniany przez kogoś Song to transfer godny porównania do sprowadzenia na Camp Nou Czygryńskiego za niemałą kwotę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317360

Czy Thiago zostanie i udźwignie presję związaną z tą pozycją, czy Barca sprowadzi kogoś innego.

Po tym co prezentuje Thiago w tym sezonie :x to bardziej wierzę w awans do finału w Londynie niż to, że zdoła zastąpić Xaviego.

a wspomniany przez kogoś Song to transfer godny porównania do sprowadzenia na Camp Nou Czygryńskiego za niemałą kwotę.

Bez przesady Song nie jest aż taki zły :D

Co do transferów. IMO 4 klasowych zawodników w najbliższym okienku trzeba zakupić, bramkarz, obrońca, skrzydłowy(prawie pewny Neymar) i środkowy napastnik.

Obrońca, skrzydłowy i napastnik tak, a co do bramkarza to zależy od tego co zrobią z Valdesem zostawią na sezon czy pozwolą odejść teraz, bo jeśli zostanie to nie ma sensu sprowadzania bramkarza teraz.

A co do Tito to ja dałbym mu jeszcze 1 szanse ( chociaż danie szansy Rijjkardowi źle się skończyło ).

Poza tym uważam, że bardziej od rewolucji przydałby się hiszpańskim piłkarzom Barcelony porządny urlop, ale skoro jest taki super potrzebny turniej jak Puchar Konfederacji to znowu zamiast ładować akumulatory będą musieli tam grać. Bo w tym sezonie widać było, że w zasadzie większość Hiszpanów grała słabo, a już w tym roku to szczególnie widać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317366

A kadra to jest bardzo wąska i słaba 10 mistrzów Świata i Europy i najlepszy piłkarz na świece.

To jaka niby kadra jest mocniejsza :shock:

No i tutaj tkwi właśnie największy problem Barcelony, jeżeli twoim zdaniem kadra składa sie z 11 piłkarzy to gratuluję serdecznie! Kadrę teraz to ma Bayern, czy Manchester United, gdzie każdy piłkarz może zostać zastąpiony zawodnikiem prawie równie klasowym, a i przy wymianie połowy składu jakość się nie zmieni. W Barcelonie po wypadnięciu kogoś z tej twojej świetnej jedenastki jest dziura, która jest zapychana zawodnikiem zdecydowanie niższej klasy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317369

Szczerze nigdy nie byłem fanem tiki taki.

Jestem zadowolony z tego, że ofensywny futbol jaki prezentuje Bayern wygrał z powolną grą i 80% posiadaniem piłki.

Ciekawy tylko jestem czy Guardiola zmieni sposób gry na powolny, spokojny, czy też Bayern w dalszym ciągu będzie grał full ofensywnie.

Aż się prosi, aby Robben, Ribery napędzali akcję skrzydłami, zmiana systemu gry będzie według mnie błędem.

Co wy o tym sądzicie ?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/184/#findComment-317370

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...