Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rzeczywiście sytuacja bardzo kuriozalna, ciekawe jak bardzo musiał się Klopp wkurwić, że Borussia podała info w mediach i zwołała konferencję, że Mario odchodzi. Teraz chyba Lewandowski nie ma czego w Monachium szukać, bo by lawę grzał zresztą razem z Gomezem. Jeśli chodzi o mecz BVB z "królewskimi" to wcale bym BVB nie spisywał na porażkę, bo już nie raz w tym sezonie pokazali że potrafią się spiąć na LM, a do tego mecz z Realem, z którym przecież wygrali w dwumeczu w fazie grupowej.

Jeśłi chodzi o drugi półfinał to dzisiejszym mecz zapowiada się bardzo fajnie. Bayern i Barca to zespoły, które preferują grę ofensywną i na pewno możemy spodziewać sie wiele akcji, jednak obawiam się, że któryś zespół wyjdzie defensywnie ustawiony na ten mecz. Jeśli będzie to Barcelona, to chyba strzelą sobie taką taktyką samobója, a jeśli Bayern to nie ma się czego obawiać, bo obecnie to chyba najlepszy klub na świecie i mówię to jako fanatyk Arsenalu!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317216

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Masakra i już nie chodzi mi nawet o to, że Bayern w Niemczech nie będzie miał konkurencji przez najbliższe lata,

Muszę się nie zgodzić, bo Bayern już parę lat wcześniej pokazywał, że pomimo najlepszego składu w kraju, nie umie wygrać ligi. Oczywiście, Bayern w końcu prezentuje zajebistą formę (i ten bilans bramek... miazga!), ale ile to będzie trwało?

No i jeszcze przyszły sezon to będzie sprawdzian dla Guardioli, który otrzyma szansę pokazania swojej prawdziwej wartości jako trener - w jego przypadku, prowadzenie Katalonii i osiągnięcie z nią sukcesów wcale mnie nie kieruje do tego, abym go uważał za jednego z najlepszych trenerów na świecie.

A co z Borussią? Statystyki w tym sezonie dla siły ofensywnej klubu są bezlitosne - jest Lewandowski i długo, długo nic. Ponadto, Goetze stanie się kolejnym po Kagawie pomocniku, który opuści ten klub. Myślę, że odejście Mario to początek końca świetności tego klubu, co mogą wykorzystać pozostali rywale.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317239

No i jeszcze przyszły sezon to będzie sprawdzian dla Guardioli, który otrzyma szansę pokazania swojej prawdziwej wartości jako trener - w jego przypadku, prowadzenie Katalonii i osiągnięcie z nią sukcesów wcale mnie nie kieruje do tego, abym go uważał za jednego z najlepszych trenerów na świecie.

Tylko, że tutaj także dostanie gotowy skład :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317241

Tylko, że tutaj także dostanie gotowy skład :)

Co sprawy w ogóle nie przesądza. Jaką mamy pewność, że Guardiola skutecznie zaadoptuje styl barceloński (mniemam, że m.in. po to zdobył zatrudnienie u Bawarczyków)? Nie mamy również gwarancji, jak szybko piłkarze przystosują się do takiego stylu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317247

Niech ten Guardiola nie wszczepia tego swojego stylu, bo to co robi w tym momencie Bayern z byłym klubem tego właśnie trenera to bajka jakaś jest! Bayern już ma kurewsko potężną ekipę, tak mocnej i przy tym tak dobrze zgranej kadry nie widziałem od bardzo dawna, a Ci zaczynają jeszcze sypać takimi transferami, czołówka europy na najbliższe kilka lat, chyba, że zmiana trenera bardzo nie wyjdzie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317257

Niech ten Guardiola nie wszczepia tego swojego stylu, bo to co robi w tym momencie Bayern z byłym klubem tego właśnie trenera to bajka jakaś jest! Bayern już ma kurewsko potężną ekipę, tak mocnej i przy tym tak dobrze zgranej kadry nie widziałem od bardzo dawna, a Ci zaczynają jeszcze sypać takimi transferami, czołówka europy na najbliższe kilka lat, chyba, że zmiana trenera bardzo nie wyjdzie.

Do tego właśnie nawiązuje ;) Bayern może strzelić sobie w stopę transferem Guardioli albo na tym wyjść rewelacyjnie.

Może i druga bramka była strzelona ze spalonego, ale nie zmienia to obrazu całego meczu. Bayern przeważał i zdominował hiszpański klub, który błądził dzisiaj jak dzieci we mgle. To pokazuje tylko, że kiedy ekipa stosunkowo słabego trenera musi zmierzyć się z przeciwnikiem grającym dużo lepiej taktycznie, wynik może być tylko jeden.

Myślę, że rewanż będzie tylko formalnością - wysoki wynik w nim nie padnie, a przewiduję, że Bayern strzeli przynajmniej jedną bramkę na wyjeździe. Na ten moment chodzi mi po głowie remis albo nawet wygrana Bawarczyków. Pozostaje tylko liczyć, że nie zlekceważą "Dumy Katalonii" (ale jaka to duma, która tak wysoko przegrywa...) i nie wydarzy się nic, co przypominałoby np. potyczkę Deportivo La Coruna z Milanem kilka ładnych lat temu ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317258

Co sprawy w ogóle nie przesądza. Jaką mamy pewność, że Guardiola skutecznie zaadoptuje styl barceloński (mniemam, że m.in. po to zdobył zatrudnienie u Bawarczyków)? Nie mamy również gwarancji, jak szybko piłkarze przystosują się do takiego stylu.

Na ligę wystarczy, bo raczej Borussia nie odzyska straconego mistrzostwa. Bardzo w to wątpię, a Pep znowu będzie rozchwytywany :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317270

• Urządzenie:  Windows

Powiem tylko tyle: jestem w szoku, że zagraliśmy aż tak dobrze i aż tak zdominowaliśmy Barce. Myślałem, że to będzie wyrównany bój, a okazało się, że siła Bayernu jest większa niż ja sam przypuszczałem :D

Wielka radość, bo chyba w końcu spełnia się ten wymarzony sezon z potrójną koroną.

Co do dyskusji wyżej na temat Guardioli, to na pewno jest to ryzyko. Jeśli Pep będzie chciał zmienić za dużo może zniszczyć tą drużynę. Ja jednak ufam, że zarząd wiedział co robi. Zresztą samo przyjście Pepa odbieram jako zagrywkę typu wóz albo przewóz. Heyncess jest stary i w końcu musiałby odejść, a że pojawiła się okazja pozyskania tak slawnego trenera jak Guardiola, zarząd postanowił postawic wszystko na jedną kartę i go zatrudnić.

Zresztą, jak w tym sezonie będzie potrójna korona, to w przyszłym może byc trochę gorzej :P jakoś to przeżyję :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317274

Spodziewałem sie handicapu, wystarczyło spojrzeć na skład Barcelony - bramkarz, obrona, Sanchez, Pedro.. + mecz z PSG, które nic fajnego od dawna nie gra w L1..... no błagam. Niesamowicie się cieszę, wszyscy ci którzy mówili, że obecny Bayern nie jest najlepszą drużyną w Europie,a a mając przecież pod nosem statystyki z meczów ligowych (9 bramek Rudnevsom..... no qrwa)/pucharowych mogą teraz się schować. Brawo. Gratulacje Mały! Musisz się teraz czuć niesamowicie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317277

Gratulacje Mały! Musisz się teraz czuć niesamowicie :)

No Ba :D

Boję się tylko, że przybędzie do Bayernu pełno sezonowców, ale mówi się trudno. Taki już koszt bycia najlepszą drużyną świata ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317286

Po wczorajszym meczu Bayern- Barcelona nasuwa mi się kilka wniosków:

- wydaje mi się, że to był jeden z najlepszych meczów w tym sezonie. Nie udało mi się zauważyć żadnych momentów wolniejszej gry w ciągu całych 90 minut,

- Bayern miał rozpracowaną idealnie taktykę przeciwnika. Co z tego, że Barca miała w przeciągu całego meczu 60% posiadania piłki skoro to była raczej gra w środku pola, a mi się wydawało, że to Bayern miał z 70% posiadania,

- fantastyczna forma Robbena. Naprawdę miał facet parę wczoraj straszną. 80 minuta a on wali sprinty jakby była 10 minuta,

- niewidoczny Messi. Jeśli naprawdę nie był do końca zdolny do gry to nie należało go wystawiać do gry a nie męczyć przez cały mecz,

- co do wyniku, to 4 bramki to był mały wymiar kary. Jeśli chodzi o to , że ze dwie były ze spalonego, to jest taka sama rozmowa , jak z tym, że dwie z trzech rąk Barcelony w polu karnym powinno skutkować rzutem karnym dla Bayernu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317285

• Urządzenie:  Android

Po wczorajszym meczu nasuwa się jedno pytanie: Czy ktoś jest w stanie powstrzymać Bayern? To co nie udało im się rok temu w Monachium, możliwie uda im się na Wembley. Swoją drogą gracze Barcelony już mają miejsca na Wembley - sektor jest bardzo blisko płyty boiska więc będą dużo widzieć :twisted:

http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/p480x480/63930_585678888110253_1421372595_n.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317290

Nie zdziwiłbym się gdyby barcelona w drugim meczu z Bayernem wygrała ładnie, ale może być trudno nawet dla nich przejść dalej.

A szkoda bo mój wymarzony finał Barcelona vs Real może nie dojść do skutku... :cry:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317308

a mając przecież pod nosem statystyki z meczów ligowych (9 bramek Rudnevsom..... no qrwa)/pucharowych mogą teraz się schować.

To stwierdzenie wydaje się jeszcze głupsze od narzekania pewnego "znaFcy" futbolowego na awans Hiszpanii do finału Euro po oddaniu paru celnych strzałów, zapominającemu o tym ile tych strzałów oddała Portugalia. Żeby zostać najlepszą drużyną świata trzeba coś wygrać (LM) i jeśli wygra na Wembley to zostanie najlepszą. A statystyki z meczów ligowych to sobie możesz ....... czytać.

Swoją drogą gracze Barcelony już mają miejsca na Wembley - sektor jest bardzo blisko płyty boiska więc będą dużo widzieć :twisted:

Chelsea o ile wiem miejsca na trybunach to szuka :shock: od grudnia. Chociaż ma blisko to nawet nie będąc na stadionie poczuje atmosferę.

Boję się tylko, że przybędzie do Bayernu pełno sezonowców, ale mówi się trudno. Taki już koszt bycia najlepszą drużyną świata ;)

Sezonowcy nie są najgorsi najgorsi są hejterzy, którzy zamiast interesować się postawą swoich klubów ( bodajże półfinał jakże zaszczytnej Ligi Europy np. ) czekają tylko na przegrane innego. A jeśli Guardiola tego nie zepsuje to hejterów będzie przybywało.

Jeśli chodzi o to , że ze dwie były ze spalonego, to jest taka sama rozmowa , jak z tym, że dwie z trzech rąk Barcelony w polu karnym powinno skutkować rzutem karnym dla Bayernu.

I tutaj jest taka sprawa jak np w zeszłym roku z w meczach Barcy z Milanem czy w 2009 z Chelsea nikt nie pamięta (bądź nie chce ) niekorzystnych decyzji dla Barcy tylko wszyscy piszą o pomaganiu jej przez sędziów. Tak teraz głośniej jest o korzystnych decyzjach dla Bayernu, bo wiadomo, że zwycięzcy nie powinni ( raczej ) krytykować sędziowania.

A co do samego meczu to Bayern w pełni zasłużył na to zwycięstwo i na 99% awans do finału bo był zdecydowanie lepszy i jak dla mnie taka porażka zdecydowanie jest mniej bolesna niż ta zeszłoroczna.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317325

Masakra. Bawarska masakra. Bayern w bezpośrednim starciu udowadnia, że to oni są teraz najlepszą klubową drużyną na świecie i już po pierwszym meczu można ogłosić ich finalistami LM. Ta drużyna jest niesamowita. Dawno nie widziałem tak bezradnej i przyjmującej cztery sztuki Barcelony. Katalończykom udało się odrobić dwie bramki z Milanem, ale czterech już nie dadzą rady. Nie z taką ekipą, a przecież u siebie też mogą coś stracić. Tak grający Bayern stać na strzelanie na Camp Nou. Nigdy nie lubiłem niemieckich drużyn, ale na taką piłkę aż przyjemnie popatrzeć. Gratuluję maly619, doczekałeś się świetnej drużyny.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/183/#findComment-317326

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...