Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja liczę oczywiście na finał: Borussia-Barcelona. Powód jest prosty: w Dortmundzie gra nasze trio, a jako przeciwnika wolałbym zespół z innego kraju. Mam nadzieję, że nie będzie finału Real-Barca lub Bayern-Borussia (chociaż ze wspomnianych przeze mnie wcześniej względów wolałbym oglądać nawet taki niż np. Real-Bayern).
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316316

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

A co do LE to liczę, że Bazylea po wczorajszym wyeliminowaniu Spursów zrobi niespodziankę i wyeliminuje także Chelsea. W ogóle ta drużyna mogłaby wygrać tą edycję LE :D

Też im kibicuję ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316317

Ajj, chciałem żeby Benficzka trafiła na Cweluchów i zrewanżowała się za poprzedni rok, ale cóż, trafiliśmy teoretycznie najłatwiej. Fajnie by było jakby drugim finalista został Basel, ale jeśli z drugiej strony to będzie Chelsea to i zwycięstwo będzie smakowało jeszcze bardziej.

Co do LM, wyczuwam pogrom i deklasacje w meczu Bayern - Barca. Ribery będzie nimi zamiatał jak Hamburgiem, a Alaba zamknie mordy "ekspertom" nazywającym jakiegoś Barte wielkim talentem :lol: Liczę na finał z Realem.

~FORCA BENFICA~

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316318

• Reputacja:   613

FC Barcelona – Bayern Monachium - absolutny hit i tak naprawdę jeden faworyt do zwycięstwa odpadnie już w półfinale. Starcie gigantów, gdzie minimalne większe szanse daję Bayernowi, który wydaje się być mocny jak nigdy, jednak w takich meczach mogą zadecydować detale. Jeśli Messi będzie w formie to sam może wyrzucić Niemców za burtę, ale po drugiej stronie jest cała ofensywa ze świetnymi skrzydłowymi na czele. Na pewno będą emocje i paść może każdy wynik. Szanse: 60% Bayern - 40% Barca.

Borussia Dortmund - Real Madryt - jako kibic Realu jestem bardzo zadowolony z losowania. Nie dlatego, że trafilismy na BVB, ale cieszy mnie ominięcie Bayernu w tej fazie. Finał to już będzie inna gra niż w dwumeczu. Rywal jak najbardziej do przejścia i jeśli Real zagra na swoim poziomie to powinien sobie poradzić z Dortmundem. W grupie Borussia była górą, ale wtedy to było zupełnie inne granie. Teraz może być różnie, ale faworytem jest Real. Cieszy mnie też fakt, że drugie spotkanie będzie w Madrycie, bo własne boisko to zawsze atut. Szanse: 60% Real - 40% BVB

Fenerbahce Stambuł - Benfica Lizbona - bardzo wyrównana para i tak naprawdę nieprzewidywalna. Tu może przejść każdy, a mecze będą na pewno emocjonujące. Myślę, że padnie w nich też sporo bramek. Szanse: 50 na 50.

FC Basel - Chelsea Londyn - faworyt jest tutaj jeden, ale podobnie było w starciach z Kogutami. Taka sytuacja pasuje Bazylei, która gra bez żadnej presji. Może grać na pełnym luzie co może być ich głownym atutem. Natomiast Chelsea musi wygrać i na pewno każda inna opcja będzie zaskoczeniem. Szanse: 70% Chelsea - 30% Basel.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316319

Jesteśmy po losowaniu par półfinałów. Całe szczęście nie dostaniemy rywalizacji Hiszpańsko- Hiszpańskiej i Niemiecko Niemieckiej.

Bayern Monachium vs FC Barcelona

Borussia Dortmund vs Real Madryt

W pierwszej parze mamy dwa zespoły, które zawsze są ciężkie do pokonania, co gwarantuje nam ciekawy dwumecz. Myślę, że Bayern przełamie w końcu dobrą pasję Barcy i awansuje po raz kolejny do finału. Po meczach z Juve bawarczycy są moim zdaniem faworytem.

W drugiej parze żaden wynik nie będzie niespodzianką. Mamy powtórkę z fazy grupowej, gdzie lepsza była Borussia. Od tego czasu Niemcy nabrali większego doświadczenia i pewności siebie. Real miał łatwiejszego rywala w ćwierćfinale, a mimo to też musiał się martwić o awans przez słabszą grę w rewanżu. Stawiam że do finału przejdzie Borussia, ale nic nie jest pewne.

Także obstawiam finał:

Bayern- Borussia

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316320

Ogólnie Borussia jest przedstawiana jako najsłabsza drużyna tej rundy i patrząc na skład personalny pewnie tak jest ale trzeba sobie powiedzieć, że jest to jedyna drużyna, która nie przegrała w tej edycji Ligi Mistrzów no i potrafiła wyjść z grupy śmierci.

Akurat BVB bardzo to odpowiada. Oni lubią grać jako ci słabsi, jako outsiderzy. Pokazali to w grupie i będą chcieli pokazać teraz.

I ja właśnie na to licze. Jeszcze przed losowaniem kilka dni temu wszyscy mówili ,że najlepszym rywalem byłaby Borussia. Jest w tym napewno bardzo dużo prawdy bo Borussia to teoretycznie najsłąbszy zespoł ale ton w jakim było to wypowiadane może świadczyć o niepoważnym traktowaniu ich na tym etapie rozgrywek. Borussia w pierwszej rundzie pokazała, ze może grać z najlepszymi więc wszystko jest możliwe ale nie wiem na ile na tamtym etapie rozgrywek porażka Realu wynikała z niepoważnego traktowania.

Dla mnie jako kibica Barcelony najlepszym finałem byłby Borussia vs Barcelona.

Edytowane przez Edgar
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316321

Uff.. najlepsze losowanie z możliwych. Jeśli dostałbym finał, Bayern vs Barcelona, to bym go nie obejrzał. Teraz przynajmniej się wyeliminują. Rozmowe na ten temat prowadziliśmy wcześniej. Jeśli wygrają podopieczni Tito, to nie będę płakał, bo Niemcy zostali uwaleni. Jeśli wygra Bayern - który stawiam wyżej na chwile obecna - to będę się cieszył, że uwalona została Barca. Win-Win :wink:

Podobne Win-Win, mam po drugiej stronie barykady. Real wygra - spoko, z tej czwórki lubie ich najbardziej, i po zawodach, wciąż będzie możliwy mój argument, że ManUtd przegrało z triumfatorem. Jeśli wygrają Los Polakos, to przynajmniej popatrze na nasze trio, na wielkiej arenie. W tej chwili, jeśli miałbym stawiać, to idę za Królewskimi. Dali się zaskoczyć w rozgrywkach grupowych. Mourinho drugi raz tego błędu nie popełni.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316322

Jesteśmy po losowaniu par półfinałów. Całe szczęście nie dostaniemy rywalizacji Hiszpańsko- Hiszpańskiej i Niemiecko Niemieckiej.

Bayern Monachium vs FC Barcelona

Borussia Dortmund vs Real Madryt

W pierwszej parze mamy dwa zespoły, które zawsze są ciężkie do pokonania, co gwarantuje nam ciekawy dwumecz. Myślę, że Bayern przełamie w końcu dobrą pasję Barcy i awansuje po raz kolejny do finału. Po meczach z Juve bawarczycy są moim zdaniem faworytem.

W drugiej parze żaden wynik nie będzie niespodzianką. Mamy powtórkę z fazy grupowej, gdzie lepsza była Borussia. Od tego czasu Niemcy nabrali większego doświadczenia i pewności siebie. Real miał łatwiejszego rywala w ćwierćfinale, a mimo to też musiał się martwić o awans przez słabszą grę w rewanżu. Stawiam że do finału przejdzie Borussia, ale nic nie jest pewne.

Także obstawiam finał:

Bayern- Borussia

Bardzo optymistycznie widzisz szanse Borussii ;)

U mnie jest wręcz odwrotnie. Uważam, że Mourinho tym razem zadba o to, aby Niemcy nie poszaleli i wyeliminuje ich z rozgrywek. Jedyne, na co możemy liczyć to na przebieg dwumeczu podobny do tego, co oglądaliśmy w potyczce drużyny z Madrytu z tureckim Galatasaray - u siebie Real wygra, a "polska" ekipa postraszy ich w Dortmundzie.

Bayern zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie w dwumeczu z Juventusem. Jeśli tylko wykorzystają słabości rywala, których teraz wiele, to powinni przeciwstawić się katalońskiej sile. Szkoda mi trochę Bawarczyków, bo prawdopodobnie po raz kolejny zostaną zatrzymani - teraz lub dopiero w finale - w drodze do triumfu o to trofeum. Warto zauważyć, że to oni są właśnie odpowiednikiem w/w Liverpoolu w ostatnich edycjach LM - tylko, że bez wygranej, która im się jednak należy.

Typ finału: Bayern vs. Real

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316323

Co do LM, wyczuwam pogrom i deklasacje w meczu Bayern - Barca. Ribery będzie nimi zamiatał jak Hamburgiem, a Alaba zamknie mordy "ekspertom" nazywającym jakiegoś Barte wielkim talentem

Kto kim będzie zamiatał to się okaże, ale ja nie czytałem ani nie słyszałem żadnego eksperta, który by nazwał Bartrę wielkim talentem. Skoro Arsenal dał rade to tym bardziej Barcelona może.

Nie trafiłem z typami

Nie pierwszy raz. Widać jaki z Ciebie ekspert :D

Zwycięzca dwumeczu Bayern - Barcelona ma patrząc na ostatnie lata większe szanse na zwycięstwo, bo zwycięzca półfinału z udziałem Barcelony bez problemów radził sobie w finałach :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316324

NalepRKO napisał/a:

Nie trafiłem z typami

Nie pierwszy raz. Widać jaki z Ciebie ekspert :D

Nie ma to jak ocenianie czyjejś wiedzy na podstawie tego czy trafił lub nie coś, co jest losowane (albo teoretycznie jest ;) )

Skoro Arsenal dał rade to tym bardziej Barcelona może.

Uparłeś się tego spotkania jak nie wiem. A nie zauważyłeś, że Bayern wtedy zlekceważył rywala? Zresztą nie dziwię się temu, że ich zlekceważył, bo mieli dużą zaliczkę + Arsenal był w słabej formie. Jeśli chcesz oceniać klub z Monachium, to lepiej zobacz mecze z Juve. Tam grał ten w pełni zaangażowany, w pełni skoncentrowany Bayern, który pokazał swoją siłę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316325

Nie ma to jak ocenianie czyjejś wiedzy na podstawie tego czy trafił lub nie coś, co jest losowane (albo teoretycznie jest ;) )

To nie wiesz, że Fox Mulder jest wszechwiedzący? Czyha na czyjeś potknięcie i wszystko wie najlepiej przecież :) Przykład dał w ostatnim poście. Tak, owszem - Barca może. Z tą różnicą, że to nie ta sama Barca, co sezon, czy dwa temu, gdzie nikt nie miał na nich sposobu. Barca to nie ta sama drużyna, a Bayern to obecnie najlepsza drużyna w Europie, więc na pewno będą mieli bardzo ciężko. Żałuję jedynie tego, że to Bayern nie gra pierwszego meczu na wyjeździe, ale do tego tak jak pisałem, zdołałem się już przyzwyczaić ^^

P.S: Nie za bardzo wiem co ma bycie ekspertem do tego czy trafiłem z typami. Mistrzu, zastanów się zanim coś napiszesz ;]

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316326

Ponosi Was z wyciąganiem czegokolwiek, z typów nt. losowania. Gdyby to jeszcze była wczesna faza, a ekip faktycznie ogrom, to można by było docenić, czy ktoś trafił. W półfinałach, opcji jest mało, więc to nie świadczy o jakiejś wiedzy - ani tym samym jej nie ujmuje.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316330

Bayern - Barcelona

Borussia - Real

Potwierdzone info. Liczę, że sobie mistrz Niemiec poradzi z mistrzem Hiszpanii, powiedziałbym nawet, że Katalonia pierwszy raz od daaaaaaaaaaaaaaaaaawna nie jest tu faworytem. Składy bardzo wyrównane, rewanż Real - Bayern mile widziany. PH, o co się zakładamy?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316336

Jeśli ktoś pisze "na pewno" i się myli to chyba jest prawo do oceny wiedzy. Rozumiem raz można, ale on już przed losowaniem ćwierćfinałów pisał że Barca " na pewno " trafi na Galatę, po losowaniu że Bayern najprawdopodobniej zagra z Realem i wczoraj przed losowaniem też. No sorry, ale tyle razy takie brednie wypisywał, że trzeba to przypomnieć.

Żałuję jedynie tego, że to Bayern nie gra pierwszego meczu na wyjeździe, ale do tego tak jak pisałem, zdołałem się już przyzwyczaić

No rzeczywiście czepiasz się tej Barcy i czepiasz jakby to Real grał pierwszy mecz na wyjeździe. Chociaż Real grał raz w ostatnich latach u siebie 1 mecz i wypadł olśniewająco dobrze, więc UEFA musiała to zmienić. No naprawdę w każdej sytuacji musisz czepiać się Barcelony :shock:.

Nawet kibic Bayernu o tym nie wspomina tylko kibic Realu. Czy to jakaś paranoja :D

Liczę, że sobie mistrz Niemiec poradzi z mistrzem Hiszpanii,

A o jaki mecz chodzi :shock: bo na dzień dzisiejszy i NA PEWNO na dzień 1 meczu półfinałowego mistrzami będą Bayern i Real :D

Uparłeś się tego spotkania jak nie wiem. A nie zauważyłeś, że Bayern wtedy zlekceważył rywala? Zresztą nie dziwię się temu, że ich zlekceważył, bo mieli dużą zaliczkę + Arsenal był w słabej formie. Jeśli chcesz oceniać klub z Monachium, to lepiej zobacz mecze z Juve. Tam grał ten w pełni zaangażowany, w pełni skoncentrowany Bayern, który pokazał swoją siłę.

Uparłem się bo to porażka Bayernu i o takie coś mi chodzi :D. Po co mam oglądać zwycięstwa przeciwników Barcelony. Zresztą Barca ogólnie w wiosennej formie ( poza meczem z Milanem ) raczej daleko nie zajedzie i tylko z Bayernem z meczu z Arsenalem mogłaby wygrać.

Swoją drogą ciekawe co w tej sytuacji zrobi Pep Guardiola :?: , jeśli np. o pomoc zwróci się trener Bayernu, albo co raczej nie jest możliwe Tito. Bo to, że przyleci na te mecze z USA wydaje mi się pewne

Edytowane przez Fox Mulder
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316342

• Reputacja:   1

Nie będe się wypowiadal na temat poszczególnych meczów. Skomentuje to w paru krótkich zdaniach. Losowanie udane, zestaw niestety psuje Borussia, która może sprawić niespodzianke i stanąć na murawie Wembley Stadium z Barcą/Bayernem. Szczerze to wątpie w taki zbieg okoliczności i to Real wyjdzie na ostatni mecz Champions League tego sezonu. Moim finałem z marzenia jest właśnie Real vs. Bayern, ale nie dlatego, że są tam jacyś moi ulubieni zawodnicy. Jest tam pewien podtekst - Bayern będzie chciał sprawić sobie puchar za mecz z Chelsea w zeszłym roku, w którym to przegrali, zaś "Królewscy" chcą się zemścić na Bawarczykach za półfinał CL 2011/2012. Niestety zapewne na najpopularniejszym angielskim stadionie dostaniemy "Gran Derbi" czyli Tiki-Taki przeciwko Mourihno Mafia Family. Oby jednak tak się nie stało... :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/181/#findComment-316343

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...