Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wyjdę poza temat Ancelottiego i napiszę o ważny/nieważnym newsie.

Wiec tak, Francuz Arsene Wenger obecny trener Arsenalu otrzymał nagrodę za trenera dekady :? , wyróżnienie to zostało przyznane przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Historyków i Statystyków Futbolu (IFFHS). Teraz dopiero nasuwa się moje pytanie, czemu oraz za co, co Wenger osiągnął trenując Arsenal przez ostatnie 10lat. Moim zdaniem nagrodę powinno przyznac Fergusonowi, bądź Murinho chociaż na temat tego drugiego można było by podyskutowac.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Wengera bardzo szanuję i lubię,ale uważam,że nie zasługuje on na tą nagrodę.

Od paru ładnych lat nic nie wygrał z Arsenalem.Nie wiem na jakiej podstawie to stowarzyszenie wybierało tych trenerów.Wg mnie to wyróżnienie powinien dostać Ferguson,którego osobiście uważam za najlepszego trenera świata. :-)

21413621404d57aa3f81990.jpg

Ten ranking to pomyłka, tutaj został bardzo dobrze podsumowany - http://www.weszlo.com/news/6082

Pomijam umieszczenie Wengera na pierwszym miejscu. Oni nie potrafią nawet nazwisk poprawnie napisać i nie wiedzą, że Jugosławia już nie istnieje. Nie należy tego rankingu brać na poważnie, bo tworzą go chyba jacyś niedzielni kibice.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

marcel mi wydaje się że Ci panowie po prostu chcą dac swiatu sygnał że żyją. Na podstawie oceny tego wnioskuję, iż mogliby oni wykonac podobny tyle że pod nazwą ''Najbardziej bramkostrzelni golkiperowie dekady'' lecz jak widac sensu za bardzo w tym niema :)

Jedynym logicznym dla mnie wytłumaczeniem wygranej Wegnera jest prowadzona przez niego polityka transferowa. Czyli kupowanie młodych perspektywicznych graczy i szlifowanie ich umiejętności. Tylko co z tego skoro Arsenal tak postępuję już od paru ładnych lat. Może grają fantastycznie dla oka, ale na wyniki to się nie przekłada. Never ending story. Choć w tym roku może być inaczej, bo oprócz United, Arsenal ma największe szanse na wygranie ligi. Ale w tym rankingu są punkty, a punkty chyba przyznaje się przez trofea. A jest ładnie napisane wyżej kto zdobył ich więcej. Nawet nie wiem po co komentuje ten ranking, jak tylko widzę nazwę IFFHS odrazu kojarzą mi się debile z niedorozwiniętymi umysłami

Nawet nie wiem po co komentuje ten ranking, jak tylko widzę nazwę IFFHS odrazu kojarzą mi się debile z niedorozwiniętymi umysłami

Dokładnie, IFFHS zawsze robi takie rankingi, że ciężko się z nimi zgodzić i tak właściwie nie wiadomo na jakiej podstawie oni je układają.

Roy Hodgson został zwolniony z funkcji trenera Liverpoolu. Nikogo ta informacja nie powinna dziwić, ale sądziłem, że nastąpi to raczej po niedzielnym meczu z Manchesterem United w FA Cup. Do końca sezonu The Reds poprowadzi Kenny Dalglish. To nie tylko legendarny piłkarz Liverpoolu, ale znakomity trener. Dalglishowi będzie ciężko coś zmienić w grze Liverpoolu, bo na przygotowania będzie miał raptem jeden dzień. Sam Ferguson zapowiedział wystawienie silnego składu na ten mecz, więc szykuje się ciekawe widowisko.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Hodgson od początku nie pasował mi na trenera takiego wielkiego klubu jakim jest Liverpool.

Moje przypuszczenie się potwierdziły.Były szkoleniowiec Fulham zawiódł na całej lini.The Reds grają fatalnie,przegrywają z przeciętniakami.Roy sobie nie poradził.Myślę,że znajdzie sobie niedługo jakąś pracę w średnim klubie.

Dalglish ma dużo roboty.W spotkaniu z MU raczej polegną,ale później mogą jakoś ustabilizować formę.

Moim zdaniem zmiana trenera w Liverpoolu to książkowy przykład przysłowia: "Zamienił stryjek siekierkę na kijek". Nie oszukujmy się, już zwolnienie Beniteza było głupotą. Z tych ludzi co są w L'poolu nie da się wyciągnąć więcej niż zrobił to Hiszpan. A teraz jeszcze Dalglish. Trener bez doświadczenia, bez obycia w trenerskim światku. Wiadomo, to legenda.

Teraz większość klubów idzie śladem Barcelony, gdzie jako trenera zatrudnia się byłą gwiazdę. Tylko Barca to cos więcej niz klub, tam od małego wpaja się zawodnikom jedną taktykę i oni ja realizują.

Obym się mylił, ale Liverpool będzie grał jeszcze gorzej niż do tej pory.

A teraz jeszcze Dalglish. Trener bez doświadczenia, bez obycia w trenerskim światku.

Trzy mistrzostwa i dwa puchary Anglii z Liverpoolem, jedno mistrzostwo z Blackburn, czy tak wygląda trener bez doświadczenia? Jedynym minusem jest to, że od 10 lat nie trenował żadnego klubu. Za jego kadencji Liverpool ustabilizuje formę, bo gorzej niż za Hodgsona grać nie można.

Tytuły ma, ależ coś z tego skoro miał tak długą przerwę. Chodziło mi oto, że tak wielka nieobecnośc może doprowadzic Liverpool do jeszcze większego kryzysu, bo skoro taki trener jak Benitez nie miał pomysłu co dalej zrobic z ta drużyną, to uważasz, że człowiek który od 10 lat nie jest związany z trenerka może jakoś na tę drużynę wpłynąc.

Teraz posypie się fala gromów na onecie i innych forach, że Howard Webb wygrał Manchesterowi mecz. Rzut karny rzeczywiście, sprawa dyskusyjna, ale United w pełni zasłużyło na wygraną nad Liverpoolem. Sam mecz był słaby, pierwsza połowa wręcz okropna, kopanina jak na jakimś podwórku, obie drużyny grały dość słabo. Przewaga United nie była aż tak wyraźna jak w drugiej połowie. Druga połowa należała zdecydowanie do graczy Sir Alexa Fergusona. Tworzyli więcej ładnych i składnych akcji, ale brakowało tego ostatniego podania. Brakowało mi Rooney'a w tym meczu. Nawet jak Wazza nie jest w formie, jego obecność robi różnice na boisku. Komentator mówiący o wielkiej determinacji Liverpoolu w tym meczu mnie rozbawił, ponieważ nie widziałem tej determinacji. Szkoda mi się zrobiło tego nowego trenera Liverpoolu jak widziałem jego minę po strzelonej bramce przez Giggsa, swoją drogą bardzo dobry mecz w wykonaniu Walijczyka. Giggs po raz kolejny udowadnia, że jest żywą legendą, chodzącym pomnikiem, wzorem do naśladowania. Czerwień dla Gerrarda w pełni zasłużona. Pozostaje mi czekać na losowanie IV rundy pucharu ;)

A teraz jeszcze Dalglish. Trener bez doświadczenia, bez obycia w trenerskim światku.

Trochę się z tobą zgodzę ramwod, ale jeśli ma się głowę do bycia menadżerem to można wygrywać wszystkie puchary jakie są na swojej drodze. Sam nigdy nie słyszałem o Daglishu i chyba bym o nim nie usłyszał.

Co do meczu nie oglądałem go, ale widziałem wynik w wiadomościach. Najpierw ten karny strzelony przez Giggsa. Potem czerwona kartka dla Gerrarda za głupi faul. A w drugiej połowie podczas tego wolnego w 70' minucie ładna interwencja Tomka Kuszczaka po rzucie wolnym. Ogólnie jestem za Manchesterem, ale lubię też Liverpool. Cieszę się, że ManU awansowało. Nie wiecie kto będzie ich przeciwnikiem ?

13986806754f144420a3038.jpg

Nie wiecie kto będzie ich przeciwnikiem ?

Southampton. Pozdro dla Grzesia Rasiaka ;)

IV Runda Pucharu Anglii

Torquay - Crawley lub Derby

Watford - Brighton

Bolton - Wigan

Arsenal lub Leeds - Huddersfield

Fulham - Tottenham

Everton - Chelsea

Southampton - Manchester United

Swansea - Leyton Orient

Burnley - Burton

Birmingham - Coventry

Doncaster lub Wolves - Stoke lub Cardiff

Notts County - Leicester lub Manchester City

Stevenage - Reading

Aston Villa - Blackburn

West Ham - Nottingham Forest

Sheffield Wednesday - Wycombe lub Hereford

Najciekawiej zapowiada się pojedynek Evertonu z Chelsea, która dziś rozgromiła Ipswitch 7:0. Czyżby The Blues wyszli z kryzysu? Jak tak to lepszego momentu sobie wybrać nie mogli. Mimo wszystko ciężko będzie nadgonić czołówkę, choć w tym sezonie liga jest tak nieprzewidywalna, że wszystko możliwe

Czyżby The Blues wyszli z kryzysu?

Wydaję mi się,że to jeszcze za wcześnie,aby użyć takiego stwierdzenia.

Jedna jaskółka wiosny nie czyni.Co prawda zwycięstwo imponujące,ale z rywalem z niskiej półki.Zobaczymy jak Niebiescy poradzą sobie w najbliższy weekend z Blackburn w Premiership.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 040 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE Monday Night RAW #1668 Data: 12.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Louisville, Kentucky, USA Arena: KFC Yum! Center Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Michael Cole, Pat McAfee, Kofi Kingston & Xavier Woods Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • -Raven-
      Czy chodzi o to, że Homelander po dowiedzeniu się, że A-Train jest kretem, po prostu rozpłakał się z powodu jego zdrady?
    • PTW
      DNI OTWARTE JUŻ W TEN WEEKEND! Za nami fenomenalny weekend treningowy, hektolitry wylanego potu i progres, którego będziecie mogli sami doświadczyć na gali 31 maja :) Ale zanim to nastąpi zapraszamy już w ten weekend na nasze DNI OTWARTE! Zarówno w sobotę jak i niedzielę od godziny 10:00 jesteśmy do Waszej dyspozycji w naszej regularnie dopieszczanej bazie w Kozłowie i zaplanowaliśmy wiele atrakcji! Wpadaj zarówno jeśli chcesz TRENOWAĆ, ale też jeśli chcesz ZOBACZYĆ jak taki trening wygląda! Marzysz o byciu częścią świata pro wrestlingu, ale nie jako zawodnik? SUPER! U nas nauczysz się jak być wrestlerem czy wrestlerką, ale też sędzią, menedżerem komentatorem, konferansjerem, poznasz też tajniki organizacyjne pracy na zapleczu. Nie zwlekaj, wpadaj na Dni Otwarte już w ten weekend i wejdź do naszego szalonego, ekscytującego świata - oczywiście za FREE! :) PS: Od jutra lecimy z tematami galowymi! Szykuje się boskie wydarzenie wypełnione po brzegi mocnymi wrażeniami, więc zapnijcie pasy i zapraszamy na szalony rollercoaster emocji! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • KyRenLo
    • KyRenLo
      Serial The Boys. Sezon 4. Odcinek 8. W finałowym odcinku czwartego sezonu wydarzyło się coś wyjątkowego. Pewna postać pozwoliła się nam poznać od innej strony (Zrobiła coś, czego wcześniej nie robiła). Pytanie dookoła, ale myślę, że ci, co oglądali raczej skojarzą, o jaką scenę dokładnie chodzi.  Co takiego się stało?
  • Dodaj nową pozycję...