Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na oficjalnym facebooku UEFA Champions League ukazała się wiadomość o tym, że Michael Owen kończy karierę po tym sezonie.

W skrócie o nim - wielu z nas pamięta go zapewne z występów w Liverpoolu (gdzie osiągnął najlepszą formę), rocznego epizodu w Realu Madryt czy spędzenia kilku ubogich w występy i gole lat w Manchesterze.

Piłkarzowi życzę spokojnej emerytury.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-313980

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Ikona piłki. Pamiętam jego występu w Liverpool'u, Real'u, czy Newcastle. A mecz z Argentyną na MŚ 98 we Francji pozostanie niezapomniany. Wielka szkoda, że odchodzi, ale kiedyś trzeba. :( Jak najbardziej zasłużona emerytura.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-313994

Również Paul Scholes po sezonie kończy karierę (drugi raz), a jak dodamy do tego jeszcze Carraghera, to przyjdzie nam żegnać trzy gwiazdy angielskiej piłki. Akurat lata świetności tych piłkarzy przypadają na czasy, kiedy zaczynałem się interesować brytyjskim futbolem, więc będę ich wspominał bardzo ciepło. Szkoda Owena, który przez kontuzje nie zrobił takiej kariery, jaką mógł. Gdyby nie one, na pewno pobiłby report Bobby'ego Charltona i zostałby najlepszym strzelcem w historii reprezentacji. Mam nadzieję, że zorganizują mecze pożegnalne dla Owena i Carraghera. Za zasługi im się na leży. Piłkarza Manchesteru raczej drugi raz w ten sposób nie będą żegnać.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-314001

• 4 tygodnie później...

• Urządzenie:  Windows

No i jak podobają się pary półfinałowe LM? Ja jestem zadowolony, bo w końcu po praz pierwszy w historii mamy dwie niemieckie drużyny w półfinale.

Jakie chciałbym pary? Na pewno nie chcę BVB vs Bayern, ale o to się nie martwię, bo UEFA tak ustawi losowanie, żeby w finale dostac Gran Derbi (i znów Niemcy im to zjebią :twisted: ).

Osobiście chciałbym pary Bayern-Real i BVB-Barca. Czemu tak? Bo wtedy obojętnie z kim Bayern zagra w finale będę zadowolony :D Finał z BVB pokazałby potęgę Bundesligi, a pokonanie Barcy pokazałoby siłę Bawarczyków, bo w końcu pokonali najlepsza drużynę świata.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316205

No i jak podobają się pary półfinałowe LM? Ja jestem zadowolony, bo w końcu po praz pierwszy w historii mamy dwie niemieckie drużyny w półfinale.

Jakie chciałbym pary? Na pewno nie chcę BVB vs Bayern, ale o to się nie martwię, bo UEFA tak ustawi losowanie, żeby w finale dostac Gran Derbi (i znów Niemcy im to zjebią :twisted: ).

Osobiście chciałbym pary Bayern-Real i BVB-Barca. Czemu tak? Bo wtedy obojętnie z kim Bayern zagra w finale będę zadowolony :D Finał z BVB pokazałby potęgę Bundesligi, a pokonanie Barcy pokazałoby siłę Bawarczyków, bo w końcu pokonali najlepsza drużynę świata.

Wszystko, byle nie Barcelona w finale - w takiej formie jak dzisiaj nie zachwycają, a Messi znowu ratuje im tyłek. Najchętniej zamieniłbym jednak niemieckie drużyny ze sobą, bo prędzej wierzę, że to Bawarczycy powstrzymają zespół z Katalonii przed awansem to ostatniej fazy rozgrywek.

Na pewno tegoroczna edycja Ligi Mistrzów pokazuje zepchnięcie do defensywy angielskich zespołów, a wzmacnia prestiż ekip od naszych zachodnich sąsiadów - jeszcze parę lat temu mówiło się, że niemiecka liga straciła na wartości, a Borussia to najsłabszy mistrz w ostatnich latach... Jeszcze bardziej jednak cieszą emocje z udziałem Polaków - na kogo nie trafią, markowanie zespołowi z Dortmundu gwarantowane!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316206

Ja z jednej strony chciałbym, żeby Klasyk miał miejsce w półfinale, ale sam jestem ciekawy jak będzie. Z punktu widzenia kibica Realu najpierw "należy się" udany rewanż za fazę grupową TVP Borussi lub rewanż za poprzednią edycję Bayernowi :D A w finale Klasyk. Nie wiem dlaczego, ale czuję, że pary będą wyglądały następująco:

Real - Bayern

Borussia - Barca

A teraz, żeby pstryknąć w nos niektórym osobom z tego forum zamieszczam filmik. Może tego nie widzieliście, ale wydaje się być ciekawy, a nawet podejrzany. Co ten Gianni robi? :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316209

No i jak podobają się pary półfinałowe LM?

Jeśli znasz pary to daj znać to postawię jakąś kasę na pewną wygraną przed jutrzejszym losowaniem. :D

Na pewno nie chcę BVB vs Bayern, ale o to się nie martwię, bo UEFA tak ustawi losowanie, żeby w finale dostac Gran Derbi

Na krajowe półfinały szanse są mniejsze bo przecież nawet dziecko z podstawówki powinno wiedzieć co jest bardziej prawdopodobne.

Nie wiem dlaczego, ale czuję, że pary będą wyglądały następująco:

Jeśli dobrze pamiętam to przed losowaniem ćwierćfinałów też byłeś niemal pewien jakie będą pary. To pokazywały Twoje wspaniałe czucie :twisted:

Co ten Gianni robi?

Dba żeby Galatasaray trafił na odpowiedniego rywala :D

A co samych półfinalistów to z taką grą jak wczoraj Barcelona nie ma szans chyba z żadną z pozostałych ekip, z Realem to na pewno , a co do niemieckich klubów to Bayern ostatnio widziałem 4 lata temu , ale zapewne teraz gra inaczej niż podczas meczu na Camp Nou w ćwierćfinale :D a co do Borusii to jej meczów nie widziałem od dobrych 10 lat, więc nie mam pojęcia co tam prezentuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316216

Jeśli dobrze pamiętam to przed losowaniem ćwierćfinałów też byłeś niemal pewien jakie będą pary. To pokazywały Twoje wspaniałe czucie :twisted:

Wymieniając cztery drużyny na pewno miałem na myśli ćwierćfinały. Genius :roll:

Dba żeby Galatasaray trafił na odpowiedniego rywala :D

A może o to, żeby Barca grała pierwszy mecz półfinałowy na wyjeździe jak to mają w zwyczaju od 3 sezonów :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316225

Wymieniając cztery drużyny na pewno miałem na myśli ćwierćfinały. Genius :roll:

Naucz się czytać.

Ja wspomniałem, że przed losowaniem ćwierćfinałów też miałeś swoje wspaniałe odczucia na koga trafi Real a na kogo Barcelona a jaki był wynik losowania wszyscy wiemy. Tyle jeśli chodzi o Twoje wspaniałe czucie.

A może o to, żeby Barca grała pierwszy mecz półfinałowy na wyjeździe jak to mają w zwyczaju od 3 sezonów

Czyżbyś miał już filmik z jutrzejszego losowania? :shock:

Jeśli tak to podrzuć chętnie zobaczę dokładnie z kim i kiedy gra Barca.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316226

Naucz się czytać.

Ja wspomniałem, że przed losowaniem ćwierćfinałów też miałeś swoje wspaniałe odczucia na koga trafi Real a na kogo Barcelona a jaki był wynik losowania wszyscy wiemy. Tyle jeśli chodzi o Twoje wspaniałe czucie.

Może to Ty się naucz, bo właśnie wtedy wspominałem o parach PÓŁFINAŁOWYCH, ale Ty dalej swoje.

Czyżbyś miał już filmik z jutrzejszego losowania? :shock:

Jeśli tak to podrzuć chętnie zobaczę dokładnie z kim i kiedy gra Barca.

Ja napisałem tylko fakt, a Ty reagujesz ironią. Żal mi Ciebie, jeśli tak reagujesz na wszystko, co związane z Barceloną :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316227

Może to Ty się naucz, bo właśnie wtedy wspominałem o parach PÓŁFINAŁOWYCH, ale Ty dalej swoje.

A ja przypominam co pisałeś SB przed losowaniem ćwierćfinałów. Na kogo "na pewno" trafi Real a na kogo Barcelona. Wtedy miałeś przeczucie i teraz masz a ja tylko skomentowałem czy można Twoje czucie brać na serio.

Ja napisałem tylko fakt, a Ty reagujesz ironią. Żal mi Ciebie, jeśli tak reagujesz na wszystko, co związane z Barceloną :)

Ja widzę filmik nagrany przed ćwierćfinałami i udzieliłem Tobie jednej z możliwych odpowiedzi na Twoje pytanie. A co do Twojej wypowiedzi to musiałem ją sprostować bo była strasznie głupia, bo ja nie widzę nic mądrego w komentarzu o losowaniu półfinałów przy filmie z losowanie ćwierćfinałów.

A wracając do tematu filmiku to uważasz, że taki piłkarz jak McManaman brałby udział w ustawianiu (nie mówiąc o pomocy Barcelonie)? I czy "działacze ustawiający losowanie" nie mogliby podgrzewać kulek z jakiegoś studia a nie majstrować na oczach milionów widzów?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316228

Ja widzę filmik nagrany przed ćwierćfinałami i udzieliłem Tobie jednej z możliwych odpowiedzi na Twoje pytanie. A co do Twojej wypowiedzi to musiałem ją sprostować bo była strasznie głupia, bo ja nie widzę nic mądrego w komentarzu o losowaniu półfinałów przy filmie z losowanie ćwierćfinałów.

A wracając do tematu filmiku to uważasz, że taki piłkarz jak McManaman brałby udział w ustawianiu (nie mówiąc o pomocy Barcelonie)? I czy "działacze ustawiający losowanie" nie mogliby podgrzewać kulek z jakiegoś studia a nie majstrować na oczach milionów widzów?

To już inny temat - temat rzeka. Nie twierdzę, że tak jest na pewno, bo przecież sami pisaliśmy o tym i nikt z nas nie ma na to dowodów, ale po tym jak w dzień przed losowaniem bodajże 1/8 wyciekły wyniki próbnego losowania, a teraz pojawiają się takie rzeczy lub to, że np. głosy Pandeva zostały sfałszowane to jednak coś jest na rzeczy. I to nie chodzi tylko o Barcelonę tylko ogólnie bardziej o UEFE niż FIFA. Mój komentarz o tym, że Barca grała w półfinałach na wyjeździe był odpowiedzią na Twój o wylosowaniu Galaty przez Real, nic więcej. Ogólnie to tak, czy siak, jeśli UEFA coś robi to robi to na sporym przypale.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316230

Mój komentarz o tym, że Barca grała w półfinałach na wyjeździe był odpowiedzią na Twój o wylosowaniu Galaty przez Real, nic więcej.

Ale dlaczego napisałeś komentarz nie mający nic wspólnego z filmikiem? Ja skomentowałem filmik Ty nie i to jest różnica, nic więcej.

I na tym kończę dyskusję z Tobą ponieważ ona do niczego nie prowadzi, a Ty nie jesteś w stanie sensownie odpowiedzieć na moje komentarze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316232

A może o to, żeby Barca grała pierwszy mecz półfinałowy na wyjeździe jak to mają w zwyczaju od 3 sezonów :D

czemu w tym roku grali pierwszy mecz na wyjeździe nie wiem, natomiast dwa wcześniejsze ( a nawet więcej) to pokłosie tego że wygrywali swoje grupy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316234

czemu w tym roku grali pierwszy mecz na wyjeździe nie wiem, natomiast dwa wcześniejsze ( a nawet więcej) to pokłosie tego że wygrywali swoje grupy.

Pisałem o półfinałach :P Ale tego tematu nie ciągnijmy. Tak jak napisałem, to była tylko riposta.

Ale dlaczego napisałeś komentarz nie mający nic wspólnego z filmikiem? Ja skomentowałem filmik Ty nie i to jest różnica, nic więcej.

Skomentowałeś filmik? No to gratuluję. Jakbyś nie zauważył to pisaliśmy o losowaniach, a nie o filmiku. Filmik jest tylko jakimś tam małym dowodem na to, że albo coś z UEFĄ rzeczywiście jest nie tak, albo Gianni jest pedantem :twisted: Nie wiem co by zrobiła UEFA, żeby ustawić wyniki. Czy zrobiła by to na żywo podczas losowania, czy nie. Są pewne poszlaki, ale oskarżać ich nie można, bo takie dowody to nie dowody. Chyba, że chodzi o sfałszowane głosowanie na wybór najlepszego piłkarza, czy trenera. To już, co innego. Dobrze, że zdecydowałeś się skończyć dyskusję, bo to do niczego by nie doprowadziło. Ty byś pisał swoje, a ja swoje.

Btw:

A co do Twojej wypowiedzi to musiałem ją sprostować bo była strasznie głupia, bo ja nie widzę nic mądrego w komentarzu o losowaniu półfinałów przy filmie z losowanie ćwierćfinałów.

Głupia była dla tego kto nie umie czytać. Prowadziliśmy dyskusję nt ustawiania meczów, więc tyczyło się to ogółów, a Ty łapiesz mnie za słówka i utwierdzasz mnie w przekonaniu, że to był filmik z losowania ćwierćfinałów. Serio? Chyba każdy o tym wie. Zamieściłem tu ten filmik, bo ma on związek z Ligą Mistrzów i UEFĄ, na której temat prowadziliśmy wymianę zdań. Amen.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/178/#findComment-316235

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...