Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No właśnie nie wiem czy Legia jest taka pewna tego Mistrza :) czuje dobrą walkę z Lechem do końca. Mi chodzi generalnie o to, żeby nie było przypadkowego zdobywcy Pucharu (jakaś Flota czy coś) i że zakładając, że taka Legia wygra Mistrzostwo Kraju to jeśli zwycięży także w PP to wtedy miejsce pucharowe przechodzi na drużynę z kolejnego miejsca w lidze (? - stawiam znak zapytania bo szczerze to pewien tego nie jestem, we Francji tak przynajmniej jest - jeśli w LM grają miejsca 1-3 a w lidze europy 4-5, to jeśli PF wygra drużyna, która ma już zagwarantowane miejsce w LM to wtedy miejsce w Lidze Europy dostaje drużyna z miejsca 6)

Przy okazji zapraszam raz jeszcze do polubienia strony, którą prowadzę wraz z Kpelem. Mamy już ponad 500 fanów.

http://www.facebook.com/LolaBla

Satyryczno-humorystyczna strona poświęcona piłce.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313693

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jest tak jak we Francji, czyli ekipa z miejsca nr 4 zagrałaby w LE, właśnie pod warunkiem, że zwycięży drużyna z pierwszej trójki. A co do Legii to tak jak pisałem wcześniej. Nie sądzę, żeby w tym sezonie stracili już pozycję lidera. Czuję, że w najbliższych kolejkach odskoczą reszcie.

Btw. Lolą Blą :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313695

• Urządzenie:  Windows

A to, że Legia jest ulubionym klubem mediów i PZPN-u wiadomo od dawna.

Póki PZPN Legii nie zwróci mistrzostwa z 1993 roku to nie możesz pisać o ulubionym klubie PZPN-u. Wtedy PZPN ukradł Legii mistrzostwo i będę tak twierdził dopóki nikt nie udowodni ustawienia meczu z Wisłą. Jeśli to udowodnią to mogą Legię nawet zdegradować, ale fakty są takie, że na dzień dzisiejszy tytuł został po prostu ukradziony.

Zachowujesz się jak hiena.

A kto wyskakuje z jakimiś insynuacjami? Czyli skoro Real trafił na Galatasaray i w kontrowersyjnych okolicznościach awansował też mogę twierdzić, że UEFA pushuje Real?

Skoro ktoś pisze takie teksty to mam zamiar odpowiadać i tyle.

Choć z drugiej strony rozumiem kompleksy :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313717

Malaga - Borussia

Niby mówią, że Borussia trafiła pięknie. Polacy mogą skakać z radości. Nie wiem, czy odważyłbym się na tak odważne hasła. Malaga jest mocna w ofensywie, a Dortmund gra ostatnio w kratke. Poza tym, mam wrazenie, ze oni sie czuja lepiej w roli underdoga. Kiedy nikt nie oczekuje od nich sukcesu, jak w przypadku tegorocznej grupy, to zrobia niespodzianke. Jak jednak presja juz na nich ciazy, to jest rzadka kupa. Nieznacznie stawiam na ich awans, ale nie zdziwie sie wcale, jak Malaga ich przejdzie.

Real - Galata

Minute po losowaniu, dostalem telefon od fana Krolewskich. Podniecony faktem, ze tak trafili. Wcale mu sie nie dziwie. Turki to Turki, ktoś kebaby kręcić musi. Na tym etapie koniec przygody, więc dwa razy ostra baranina dla mnie. Patrząc po obecnych drużynach, jestem zmuszony faworyzowac Real do konca...

PSG - Barca

... bo PSG odpadnie na tym etapie. Oni może mają mocny skład, ale grają bardzo różnie. Raz mecz fenomenalny, pozniej tragiczny. Jak Ibry zabraknie, to w ogole sie okazuje, ze grac nie umieja. Katalunia powoli sie odbudowuje, i juz nie bedzie wpadki, jak z Milanem. Mogę sobie machać flagą Francuskiej ekipy - bo będę za nimi - ale w drugiej ręcę będzie biała chorągiewka. W ten cud nie uwierze.

Bayern - Juve

Najmniej mnie to interesuje, bo i kluby "nie moje". Przyznaje jednak, ze fajnie bedzie zobaczyc, jak Bawarczycy przedzieraja sie przez mocarna obrone Wlochow. Moze Starą Damę, stać na parę skutecznych kontr? Wątpliwe, ale pomarzyc dobra rzecz :wink:

Awans: Real, Barca, Bayern ... i pewnie Dortmund. Reszta, dziekulski do widzenia. Jesli juz ma byc 23 Gran Derbi w tym roku, to oby bylo tylko jedno, w finale.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313725

A to, że Legia jest ulubionym klubem mediów i PZPN-u wiadomo od dawna.

Póki PZPN Legii nie zwróci mistrzostwa z 1993 roku to nie możesz pisać o ulubionym klubie PZPN-u. Wtedy PZPN ukradł Legii mistrzostwo i będę tak twierdził dopóki nikt nie udowodni ustawienia meczu z Wisłą. Jeśli to udowodnią to mogą Legię nawet zdegradować, ale fakty są takie, że na dzień dzisiejszy tytuł został po prostu ukradziony.

Zachowujesz się jak hiena.

A kto wyskakuje z jakimiś insynuacjami? Czyli skoro Real trafił na Galatasaray i w kontrowersyjnych okolicznościach awansował też mogę twierdzić, że UEFA pushuje Real?

Skoro ktoś pisze takie teksty to mam zamiar odpowiadać i tyle.

Choć z drugiej strony rozumiem kompleksy :D

A twierdz sobie co chcesz, Twoja sprawa. Zdanie na temat tego meczu wygłosił Collina. Nie chcę się kryć za opinią Szefa komisji sędziowskiej, ale taka jest prawda. Grałeś w piłkę? To wiesz jak to jest dostać korkiem, a zresztą już pisałem o tym w shoutboxie. Takie dyskusje o sędziach nie mają sensu. Zwłaszcza jeśli dyskutuje się z fanem Barcelony. A tej aluzji o kompleksach to nie rozumiem. Szczególnie w ostatnim czasie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313728

Zdanie na temat tego meczu wygłosił Collina.

Na temat meczu Real - Barcelona tez wygłosił opinię, że czerwona kartka była słuszna i "por que"

Zwłaszcza jeśli dyskutuje się z fanem Barcelony.

No rzeczywiście kibic Realu dyskutujący o 2 kontrowersyjnych sytuacjach z udziałem swojego zespołu jest idealnym przykładem obiektywizmu.

A i nie odpowiedziałeś mi skąd wiesz kto z kim będzie grał w półfinale bo czytając shoutbox twoja pewność o wyniki losowania jest doskonała.

A tej aluzji o kompleksach to nie rozumiem.

Chodzi o to, że wielu ludzi stara się tylko dokopać Legii i szukają tylko teorii które sugerują że ktoś jej pomaga. Nawet mistrzowie Polski nie potrafili się powstrzymać na fecie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313731

No rzeczywiście kibic Realu dyskutujący o 2 kontrowersyjnych sytuacjach z udziałem swojego zespołu jest idealnym przykładem obiektywizmu.

No właśnie. Kontrowersyjne, a nie perfidne. Jeśli chcesz zobaczyć mój obiektywizm to proszę: Karny dla Barcy po faulu na Adriano raczej powinien być, bo tam był mały kontakt. Ramos wystawił nogę, ale też Adriano chwilę wcześniej zaczął nurkować. Pewnie jako sędzia wskazałbym na 11 metr. Natomiast czerwo dla Naniego uważam za słuszne, o czym już pisałem.

A i nie odpowiedziałeś mi skąd wiesz kto z kim będzie grał w półfinale bo czytając shoutbox twoja pewność o wyniki losowania jest doskonała.

Po pierwsze wymieniłem pary, które były moim zdaniem hipotetyczne. Nie trafiłem. Po drugie, to było o ćwierćfinale. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313732

Natomiast czerwo dla Naniego uważam za słuszne, o czym już pisałem.

Czerwona kartka dla Naniego dla kibica Realu jest oczywista a dla mnie jako kogoś kto tę akcje widział tylko na powtórkach nie jest. Sędzia mógł dać czerwoną, ale tez jakby dał żółtą błędu by nie popełnił, więc dla mnie jest to kontrowersja a nie jedyna słuszna decyzja. Tak samo było z Pepe ( bo mi chodziło o LM a La Liga i Copa del Rey to co innego )

Po pierwsze wymieniłem pary, które były moim zdaniem hipotetyczne. Nie trafiłem. Po drugie, to było o ćwierćfinale. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

N!KO, Real trafi na którąś z tych dwóch drużyn. To jest pewne :D Bayern/Barca dostaną Galate

Mi się tam marzy wielki rewanż za ubiegły rok. Real - Bayern i to w finale. Szkoda tylko, że najprawdopodobniej dojdzie do tego starcia już w półfinale

Jeśli uważasz, że czegoś tu nie zrozumiałem to mi wytłumacz. Skoro twierdzisz że w przypadku awansu Real ( najprawdopodobniej )zagra z Bayernem to zapewne masz jakąś wiedzę , bo dla mnie to Real ma równe szanse na zagranie z każdym ze zwycięzców ćwierćfinałów, a Ty twierdzisz co innego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313735

Czerwona kartka dla Naniego dla kibica Realu jest oczywista a dla mnie jako kogoś kto tę akcje widział tylko na powtórkach nie jest. Sędzia mógł dać czerwoną, ale tez jakby dał żółtą błędu by nie popełnił, więc dla mnie jest to kontrowersja a nie jedyna słuszna decyzja. Tak samo było z Pepe ( bo mi chodziło o LM a La Liga i Copa del Rey to co innego )

Wszystko ładnie, pięknie, ale porównujesz nakładkę bez kontaktu fizycznego do wejścia Naniego z korka w nadbiegającego z naprzeciwka Arbeloi, który wyskoczył do piłki, a mimo to oberwał w okolicach biodra. Teraz tak: Pepe dostał czerwoną kartkę za "niebezpieczne zagranie", jakim była nakładka. Za takie zagrania (nawet ostrzejsze) daje się żółte kartoniki. Natomiast jeśli chodzi o Naniego to tutaj mamy podobną sytuację do tej z de Jongiem, a Alonso. Tam powinna być czerwona, a nie było w ogóle kartki.

Jeśli uważasz, że czegoś tu nie zrozumiałem to mi wytłumacz. Skoro twierdzisz że w przypadku awansu Real ( najprawdopodobniej )zagra z Bayernem to zapewne masz jakąś wiedzę , bo dla mnie to Real ma równe szanse na zagranie z każdym ze zwycięzców ćwierćfinałów, a Ty twierdzisz co innego.

Pamiętasz losowanie 1/8 LM w tej edycji? Próbne losowanie było takie samo. Oczywiście to nie zostało im udowodnione i nigdy nie zostanie, bo UEFA i FIFA to takie dwie legalne piłkarskie mafie. Dlatego też na myśl nasunęły mi się takie wnioski. Chyba każdy może mieć wątpliwości po czymś takim? Euz napisał, że wczorajsze losowanie zostało ustawione pod finał Real - Barca. Po tych wszystkich korupcjach wszystko jest możliwe, stąd moje przypuszczenia. To chyba wszystko. Coś jeszcze?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313736

Po tych wszystkich korupcjach wszystko jest możliwe, stąd moje przypuszczenia. To chyba wszystko. Coś jeszcze?

Jakich korupcjach?

A przypuszczenie ze słowem najprawdopodobniej nie ma wiele wspólnego.

Wszystko ładnie, pięknie, ale porównujesz nakładkę bez kontaktu fizycznego do wejścia Naniego z korka w nadbiegającego z naprzeciwka Arbeloi, który wyskoczył do piłki, a mimo to oberwał w okolicach biodra. Teraz tak: Pepe dostał czerwoną kartkę za "niebezpieczne zagranie", jakim była nakładka. Za takie zagrania (nawet ostrzejsze) daje się żółte kartoniki. Natomiast jeśli chodzi o Naniego to tutaj mamy podobną sytuację do tej z de Jongiem, a Alonso. Tam powinna być czerwona, a nie było w ogóle kartki.

I jak tu dyskutować skoro Collina obie czerwone kartki uznał za słuszne a Ty dalej twierdzisz co innego. Czerwona kartka dla Realu zła decyzja czerwona kartka dla rywala dobra. Rzeczywiście obiektywizm 1 klasa.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313739

Po tych wszystkich korupcjach wszystko jest możliwe, stąd moje przypuszczenia. To chyba wszystko. Coś jeszcze?

Jakich korupcjach?

A przypuszczenie ze słowem najprawdopodobniej nie ma wiele wspólnego.

I jak tu dyskutować skoro Collina obie czerwone kartki uznał za słuszne a Ty dalej twierdzisz co innego. Czerwona kartka dla Realu zła decyzja czerwona kartka dla rywala dobra. Rzeczywiście obiektywizm 1 klasa.

Korupcjach w świecie piłki, ogarnij choć trochę. Nie mam zamiaru tobie tłumaczyć tego wszystkiego, bo ty nawet nie wiesz o czym ja pisze także see ya.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313758

Korupcjach w świecie piłki, ogarnij choć trochę. Nie mam zamiaru tobie tłumaczyć tego wszystkiego, bo ty nawet nie wiesz o czym ja pisze także see ya.

To równie dobrze ta cała korupcja pomaga Realowi ( karny Adriano, Nani, Galata) teoria jak teoria bez potwierdzenia jest niczym. Nie masz żadnych argumentów a piszesz jakby Realowi działa się jakaś krzywda. No te 3 przykłady pokazują jak bardzo został "skrzywdzony" przez sędziów i UEFE. :shock:

Rzeczywiście nie wiem o czym piszesz bo takie niezrozumiałe brednie wypisujesz, że nic się nie da zrozumieć.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313775

To równie dobrze ta cała korupcja pomaga Realowi ( karny Adriano, Nani, Galata) teoria jak teoria bez potwierdzenia jest niczym. Nie masz żadnych argumentów a piszesz jakby Realowi działa się jakaś krzywda. No te 3 przykłady pokazują jak bardzo został "skrzywdzony" przez sędziów i UEFE. :shock:

Rzeczywiście nie wiem o czym piszesz bo takie niezrozumiałe brednie wypisujesz, że nic się nie da zrozumieć.

Już nie raz w tym temacie pokazałeś swoją nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Zresztą nie tylko tu, ale i w shoutboxie. Jak nie wiesz co piszesz to nie pisz, bo wyglądasz jak hipokryta. Gdzie napisałem, że Realowi działa się jakaś krzywda? Owszem, działa wielokrotnie, tak jak każdemu klubowi. To Ty poruszasz te tematy, więc może kompleksy, o których ciągle wspominasz masz właśnie Ty? Kończę z Tobą dyskusję, bo ta do niczego nie doprowadzi. Żegnam :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313777

Już nie raz w tym temacie pokazałeś swoją nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Zresztą nie tylko tu, ale i w shoutboxie. Jak nie wiesz co piszesz to nie pisz, bo wyglądasz jak hipokryta. Gdzie napisałem, że Realowi działa się jakaś krzywda? Owszem, działa wielokrotnie, tak jak każdemu klubowi. To Ty poruszasz te tematy, więc może kompleksy, o których ciągle wspominasz masz właśnie Ty? Kończę z Tobą dyskusję, bo ta do niczego nie doprowadzi. Żegnam

A jak mam rozumieć twoje wspaniałe teorie, że Real zagra z Bayernem a Barca z Galatą w ćwierćfinale, albo że z Bayernem? Bo dla mnie to wygląda na uporczywe stawianie Realu w roli jakiejś ofiary( a dla Barcy dajesz łatwiejszych rywali) a jaka jest prawda każdy ostatnio widział.

Skoro nie masz argumentów możesz kończyć bo albo się potwierdza swoje teorie albo kończy dyskusję. Jak jakieś argumenty znajdziesz to możesz pisać bo ja spokojnie będę mógł się do nich odnieść bo na razie to nie mam do czego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313791

Dobra Fox, ogarnij. Przez takich jak ty Barca nie jest szanowana. Prawda jest taka, że oni narzekali, narzekają i będą narzekać, a Barca dalej będzie wszystko wygrywać. Deal with it.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/177/#findComment-313801

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...