Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Małe zaskoczenie dla mnie. W ostatnim tygodniu mówiło się głównie o Pepie i jego potencjalnych przenosinach nie do Bayernu ale do Manchesteru City. Mancini mimo, że w tamtym roku zdobył mistrzostwo to mnie jako trener nie przekonuje.

Jestem ciekawy jak Guardiola sobie poradzi bo na pewno będzie to dla niego duże wyzwanie. Monachium to nie Barcelona a jestem pewien, że Pep będzie chciał wszczepić w drużynę styl Bracelony.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-309887

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Przed nami możliwie największa afera w historii piłki nożnej. Chodzi o możliwość ustawienia kilkuset meczów w ciągu ostatnich trzech lat (!), włącznie z meczami eliminacyjnymi do MŚ, ME i spotkaniami w Lidze Mistrzów. Trochę poczytałem i pojawiają się spekulacje, że chodzić może o mecz Chelsea - Barcelona na Stamford z 2009 roku, kiedy to Ovrebo - mówiąc delikatnie - nie miał najlepszego dnia. Wątpię prawdę mówiąc, by to wszystko wyszło na światło dzienne, ale pewne jest to, że wywołałoby to olbrzymią aferę.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-311706

Od jakiegoś czasu powtarzam fanom piłki nożnej, że powinni się przerzucić na wrestling. Argumentuję to tym, że wrestling też jest ustawiany, ale tutaj przynajmniej są po prostu takie zasady i nie ma żadnej ściemy. Przy okazji unika się rozczarowań takich jakie przeżyłem ja, gdy jakiś czas temu wyszło na jaw, że szereg spotkań w lidze polskiej zostało ustawianych. W tym tych, którymi swojego czasu autentycznie się emocjonowałem. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-311714

Mi tam to nie przeszkadza, serio. Wiem, że wiele spotkań zostało ustawionych, kilku jestem nawet pewien na miliard procent jak np. rewanż poprzedniej rundy eliminacji do mistrzostw świata Indonezja - Bahrajn, gdzie Bahrajn żeby awansować kosztem Kataru musiał wygrać różnicą 9 bramek. Wygrał 10-0, ale Katar w tym samym czasie nie przegrał z Iranem co dało im prawo walki w kolejnej rundzie. Niby nic, ale ciekawe, że większość podstawowych piłkarzy Indonezji w ogóle nie zjawiła się na boisku, a grał jakiś 3ci skład. Takich meczy pewnie było setki i w naszej lidze i w Anglii, którą to szczególnie podejrzewam za szereg dziwnych akcji ze Spleśniałym Serem Fergunsem, dla przeciwko którego drużyny podyktowanie 2 karnych = wyjebaniem z sędziowania. Taki Capo di tutti capi. Miło, że w tych raportach nie ma prawie nic o Włochach, jednak zastanawiająca jest ilość meczów z lig niemieckich... Pewny jestem tez kilku przejebań w Ligue1, którą śledzę co kolejkę bardzo dokładnie. W ostatnim meczu Ajaccio-Lyon było bardzo gorąco. Niepodyktowanie karnego dla OL, nieuznanie prawidłowego gola Lacezette'a, wjebanie przez sędziego bocznego chorągiewki w oko Gomisa i takie tam :P

Babole z Ligi Hiszpańskiej, w której błędy sędziowskie praktycznie co kolejkę wypaczają jakiś wynik to pewnie także nie żaden przypadek. Kiedyś śmiałem się z tych wszystkich teorii konspiracyjnych, ale dziś ewidentnie powodów do śmiechu nie ma.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-311784

• Urządzenie:  Windows

I jak po meczu naszych orzełków :D?

Straszne to było. Kompletnie 0 zaangażowania w grę i to ze strony każdego zawodnika. Narzekać nie można chyba tylko na Krychowiaka, który grał solidnie (ale bez szału) i bramkarzy, którzy przy golach nie mieli szans, a co było do obrony, to obronili. Mały plus należy się też Łukasikowi, ale czy jest to zawodnik na Ukrainę? Ja mam wątpliwości.

Nie mam za to wątpliwości kto powinien grać na lewej obronie. I na pewno nie jest to Wawrzyniak, który chyba wyczerpał limit błędów jakie można mu wybaczać i po prostu trzeba z niego w końcu zrezygnować. A Boenisch pokazał, że warto na niego postawić, zwłaszcza ze względu na akcje ofensywne. Szkoda, że Fornalik nie dał mu zagrać całego spotkania.

Najbardziej jestem wkurzony na Lewego. Ludzie zawsze bronili go mówią, że nie dostaje podań. A tu co? Miał setkę, którą w BVB wykorzystałby za każdym razem, a w kadrze oczywiście piłka za daleko wysunięta i akcja w dupie.

Irytował też Obraniak, który bardzo często w bezsensowny sposób tracił piłkę, a do tego zamiast zapieprzać za rywalem, to wolał machać rękoma i mieć pretensje do całego świata.

Nie dziwię się, że nikt jeszcze nie napisał nic o tym meczu, bo "szkoda słów" to chyba najlepsze podsumowanie tego czegoś.

Z innych spotkań, to niesamowicie cieszę się, że Burkina Faso dostała się do finału PNA. Właśnie za to uwielbiam ten turniej - niespodzianki!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-311928

I jak po meczu naszych orzełków

Przykro się na to patrzyło do tego stopnia, że nawet nie wiem, czy jest sens o tym meczu rozmawiać. Oczywiście, Krychowiak wypadł przyzwoicie, a i do bramkarzy ciężko się przyczepić. Między słupkami mają rywalizację, a zawodnik Francuskiego Reims, jest wciąż świeżakiem w szeregach kadry, więc się stara. Reszta to pewniaki, które z braku konkurencji, kopią sobie, bo muszą. Cóż się dziwić Lewemu, że marnuje setki, jak za jego plecami, stoi przewracający się w polu karnym Milik... Kuba zostawił trochę serducha, ale jak to zwykle bywa, na niewiele się to zdało...

Zawodnikiem meczu, jest oczywiście Wawrzyniak, który przekonuje wszystkich, że powinien grać w Legii Chełmża. A najwazniejsza zmiana w skladzie, to wywalenie Obraniaka. Rozumiem, ze on jest niezly. Ma ten atut stalych fragmentow, ale niewiele nam po nich, bo nikt - nas nieudacznikow - faulowac nie ma zamiaru. W koncu jak kogos miniemy, to jest szansa, ze sie sami przewrocimy. Sytuacje z Ludo, sprowadze do poziomu boisk amatorskich, czy jakichs osiedlowych spotkan, ktore beda blizsze sercu wiekszosci tu zgromadzonych. Jak masz zgrana ekipe, i przyjdzie do wyboru, miedzy Twoim kumplem - przecietnym grajkiem - a nieznajomym przecinakiem, ktory umiejetnosciami przewyzsza wielu, to i tak wybierzesz kumpla. Wazniejsze jest zgranie zespolu i morale podczas meczu. Fajniej sie gra z kims, kogo sie rozumie, z kim gralo sie od lat. Nikomu niepotrzebna ta perełka, żeby wygrać mecz.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-311931

A co tu pisać :D ja bardziej się emocjonowałem atakiem chmary afrykańskich ciem podczas meczu Burkiny z Ghaną. Szkoda, że sędzia tak bardzo był za Ghaną i nie uznał gola naszego Nakoulmy, który przynajmniej według mnie został strzelony w 100% prawidłowo. Sprawiedliwości stała się jednak zadość i zapowiada się emocjonujący finał, jeszcze przed samym turniejem powiedziałem, że Burkina będzie głównym faworytem do zgarnięcia trofeum. Szkoda, że kontuzja zniszczyła Alaina Traore, ale wierze, że i bez niego Burkina jest w stanie ojebać Nigerie.

A co do meczu PZPN z jak to mówią media - naszymi braćmi z Irlandii :roll: :roll: :roll: WTF

Żałosny Wawrzyniak, bardzo słaby i irytujący Glik, w niczym nie lepszy Perquis, Boenish, który mimo ofensywnych zagrań z początku meczu gubił się ewidentnie, próbował przekładać piłkę z nogi na nogę bardzo nieumiejętnie (co zresztą bardzo fajnie skrytykowali Kowal, Iwanow, Łapiński i Citko), naprawdę dobry Krychowiak, nienajgorszy Łukasik, którego zapamiętałem z jednego, bardzo dobrego odbioru, bezbarwny Kuba, momentami tylko niezły Pawłowski, ale jednak przez większość połowy niewidoczny, bezbarwny Obra i.... chujowy na max, zresztą nie po raz pierwszy i pewnie nie po raz ostatni Lewandowski. Biedny Fornalik musi go wystawiać w pierwszym składzie z dwóch powodów - jednym jest słaba forma Sobiecha i raczej brak jakiekolwiek innego dobrego środkowego napastnika, a drugi powód to media, które by go zniszczyły za brak wystawienia najlepszego snajpera na świecie :roll: jeszcze nie daj boże jak Polska w składzie pozbawionym Lewego by przegrała to już w ogóle, Fornalik do wyjebania itd :roll: Osobiście jeśli nie Teodorczyk, to czekać na powrót Sagana... a jak nie to tak jak mówił w studio Łapiński - ustawić Kurwandowskiego za wysuniętym napastnikiem (Saganem?) i znów powołując się na opinie Łapińskiego - bo jeśli Robert wraca się głęboko do środka przez co momentami taki Obraniak był wyżej ustawiony to wina i wyłącznie wina Roberta. Normalny trener zdjąłby takiego pseudogwiazdorka nie przestrzegającego zaleceń taktycznych z boiska. Czego najbardziej żałuje to tego, że nie zobaczyłem ani Celebana ani Brozia. Widzewiak to już w ogóle, został powołany w ostatniej chwili chyba tylko po to żeby poznać się lepiej ze starszymi kolegami. Jestem bardzo zawiedziony

mam nadzieję mały, że ten transfer kurwandowskiego do Twojego Bayernu to kolejne wyssane z palca plotki. Transfer do United (no kurwa błagam jaki transfer!!!) nie wyszedł (LOL) to trzeba wymyślić inną durnotę, która zaspokoi januszy, januszy dla których taki Robert wraz z Justyną Kowalczyk i innym Kamilem Stochem jest kimś do kogo można się modlić i bezgranicznie wierzyć w jego nadnaturalne zdolności do strzelania bramek. Szkoda, że gość nie posiada jednak ani dryblingu ani błyskotliwości, nigdy w życiu nie wygrał w pojedynkę meczu, prawdopodobnie od wieków nie strzelił też gola po akcji indywidualnej (no takiej akcji po której klasowi snajperzy strzelają golę czy to Suarez z Cavanim dla Urusów, czy to Berbatov swego czasu mając za partnerów 2x większe miernoty od naszych chłopaków czy ... George Weah, który musiał zadowalać się podaniami od czarnoskórych antypiłkarzy, amatorów na poziomie B Klasy)

12 godzin bez gola, niech ten chuj wreszcie się zastanowi nad swoich zachowaniem, a media przestaną winić innych za niepowodzenia tego słabego napastnika.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-311932

mam nadzieję mały, że ten transfer kurwandowskiego do Twojego Bayernu to kolejne wyssane z palca plotki.

No właśnie podobno jest bardzo blisko jego sfinalizowania, a szansa na ten transfer jest bliższa niż była do MU.

Ostatnio strona fanów Bayernu zrobiła ankietę, z pytaniem, czy chcemy Lewego w klubie i wynik był jednoznaczny: 300 głosów na nie, 30 na tak. Ja sam zagłosowałem za tym, bo jednak uważam, że byłby on solidnym wzmocnieniem i niezłą konkurencją dla Gomeza. Wiadomo, w reprze gra padakę ,ale w Dortmundzie nie można się go przyczepić. A jest jeszcze jedna rzecz, która powoduje, że myślę, że byłby on wzmocnieniem. Przed tym sezonem strasznie dużo ludzi narzekało na transfer Mandzukica, bo tak naprawdę nie pokazywał on niczego szałowego. A tu proszę, najlepszy strzelec ligi. I jest więcej takich zawodników, których Bayern wyciąga na szczyt umiejętności. Gdyby podobnie było z Lewym, to spokojnie konkurowałby o pierwsze miejsce w składzie.

Oczywiście ma to też swoje złe strony, takie jak sezonowcy i media, które osrywałyby się teraz Bayernem. Nie mówię już o tym, że teraz trenerem będzie Guardiola, a go też polskie media uwielbiają gloryfikować. Już widzę te nagłówki nawiązujące do Messiego i porównujące go z Lewym :P

A co by nie mówić o Lewym, to ja i tak nadal chcę u nas Piszczka i wkurza mnie to, że nie widzą, jak dobrym byłby on wzmocnieniem składu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-311949

Wyglądało to zupełnie jak na Euro - fajnie zaczęliśmy, od początku ofensywnie, z agresją i wszystko posypało się po stracie bramki. Drugą połowę najlepiej pozostawić bez komentarza, bo zagraliśmy fatalnie, jakby przerwę w szatni przemilczeli i wyszli bez żadnych założeń. W kilku sytuacjach zagrywali tak żałośnie i śmiesznie, że komentarz Szpakowskiego, zastąpiony motywem muzycznym z Benny Hilla, idealnie by pasował do sytuacji panujących na boisku. Całą połówkę gramy typowo wyspiarski futbol, czyli długie piłki, które oczywiście padały łupem Irlandczyków. Nawet nie ma za bardzo kogo pochwalić, oprócz bramkarzy - co mieli wyłapać, to wyłapali. Przy bramkach bez szans. Nie mogę już patrzeć na Obraniaka i nie rozumiem, dlaczego kolejni nasi selekcjonerzy twardo trzymają się ustawienia z jednym napastnikiem. Trzeba wyciągać wnioski i spróbować czegoś innego, bo nigdy nie wyjdziemy z piłkarskiego zadupia. Kiepsko wygląda to przed Ukrainą, szczególnie biorąc pod uwagę potencjał kadrowy Irlandii. Przeważają gracze z zaplecza Premier League, przy których nawet nasi pseudo-piłkarze wyglądają na gwiazdorów. Czasy Givenów, Keane'ów, czy innych Kilbane'ów minęły, ale i tak zaciąg z drugiej ligi na naszą reprezentację wystarczy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-311952

Ja oglądałem tylko fragment tego meczu już po tym jak przegrywaliśmy jedną bramką. Dalej mi się odechciało, bo widziałem co dzieje się na boisku. Jedyne pewne zagrania to były między obrońcami, a bramkarzem. Chociaż i tutaj nie zawsze było różowo. :roll: Rozwala mnie komentarz Szpakowskiego, że "nasi za mało grają piłką". Taki eufemizm wobec tego, że nasi po prostu nie wiedzą co się na boisku dzieje.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-312019

• 1 miesiąc temu...

Nasza ogórkowa liga jest jaka jest, ale nawet tam komuś od ruskiego święta uda się strzelić gola z gatunku stadiony świata.

http://www.youtube.com/watch?v=TfYT0VDKGaU

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-313353

Nie takie "komuś" - Przemysław Kaźmierczak już nie raz w swojej karierze pokazał, że potrafi strzelić pięknego gola:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-313398

• Reputacja:   613

Pary 1/4 finału:

Málaga FC vs. Borussia Dortmund - wydaję się łatwe losowanie dla BVB, jednak Malagi nie powinno się lekceważyć. Faworytem jest na pewno Dormund, ale z wynikiem może być różnie. BVB ma duże szanse na przejście do kolejnej rundy co byłoby wielkim sukcesem. Oczywiście możemy się spodziewać meczu na tvp1. :D

Real Madryt vs. Galatasaray - świetna informacja dla Realu. Myślę, że jeśli nie zlekceważą Galaty to powinni spokojnie awansować. Dla Turków to duży sukces, że doszli tak daleko, ale wątpię by byli wstanie pokonać Real. Oczywiście szanse jakieś mają, ale nie wyobrażam sobie, żeby Real nie wykorzystał takiej szansy na awans.

Paris Saint-Germain vs. FC Barcelona - ciekawa para. Faworyt jest tutaj jeden, ale PSG na pewno może namieszać. Dużym ułatwiem dla Barcy będzie na pewno rewanż na Camp Nou, więc PSG musi u siebie ugrać jak najlepszy wynik. Spodziewam się dobrego dwumeczu, bo Francuzi na pewno łatwo się nie poddadzą.

Bayern Monachium vs. Juventus - absolutny hit w tej rundzie. Choć chciałem Bayern vs. Barca to ten mecz również zapowiada się świetnie. Nie ma tutaj większego faworyta, bo w takich spotkaniach pewnie zadecydują detale. Zobaczymy jak Bayern wypadnie na tle silniejszego rywala, bo z Arsenalem mieli kłopoty w rewanżu. Szanse obstawiałbym na 60-40 % dla Bayernu, ale tak naprawdę tutaj może paść każdy wynik w dwumeczu. Na pewno odpadnie jeden faworyt do zwycięstwa w LM.

Do awansu przewiduję BVB, Real, Barce i Bayern, a wtedy półfinały zapowiadałyby się wspaniale. :-)

Edytowane przez MattDevitto
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-313649

No to mamy pary :)

Malaga CF - Borussia Dortmund

Nie daję tutaj wielkich szans Maladze. Są rewelacją tej edycji, ale na tym meczu skończy się ich przygoda z CL.

Real Madryt - Galatasaray Stambuł

Real jest tutaj wyraźnym faworytem i powinien bez problemu awansować dalej. Nie wierzę w Galatasaray, które ledwo przeszło będące w kryzysie Schalke.

Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Mecz już bardziej wyrównany niż poprzednie, ale tak naprawdę, to na papierze Barca ma łatwiejszego rywala niż w poprzedniej rundzie. Jeśli Katalończycy zagrają tutaj tak jak w drugim meczu z Milanem, to PSG dostanie srogie baty. Jedno jest pewne, Ibra będzie chciał się pokazać i udowodnić, że Barca zrobiła błąd sprzedając go ;)

Bayern Monachium - Juventus FC

No i najciekawsza i najbardziej wyrównana para. Oczywiście mam nadzieję, że awansuje Bayern. Jako kibic Bawarczyków powiem może coś więcej. Cieszę się, że trafiliśmy na silnego rywala. Trafiając na Malagę czy Galata, ludzie zmniejszaliby nasz potencjalny sukces. A tak, wóz albo przewóz. Jak chcemy potwierdzić, że to najlepszy sezon tej drużyny, to musimy wygrywać z najlepszymi.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-313650

Jedno jest pewne, Ibra będzie chciał się pokazać i udowodnić, że Barca zrobiła błąd sprzedając go ;)

W zeszłym roku mu się nie udało a i tym razem będzie miał trudno bo o ile nic się nie zmieni to nie zagra w 1 meczu i jeśli Barca zagra na swoim poziomie to rewanż może być formalnością.

Nie daję tutaj wielkich szans Maladze. Są rewelacją tej edycji, ale na tym meczu skończy się ich przygoda z CL.

Wielkich szans nie mają ale wcale nie uważam ze są bez szans. Pokonali Porto byli lepsi od Milanu to i z Borussia powalczą.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/175/#findComment-313653

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...