Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://www.fifa.com/ballondor/media/newsid=1981449/index.html?intcmp=newsreader_news_caption

Lionel Messi won the FIFA Ballon d’Or after polling 41.60% of the votes, ahead of Cristiano Ronaldo on 23.68% and Andrés Iniesta on 10.91%.

A kto uzyskał pozostałe 23,81%? Lewandowski?

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Zapewne część dziennikarzy wstrzymała się od głosu nie potrafiąc dokonać wyboru...

Messi zasłużył bardziej niż w poprzednim roku, cieszę się, że wygrał. Kpiną jednak jest 11 roku składająca się z SAMEJ kurwa hiszpańskiej ligi - jaja jak berety z Pique, Alvesem i Marcelo.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Messi zasłużył bardziej niż w poprzednim roku, cieszę się, że wygrał. Kpiną jednak jest 11 roku składająca się z SAMEJ kurwa hiszpańskiej ligi - jaja jak berety z Pique, Alvesem i Marcelo.

Właśnie, wybór Messiego choć mi się podoba (ale nie mówię, że nie zasłużył) nie jest tak kontrowersyjny jak przedstawiona 11 roku. Już nawet nie mówię, że powinien tam być ktoś z Bundesligi (bo to nie nastąpi nawet jak drużyna z Niemiec wygra LM), ale sama Hiszpania? I to jeszcze ta linia obronna... no po prostu same koksy z mego formą utrzymującą się od dawna :roll:

• Reputacja:   841
  • Urządzenie:  Windows

Panowie ta 11 wybrana przez FIFA w pełni oddaje realia tej gali. Co by się nie działo dajmy nagrody Messiemu, Ronaldo bądź Xaviemu/Inieście, nie zważając na innych graczy. Od jakiegoś czasu jest to konkurs popularności i właściwie pierwsza trójka jest zawsze znana. Nie mówię, że ta trójka nie zasługuje na te laury, ale wydaje mi się, że gdyby znalzł się tu ktoś inny, nikomu by to nie zaszkodziło. Co do 11 to nic mnie nie zdziwiło. Czy tak naprawdę ktoś wierzył, że będzie inaczej? W przyszłym roku znowu Messi czy Ronaldo nabiją tuziny bramek ogórkom w La Liga i w pierwszej trójce zmian raczej nie zobaczymy.

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

Ja ogólnie nie przepadam za Barceloną, ale byłem pewien, że złotą piłkę zgarnie któryś z jej graczy. Liczyłem na Inieste który może w tym roku aż tak bardzo na nią nie zasłużył, ale ja do dziś nie mogę zrozumieć dlaczego nie dostał jej w 2010 roku. Wielka szkoda, bo prawdopodobnie nie będzie mieć już okazji sięgnąć po to wyróżnienie.

Obrona jedenastki roku to faktycznie jest jakieś nie porozumienie. Zamiast nie wiadomo skąd wziętych tam Pique, Marcelo i Alvesa mogli by dać chociażby Kompany'ego, Albe (no akurat ten też jest z PD :D) i Lahma. W ogóle jedenasta złożona z samych graczy Primiera Division... no szkoda słów.

Dlatego trzeba liczyć na Malage albo Atletico żeby w końcu przełamały supremacje tak jak kiedyś zrobiło to Deportivo czy Valencia. Wtedy też nikt w to nie wierzył, więc kto wie. Imo takie coś by pomogło otworzyć oczy na inne ligi - i nie chodzi mi tutaj o przecenianą angielską ale niemiecką, włoską i francuską.

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/524661_460809047317303_603774553_n.jpg

Ciekawe ile w tym prawdy.

Spytaj się tej gimbazy co od "Lessi" "Sressi" "Karzeł" co to tworzy? :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ta, uwaga bo pomyślałby ktoś, że Piszczek włada angielskim, choćby tym łamanym :-)

znalezione na facebooku, na pierwszy rzut oka wyglądało fajnie, ale właśnie ten Piszczek jakoś mało prawdopodoby :D

Z tego co wiem to tylko kapitanowie reprezentacji oraz trenerzy głosowali, więc Piszczek odpada tak czy siak :D A co do tego zamieszania z głosowaniem to wcale bym się nie zdziwił, gdyby faktycznie tak było. Blatter i reszta rodziny to jedna wielka mafia :twisted:

To już praktycznie pewne, Pep Guardiola od nowego sezonu trenerem Bayernu! Podobno długo zastanawiał się nad różnymi opcjami i w końcu zdecydował się na Monachium, gdzie dziś doszło do spotkania i zawarcia umowy.

Pisałem już wiele razy, że nie cenię Guardioli jako trenera i nadal tak jest. Mam jednak nadzieję, że udowodni mi, że się myliłem co do niego i że naprawdę jest dobrym szkoleniowcem, a puchary zdobywał też swoim talentem, a nie tylko składem który jest w Barcy.

Ogólnie ciekaw jestem jak to wszystko wypadnie. Często narzekałem na Heyncesa, ale jednak ostatni okres był dobry w jego wykonaniu. Mam tylko nadzieję, że nie będziemy żałować, że pozbyliśmy się Juppa. No chyba, że w życie wejdzie pomysł Kahna, który uważał, że najlepszy byłby duet Jupp-Pep. Też myślę, że byłaby to najlepsza opcja, ale czy tak charakterni trenerzy zgodziliby się na to? Wątpię.

Przecież z tego co słychać, to Jupp po sezonie kończy z trenerką.
We'll keep the red flag flying high, cause Man United will never die.

Liczyłem, że może da się przekonać na takie coś ^^, no ale już jest informacja oficjalna, że po sezonie Jupp kończy karierę, a Bayern przejmuje Pep.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 108 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 899 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...