Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jesli juz tak skupiamy się na obronie, to lepiej też zwrócić uwagę na tą z Madrytu. Casillas cień dawnego bramkarza, a takiego Arbeloy, to bym za darmo do Manchesteru nie wział.

Co do Arbeloy to się zgodzę, a Casillas ma do siebie to, że w tych najważniejszych/wielkich meczach potrafi rozgrywać kapitalne zawody. Jeszcze pozostało trochę czasu i zobaczymy jak oba zespoły będą sobie radzić za te 2 miesiące :) A co do Rio i Benzemy to nie byłbym tego taki pewny. Karim naprawdę potrafi grać świetnie. Każdy zna klasę Ferdinanda (tego w formie :D), ale Benzema rozwija się coraz bardziej i ma do siebie to, że lubi strzelać bramki w LM... W przeciwieństwie do Pipity. :wink:

Edit: Bym zapomniał. Już wtedy do składu powinien wrócić "duch" drużyny - Marcelo. Ma pozytywny wpływ na zespół no i ten jego ciąg na bramkę jest lepszy niż w przypadku Coentrao. Niezwykle ważny zawodnik. Jak on gra dobrze to CR gra jeszcze lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-307607

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Podbijam wypowiedź N!KO, fatalna gra Manchesteru w obronie zakończyła się nie tak dawno, bo na meczu derbowym z City. Jeżeli obrońcy zagrali by na takim poziomie, albo i jeszcze wyższym, bo do dobrej dyspozycji może wrócić Vidić, to obrona Realu może się prezentować zdecydowanie gorzej. Ważne jest by do lutego formę złapał któryś ze skrzydłowych do towarzystwa Younga, Nani ciągle kontuzjowany, a Valencia to cień samego siebie.. o Giggsie i Welbecku nawet nie wspominam. Może ktoś nowy zimą?
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-307608

Ja bym na waszym miejscu nie zapominał, że 1 stycznia zaczyna się okienko transferowe i obie drużyny właśnie w ten sposób mogą wyeliminować braki. IMO Real ma przewagę spowodowaną tym, że nie walczą już o mistrzostwo Hiszpanii, bo szanse na dogonienie Barcelony są... nie ma żadnych. Dzięki temu mogą się już spokojnie skupić na grze w Lidzę Mistrzów, bo to chyba ostatnia deska ratunku dla Mourinho. Z tego co wiem, rewanż odbędzie się kilka dni po El Classico, wiec jak się Królewscy nie postaraja u siebie, to na Old Trafford mogą sobie nie poradzić (zakładając, że na Barcelone wyjdzie podstawowy skład, a pewnie tak będzie).
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-307611

• Urządzenie:  Windows

Może ktoś nowy zimą?

Sir Alex zapowiedzial, ze transferow zimowych nie bedzie. W sumie go rozumiem, bo nowa konkurencja, odbic sie moze na moralach calej formacji, a przeciez jest dobrze - pierwsze miejsce i 6pkt przewagi.

Valencia musi sie ogarnac, bo jest naszym najlepszym skrzydlowym. Do Younga tez mam wiele zastrzezen, i od Euro mnie nie zachwycil. Nani jest na wylocie, a jak wroci, to zacznie sie pajacowanie. Powrot Kagawy by byl wskazany.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-307612

Real - Manchester. Dwie moje ulubione drużyny naprzeciw siebie, szkoda, ze tak wcześnie. Widowisko pewnie będzie niesamowite, obie drużyny mają wielki potencjał. Jak dla mnie delikatnym faworytem jest Real. I uprzedzając pytania, tak wiem, że Real remisuje z Espanyolem czy innymi średniakami. Jednak fakt jest, że na ważne mecze Królewscy potrafią spiąć dupę i zagrać fajny meczyk. Przykładem choćby mecz z Atletico.

PS.Nie wyobrazam sobie, żeby tego meczu nie pokazali w TV. Chociaż wszystko jest możliwe kiedy w ten sam dzień gra Borussia.

Nie chcę wyjść na sezonowca, ale po tym co Real pokazał w meczu z Malagą przestałem wierzyć, że mecz z MU będzie wyrównany. Nie pamiętam nigdy Realu grającego tak fatalnie, bez najmniejszego pomysłu. Za dzisiejszy mecz nie można pochwalić nikogo, każdy zagrał beznadziejny mecz. Nie istnieje rozgrywanie akcji, jedyna taktyka to wywalenie do Ronaldo/Benzemy/Ozila i niech się dzieje wola boska. Nie ma co się oszukiwać liga jest już przegrana( w fatalnym stylu) teraz trzeba zrobić wszystko żeby zgarnąc Puchar Króla i przede wszystkim LM. Bo prawda jest taka, że jeśli Mourinho zdobędzie LM to zostanie, jeśli nie to out. Czekam teraz co powie na konferencji, czy Real dalej nie potrzebuje wzmocnień.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-307623

Wszyscy, ktorzy chcieliby zobaczyc Rooneya w fatalnej formie, to apeluje o szukanie powtorki meczu ze Swansea. Chyba nigdy nie widzialem, zeby Wayne psuł wszystko. Podania niecelne, przy dryblingu sie wywracal, a strzaly jakies niemrawe. Nawet w ewidentej sytuacji - dwoch napastnikow na ostatniego obronce - podal do zawodnika Łabędzi. Remis musi wziac na siebie. Emeryci - Scholes i Giggs - ktorzy weszli na koniec, pokazali o wiele wiecej w parę minut.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-307827

Kibicuje Barcelonie od przyjścia Ronaldinho. Od Ery Guardioli nie przegapiłem żadnego meczu, wszystkie oglądam na żywo, to tak na wstępie. :)

Pary 1/8 finału Ligi Mistrzów:

1.Galatasaray Stambuł - Schalke 04

2.Celtic Glasgow - Juventus Turyn

3.Arsenal Londyn - Bayern Monachium

4.Szachtar Donieck - Borussia Dortmund

5.AC Milan - FC Barcelona

6.Real Madryt - Manchester United

7.CF Valencia - PSG

8.FC Porto - Malaga CF

1. - Jest mi obojetne kto awansuje, nie lubie zadnej z tych druzyn. Szkoda, ze wpadly na siebie, bo to daje 1 "ogorka" wiecej w dalszej fazie.

2. - Celtic kiedyś często ogladałem, ta drużyne, za czasów Zurawskiego, Boruca, Nakamury, Maloneya, McGeadyego - fajnie sie na to patrzyło. Obecnie kompletnie nie jara mnie Celtic. Nie wiem czy potrafiłbym wymienić 11 piłkarzy z całej kadry. Wanyama i Watt, bo pukneli mi Barcelone. :) Z Juve tez nigdy nie sympatyzowałem, nawet w najmniejszym stopniu. Ale Giovinco \0/ wiec, niech Juve dopelni formalnosci i awansuje dalej.

3. - Arsenal - ja bym ich nie skreślał, mimo, ze faworytem jest Bayern. W Styczniu prawdopodobnie przyjdzie Henry. A Henry mimo, ze już emeryt, to ciągle wielki pilkarz i charyzmatyczna osobowosc. Moze dac kopa kanonierom. Chce sensacji i awansu podopiecznych Papy Wengera. :)

4. - Donieck vs Dortmund - jeden z trzech najbardziej emocjonujacych mnie meczów.

Z jednej strony kapitalna kolonia Brazylijczykow w Szachtarze, z drugiej strony Gotze, Reus no i polacy. Jestem za BVB. Moja druga druzyna, po Barcy. I wcale nie przez polakow. Pamietam, jak jeszcze smigal tam Rosicky z Kollerem. :) Czy finał z Juventusem, ktory ogladalem w klasykach LM na eurosporcie.

5. - Milan vs Barca - teoretycznie Barca powinna rozbic Milan, ale... Rok temu to samo, mówiłem, przed dwumeczem z Chelsea, teraz żałuje, co prawda, wątpie, zeby taki pech sie powtorzył. 32 - strzały Barcelony przy 3 - Chelsea. Ale lepiej nie skreślać od razu Milanu. Bojan może chcieć się zemścić :D

6. - real vs MU - ogladam kazdy mecz realu w tym sezonie w zeszlym tez, ale nie wazne. (Trzeba wroga podgladac.) Nie widze ich w tym starciu. MU, powinno przejść dalej. I nie mówie, tak z niechęci do realu, tylko z czystej analizy ich poczynań. W tym sezonie nie graja kompletnie NIC. (3 sezon Mou - podobnie jak Inter i Chelsea) Druzyna jest zajezdzona fizycznie, graja 3 sezon praktycznie jednym skladem, nieliczac drobnych korekt. Do tego coraz większe bagno. Ciągle konflikty Ramos - Mourinho, teraz Iker - Mou. ("Adan jest lepszy od Ikera" ~ Mou) Posadzenie legendy realu na ławce w meczu z Malaga i pózniejszy łomot od Malagi choć wynik tego nieodzwierciedla, co ciekawe Malage prowadzi były trener realu.

Licze, ze Mourinho poleci po sezonie, zabierze z soba Pepe i Ronaldo. Stosunki między Barca i realem sie poprawia, beda takie jak za czasów Raula.

Obecnym realem sie brzydze, do dawnego miałem szacunek. Ale to temat na osobna strone. Real w tym sezonie przegrał z BVB, Betisem, Malaga, Sevilla, Getafe, zremisował z Barca, BVB, City, Valencia z OSTATNIM Espanyolem. Współczuje ogarnietym kibicom realu. :) Mecze MU też ogladam, wujek kibic to mnie namawia.

Nie prezentuja moze jakiejs magii w tym sezonie, ale forma duuuuzo rowniejsza od realu... TYP: MU.

7. - PSG - Ibra załatwi słaba w tym sezonie Valencie. Tyle.

8. - Jako fan La ligi, bede za Malaga. Grają ładnie dla oka, do tego Demichelis - przezywa druga mlodosc, to samo Joaquin. Isco - nagrodzony nagroda Golden Boy- kapitalny dzieciak. Wraz z Thiago, godnie zastapia kiedys Inieste i Xaviego w reprezentacji. Co przemawia za Portugalczykami? Jackson M. \0/ kapitalny zawodnik. Niesamowicie Porto produkuje napastników. Derlei, Mc Carthy, Lopez, Falcao - najlepsza obecnia 9 swiata.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-307846

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   613

Niestety to było do przewidzenia. Nie podoba mi się to, że mecze wybierają kibice, bo w tej chwili w Polsce Barca czy BVB mogą liczyć na największe poparcie. Ja do tvp już dawno straciłem cierpliwość, ale szkoda mi tych kibiców, którzy nie mają dostępu do neta czy innych kanałów, a co kolejke oglądają te same zespoły i to przeciwko takim tuzom jak np. Ajax.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-308731

Niech mi ktoś przypomni, kiedy ostatnio na TVP nie było barcelony ani borussi ? Mam już serdecznie dosyć tego uwielbienia dla borussi, a zwłaszcza dla Lewandowskiego. Nie wiem co oni w nim widzą takiego, żeby mógł wygryźć Rooneya lub Van Persiego ze składu w MU( często to słyszę) :roll:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-308732

Trzeba działać, przydałoby sie zaspamować im forum albo coś. Tego nie można po prostu tak zostawić:(
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-308733

Niech mi ktoś przypomni, kiedy ostatnio na TVP nie było barcelony ani borussi

Pierwsza kolejka - Chelsea vs Juventus.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-308738

Ja po pierwszej kolejce myślałem, że faktycznie będziemy co tydzień oglądać najlepszy środowy mecz, ale prawda okazała się okrutna. Jeśli chodzi o Borussię, to rozumiem jeszcze doskonale pokazanie ich meczów z Realem i City, ale już pokazanie meczu z Ajaxem było pewnym nieporozumieniem. Tak w ogóle to nie można znaleźć nawet logicznego wytłumaczenia na taką decyzję bo przecież z jeżeli TVP chciało by postawić na mecze tych największych zespołów to logiczne jest zestawienie Barca vs Milan i Real vs MU. A tak dostajemy to, co całą kolejkę grupową czyli mecze Barcelony i Borussi.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-308747

Niestety to było do przewidzenia. Nie podoba mi się to, że mecze wybierają kibice, bo w tej chwili w Polsce Barca czy BVB mogą liczyć na największe poparcie. Ja do tvp już dawno straciłem cierpliwość, ale szkoda mi tych kibiców, którzy nie mają dostępu do neta czy innych kanałów, a co kolejke oglądają te same zespoły i to przeciwko takim tuzom jak np. Ajax.

Tyle, ze tym razem to TVP wybrało mecze i w ogóle nie dało fanom wyboru (prawdopodobnie zobaczyli, że szykuję się akcje, by nie pokazywać BVB, więc zrobili to po chamsku, po swojemu).

A tak BTW, internet znów wygrał:

582259_461125387269403_216636396_n.jpg

http://i1.ryjbuk.pl/1c5f0959dc705697fedce0d23e6af756c963f2ce/jose-mourinho-reakcja-na-mecz-bvb-w-tvp-gif

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-308754

Złota Piłka znowu poleciała do Messiego. Niestety ten cały plebiscyt jest bardzo przewidywalny, jestem pewny, że Leo dostanie złotą piłkę 2013. Ludzie głosują na niego bo po prostu jest "miluśki". Myślę ze trzeba się zastanowić czy brać pod uwagę tez osiągnięcia drużynowe, czy tylko indywidualne. Szkoda bo w tym roku Ronaldo na nią zasługiwał. W innych kategoriach bez zaskoczeń. VDB stworzył świetną drużynę która w ciągu 4 lat wygrała wszystko co możliwe było do wygrania.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/173/#findComment-309092

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...