Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

bezapelacyjnie najlepszy piłkarz Euro 2012
Dla mnie zarówno tą "statuetkę" jak i nagrodę dla najlepszego piłkarza Europy powinien zdobyć Iker Casillas . Bez niego, ani Real, ani Hiszpania nie zdobywały żadnych sukcesów. Najlepszy bramkarz świata, może nawet i w historii, ale nie jest nawet w trójce kandydatów na najlepszego piłkarza Starego Kontynentu. Smutne

Nie mogę się z tobą zgodzić. Casillas jest świetnym bramkarzem, ale nawet obecnie nie jest bezapelacyjnie najlepszy. Buffon, Neuer i właśnie Iker to klasa światowa, jeśli nawet bramkarz Realu jest najlepszy z tej trójki, to nie z jakąś miażdżącą przewagą.

Nie wiem od jak dawna oglądasz piłkę nożną, ale może kojarzysz takie nazwiska jak Andoni Zubizaretta, Gordon Banks, Lew Jaszyn, czy nawet nasz Janek Tomaszewski.

Co do Iniesty to czy uważasz, że zagrał kiepsko na Euro? Owszem Casillas również się wyróżnił na tle innych bramkarzy, ale z reguły nawet najlepsi golkiperzy przegrywają z napastnikami i pomocnikami(rzadziej obrońcami). Jak dla mnie statuetka powędrowała zasłużenie dla Andresa, mimo, że sam zastanawiałem się czy trafi do Ronaldo czy też może do Leo :P .

@Down

Przeczytaj jeszcze raz mojego posta i zauważ, że Iker jest najlepszy, ale nie bezdyskusejnie, nie z olrzymią przewagą. Za to, że jest kapitanem nie daje się nagrody :twisted: .

Edytowane przez 1# contender
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-298658

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   610
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Nie mogę się z tobą zgodzić. Casillas jest świetnym bramkarzem, ale nawet obecnie nie jest bezapelacyjnie najlepszy. Buffon, Neuer i właśnie Iker to klasa światowa, jeśli nawet bramkarz Realu jest najlepszy z tej trójki, to nie z jakąś miażdżącą przewagą.

Iker nie jest w tej chwili numerem 1 ? Coś tu chyba nie gra. Od kilku lat jest w ścisłym topie bramkarzy na świecie. Bije kolejne rekordy, jest kapitanem najlepszej reprezentacji. Swoją formę potwierdzał na Euro 2008 i 2012 oraz na MŚ w RPA. W każdej z tych imprez gdyby nie on Hiszpania mogła mieć większe problemy. Tak naprawdę to wielki marsz reprezentacji Hiszpanii po tytuły rozpoczął się w 2008r. na euro w meczu z Włochami gdzie Iker był bohaterem w karnych. Gdyby nie jego interwencje na mundialu w RPA, szczególnie 1 vs 1 z Robbenem to Iniesta nie byłby bohaterem. Na Euro 2012 Casillas w meczu z Chorwacją zachował zimną krew i uchronił Hiszpanię przed porażką. Ponadto Iker jest niepodważalnym numerem 1 w Realu i taką osobistością, że wątpię aby inny bramkarz mógł być w tej chwili ponad nim. Bywały ery wielkich bramkarzy w ostatnich latach np. Kahna czy Buffona, ale teraz numer 1 to Iker.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-298662

Nie wiem od jak dawna oglądasz piłkę nożną, ale może kojarzysz takie nazwiska jak Andoni Zubizaretta, Gordon Banks, Lew Jaszyn, czy nawet nasz Janek Tomaszewski.
Oczywiście, że znam tych panów, ale dla mnie powyżsi panowie, z wyjątkiem Tomaszewskiego, to ta sama najwyższa półka co obecnie Casillas.
Jeśli chodzi o Buffona, okej mogę się zgodzić, chociaż i tak myślę, że Iker jest lepszy. Jeśli chodzi o Neuera to trochę niżej stawiam jego akcje, myślę, że jest to taki sam poziom jak np. Cech, Valdes, Pepe Reina . Jest za mało pewny jak dla mnie ;)
Co do Iniesty to czy uważasz, że zagrał kiepsko na Euro? Owszem Casillas również się wyróżnił na tle innych bramkarzy, ale z reguły nawet najlepsi golkiperzy przegrywają z napastnikami i pomocnikami(rzadziej obrońcami).
W żadnym wypadku Iniesta nie był kiepski na Euro, ale mnie nie zachwycił, zresztą jak cała Hiszpania, a Iker był świetny . Co do tej reguły, to dla mnie właśnie to jest nie porozumieniem i zastanawiam się dlaczego tak ma być? Jeśli Iker, czy jaki inny bramkarz prezentuje cały rok świetną formę, to dlaczego ma być oceniany niżej od innych ? To właśnie mnie zraża do takich plebiscytów, bo jest teraz raczej konkurs popularności, niż rzetelna ocena umiejętności piłkarskich
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-298663

Co do tej reguły, to dla mnie właśnie to jest nie porozumieniem i zastanawiam się dlaczego tak ma być? Jeśli Iker, czy jaki inny bramkarz prezentuje cały rok świetną formę, to dlaczego ma być oceniany niżej od innych ? To właśnie mnie zraża do takich plebiscytów, bo jest teraz raczej konkurs popularności, niż rzetelna ocena umiejętności piłkarskich

Cóż tutaj masz rację, również uważam, że Casillas powinien zostać chociaż nominowanym do nagrody, ale jednak nie uważam go za najlepszego piłkarza Europy i stawiam go mimo wszystko niżej od nominowanej trójki.

Iker rzeczywiście zasłużył na nagrodę, ale raczej powinno to być coś w stylu podsumowania długiej i owocnej kariery, niż najlepszy piłkarz 2012. Casillas przyzwyczaił wszystkich do swojego wysokiego poziomu, w tym roku się nie wyróżnił w stosunku do lat poprzednich- zawsze był pewny i w kadrze La Roja jak i w Realu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-298665

Chelsea - Atletico 1:4 (0:3)

Prasa po tym meczu stanowczo wypowiada się na temat fenomenalnej gry Atletico. Nie umniejszam ich wielkiego sukcesu, ale Chelsea ten mecz odpuściła. Chyba nikt mi nie powie, że taka drużyna mogłaby w przeciągu całego meczu nie stworzyć sobie żadnej groźnej akcji podbramkowej. Na moje chcieli ten mecz po prostu odpuścić, bo i tak nie ma on większego znaczenia. Dla Atletico świetne zawody zanotował Falcao, który popisał się klasycznym hattrickiem w pierwszej części gry. Po zmianie stron na 4-0 wynik podwyższył Miranda, a strzelanie zakończył Gary Cahill.

Jak tam wrażenia po zakończeniu okienka transferowego?

Największą sensacją jest zdecydowanie przejście Hulka za 55 mln euro do Zenitu St. Petersburg. Jest to spore rozczarowanie - miałem nadzieję, że Brazylijczyk celuje w awans sportowy, a tymczasem to aspekt finansowy go do tego skłonił. Paradoksalnie jednak ta decyzja może mu wyjść na dobre - pozbył się tej idiotycznej klauzuli i po roku, dwóch gry w Rosji może wystosować "transfer request" i nikt nie będzie zasłaniał się chorą klauzulę transferową.

W Anglii też się fajnie działo. Chelsea wygrała bitwę o Edena Hazarda, który radzi sobie na razie świetnie, United postawili na Kagawę. Do tych drugich dołączył również Robin van Persie i udowodnił, że nawet kapitan może opuścić okręt jako pierwszy. City bez szaleństw, za to odbili sobie wszystko w dniu ostatnim, kiedy to dokonali kilku znaczących transferów z Maiconem na czele, którego saga trwała przez prawie całe okienko transferowe.

W Hiszpanii też nic rewelacyjnego. Real zamknął chyba najdłuższą historię transferową i sprowadził na Santiago Bernabeu Lukę Modricia, który to w zeszłym sezonie nie został puszczony do Chelsea, teraz trafił do Hiszpanii. Do tego w deadline day Real sprowadził Essiena na zasadzie wypożyczenia z CFC. Ghańczyk ma za zadanie zastąpić Lassanę Diarę, który przeszedł do Anży Machaczkała.

Barcelona sprowadziła na Camp Nou swojego wychowanka - Jordi Albę z Valencii i Alexandre Songa z Arsenalu. Sporo emocji towarzyszyło zwłaszcza temu drugiemu transferowi, ponieważ tuż po jego sfinalizowaniu Song stwierdził, że został zmuszony do odejścia z Arsenalu. Jeśli to prawda, to spore cyrki się dzieją w tej drużynie.

W Niemczech afera. Athletic Bilbao grozi sądem Bayenowi za nielegalne - ich zdaniem - testy medyczne kupionego za 40 mln Javiego Martineza. Hiszpan miał bez zgody klubu udać się do Niemiec i przejść wspomniane testy. Oczywiście całość ma na celu zarobienie dodatkowej gotówki. Ładnie wzmocnił się mistrz Niemiec, Borussia Dortmund. Odszedł Kagawa, który w Dortmundzie chciał grać tylko sam ze sobą, a w jego miejsce przyszedł Marco Reus, objawienie minionego sezonu.

We Francji spore wyprzedaże. Marsylia zmuszona łatać luki w budżecie zdecydowała się sprzedać Cezara Azpilicuetę do Chelsea. Marsylczyków wzmocnił za to... Joey Barton, znany rzeźnik z boisk Premier League. Sporą niespodzianką było dla mnie odejście Hugo Llorisa z Lyonu do Tottenhamu. Jakoś nie śledzę regularnie Ligue 1, ale wydawało mi się, że dobrze mu się tam wiedzie. Ciekawe, jak sobie poradzi w Anglii, tym bardziej, że paru kontrkandydatów do miejsca w składzie w Tottenhamie znajdzie. PSG wydało 45 mln euro na Lucasa Mourę, który pojawi się u nich w styczniu...

We Włoszech głośno za sprawą odejść - Zlatan Ibrahimović oraz Thiago Silva powędrowali za wielką kasę do PSG. Najgłośniejszym nazwiskiem, jakie przybyło do Mediolanu to Nigel De Jong z City. Tymczasem w Interze spora zmiana - Julio Cesar, niegdyś uważany za topowego bramkarza na świecie, przeszedł do QPR, a jego miejsce między słupkami zajmie Handanović z Udinese.

Oczywiście to luźna ocena okienka, kilka statystyk. Największym zaskoczeniem tego okienka nie są chyba nazwiska, ale ceny. Myślę głównie o Mourze, który na Olimpiadzie nie miał miejsca w składzie Canarinhos, co nie przeszkodziło PSG wydać na niego 45 mln euro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-299106

W Niemczech afera. Athletic Bilbao grozi sądem Bayenowi za nielegalne - ich zdaniem - testy medyczne kupionego za 40 mln Javiego Martineza. Hiszpan miał bez zgody klubu udać się do Niemiec i przejść wspomniane testy. Oczywiście całość ma na celu zarobienie dodatkowej gotówki.

Nie chodzi o żadne większe pieniądze, bo Martinez miał klauzulę 40 mln w kontrakcie. Atletic nie pozwolił Martinezowi wyjechać na testy, a ten i tak to zrobił. Ogólnie nie wiem, co na celu ma Atletic, ale ja mam wrażenie, że zachowują się jak dziecko, które nie potrafi się pogodzić ze stratą czegoś, co sami oddali. Była klauzula na kwotę 40 mln, Bayern ją spełnił, więc wydaje mi się, że wszystko jest już jasne.

Z rzeczy, których nie opisał Hammer, najbardziej ciekawi mnie sytuacja z CR7. Cristiano podobno jest niezadowolony i chce odejść, a sieci na niego już zarzuca City, które chce dać ok. 95 mln euro. Ciekaw jestem, czy dojdzie do odejścia gwiazdy Realu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-299115

• Reputacja:   610
  • Status:  Online

najbardziej ciekawi mnie sytuacja z CR7. Cristiano podobno jest niezadowolony i chce odejść, a sieci na niego już zarzuca City, które chce dać ok. 95 mln euro. Ciekaw jestem, czy dojdzie do odejścia gwiazdy Realu.

Ronaldo wywołał prawdziwą burzę swoimi słowami, ale nie powiedział, że chce odejść. Powiedział tylko, że jest smutny z przyczyn zawodowych. Oczywiście to pociągnęło za sobą szereg plotek na temat jego osoby. Pojawiły się spekulacje, że nie dogaduje się z kolegami z drużyny, nie może doczekać się podwyżki czy też, że Real nie puścił go w dniu meczu do Portugalii. Dzisiaj natomiast pojawiła się wypowiedź Ronaldo, który mówi, że wszystko ma swoje rozwiązanie. Podobno spotkał się przed meczem ligowym z włodarzami klubu i oni wiedzą jak rozwiązać jego problem. Odejście raczej nie wchodzi w grę, bo City musiałoby przebić pewnie te 95 mln. Ronaldo jest zbyt ważną postacią sportowo i medialnie dla Realu, więc wątpię, żeby go puścili " tylko" za 95 mln.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-299117

Ronaldo wypowiedział się dziś poprzez swoje oficjalne konto na facebooku, gdzie zaprzeczył pogłoskom jakoby powodem jego "smutku" były pieniądze. Także można raczej przez to rozumieć, że CR zostanie w Madrycie, a całe to zamieszanie niedługo się wyjaśni.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-299170

Remis z Czarnogórą, w kontekście przebiegu meczu i trudów terenu, nie jest złym wynikiem. Tam panuje większa dzicz niż u nas. Nie dziwię się Tytoniowi, że uciekał z pola karnego, bo nie mógł czuć się tam bezpiecznie. Sędzia był pobłażliwy, ale przy kolejnej petardzie musiałby już przerwać mecz. Posypią się kary, dla tego obrońcy za chamstwo co najmniej 3 mecze pauzy. Mogliśmy mieć okres gry w przewadze i szansę na zwycięskiego gola, ale nasza primadonna wszystko zaprzepaściła. Obraniaka trzymają w kadrze chyba tylko ze względu stałe fragmenty. W pierwszej połowie był najgorszy na boisku, nie potrafił rozegrać piłki i wszystko tracił, a w tej sytuacji z kartką pokazał, że nie dojrzał do roli lidera. Nie został jakoś brutalnie potraktowany, żeby tak się zachować i samemu wymierzać sprawiedliwość. Polacy zagrali dobry mecz. Nie licząc tego fragmentu w pierwszej połowie, kiedy całym zespołem bronili wyniku. Śmierdziało wyrównaniem na kilometr, a stracony gol w doliczonym czasie to już u nas norma. Z Mołdawią pójdzie lepiej.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-299488

• 2 tygodnie później...

Piękny mecz Evertonu z Newcastle zakończył 4 serię spotkań w Premiership. Spotkanie mogło zaspokoić nawet najbardziej wybrednych, bo było w nim wszystko. The Toffees zachwycają formą od początku rozgrywek i tutaj długo trzymali gości w defensywie. Szybko zdobyli gola za sprawą pięknej akcji dwójkowej Pienaara z Baines'em (facet jest świetny. Gdyby Anglia nie miała Ashleya Cole'a to lewa strona obrony reprezentacji należałaby do niego). Newcastle dopiero w końcówce pierwszej połowy zaczęło grać i wtedy zrobił nam się mecz. Ostateczny wynik to 2:2, ale sędziowanie było skandalicznie. Evertonowi nie uznano dwóch prawidłowo zdobytych bramek (machnięcie chorągiewką liniowego przy trafieniu Felainniego jeszcze można wybaczyć, bo to nie było łatwe do dostrzeżenia dla ludzkiego oka. Natomiast nieuznanie gola po ewidentnym przekroczeniu piłki linii bramkowej mocno obciąża jego konto) i to popsuło obraz tego naprawdę dobrego meczu. Newcastle również należy się pochwała, bo przyjechali do Liverpoolu osłabieni brakiem kilku podstawowych zawodników.

BTW podobno na testach w Evertonie jest Boruc. Jeśli uda mu się podpisać kontrakt to będzie mu bardzo ciężko wygryźć Howarda. Mucha coś na ten temat wie, bo nie jest mu dane pograć nawet w Carling Cup.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-300421

Właśnie zakończył się pierwszy mecz w Lidze Mistrzów Chelsea. W pierwszej połowie ważne było siedem minut, w trakcie których padły trzy bramki. Dwukrotnie Oscar (druga bramka świetna) dla Chelsea, gola honorowego w pierwszej części dla Juve strzelił Arturo Vidal. Po zmianie stron bramka padła tylko jedna, ze strony Juventusu, po strasznej pułapce ofsajdowej ze strony Chelsea bramkę strzelił Quagliarella.

W weekend natomiast odbył się mecz, o którym wiele się mówiło na długo przed nim; Chelsea - QPR. Na boisku nie działo się nic rewelacyjnego i wszystko skończyło się sennym 0-0. Torres jest strasznie słaby. Skoro nawet obecność Hazarda mu nie pomaga się ogarnąć, Abramowicz chyba powinien pomyśleć nad sprowadzeniem na Stamford Bridge kogoś, kto nie będzie wiecznie odczuwał braku zaufania i zacznie w końcu grać na właściwym poziomie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-300534

Takie mecze jak Chelsea - Juventus mogę oglądać codziennie. Od początku narzucili szybkie tempo, obydwa zespoły grały wysoko pressingiem i już wiedziałem, że to będą przednie zawody. Oscar miał swój wieczór, bo co nie strzelił, to wpadało. Chłopak kilka tygodni odpoczywał po IO i w końcu odpalił. Jego drugie trafienie to stadiony świata i może na stałe wygryźć ze składu Matę. W ogóle Chelsea ma niesamowicie silnie obsadzone skrzydła, bo jest Hazard, Oscar, Mata, Marin, Moses i nawet Ramires może grać na tej pozycji (nie zapominajmy również o zesłanym do rezerw Maloudzie). Z kolei Juve to jedyna włoska drużyna, którą mogę oglądać (zupełne przeciwieństwo antyfutbolu serwowanego przez zespoły Serie A). Pięknie wczoraj grali i przebudzili się po dwóch ciosach od Oscara. Arturo Vidal, obok brazylijskiego pomocnika Chelsea, to bohater meczu. Mimo urazu dograł spotkanie do końca i jeszcze strzelił gola swoją kontuzjowaną nogą. Przyjemnie patrzyło się na grę obydwu zespołów. Z taką postawą nie będą miały problemów z awansem do fazy pucharowej.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-300559

Chelsea - Stoke 1:0 (0:0)

Sam meczu nie miałem okazji obejrzeć i - szczerze mówiąc - nie żałuję. Strasznie Niebiescy bili głową w mur. Nie mogli sforsować linii obrony Stoke, aż do 84. minuty, kiedy to Ashley Cole strzelił swoją pierwszą bramkę od sezonu 2009/2010. Wcześniej jednak świetna asysta Maty - podanie piętką do Asha i ten z bliska wepchnął piłkę do bramki. Hiszpan dostał dwa tygodnie urlopu i już widać przebłyski geniuszu, jaki można było zaobserwować w poprzednim sezonie :wink: Warto odnotować, że Lampard i Terry rozpoczęli mecz na ławce.

Przechodząc do JT26 - kapitan Chelsea zakończył reprezentacyjną karierę. Spowodowane jest to mafią, FA konkretyzując, która to chce za wszelką cenę go ukarać, nie zwracając uwagi na to, że sąd go niedawno uniewinnił. Mam nadzieję, że Anglicy bardzo szybko przekonają się, jak duża jest to dla nich strata. Terry'ego jest mi szkoda - najpierw plota, że przespał się z żoną Briddge'a (później się okazało, że to była była dziewczyna Wayne'a, mało kto o tym pamięta...), teraz to oskarżenie o rasizm, najwyraźniej wynik uniewinniający wydany przez sąd to za mało, by przekonać FA. Dla Chelsea jest to korzyść, tym bardziej, że sezon długi. Szkoda, że akurat w taki sposób zakończyła się reprezentacyjna kariera JT.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-300850

• 2 tygodnie później...

Niedziela większości fanom piłki nożnej minęła pod znakiem Gran Derbi i zapewne będą oni dyskutować o tym remisie. Ja jednak skupiam się na innym remisie, a ci którzy mnie znają zapewne wiedzą o jaki mecz chodzi ;)

Oczywiście o Bundesligę i wynik spotkania Hannover-Dortmund.

Mecz był naprawdę fajny, zwłaszcza w drugiej połowie, gdzie to Hannover atakował i był przeważającą stroną. Dla nas najważniejsza jest oczywiście postawa Polaków, a tu było nieźle. Piszczek asysta, Lewy gol, Sobiech parę fajnych akcji i groźnych strzałów. Jedyna zła wiadomosc jest przy Kubie, który grał dobrze, ale niestety doznał kontuzji i już na pewno nie zagra z RPA i Anglią.

Pytanie, kto za niego? Jakim ustawieniem będziemy grac? Fornalik będzie mieć naprawdę dużo pracy i testowania różnych wariantów. A jeśli już jesteśmy przy kadrze, to niesamowicie cieszy mnie powołanie młodego Milika. Słyszałem o nim wiele dobrego, ale nie miałem okazji zobaczyc go w akcji. Do wczoraj, bo trafiłem na spotkanie Podbeskidzia z Górnikiem, gdzie Milik strzelił dwie bardzo ładne bramki. Chłopak ma naprawdę spory potencjał i cieszmy się, że tak szybko dostaje powołanie, bo to będzie tylko owocować.

Wracając do Bundesligi, to dzięki remisowi BVB, Bayern ma już nad nimi 9 punktów przewagi, a sam idzie na rekord Bundesligi jeśli chodzi o najlepszy start w historii. Sobotni mecz Bayernu był grany bardzo na spokojnie. Hoffenheim nie stwarzało wielkiego zagrożenia, przez co Bayern praktycznie nie wysilając się wygrał ten mecz. Ogólnie jestem zachwycony tym co się dzieje w Monachium. Transfery wykonane przed sezonem okazały się na tyle trafne i tak poprawiły głębię składu, że praktycznie co mecz wychodzi inny skład, a spadku jakości nie widać. To właśnie tego brakowało Bawarczykom w ostatnich sezonach, a to BVB miało bardzo dobrych zmienników. Zresztą, teraz role się odwróciły. BVB ma spore problemy jeśli chodzi o ławkę rezerwowych. Na obronie i napadzie nie ma praktycznie żadnej konkurencji i widać to w grze zawodników. Natomiast w Bayernie bardzo wiele dobrego zrobił rekordowy transfer Martineza. Praktycznie zaraz po jego przyjściu gra środka pola wskoczyła na wyższy poziom, a Schweinsteiger i Gustavo zaczęli prawie co mecz strzelać gole ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-301819

AC Milan 0:1 Inter Mediolan

Po raz kolejny, Inter udowadnia kto rządzi w Mediolanie, szkoda, że zagrali bardzo słabo, defensywa nie kuleje, a leży. Rossoneri non-stop atakowali i tylko czekałem, aż wpakują mojej kochanej drużynie bramkę, na szczęście tak się nie stało. Dużo osób ma pretensje do sędziego i słusznie, w niektórych momentach przesadzał z tym gwizdkiem, ale czerwo na Nagatomo należało się (celowe zagranie ręką) i Inter musiał kończyć grę w 10, ale po tym nastąpiła zmiana w Milanie, gdzie wszedł Abate, czyli jak się okazało Inter grał w 10 przez chwilę :twisted:. Bardzo słaba forma Czarno-niebieskich, Strama stawia na obronę, ale na linii defensywnej jest tak, że ten i ten grają na 100%, a reszta obrońców się leni. Szkoda mi Milito, który jak widać było, był głodny strzelenia gola, niestety tak się nie stało, gdyż musiał zejść. Brawa dla bramkarza Interu - Samira Handanovicia, który parę razy ratował Interowi dupę. Boję się meczu z Juventusem, który jest w wspaniałej formie, czuje, że mogą zjechać Zanettiego i resztę z trzy do zera..

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/169/#findComment-301825

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Krótko o debiucie Penty, bo tylko to z rana widziałem: Ogólnie podobało mi się, choć wolałbym np. żeby zadebiutował w RR matchu z numerem 0 To jednak tylko jakieś wymysły, bo dostaliśmy całkiem przyjemny debiut do którego będzie się wracać. Wiadomo nie od dziś, że Penta to pieniądze i trzeba go tylko odpowiednio wykorzystać. Tutaj im się to udało, bo dał radę, ale też trzeba docenić robotę Chada, który pomógł nowemu koledze jak tylko mógł. Jedyne do czego na ten moment nie mogę się przyzwyczaić to ten theme song, który wygenerowała chyba sztuczna inteligencja Nic specjalnego i wyróżniającego się...Oprócz tego po raz kolejny okazało się, że istnieje życie poza WWE - nie świadczy o tym tylko reakcja na Pentę, ale też Cole wspominający o mistrzostwach w LU Zresztą tak jak przez lat obserwuję karierę Pentagona to i tak najlepiej oglądało mi się jego postać właśnie w tamtej nieistniejącej już fedce - może w WWE będzie jeszcze lepiej
    • -Raven-
      Tak. Coś jeszcze...
    • PpW
    • MattDevitto
      Też to widziałem, ale co się dziwić jak i tak wszyscy wiedzą, że to będzie jego debiut
    • Jeffrey Nero
      Jeszcze nie zadebiutował a już jego merch oficjalnie sprzedają   
  • Dodaj nową pozycję...