Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Postaram się podsumować grę Śląska Wrocław - ...

Nie no, jedna, wielka kompromitacja.

Tu powinienes post zakonczyc :wink: Sobota i Patejuk to w zasadzie dwie godne wyroznienia persony. Reszta do odstrzalu. Najwiekszym problemem Slaska - poza oczywistymi brakami - jest slepa wiara w Sebastiana Mile. Niech on sobie bije te wolne i rozne, ale kreatywny to on juz dawno nie jest. Niestety, w kazdej akcji musi miec pilke i te akcje sie czesto wtedy koncza.

Stylem kopania w przod na afere, to idzie wygrac z Czarnogorcami. Przecietne kopacze ze Szwecji wygladaja jak Barcelona. Koniec tematu.

Martwie sie o dzisiejsze batalie. Jedynie jestem spokojny o Legie. Oni sobie dadza rade, bo maja nadmiar - jak na Polska lige - przebojowych zawodnikow. W naszym futbolu, tylko tacy sie licza. Techniki-klepacze nam srednio potrzebni, bo oni potrzebuja jeszcze kilku "technikow-klepaczy" w zespole - o taka sytuacje w polskim futbolu ciezko.

Lech gra padake wieksza od Slaska i z takimi tuzami jak Vujo i Slusarski, to beda walczyc o utrzymanie w lidze. Skoro ktos nigdy nie strzalal bramek, a teraz sytuacja kadrowa zmusza by na nich stawiac, to nie znaczy, ze ten ciezar udzwigna. O zdziesiatkowanej obronie i niepewnych bramkarzach mozna by jeszcze kilka slow napisac, ale nie widze sensu.

Ruch jest waleczny, to mi sie w nich niesamowicie podoba. Nie osaczaja sie i graja od poczatku, jakby nie mieli nic do stracenia. Szkoda, ze maja najciezszego rywala.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Chyba wszyscy widzieli, że to nie Helsinborg grał tak dobrze tylko to Wks grał tak do dupy, teraz trzeba mieć nadzieję, że pozostałe polskie zespoły nie przyniosą nam wstydu
Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Tymczasem Legia przegrywa 0-2 w Austrii do końca zostało niewiele, bo ponad 10 minut, Wojskowi grają w dziesiątkę po tym, jak pewien szwab nabił Wawrzyniaka na rękę - Kuba dostał żółtą, po czym zaczął się kłócić z sędzią i dostał drugą...No nic, póki co okropna padaka i wciąż wydaje mi się, że jedynym zawodnikiem, któremu zależy jest bramkarz, Dusan Kuciak.

Edit:

skończyło się 1-2, trafił Ljuboja i...bramka daje większe nadzieje na rewanż, w którym, uważam, Legia ma duże szanse na awans, co nie zmienia faktu, że zagrali katastrofalnie.

Ruch przegrał chyba 0-2, Lech 0-3, a dołączając jeszcze kompromitacje Śląska mamy piękny obraz polskiej piłki :)

Tymczasem Legia przegrywa 0-2 w Austrii do końca zostało niewiele, bo ponad 10 minut, Wojskowi grają w dziesiątkę po tym, jak pewien szwab nabił Wawrzyniaka na rękę - Kuba dostał żółtą, po czym zaczął się kłócić z sędzią i dostał drugą...No nic, póki co okropna padaka i wciąż wydaje mi się, że jedynym zawodnikiem, któremu zależy jest bramkarz, Dusan Kuciak.

Edit:

skończyło się 1-2, trafił Ljuboja i...bramka daje większe nadzieje na rewanż, w którym, uważam, Legia ma duże szanse na awans, co nie zmienia faktu, że zagrali katastrofalnie.

Ruch przegrał chyba 0-2, Lech 0-3, a dołączając jeszcze kompromitacje Śląska mamy piękny obraz polskiej piłki :)

Ja oglądałem wojskowych i wcale nie uważam, żeby zagrali jakoś tragicznie, zwłaszcza w porównaniu do Ruchu, Lecha i przede wszystkim Śląska.

Ogólnie tragicznie wygląda sytuacja większości naszych klubów w europejskich pucharach, ale po meczu na Łużnikach ze Spartakiem wierzę, że wszystko jest możliwe :twisted:

Sygna by Filipoo666

Jest dramatycznie. W polskiej piłce jest taka przypadłość niespotykana, że w czasach pieniędzy i miliona możliwości, nim coraz lepiej, z roku na rok jest coraz gorzej. Jedynie Legii można pogratulować tego, że mimo gry w dziesiątkę nie poddali się strzelili tego honorowego gola, który jeszcze daje im jakieś szanse w rewanżu na Pepsi Arenie. Ten sezon, pod względem "sukcesów" piłkarskich przypomina mi odrobinę ten, kiedy to mistrzem było Zagłębie, wicemistrzem - Bełchatów. Różnica jest tylko taka, że wówczas Lubinianie odpadli bodajże z Szachtarem i gra wyglądała dużo lepiej niż Śląska ze Szwedami. Inne kraje się rozwijają, polska piłka się cofa.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

z roku na rok jest coraz gorzej

Ostatnie lata były dosyć bogate, bo mieliśmy drużyny w fazach grupowych LE, więc nie mówiłbym, że z roku na rok jest coraz gorzej. To ten rok jest tak słaby, żeby nie powiedzieć tragiczny, bo znów wracamy do czasów, gdy dostajemy baty od każdego.

Na gorąco : Wstyd, hańba, masakra... jak my chcemy zwojować Europe bez transferów (porządnych!) i z Saganaowskimi, Niedzielanami czy Ślusarskimi w ataku a na dodatek mając w obronie : Arboledy, Astizy i inne kreatury.

Na chłodno : Dzięki ci Daniel za tą główkę bo dzięki tej bramce i grze Legii w 10 na 11 piłkarzy Ried w końcówce jestem pewny awansu Warszawy i znów będziemy mieli 2 drużyny w IV rundzie EL LE - co nie jest złym dorobkiem bo choćby taki sam był w 2011/2012 i coś się z tego dało wyciągnąć patrz wyjście z grupy przez Wisłę i Legie. :)

A Liga Mistrzów... po prostu sobie odpuśćmy - zróbmy porządek na szczeblu I ligowym i Ekstraklasy, zlikwidujmy ME - wykluczmy z futbolu prezesów pokroju Wojciechowski i dopiero realne planujmy tam grać.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jedynie Legii można pogratulować tego, że mimo gry w dziesiątkę nie poddali się strzelili tego honorowego gola, który jeszcze daje im jakieś szanse w rewanżu na Pepsi Arenie.

Nie można im gratulować. Piszę to z ciężkim sercem jako kibic Legii, ale gratulować to im można było jak nie poddali się w Moskwie albo ogrywali Rapid Bukareszt, ale nie jak strzelają honorowego gola jakimś dekarzom z Austrii. Mimo tej kompromitacji jestem raczej o dziwo spokojny o wynik meczu rewanżowego i wydaje mi się, że Legia powinna pokonać Ried. W przeciwnym przypadku będzie wstyd i hańba.

W polskiej piłce jest taka przypadłość niespotykana, że w czasach pieniędzy i miliona możliwości, nim coraz lepiej, z roku na rok jest coraz gorzej.

Mnie to akurat nie dziwi. Wszyscy chcą oszczędzać i to przynosi teraz takie skutki, że mam nadzieje, że dzięki kilku wpierdolom w europucharach niektórzy ogarną się i zorientują, że żałując pieniędzy na kupno NIEZŁYCH piłkarzy, bo - szanujmy się - ale Gikiewicz, Cetnarski czy inne Sochy do tych z pewnością nie należą.

Tak, można. Jako polski klub, z polską mentalnością powinni po grze w osłabieniu stracić jeszcze ze dwa gole. Tymczasem coś strzelili i nie są bez szans. Nie obchodzi mnie styl, obchodzi mnie wynik, który - patrząc na okoliczności - jest nie najgorszy. Nie napisałem, że zagrali wielki mecz, tylko, że nie padli całkowicie w trakcie gry w osłabieniu.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Tak, można. Jako polski klub, z polską mentalnością powinni po grze w osłabieniu stracić jeszcze ze dwa gole. Tymczasem coś strzelili i nie są bez szans. Nie obchodzi mnie styl, obchodzi mnie wynik, który - patrząc na okoliczności - jest nie najgorszy. Nie napisałem, że zagrali wielki mecz, tylko, że nie padli całkowicie w trakcie gry w osłabieniu.

Akurat w zeszłym roku pokazali, że właśnie grają do końca (przynajmniej w LE) a nie mają "polskiej mentalności", oczekiwania były większe, ale nadzieja na sukces pozostała.

Sygna by Filipoo666

I jest znana przyczyna kolejnej kompromitacji Śląska, tym razem 1-3 na wyjeździe w rewanżu z Helsingborgiem! Orest Lenczyk stwierdził, że drużyna... jest zmęczona fizycznie i psychicznie! Czym fizycznie? Okresem przygotowawczym. Czym psychicznie? ...porażkami :lol: Niech to stanowi za podsumowanie tego, gdzie znajduje się polska piłka. Pozostaje wyrazić nadzieję, że kiedyś się to zmieni.

I jest znana przyczyna kolejnej kompromitacji Śląska, tym razem 1-3 na wyjeździe w rewanżu z Helsingborgiem! Orest Lenczyk stwierdził, że drużyna... jest zmęczona fizycznie i psychicznie! Czym fizycznie? Okresem przygotowawczym. Czym psychicznie? ...porażkami :lol: Niech to stanowi za podsumowanie tego, gdzie znajduje się polska piłka. Pozostaje wyrazić nadzieję, że kiedyś się to zmieni.

I to jest właśnie idealne podsumowanie występów polskich drużyn w europejskich pucharach oraz całej polskiej piłki. Co do wczorajszego meczu jest pewna poprawa.... Śląsk strzelił gola :twisted: Jak to się mówi jaka liga taki mistrz. W tym roku doświadczyliśmy tego na własnej skórze. Porażka 1-6 w dwumeczu z mistrzem Szwecji jest moim zdaniem większą kompromitacją niż pamiętne odpadnięcie Wisły z Levadią Tallin.

• Urządzenie:  Windows

Potencjalni rywale Slaska:

Olympique Marsylia (Francja)

Metalist Charków (Ukraina)

Trabzonspor Kulubu (Turcja)

Hannover 96 (Niemcy)

Young Boys Berno (Szwajcaria)

Generalnie to nie dawalem szans Wroclawianom z zadna z tych ekip. Po tym, co przyszlo mi ogladac w meczu ze Szwedami - ktorzy notabene moga awansowac do LM, bo trafili Celtic - smiem twierdzic, ze mozemy sie juz pogodzic z porazka. Po zwyciestwo musialby wyjsc inny sklad - przynajmniej taki, ktory nie bedzie wszystkich pilek przepuszczal przez przewracajacego sie Mile. Losowanie bylo przeprowadzone dziwnym system zabijajacym emocje, a Slask trafil na solidny Hannover. Najlepiej byloby probowac kopac z Turkami lub Szwajcarami. Niemiecka maszyna pewnie przejedzie sie po nas, a nawet Sobiech moze nam strzelic kilka bramek z rozchodzaca sie obrona.

Potencjalni rywale Legii:

FC Viktoria Plzeň (Czechy)

FC Twente (Holandia)

SS Lazio (Włochy)

Rosenborg BK (Norwegia)

CSKA Moskwa (Rosja)

Jesli chodzi o Legie, to liczylem, ze trafia wlasnie na Rosenborg. Obok nich zaakceptowalbym tylko Viktorie - kazdy inny zespol by pewnie zrobil z nami robote. Norwegowie konskim truchtem weszli dwie rundy wczesniej i strasza tylko nazwa. Z kombinacyjna gra Warszawiakow, jest spora szansa, ze bedziemy mieli w rozgrywkach grupowych jeszcze co ogladac

50608915156a3743c1fa34.jpg

Norwegowie konskim truchtem weszli dwie rundy wczesniej

Za to Legia pomęczyła się nieźle w trzeciej rundzie... Niby wczoraj Kosecki i Radović zawalili dwie sam na sam i mogło się skończyć 5-1, ale też nie wolno zapomnieć o Kuciaku, który kilka razy uratował dupę defensorom. No dobra, mieli wygrać i wygrali chociaż niezły horror był. We wczorajszym meczu z tego co widziałem (będąc na stadionie nie koncentrowałem się na meczu) to podobał mi się Ljuboja, który biegał (!) i zaliczył dwie asysty oraz zdobył bramkę. Plus dla niego. Tyle. Co do Rosenborga, to raczej wydaje mi się, że Wojskowi grają lepiej z teoretycznie lepszymi zespołami, więc nie stoją z pewnością na straconej pozycji, ale jakoś szczególnie nie będę się napalał, bo patrząc na grę obrońców w ostatnich meczach, to nie można być niczego pewny. Wolę być bardzo miło zaskoczony niż się rozczarować.

Tak może z innej beczki. Piękny mecz amerykanek w finale IO, zgniotły Japonki i aż żałowałem, że Japonki tak mało atakowały, Hope Solo jest super :twisted:
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 108 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 608 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 899 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
    • Bastian
      Zelina Vega vs Chelsea Green - walka z zaledwie tygodniówkowym potencjałem, dodana w ostatniej chwili i mam nadzieję, że to będzie ostatnia walka obu pań w najbliższym czasie. Green mogłaby spróbować zaatakować główny tytuł, ma stajnie i jest dobra w byciu irytującą.  A Vega niech jeszcze trochę ten tytuł ponosi i odda komuś, komu przyda się bardziej. Damian Priest vs Drew McIntyre - to może być najlepsze starcie SNME. Priest przegrał na WM, więc na logikę powinien tutaj wygrać, a decydujące starcie odbędzie się na MITB, oby z triumfem Szkota. CM Punk & Sami Zayn vs Seth Rollins & Bron Breakker - nowej stajni potrzebne jest zwycięstwo. Nic więcej o tej walce nie piszę, bo otwiera się tutaj tak dużo nitek (Reigns, Jey Uso, ew. turn Zayna), że nawet nie bardzo wiadomo, w którą stronę to pójdzie. John Cena vs R-Truth - nie widzę tutaj innej opcji niż łatwa wygrana Ceny. Jasiu wygrał mocarnie obsadzony EC, przerwał ponad roczny title run Rhodes na WM, wygrał z odwiecznym rywalem Ortonem, a teraz ma przegrywać z ringowym błaznem, nawet przez interwencję? Jeśli R-Truth wygra (z pomocą wracającego Cody' ego?) to na logikę powinien dostać drugą walkę, i to o pas.  Jey Uso vs Logan Paul - chciałbym zobaczyć tę walkę, ale jako cashing MITB, gdzie znienawidzony Paul kroi z pasa uwielbianego Uso. Tym bardziej, gdy WWE ma wywalone w jakość programów i walk, i liczą się dla nich tylko viralowe momenty.  Niech się obaj sprężą, bo ich walki na WM nie porwały. W Tampie powinien wygrać Jey, niedawno przecież zdobył tytuł. Zwłaszcza, że ręce po pas wyciągają Gunther i Rollins.
    • Bastian
      Giulia wchodzi do MITB kosztem Charlotte  Zgodnie z przewidywaniami, przypięta została Vega, te pasy midcardowe kobiet znaczą tyle co 24/7 Title  Sama walka jakaś taka niestrawna, miło, że przez 90 % czasu wszystkie panie były w ringu, ale jakoś nie bardzo miały pomysł, co z tym zrobić. Starcie kobiet o walizkę będzie starciem utytułowanych zawodniczek z młodymi talentami i według mnie to właśnie Perez i Giulia opuszczą MITB z walizką... Za tydzień wraca Bianca... Idzie na Stratton, a może pozbawia Jade miejsca w MITB? Wyciągnęli z lodówki Nakamurę, żeby LA Knight zgarnął na nim pin, wszedł do MITB, a Aleister Black za bardzo nie ucierpiał. Może w końcu pora wypchnąć Rycerza wyżej dzięki walizce, skoro kilkanaście miesięcy temu szalona reakcja fanów na niego nic nie dała? Street Profits i Fraxiom jak zwykle dali radę, ale dywizji TT na Smackdown przydałaby się świeża krew, nawet z tych nieco na siłę sklejonych ekip jak Hayes/Miz czy nawet Bloodline. Wyatt Sicks wrócili... Fajnie, tylko niech się jakoś to rozwinie, bo bez charyzmatycznego lidera w postaci dużego nazwiska utkną w midcardzie.    
    • Mankind89
      1. Megan Bayne and Penelope Ford 2. Mercedes Moné  3. The Hurt Syndicate (Bobby Lashley and Shelton Benjamin) (c) (with MVP and MJF)  4. "Timeless" Toni Storm (c) (with Luther) 5. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) (with Stokely) 6. Ricochet 7. Death Riders (Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, and Wheeler Yuta) and The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson)  8. Kazuchika Okada (c) 9. The Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Kyle Fletcher, and Josh Alexander) (with Don Callis) 10.Will Ospreay  
    • Mr_Hardy
      1. Megan Bayne and Penelope Ford 2. Mercedes Moné  3. The Hurt Syndicate (Bobby Lashley and Shelton Benjamin) (c) (with MVP and MJF)  4. "Timeless" Toni Storm (c) (with Luther) 5. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) (with Stokely) 6. Ricochet 7. Death Riders (Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, and Wheeler Yuta) and The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson)  8. Kazuchika Okada (c) 9. The Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Kyle Fletcher, and Josh Alexander) (with Don Callis) 10.Will Ospreay
  • Dodaj nową pozycję...