Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Postaram się podsumować grę Śląska Wrocław - ...

Nie no, jedna, wielka kompromitacja.

Tu powinienes post zakonczyc :wink: Sobota i Patejuk to w zasadzie dwie godne wyroznienia persony. Reszta do odstrzalu. Najwiekszym problemem Slaska - poza oczywistymi brakami - jest slepa wiara w Sebastiana Mile. Niech on sobie bije te wolne i rozne, ale kreatywny to on juz dawno nie jest. Niestety, w kazdej akcji musi miec pilke i te akcje sie czesto wtedy koncza.

Stylem kopania w przod na afere, to idzie wygrac z Czarnogorcami. Przecietne kopacze ze Szwecji wygladaja jak Barcelona. Koniec tematu.

Martwie sie o dzisiejsze batalie. Jedynie jestem spokojny o Legie. Oni sobie dadza rade, bo maja nadmiar - jak na Polska lige - przebojowych zawodnikow. W naszym futbolu, tylko tacy sie licza. Techniki-klepacze nam srednio potrzebni, bo oni potrzebuja jeszcze kilku "technikow-klepaczy" w zespole - o taka sytuacje w polskim futbolu ciezko.

Lech gra padake wieksza od Slaska i z takimi tuzami jak Vujo i Slusarski, to beda walczyc o utrzymanie w lidze. Skoro ktos nigdy nie strzalal bramek, a teraz sytuacja kadrowa zmusza by na nich stawiac, to nie znaczy, ze ten ciezar udzwigna. O zdziesiatkowanej obronie i niepewnych bramkarzach mozna by jeszcze kilka slow napisac, ale nie widze sensu.

Ruch jest waleczny, to mi sie w nich niesamowicie podoba. Nie osaczaja sie i graja od poczatku, jakby nie mieli nic do stracenia. Szkoda, ze maja najciezszego rywala.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295197

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Chyba wszyscy widzieli, że to nie Helsinborg grał tak dobrze tylko to Wks grał tak do dupy, teraz trzeba mieć nadzieję, że pozostałe polskie zespoły nie przyniosą nam wstydu
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295198

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Tymczasem Legia przegrywa 0-2 w Austrii do końca zostało niewiele, bo ponad 10 minut, Wojskowi grają w dziesiątkę po tym, jak pewien szwab nabił Wawrzyniaka na rękę - Kuba dostał żółtą, po czym zaczął się kłócić z sędzią i dostał drugą...No nic, póki co okropna padaka i wciąż wydaje mi się, że jedynym zawodnikiem, któremu zależy jest bramkarz, Dusan Kuciak.

Edit:

skończyło się 1-2, trafił Ljuboja i...bramka daje większe nadzieje na rewanż, w którym, uważam, Legia ma duże szanse na awans, co nie zmienia faktu, że zagrali katastrofalnie.

Ruch przegrał chyba 0-2, Lech 0-3, a dołączając jeszcze kompromitacje Śląska mamy piękny obraz polskiej piłki :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295255

Tymczasem Legia przegrywa 0-2 w Austrii do końca zostało niewiele, bo ponad 10 minut, Wojskowi grają w dziesiątkę po tym, jak pewien szwab nabił Wawrzyniaka na rękę - Kuba dostał żółtą, po czym zaczął się kłócić z sędzią i dostał drugą...No nic, póki co okropna padaka i wciąż wydaje mi się, że jedynym zawodnikiem, któremu zależy jest bramkarz, Dusan Kuciak.

Edit:

skończyło się 1-2, trafił Ljuboja i...bramka daje większe nadzieje na rewanż, w którym, uważam, Legia ma duże szanse na awans, co nie zmienia faktu, że zagrali katastrofalnie.

Ruch przegrał chyba 0-2, Lech 0-3, a dołączając jeszcze kompromitacje Śląska mamy piękny obraz polskiej piłki :)

Ja oglądałem wojskowych i wcale nie uważam, żeby zagrali jakoś tragicznie, zwłaszcza w porównaniu do Ruchu, Lecha i przede wszystkim Śląska.

Ogólnie tragicznie wygląda sytuacja większości naszych klubów w europejskich pucharach, ale po meczu na Łużnikach ze Spartakiem wierzę, że wszystko jest możliwe :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295258

Jest dramatycznie. W polskiej piłce jest taka przypadłość niespotykana, że w czasach pieniędzy i miliona możliwości, nim coraz lepiej, z roku na rok jest coraz gorzej. Jedynie Legii można pogratulować tego, że mimo gry w dziesiątkę nie poddali się strzelili tego honorowego gola, który jeszcze daje im jakieś szanse w rewanżu na Pepsi Arenie. Ten sezon, pod względem "sukcesów" piłkarskich przypomina mi odrobinę ten, kiedy to mistrzem było Zagłębie, wicemistrzem - Bełchatów. Różnica jest tylko taka, że wówczas Lubinianie odpadli bodajże z Szachtarem i gra wyglądała dużo lepiej niż Śląska ze Szwedami. Inne kraje się rozwijają, polska piłka się cofa.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295261

z roku na rok jest coraz gorzej

Ostatnie lata były dosyć bogate, bo mieliśmy drużyny w fazach grupowych LE, więc nie mówiłbym, że z roku na rok jest coraz gorzej. To ten rok jest tak słaby, żeby nie powiedzieć tragiczny, bo znów wracamy do czasów, gdy dostajemy baty od każdego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295262

Na gorąco : Wstyd, hańba, masakra... jak my chcemy zwojować Europe bez transferów (porządnych!) i z Saganaowskimi, Niedzielanami czy Ślusarskimi w ataku a na dodatek mając w obronie : Arboledy, Astizy i inne kreatury.

Na chłodno : Dzięki ci Daniel za tą główkę bo dzięki tej bramce i grze Legii w 10 na 11 piłkarzy Ried w końcówce jestem pewny awansu Warszawy i znów będziemy mieli 2 drużyny w IV rundzie EL LE - co nie jest złym dorobkiem bo choćby taki sam był w 2011/2012 i coś się z tego dało wyciągnąć patrz wyjście z grupy przez Wisłę i Legie. :)

A Liga Mistrzów... po prostu sobie odpuśćmy - zróbmy porządek na szczeblu I ligowym i Ekstraklasy, zlikwidujmy ME - wykluczmy z futbolu prezesów pokroju Wojciechowski i dopiero realne planujmy tam grać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295263

Jedynie Legii można pogratulować tego, że mimo gry w dziesiątkę nie poddali się strzelili tego honorowego gola, który jeszcze daje im jakieś szanse w rewanżu na Pepsi Arenie.

Nie można im gratulować. Piszę to z ciężkim sercem jako kibic Legii, ale gratulować to im można było jak nie poddali się w Moskwie albo ogrywali Rapid Bukareszt, ale nie jak strzelają honorowego gola jakimś dekarzom z Austrii. Mimo tej kompromitacji jestem raczej o dziwo spokojny o wynik meczu rewanżowego i wydaje mi się, że Legia powinna pokonać Ried. W przeciwnym przypadku będzie wstyd i hańba.

W polskiej piłce jest taka przypadłość niespotykana, że w czasach pieniędzy i miliona możliwości, nim coraz lepiej, z roku na rok jest coraz gorzej.

Mnie to akurat nie dziwi. Wszyscy chcą oszczędzać i to przynosi teraz takie skutki, że mam nadzieje, że dzięki kilku wpierdolom w europucharach niektórzy ogarną się i zorientują, że żałując pieniędzy na kupno NIEZŁYCH piłkarzy, bo - szanujmy się - ale Gikiewicz, Cetnarski czy inne Sochy do tych z pewnością nie należą.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295268

Tak, można. Jako polski klub, z polską mentalnością powinni po grze w osłabieniu stracić jeszcze ze dwa gole. Tymczasem coś strzelili i nie są bez szans. Nie obchodzi mnie styl, obchodzi mnie wynik, który - patrząc na okoliczności - jest nie najgorszy. Nie napisałem, że zagrali wielki mecz, tylko, że nie padli całkowicie w trakcie gry w osłabieniu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295269

Tak, można. Jako polski klub, z polską mentalnością powinni po grze w osłabieniu stracić jeszcze ze dwa gole. Tymczasem coś strzelili i nie są bez szans. Nie obchodzi mnie styl, obchodzi mnie wynik, który - patrząc na okoliczności - jest nie najgorszy. Nie napisałem, że zagrali wielki mecz, tylko, że nie padli całkowicie w trakcie gry w osłabieniu.

Akurat w zeszłym roku pokazali, że właśnie grają do końca (przynajmniej w LE) a nie mają "polskiej mentalności", oczekiwania były większe, ale nadzieja na sukces pozostała.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295354

I jest znana przyczyna kolejnej kompromitacji Śląska, tym razem 1-3 na wyjeździe w rewanżu z Helsingborgiem! Orest Lenczyk stwierdził, że drużyna... jest zmęczona fizycznie i psychicznie! Czym fizycznie? Okresem przygotowawczym. Czym psychicznie? ...porażkami :lol: Niech to stanowi za podsumowanie tego, gdzie znajduje się polska piłka. Pozostaje wyrazić nadzieję, że kiedyś się to zmieni.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295878

I jest znana przyczyna kolejnej kompromitacji Śląska, tym razem 1-3 na wyjeździe w rewanżu z Helsingborgiem! Orest Lenczyk stwierdził, że drużyna... jest zmęczona fizycznie i psychicznie! Czym fizycznie? Okresem przygotowawczym. Czym psychicznie? ...porażkami :lol: Niech to stanowi za podsumowanie tego, gdzie znajduje się polska piłka. Pozostaje wyrazić nadzieję, że kiedyś się to zmieni.

I to jest właśnie idealne podsumowanie występów polskich drużyn w europejskich pucharach oraz całej polskiej piłki. Co do wczorajszego meczu jest pewna poprawa.... Śląsk strzelił gola :twisted: Jak to się mówi jaka liga taki mistrz. W tym roku doświadczyliśmy tego na własnej skórze. Porażka 1-6 w dwumeczu z mistrzem Szwecji jest moim zdaniem większą kompromitacją niż pamiętne odpadnięcie Wisły z Levadią Tallin.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295883

Potencjalni rywale Slaska:

Olympique Marsylia (Francja)

Metalist Charków (Ukraina)

Trabzonspor Kulubu (Turcja)

Hannover 96 (Niemcy)

Young Boys Berno (Szwajcaria)

Generalnie to nie dawalem szans Wroclawianom z zadna z tych ekip. Po tym, co przyszlo mi ogladac w meczu ze Szwedami - ktorzy notabene moga awansowac do LM, bo trafili Celtic - smiem twierdzic, ze mozemy sie juz pogodzic z porazka. Po zwyciestwo musialby wyjsc inny sklad - przynajmniej taki, ktory nie bedzie wszystkich pilek przepuszczal przez przewracajacego sie Mile. Losowanie bylo przeprowadzone dziwnym system zabijajacym emocje, a Slask trafil na solidny Hannover. Najlepiej byloby probowac kopac z Turkami lub Szwajcarami. Niemiecka maszyna pewnie przejedzie sie po nas, a nawet Sobiech moze nam strzelic kilka bramek z rozchodzaca sie obrona.

Potencjalni rywale Legii:

FC Viktoria Plzeň (Czechy)

FC Twente (Holandia)

SS Lazio (Włochy)

Rosenborg BK (Norwegia)

CSKA Moskwa (Rosja)

Jesli chodzi o Legie, to liczylem, ze trafia wlasnie na Rosenborg. Obok nich zaakceptowalbym tylko Viktorie - kazdy inny zespol by pewnie zrobil z nami robote. Norwegowie konskim truchtem weszli dwie rundy wczesniej i strasza tylko nazwa. Z kombinacyjna gra Warszawiakow, jest spora szansa, ze bedziemy mieli w rozgrywkach grupowych jeszcze co ogladac

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295980

Norwegowie konskim truchtem weszli dwie rundy wczesniej

Za to Legia pomęczyła się nieźle w trzeciej rundzie... Niby wczoraj Kosecki i Radović zawalili dwie sam na sam i mogło się skończyć 5-1, ale też nie wolno zapomnieć o Kuciaku, który kilka razy uratował dupę defensorom. No dobra, mieli wygrać i wygrali chociaż niezły horror był. We wczorajszym meczu z tego co widziałem (będąc na stadionie nie koncentrowałem się na meczu) to podobał mi się Ljuboja, który biegał (!) i zaliczył dwie asysty oraz zdobył bramkę. Plus dla niego. Tyle. Co do Rosenborga, to raczej wydaje mi się, że Wojskowi grają lepiej z teoretycznie lepszymi zespołami, więc nie stoją z pewnością na straconej pozycji, ale jakoś szczególnie nie będę się napalał, bo patrząc na grę obrońców w ostatnich meczach, to nie można być niczego pewny. Wolę być bardzo miło zaskoczony niż się rozczarować.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-295983

Tak może z innej beczki. Piękny mecz amerykanek w finale IO, zgniotły Japonki i aż żałowałem, że Japonki tak mało atakowały, Hope Solo jest super :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/166/#findComment-296000

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      No podejrzewam, że gość walił koniucha podczas podglądania ich, ale czy coś jeszcze?
    • HeymanGuy
      NJPW Battle In The Valley 2025 NJPW STRONG Openweight Title Match - Gabe Kidd (c) vs. Tomohiro Ishii: Powiem tak: od tego starcia zaczęliśmy od razu z wysokiego "C". Dwóch kolesi, którzy w ringu traktują siebie jak worek treningowy – tak to się robi w New Japan! Gabe Kidd to mistrz prowokacji, ale Ishii… ten gość to wrestlingowy czołg. Ta wymiana chopów była dzika. Cztery minuty siekania? To już nie była walka, to był survival. A potem Kidd jeszcze gryzie Ishii – ten koleś nie ma granic i dobrze. Remis w ostatniej sekundzie? Gdyby dali im 5 minut więcej, skończyłoby się to masakrą. Co do wyzwania na 30-minutowy Iron Man Match – w Chicago podczas Windy City Riot będzie się działo. NJPW STRONG Openweight Tag Team Title Match: World Class Wrecking Crew (c) vs. Roppongi ReVice: Kolejna walka, która trzymała solidny poziom. WCWC to świetnie zgrany duet, a Yoh i Rocky? Klasyczna, japońska precyzja. Było kilka fajnych momentów – przypadkowy superkick od Yoh na Rockym to taki moment WTF, który uwielbiam w tag-teamach. Isaacs i Nelson są jak maszyny – te kombinacje, stunner na partnerze… no, dobry stuff. Rocky dostaje bombę i koniec – brutalny, ale satysfakcjonujący finisz. Eight Woman Tag Team Elimination Match: Uwielbiam takie dynamiczne eliminacje, chociaż szkoda, że nie dano dziewczynom więcej czasu. Hanako to bestia – serio, wygląda jak gigantka przy reszcie stawki, a jej eliminacja Robbie zrobiła wrażenie. Ale AZM szybko pokazuje, że spryt wygrywa z siłą. Końcówka między Maiką i Anną? Klasa. Te dwie mogłyby spokojnie wykręcić singles match, który bym obejrzał z chęcią. Maika kończy jako jedyna ocalała – zasłużenie. NJPW World Television Title Match - El Phantasmo (c) vs. Jeff Cobb: Wow, to była totalna rozwałka. Cobb rzucający ELP po ringu jak szmacianą lalką, a potem ten moment, gdy ELP leci przez cały cholerny guardrail – no, to są te rzeczy, dla których warto oglądać NJPW. Double count-out? Frustracja, ale w tego słowa znaczeniu. Tylko pytanie: kiedy rewanż? Bo to musi być załatwione. Six Mixed Tag Team Match - Hiromu Takahashi, Mayu Iwatani & Yuka Sakazaki vs. House of Torture & Sumie Sakai: Absolutne złoto! Nie wiem, jak można nie mieć łez w oczach po czymś takim. To była walka bardziej emocjonalna niż techniczna, ale to nic. Sumie nie chciała oszustw, nawet będąc w zespole z House of Torture – respekt. A jak Yuka zerwała ogon… haha, scena fest! Końcówka? Przepiękna – te gesty, mowa Hiromu, cała otoczka. Jeśli to ma być ostatni rozdział kariery, to Sumie zakończyła go perfekcyjnie. Trochę kojarzę jej przeszłości i w sumie szkoda że już kończy. NEVER Openweight Title Match - Konosuke Takeshita (c) vs. KUSHIDA: Solidne, techniczne starcie, ale brakowało mi takiego "wow". Takeshita to bestia, a KUSHIDA jak zawsze pracował nad konkretną partią ciała – to już jego znak rozpoznawczy. Finisz był mocny, ale prawdziwy smaczek to wyzwanie dla Tanahashiego. Takeshita vs. Tanahashi? To będzie epickie. Idą z Konosuke na całość. Non-Title Match: IWGP World Champion Zack Sabre Jr vs. Hechicero: Zack Sabre Jr. znowu pokazuje, dlaczego jest królem technicznego wrestlingu. Hechicero starał się dotrzymać kroku, ale Sabre ma w sobie coś, co sprawia, że każda jego walka jest jak szachy na macie, które wygrywa bez dyskusji. Zaskakujący finisz, bo non-title daje tę niepewność, czy mistrz wygra. Świetna techniczna robota – "This is wrestling" chant? Absolutnie zasłużony, ZSJ przysypia ale jedno trzeba mu oddać, nikt nie potrafi tego co on, w sensie że tak uśpić i widza i przeciwnika.  IWGP Junior Heavyweight Title Match - El Desperado (c) vs. Taiji Ishimori: Klasa sama w sobie. Desperado broni pasa w stylu, który przypomina, dlaczego jest jednym z najlepszych w dywizji juniorów. Ishimori oszukuje, a potem dostaje to, na co zasłużył – porządne lanie. Stretch Muffler kontra Bone Lock – techniczny majstersztyk. Despe na koniec mówi do fanów i to po angielsku – to było eleganckie zakończenie świetnej gali. To była długa gala, ale warta każdej minuty, dlatego sobie rozbiłem oglądanie na wczoraj, a pisanie na dzisiaj. Ishii vs. Kidd to absolutna perełka, ale cała karta miała swoje momenty. Sumie Sakai i jej pożegnanie? Bezcenne. Komentarz? Veda i Walker są duetem idealnym. Jeśli NJPW tak zaczyna rok, to co nas czeka dalej? Jestem podekscytowany i jak na razie to oni najlepiej zaczęli 2025, choć ciężko nie zacząć robiąc 4 galę specjalne na wstępie.
    • Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
  • Dodaj nową pozycję...