Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

maly619, powiem tak - może na początku meczu było sporo chaosu i kopaniny, co mogło świadczyć o tym, że to ich pierwszy mecz o stawkę od jakiegoś tam czasu (równie dobrze mogło świadczyć o tym, że warunki im przeszkadzały :)), ale tak na dobrą sprawę, to gra Śląska wyglądała bardzo podobnie do gry z poprzedniej rundy, w której po prostu grali słabo (inna sprawa, że taką grą zdobyli mistrzostwo, no ale ułomność naszej ligi, to temat rzeka) i naprawdę będę bardzo zdziwiony jeżeli coś w pucharach w tym roku osiągną i nie wierzę, że ich styl się znacząco zmieni. Daję im max. rundę wstępną LE.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-293688

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Potwierdzone jest kto z kim zagra na Polish Masters.

Śląsk - Benfica Lizbona

PSV- Athletic Bilbao

czyli Ślask walczy o 3 miejsce teoretycznie

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-293942

Z Polish Masters to oglądałem tylko mecz Śląska z Benficą, spodziewałem się szczerze mówiąc mocnego wpierdolu dla WKSu, a tu się pozytywnie zdziwiłem, piękne wpadły te brameczki Elsnera i Soboty i to w ciągu dwóch minut, coś niesamowitego, no a później stało jak się stało. Ogólny dobre spotkanie, tyle, że widać było jak zawodnicy z Lizbony potrafią ładnie do siebie zagrywać, klepali aż miło. Niech się Śląsk teraz skupi na Lidze Mistrzów, no ale i tak szkoda, że przegrali.

Trofeo TIM

Juventus -- Milan -- Inter

Czekałem na ten turniej i jako fan Nerazzurrich się nie zawiodłem, Inter zwycięża, cieszy mnie to, tak jak 0 punktów dla AC Milanu. Tak jak w przypadku meczu Śląska to myślałem, że Juve pojedzie Zanettiego i przyjaciół z dobre 3:0, a i tu również miłe zaskoczenie 1:0. Chociaż jak patrzę na obronę Mediolanu to ręce opadają. Muszą to koniecznie naprawić, bo tak to wstyd z tym wyjść na mecz Ligi Europejskiej.. Ogólnie turniejek miły dla oka, można coś pooglądać w nudny wieczór.

1 miejsce: Inter Mediolan (6 punktów)

2 miejsce: Juventus Turyn (3 punkty)

3 miejsce: AC Milan (0 punktów)

Najbardziej rozwaliło mnie (gdyż oglądałem przez neta), że podczas 30 minuty każdego meczu puszczane były z 2,3 reklamy :D Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-294019

Jako że również jestem wielkim fanem Interu to także obejrzałem wczoraj Trofeo Tim i jestem bardzo zaniepokojony faktem iż Chivu we wszystkich sparingach gra w pierwszym składzie i to na środku obrony. Wczoraj udowodnił po raz kolejny że ma problemy z głową bo na boisku kompletnie nie myśli. Poza tym całkiem podobał mi się nasz skład, mimo braków Sneijdera, Alvareza i Pazziniego który jest na wylocie nad czym strasznie ubolewam. Mecz jednak były przyjemne dla oka. Gra 33 letniego Milito mnie tak strasznie cieszy że mam przez całe mecze interu banana na twarzy. Mimo wieku jest w wyśmienitej formie, wraca odbiera, rozgrywa, jest wszędzie. Coutinho natomiast za parę lat może stać się jednym z najlepszych piłkarzy świata bo ma niewyobrażalny talent. Ogólnie podoba mi się koncepcja trenera Interu Stramaccioniego gdyz jak sam powiedział w wywiadzie że podczas meczu z Juve gdy młody Mbaye nie radził sobie z Lichtsteinerem odrazu zmienił ustawienie z 4 4 2 na 3-5-2 i przesunął do lewej zanettiego dodatkowo i prawa flanka Juve umarła. Podoba mi się ze ten trener nie czeka jak Smuda z jednym składem i liczy na to że wszystko samo się jakoś ułoży tylko zmienia gdy widzi że nie idzie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-294059

Polish Masters wypadła bardzo dobrze. Spotkań niedzielnych niestety obejrzeć nie mogłem, ale te sobotnie utwierdziły mnie, że drużyny potraktowały ten turniej na serio. Oby takich więcej!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-294072

Zajebiście mi się podobało Polish Masters, w dumie to dopiero co wróciłem z Wrocławia. Nie dość, że jak na towarzyski turniej poziom był bardzo spoko (no może poza meczem PSV - Athletic) to i kibicie wypadli nieźle, a Ultrasi zrobili bardzo fajną oprawę. Fajnie tez, że nie było żadnego chamstwa w strone kibiców PSV czy SLB gdy ci zaczynali śpiewanie w swoich sektorach :P

Na dodatek zrobiłem sobie fotkę z przypadkowo spotkanymi zawodnikami jednego z moich ulubionych klubów - Benfiki. Ahhh, będzie co wspominać, szczególnie, że właśnie dla Benfiki wybrałem się na ten turniej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-294125

Legia przy piknikowej atmosferze przegrywa z Borussią Dortmund. Niby porażka jedną bramką z mistrzem Niemiec wstydu nie przynosi, ale żaden z zespołów nie potraktował na serio tego spotkania i na dobrą sprawę ciężko kogokolwiek wyróżnić w Warszawskim zespole. Odnotować można tylko dwie akcje Koseckiego - jedną na skrzydle po ograniu gracza Dortmundu oraz drugą po zejściu do środka i dobrym wyłożeniu piłki Golowi. Jak na 90 minut niewiele było tych pozytywnych momentów do wyłapania. Nasze trio z Borussii, mając 45 minut, zaprezentowało się przyzwoicie. Lewy wykorzystał jedyną sytuację jaką miał i ładnie zgrywał piłki wchodzącym pomocnikom, Kuba zrobił jedną fajną akcję, Piszczek wygrał parę piłek w obronie. Ogółem szału nie było. Po nudnym, odbębnionym meczu Legia może skupić się na następnym rywalu w LE, a Borussia dalej przygotowywać do sezonu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-294832

• Urządzenie:  Windows

i na dobrą sprawę ciężko kogokolwiek wyróżnić w Warszawskim zespole.

Ja bym sie pokusil o wyroznienie dla Koseckiego. Ostatnio przykuł moją uwage w eliminacjach do LE i jesli forme utrzyma, to ja go predzej czy pozniej widze w kadrze. Przebojowy malolat. Musi tylko potwierdzic te swoje atuty w meczu z wymagajacym rywalem (Borussia takim jest, ale nie w sparingu)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-294835

Ja prawie zasnąłem na stadionie przez tą piknikową atmosferę, no ale za to trzeba podziękować klubowi, który nie pozwolił wnieść flagi upamiętniającej Powstanie Warszawskie...W ogóle, to trochę pobiegał właśnie Kosecki - nie wiem, czy mu się tak chciało, czy tak bardzo chciał się pokazać przed BvB...Zastanawia mnie fakt, że Urban gada od paru tygodni, że u niego Ljuboja nie będzie grał na szpicy, po czym w drugiej połowie wpuszcza go na pozycje wysuniętego napastnika. Mecz bez historii i tyle.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-294836

Ja też dzisiaj byłem na Łazienkowskiej, licząc choćby na parę dobrych akcji z którejkolwiek strony, niestety obie strony nie starały się zaprezentować, przez co można było na trybunach usnąć, jedynym plusem Legii był moim zdaniem Kosecki, który pokazał swoją niezłą technikę, no i szybkość.

P.S Suler do odstrzału z miejsca

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-294844

Postaram się podsumować grę Śląska Wrocław - ...

Nie no, jedna, wielka kompromitacja. Przegrać u siebie 0-3 z Helsinborgiem to dramat. Mimo, że Śląsk jest słaby, to jednak taki wynik wydawał się niemożliwy do uzyskania. Aż żal coś takiego pokazywać w Europie - można mówić wiele, ale mogę się założyć, że Legia, Lech czy nawet Ruch takiej żenady by nie zaprezentował.

Heh, czasami mam marzenia ściętej głowy, by polska liga stała się czymś takim, jak Chiny. Jakby się pojawili jacyś inwestorzy, którzy wpompowali by dużo kasy w jakiś klub, pościągali jakieś znane nazwiska na ciepłą emeryturkę i może to by przekonało innych do tego, że kto nie idzie do przodu, ten się cofa. Bo z polską piłką tak jest - z roku na rok jest coraz gorzej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-295161

Nie jest tak żle, Szwedzi sobie odpuszczą rewanż to może wygramy mecz i zdobędziemy punkty do rankingu Fifa. :twisted:

Swoją drogą udział Śląska w el. LM jakoś mi był obojętny porównując to do poprzednich lat, nie chce wyjść na jakiegoś Nostradamusa, ale od wygranej z Wisła na koniec sezonu wiadome było, że jeszcze poczekamy rok na LM (co najmniej)...no chyba że by Wrocław przeprowadził transfery - ale dla mnie Grodzicki czy Kowalczyk (rezerwa ZL) takim nie były.

Na pocieszenie powiem ze liga szkocka (do której zawsze mam sentyment i darzą ogromną sympatią) jest jeszcze niżej niż Polska i stacza się na jeszcze większe dno. Dziś Celtic wygrał z mistrzem Finlandii 2-1 (przegrywając 0-1) :shock:

Nadzieją na lepsze jutro jest fakt że od tego sezonu z braku kasy (wydawania "zielonych" na prawo i lewą przez ostatnie 2 sezony) czołowe polskie kluby w tym sezonie będą stawiać na młodzież i transfery z Polski - wiec może tak awansujemy skoro tym innym sposobem się nie udaje do wielu lat... przynajmniej zyskamy w miarę zdolną młodzież.

Bym zapomniał

Rafał Ulatowski : " Ale brawa dla Patejuka", " Za to cenie Sobote" (strzał 4 metry obok bramki) - przynajmniej komentatorzy mają dobry nastrój.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-295169

Dokładnie tego się spodziewałem i nie jestem zaskoczony...bardziej zażenowany. No cóż, na co można było liczyć jak w przerwie pomiędzy sezonami stracili z połowę swojej kadry (może przesadzam) i obecnie są pewnie tak samo mocni jak nie wiem byłby Piast Gliwice albo Pogoń Szczecin, która przegrała 0-1 z Olimpią Grudziądz w I rundzie PP.

Śląsk to absolutne dno i żal mi, że coś takiego nas reprezentuje w pucharach. Żeby nie było, bo zaraz ktoś mi napisze, że Legia wcale lepiej nie grała w lidze, to nie mam prawa się wypowiadać na temat Wrocławian...Oczywiście. Teraz czas na WKS i mam nadzieje, że Mila i spółka dostaną porządną zjebę.

A wielki wyznacznik polskiego futbolu, to nie jest, bo równie dobrze wyznacznikiem może być to, że i Wisła, i Legia wyszły rok temu z grupy w LE i nie grały wcale źle w 1/16. Taki się Śląsk trafił jak trafiła się Wisła w 2009 i nic na to nie poradzimy.

Edytowane przez Adrian!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-295182

Rok temu szydziłem z Wisły, a dziś jest mi głupio i jestem przekonany, że drużyna z Krakowa ojebałaby ten Helsingborg nie dając im żadnych szans. Hańba i wstyd.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-295193

Śląsk to porażka totalna, tutaj nawet nie ma się co rozpisywać. Cudem przeszli przez poprzednią rundę, trafili najlepiej jak mogli, mówili nawet coś o awansie, ale wynik u siebie mówi wszystko, żałosne, upokarzające i aż chce się zapłakać nad naszą piłką. Ogólnie to jestem pewny, że gdyby nasze 3 drużyny, które są w LE trafiły tu zamiast Śląska dały by radę, ale cóż, tak to są realne szanse, że ze 2 drużyny w LE będziemy mieć.

PH93, nie wiem czy oglądałeś mecz Celticu, ale ja, jako ich wielki zwolennik oczywiście poświęciłem ten czas i wynik w żadnym stopniu nie odzwierciedla tego co działo się na boisku, Helsinki oddały 2 strzały (-,-), The Bhoys niestety nie byli skuteczni, ale raczej przy takiej różnicy klas rewanż nie powinien obfitować w niespodzianki, chociaż kto wie. Kryzys w szkockiej piłce będzie, tylko jeszcze nie dziś, dlatego mega ważne jest, by Celtic awansował do LM i z tego miejsca dostał kasy, bo liga bez Rangersów nie tylko traci poziomem, ale i finansowo i to się odbije, tylko każdy teraz się zastanawia na ile odbiję się na Celtach, osobiście mam nadzieję, że będą jedynym ligowcem trzymającym poziom i regularnie walczącym w Europie, oby zarząd nie skąpił kasy "bo mistrza i tak mamy w kieszeni" .. a co jeśli nie?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/165/#findComment-295195

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      No podejrzewam, że gość walił koniucha podczas podglądania ich, ale czy coś jeszcze?
    • HeymanGuy
      NJPW Battle In The Valley 2025 NJPW STRONG Openweight Title Match - Gabe Kidd (c) vs. Tomohiro Ishii: Powiem tak: od tego starcia zaczęliśmy od razu z wysokiego "C". Dwóch kolesi, którzy w ringu traktują siebie jak worek treningowy – tak to się robi w New Japan! Gabe Kidd to mistrz prowokacji, ale Ishii… ten gość to wrestlingowy czołg. Ta wymiana chopów była dzika. Cztery minuty siekania? To już nie była walka, to był survival. A potem Kidd jeszcze gryzie Ishii – ten koleś nie ma granic i dobrze. Remis w ostatniej sekundzie? Gdyby dali im 5 minut więcej, skończyłoby się to masakrą. Co do wyzwania na 30-minutowy Iron Man Match – w Chicago podczas Windy City Riot będzie się działo. NJPW STRONG Openweight Tag Team Title Match: World Class Wrecking Crew (c) vs. Roppongi ReVice: Kolejna walka, która trzymała solidny poziom. WCWC to świetnie zgrany duet, a Yoh i Rocky? Klasyczna, japońska precyzja. Było kilka fajnych momentów – przypadkowy superkick od Yoh na Rockym to taki moment WTF, który uwielbiam w tag-teamach. Isaacs i Nelson są jak maszyny – te kombinacje, stunner na partnerze… no, dobry stuff. Rocky dostaje bombę i koniec – brutalny, ale satysfakcjonujący finisz. Eight Woman Tag Team Elimination Match: Uwielbiam takie dynamiczne eliminacje, chociaż szkoda, że nie dano dziewczynom więcej czasu. Hanako to bestia – serio, wygląda jak gigantka przy reszcie stawki, a jej eliminacja Robbie zrobiła wrażenie. Ale AZM szybko pokazuje, że spryt wygrywa z siłą. Końcówka między Maiką i Anną? Klasa. Te dwie mogłyby spokojnie wykręcić singles match, który bym obejrzał z chęcią. Maika kończy jako jedyna ocalała – zasłużenie. NJPW World Television Title Match - El Phantasmo (c) vs. Jeff Cobb: Wow, to była totalna rozwałka. Cobb rzucający ELP po ringu jak szmacianą lalką, a potem ten moment, gdy ELP leci przez cały cholerny guardrail – no, to są te rzeczy, dla których warto oglądać NJPW. Double count-out? Frustracja, ale w tego słowa znaczeniu. Tylko pytanie: kiedy rewanż? Bo to musi być załatwione. Six Mixed Tag Team Match - Hiromu Takahashi, Mayu Iwatani & Yuka Sakazaki vs. House of Torture & Sumie Sakai: Absolutne złoto! Nie wiem, jak można nie mieć łez w oczach po czymś takim. To była walka bardziej emocjonalna niż techniczna, ale to nic. Sumie nie chciała oszustw, nawet będąc w zespole z House of Torture – respekt. A jak Yuka zerwała ogon… haha, scena fest! Końcówka? Przepiękna – te gesty, mowa Hiromu, cała otoczka. Jeśli to ma być ostatni rozdział kariery, to Sumie zakończyła go perfekcyjnie. Trochę kojarzę jej przeszłości i w sumie szkoda że już kończy. NEVER Openweight Title Match - Konosuke Takeshita (c) vs. KUSHIDA: Solidne, techniczne starcie, ale brakowało mi takiego "wow". Takeshita to bestia, a KUSHIDA jak zawsze pracował nad konkretną partią ciała – to już jego znak rozpoznawczy. Finisz był mocny, ale prawdziwy smaczek to wyzwanie dla Tanahashiego. Takeshita vs. Tanahashi? To będzie epickie. Idą z Konosuke na całość. Non-Title Match: IWGP World Champion Zack Sabre Jr vs. Hechicero: Zack Sabre Jr. znowu pokazuje, dlaczego jest królem technicznego wrestlingu. Hechicero starał się dotrzymać kroku, ale Sabre ma w sobie coś, co sprawia, że każda jego walka jest jak szachy na macie, które wygrywa bez dyskusji. Zaskakujący finisz, bo non-title daje tę niepewność, czy mistrz wygra. Świetna techniczna robota – "This is wrestling" chant? Absolutnie zasłużony, ZSJ przysypia ale jedno trzeba mu oddać, nikt nie potrafi tego co on, w sensie że tak uśpić i widza i przeciwnika.  IWGP Junior Heavyweight Title Match - El Desperado (c) vs. Taiji Ishimori: Klasa sama w sobie. Desperado broni pasa w stylu, który przypomina, dlaczego jest jednym z najlepszych w dywizji juniorów. Ishimori oszukuje, a potem dostaje to, na co zasłużył – porządne lanie. Stretch Muffler kontra Bone Lock – techniczny majstersztyk. Despe na koniec mówi do fanów i to po angielsku – to było eleganckie zakończenie świetnej gali. To była długa gala, ale warta każdej minuty, dlatego sobie rozbiłem oglądanie na wczoraj, a pisanie na dzisiaj. Ishii vs. Kidd to absolutna perełka, ale cała karta miała swoje momenty. Sumie Sakai i jej pożegnanie? Bezcenne. Komentarz? Veda i Walker są duetem idealnym. Jeśli NJPW tak zaczyna rok, to co nas czeka dalej? Jestem podekscytowany i jak na razie to oni najlepiej zaczęli 2025, choć ciężko nie zacząć robiąc 4 galę specjalne na wstępie.
    • Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
  • Dodaj nową pozycję...