Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co do króla strzelców to wyczytałem dzisiaj, że w przypadku równej ilości bramek będzie to zawodnik który najdalej zaszedł w turnieju, ale czy to prawda to nie wiem.
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2

Też tak myślałem na początek, ale na pewno tak nie ma. :P

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

To tak jakby decydowała kolejność alfabetyczna, bez sensu :-)

Na kogo stawiacie? Ja chciałbym tutaj wysokiego wyniku 3-3 dogrywka i 3-4 dla Włochów...to byłby wymarzony scenariusz dla mnie. Aczkolwiek nie ma większych szans na coś takiego dlatego też postawiłem na skromne 1-0 dla Włochów, bo Hiszpania wiele straciła w moich oczach po przeciętnych występach na tym Euro.

Wracając do króla strzelców to Mario Balloteli zasłużył na tą nagrodę (moim zdaniem)

Ja obstawiam 2:1 dla Włoch. Nie musicie mnie pytać ja zawsze jestem za "Squadra Azzurra". :) Po prostu lubię ten kraj. Zawsze chciałem tam pojechać. :) Co do meczu to naprawdę nie wiem. może być dogrywka, ale karne raczej nie. Są to ekipy, które zawsze coś wcisną pod koniec. Tak czy inaczej na pewno będzie dobre widowisko. :D

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

No i Hiszpania przechodzi do historii po 4-0 z Włochami. Trzeba to zaakceptować, ale trochę boli mnie to, że już za chwilę w mediach będzie jedno, wielkie rozpływanie się nad nimi, tymczasem zagrali tylko jeden mecz na fajnym poziomie. Ale "zwycięzców się nie osądza", także i ja nie będę. Dla Włochów awans do finału to był absolutny maks. Balotelli nie okazał się żadnym killerem, Pirlo również nie miał okazji do pokazania swoich umiejętności plus pechowy uraz Motty - te trzy czynniki doprowadziły do takiego, a nie innego wyniku. Wielki szacun należy się zwłaszcza Macie i Torresowi, którzy nie tylko strzelili po golu, ale i zostali najlepszymi w Europie w piłce klubowej i reprezentacyjnej.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Szkoda strasznie Włochów, przykro było patrzec na Pirlo...

Hiszpania do 1/2 nie grała wielkiej piłki, ale w finale zagrali wspaniale.. jak na złosc. Trudno są obecnie najlepsi na swiecie i trzeba to zakceptowac. Tyle w tym temacie bo na razie musze ochłonac po meczu. Brawa Włosi, zagrali wspaniały turniej i napewno trzeba ich doceniac, ale na 4:0 absolutnie nie zasłuzyli.

Hiszpania 4:0 Włochy

No i TV poszedł się j***ć. :/ Nie no żart. :P Na serio to wynik nie na finał. Nie zasłużyli Włosi na taką porażkę. Jako ich fana boli jakbym był sam Włochem. To był jedyny mecz Hiszpanii na tym euro, który dało się oglądać. Jeśli okażę się, że oni grali tak specjalnie, odpuścili sobie wszystkie mecze, bo wiedzieli, że wejdą do finału to się trochę zdenerwuje. Na ich miejscu pewnie też bym tak zrobił, no ale takie podejście mnie irytuje. :/ Wielki finał, w którym każdy chce się znaleźć, a oni robią wszystkich w jajo, grają zupełnie inaczej niż wcześniej, znacznie lepiej i cisną jak w meczu towarzyskim. Zamiast wybuchu radości, zwykle uśmieszki i pewność siebie. Dla mnie to zabija klimat dużego, piłkarskiego święta. Teraz znów "Hiszpania przechodzi do historii" itp. Real, Barca, repra, repra, Barca, Real, Barca, repra, Real... . Miałem już trochę dość Hiszpanii jak kiedyś Brazylii, ale teraz to chyba będzie dopiero fala. Włosi byli dzisiaj za słabi. Brawa dla Casillas'a. Chyba rozwiał moje wątpliwości kto jest najlepszym bramkarzem.

No i po mistrzostwach. Ten czas leci. Turniej na pewno mógł się podobać. 2 wyniki 0:0, ale dopiero w fazie pucharowej. Nikt się nie spodziewał chyba Włochów w finale. Zawiodły Holandia, Szwecja, nasi, Rosja, Francja straciła "power" po dwóch meczach. Obok "makaroniarzy" dla mnie największymi przegranymi są też Portugalia i Dania. Mieliśmy niespodzianki jak awans do ćwierćfinału Grecji. Były nieprzyjemne chwile jak słynne walki chuliganów, ale mam nadzieję, że wszyscy o tym zapomną. Dużo ludzi mówi, że jednak podobało im się tutaj np. Irlandczycy i mam nadzieję, że Polacy będą mieli dobrą opinię i zyskamy szanse na organizowanie jeszcze innych wydarzeń sportowych.

Wracając do poprzedniej dyskusji teraz 6 zawodników będzie królami strzelców. :o Kto złoty but? Pod nieobecność Villi, Torres był jego zastępcą. Słaba gra w Chealea i proszę. Jest jednym z królów. Niesamowite jak sport jest nieprzewidywalny.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Cud się zdarzył - Hiszpania zagrała najlepszy mecz na tych Mistrzostwach Europy. Nie wiem, jak drużyna, której przez całe Euro nie dało się oglądać, w ostatnim meczu nagle dostała kopa i zagrała bardzo dobrze. Szkoda mi Włochów, którym kibicowałem. Być może, był to ostatni turniej takich graczy jak Pirlo czy Buffon. Kolejna wielka impreza za 2 lata w Brazylii, ale wątpie by Brazylijczycy u siebie, pozwolili wygrać komuś innemu.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Szpakowski mówił coś o tym, że mecz nie był jednostronny, a prawda jest taka, że był i to mega. Włosi mieli może jakieś swoje okazje, ale to była za mało, a po zejściu Motty wszystko było już jasne.

Mimo iż nie lubię Hiszpanii, to przyznam, że w tym meczu zagrali dobrze. Mam nawet wrażenie, że Hiszpanie przez cały turniej grali jakby na niższym biegu, a dopiero finał zagrali w pełni sił, bo w końcu ich gra była trochę ciekawsza.

Jakbym miał tak podsumować mistrzostwa, to dla mnie najlepszą drużyną mistrzostw (czyli patrząc na wszystkie spotkania) byli Niemcy. W półfinale zagrali jednak słaby mecz i zasłużenie odpadli. Włosi z meczu na mecz się rozpędzali i grali coraz lepiej, ale to i tak było za mało na Hiszpanię, która jak powiedziałem, jakby wrzuciła wyższy bieg.

Królem strzelców został Torres, co jest z jednej strony śmieszne, a z drugiej jeśli zastanowimy się, to tak naprawdę nie ma napastnika który pokazał w tym turnieju coś mega.

Zresztą, chciałbym zaproponować taką małą zabawę. Niech każdy wstawi tu swoją jedenastkę CAŁYCH mistrzostw.

Moja jedenastka:

Buffon - mimo iż Casillas również rozegrał świetne mistrzostwa, to uważam, że to Buffon zasługuje na miano najlepszego GK mistrzostw, zwłaszcza za grę w ćwierć i półfinale, gdzie miał wiele bardzo dobrych interwencji.

Joao Pereira - miałem problem z wyborem prawego obrońcy, a nawet chciałem postawić na Gebre Selassie z Czech, który bardzo mi imponował. Stawiam jednak na defensora Portugalii.

Hummels, Pepe - mój wybór padł na tych środkowych obrońców, bo byli oni bardzo pewnymi punktami swoich reprezentacji jeśli chodzi o formację defensywną. Dodatkowo bardzo groźni przy stałych fragmentach, co Pepe udowodnił również golem.

Alba - nie miałem wątpliwości co do wyboru lewego obrońcy. Alba to jedno z odkryć tych mistrzostw, zwłaszcza dla mnie, osoby która nie zna tak dobrze składów innych drużyn w Hiszpanii niż Barca i Real :P Barcelona zrobiła świetny interes kupując go i chyba w końcu mają po tej stronie klasowego zawodnika.

Iniesta, Xavi, Pirlo - czyli środkowi pomocnicy. Ogólnie bardzo wielu środkowych wyróżniało się na tym Euro, jednak to ta trójka wybijała się poziomem i zdecydowanie decydowała o sile swojej drużyny.

C.Ronaldo - jako najlepszego lewego skrzydłowego Euro wybieram Ronaldo. Miał on ogromny wpływ na grę swojego zespołu, to on doprowadził Portugalię tak daleko i w pełni zasługuje na to wyróżnienie.

Gerrard - mam niesamowity problem z wyborem prawego skrzydłowego, dlatego wybrałem Gerrarda, bo mimo iż grał na środku, to wszystkie swoje asysty miał właśnie po wrzutkach z prawej strony ;P Wiem, że naciągane, ale nie potrafiłem wymyślić kogoś innego, a kapitan Liverpoolu rozegrał bardzo dobrze mistrzostwa i w dużym stopniu przyczynił się do wyjścia z grupy Anglików.

Torres - może i przed meczem finałowym zastanawiałbym się nad wyborem napastnika. Po finale nie miałem jednak wątpliwości, że Torres zasługuje na to wyróżnienie i tak jak pisałem wcześniej, uważam że jest niedoceniany i powinien grać w pierwszym składzie razem z prawdziwymi skrzydłowymi.

Co dziwne, mimo iż najlepszą drużyną moim zdaniem były Niemcy, w jedenastce jest tylko jeden. Problem polega jednak na tym, że ci najlepsi z Niemiec mieli o wiele lepszych konkurentów na swoich pozycjach (np. Lahm na lewej obronie, Neuer na bramce, czy Ozil i Khedira na środku pomocy).

No i jeszcze ostatnia rzecz, mianowicie wybór najlepszego zawodnika mistrzostw. Z niechęcią przyznaję, ale nagrodę tą przyznałbym Inieście. Nawet gdy Hiszpania grała nudną piłkę, to on imponował swoją grą.

Taką Hiszpanię ogląda się z zachwytem, w porównaniu z poprzednimi meczami ten był znakomity. Ogólnie szkoda mi Włochów 4:0 to chyba nie jest sprawiedliwość, kontuzja granie przez 30 minut w 10, ten mecz nie ułożył się po ich myśli, z drugiej strony finał to i tak można by powiedzieć, że sukces. Na ten moment zapowiada się kontynuacja dominacji Hiszpanów, zobaczymy co przyniosą Mistrzostwa Świata w Brazylii.

"...And Well, Well, Well. It is I, the Quintessential Stud Muffin... Joel..." -Extreme Wrestling Championship FOREVER

*CHRIS BENOIT 1967-2007*

16459104054f6a4155d2b46.jpg

• Urządzenie:  Windows

Zresztą, chciałbym zaproponować taką małą zabawę. Niech każdy wstawi tu swoją jedenastkę CAŁYCH mistrzostw.

Na szybko:

Casillas (Buffon) - Gebre Selassie (Arbeloa), Ramos (Pepe), Hummels (Pique), Alba (Coentrao) - Khedira (X.Alonso), Pirlo (Meireles), Xavi (Ozil), Iniesta (C.Ronaldo) - Torres (Fabregas), Balotelli (Mandzukic)

Z uwagi na konieczność pogodzenia Torresa i Mario B., ustawiam 4-4-2. Stąd też brak CR7 w pierwszym składzie.

A piłkarzem EURO wybieram, podobnie jak mały619, Iniestę. Na drugim miejscu - Casillas.

Casillas - Selassie, Ramos, Hummels, Alba (Pepe w meczu z Hiszpanią również zaimponował, ale Ramos wydaję mi się lepiej wypadł w całym turnieju) - Alonso, Pirlo, Iniesta, Xavi. Z napastnikami najtrudniej. Gomes, Torres, Balotelli, Mandžukić, Dzagojew. Nawet Ibre bym zaryzykował. Ma być 11 więc zostaje mi dwóch. Mam dylemat. Torres, Balotelli lub Gomes. Naprawdę nie wiem. :P

Zawodnik turnieju - Casillas. Iniesta drugi. :)

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Casillas - Johnson, Ramos, Hummels, Coentrao (ew. Alba) - Iniesta, Pirlo, Gerrard, Ronaldo - Ballotelli, Torres (jak gościa nienawidze, tak przyznać trzeba, że z wyjątkiem pierwszego meczu, był niesamowicie skuteczny. Tym bardziej, że często wchodził na końcówki spotkania. A jednak strzelił trzy bramki, chociaż powinien przynajmniej pięć. Widać, że dobrze czuje się w czerwonym, najgorszy mecz rozegrał grając na niebiesko :D).

Cud się zdarzył - Hiszpania zagrała najlepszy mecz na tych Mistrzostwach Europy.

Cudu żadnego nie było, bo każda drużyna gra mecz najlepszy i najgorszy. Na szczęście Hiszpanie zagrali tak w finale i Włosi nie mieli wielkich szans.

Królem strzelców został Torres, co jest z jednej strony śmieszne, a z drugiej jeśli zastanowimy się, to tak naprawdę nie ma napastnika który pokazał w tym turnieju coś mega.

Torres został jednym z 6 królów strzelców, wygrał tylko nagrodę Złotego Buta, którą dostaje tylko jeden zawodnik a decyduje o tym w dalszej kolejności asysty i minuty na boisku.

Widać teraz, że obaj nie mieliśmy racji i Hiszpanie potrafią naprawdę ładnie i skutecznie grać bez klasycznego napastnika, co pokazuje że nie ilość napastników w składzie jest ważna tylko zadania dla piłkarzy ofensywnych.

Co do wyboru jedenastki Euro to się nie pokuszę bo nie chciało mi się oglądać niektórych meczów, ale wyboru najlepszego piłkarza dokonam i wskaże jak większość z was na Iniestę, który może nie rozegrał meczu zapadającego w pamięć, ale w każdym był jednym z najlepszym na boisku. Szkoda tylko że ani Xavi ani Iniesta nie zdominowali tego turnieju bo wtedy mieliby szansę na Złotą Piłkę, a tak rozstrzygnie się zapewne miedzy Messim a Ronaldo.

Jeśli okażę się, że oni grali tak specjalnie, odpuścili sobie wszystkie mecze, bo wiedzieli, że wejdą do finału to się trochę zdenerwuje. Na ich miejscu pewnie też bym tak zrobił, no ale takie podejście mnie irytuje. :/ Wielki finał, w którym każdy chce się znaleźć, a oni robią wszystkich w jajo, grają zupełnie inaczej niż wcześniej, znacznie lepiej i cisną jak w meczu towarzyskim. Zamiast wybuchu radości, zwykle uśmieszki i pewność siebie. Dla mnie to zabija klimat dużego, piłkarskiego święta.

Na pewno nie grali specjalnie, ale być może lekko się oszczędzali a w finale zagrali na maksa. Inną sprawą jest postawa Włochów, którzy w tym jednym meczu stworzyli chyba więcej sytuacji niż poprzedni rywale Hiszpanów razem wzięci a dzięki takiej grze to i Hiszpanie mieli więcej miejsca. A co do wybuchu radości oni już w ostatnich minutach czuli się pewni więc chyba automatycznie mniejsza jest radość. Także ja bardziej się ucieszyłem po golu Fabregasa niż np po końcowym gwizdku wczoraj

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

moja jedenastka

-------------------------------Casillas-----------------

Balzaretti ---- Hummels ---- Pepe ---- Gebre Selassie

C.Ronaldo ---- Pirlo --- Moutinho ----Iniesta ---- Krohn-Dehli

------------------------------Balotelli------------------------

---Buffon

---Lahm

---Pique

---Mellberg

---Ramos

---Ribery

---Cabaye

---Veloso

---Xavi

---Fabregas

---Mandžukić

Rozczarowania turnieju:

- Holandia

- Francja

Nagrody jakie bym dał:

- Złoty But - Torres

- Złota Piłka - Pirlo

Jest mi strasznie głupio pisać cokolwiek. W każdym razie, wygrała drużyna, która była lepsza. Pokazała całkiem inny futbol niż w poprzednich meczach. Z ciężkim sercem gratuluje im zwycięstwa.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      1. Megan Bayne and Penelope Ford vs. Anna Jay and Harley Cameron - Tag team match 2. Jamie Hayter vs. Mercedes Moné - 2025 Women's Owen Hart Foundation Cup Tournament Final The winner earns an AEW Women's World Championship match at All In. 3. The Hurt Syndicate (Bobby Lashley and Shelton Benjamin) (c) (with MVP and MJF) vs. The Sons of Texas (Dustin Rhodes and Sammy Guevara) - Tag team match for the AEW World Tag Team Championship 4. "Timeless" Toni Storm (c) (with Luther) vs. Mina Shirakawa - Singles match for the AEW Women's World Championship 5. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) (with Stokely) vs. Daniel Garcia and Nigel McGuinness - Tag team match 6. Mark Briscoe vs. Ricochet - Stretcher match 7. Kenny Omega, Swerve Strickland, Willow Nightingale, and The Opps (Samoa Joe, Powerhouse Hobbs, and Katsuyori Shibata) vs. Death Riders (Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, and Wheeler Yuta) and The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) - Anarchy in the Arena match 8. Kazuchika Okada (c) vs. "Speedball" Mike Bailey - Singles match for the AEW Continental Championship 9. The Paragon (Adam Cole, Kyle O'Reilly, and Roderick Strong) vs. The Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Kyle Fletcher, and Josh Alexander) (with Don Callis) - Trios match 10. "Hangman" Adam Page vs. Will Ospreay - 2025 Men's Owen Hart Foundation Cup Tournament Final The winner earns an AEW World Championship match at All In.
    • Attitude
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 9 Data: 24.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Himeji, Hyogo, Japan Arena: Arcrea Himeji Publiczność: 1.136 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Aigor
      1. Megan Bayne and Penelope Ford vs. Anna Jay and Harley Cameron - Tag team match   2. Jamie Hayter vs. Mercedes Moné - 2025 Women's Owen Hart Foundation Cup Tournament Final The winner earns an AEW Women's World Championship match at All In.   3. The Hurt Syndicate (Bobby Lashley and Shelton Benjamin) (c) (with MVP and MJF) vs. The Sons of Texas (Dustin Rhodes and Sammy Guevara) - Tag team match for the AEW World Tag Team Championship   4. "Timeless" Toni Storm (c) (with Luther) vs. Mina Shirakawa - Singles match for the AEW Women's World Championship   5. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) (with Stokely) vs. Daniel Garcia and Nigel McGuinness - Tag team match   6. Mark Briscoe vs. Ricochet - Stretcher match   7. Kenny Omega, Swerve Strickland, Willow Nightingale, and The Opps (Samoa Joe, Powerhouse Hobbs, and Katsuyori Shibata) vs. Death Riders (Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, and Wheeler Yuta) and The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) - Anarchy in the Arena match   8. Kazuchika Okada (c) vs. "Speedball" Mike Bailey - Singles match for the AEW Continental Championship   9. The Paragon (Adam Cole, Kyle O'Reilly, and Roderick Strong) vs. The Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Kyle Fletcher, and Josh Alexander) (with Don Callis) - Trios match   10. "Hangman" Adam Page vs. Will Ospreay - 2025 Men's Owen Hart Foundation Cup Tournament Final The winner earns an AEW World Championship match
    • MattDevitto
  • Dodaj nową pozycję...