Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co do króla strzelców to wyczytałem dzisiaj, że w przypadku równej ilości bramek będzie to zawodnik który najdalej zaszedł w turnieju, ale czy to prawda to nie wiem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291886

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Też tak myślałem na początek, ale na pewno tak nie ma. :P
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291889

To tak jakby decydowała kolejność alfabetyczna, bez sensu :-)

Na kogo stawiacie? Ja chciałbym tutaj wysokiego wyniku 3-3 dogrywka i 3-4 dla Włochów...to byłby wymarzony scenariusz dla mnie. Aczkolwiek nie ma większych szans na coś takiego dlatego też postawiłem na skromne 1-0 dla Włochów, bo Hiszpania wiele straciła w moich oczach po przeciętnych występach na tym Euro.

Wracając do króla strzelców to Mario Balloteli zasłużył na tą nagrodę (moim zdaniem)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291890

Ja obstawiam 2:1 dla Włoch. Nie musicie mnie pytać ja zawsze jestem za "Squadra Azzurra". :) Po prostu lubię ten kraj. Zawsze chciałem tam pojechać. :) Co do meczu to naprawdę nie wiem. może być dogrywka, ale karne raczej nie. Są to ekipy, które zawsze coś wcisną pod koniec. Tak czy inaczej na pewno będzie dobre widowisko. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291891

No i Hiszpania przechodzi do historii po 4-0 z Włochami. Trzeba to zaakceptować, ale trochę boli mnie to, że już za chwilę w mediach będzie jedno, wielkie rozpływanie się nad nimi, tymczasem zagrali tylko jeden mecz na fajnym poziomie. Ale "zwycięzców się nie osądza", także i ja nie będę. Dla Włochów awans do finału to był absolutny maks. Balotelli nie okazał się żadnym killerem, Pirlo również nie miał okazji do pokazania swoich umiejętności plus pechowy uraz Motty - te trzy czynniki doprowadziły do takiego, a nie innego wyniku. Wielki szacun należy się zwłaszcza Macie i Torresowi, którzy nie tylko strzelili po golu, ale i zostali najlepszymi w Europie w piłce klubowej i reprezentacyjnej.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291897

Szkoda strasznie Włochów, przykro było patrzec na Pirlo...

Hiszpania do 1/2 nie grała wielkiej piłki, ale w finale zagrali wspaniale.. jak na złosc. Trudno są obecnie najlepsi na swiecie i trzeba to zakceptowac. Tyle w tym temacie bo na razie musze ochłonac po meczu. Brawa Włosi, zagrali wspaniały turniej i napewno trzeba ich doceniac, ale na 4:0 absolutnie nie zasłuzyli.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291900

Hiszpania 4:0 Włochy

No i TV poszedł się j***ć. :/ Nie no żart. :P Na serio to wynik nie na finał. Nie zasłużyli Włosi na taką porażkę. Jako ich fana boli jakbym był sam Włochem. To był jedyny mecz Hiszpanii na tym euro, który dało się oglądać. Jeśli okażę się, że oni grali tak specjalnie, odpuścili sobie wszystkie mecze, bo wiedzieli, że wejdą do finału to się trochę zdenerwuje. Na ich miejscu pewnie też bym tak zrobił, no ale takie podejście mnie irytuje. :/ Wielki finał, w którym każdy chce się znaleźć, a oni robią wszystkich w jajo, grają zupełnie inaczej niż wcześniej, znacznie lepiej i cisną jak w meczu towarzyskim. Zamiast wybuchu radości, zwykle uśmieszki i pewność siebie. Dla mnie to zabija klimat dużego, piłkarskiego święta. Teraz znów "Hiszpania przechodzi do historii" itp. Real, Barca, repra, repra, Barca, Real, Barca, repra, Real... . Miałem już trochę dość Hiszpanii jak kiedyś Brazylii, ale teraz to chyba będzie dopiero fala. Włosi byli dzisiaj za słabi. Brawa dla Casillas'a. Chyba rozwiał moje wątpliwości kto jest najlepszym bramkarzem.

No i po mistrzostwach. Ten czas leci. Turniej na pewno mógł się podobać. 2 wyniki 0:0, ale dopiero w fazie pucharowej. Nikt się nie spodziewał chyba Włochów w finale. Zawiodły Holandia, Szwecja, nasi, Rosja, Francja straciła "power" po dwóch meczach. Obok "makaroniarzy" dla mnie największymi przegranymi są też Portugalia i Dania. Mieliśmy niespodzianki jak awans do ćwierćfinału Grecji. Były nieprzyjemne chwile jak słynne walki chuliganów, ale mam nadzieję, że wszyscy o tym zapomną. Dużo ludzi mówi, że jednak podobało im się tutaj np. Irlandczycy i mam nadzieję, że Polacy będą mieli dobrą opinię i zyskamy szanse na organizowanie jeszcze innych wydarzeń sportowych.

Wracając do poprzedniej dyskusji teraz 6 zawodników będzie królami strzelców. :o Kto złoty but? Pod nieobecność Villi, Torres był jego zastępcą. Słaba gra w Chealea i proszę. Jest jednym z królów. Niesamowite jak sport jest nieprzewidywalny.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291901

• Urządzenie:  Android

Cud się zdarzył - Hiszpania zagrała najlepszy mecz na tych Mistrzostwach Europy. Nie wiem, jak drużyna, której przez całe Euro nie dało się oglądać, w ostatnim meczu nagle dostała kopa i zagrała bardzo dobrze. Szkoda mi Włochów, którym kibicowałem. Być może, był to ostatni turniej takich graczy jak Pirlo czy Buffon. Kolejna wielka impreza za 2 lata w Brazylii, ale wątpie by Brazylijczycy u siebie, pozwolili wygrać komuś innemu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291902

• Urządzenie:  Windows

Szpakowski mówił coś o tym, że mecz nie był jednostronny, a prawda jest taka, że był i to mega. Włosi mieli może jakieś swoje okazje, ale to była za mało, a po zejściu Motty wszystko było już jasne.

Mimo iż nie lubię Hiszpanii, to przyznam, że w tym meczu zagrali dobrze. Mam nawet wrażenie, że Hiszpanie przez cały turniej grali jakby na niższym biegu, a dopiero finał zagrali w pełni sił, bo w końcu ich gra była trochę ciekawsza.

Jakbym miał tak podsumować mistrzostwa, to dla mnie najlepszą drużyną mistrzostw (czyli patrząc na wszystkie spotkania) byli Niemcy. W półfinale zagrali jednak słaby mecz i zasłużenie odpadli. Włosi z meczu na mecz się rozpędzali i grali coraz lepiej, ale to i tak było za mało na Hiszpanię, która jak powiedziałem, jakby wrzuciła wyższy bieg.

Królem strzelców został Torres, co jest z jednej strony śmieszne, a z drugiej jeśli zastanowimy się, to tak naprawdę nie ma napastnika który pokazał w tym turnieju coś mega.

Zresztą, chciałbym zaproponować taką małą zabawę. Niech każdy wstawi tu swoją jedenastkę CAŁYCH mistrzostw.

Moja jedenastka:

Buffon - mimo iż Casillas również rozegrał świetne mistrzostwa, to uważam, że to Buffon zasługuje na miano najlepszego GK mistrzostw, zwłaszcza za grę w ćwierć i półfinale, gdzie miał wiele bardzo dobrych interwencji.

Joao Pereira - miałem problem z wyborem prawego obrońcy, a nawet chciałem postawić na Gebre Selassie z Czech, który bardzo mi imponował. Stawiam jednak na defensora Portugalii.

Hummels, Pepe - mój wybór padł na tych środkowych obrońców, bo byli oni bardzo pewnymi punktami swoich reprezentacji jeśli chodzi o formację defensywną. Dodatkowo bardzo groźni przy stałych fragmentach, co Pepe udowodnił również golem.

Alba - nie miałem wątpliwości co do wyboru lewego obrońcy. Alba to jedno z odkryć tych mistrzostw, zwłaszcza dla mnie, osoby która nie zna tak dobrze składów innych drużyn w Hiszpanii niż Barca i Real :P Barcelona zrobiła świetny interes kupując go i chyba w końcu mają po tej stronie klasowego zawodnika.

Iniesta, Xavi, Pirlo - czyli środkowi pomocnicy. Ogólnie bardzo wielu środkowych wyróżniało się na tym Euro, jednak to ta trójka wybijała się poziomem i zdecydowanie decydowała o sile swojej drużyny.

C.Ronaldo - jako najlepszego lewego skrzydłowego Euro wybieram Ronaldo. Miał on ogromny wpływ na grę swojego zespołu, to on doprowadził Portugalię tak daleko i w pełni zasługuje na to wyróżnienie.

Gerrard - mam niesamowity problem z wyborem prawego skrzydłowego, dlatego wybrałem Gerrarda, bo mimo iż grał na środku, to wszystkie swoje asysty miał właśnie po wrzutkach z prawej strony ;P Wiem, że naciągane, ale nie potrafiłem wymyślić kogoś innego, a kapitan Liverpoolu rozegrał bardzo dobrze mistrzostwa i w dużym stopniu przyczynił się do wyjścia z grupy Anglików.

Torres - może i przed meczem finałowym zastanawiałbym się nad wyborem napastnika. Po finale nie miałem jednak wątpliwości, że Torres zasługuje na to wyróżnienie i tak jak pisałem wcześniej, uważam że jest niedoceniany i powinien grać w pierwszym składzie razem z prawdziwymi skrzydłowymi.

Co dziwne, mimo iż najlepszą drużyną moim zdaniem były Niemcy, w jedenastce jest tylko jeden. Problem polega jednak na tym, że ci najlepsi z Niemiec mieli o wiele lepszych konkurentów na swoich pozycjach (np. Lahm na lewej obronie, Neuer na bramce, czy Ozil i Khedira na środku pomocy).

No i jeszcze ostatnia rzecz, mianowicie wybór najlepszego zawodnika mistrzostw. Z niechęcią przyznaję, ale nagrodę tą przyznałbym Inieście. Nawet gdy Hiszpania grała nudną piłkę, to on imponował swoją grą.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291903

Taką Hiszpanię ogląda się z zachwytem, w porównaniu z poprzednimi meczami ten był znakomity. Ogólnie szkoda mi Włochów 4:0 to chyba nie jest sprawiedliwość, kontuzja granie przez 30 minut w 10, ten mecz nie ułożył się po ich myśli, z drugiej strony finał to i tak można by powiedzieć, że sukces. Na ten moment zapowiada się kontynuacja dominacji Hiszpanów, zobaczymy co przyniosą Mistrzostwa Świata w Brazylii.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291905

Zresztą, chciałbym zaproponować taką małą zabawę. Niech każdy wstawi tu swoją jedenastkę CAŁYCH mistrzostw.

Na szybko:

Casillas (Buffon) - Gebre Selassie (Arbeloa), Ramos (Pepe), Hummels (Pique), Alba (Coentrao) - Khedira (X.Alonso), Pirlo (Meireles), Xavi (Ozil), Iniesta (C.Ronaldo) - Torres (Fabregas), Balotelli (Mandzukic)

Z uwagi na konieczność pogodzenia Torresa i Mario B., ustawiam 4-4-2. Stąd też brak CR7 w pierwszym składzie.

A piłkarzem EURO wybieram, podobnie jak mały619, Iniestę. Na drugim miejscu - Casillas.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291907

Casillas - Selassie, Ramos, Hummels, Alba (Pepe w meczu z Hiszpanią również zaimponował, ale Ramos wydaję mi się lepiej wypadł w całym turnieju) - Alonso, Pirlo, Iniesta, Xavi. Z napastnikami najtrudniej. Gomes, Torres, Balotelli, Mandžukić, Dzagojew. Nawet Ibre bym zaryzykował. Ma być 11 więc zostaje mi dwóch. Mam dylemat. Torres, Balotelli lub Gomes. Naprawdę nie wiem. :P

Zawodnik turnieju - Casillas. Iniesta drugi. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291909

Casillas - Johnson, Ramos, Hummels, Coentrao (ew. Alba) - Iniesta, Pirlo, Gerrard, Ronaldo - Ballotelli, Torres (jak gościa nienawidze, tak przyznać trzeba, że z wyjątkiem pierwszego meczu, był niesamowicie skuteczny. Tym bardziej, że często wchodził na końcówki spotkania. A jednak strzelił trzy bramki, chociaż powinien przynajmniej pięć. Widać, że dobrze czuje się w czerwonym, najgorszy mecz rozegrał grając na niebiesko :D).
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291910

Cud się zdarzył - Hiszpania zagrała najlepszy mecz na tych Mistrzostwach Europy.

Cudu żadnego nie było, bo każda drużyna gra mecz najlepszy i najgorszy. Na szczęście Hiszpanie zagrali tak w finale i Włosi nie mieli wielkich szans.

Królem strzelców został Torres, co jest z jednej strony śmieszne, a z drugiej jeśli zastanowimy się, to tak naprawdę nie ma napastnika który pokazał w tym turnieju coś mega.

Torres został jednym z 6 królów strzelców, wygrał tylko nagrodę Złotego Buta, którą dostaje tylko jeden zawodnik a decyduje o tym w dalszej kolejności asysty i minuty na boisku.

Widać teraz, że obaj nie mieliśmy racji i Hiszpanie potrafią naprawdę ładnie i skutecznie grać bez klasycznego napastnika, co pokazuje że nie ilość napastników w składzie jest ważna tylko zadania dla piłkarzy ofensywnych.

Co do wyboru jedenastki Euro to się nie pokuszę bo nie chciało mi się oglądać niektórych meczów, ale wyboru najlepszego piłkarza dokonam i wskaże jak większość z was na Iniestę, który może nie rozegrał meczu zapadającego w pamięć, ale w każdym był jednym z najlepszym na boisku. Szkoda tylko że ani Xavi ani Iniesta nie zdominowali tego turnieju bo wtedy mieliby szansę na Złotą Piłkę, a tak rozstrzygnie się zapewne miedzy Messim a Ronaldo.

Jeśli okażę się, że oni grali tak specjalnie, odpuścili sobie wszystkie mecze, bo wiedzieli, że wejdą do finału to się trochę zdenerwuje. Na ich miejscu pewnie też bym tak zrobił, no ale takie podejście mnie irytuje. :/ Wielki finał, w którym każdy chce się znaleźć, a oni robią wszystkich w jajo, grają zupełnie inaczej niż wcześniej, znacznie lepiej i cisną jak w meczu towarzyskim. Zamiast wybuchu radości, zwykle uśmieszki i pewność siebie. Dla mnie to zabija klimat dużego, piłkarskiego święta.

Na pewno nie grali specjalnie, ale być może lekko się oszczędzali a w finale zagrali na maksa. Inną sprawą jest postawa Włochów, którzy w tym jednym meczu stworzyli chyba więcej sytuacji niż poprzedni rywale Hiszpanów razem wzięci a dzięki takiej grze to i Hiszpanie mieli więcej miejsca. A co do wybuchu radości oni już w ostatnich minutach czuli się pewni więc chyba automatycznie mniejsza jest radość. Także ja bardziej się ucieszyłem po golu Fabregasa niż np po końcowym gwizdku wczoraj

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291920

moja jedenastka

-------------------------------Casillas-----------------

Balzaretti ---- Hummels ---- Pepe ---- Gebre Selassie

C.Ronaldo ---- Pirlo --- Moutinho ----Iniesta ---- Krohn-Dehli

------------------------------Balotelli------------------------

---Buffon

---Lahm

---Pique

---Mellberg

---Ramos

---Ribery

---Cabaye

---Veloso

---Xavi

---Fabregas

---Mandžukić

Rozczarowania turnieju:

- Holandia

- Francja

Nagrody jakie bym dał:

- Złoty But - Torres

- Złota Piłka - Pirlo

Jest mi strasznie głupio pisać cokolwiek. W każdym razie, wygrała drużyna, która była lepsza. Pokazała całkiem inny futbol niż w poprzednich meczach. Z ciężkim sercem gratuluje im zwycięstwa.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/161/#findComment-291923

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      NJPW Battle In The Valley 2025 NJPW STRONG Openweight Title Match - Gabe Kidd (c) vs. Tomohiro Ishii: Powiem tak: od tego starcia zaczęliśmy od razu z wysokiego "C". Dwóch kolesi, którzy w ringu traktują siebie jak worek treningowy – tak to się robi w New Japan! Gabe Kidd to mistrz prowokacji, ale Ishii… ten gość to wrestlingowy czołg. Ta wymiana chopów była dzika. Cztery minuty siekania? To już nie była walka, to był survival. A potem Kidd jeszcze gryzie Ishii – ten koleś nie ma granic i dobrze. Remis w ostatniej sekundzie? Gdyby dali im 5 minut więcej, skończyłoby się to masakrą. Co do wyzwania na 30-minutowy Iron Man Match – w Chicago podczas Windy City Riot będzie się działo. NJPW STRONG Openweight Tag Team Title Match: World Class Wrecking Crew (c) vs. Roppongi ReVice: Kolejna walka, która trzymała solidny poziom. WCWC to świetnie zgrany duet, a Yoh i Rocky? Klasyczna, japońska precyzja. Było kilka fajnych momentów – przypadkowy superkick od Yoh na Rockym to taki moment WTF, który uwielbiam w tag-teamach. Isaacs i Nelson są jak maszyny – te kombinacje, stunner na partnerze… no, dobry stuff. Rocky dostaje bombę i koniec – brutalny, ale satysfakcjonujący finisz. Eight Woman Tag Team Elimination Match: Uwielbiam takie dynamiczne eliminacje, chociaż szkoda, że nie dano dziewczynom więcej czasu. Hanako to bestia – serio, wygląda jak gigantka przy reszcie stawki, a jej eliminacja Robbie zrobiła wrażenie. Ale AZM szybko pokazuje, że spryt wygrywa z siłą. Końcówka między Maiką i Anną? Klasa. Te dwie mogłyby spokojnie wykręcić singles match, który bym obejrzał z chęcią. Maika kończy jako jedyna ocalała – zasłużenie. NJPW World Television Title Match - El Phantasmo (c) vs. Jeff Cobb: Wow, to była totalna rozwałka. Cobb rzucający ELP po ringu jak szmacianą lalką, a potem ten moment, gdy ELP leci przez cały cholerny guardrail – no, to są te rzeczy, dla których warto oglądać NJPW. Double count-out? Frustracja, ale w tego słowa znaczeniu. Tylko pytanie: kiedy rewanż? Bo to musi być załatwione. Six Mixed Tag Team Match - Hiromu Takahashi, Mayu Iwatani & Yuka Sakazaki vs. House of Torture & Sumie Sakai: Absolutne złoto! Nie wiem, jak można nie mieć łez w oczach po czymś takim. To była walka bardziej emocjonalna niż techniczna, ale to nic. Sumie nie chciała oszustw, nawet będąc w zespole z House of Torture – respekt. A jak Yuka zerwała ogon… haha, scena fest! Końcówka? Przepiękna – te gesty, mowa Hiromu, cała otoczka. Jeśli to ma być ostatni rozdział kariery, to Sumie zakończyła go perfekcyjnie. Trochę kojarzę jej przeszłości i w sumie szkoda że już kończy. NEVER Openweight Title Match - Konosuke Takeshita (c) vs. KUSHIDA: Solidne, techniczne starcie, ale brakowało mi takiego "wow". Takeshita to bestia, a KUSHIDA jak zawsze pracował nad konkretną partią ciała – to już jego znak rozpoznawczy. Finisz był mocny, ale prawdziwy smaczek to wyzwanie dla Tanahashiego. Takeshita vs. Tanahashi? To będzie epickie. Idą z Konosuke na całość. Non-Title Match: IWGP World Champion Zack Sabre Jr vs. Hechicero: Zack Sabre Jr. znowu pokazuje, dlaczego jest królem technicznego wrestlingu. Hechicero starał się dotrzymać kroku, ale Sabre ma w sobie coś, co sprawia, że każda jego walka jest jak szachy na macie, które wygrywa bez dyskusji. Zaskakujący finisz, bo non-title daje tę niepewność, czy mistrz wygra. Świetna techniczna robota – "This is wrestling" chant? Absolutnie zasłużony, ZSJ przysypia ale jedno trzeba mu oddać, nikt nie potrafi tego co on, w sensie że tak uśpić i widza i przeciwnika.  IWGP Junior Heavyweight Title Match - El Desperado (c) vs. Taiji Ishimori: Klasa sama w sobie. Desperado broni pasa w stylu, który przypomina, dlaczego jest jednym z najlepszych w dywizji juniorów. Ishimori oszukuje, a potem dostaje to, na co zasłużył – porządne lanie. Stretch Muffler kontra Bone Lock – techniczny majstersztyk. Despe na koniec mówi do fanów i to po angielsku – to było eleganckie zakończenie świetnej gali. To była długa gala, ale warta każdej minuty, dlatego sobie rozbiłem oglądanie na wczoraj, a pisanie na dzisiaj. Ishii vs. Kidd to absolutna perełka, ale cała karta miała swoje momenty. Sumie Sakai i jej pożegnanie? Bezcenne. Komentarz? Veda i Walker są duetem idealnym. Jeśli NJPW tak zaczyna rok, to co nas czeka dalej? Jestem podekscytowany i jak na razie to oni najlepiej zaczęli 2025, choć ciężko nie zacząć robiąc 4 galę specjalne na wstępie.
    • Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
  • Dodaj nową pozycję...