Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Gadalem dzis z kumpel z Lecha i Peszko ponoc podpisal pol roczny kontrakt!! (dla mnie glupota!!) chyba ze Koln sie utrzyma to automatycznie ma byc przedluzony o 2-3 lata z podwyzka :)

Akurat to, że pół roku kontraktu z drużyną, która jest głównym kandydatem do spadku to najmądrzejsza rzecz w serialu "Peszko przechodzi do Koeln". Jak Koeln spadnie to reprezentant Polski nie będzie grał w 2 bundeslidze przynajmniej.

A tak w ogóle to kiepsko dla polskiej piłki, że Peszko odchodzi w tym momencie. Lech kontynuuje przygodę w LE a Braga jest w jego zasięgu. Szkoda więc, że Lech zostaje osłabiony w takim momencie. Wiadomo, że każdy lepszy piłkarz spieprza z naszej ligi ale Peszko mógłby odejść po sezonie a nie teraz.

Co do Tshibamby to nie ma co za nim płakać. Ale Lech musi sprowadzić co najmniej dwóch napastników, żeby nie dochodziło do sytuacji jak w meczu z Juve w Poznaniu, że po zejściu Rudnevsa nie było żadnego napastnika na ławce, którego można by było wpuścić na boisko. Konkluzja - lepszy przeciętniak Tshibamba niż nikt.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

KACPERt we wloszech na Cassano sie mowi Fanantonio ;)

Ghostwriter czy ja wiem z tym polrocznym kontraktem tak dobrze bo jezeli Koln spadnie a Peszko jakos sie nie wybije to wiadomo jak to sie niestety skonczy:/

PS ponoc Koln tez jest zainteresowany Wichniarkiem :D

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Ghostwriter czy ja wiem z tym polrocznym kontraktem tak dobrze bo jezeli Koln spadnie a Peszko jakos sie nie wybije to wiadomo jak to sie niestety skonczy:/

Niby jak się ma skończyć?

Ja też uważam, że półroczny kontrakt to dobra opcja. Bundesliga rozpozna zawodnika z potencjałem, a Peszko na pewno taki ma. (wystarczy zobaczyć jak było z Piszczkiem, Herta spadała, podpisał kontrakt z BVB, no i jest podstawowym graczem).

Zresztą nie wierzę w spadek Koln. Dużo się tam zmienia, robią transfery, zmienił się bodajże dyrektor sportowy które chce tam wszystko poukładać.

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,8888973,Ekstraklasa__Kontrowersje_wokol_transferu_Brozkow.html

Hmm jak myślicie Brożkowie podpisali już kontrakty? W sumie ja tam za nimi płakać nie będę, Paweł po kontuzji prawde mówiąc gówno grał i nie ma co się oszukiwać btw. na Wikipedii jest napisane, że obaj sa już zawodnikami Trabzonspor

KACPERt we wloszech na Cassano sie mowi Fanantonio ;)

Dzięki za info :D

Lecha i Peszki nie lubię,ale muszę przyznać,że on dużo dawał dla drużyny z Poznania.Jego odejście to duża strata dla Poznaniaków.Mistrz Polski musi poszukać kogoś na zastępstwo.Obiło mi się o uszy,że może być Pawłowski z Zagłębia Lubin.

Co do przenosin Brożków.Myślę,że dobrze zrobili odchodząc(choć Wisła nie potwierdza transferu).Paweł już powinien dawno spieprzać z naszej ekstraklasy.Teraz to już trochę za późno,ale może jeszcze parę bramek zdobędzie.

21413621404d57aa3f81990.jpg

Liga turecka to najlepsza opcja dla Brożków bo w silniejszej mogliby sobie nie poradzić. Początkowo pisali, że za braci Trabzon zapłaci Wiśle aż 4 mln euro (to byłaby chyba jakaś transakcja stulecia dla Wisły bo Brożkowie nie są tyle warci moim skromnym zdaniem) ale z tego co donoszą ostatnio - stanęło jednak na 2 mln euro. Najdziwniejsze jednak, że Wisła nie potwierdza ich transferu...

W każdym razie - jak dla mnie - Brożkowie mogą jechać do Turcji. W polskiej lidze nie wywalczą już nic więcej. Wisła nie gra w europejskich pucharach i nie jest w takiej sytuacji jak Lech. To bodaj najlepsza szansa dla Brożków, żeby załapać się do zespołu, który ma szansę zakwalifikować się do Ligi Mistrzów.

Co do Wisły to trudno im będzie znaleźć na dzień dobry takiego pewniaka w ataku jak Paweł Brożek i będą musieli poszukać kogoś perspektywicznego. Z drugiej strony bracia Brożkowie mają po 28-29 lat, swoje dla Wisły zrobili i to ostatni gwizdek, żeby zagrali w lepszej lidze. Za 3-4 lata pewnie będą odcinać już kupony od sławy grając w lidze cypryjskiej.

Premiership nie zwalnia tempa, w weekend rozegrano 21 kolejkę spotkań. Manchester Utd i Arsenal z polakami w składzie wygrali swoje mecze. Fabiański miał jedną świetną interwencję po strzale z wolnego Larssona. Chelsea zremisowała z Villą 3:3. Rok temu było 4:4, więc średnia bramek została zachowana. Liverpool strasznie się męczył, ale po bramce Joe Cole'a zgarnął trzy punkty z Boltonem. Hodgson odetchnął, ale ja nie wierzę, że utrzyma posadę do końca sezonu.

We wtorek już kolejna kolejka. Najciekawiej zapowiada się starcie Arsenalu z Manchesterem City. Goście w Boxing Day grają znakomicie, wygrali wszystkie trzy spotkania.

Do tej pory żaden sezon w Anglii nie wywoływał u mnie takich emocji jak ten. Zawsze o mistrzostwo rywalizowały tylko zespoły z Big Four, a teraz mamy pięciu kandydatów i skład B4 się zmienił. W dole tabeli też zawsze była jedna drużyna, która wyraźnie odstawała od reszty. Teraz dziewiąty Liverpool ma raptem 7 pkt przewagi nad ostatnim Wolves, z którym zresztą przegrali ostatnio. Bardzo wyrównany jest ten sezon.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Do tej pory żaden sezon w Anglii nie wywoływał u mnie takich emocji jak ten. Zawsze o mistrzostwo rywalizowały tylko zespoły z Big Four, a teraz mamy pięciu kandydatów i skład B4 się zmienił.

Też podoba mi się ten sezon. Martwi mnie co prawda, że Liverpool jest wśród średniaków ale poszerzenie grupy walczącej o mistrzostwo jest już jak najbardziej ok. Po cichu liczę, że Chelsea nie zdobędzie mistrzostwa a już super by było gdyby znalazła się poza pierwszą trójką. Lubię MU ale powiem szczerze, że fajnie by było gdyby mistrzostwo wygrał Arsenal, która gra najbardziej widowiskowy futbol na wyspach (ale niestety w ostatnich latach nie przekłada się to zdobywanie trofeów) lub po latach - Manchester City. W tym drugim przypadku zwycięstwo Lecha Poznań nad MC w LE nabrałoby jeszcze większej wagi. :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Krótki news dla fanów Serie A. Milan znów wzmocnił swoją siłę w ataku, do ekipy z Mediolanu oficjalnie dołączył Antonio Cassano.

Jeżeli chodzi o Peszkę to najbardziej boli fakt, że Polska drużyna znów się osłabia w momencie w którym powinno być zupełnie odwrotnie. Rozumiem Sławka, ale czy Koln, która może się nie utrzymać to taki łakomy kąsek ? Kontrakt na pół roku ? Śmiech na sali, mógł poczekać, może z Bragą znów wyszedłby mu jakiś ciekawy mecz i jeszcze bardziej by się wypromował, a tak nie może być nawet pewny miejsca w pierwszym składzie. :roll:

15974308365193fac7b7921.jpg

Rozumiem Sławka, ale czy Koln, która może się nie utrzymać to taki łakomy kąsek ? Kontrakt na pół roku ? Śmiech na sali, mógł poczekać, może z Bragą znów wyszedłby mu jakiś ciekawy mecz i jeszcze bardziej by się wypromował, a tak nie może być nawet pewny miejsca w pierwszym składzie. :roll:

Akurat szanse na grę w pierwszym składzie ma bardzo duże. Kontrakt na pół roku? Bardzo asekurancka zagrywka, bo w przypadku spadku nie będzie grał w 2.Bundeslidze, a jeśli się utrzymają to automatycznie kontrakt zostanie przedłużony.

Czy lepiej było poczekać do meczu z Bragą? To tylko dwa mecze, po których Lech może odpaść i na tym promocja by się skończyła. W Bundeslidze będzie miał okazję rywalizować co tydzień min. z Bayernem, Werderem, Bayerem, Wolfsburgiem, Schalke, HSV, więc w takich meczach szansa na promocję będzie jeszcze większa i ogra się z najlepszymi.

Niesmaczne są teraz opinie kibiców Lecha o nim. Zapomnieli ile zdrowia zostawił na boisku, ile punktów im zapewnił, a każdy polski piłkarz na jego miejscu postąpiłby tak samo. Co lepsze? Męczyć się w beznadziejnej polskiej Ekstraklasie, czy grać w lepszej lidze, mieć możliwość rozwoju i większe zarobki? Odpowiedź narzuca się sama.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Taaaak, będzie mógł się mierzyć z tymi ekipami jak wywalczy miejsce w składzie. Fakt, że jest to nowy zakup nie znaczy, że Peszko z miejsca wskoczy do pierwszej jedenastki(oczywiście może mu się udać), bo piłkarzy którzy szybko biegają i mają dobrą kondycje nie brakuje, a to są główne atuty Sławka(przypomnę tylko, że Kuba Błaszczykowski przegrywa teraz walkę o miejsce w składzie z wychowankami Borussi, a jest to piłkarz o niewątpliwie większym talencie niż Peszko).

Skoro o transferach mowa to Lecha wzmocni mający za sobą świetną rundę Hubert Wołąkiewicz, a miejsce Peszko ma zająć Szymon Pawłowski, ale czy ta druga transakcja wypali będzie zależeć od wymagań Zagłębia.

15974308365193fac7b7921.jpg

Skoro o transferach mowa to Lecha wzmocni mający za sobą świetną rundę Hubert Wołąkiewicz, a miejsce Peszko ma zająć Szymon Pawłowski, ale czy ta druga transakcja wypali będzie zależeć od wymagań Zagłębia.

Wreszcie Lech sprowadził dobrego zawodnika.Taki ktoś jak Wołąkiewicz na pewno wzmocni drużynę Poznaniaków.Prawdziwy transfer a nie Wichniarek czy Tshibamba.

Mam nadzieję,że Szymon nie opuści Lubina.Jestem fanem Zagłębia,a jego transfer to by było duże osłabienie dla drużyny z Dolnego Śląska.

21413621404d57aa3f81990.jpg

Dlatego musi wykorzystać przerwę w rozgrywkach na wywalczenia miejsca w składzie, ale nie powinien mieć z tym większych problemów, bo jego rywal - Christian Clemens zaliczył słabą rundę.

Czy Kuba stracił miejsce w składzie Borussi? Tego bym nie powiedział, bo ostatnio trener rotuje składem i daje pograć na zmianę obydwu piłkarzom.

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,8904817,Transfery__Manchester_City_kupil_Edina_Dzeko.html

http://www.manchestercity.pl/news/edin-dzeko-jedna-noga-w-city-3783.html

No to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że Bośniak podpisał kontrakt City albo już niedługo podpisze. Kurde mam nadzieje, że się mylę ale wg. mnie Dżeko się tylko spali w Premier League i City będzie miało z niego tyle pożytku co z Santa Cruza czy Adebayora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 040 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KyRenLo
    • KyRenLo
      Serial The Boys. Sezon 4. Odcinek 8. W finałowym odcinku czwartego sezonu wydarzyło się coś wyjątkowego. Pewna postać pozwoliła się nam poznać od innej strony (Zrobiła coś, czego wcześniej nie robiła). Pytanie dookoła, ale myślę, że ci, co oglądali raczej skojarzą, o jaką scenę dokładnie chodzi.  Co takiego się stało?
    • MattDevitto
      Liczyłem, że przy corocznych cięciach w WWE będzie jakiś ciekawy kąsek dla obecnego New Japan, np. taki Andrade, ale niestety tak się nie stało. Brakuje star poweru i to wie każdy - jestem bardzo ciekawy zestawienia na Climax. Bez posiłków z AEW się nie obędzie... Do BOSJ dopiero zamierzam zasiąść, ale czytałem raczej pozytywne opinie o pierwszych dwóch dniach co cieszy, bo ostatnio nie jest to normą przy turniejach.
    • IIL
      NJPW powinno zagrać trochę jak WWE w Stanach i ściągnąć kogoś jak Kento Miyahara z AJPW czy Kaito Kiyomiya z NOAH (a najlepiej obu) i rozkręcać ten silnik od nowa na szybsze obroty. Widać niestety ogromne cięcia finansowe związane z recesją w Japonii i spadkiem zainteresowania po covidzie.  Jeżeli nic się prędko nie zmieni, to NOAH wraz z wsparciem WWE i AAA/NXT wejdzie na numer 1 w Japonii. Nadzieja w Tonym i jego portfelu. 
    • MattDevitto
  • Dodaj nową pozycję...