Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Do którego zdania mam się odnieść bo nie wiem. Proste pytanie kto ma najlepszy atak? I co o tym decyduje?

Tylko tyle i aż tyle. Nie oczekuje długich wywodów tylko jednoznacznej odpowiedzi

Podałem Ci jednoznaczną odpowiedź kilka razy, ale ciąle sprawia Ci to problem. Najlepszy atak = najwięcej goli strzelonych przez NAPASTNIKÓW, które pomogły osiągnąć cel. Bo gdyby Blackburn miało najwięcej strzelonych goli z wielkim udziałem napastników, ale też najwięcej straconych i zajmowaliby miejsce w środku tabeli to nie powiedziałbym, że mają najlepszy atak. Skończ już ten temat, bo meritum tej dyskusji z Tobą jest takie, że Hiszpania ataku nie ma i to jest koniec.

Gdzie ja napisałem o Niemcach?

Zacytowałeś wypowiedź o Niemcach, a potem napisałeś swój wywód, z którego każdy miał się domyśleć, że chodzi Ci o Rosję. Przestań się czepiać słówek, zadawać durne pytania tylko mów na temat albo zamilcz.

Odpowiedziałem na Twoje pytania, czas żebyś odpowiedział na moje-

1. Na jakiej podstawie wnioskujesz, że Hiszpania ma drugi najlepszy atak?

2. Na jakiej podstawie wnioskujesz, że Hiszpania gra dobrze (fuksiarskie przechodzenie na następny etap to nie argument)?

3. Kto Ci kupił internet, bo najwyraźniej nie jesteś gotowy na jego używanie?

Edytowane przez michi_komatsuza
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291748

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Majkel139, a co mam robić, kiedy ten osobnik nie rozumie podstawowych faktów, które przytaczamy mu chociażby z Euzem już któryś raz i zamiast napisać coś konkretnego ciągle zadaje swoje wspaniałe i mające wielkie znaczenie w tym temacie pytanie (kto miał najlepszy atak 20 lat temu?) Mógłbym wręcz powiedzieć, że to on obraża mnie swoją ignorancją i ślepą wiarą w swoją nieomylność.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291750

• Urządzenie:  Windows

Man City uznaję za drużynę z najlepszym atakiem

To co to znaczy?

Czyli jak mnie ktoś zapyta kto ma najlepszy atak dajmy na to w lidze rosyjskiej czy belgijskiej to zamiast patrzeć na tabelę to mam szukać i dodawać gole napastników z każdej drużyny bo może w którejś słabej wszystkie strzelili napastnicy. Serio?

Zacytowałeś wypowiedź o Niemcach, a potem napisałeś swój wywód, z którego każdy miał się domyśleć, że chodzi Ci o Rosję. Przestań się czepiać słówek, zadawać durne pytania tylko mów na temat albo zamilcz.

Jak mam argumenty to po co mam milczeć. A jeśli nie wiedziałeś to po co się wyrywasz z komentarzem nie mogłeś zapytać o jaką drużynę mi chodzi

Odpowiedziałem na Twoje pytania, czas żebyś odpowiedział na moje-

1. Na jakiej podstawie wnioskujesz, że Hiszpania ma drugi najlepszy atak?

2. Na jakiej podstawie wnioskujesz, że Hiszpania gra dobrze (fuksiarskie przechodzenie na następny etap to nie argument)?

3. Kto Ci kupił internet, bo najwyraźniej nie jesteś gotowy na jego używanie?

Hiszpania ma 2 najlepszy atak bo strzeliła więcej goili niż 14 innych drużyn. Hiszpania gra dobrze bo jest w finale a i jakie fuksiarskie ani razu nie byli poza turniejem w czasie ostatniej kolejki, Francuzi im nie zagrozili a Portugalia nie oddała celnego strzału (a w karnych to i Włosi awansowali więc też fuks?) A o 3 pytanie nie wiem o co chodzi

Edytowane przez Fox Mulder
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291751

To co to znaczy?

Czyli jak mnie ktoś zapyta kto ma najlepszy atak dajmy na to w lidze rosyjskiej czy belgijskiej to zamiast patrzeć na tabelę to mam szukać i dodawać gole napastników z każdej drużyny bo może w którejś słabej wszystkie strzelili napastnicy. Serio?

Odpowiedziałem Ci na to. Naucz się czytać, prosze, cytuje sam siebie:

"Podałem Ci jednoznaczną odpowiedź kilka razy, ale ciąle sprawia Ci to problem. Najlepszy atak = najwięcej goli strzelonych przez NAPASTNIKÓW, które pomogły osiągnąć cel. Bo gdyby Blackburn miało najwięcej strzelonych goli z wielkim udziałem napastników, ale też najwięcej straconych i zajmowaliby miejsce w środku tabeli to nie powiedziałbym, że mają najlepszy atak. ".

Jeszcze masz jakieś pytania, ciągle wszystko jest niejasne?

Jak mam argumenty to po co mam milczeć. A jeśli nie wiedziałeś to po co się wyrywasz z komentarzem nie mogłeś zapytać o jaką drużynę mi chodzi

Mogłem, ale nie musiałem, bo jak się wypowiadasz, powinieneś być konkretny, ale tym się jeszcze nie popisałeś w tej dyskusji. Albo specjalnie piszesz tak, żebyś potem mógł innym odszczeknąć "wcale mi o to nie chodziło! Mogłeś się domyśleć albo zapytać!". Nie napisałeś nic konkretnego. Czekam, aż łaskawie mi odpowiesz na to co ja Cię zapytałem, a nie dalej będziesz uskakiwał.

[ Dodano: 2012-06-30, 13:51 ]

Hiszpania ma 2 najlepszy atak bo strzeliła więcej goili niż 14 innych drużyn. Hiszpania gra dobrze bo jest w finale a i jakie fuksiarskie ani razu nie byli poza turniejem w czasie ostatniej kolejki, Francuzi im nie zagrozili a Portugalia nie oddała celnego strzału (a w karnych to i Włosi awansowali więc też fuks?) A o 3 pytanie nie wiem o co chodzi

Już nie zamierzam z Tobą dyskutować na temat drugiego najlepszego ataku, bo do Ciebie to nie trafi, także ten temat kończę i już na niego nie odpowiadam. To, że Hiszpania jest w finale nic nie zmienia. Hiszpania musiała do ostatniej chwili bić się z Chorwatami (i gdyby miała mniej szczęścia to straciłaby bramkę), z którymi wygrali po rozpaczliwej akcji i wepchnięciu piłki do siatki przez Navasa. W ćwierćfinale trafili na przestraszoną Francję i tutaj wygrali zasłużenie, przyznam. A jeśli dalej uważasz, że Hiszpania była lepsza lub na poziomie Portugalii to obejrzyj sobie ten mecz jeszcze raz. W pierwszej połowie - bezradni. Portugalia nieskuteczna, ale Hiszpanie totalnie zagubieni, bo nikt im nie pozwolił na tę nudną tiki-takę. W drugiej połowie podobnie. W dogrywce zaczęli dopiero mieć przewagę, ale też ta wspaniała drużyna nie potrafiła jej udokumentować. A jeśli uważasz, że Włosi przeszli Anglików niezasłużenie to po prostu przestań się już wypowiadać w tym temacie. To jak stłamsili Niemców powinno Ci na wszystko odpowiedzieć.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291752

Już nie zamierzam z Tobą dyskutować na temat drugiego najlepszego ataku, bo do Ciebie to nie trafi, także ten temat kończę i już na niego nie odpowiadam.

To kto ma najlepszy atak kto ma drugi. Czy naprawdę trzeba patrzeć na gole napastników zastanawiać się czy np Ronaldo , Podolski to napastnicy czy pomocnicy żeby to stwierdzić liczyć ich gole i dopiero stwierdzić? Bo tu nie chodzi o najefektowniejszy styl o ilość sytuacji stworzonych tylko o gole. A jak stwierdzić najlepszą obronę? Ja mam zasadę że najlepsza obrona to najmniej goli straconych a najlepszy atak strzelonych najwięcej

To, że Hiszpania jest w finale nic nie zmienia. Hiszpania musiała do ostatniej chwili bić się z Chorwatami

Czyli to że Anglia, Polska czy Niemcy odpadli też nie zmienia i nie ma wpływu na ocenę czy grali dobrze czy źle? Serio?

A czy Włosi rozpaczliwie nie czekali na koniec meczu Hiszpania - Chorwacja, czy pokonali na luzie Anglików czy nawet Niemców.

W dogrywce zaczęli dopiero mieć przewagę, ale też ta wspaniała drużyna nie potrafiła jej udokumentować.

A czy wspaniała Portugalia potrafiła. Nawet jak obejrzę 10 razy to wyraźnie będzie widać wyrównany mecz. Tam żadnej przewagi nie było. Odstaw to co bierzesz i w spokoju obejrzyj to zobaczysz podobnie jak Euz, że tam żadnej niesprawiedliwości nie było.

Choć z drugiej strony może i nie pisz bo nie masz żadnych argumentów

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291762

Ja mam zasadę że najlepsza obrona to najmniej goli straconych a najlepszy atak strzelonych najwięcej

Bo tak jest. Ciekaw jestem jak według michi_komatsuza ocenia się to kto mam najlepszą obronę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291766

Bo tak jest. Ciekaw jestem jak według michi_komatsuza ocenia się to kto mam najlepszą obronę.

Beka z was. To się równa m.in z tym:

Eliminacje do MŚ w RPA.

Bramek strzelonych: Włochy - 18

Słowacja - 22

Holandia - 17.

Wychodzi na to, że Słowacja miała wtedy najlepszy atak a Holandia (przyszły Wicemistrz Świata) najgorszy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeszcze wam mało ? :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291767

Włosi mają na tym turnieju najlepszą obronę, a stracili o dwie bramki więcej od Hiszpanów. 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291768

Nie samym Euro żyje człowiek..

Dzisiaj jest smutny dzień. Smutny, ponieważ wielki człowiek i piłkarz kończy grę w klubie , gdzie spędził ostatnie 19lat.

Ikona,symbol ,a przede wszystkim kapitan - il capitano.

Można by pisać wiele,ale nie ma takiej potrzeby. Postać doskonale znana i szanowana w środowisku piłkarskim jak i wśród kibiców na całym świecie.

Jego gole, perfekcyjne rzuty wolne,błyskotliwe dryblingi,nietuzinkowa technika,a także niesamowity charakter,ambicja,oddanie na zawsze pozostaną w naszej pamięci.

Niestety takich piłkarzy(i ludzi) można coraz rzadziej spotkać. W świecie który zwariował na punkcie pieniędzy i dóbr materialnych stanowi idealny wzór do naśladowania. Wzór człowieka dla którego barwy ukochanego klubu znaczą więcej niż ilość $ na koncie. Wzór skromności i pracowitości ,a nie lansowania się w mediach.

Jeżeli jeszcze nie wiecie o kim piszę - wklejam link, który wszystko wyjaśni. Mądre i wzruszające słowa legendy które oddają więcej niż mój wpis.

http://www.solojuve.com/oficjalny/del_piero_to_koniec.php

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291769

Wychodzi na to, że Słowacja miała wtedy najlepszy atak a Holandia (przyszły Wicemistrz Świata) najgorszy

Tak tak i jeszcze raz tak. :)

Tylko powiedz jak ty to liczysz najlepszy atak czy najlepszą obronę w ligach w eliminacjach czy w wielkich turniejach. Tylko podaj FAKTY a jeśli ich nie masz to daruj sobie pisanie a i mógłbyś z łaski swojej napisać dlaczego awans Hiszpanii jest NIESPRAWIEDLIWY czy też na to nie masz argumentów.

Jeszcze wam mało ?

A wczoraj pytałem gdzie wspomniałem o tym że Hiszpanie mają najlepszy atak. ŚLEPCZE :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291778

Tylko powiedz jak ty to liczysz najlepszy atak czy najlepszą obronę w ligach w eliminacjach czy w wielkich turniejach.

Liczę tak:

Ja mam zasadę że najlepsza obrona to najmniej goli straconych a najlepszy atak strzelonych najwięcej

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291784

Tylko powiedz jak ty to liczysz najlepszy atak czy najlepszą obronę w ligach w eliminacjach czy w wielkich turniejach.

Liczę tak:

No i co to ma niby znaczyć?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291787

Co do finału to stawiam na Włochów...Hiszpania gra bardzo przewidywalnie, na tych mistrzostwach wyjątkowo słabo, ale prawda jest też taka, że inne ekipy nauczyły się grać przeciwko tym Hiszpanom wymieniających setki podań, grają bardzo podobnie do Barcy i to wszystko jest przewidywalne. Mimo tego Hiszpania nadal jest faworytem...Ja od siebie życzę żeby Balloteli strzeli wystarczającą ilość bramek i został królem strzelców tego turnieju.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291790

Hiszpania ma 2 najlepszy atak bo strzeliła więcej goili niż 14 innych drużyn

hm... a od kiedy ilosc strzelonych bramek swiadczy o najlepszym ataku? fifa kolejny raz pokazuje ze ten ich system za wygrany mecz, remis jest glupi. mozesz strzelic 10 bramek polsce i masz 3 punkty, strzelisz 1 tez masz 3 punkty. dlamnie to troche poryte.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291794

No i co to ma niby znaczyć?

Jesteś tak głupi na swój wiek, że nie rozumiesz tego? Drużyna drużynie nierówna. Nowa Zelandia strzeli w mniejszej ilości meczów eliminacyjnych 2x więcej goli niż Francja i nie znaczy to wcale, że ma lepszy atak. To ostatni raz kiedy już odpowiadam na Twoje pytania, każde kolejne bedę po prostu usuwał, bo nie dociera do mnie jak można być takim Stevie Wonderem Piłki Nożnej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/159/#findComment-291800

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      NJPW Battle In The Valley 2025 NJPW STRONG Openweight Title Match - Gabe Kidd (c) vs. Tomohiro Ishii: Powiem tak: od tego starcia zaczęliśmy od razu z wysokiego "C". Dwóch kolesi, którzy w ringu traktują siebie jak worek treningowy – tak to się robi w New Japan! Gabe Kidd to mistrz prowokacji, ale Ishii… ten gość to wrestlingowy czołg. Ta wymiana chopów była dzika. Cztery minuty siekania? To już nie była walka, to był survival. A potem Kidd jeszcze gryzie Ishii – ten koleś nie ma granic i dobrze. Remis w ostatniej sekundzie? Gdyby dali im 5 minut więcej, skończyłoby się to masakrą. Co do wyzwania na 30-minutowy Iron Man Match – w Chicago podczas Windy City Riot będzie się działo. NJPW STRONG Openweight Tag Team Title Match: World Class Wrecking Crew (c) vs. Roppongi ReVice: Kolejna walka, która trzymała solidny poziom. WCWC to świetnie zgrany duet, a Yoh i Rocky? Klasyczna, japońska precyzja. Było kilka fajnych momentów – przypadkowy superkick od Yoh na Rockym to taki moment WTF, który uwielbiam w tag-teamach. Isaacs i Nelson są jak maszyny – te kombinacje, stunner na partnerze… no, dobry stuff. Rocky dostaje bombę i koniec – brutalny, ale satysfakcjonujący finisz. Eight Woman Tag Team Elimination Match: Uwielbiam takie dynamiczne eliminacje, chociaż szkoda, że nie dano dziewczynom więcej czasu. Hanako to bestia – serio, wygląda jak gigantka przy reszcie stawki, a jej eliminacja Robbie zrobiła wrażenie. Ale AZM szybko pokazuje, że spryt wygrywa z siłą. Końcówka między Maiką i Anną? Klasa. Te dwie mogłyby spokojnie wykręcić singles match, który bym obejrzał z chęcią. Maika kończy jako jedyna ocalała – zasłużenie. NJPW World Television Title Match - El Phantasmo (c) vs. Jeff Cobb: Wow, to była totalna rozwałka. Cobb rzucający ELP po ringu jak szmacianą lalką, a potem ten moment, gdy ELP leci przez cały cholerny guardrail – no, to są te rzeczy, dla których warto oglądać NJPW. Double count-out? Frustracja, ale w tego słowa znaczeniu. Tylko pytanie: kiedy rewanż? Bo to musi być załatwione. Six Mixed Tag Team Match - Hiromu Takahashi, Mayu Iwatani & Yuka Sakazaki vs. House of Torture & Sumie Sakai: Absolutne złoto! Nie wiem, jak można nie mieć łez w oczach po czymś takim. To była walka bardziej emocjonalna niż techniczna, ale to nic. Sumie nie chciała oszustw, nawet będąc w zespole z House of Torture – respekt. A jak Yuka zerwała ogon… haha, scena fest! Końcówka? Przepiękna – te gesty, mowa Hiromu, cała otoczka. Jeśli to ma być ostatni rozdział kariery, to Sumie zakończyła go perfekcyjnie. Trochę kojarzę jej przeszłości i w sumie szkoda że już kończy. NEVER Openweight Title Match - Konosuke Takeshita (c) vs. KUSHIDA: Solidne, techniczne starcie, ale brakowało mi takiego "wow". Takeshita to bestia, a KUSHIDA jak zawsze pracował nad konkretną partią ciała – to już jego znak rozpoznawczy. Finisz był mocny, ale prawdziwy smaczek to wyzwanie dla Tanahashiego. Takeshita vs. Tanahashi? To będzie epickie. Idą z Konosuke na całość. Non-Title Match: IWGP World Champion Zack Sabre Jr vs. Hechicero: Zack Sabre Jr. znowu pokazuje, dlaczego jest królem technicznego wrestlingu. Hechicero starał się dotrzymać kroku, ale Sabre ma w sobie coś, co sprawia, że każda jego walka jest jak szachy na macie, które wygrywa bez dyskusji. Zaskakujący finisz, bo non-title daje tę niepewność, czy mistrz wygra. Świetna techniczna robota – "This is wrestling" chant? Absolutnie zasłużony, ZSJ przysypia ale jedno trzeba mu oddać, nikt nie potrafi tego co on, w sensie że tak uśpić i widza i przeciwnika.  IWGP Junior Heavyweight Title Match - El Desperado (c) vs. Taiji Ishimori: Klasa sama w sobie. Desperado broni pasa w stylu, który przypomina, dlaczego jest jednym z najlepszych w dywizji juniorów. Ishimori oszukuje, a potem dostaje to, na co zasłużył – porządne lanie. Stretch Muffler kontra Bone Lock – techniczny majstersztyk. Despe na koniec mówi do fanów i to po angielsku – to było eleganckie zakończenie świetnej gali. To była długa gala, ale warta każdej minuty, dlatego sobie rozbiłem oglądanie na wczoraj, a pisanie na dzisiaj. Ishii vs. Kidd to absolutna perełka, ale cała karta miała swoje momenty. Sumie Sakai i jej pożegnanie? Bezcenne. Komentarz? Veda i Walker są duetem idealnym. Jeśli NJPW tak zaczyna rok, to co nas czeka dalej? Jestem podekscytowany i jak na razie to oni najlepiej zaczęli 2025, choć ciężko nie zacząć robiąc 4 galę specjalne na wstępie.
    • Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
  • Dodaj nową pozycję...