Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

cwiercfinal, cieszysz sie jak hiszpania wygrywa z kims takim jak andora, z kucharzem, malarzem, mechanikiem itp.

To znaczy że przeszli eliminacje i weszli do ćwierćfinału gdzie gra 8 najlepszych drużyn. Skoro mechanik jest lepszym piłkarzem niż zawodnicy z ponad 40 innych krajów, które tam nie awansowały to po zwycięstwie BĘDĘ.

70 % pilki ma hiszpania? 30 %

To proste trzeba zabrać i samemu coś robić. Grają tak jak lubią i tyle a reszta się dostosowuje bądź nie.

gry ktorej jestesmy w stanie obejrzec i wygrywania.

A kto tak gra i jak to wygląda. Bo piszecie ogólniki a nie fakty. W czym są inni lepsi na czym ta niby lepsza gra polega? Bo jak na razie tylko krytykujecie Hiszpanie.

niech wygraja ale dzieki nowej taktyce

A czy taktyka 4-6-0 nie jest nowa? Jeśli nie to kto tak grał wcześniej tylko od początku. I kto tu się ośmiesza ja nie porównuje Francji czy Irlandii do San Marino. Jeszcze raz zapytam po zwycięstwie nad kim pozwalasz mi łaskawie się cieszyć? Dzisiaj mogę czy Portugalia jest za słaba?

kto bedzie pamietal jakies wielkie chwile hiszpanii?

Gola Iniesty z finału chyba prawie każdy. Pamięta się zwycięzców a nie pokonanych. Może to zabrzmi dziwnie ,ale za 50 czy 100 lat będzie się tylko patrzyło na wyniki i medalistów, chyba że byłyby jakieś wielkie kontrowersje czy sensacje jak w przypadku Węgierskiej złotej jedenastki.

...Nie? Przyjmij do wiadomości to, że nie każdemu musi podobać się gra Hiszpanii i JUŻ

A ty przyjmij, że niektórym się podoba.

Brak mi słów. 2 strzały w światło bramki przez 120 min i finał

A ile razy strzelali Portugalczycy, że brak ci słów. 10 a może nawet 20 i zasłużyli bardziej tak?

No to się wkurzylem. Portugalczycy pokazali dzisiaj fajną piłkę i stworzyli z Hiszpanią świetne widowisko, mimo tego, iż nie padła żadna bramka. Szkoda mi ich, szkoda mi trochę Ronaldo, mógł jako pierwszy strzelać. No cóż. Teraz mam nadzieję, że zwyciężą albo Włosi, albo Niemcy.

Co do poziomu meczu to był niestety bardzo słaby, z tylko kilkoma okazjami Ronaldo czy Iniesty. Ja mam wrażenie, że Ronaldo po ostatnich niewykorzystanych karnych mógł się lekko obawiać, że znowu zawali i dlatego miał zapewne strzelać jako 5. dla mnie zawsze szkoda jest drużyny, która odpada po karnych a już szczególnie gdy wcale nie była gorsza na boisku.

Jeszcze nie rozumiem dlaczego piszecie, że nie da się oglądać a oglądacie dalej, czy ktoś was do tego zmusza? Mi jak nie podobał się skład finału LM to go nie oglądałem, są ciekawsze rzeczy do oglądania bądź robienia przynajmniej dla mnie niż niektóre mecze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291482

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

A ile razy strzelali Portugalczycy, że brak ci słów. 10 a może nawet 20 i zasłużyli bardziej tak?

Ale Portugalczycy grali szybką, ofensywną ,piłke, narzucali tempo. Hiszpania była bierna.

A ty przyjmij, że niektórym się podoba.

Co raz mniejszej ilości fanów sie podoba. I nie jest to hejt dla zasady. Skoro ja, die-hard fan Barcelony nienawidze gry jaka prezentuje ta banda karłów, to coś jest na rzeczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291483

Ale Portugalczycy grali szybką, ofensywną ,piłke, narzucali tempo. Hiszpania była bierna.

True. Tyle, że "szybka, ofensywna piłka" ma takie samo przełożenie na wynik co "bezproduktywne tysiąc podań". Dwie-trzy zmarnowane kontry i wolne Kryśki nad bramką to jednak za mało, żeby mówić o jakiejkolwiek krzywdzie Portugalii w tym meczu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291484

Ale Portugalczycy grali szybką, ofensywną ,piłke, narzucali tempo. Hiszpania była bierna

A gdzie tu jest odpowiedź na moje pytanie? Sam napisałeś o ilości celnych strzałów i teraz już przechodzisz na tempo czy szybkość. Skoro zacząłeś to chyba warto dokończyć temat.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291485

Euzowi chodzi o to, że konkurs rzutów karnych to wyłącznie kwestia szczęścia. Hiszpania miała szczęście. Nie umiejętności - bo umiejętności w czasie 120 minut nie pokazali żadnych.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291486

Ale doszli do sytuacji stuprocentowej. Ile więc pokazali Portugalczycy, którzy nawet takowej nie mieli? W dogrywce Portugalia już nie istniała, mogli tylko modlić się o karne. Wspięli się na wyżyny umiejętności, aby dorównać Hiszpanii, ale nie stać ich było, aby ten styl i tempo utrzymać do końca meczu. Ergo - to Hiszpania była w samym meczu drużyną, która bardziej zasłużyła na wygraną.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291487

• Urządzenie:  Android

Ale doszli do sytuacji stuprocentowej.

I co uzyskali z tej sytuacji stuprocentowej? Mecz oglądałem praktycznie bez emocji, niesympatyzuje, ani z jednymi, ani z drugimi. Ale z dwojga złego wolałem w finale Ronaldo i spółkę. Hiszpanie fuksiarsko weszli do finału i zostaną rozbici w nim przez Niemców.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291488

Portugalia dziś pokazała Hiszpanii, że ta nie może czuć się niewiadomo kim w środku pola. To co wyprawiali Mouthinho/Meireles/Veloso było nie z tej ziemi, czyścili wszystko co się dało. Portugalia grała ładniej i dlatego zasłużyła kurwa jasna na wygranie, ale niestety piłka okazała się niesprawiedliwa. Hiszpania, oddała mniej strzałów na bramkę (6-8), Hiszpania nie zrobiła żadnej akcji bramkowej praktycznie od tej sytuacji Iniesty, Hiszpania była w dupie i gdyby tylko Ronaldo błysnął, nie byłoby karnych. Portugalia nie bała się także wprowadzić 2 napastników (Varela i Nelson) przy czym Hiszpania nie wprowadziła żadnego środkowego a 2 skrzydłowych - Bosque po raz pierwszy musiał zmienić swój idealny styl gry.

Odwołam się na chwile do Włochów. W meczu z Anglią, Italia była zajebista, Pirlo dominował w środku, zmiany jakie wprowadził Prandelli dały 2x większego napędu, Włosi strzelali ale nie mieli szcześcia a mimo to się kazdy nimi zachwycał bo grali jak nie oni, grali mega ofensywnie. Hiszpanią nikt normalny nie będzie się zachwycał w meczu remisowym bo Hiszpania nie potrafi się tak otworzyć.

Ludzie chcą oglądać piłkę nożna a nie gre w dziada......

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291489

• Reputacja:   1

Portugalia 0:0;2:4 k. Hiszpania

Szkoda Portugalii. Byli dla mnie po prostu lepsi. Grali ofensywnie, nie bali się, Pepe dowodził obroną i nie faulował za często. Hiszpanie znów grali bez polotu, mylili się i nie wychodziło im to 1000 podań. W końcówce dopiero przycisnęli. Brawa dla bramkarza Portugalii za interwencję po strzale Iniesty. Ten zawodnik podobnie strzelał w finale ostatnich MŚ, ale teraz mu się nie udało. Fatalnie zachował się Moutinho. Po cholerę zabawa w te kroczki. :mad: Nani również szalony, zatrzymanie i ryzykowny strzał. "La Furia Roja" po raz kolejny dla mnie miała szczęście, bo w meczu byli gorsi.

Jutro ostatni mecz w Polsce. Liczę na najlepsze spotkanie turnieju. Wierzę oczywiście w wygraną "Azzurich", ale będzie trudno. Nie chodzi już o to, że lubię Włochów, ale wolę, żeby Niemcy nie wygrali na naszej ziemi. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291490

@Holyshit

Fuksiarsko to Brazylia weszła do finału w 1998, kiedy sam Kluivert zmarnował w dogrywce 4 setki, a zadecydowały karne. Hiszpania już w dogrywce pokazała swoją wyższość, w karnych los okazał się sprawiedliwy.

Niemcy niech się na razie spinają na Włochów, bo porównując same ćwierćfinały (jakość gry, z uwzględnieniem klasy rywala), to Italia jest faworytem :)

[ Dodano: 2012-06-28, 00:43 ]

Portugalia grała ładniej i dlatego zasłużyła kurwa jasna na wygranie, ale niestety piłka okazała się niesprawiedliwa. Hiszpania, oddała mniej strzałów na bramkę (6-8),

Marcin, oglądałeś ten mecz w końcu, czy nie? Bo zaczynam wątpić.

Statystyki meczowe:

posiadanie: SPA 57 - POR 43

strzały ogółem: SPA 11 - POR 10

strzały celne: SPA 5 - POR 2

rożne: SPA 7 - POR 6

itd.

To Hiszpania oddała więcej strzałów, miała większe posiadanie piłki, miała jedyną "setkę". Wymieniać dalej? Portugalia wygrywa jedynie w ilości żółtych kartek i fauli ;)

"Grała ładniej" - to niech kurwa w łyżwiarstwie figurowym wystąpią, dostaliby ekstra noty za wrażenia artystyczne ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291491

Portugalia grała ładniej i dlatego zasłużyła kurwa jasna na wygranie, ale niestety piłka okazała się niesprawiedliwa. Hiszpania, oddała mniej strzałów na bramkę (6-8)

A gdzie te twoje celne strzały, gdzie stuprocentowe sytuacje Portugalii, gdzie fenomenalny Cassillas, czy błąd ewidentny sędziego żeby można było mówić o niesprawiedliwości. Opanuj się trochę z krytyką bo nie dajesz żadnych argumentów. Portugalia nie była lepsza Mecz był wyrównany i obie drużyny mogły awansować gdzie tu niesprawiedliwość ?

Hiszpanie fuksiarsko weszli do finału i zostaną rozbici w nim przez Niemców.

A co już obył się drugi półfinał bo nic mi o tym nie wiadomo :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291492

A gdzie te twoje celne strzały, gdzie stuprocentowe sytuacje Portugalii, gdzie fenomenalny Cassillas, czy błąd ewidentny sędziego żeby można było mówić o niesprawiedliwości

Jak to gdzie? To kto oddawał strzały na bramkę jak nie Ronaldo, czy to z 16 czy rzutu wolnego. Cassillas nie musiał byc niewiarygodny żeby przejście Hiszpanów do finału zostało uznane za znakomitą większość ogarniętych fanów jako niesprawiedliwośc.

A argumenty przeciw Hiszpanii mam. Ty ich nie masz - jedyne o czym ciągle piszesz to niewiarygodna skuteczność, którą dziś było widać jakby była podana na tacy.

- kazdy wyskok w powietrze ponad pilkarza hiszpanii - faul

- niepodyktowany rzut karny za rękę.

- kazde dotkniecie i szarpniecie za koszulke to faul

- brak ofensywnego stylu gry az do drugiej polowy dogrywki

- brak efektownych pojedynkow 1vs1 - oczywiscie sa wyjatki jak Navas, ale to tylko momentami

- wszystkie mecze nudne do tej pory.

- murawa zła, źle nawodniona itd. dobra druzyna dobrze zagralby na piachu - czyli standardowe płakanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291493

Jak to gdzie? To kto oddawał strzały na bramkę jak nie Ronaldo, czy to z 16 czy rzutu wolnego. Cassillas nie musiał byc niewiarygodny żeby przejście Hiszpanów do finału zostało uznane za znakomitą większość ogarniętych fanów jako niesprawiedliwośc.

To już Ramos z wolnego był bliżej albo na początku meczu Arbeloa niż wszystkie strzały Ronaldo. To jak oddam 20 strzałów z połowy i wszystkie niecelne a rywal zaatakuje kilka razy i strzeli to będzie niesprawiedliwość? Czym się różni niecelne strzelanie od klepania gdy to i to daje wynik 0-0? I nadal nie odpowiedziałeś na pytanie o strzały celne. Jesli by awansowała Portugalia to ile ich miała?

A argumenty przeciw Hiszpanii mam.

Statystyki meczowe nawet kontra twoje argumenty dają REMIS, który byłby w 100% sprawiedliwy i nikt nie miałby prawa narzekać, ale to półfinał i musiał być zwycięzca a to Portugalia wyglądała jakby czekała na karne i się przeliczyła

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291494

To jak oddam 20 strzałów z połowy i wszystkie niecelne a rywal zaatakuje kilka razy i strzeli to będzie niesprawiedliwość? Czym się różni niecelne strzelanie od klepania gdy to i to daje wynik 0-0? I nadal nie odpowiedziałeś na pytanie o strzały celne. Jesli by awansowała Portugalia to ile ich miała?

Strzałów celnych było 2. Klepanie od strzelania niecelnego różni się tym, że podczas strzału dzieje się coś pod bramką przeciwnika a nie w środku pola. Jest to atak, próba znalezienia sytuacji do strzelania gola. Klepanie piłki do tyłu mija sie z celem i zabija tempo. Tak trudno to zrozumieć... ? Przecież to nie sa jakieś tam moje wymysły, teraz chyba tylko najtwardsi fanatycy by się ze mną nie zgodzili...

Statystyki meczowe nawet kontra twoje argumenty dają REMIS, który byłby w 100% sprawiedliwy i nikt nie miałby prawa narzekać, ale to półfinał i musiał być zwycięzca a to Portugalia wyglądała jakby czekała na karne i się przeliczyła

Dobrze, napisałem wyżej dlaczego nie należał się finał Hiszpanii, uwzględniając niepodyktowanego karnego i granie w stylu panienek. A w przeciągu całego turnieju za szopki jak te z murawą czy totalne usypianie widza.

Ja podałem tych argumentów kilka, podaj Ty chociaż ze 3 przemawiające za tym, że Hiszpania jest godna finału, bo jak do tej pory zachowujesz się jak Szpakowski podczas Mundialu, który nawet niecelne zagranie czy stratę Torresa nazywał wypadkiem przy pracy absolutnie genialnego zawodnika, a czyste odebranie mu piłki było dla niego faulem tak jak każdy przewrót zawodnika Hiszpanii po zaatakowaniu przez szalejący afrykański zefir.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291496

podaj Ty chociaż ze 3 przemawiające za tym, że Hiszpania jest godna finału,

Mają najlepszą obronę, 2 najlepszy atak, nie przegrali żadnego meczu, w żadnym nie byli słabsi, chyba w każdym częściej strzelają na bramkę. Jeśli ta drużyna nie zasługuje to kto zasługuje? Drużyna, która mniej strzela i gorzej broni serio?

Strzałów celnych było 2

To się pytam skąd twoje oburzenie jak wg ciebie 2 drużyny oddały tyle samo strzałów celnych? Pytam się skąd? Bo ja nawet widziałem statystyki z 0 celnych strzałów, więc to jeden z najgorszych argumentów w historii jaki użyłeś o celnych strzałach.

uwzględniając niepodyktowanego karnego

No jeżeli tam widziałeś ewidentnego karnego, to gratuluję bo dla mnie jak ręka jest przy ciele i nie powiększa objętości ciała to nie ma karnego. Chyba że mówisz o innej sytuacji to mi wyjaśnij

Klepanie piłki do tyłu mija sie z celem i zabija tempo.

Czyli lepiej bezsensownie strzelić i to niby nie zabija tempa. Po niecelnym strzale gra jest równie płynna jak wcześniej tak? Nie czeka się kilka - kilkanaście sekund na wybicie piłki przez bramkarza?

Zgodzę się że mecz był słaby. Ale czy ty naprawdę jesteś aż tak ślepy, że nie widziałeś, że Portugalia lepsza nie była. Jakim trzeba być ignorantem żeby tego nie widzieć? To już bardziej można napisać, że odpadnięcie Polski było niesprawiedliwe a nie Portugalii.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/153/#findComment-291499

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...