Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Oglądałem wczoraj Borussię w meczu z Eintrachtem.Piszczek jak zawsze bardzo ofensywnie, lecz zabrakło tego ostatniego podania.Kuba wszedł w 2. połowie i zaprezentował się dobrze.W 85 minucie wyłożył piłkę Barriosowi na tacy, ale ten przestrzelił jak junior.Lewy także wszedł w drugiej odsłonie i wprowadził ożywienie w szeregach BVB.Jednak Gekas pod koniec meczu strzelił bramkę i Borussia przegrała.Co do Bundesligi to Raul strzelił hattricka i jego Schalke wygrało 3:0 z Koeln.Warto wspomnieć, że El Siete ma na swoim koncie już 9 bramek :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-213824

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Raul strzela jak natchniony, a Real poszukuje teraz snajpera...

BVB niestety najpierw odpadło z LE (się wtedy nieźle wku**iłem), a teraz przegrało z Eintrachtem. Trochę wstyd, ale ogólnie biorąc postawę w rundzie jesiennej, BVB zagrało znakomicie i mają dużą przewagę nad rywalami.

Real znów trafił na Lyon, cholera, to jest jakaś klątwa. Patrząc na grę Blancos w LM, powinienem być spokojny, ale Lyon jest dla Realu duuużym kompleksem. Do tego spotkania podchodzę z dużym dystansem, czego brakowało mi przy Gran Derbach, bo po prostu Real narobił mi wtedy apetytu, a wiadomo jak się skończyło i jak byłem rozczarowany.

Bayern vs Inter - wielki rewanż za finał. Inter nie jest już tym samym Interem jak w finale w Madrycie. Coś mi mówi, że Bayern się po nich przejedzie i Benitez będzie miał ciepło, nawet nie obroni się argumentem, że został Klubowym MŚ.

Barcelona vs Arsenal - Arsenal może narobić kłopotów Barcelonie, jednak jako realista myślę, że do ćwierćfinału awansują Katalończycy.

Chelsea vs Kopenhaga - Chelsea niepokoi swoją postawą, Kopenhaga zaś nie ma nic do stracenia. Wiadomo, że londyńska drużyna ma lepszy zespół, jednak nie jestem pewien co do pewnego awansu Chelsea. Pierwszy gol da nam odpowiedź.

Schalke 04 vs Valencia - choć strzasznie nie lubię Schalke, to chciałbym aby oni przeszli tą fazę, ze względu na Raul'a :)

Szahtar vs Roma - ciekawy dwumecz, bo nie wiadomo kto jest faworytem, dość wyrównane drużyny, myślę, że Roma jest w zasiegu Szahtar'a i to ukraińcy przejdą dalej.

Tottenham vs Milan - w Mediolanie zrobiło się gorąco na myśl, że na San Siro znów przyjedzie Bale :P Milan będzie miał ciężkie życie, moim zdaniem Tottenham wygra ten dwumecz.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-213827

Chyba nie masz racji odnośnie problemów atmosferycznych. Głównym problemem była nieodśnieżona murawa która spowodowała definitywne odwołanie spotkania. Drugim ważnym aspektem jest własnie problem z dojazdem na mecz kibiców, co w Polsce jest nie do pomyślenia.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-213829

Real znów trafił na Lyon, cholera, to jest jakaś klątwa. Patrząc na grę Blancos w LM, powinienem być spokojny, ale Lyon jest dla Realu duuużym kompleksem. Do tego spotkania podchodzę z dużym dystansem, czego brakowało mi przy Gran Derbach, bo po prostu Real narobił mi wtedy apetytu, a wiadomo jak się skończyło i jak byłem rozczarowany.

Dokładnie.Ja także jako kibic Realu mogę stwierdzić, że jest to jakaś klątwa.W ostatnich latach trafialiśmy albo na nich albo na Romę.Do tego jeszcze L'pool...Jednak to Lyon popsuł nam tyle krwi.Teraz jestem o wiele spokojniejszy.Wróci Kaka i będzie jeszcze lepiej.Co do szukania napastnika przez Real to faktycznie El Capitano mógł zostać :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-213830

Barcelona pokonała wczoraj Espanyol 5:1.Mimo takiego wyniku Espanyol zaprezentował się dość dobrze.Sprawił dużo problemów dla ekipy z Camp Nou.Najlepiej zagrali Messi,Pedro,Villa oraz Alves.Z drużyny gospodarzy najbardziej mi się podobał Osvaldo,który zdobył honorową bramkę.Piękne zachowanie kibiców,którzy podziękowali Inieście za hołd dla ich byłego piłkarza.Niesamowity aplauz dostał.

Jeśli ktoś nie widział interwencji Gordona(Sunderland) to musi ją zobaczyć.Cóż za parada.

http://www.youtube.com/watch?v=PqAmG3xK9_Y&feature=player_embedded

Edytowane przez KACPERt
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-213889

• Urządzenie:  Windows

Mecz Stuttgart-Bayern zakończył się wynikiem3-5 :D Mecz był naprawdę fajny. Jak wpadały bramki, to jedna za drugą. W końcówce Bayern uspokoił jednak grę, no i doprowadził korzystny wynik do końca.

Warto zaznaczyć, że 3 gole strzelił Gomez, były zawodnik Stuttgartu.

EDIT: Poprawiłem ten błąd :D

Edytowane przez maly619
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-213897

Mecz Stuttgart-Bayern zakończył się meczem 3-5 :D .

Mecz chyba zakończył się wynikiem,a nie meczem. :P

Szkoda,że nie oglądałem tego spotkania.Padło aż osiem bramek.Jest czego żałować.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-213899

Co za tydzień, dziś drugi mecz Bayernu ze Stuttgartem, tym razem w pucharze Niemiec i znów dużo goli, tym razem 3-6 dla Bayernu! Nie wiem tylko czy się śmiać, czy płakać, bo nie można tak ostro tracić goli :/ Całe szczęście, że to ostatni mecz w tym roku. Teraz nic tylko czekać na transfery.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-214270

Spekulacje mediowe potwierdziły się.Benitez został oficjalnie zwolniony.Spodziewałem się jego zwolnienia,myślałem,że nastąpi to jednak troszkę później.Rafa nie poradził sobie znów w wielkim klubie.Wcześniej Liverpool,teraz Inter.Nie lubię Hiszpana.Ciekawe kto teraz zostanie trenerem mistrzów Europy.Mówi się o Leonardo.To by spowodowało burzę w mieście mody.Jak wiemy,Brazylijczyk wcześniej pracował u największego rywala Interu,czyli Milanu.Zobaczymy już niedługo.

Affelay przyleciał do Barcelony.Nigdy nie widziałem Holendra w akcji.Czytałem trochę opinii o nim i wszyscy go chwalą.Mam nadzieję,że Guardiola wie co robi i będzie to udany zakup.

:)

Edytowane przez KACPERt
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-214342

Nie ukrywam, że na mojej twarzy zagościł uśmiech po przeczytaniu tej wiadomości. Nie darzę Beniteza sympatią. Ma wprawdzie na koncie zwycięstwo w Lidze Mistrzów, ale zawsze uważałem go za przeciętnego trenera, który zbyt szybko skreśla piłkarzy. W Liverpoolu co roku wymieniał atak, a w Interze od razu na starcie skreślił Diego Milito. Leonardo podobno jest pewniakiem do zastąpienia Hiszpana. Ponoć Morattiemu polecił go sam Mourinho. Ciekawe rozwiązanie. Doświadczenia trenerskiego to on nie ma i w Milanie jakoś mnie nie przekonał. Były piłkarz i trener Milanu na ławce lokalnego rywala. Byłoby ciekawie w derbach.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-214372

Dziś został potwierdzony transfer Słąwomira Peszki do FC Koln. Co myślicie na ten temat? Czy to dobrze, że odchodzi? No i co z Lechem, skoro potwierdzono też odejście Tshibamby, a transferów do klubu nie widać.

Ja powiem tak, to, że Lech się osłabia jest mi obojętne. I tak zaszli bardzo daleko, to już wielki sukces, a dalej raczej nie mają szans przejść.

Peszko natomiast robi bardzo dobrze. Bundesliga to idealny kierunek dla Polaków, tam mogą się dobrze wypromować, a już na pewno lepiej niż zostając w Lechu na ostatnie pół roku (i to bez LE, a z samą naszą rodzimą ligą).

Dużo osób mówi, że Peszko przechodzi do II Bundesligi, bo Koln jest 16, ale tu też uważam, że jeśli będzie grać tak jak w Lechu, to nawet jak Koln spadnie, to od razu kupi go jakiś lepszy klub.

Tak jak powiedziałem, uważam to za dobry krok i na pewno krok do przodu, a dodatkowo każdy Polak w mojej ulubionej Bundeslidze cieszy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-215094

Odejście Tshibamby upatrywałbym jako wzmocnienie Lecha, bo koleś jest beznadziejny. Peszko to już wielka strata dla tego kluby. Wszyscy widzieli jak grał na przestrzeni ostatnich dwóch sezonów. Ja się cieszę, że wybrał Bundesligę i w Koln powinien mieć miejsce w podstawowym składzie. Podolski, Matuszczyk, Peszko. Zainteresowanie tą drużyną w naszym kraju wzrośnie. Nie śledzę zbyt uważnie Bundesligi i nie wiem jak gra Koln, ale na papierze skład mają nie najgorszy. Stuttgart w rundzie wiosennej powinien się odrodzić, bo nie chce mi się wierzyć, że taki klub spadnie z Bundesligi. Koln, M'Gladbach, St Pauli, Nurnberg i K'Lautern - między tymi drużynami będzie się rozstrzygać walka o utrzymanie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-215109

Odejście Tshibamby upatrywałbym jako wzmocnienie Lecha, bo koleś jest beznadziejny.

Zgadza się,nie wiem co Larissa w nim zobaczyła.

Wiele się dzieje w lidze angielskiej.

Chelsea przegrała z Arsenalem.Zaprezentowała się tragicznie,dopiero coś od 60 minuty zaczęli grać w piłkę.A dzisiaj czeka jeszcze mecz z Boltonem.Dla Londyńczyków czołówka ucieka.

City w bardzo wysokiej formie,rozgromili Villę 4:0.Tottenham również odniósł zwycięstwo.Bardzo mnie to cieszy.W tym sezonie wyścig o Mistrzostwo Anglii jest niesamowicie ciekawy.Oby tak dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-215114

• Status:  Online
  • Urządzenie:  Android

Gadalem dzis z kumpel z Lecha i Peszko ponoc podpisal pol roczny kontrakt!! (dla mnie glupota!!) chyba ze Koln sie utrzyma to automatycznie ma byc przedluzony o 2-3 lata z podwyzka :)

"Toshi" jak to mowi moja kobieta to nie wiem czy tak naprawde wzmocnienie bo wg mnie jest lepszy niz "Slusarz" - btw przypomniec trza "Winiarego" jak mial byc zbawieniem ;)

A tak z innej bajki w koncu moj kochany Milan nie tylko wzmacnia atak - Fanantonio (moj idol :P) ale tez max zainteresowanie w koncu obroncami - Kompany i Mexes w ramach zamiany za "Boro" :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-215147

A tak z innej bajki w koncu moj kochany Milan nie tylko wzmacnia atak - Fanantonio (moj idol :P)

Któż to jest Fanantonio?Pierwszy raz o takim zawodniku słyszę. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/15/#findComment-215230

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      1. CM Punk dostanie wymarzony ME na Wrestlemanii. 2. John Cena bije rekord Rica Flaira i zostaje po raz 17 mistrzem świata. 3. Randy Orton przechodzi heel turn i dostaje feud z Cody Rhodesem. 4. Roman Reigns ponownie... znika na kilka miesięcy. 5. Całkowity rozpad ekipy Judgment Day. 6. Royal Rumble Match kobiet wygrywa któraś z powracających zawodniczek, np. Becky Lynch, Charlotte Flair lub Alexa Bliss. 7. RRM wygrywa ktoś ze statusem legendy federacji, np. CM Punk, John Cena lub Randy Orton. 8. Gunther traci tytuł na Wrestlemanii, Rhodes traci tytuł na Summerslam. 9. Do akcji wraca Brock Lesnar i dostaje do rywalizacji kogoś z trójki Gunther, Damian Priest lub Bron Breakker. 10. La Knight ponownie sięga po tytuł United States. 11. Big E wraca podczas RRM, eliminuje Xaviera Woodsa oraz Kofiego Kingstona z walki a na WM dostajemy Triple Threat match między tą trójką. 12. Pentagon Jr i Rey Fenix po pojawieniu się w WWE, jeszcze w tym roku sięgną po tytuły Tag Team. 13. Transfery do WWE, min. Josh Alexander, Jordynne Grace, Joe Hendry (na stałe), Ricky Starks czy Wardlow. 14. Z fedki zwolnieni zostają min. Omos, Apollo Crews,  Akira Tozawa, Giovanni Vinci, Karl Anderson czy Luke Gallows.  15. Matt Cardona w końcu wróci do WWE i staje się solidnym mid carderem.  16. TNA po raz kolejny wystawi swoich zawodników do RRM, tym razem będą to Moose oraz Masha Slamovich. 17. Projekt Wyatt Sicks (niestety) zostanie porzucony a zawodnicy pójdą w swoją stronę. 18. Tytuł IC/US wpadnie w ręce osoby, która jeszcze go nie posiadała, min. Dominick Mysterio, Chad Gable, Jacob Fatu, Bronson Reed czy Ludwig Kaiser. 19. Awanse z NXT do głównych rosterów, min. Trick Williams, Tony D'Angelo, Wes Lee, Roxanne Perez czy Cora Jade. 20. Walizka MiTB powędruje do Brona Breakkera (faceci) oraz Dakoty Kai (kobiety).  21. Tytuły ME/Mid Cardowe podczas draftu zamienią się rosterami.  22. Goldberg powraca na swój Last Dance a potem (wreszcie) kończy karierę.  23. Gala PLE odbędzie się w którymś z wymienionych krajów (Niemcy, Francja, Anglia lub zupełnie nowy kierunek, np. Belgia, Włochy czy Hiszpania).  24. Face Turn przejdzie któryś z zawodników, np. Gunther, Bron Breakker, Jacob Fatu.  25. Heel Turn przejdzie któryś z zawodników, np. Seth Rollins, LA Knight, Randy Orton.
    • GGGGG9707
      Trochę WWE miesza z tym Netflixem 😅 No bo wychodzi na to, że na start transmisje na żywo będą się odbywały w jakichś 10-12 językach (w tym np francuski choć Francja i Belgia nie mają dostępu do WWE na Netflixie) a inne języki jak polski dojdą w ciągu 24-48 godzin. Do tego, w niektórych krajach jak Francja czy Belgia zostaje tylko VPN bo WWE nie wejdzie w 2025 roku przez umowę telewizyjną (też trochę bez sensu). Teraz coś widziałem, że dodatkowo RAW na Netflix USA będzie miało reklamy ALE międzynarodowo już nie. Trochę brakuje w tym logiki ale ok 😂
    • Nialler
      Imo w tych wdziankach co wychodzą są nieraz seksowniejsze i bardziej hoterskie niż "na codzień" xD
    • MattDevitto
      Royal Rumble kobiet w 2026 xDDDDDDD
    • KyRenLo
      WWE oficjalnie potwierdza lokalizację Royal Rumble 2026:
  • Dodaj nową pozycję...