Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak dla mnie na Euro 2012 i tak wystąpili najlepsi z naszych piłkarzy. Jedynie zabrakło Boruca, ale i tak mamy niezłych bramkarzy więc nie była to jakaś strata, która mogłaby przesądzić o wyniku. Nowy trener tak czy siak będzie musiał grać tym, co mamy (a więc zapewne w większości piłkarzami Smudy, bo z dziury jakiejś nagle polskiego Messiego nie wyciągnie) i wdrażać stopniowo jakąś taktykę. Nie jedyni będziemy mieli problem z "rozbitym" zespołem. Kończą się mistrzostwa, wchodzą nowi trenerzy, nowe założenia taktyczne... itd. Zresztą w przypadku naszej reprezentacji niekoniecznie jest tak, że gramy lepiej im dłużej jakiś trener jest w reprezentacji. Szczyt formy przychodzi czasami na początku jego pracy, w środku, a niekoniecznie np. podczas mistrzostw. Słowem - jeden chuj...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290510

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Wkleję swój post z facebooka na temat wiadomy.

Tak jak wczoraj wszyscy śpiewali "Nic sie nie stało" dziś wszyscy dziękują za walkę. No dobre jaja. JAK SIE KURWA NIC NIE STAŁO ? Ostatnie miejsce w Grupie Śmiechu, do której byliśmy losowani z pierwszego kurwa koszyka to przecież żaden powód do wstydu. a tak łatwo już nie będzie nigdy, a pikniki chyba sobie sprawy z tego nie zdają :| Murawski największym gównem, większym niż Benisz i za taką postawę razem ze Smudą powinien zostać skazany na banicje i dożywotni zakaz wracania do kraju. Już widzę te zainteresowane Realu Piszczkiem.. chyba kurwa Realu Oviedo z 3 ligi hiszpańskiej, bo jeśli jest się gorszym niż folksdojcz nie grający rok w piłkę to coś jest na rzeczy. Kuba też ładnie zaatakował Late, szkoda, że zrobił to na tyle chujowo, że wszyscy mają teraz beke z niego ;] Paradoksalnie najlepiej z całej drużyny PZPN zaprezentowały się farbowane lisy - Perquis i Polanski. O ile w tego pierwszego jako die-hard fan Ligue1 wierzyłem zawsze, tak Ojgen zaskoczył mnie mega-pozytywnie. Dariusz Dudka też wielki plus za serce do walki, którego brakowało reszcie. Znalezienie nowego klubu nie będzie teraz dla niego problemem. Mimo wszystko na pochwałę też zasługują Wasyl i Tytoń. Największe gwiazdeczki najbardziej dały dupy czyli Szczęsny i trio z Dortmundu.

Szczęściem w nieszczęściu jest ewidentnie odpadnięcie ruskich. Oby teraz Piotr Nowak dostał poparcie, bo jak na razie jest za nim tylko Boniek i można zaczynać drogę na Brazylie'2014

Ale turniej się jeszcze nie skończył przynajmniej dla mnie. Francja ciągle w grze, hiszpańskie merdy mogą odpaść, przyjaciele z Ukrainy z szansami na awans - emocje jeszcze nie zgasły

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290524

• Urządzenie:  Android

Hmm, ten humorystyczny rysunek świetnie podsumowuje naszą wczorajszą porażkę z Czechami :twisted:

575741_430596636972420_1589629320_n.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290533

Było Euro, nie ma Euro.

Nie oszukujmy się teraz zainteresowanie turniejem w naszym kraju spadnie drastycznie. Czy to źle? Wg mnie wcale nie. To już było nudne gdy na każdym kanale były te same informacje powielane xx razy. Teraz będzie można oglądać w spokoju resztę mistrzostw.

Co do meczu Polaków postaram się krótko opisać swoje przemyślenia.

Smuda. Uważam że czas tego pana dobiegł końca(mam nadzieję że Laty również). Widziałem opinie że powinien zostać bo poskładał drużynę, coś tam zaczęli grać itp itd bla bla bla.

-Mecz z Grecją - brak zmian,gdy w 2 połowie nasi potykali się o własne nogi

-Mecz z Czechami - wychodzimy 3 def. pomocnikami w meczu który musimy wygrać - WTF? Gdy zobaczyłem skład byłem bardzo zniesmaczony. Nie wiem na co liczył Smuda. Że strzelimy bramkę i się cofniemy na swoją połowę? Fajnie. Tylko trzeba strzelić. A mając z przodu samotnego Lewego i krążącego Kubę to dużo można było zdziałać...

-motywacja/kondycja - jesteśmy gospodarzami. Piłkarzy mamy jakich mamy,ale nie mając umiejętności powinniśmy gryźć murawę żeby wygrać. Zapierdzielać po całej szerokości boiska i przede wszystkim walczyć,walczyć i jeszcze raz walczyć.

Nie wiem czy Smuda nie potrafił ich zmotywować ,czy obóz przygotowawczy był zbyt ciężki,ale jak stać nas było w każdym meczu na 30min przyzwoitej gry to dobrze że odpadliśmy.

Forma, a raczej jej brak u kilku zawodników. Boenisch,Murawski, Obraniak. Oni wg mnie powinni zakończyć swój występ na 1 meczu z Grekami. Sebastian wiadomo ciężka kontuzja,ale chyba wolałbym może nie rewelacyjnego , ale za to solidnego Wawrzyniaka niż niepewnego Boenischa. Dobre zagrania przeplatał z beznadziejnymi.

Murawski? Co on tam w ogóle robił? Rozumiem że grał przez sympatię trenera który kiedyś prowadził Lecha. Słabo zarówno w obronie jak i ataku, niedokładne pytania, 0 kreatywności. Potykał się o swoje nogi eh. MVP turnieju.

Obraniak. Na niego liczyłem bardzo, ale mnie strasznie rozczarował. Smuda trzymał go chyba do stałych fragmentów które i tak mu wychodziły bardzo przeciętnie..

Dobra 1 połowa z Grecją, 2 z Rosją i 30 min 1 z Czechami to za mało żeby myśleć o jakimkolwiek sukcesie na takim turnieju. Po losowaniu grup była euforia. Najsłabsza grupa z możliwych, niezłe szanse na awans itp. Skończyło się tak jak zawsze. Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla piłkarzy i trenera. Aż boję się pomyśleć co by to było gdybyśmy trafili na silniejszych rywali. Może za 4 lata..

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290546

• Urządzenie:  Windows

Aż boję się pomyśleć co by to było gdybyśmy trafili na silniejszych rywali.

Wtedy zagralibyśmy o wiele lepiej ;) I mówię to całkiem poważnie. Nasza kadra taka już jest i dostosowuje się do poziomu rywala. Gdy mamy kogoś silnego, gramy naprawdę dobrze, jest motywacja, jest gra, ale gdy trafiamy na kogoś słabego, nasza gra od razu zaczyna się psuć, gramy słabo i bez wiary.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290552

A przede wszystkim potrafimy bardzo dobrze grać z kontry, bo budowanie jakiego kolwiek ataku pozycyjnego nam nie wychodzi.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290553

Wtedy zagralibyśmy o wiele lepiej ;) I mówię to całkiem poważnie. Nasza kadra taka już jest i dostosowuje się do poziomu rywala. Gdy mamy kogoś silnego, gramy naprawdę dobrze, jest motywacja, jest gra, ale gdy trafiamy na kogoś słabego, nasza gra od razu zaczyna się psuć, gramy słabo i bez wiary.

Ciężko sie z tym zgodzić... na usta cisną się wyniki z Portugalia, Niemcami czy Ekwadorem. Nie mówiąc już o ostatnim okresie przygotowawczym, w którym Polska nie wygrała żadnego meczu z finalistą Euro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290554

Nie chodzi mi tylko o wyniki, ale raczej o postawę drużyny. Z lepszym rywalem widać, że naszym chce się grać, że się starają. Gdy trafiamy na kogoś słabszego gramy jakby bez motywacji, myśląc, że mecz sam się wygra.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290556

Bez jaj...motywacji to można nie mieć w meczu towarzyskim ze słabym przeciwnikiem przy pustkach na stadionie, a nie na Mistrzostwach Europy, gdzie na każdym meczu są scautowie, gdzie każdy mecz jest transmitowany w kilku stacjach na całym świecie, gdzie każdy mecz jest podsumowany przez ekpertów, gdzie na każdym meczu jest komplet publiczności...Słaba analiza taktyczna (sprawdziło się to co powiedział koleś z cafe euro) zero presingu, nie było odcinania od podań najlepszych czeskich zawodników. A nasi zagrali tak jak potrafili...Jeszcze jedno, średnia wieku naszej reprezentacji jest niska, ale średnia wieku wyściowej jedenastki i ewentualnych zmienników już taka niska nie jest. Po co Kamiński i Wolski? Żeby odmłodzić nam kadrę...to był zasrany cel smudy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290578

Aż boję się pomyśleć co by to było gdybyśmy trafili na silniejszych rywali.

Tylko nie wiemy czy za takie mecze np. taki pan Lato nie obiecał im jakichś pieniążków jako premie :> Bo niestety chyba to ich tylko potrafi zmotywować. Za nic mają kibiców. Kibiców? Cały kraj żył tymi meczami...

Wiadomo wstydem nie byłoby przegrać z Hiszpanią, Niemcami czy Francją, a tak zostały po raz kolejny obnażone nasze niedoskonałości i mankamenty w meczu z wielką Grecją i Czechami..

Niezależnie kto zostanie selekcjonerem powinien być odstrzał takich piłkarzy jak Murawski czy Brożek którzy nie wiem co robili na tym Euro.

Podzielam opinie kolegi wyżej: gdzie Wolski i Kamiński? Szczególnie ten 1 myślę że bardzo by się przydał z Czechami w miejsce Rafała M...

I jeszcze szczerze Wam powiem, że teraz naprawdę liczyłem na Polaków. Dobry sezon trio z BVB, mocna bramka, w miarę solidne pozostałe formacje. I co? Dupa jak zawsze :P Nie za 2 , nie za 4, ale może za 16lat coś osiągniemy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290592

Holandia odpada z Euro bez punktu. Fatalne trzy wystepy. Zgraja indywidualnosci nie stworzy druzyny. Jesli stworzy, to nie pod wodza malo charyzmatycznego, przecietnego, trenera. Ladne strzaly Van Der Vaarta to wszystko na co ich bylo stac w meczu o wszystko. Dwojka Nani - Ronaldo ich poskladala. Prawdopodobnie, to samo duo bedzie odpowiedzialne za kleske Czechow w cwiercfinale

Niemiecka maszyna sie nie zatrzymuje na Dunczykach. Ilekroc przelaczalem na ten mecz, to mieli pilke i groznie klepali. Bedzie ich ciezko ograc, a na pewno nie dadza rady tego zrobic Grecy. KACuranis juz zaczyna oporowo pić...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290611

O ile przewidziałem odpadnięcie Holandii przed turniejem, tak nie spodziewałem sie, że z 0 dorobkiem punktowym. Fatalny Van Persie, jeszcze gorszy Robben, Sneijder, który wygladał na wypalonego. Jedyny pozytyw to Van Der Żart, po którym było widać, że sie stara. Holandia zagrała te 3 mecze jeszcze gorzej Polska :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290615

• Reputacja:   610

Euz, akurat co do Sneijdera się z tobą nie zgodzę. Był to jeden z nielicznych w ekipie Holandii, który chciał grać drużynowo. Może dzisiejszy mecz mu nie wyszedł, jednak był i tak jedną z lepszych postaci w drużynie Oranje na tym turnieju. Gdyby choć niektóre jego podania w meczu z Danią wykorzystał Van Persie czy Hunter to myślę, że dzisiaj mogłoby być zupełnie inaczej. Co do reszty pełna zgoda. Holandia zawiodła na całej linii i widać było, że ten zespół szczyt sportowy osiągnął w RPA.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290616

Możliwe, że masz racje. Generalnie, cholornie ciężko ogladało mi się mecze Holandii i nie przykuwałem uwagi detalom. Ten z Danią był tak słaby, że dosłownie nie mogłem patrzeć na to co grają :) Potencjał w ofensywie drzemał wielki, jednak taktyka była bardzo źle ustawiona. Sam bym wolał grac Klaasem na środku i po bokach z Persiem z kims jeszcze
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290618

• Reputacja:   1

Portugalia 2:1 Holandia

Wygrana lepszej drużyny. Holendrzy po raz trzeci wyeliminowani z dużego turnieju przez Portugalię. Na euro 2004 w półfinale, na mundialu w 2006 w ćwierćfinale i teraz schodzimy niżej, już w fazie grupowej. Na pewno ogromna katastrofa dla wicemistrzów świata. Pytanie, co teraz? Czy Van Marvijk pożegna się z kadrą? Przegrali te mistrzostwa przez spory. Jak widać posiadanie świetnych umiejętności nie wystarczy. Zamiast grać drużynowo wszyscy rywalizowali i teraz tak wyszło. Ten turniej na pewno nie wpłynie pozytywnie na nastroje w ekipie. Obawiam się, że pomarańczowi długo będą się po tym zbierać. Co do Portugalii to Ronaldo chyba uciszył tych, co twierdzili, że nic nie pokaże. Jak widać obudził się w porę i zapewnił drużynie 1/4 finału.

Dania 1:2 Niemcy

Szkoda Danii. Gang Olsena zasłużył na awans. Niestety piłka rządzi się własnymi prawami, a Niemcy nie odpuszczą nikomu. Brawa dla Poldiego. Jubileusz i sprawił sobie prezent. Obie ekipy grały nieźle. Przewaga Niemców, ale to nie powinno nikogo dziwić.

"Grupa śmierci" ciekawa do samego końca. Okazała się rzeczywiście grupą śmierci dla "Oranje". Chyba najgorszy turniej w historii holenderskiej piłki. Niemcy jak zwykle komplet punktów jako jedyni.

Mamy zatem pierwsze pary ćwierćfinałowe. Czechy - Portugalia i Grecja - Niemcy. Moimi faworytami Portugalia i Niemcy. O ile Czesi jakieś szanse mają to Grekom nie daje żadnych.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/147/#findComment-290620

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...