Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Tego się obawiam. Ten zespół zaczął jakoś się ze sobą zgrywać, a tera przyjdzie ktoś nowy, rozłoży wszystko i będzie zlepiać na nowo. Jeśli nie zbudujemy raz, a dobrze drużyny to będzie tak w kółko. :(

Jest jeden pozytyw tego Euro, nasz skład był bardzo młody. Jeśli więc przyjdzie dobry trener, który nie będzie chciał na siłę robić zmian, to może nawet z tych którzy już grają złożyć całkiem niezłą pakę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290476

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

To prawda. Mamy razem z Niemcami najmłodszą drużynę ze wszystkich uczestników. Potrzebujemy jednak solidnego trenera. Z tej drużyny da się coś zrobić tylko żeby nie rozkładali jej znowu. Zostałbym przy tym składzie. My to nie Niemcy. Oni po poprzednim euro całkowicie odmłodzili skład i zdobyli na mundialu 3 miejsce. My nie mamy tak epickiego poziomu i częste zmiany u nas niwelują wszystko, co się dało zrobić.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290479

Tego siÄ obawiam. Ten zespóŠzaczÄĹ jakoĹ siÄ ze sobÄ zgrywaÄ, a tera przyjdzie ktoĹ nowy, rozĹoĹźy wszystko i bÄdzie zlepiaÄ na nowo. JeĹli nie zbudujemy raz, a dobrze druĹźyny to bÄdzie tak w kĂłĹko. :(

Jest jeden pozytyw tego Euro, nasz skĹad byĹ bardzo mĹody. JeĹli wiÄc przyjdzie dobry trener, ktĂłry nie bÄdzie chciaĹ na siĹÄ robiÄ zmian, to moĹźe nawet z tych ktĂłrzy juĹź grajÄ zĹoĹźyÄ caĹkiem niezĹÄ pakÄ.

Zgadzam siÄ , to jest mĹody zespóŠi gdyby przyszedĹ dobry trener to mogĹoby cos z tego skĹadu byc , jeszcze gdyby nauczyĹ ich grac brzydkiego futbolu al'a Chelsea w meczu z BarcelonÄ ale skutecznego gdzie mogliby powlaczyc z takimi druĹźynami jak Portugalia , Francja czy Anglia.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290480

Pewnie zmienił Polańskiego bo wyłapał żółtą kartkę.

Murawski też miał żółtko, także jedynym argumentem zdaje się być to, że Muraś to od dawna pupil Franza, więc grać musiał.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290481

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Oto bardzo ciekawy wpis Kowalczyka z Weszło:

Zakończone właśnie dla Polski mistrzostwa pokazały, ile znaczą w naszym kraju eksperci, a ile "eksperci". Słyszę teraz Świerczewskiego, Dudka, Koźmińskiego... Wszystkich dupowłazów, którzy potrzebowali bilecików i nagle na finiszu zorientowali się, że kadra jest źle przygotowana. Nagle okazuje się, że wszyscy zobaczyli to, co my. My, czyli - Hajto, Piekarz i ja (panowie, gratulacje za odwagę!), którzy dostaliśmy zjebę i nadajemy się do wyrzucenia.

Chciałem, żeby Polska wygrała, ale - do chuja! - z taką grą?

Smuda to najgorszy trener w historii polskiej piłki. Dostał za darmo imprezę, dostał fantastycznych kibiców, dostał wreszcie najsłabszą grupę w historii mistrzostw i przez trzy lata nie zrobił nic, a wszystko spuentował wystawieniem niepełnosprawnych pseudokopaczy.

Mecz z Czechami miał oddzielić frajerów od poważnych ludzi. I oddzielił. Bo Czesi klepali nas jak baranów, a Smuda - brawo, to cud! - potrafił zniszczyć potencjał Lewandowskiego, Piszczka i Błaszczykowskiego.

Miałeś, chłopie, wszystko i wszystko koncertowo spierdoliłeś. I co teraz powiesz ekspertom? Tak, tak, ekspertom, a nie "ekspertom", którzy stali po bilety. No, słucham!

Wypierdalaj "trenerze". Wy, "eksperci" też. Pompujcie sobie kolejny balon

Generalnie to trudno się z nim nie zgodzić (no może nie nazwałbym piłkarzy niepełnosprawnymi i pseudokopaczami chociaż przy takim Boenischu mogę się zastanawiać...), niech Smuda "wypierdala" i wolę na tym stanowisku każdego...nawet Tomasza Hajtę. Co do meczu to tragedia i nie chce mi się nawet o nim niczego pisać. Jak można tak popsuć największą piłkarską imprezę w historii Polski, to ja nie wiem...ale jak widać można. Mam nadzieje, że nowy trener - kimkolwiek on będzie (pewnie Skorża) - powoła Artura Boruca (nie, że mam zastrzeżenia do Tytonia albo Szczęsnego, bo obaj są świetnymi bramkarzami, ale takiego zawodnika jak Boruc nie wolno pomijać) i wprowadzi trochę normalności w reprezentacji i porobią się czystki w PZPNie. Takie plusy tej całej sytuacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290486

Cóż napisać po takim wyniku. :( Pierwsze 45 minut do bólu przypominało mecz z Grekami. Ruszyliśmy mocno do przodu, stwarzaliśmy okazje, ale ich nie wykorzystywaliśmy. W końcówce pierwszej połowy Czesi zaczęli częściej atakować. Nasz początek napawał mnie optymizmem na drugą połowę, ale Czesi w szatni dowiedzieli się o wyniku równolegle rozgrywanego meczu, zaatakowali i Polacy nie istnieli. Fatalnie wyszliśmy na drugą połowę. To już nie była ta drużyna, oddaliśmy inicjatywę rywalowi i poruszaliśmy się strasznie wolno. Bardzo niebezpieczny był Pilar, z którym nawet szybki Piszczek nie dawał sobie rady i po tylu przewinieniach pod naszym polem karnym, byłem już pewny, że w końcu skończy się to utratą bramki. To było najgorsze 45 minut Polaków na turnieju (Szpakowski wciskał nam starą bajkę, że Polacy są już zmęczeni trudami turnieju. Słyszę to od MŚ 2006 :roll: ). Jedyne pocieszenie jest takie, że Rosjanie - po pierwszym meczu przez pismaków uważani za faworytów turnieju - jadą do domu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290487

Pewnie zmienił Polańskiego bo wyłapał żółtą kartkę.

Murawski też miał żółtko, także jedynym argumentem zdaje się być to, że Muraś to od dawna pupil Franza, więc grać musiał.

Powiem szczerze, że w ferworze meczu nie wyłapałem tego. Zresztą były takie momenty, że wkurzony wychodziłem na papierosa, bo nie mogłem patrzeć na grę naszych (w pierwszej połowie irytowały mnie niewykorzystane sytuacje, a w drugiej - w ogóle gra) i może wtedy Muraś dostał kartkę. W tym momencie sam już nie wiem, dlaczego Smuda poczynił taką zmianę. Być może chodzi o sympatię Franza do tego zawodnika, o której piszesz. To już nieważne. W tym meczu nawet wejście Grosika nic nie dało.

Generalnie mimo mojego sceptycyzmu od początku miałem jednocześnie cały czas nadzieje, że się mylę, że może tym razem, że w końcu... Nadzieja rosła stopniowo. Tym bardziej, że generalnie Czesi byli do przejścia. Już wygrywaliśmy z tą drużyną, nawet jak graliśmy fatalnie. To w każdym razie nie byli Niemcy, na których nie mieliśmy patentu nigdy. Oczywiście można gdybać. Gdyby Lewandowski trafił, gdyby Smuda wcześniej ściągnął Murawskiego, gdyby trenowali zamiast udzielać wywiadów na lewo i prawo... Ale to oczywiście nie ma sensu. Niby wiedziałem, że nasi raczej odpadną, ale jednocześnie byłem smutny jak cała reszta towarzystwa, gdy rzeczywiście się to stało. Człowiek chyba nigdy nie dorośnie. Stypa zamiast święta.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290490

• Urządzenie:  Windows

Pisałem, że pozostawienie ustawienia z Rosji na ten mecz to błąd, no i miałem rację. Strasznie mało okazji z naszej strony.

Jakby nie patrzeć gola straciliśmy już po zmianie ustawienia, a w 1 połowie mieliśmy kilka sytuacji, a po wejściu Grosickiego to już nie mieliśmy żadnej dopiero w samej końcówce gdy nasze ataki były rozpaczliwe.

gdyby trenowali zamiast udzielać wywiadów na lewo i prawo

Mogliby też nie brać udziału w reklamach, ale wiadomo kasę trzeba trzepać póki jest okazja a udzielanie wywiadów zwiększa popularność a co za tym idzie wartość reklamową i niestety tak zapewne będzie już zawsze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290493

Dobra ale według mnie pierwszy raz od 10 lat były na tym Euro jakiś emocje, biorąc pod uwagę poprzednie imprezy i to, że do końca się liczyliśmy, nie jest źle.

Wiadomo ja też liczyłem na wyjście z grupy, teraz każdy może szukać błędów, mówić że Smuda zagrał zbyt defensywnie, a gdybyśmy wygrali ten mecz Smuda był by bohaterem......

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290495

gdyby trenowali zamiast udzielać wywiadów na lewo i prawo

Mogliby też nie brać udziału w reklamach, ale wiadomo kasę trzeba trzepać póki jest okazja a udzielanie wywiadów zwiększa popularność a co za tym idzie wartość reklamową i niestety tak zapewne będzie już zawsze.

Chodziło mi w tym zdaniu o to, że o wielu sprawach nie ma sensu gdybać. Jeżeli chodzi o reklamy, wywiady itp. to nie ma się co oburzać. Piłkarze na całym świecie udzielają wywiadów, biorą udział w reklamach itd. i na boisku są nie do zatrzymania, wygrywają z drużynami mecze. Zatem to jeden ze słabszych wg mnie argumentów. Mistrzostwa to dzisiaj także show. Tak musi być i tak będzie. I to nie tylko w przypadku piłki nożnej.

Wszyscy dziennikarze byli tak pewni zwycięstwa, wałkowano do znudzenia ile to Polacy rozgromią Czechów a teraz wszystkie pismaki oraz ci w TV podkulili ogonki i zapewne z wychwalania Smudy przejdą do ostrej krytyki (ciekawią mnie poniedziałkowe wydania gazet ;) ).

Nie wiem czy wszyscy dziennikarze byli pewni zwycięstwa. Ale dam sobie rękę uciąć, że byli też tacy, którzy tonowali nastroje. Mam nam myśli dziennikarzy sportowych, a nie panie z "Dzień dobry TVN". Na pewno jednak - tradycyjnie już zresztą - nadzieje zostały rozbudzone w dużej mierze przez media - czy raczej przez ludzi udzielających w nich wywiadów. Natomiast dzisiaj temat porażki jest (i zapewne będzie) wałkowany. Już teraz widzę na Orange Sport cytaty ludzi, którzy "wiedzieli, że nasi zagrają słabo". Istny wyrost ekspertów po prostu. :) Tylko czekać aż do rangi głównego eksperta wyrośnie teraz Tomaszewski, którego słowami dotąd tylu ludzi się oburzało. Już słyszałem wypowiedzi dziennikarzy, że "zaciąg obcokrajowców okazał się nietrafiony"... Swoją drogą - ja tam uważam, że zaciąg sprawił, że dostaliśmy kilku niezłych piłkarzy, a Perquis z Polańskim uratowali praktycznie naszą defensywę. Jeżeli chodzi o Obraniaka to jak dla mnie na tle np. Piszczka, Boenischa, Murawskiego czy Rybusa jakoś szczególnie gorzej nie wypadł.

PS Najlepiej wiedział jak zagrają nasi przed meczem TakerFanKrk, który poprawnie wytypował wynik. Powinni cię wziąć do jakiegoś programu ;)

PS 2: Przed chwilą słuchałem wywiadu z Błaszczykowskim, który żalił się, że rodziny nie dostały biletu na mecze... Chciał pojechać po prezesie PZPN i organizacji, ale wybrał słaby argument i w złym czasie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290496

Znalazłem inny filmik z panią z filmiku N!KO Szkoda że już nie pokibicuje u nas bo jej drużyna odpadła ;/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JJPoErWH1tY#! (nie wiem czemu ale tag Youtube nie działa)

[ Dodano: 2012-06-17, 10:11 ]

PS Najlepiej wiedział jak zagrają nasi przed meczem TakerFanKrk, który poprawnie wytypował wynik. Powinni cię wziąć do jakiegoś programu ;)
Sam nie wiem jak mi się to udało (choć wiedziałem że z grupy nie wyjdziemy i nawet mnie zdziwiło Ghost że dałeś się ponieść tym marzeniom o ćwierćfinale i obstawiłeś wygraną Polaków jak obaj na początku przestrzegaliśmy przed zbytnim optymizmem) ;)

Choć przyznam się szczerze że gdyby się dało to wolałbym dostać już zero punktów za złe wytypowanie wyniku tylko dlatego żeby nasi weszli do drugiej rundy...

Mam nadzieję że następca Smudy (oby był to jakiś dobry trener, fachowiec z górnej półki) dobrze przygotuje zespół na Mundial 2014 i w końcu tam Polska w końcu wyjdzie z grupy...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290497

Sam nie wiem jak mi się to udało (choć wiedziałem że z grupy nie wyjdziemy i nawet mnie zdziwiło Ghost że dałeś się ponieść tym marzeniom o ćwierćfinale i obstawiłeś wygraną Polaków jak obaj na początku przestrzegaliśmy przed zbytnim optymizmem) ;)

Dawałem naszym minimalną szansę na wyjście z grupy - te kilka procent. A przed meczem był jeszcze grill ze znajomymi zakrapiany piwskiem. No i jak już sobie chlapnąłem, to stwierdziłem "A może to ten dzień, a może sędzia nam pomoże..." Stwierdziłem też, że w typerze i tak już wiele nie zwojuję, bo po pierwszych sukcesach przyszła posucha - więc pozwoliłem sobie na taki optymistyczny wyskok. :) Porażkę oczywiście też brałem pod uwagę, ale najbardziej prawdopodobny wydawał mi się jednak remis. Byłem tak czy siak większym optymistą niż ty. :)

Mam nadzieję że następca Smudy (oby był to jakiś dobry trener, fachowiec z górnej półki) dobrze przygotuje zespół na Mundial 2014 i w końcu tam Polska w końcu wyjdzie z grupy...

O! A tutaj ty jesteś optymistą. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290499

Byłem tak czy siak większym optymistą niż ty. :)
Widzisz Ghost że pesymizm czasem popłaca co widać w typerze :P

TakerFanKrk napisał/a:

O! A tutaj ty jesteś optymistą. :D

Bo mimo wszystko chciałoby się żeby Polska w końcu wyszła z tej grupy (byłby to historyczny sukces-pierwszy raz od 1984 roku) a gdy przychodzi nowy trener to rozpala to w kibicach nowe nadzieje na sukces naszej kadry- mimo wszystko wierzę że nowy selekcjoner poskłada reprezentację na nowo i w końcu coś ugramy na tych przyszłych Mistrzostwach Świata (budowanie zespołu trzeba zaczynać już teraz gdyż zbyt wiele czasu nie mamy bo eliminacje zaczynają się we wrześniu ale nie chcę by nasi musieli się bić o miejsce na mundialu w barażach) :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290502

Nasi piłkarze wczoraj po raz kolejny skutecznie ostudzili moje nadzieje na to, że polska piłka może coś znaczyć w światowym futbolu. Podobnie jak to miało miejsce za Engela i Janasa - w awans na mistrzostwa uwierzę, gdy to się już stanie. A o wyjściu z grupy na tych mistrzostwach nawet nie marzę.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290505

w awans na mistrzostwa uwierzę, gdy to się już stanie. A o wyjściu z grupy na tych mistrzostwach nawet nie marzę.
Niestety Ghost ciężko się z Tobą nie zgodzić zważywszy na to jak krótki jest odstęp czasowy pomiędzy zakończeniem Euro a początkiem eliminacji- nowy trener chyba nie zdąży odbudować zespołu (albo będzie musiał to zrobić w ekspresowym tempie), więc raczej teoria o nie przejściu eliminacji do mundialu w Brazylii jest na chwilę obecną najbardziej prawdopodobna
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/146/#findComment-290509

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...