Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

A nawiązując do Zlatan'a to mnie strasznie wku*vił , widac koledzy się starali a ten podczas akcji nawet nie biegł poprostu szedł i nie podawał , gdyby nie tak ch*jowa gra Zlatan'a może Szwedzi by wygrali.

Oj nie zgodzę się z tym. Zlatan bardzo dużo pracował dla Szwecji, robił praktycznie za rozgrywającego i widać było, że w końcówce nie ma po prostu już sił. Dlatego też pod koniec często tylko stał.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290298

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Ukraina 0:2 Francja

Wedle moich przewidywań Francja wygrywa i psuje szyki gospodarzom. Ukraina grała nieźle, ale po stracie tych goli stanęli w miejscu. Momentami dosłownie. Patrzyli tylko jak mijają ich Francuzi. Francja zmarnowała wiele okazji. Powinno być ze 4:0. Ich przewaga była wyraźna, ale wyraźne chcieli wejść gospodarzom do bramki. Za dużo kombinowania w polu karnym. Zawiódł mnie Benzema. Miał być jedną z gwiazd mistrzostw, a nie ma jeszcze bramki. Nie wiem nawet czy oddał jakiś strzał w tej rywalizacji.

Szwecja 2:3 Anglia

Podejrzewałem wygraną wyspiarzy, ale po cichu liczyłem na Szwedów. Nie przepadam za Anglikami. Po za tym została przerwana tradycja związana z remisami w spotkaniach między tymi zespołami na dużych turniejach. Mecz rozkręcił się po drugim golu dla "trzech koron". I mogę śmiało powiedzieć, że od tego momentu był to najlepszy mecz turnieju. Ładna (ale fartowna ;)) bramka Welbeck'a. Anglicy mieli parę stu procentowych sytuacji. Mogli wygrać nawet 2:5. Pochwały dla Källström'a. Świetne dośrodkowania.

Jedyna grupa, w której wszystko wskazuje na to, że awansują moi faworyci, czyli Francja i Anglia. Szwedzi już odpadli. Ukraina nie skradnie punktów Anglii, nie ma szans.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290301

Anglicy za Hodgsona są irytujący. Już w sprawdzianach przed Euro grali defensywnie i taką samą taktykę przyjęli na turniej. Ze Szwedami po zdobyciu prowadzenia cofnęli się, tak samo było w spotkaniu z Francją (1 celny strzał na bramkę). Pewnie nie zdobyliby punktów gdyby nie świetna zmiana Walcotta. Skrzydłowy Arsenalu powinien był grać w pierwszy składzie od początku turnieju, ale Hodgson, nie wiedzieć czemu, stawia na mającego za sobą słabą rundę w City Milnera. Po takim występie, okraszonym golem i asystą (bramka mistrzostwo Welbecka), Hodgson nie ma wyjścia i musi wystawić Walcotta od początku na Ukrainę. Na dodatek wraca Rooney i od razu wzrosła we mnie wiara w korzystny wynik z współgospodarzami turnieju i wyjście z grupy Synów Albionu.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290331

Pisałem, że pozostawienie ustawienia z Rosji na ten mecz to błąd, no i miałem rację. Strasznie mało okazji z naszej strony. Dodatkowo dlaczego Smuda zmienił Polanskiego? To jego zdjęcie zepsuło nasz środek pola, a Murawski potem pokazał czego jest wart. Wielka szkoda, ale prawda jest taka, że zagraliśmy tylko jeden dobry mecz: z Rosją. Tam było zaangażowanie, była chęć gry. W reszcie spotkań jakby tego brakowało, jakby nasi nie wierzyli. Nie było widać, że gramy u siebie, bo myślałem, że to będzie się wiązać nie tylko z dopingiem fanów, ale przede wszystkim z "zapierdalaniem", a to okazało się tylko zapowiedzią na konferencji.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290456

Pewnie zmienił Polańskiego bo wyłapał żółtą kartkę. Postawa Murawskiego - fatalna. Scyzoryk się w kieszeni otwierał. Trio z Borussi też wiele nie pokazało. Zresztą trudno chwalić tutaj kogokolwiek. Może z wyjątkiem Tytonia, Polańskiego, Perquisa... Zagrali przyzwoicie.

I tak można się cieszyć, że do samego końca mieliśmy szansę na awans. Tak jak pisałem na początku - chciałem bić się w pierś i przyznawać do błędu na tym forum. Ale wyszło jak zwykle.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290457

Mnie z całego Euro cieszy właśnie postawa Polanskiego, czy Perquisa. Tak wszyscy narzekali, że farbowane lisy, że grają dla kasy, a to właśnie oni pokazali największą wolę walki. Mam nadzieję, że przyszły nowy trener nie zrezygnuje z ich usług, a tego właśnie się boję.

Zresztą, jeśli jesteśmy przy nowych trenerach, to ja jak zawsze mam nadzieję na kogoś z zagranicy. Nasi rodzimy trenerzy są za słabi i za bardzo ulegają presji mediów. Trener z zagranicy nie a sobie w kaszę dmuchać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290459

Mi się wydaję że przyczyna porażki jest tak prosta jak i bolesna w swojej prostocie- Polacy po prostu zlekceważyli rywali. Myśleli że Czesi będą łatwym celem, wręcz chłopcem do bicia, nic nie znaczącą przeszkodą na drodze do upragnionego ćwierćfinału. Poza tym zamiast trenować czy skupiać się na meczu to chodzili do telewizji i udzielali wywiadów (Lewandowski u Olejnik w TVN24 a Błaszczykowski gościł w TVP Info), poza tym postawa naszych mediów. Wszyscy dziennikarze byli tak pewni zwycięstwa, wałkowano do znudzenia ile to Polacy rozgromią Czechów a teraz wszystkie pismaki oraz ci w TV podkulili ogonki i zapewne z wychwalania Smudy przejdą do ostrej krytyki (ciekawią mnie poniedziałkowe wydania gazet ;) ). Krótko mówiąc- naszych znowu przerosła presja i zarazem znów zlekceważyli rywali-mają za swoje (a ja mam osobistą satysfakcję-mimo wszystko trochę gorzką- że jako jedyny z forum wytypowałem dobry wynik ;) )... Jedynie nasi kibice nie zawiedli (i pan Tomasz Zimoch który z odbiornika radiowego swoim genialnym jak zawsze komentarzem umilał mi oglądanie meczu)

Przy okazji przypominam że prezes PZPN Grzegorz Lato złożył obietnicę że w przypadku niewyjścia polskiej drużyny z grupy, ustąpi ze stanowiska. No ciekaw jestem czy dotrzyma słowa (bo zapewne ciężko rozstać się ze stołkiem a zarazem z niemałą kaską) :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290461

Druzyna, ktora stac na 45min, nie mogla wyjsc z grupy. Jestesmy zobowiazani dziekowac za to, ze emocje zostaly podtrzymane do ostatniego meczu, choc ten mecz ewidentnie nie wyszedl. Az prosilo sie na poczatku o bramke, bo pierwsze 25min nalezalo do nas. Czesi nie istnieli, ale po przerwie wyszlismy z jakas przykra mentalnoscia. Wygladalismy jak druzyna, ktora remis satysfakcjonuje. To nie my szarpalismy sie o bramke. Gdybysmy w 46minucie grali tak jak przez ostatnie 3, to pewnie bysmy wygrali. Nie mozna odkladac takich atakow na ostatnia chwile, bo tak to sie konczy.

Tyton - Bardzo dobry wystep. Przy bramce znow bez szans, a wczesniej ratowal druzyne. Definicja bramkarskiego spokoju. Szczegolnie pokazal przy dlugiej pilce do Barosa w pierwszej polowie. Nawet sie nie ruszyl, jakby wiedzial, ze Milan nie siegnie pilki. Do takich akcji, na tym poziomie, trzeba miec łeb na karku.

Boenisch - Poczatek niemrawy, ale pozniej nabieral wiatru. Nawet z raz dał rade dogonic Gebre Selassiego, choc w pierwszej polowie, tylko czytal jego nazwisko na plecach. Plus za strzal z dystansu.

Perquis - Podobal mi sie, bo wciaz swietnie czytal gre. Gdy jakis srodkowy zamulil, to Damien dawal rade naprawiac blad. Pod koniec tez zaimponowal rajdem pod pole karne, ale szkoda, ze obronca musial pokazywac naszym atakujacym jak to sie robi.

Wasilewski - Lekko ociezaly. Kilka razy sie spoznil, ale w powietrzu niezawodny. Plus za odepchniecie Pekharta pod koniec :twisted:

Piszczek - Cien wlasnego Piszczka. W pierwszym meczu gral fenomenalnie, a pozniej coraz gorzej. Powietrze zeszlo z czasem, a Pilar mu zaczal uciekac - przypomne, ze na poczatku go garowal jak chcial.

Polanski - Znow mocny spadek. W ofensywie juz mniej widoczny, a w defensywie mniej pewny. Nie wiem, czy przypadkiem to kolano nie dawalo o sobie znac.

Dudka - Zaimponowal na poczatku, a i zagral niezle. Nie wiem, czy mam na co narzekac. Moze na jego "delikatnosc", bo jak wpada, to juz na faul - boiskowy przyjemniaczek.

Murawski - .... .... Od pierwszej minuty mu sie nie ukladalo. Szkoda, ze to byla pierwsza minuta meczu z GREKAMI! Tutaj podsumowal swoj fatalny turniej strata bramki. To juz nie ten sam Rafał. Kiedys miewal swietne dryblingi i doskonale strzaly. Dzisiaj ma problem z przyjeciem pilki. Skoro Franz nie bedzie prowadzil kadry, to i Murawski powinien sie z nia po prostu pozegnac. Lech to za mocny zespol z taka forma...

Kuba - Zapomnial wyjsc na druga polowe, ale w pierwszej byl najlepszy. Kilka razy rewelacyjnie wyprzedzal i wygarnial pilke Czechom. Liczymy na takie 90min, szczegolnie od kapitana.

Obraniak - Niech nikt go bronic nie probuje, bo on sie tylko na tym turnieju do stalych fragmentow nadawal. Na boisku sie snul, a Grosickiemu wrecz przeszkadzal. Multum fatalnych strat z przedziwnych podan. Moze gadac, ze nie ma zadnych problemow miedzy nim, a reszta kadry, ale prawda jest widoczna na boisku.

Lewandowski - Mowili, ze nie dostawal znow pilek, ale ja przypominam sobie najbardziej klarowna z naszych akcji, ktora powinien zakonczyc celnym strzalem. W tempo dostal pilke, sam sobie ja przyjal, ale lewa noga machnal zbyt szybko i trafil nieczysto. Bylbym w stanie go rozgrzeszyc, gdyby to ktos mu zagral, a pilke mu po prostu uciekla. Jednak to on sam sobie ją wypuscil, i powinien miec wieksze czucie predkosci. Wciaz swietnie sie zastawia, ale faktycznie gramy zbyt defensywnie na takiego pilkarza. To nie jest sprinter, ktory pomoze nam w kontrach. Taki Piech by sie obok niego przydal

Grosicki - Myslalem, ze bedzie glodny gry, a ten jakos dwukrotnie pociagnal lewa flanka. Moze to wina calej druzyny, ktorej atak byl nie po drodze.

Mierzejewski - Przez ten moment bylo widac sporo walki. Nie wstyd go wpuszczac.

Brozek - Chyba raz mial pilke, i zle podal. Ciezko oczekiwac wiecej od kogos, kto bramke strzelil ze 2lata temu... Wydawalo sie, ze to Sobiech jest numerem 2.

Grecja awansowala - facepalm, choc cieszy porazka mocarstwa Rosyjskiego, ktore upatrywalo samo w sobie, czarnego konia. Obaj nasi rywale polegna w spotkaniach z druzynami grupy B.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290463

you'll never beat the Irish... A my z naszym potencjalem czujemy się jak szmaty? To niemal 4 miejsce i prawie brazowy0medal!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290465

Ja z przekąsem powiem tylko jedno: plan B wykonany - Rosja odpadła ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290467

Przynajmniej jednym się możemy pochwalić na tych mistrzostwach. Takimi kibickami ;)http://bi.gazeta.pl/im/ba/56/b6/z11949754V,Modelka-Natalia-Siwiec-na-meczu-Czechy---Polska.jpg Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290468

Przynajmniej jednym się możemy pochwalić na tych mistrzostwach. Takimi kibickami -najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny

Mocna pozycja, ale takich na Euro jest kilka. W necie kroluje chyba ta Rosjanka. Coz... moze nie zbrzydna do MŚ w Brazylii:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290469

N!KO, Rosjanki też piękne, w ogóle wydaję mi się że Słowianki to najpiękniejsze kobiety na świecie (np dziś mówili w TV że naszymi dziewczynami zachwyceni byli kibice z Włoch i Irlandii)- chyba Polska ma idealny towar eksportowy i zarazem znak rozpoznawczy w Europie jakim są nasze piękne dziewczęta (nie ujmując oczywiście nic Rosjankom) ;)

PS. jesli o mnie chodzi to trafiłeś w dziesiątkę z tym filmikiem bo mam cholerną słabość do blondynek (kręcą mnie bardziej niż takie czarnulki jak z mojego zdjęcia)

Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290470

Kto,niby ma zastąpić Franka Smude, na pewno jak odejdzie wróci Peszko i Boruc, ale co dalej. Według mnie to,jak niektórzy mówią, że to początek przygody przed naszą reprezentacją to ja się pytam,co się działo przez 2 lata,gdzie Smuda miał na Euro zbudować zespół, który później wyjdzie z grupy. Na tym euro,to wyglądało jakby ta reprezentacja się dopiero oswajała ze sobą a miała na to 2 lata.Z drugiej strony przyjdzie kolejny trener przetestuje 50 zawodników, znajdzie 10 z polskimi korzeniami i będzie jak zawsze.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290471

Polska 0:1 Czechy

Cóż znów ostatnie miejsce w grupie. Znów nie wykorzystujemy sytuacji. Znów siadamy po pierwszej połowie. Taką grą nie można nic ugrać. mieliśmy teoretycznie łatwą grupę, los we własnych rękach, jednak tego też nie potrafimy wykorzystać.

Grecja 1:0 Rosja

Rosjanie chyba się zdenerwowali po tym meczu z nami. Nerwy zeżarły ich także dzisiaj. Zbytnio chcieli wygrać i bali się, że im nie pójdzie. Podobnie jak My, zlekceważyli rywala. Grecy grali jak zawsze i po raz kolejny wykorzystali błąd przeciwnika. Oglądałem tylko naszych, więc nie wiem jak mecz przebiegał. Podejrzewam, że Ruskie lepsze do straty gola.

Najwięcej to euro dało zdecydowanie Tytoniowi. Polanski i Perquis także zyskali w oczach. Nie są stu procentowymi Polakami, a jednak grali z poświęceniem.

to,niby ma zastąpić Franka Smude, na pewno jak odejdzie wróci Peszko i Boruc, ale co dalej. Według mnie to,jak niektórzy mówią, że to początek przygody przed naszą reprezentacją to ja się pytam,co się działo przez 2 lata,gdzie Smuda miał na Euro zbudować zespół, który później wyjdzie z grupy. Na tym euro,to wyglądało jakby ta reprezentacja się dopiero oswajała ze sobą a miała na to 2 lata.Z drugiej strony przyjdzie kolejny trener przetestuje 50 zawodników, znajdzie 10 z polskimi korzeniami i będzie jak zawsze.

Tego się obawiam. Ten zespół zaczął jakoś się ze sobą zgrywać, a tera przyjdzie ktoś nowy, rozłoży wszystko i będzie zlepiać na nowo. Jeśli nie zbudujemy raz, a dobrze drużyny to będzie tak w kółko. :(

PS. jesli o mnie chodzi to trafiłeś w dziesiątkę z tym filmikiem bo mam cholerną słabość do blondynek (kręcą mnie bardziej niż takie czarnulki jak z mojego zdjęcia)

To masz jeszcze Irlandkę. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/145/#findComment-290475

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...